Kotityöt

"pirttihirmu"

Hei,

En keksinyt parempaa otsikkoa mutta... minä olen innostunut puutarhatösitä, remontoinnista( siis lähinnä remontin teettämisestä) ja olen sitä mieltä, että talo pitää pitää kunnossa ja rempallaan olevat paikat pitää korjata mahdollisuuksien mukaan niin pian kun raha ja aika antaa periksi. Olen siis vaimo -puolisko meidän liitossa.

Mutta miestäni ei pahemmin moiset hommat kiinnosta ja siitäkös riita syntyy! Pitkän aikaa jaksan pitää suuni kiinni, mutta ennemmin tai myöhemmin sorrun nalkuttamaan.

Miten teidän muiden liitossa jaetaan hommat? Tekeekö se kumpaa asia enemmän kiinnostaa sukupuolesta riippumatta vai miten? Olisiko paras vain tehdä/teettää itse ja hyväksyä se, ettei toista vain nuo em. asiat kiinnosta.

8

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mek

      Miehesi on ihme juntti kun ei omaisuudestaan huolta pidä ja talon arvo sailyy kun se pidetään kunnossa ja tehdään tarvittavat remontit ajoissa ja kunnolla. miksi miehesi kanssa olette oamkotitaloon päätyneet jos miestä ei pikkupuuhastelut kiinosta ja sehän on kivaa ajnvietetta tehdä niitä huoltotöitä vapaajalla.

    • Lähdön paikkako

      Todella inhottavaa, tiedän. Itselläni riittää tarmoa ja intoa tehdä vaikka mitä. Olen todella kiinnostunut kodin remppaamisesta siis vaikka ihan itsekin. Katson kaihoten rakennustyömaalla miehiä jotka tekee. Meillä mies mielummin makaa kuin tekee mitään, siis yhtään mitään. No OK koiraa voi käyttää, siihen se jääkin.

      Kyllä on sen sata kertaa käynyt mielessä, että otinko nyt ihan oikean ukon. Meillä muulla perheellä on tekeminen verissä. Äitini ja isäni ovat eläkkeellä, mutta tekevät silti koko ajan jotain, eivät makaa vaan töllön ääressä. Sisko ja miehensä ovat todella aktiivisia, Harrastavat itsekseen ja lasten kanssa.
      Itse olen tuon lusmun kanssa vajoamassa samaan tilaan, ja inhoan itseäni siksi. Tämä ei ole itseäni, enkä koskaan tällaista laiskaa suhdetta halunut.

    • "pirttihirmu"

      Nimimerkki lähdön paikkako... tuo on kun suoraan meidän tilanteesta. Tosin nuorempana mieheni kyllä teki jonkin verran remppoja, ostimme vanhan omakotitalon ja sitä piti laittaa kuntoon. Mieheni ei vain tajua, että 20 vuotta sitten tehty remppa ei ole enää nykypäivää ja omakotitalossa on KOKO ajan jotakin fixaamista, pienempää tai isompaa. Hän vain suuttuu ihan silmittömästi kun edes vihjaan, että tarttisko tehdä jotakin ja kiukkaa , etten näe hänen tekemäänsä remppaa... no joo 10-20 vuotta sitten!

      Nykyään aika menee lähes koko ajan kyljen kääntämiseen soffalla, kun on töissä niin rankkaa, että pitää levätä. PRKL on sitä muillakin rankkaa ja silti eivät koko ajan lepää!

      Samoin mun vanhemmat ovat koko ikänsä tehneet jotakin , vielä lähes 80-kymppisinä haaveilevat, että josko jotakin pientä vielä laittaisi. On tsiljoona kertaa käynyt mielessä, että nyt riitti. Mieluummin teen sitten itekseni kun masennun lopullisesti.

    • jchbj,

      No ottaa se välillä päähän itse kutakin mutta en nyt lähtis itseä ja koko sukua ja kaikkia rakennusmiehiä (ne on hei TÖISSÄ) kehumaan maasta taivaisiin toimeliaiksi jos joku toisenlainen ihminen noin ahdistaa. Jos oikein on kerran toimelias ja vieläpä tykkää siitä niin miksi ei ota ja tee ja järjestä sen sijaan että natkuttaa asiasta toiselle? Ei se nimittäin kovin toimeliaalta kuulosta. Kämppä ei lahoa niille sijoilleen jos tapetti ei ole enää muodissa. Jos vedet tulevat sekä menevät huushollissa säädettyjä reittejä eikä esimerkiksi katon läpi ja viemäriputken kyljestä, lämmitys ja sähköt toimivat ja ikkunasta ei puutu lasit, ovet aukeaa jne. niin kämppänne pärjää kyllä.

    • 69 / 65

      Kaluttu luu mutta vastaan.

      Asia on hirvean yksinkertainen. Se tekee joka 1. osaa. 2. on tilaisuudessa tekemaan. 3. on kiinnostuneempi. 4. haluaa tekemisellaan tuottaa kumppanilleen mielihyvaa.

      Taallakin, kuten kotona, mina vastaan taysin ruokahuollosta, alusta loppuun saaakka. Vaimo ei ole kiinnostunut ja tama on harrastukseni jonka tiedan sopivan hyvin vaimoni kuvioihin.
      Vaimo useimmiten tiskaa.

      Tekninen puoli, pp-huollosta alkaen, on minun hommiani.

      Mina en ymmarra mitaan rattien paalle joten ne ovat vaomon kontolla vaikka han ei ole ihastunut muuhun kuin kaupoissa ja markkinoilla katslemiseen ja hypistelyyn.

    • Minunkaan mieheni

      ei ole tippaakaan kiinnostunut remontoinnista.
      Ei hän silti laiska ole, päinvastoin hän on varsinainen työholisti. Hän ei vaan pidä nikkaroinnista/remppaamisesta/rakentamisesta.

      Silloin kun meillä pitää jotain remontoida niin työ tilataan tutuksi tulleelta remonttireiskalta. Mielestäni oikeinkin fiksua; työ tulee tehtyä kerralla valmiiksi ja mottomme on, että se tekee joka osaa.

      Haluamme silti asua ok-talossa, vaikka joku ihmetteli, että miksi asua ok-talossa jos miestä ei kiinnosta "pikkupuuhastelut". Ei kai sen takia koko perheen tarvitse "kärsiä" kerrostalossa asumisesta?

      Minulla on upea mies ja lapsillani ihana isä, joka nyt vaan ei ole syntynyt vasara kädessä.

    • Et voi pakottaa puolisoasi innostumaan. Lopeta nalkutus ja painostus. Suunnitelmia voit tehdä itse ja sitten vain kerrot ukolle mitä on suunnitelmissa. Toteutus joko ulkopuolisen urakoitsijan toimesta tai sitten sinä ( apuri). Esimerkiksi tapetointi ja maalaus onnistuu "maallikoltakin" - eivät ole rakettitiedettä.
      Mulla pysyy työkalut käsissä, mutta yhdessä tekeminen on aina mukavampaa. Mun ex oli vähän samanlainen, hitaasti liikkuva, tapaus. Makuuhuoneen tapetointia harkittiin n 4 vuotta ja muita vielä kauemmin. No nyt saan säätää kämppääni ihan miten lystään ja ex voi vaikka maatua sohvalleen.

    • patriarkaalin lapsen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hämmentää vieläkin mies yksi juttu

      Voitko kertoa oliko ne sun tunteet tosiaan vain kaverillisia? Miksi sitten olin huomaavinani jotain aivan muuta sun kats
      Ikävä
      94
      1666
    2. Mitä mietteitä herää ujoudesta?

      Eli onko ujous luonteenpiirre? Onko se hyvä vai huono ominaisuus? Miten itse olette kokeneet ujouden? Löytyykö palsta
      Ikävä
      265
      1504
    3. Sano nyt edes se

      minkä värinen auto mulla on? Kaivatullasi?
      Ikävä
      114
      1366
    4. Voidaanko nainen tavata lähiaikoina?

      Ja imutellaan toisiamme oikein ajan kanssa.
      Ikävä
      64
      1300
    5. Miksi Intiasta ei kerrota totuuksia Suomessa.

      Perhe tuttuni on Intialainen. Hän kertoo juttuja Intiasta, slummeista kaupungeissa. Syrjäseutujen ongelmista. Suomessa o
      Maailman menoa
      334
      1236
    6. Luoja antoi

      Minulle tehtävän. Tehtävään kuuluu opettaa nainen rakastumaan ja tuntemaan aitoja ja syviä tunteita. Kaikki muu kanssa
      Ikävä
      49
      1013
    7. Nainen, onhan tämä niin väärin

      mutta olen rakastunut. Tunnut niin oikealta. Voisiko olla, että tunteeni tekevät tepposen?
      Ikävä
      46
      977
    8. GALLUP: Kuka voittaa Farmi Suomi -kisan: Linnea Vihonen, Sami Jauhojärvi vai Veeti Kallio?

      Kuka voittaa Farmi Suomi -kisan: Linnea, Sami vai Veeti? Farmi-finaali on edessä torstaina. Linnea Vihonen sai tuhansi
      Tv-sarjat
      36
      874
    9. Onko se nainen

      Ikävä tietää että kukaan toinen mies ei osaa käsitellä sinua oikein ja pääsee samalle aaltopituudelle. Vain yksi pystyy
      Ikävä
      44
      849
    10. En voi ymmärtää

      kuinka sekaisin sinusta menin. Elämä oli asettunut jo uomiinsa enkä uskonut minkään siihen vaikuttavan. Väärässä olin: n
      Ikävä
      20
      826
    Aihe