Sivari ja vuokranmaksu

Asun tyttöystävän kanssa vuokra-asunnossa. Jos saan siviilipalveluspaikan joka ei suostu maksamaan osaani vuokrasta, niin maksaako KELA sitten vuokrani?
Ilmoita


Miksi siviilipalveluspaikka maksaisi vuokrasi? Sama kuin lähteä kysymään intistä, että jos saisit vähän korotettua päivärahaa? KELA saattaa maksaa, tosin vain sen vuokran. Esim. sähköä ei...ja KELA voi myös vaatia sinua muuttamaan, jos vuokra on KELA:n mielestä liian kallis.
1 VASTAUS:
on taas tietämätön Uuno ollut liikkeellä, kannattaa olla hiljaa jos ei tiedä
+Lisää kommentti
Palveluspaikkasi on velvollinen maksamaan kaikki asuinkulut, eli vuokran, sähkön ja veden. Usein palveluspaikalla on tarjota sinulle asunto. Jos he tarjoavat asuntoa, silloin kela maksaa vanhan asuntosi vuokran, eli saat kaksi asuntoa ilmaiseksi. Tämä on hieman outo juttu, mutta se perustuu armeijan ja siviilipalveluksen yhdenvertaisuus lakiin(jos olet armeijassa, sinun asuntosi on kasarmi ja kela maksaa vanhan asuntosi).

Jos he eivät tarjoa asuntoa, he osoittavat sinut asumaan vanhaan asuntoosi, jollon tilillesi siirretään osuutesi vuokrasta ja sinun tulee kiikuttaa sähkölaskut sun muut työpaikallesi.

Huom! Jos he tarjoavat sinulle asuntoa, sinun on kannattaa ottaa se vastaan, vaikka aiot jäädä asumaan omaan asuntoosi, koska byrokratia menee, niin että jos et ota vastaan heidän tarjousta asuinkulujesi maksamisesta, heidän ei tarvitse maksaa sinulle ruoka-rahaa viikonlopuilta!

Kela ei välitä Siviilipalveluksessa olevien vuokran suuruudesta, mutta sinun tulee olla asunut sielä jo jonkin aikaa, jos haluat että he maksavat vuokrasi. Sotilasavustuksen saamiseen vaikuttaa sekä sinun, että puolisosi tulos ja ne kannattaa kysyä kelasta tarkemmin.

Mutta tosiaan asuinkulusi katetaan siviilipalvelusjalta täysin!
Ilmoita
Minun kohdallani palveluspaikka osoitti minut asumaan kotonani ja maksoi mukisematta asuntoni vuokran ja sähkön, niin kuin lain mukaan kuuluukin.

Siviilipalvelusvelvollisella on palvelusaikana oikeus [b] maksuttomaan majoitukseen [/b], ruokailuun, palvelustehtävien edellyttämään erityisvaatetukseen ja -varusteisiin, terveydenhuoltoon samoin kuin päivärahaan sekä maksuttomiin palvelusmatkoihin ja lomamatkoihin
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Sivari ja vuokranmaksu

Asun tyttöystävän kanssa vuokra-asunnossa. Jos saan siviilipalveluspaikan joka ei suostu maksamaan osaani vuokrasta, niin maksaako KELA sitten vuokrani?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta