"ÄLÄKÄ SAATA MEITÄ KIUSAUKSEEN"

ÄLÄKÄ SAATA MEITÄ KIUSAUKSEEN
Isä meidän-rukouksessa on kohta "Äläkä saata meitä kiusaukseen".
Mitä se on?
Jumala ei tosin kiusaa ketään, mutta me anomme tässä rukouksessa, että Jumala suojeleisi meitä, niin ettei perkele, maailma ja oma lihammme pettäisi eikä vietteleisi meitä epäuskoon, epätoivoon ja muihin suuriin synteihin ja paheisiin, ja jos joutuisimmekin sellaisiin kisauksiin, kuitenkin saisimme voiton. (KATEKISMUS)
-------------------------
JEESUKSEN KIUSAUKSET
Perkele kiusasi Jeesusta erämaassa (Matt.4:1-11).
Jeesuksen kiusaukset ovat esikuvallisia: samanlaisia tulee meillekin.

Jeesus oli paastonnut 40 päivää ja Hänen tuli nälkä (2).
Kiusaaja käytti Jeesuksen "heikkoa" hetkeä hyväkseen.
Juuri näin saatana toimii tänäänkin; se iskee juuri silloin, kun meillä on heikko hetki.

1. kiusauksessa kiusaaja sanoi Jeesukselle:
"Jos sinä olet Jumalan Poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi" (3).

Jeesus vastaa:
"Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee' (4).

Ajallinen puute (nälkä) horjuttaa uskoamme Jumalaan.
Jeesus osoitti, että paras ase kiusauksia vastaan on Jumalan Sana.
2. kiusauksessa (5-7) perkelekin vetoaa Jumalan Sanaan:
"Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta' ja:'He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi' (6).

Jeesus vastaa:
"Taas on kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi' (7).

Jumala kyllä varjelee omansa vaaroissa, mutta emme saa kiusata Jumalaa kevytmielisellä vaelluksellamme: ei tule yltiöpäisesti "heittäytyä" tilanteisiin, joíssa on mahdollista langeta.

3. kiusauksessa (8-10) perkele kiusaa Jeesusta tarjoamalla kärsimyksen tien sijasta "oikotien", mutta ehtona on kunnian antaminen perkeleelle:
"Tämän kaiken annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua" (9).

Jeesus vastaa:
"Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on;'Herra, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman' (10).

Ihmiskunnian tavoittelu ja erilaiset nautinnot, viettelevät monet kumartamaan kiusaajaa Jumalalle annettavan kunnian sijasta.

Jeesus voi meitä heikkoja ja kiusattuja auttaa ja armahtaa, koska hän on itsekkin ollut kiusattu (Hebr.4:15,16, 2:18).
Ilmianna
Jaa

7 VastaustaUsko tulee siis kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta, Room.10:17

Jumalan sana on myöskin hyvä kun tunteita tulee ja menee. Onhan Psalmejakin eri äänilajeissa, eikä aina voittosaatossa. Jos aina täytyy olla onnen kukkuloilla, se on jo ihmisyyden kieltämistä.

Herra on hyvä ja hänen armonsa pysyy iänkaikkisesti.
2Aik.7:3
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
ANSOJA
Paholainen kiusaa ihmistä monin tavoin.
Se virittää erilaisia ansoja eteemme.
Mikään ansa ei päällepäin näytä vaaralliselta. Eihän sinne kukaan silloin menisikään.

Nuorena poikana laittelin jänisansoja. Se oli silloin vielä luvallista.
Yritin naamioida ansan viattoman näköiseksi ja lisäksi käytin houkuttimena heiniä. Pari jänistä sainkin tällä tavoin saaliiksi.
Valppaana tulee olla, ettemme joudu kiusaajan virittämään ansaan.

Kiusaaja on mestarillinen tuntemaan ihmisten heikkoudet.
Hän osaa rakentaa jokaiselle sopivan ansan.
Ja hän osaa hyökätä myös oikealla hetkellä ja suunnalta, jota emme arvaa.
Mutta kun tähän ansaan astuu ja luulee saavansa palkinnon, niin toisin käy. Ansa laukeaa ja olet loukussa. Saalis on kiinni eikä pääse ulos.

Aihetta on siis rukoilla: ”Älä saata meitä kiusaukseen"
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"ÄLÄKÄ SAATA MEITÄ KIUSAUKSEEN"

Tarkoittikohan rukouksen kohta tuota taiteilijan näkemystä?

http://www.vapaa-ajattelijat.fi/pilakuvat/p.htm

Isä meidän rukous on alkuperältään toisesta uskonnosta otettu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Voisitko tarkentaa, mistä "toisesta uskonnosta otettu".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tapio522eikirj... kirjoitti:
Voisitko tarkentaa, mistä "toisesta uskonnosta otettu".
Kohdun sanoma
25.9.2013 14:33 POISTETTU HETI!
0
Huom! koskee ainoastaan luterilaisten lapsia ja muita lapsikasteen kautta Jumalan valtakuntaan otettuja pienokaisia.Kasteen armo sitä se on.
Kun kerran vauva jo kohdussa oppii kieltä niin siellä turvassa uudestikastajilta ja herodekselta vauva voi kuulla ja ottaa vastaan sanoman Jeesuksesta lasten parhaasta ystävästä.
Kastetilaisuudessa vauvan itku julkisesti ja vapaalla tahdolla todistaa aikuisille että
kivulla olen syntynyt mutta suuriäänisesti minunkin pitää julistaa uskoni epäuskoisille helluntailaisille. Itku on kasteen pyhyydestä todistava merkki, vahva osoitus että lapsi on nyt liitossa Jumalan kanssa.
ps. Jos jostain syystä vauva ei itke saattaa olla syy että kirkon ulkopuolella kiusantekijät ja ilkimykset vihassaan ja helluntaihengessään rukoilevat ettei vaan vauva itkisi.
Vauvankaste on kuitenkin pätevä kaste.
Ylistä Herraa !
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tapio522eikirj... kirjoitti:
Voisitko tarkentaa, mistä "toisesta uskonnosta otettu".
"Voisitko tarkentaa, mistä "toisesta uskonnosta otettu". "

Isä Meidän Rukous on alun pitäen omistettu Babylonialaiselle Merodah (Marduk)-Jumalalle ja sieltä juutalaiset teki siitä kaddish-rukouksensa Talmudiin ja sieltä se kopsattin paljon myöhemmin Raamattuun.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Isä meidän on hyvä rukous. Jeesus opetti rukoilemaan niin.

Olen huomannut, että rukous toimii, ja kiusattuna ollessa auttaa, kun rukoilee Jeesuksen opettamalla tavalla, että Herra varjelisi kiusaukseen joutumiselta.

Jumala sallii Saatanan kiusata meitä joskus (mutta ei yli omien voimien), mutta jos rukoilemme, ettei Hän tekisi niin, varjellumme kiusaukselta.

Job 1
1. Uusin maassa oli mies, jonka nimi oli Job. Tämä mies oli nuhteeton ja rehellinen, pelkäsi Jumalaa ja karttoi pahaa.
2. Hänelle syntyi seitsemän poikaa ja kolme tytärtä.
3. Ja karjaa hänellä oli seitsemäntuhatta lammasta, kolmetuhatta kamelia, viisisataa härkäparia ja viisisataa aasintammaa sekä ylen paljon palvelijoita. Tämä mies oli kaikista Idän miehistä mahtavin.
4. Hänen pojillansa oli tapana laittaa pitoja, kullakin oli pidot talossaan vuoropäivänänsä; he lähettivät silloin sanan ja kutsuivat kolme sisartansa syömään ja juomaan kanssansa.
5. Mutta kun pitopäivät olivat kiertonsa kiertäneet, lähetti Job sanan ja pyhitti heidät; hän nousi varhain aamulla ja uhrasi polttouhreja, yhtä monta kuin heitä oli. Sillä Job ajatteli: "Ehkä poikani ovat tehneet syntiä ja sydämessään luopuneet Jumalasta". Näin Job teki aina.
6. Mutta kun eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat ja asettuivat Herran eteen, tuli myöskin saatana heidän joukossansa.
7. Niin Herra kysyi saatanalta: "Mistä sinä tulet?" Saatana vastasi Herralle ja sanoi: "Maata kiertämästä ja siellä kuljeksimasta".
8. Niin Herra sanoi saatanalle: "Oletko pannut merkille palvelijaani Jobia? Sillä ei ole maan päällä hänen vertaistansa; hän on nuhteeton ja rehellinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa."
9. Saatana vastasi Herralle ja sanoi: "Suottako Job pelkää Jumalaa?
10. Olethan itse kaikilta puolin suojannut hänet, hänen talonsa ja kaiken, mitä hänellä on; olet siunannut hänen kättensä työn, ja hänen karjalaumansa ovat levinneet ympäri maata.
11. Mutta ojennapa kätesi ja koske kaikkeen, mitä hänellä on: varmaan hän kiroaa sinua vasten kasvojasi."
12. Niin Herra sanoi saatanalle: "Katso, kaikki, mitä hänellä on, olkoon sinun käsissäsi; älä vain koske kädelläsi häneen itseensä". Ja saatana meni pois Herran edestä.
13. Kun sitten eräänä päivänä hänen poikansa ja tyttärensä söivät ja joivat viiniä vanhimman veljensä talossa,
14. tuli sanansaattaja Jobin luo ja sanoi: "Raavailla kynnettiin, ja aasintammat kävivät niiden vieressä laitumella;
15. niin sabalaiset hyökkäsivät ja ryöstivät ne ja surmasivat palvelijat miekan terällä. Vain minä yksin pelastuin kertomaan tämän sinulle."
16. Hänen vielä puhuessaan tuli toinen ja sanoi: "Jumalan tuli iski alas taivaasta, sytytti palamaan lampaat ja palvelijat ja kulutti heidät. Vain minä yksin pelastuin kertomaan tämän sinulle."
17. Hänen vielä puhuessaan tuli taas toinen ja sanoi: "Kaldealaiset asettuivat kolmeen joukkoon ja karkasivat kamelien kimppuun, ryöstivät ne ja surmasivat palvelijat miekan terällä. Vain minä yksin pelastuin kertomaan tämän sinulle."
18. Hänen vielä puhuessaan tuli taas toinen ja sanoi: "Poikasi ja tyttäresi söivät ja joivat viiniä vanhimman veljensä talossa;
19. katso, silloin suuri tuulispää tuli tuolta puolen erämaan ja iski talon neljään nurkkaan, ja se luhistui nuorukaisten päälle, niin että he kuolivat. Vain minä yksin pelastuin kertomaan tämän sinulle."
20. Silloin Job nousi, repäisi viittansa ja leikkasi hiuksensa, heittäytyi maahan ja rukoili.
21. Ja hän sanoi: "Alastonna minä tulin äitini kohdusta, ja alastonna minä sinne palajan. Herra antoi, ja Herra otti; kiitetty olkoon Herran nimi."
22. Kaikessa tässä Job ei tehnyt syntiä eikä puhunut nurjasti Jumalaa vastaan.

On huomattavaa, että Jumala otti Saatanan kanssa puheeksi Jobin! Jumala oli ilmiselvästi ylpeä Jobin kaltaisesta hurskaasta miehestä. Se on Isän ylpeyttä lapsestaan. Saatana pyysi lupaa kiusata Jobia, ja Jumala salli sen, mutta vain niin pitkälle kuin tiesi Jobin kestävän. (Job kesti hämmästyttävän paljon). Tämä on meille kuva siitä, että salliessaan koetuksen, Jumala valmistaa meille pääsyn niin, että voimme sen kestää.

Jeesus opetti meille, että voimme jopa rukoilla, ettei Jumala saattaisi meitä kiusaukseen! MIKÄ VALTAVA LUPAUS!!! Voin sieluni silmin nähdä, kuina Saatana kysyy Jumalalta lupaa kiusata jotakuta uskovaista, mutta Jumala kieltäytyy, koska tämä uskovainen on rukoillut, ettei Jumala saattaisi häntä kiusaukseen! Paavali ei turhaan kehoittanut rukoilemaan lakkaamatta!
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

"ÄLÄKÄ SAATA MEITÄ KIUSAUKSEEN"

ÄLÄKÄ SAATA MEITÄ KIUSAUKSEEN
Isä meidän-rukouksessa on kohta "Äläkä saata meitä kiusaukseen".
Mitä se on?
Jumala ei tosin kiusaa ketään, mutta me anomme tässä rukouksessa, että Jumala suojeleisi meitä, niin ettei perkele, maailma ja oma lihammme pettäisi eikä vietteleisi meitä epäuskoon, epätoivoon ja muihin suuriin synteihin ja paheisiin, ja jos joutuisimmekin sellaisiin kisauksiin, kuitenkin saisimme voiton. (KATEKISMUS)
-------------------------
JEESUKSEN KIUSAUKSET
Perkele kiusasi Jeesusta erämaassa (Matt.4:1-11).
Jeesuksen kiusaukset ovat esikuvallisia: samanlaisia tulee meillekin.

Jeesus oli paastonnut 40 päivää ja Hänen tuli nälkä (2).
Kiusaaja käytti Jeesuksen "heikkoa" hetkeä hyväkseen.
Juuri näin saatana toimii tänäänkin; se iskee juuri silloin, kun meillä on heikko hetki.

1. kiusauksessa kiusaaja sanoi Jeesukselle:
"Jos sinä olet Jumalan Poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi" (3).

Jeesus vastaa:
"Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee' (4).

Ajallinen puute (nälkä) horjuttaa uskoamme Jumalaan.
Jeesus osoitti, että paras ase kiusauksia vastaan on Jumalan Sana.
2. kiusauksessa (5-7) perkelekin vetoaa Jumalan Sanaan:
"Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta' ja:'He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi' (6).

Jeesus vastaa:
"Taas on kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi' (7).

Jumala kyllä varjelee omansa vaaroissa, mutta emme saa kiusata Jumalaa kevytmielisellä vaelluksellamme: ei tule yltiöpäisesti "heittäytyä" tilanteisiin, joíssa on mahdollista langeta.

3. kiusauksessa (8-10) perkele kiusaa Jeesusta tarjoamalla kärsimyksen tien sijasta "oikotien", mutta ehtona on kunnian antaminen perkeleelle:
"Tämän kaiken annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua" (9).

Jeesus vastaa:
"Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on;'Herra, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman' (10).

Ihmiskunnian tavoittelu ja erilaiset nautinnot, viettelevät monet kumartamaan kiusaajaa Jumalalle annettavan kunnian sijasta.

Jeesus voi meitä heikkoja ja kiusattuja auttaa ja armahtaa, koska hän on itsekkin ollut kiusattu (Hebr.4:15,16, 2:18).

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta