fiat punto kokemuksia

uusfiiuistiko

Olen ostamassa 140 tkm ajetun vm 2001 punton. Onko uraherkkä talvella? ottaako tuuli helposti kiinni? Jääkö moottoritiellä muiden jalkoihin. Ainakin lyhyissä rampeissa. Entä kytkimen jäykkyys ja ohjaustehostimen toimivuus talvella.entä tankin koko. pikatiellä varmaan pärjää hyvin mutta ohittamaan ei varmaan kannata muuta kuin pitkällä suoralla. En itse varsinaisesti tykkää ohittelusta joten fiiu 1,2 litran moottorilla on tarpeeksi hyvä. Eli vastakkaa kysymykseeni.

8

1205

  Vastaukset

  • Hyvä peli. Tämä uudempi korimalli on vielä vakaampi maantiellä kun se ensimmäinen (jolla itse ajellut jo yli 100 000km) 100km päivässä työmatkaa. Ei herkkä tuulelle eikä urille mutta tiukemmissa mutkissa siellä 120 nopeudessa saa kyllä olla tarkkana ajolinjojen suhteen jos alusta vähän löystynyt. hitaammissa vauhdeissa tosi vakaa ja luokkaa isomman tuntuinen maantiellä. Kytkimestä ei moittimista ja ohjaustehostinta en ole omistanut / kaivannut. Kääntyy herkästi ilmankin. Tehoa on 60 heppaisessakin riittävästi noin kevyeen koppaan jos yksin ajaa, mutta punto 75 on kyllä sähäkämpi ohittelussa maantiellä ja kuorman kanssa. Kulutus taisi olla matka-ajossa jopa aavistuksen pienempi tehokkaammassa.

   • Jep Jep tosi on itselläni 75 hp, ja vetää 10 boforin vastatuulessa, 45 ¤ ylämäessä, 1400 kg asuntovaunua, 120 km/h ja menee vielä heittämällä ohi muista.

    Tosissaan kaikki Fiiatit ovat noin vm 2000 alkaen olleet laadullisesti hyviä autoja silloin, kun tuli pyöreämpi mallinen Brava, Bravo ja punto myyntiin noin v 2000. Fiiaattien vaihdelaatikot muuttuivat hyviksi.

    Kaikissa aikaisemmissa Fiiateissa vaihteistot ja moottorit olivat surkeita oli ihme, jos niillä aikaisemmilla malleilla pääsi edes 140 000 km ilman kansiremonttia ja vaihteiston vaihtoa. vm 2000 Jälkeen myös Fiatin ruostuminen on ollut hiotaampaa.

    Joten nämä nyky Fiatit ovat hinta / laatusuhteeltaan hyviä autoja.


  • On On Punto on aito Fiat ei muuta, kuin hanaa spakettia poskeen ja baanalle.
   Joten
   Hyviä Fiiiijuiiiilu hetkiä sinulle.

  • Fiat punto 2002 valot ei tule päälle kun viiksi nolla asennossa ja parkit vain kun virta päällä, valot tulee päälle kun viiksi pitkät asennossa mutta valot myös sammuu kun auton sammuttaa, missä vika ?

   • Fiateissa on kautta aikojen valot sammuneet kun virran sammuttaa ja 0-asennossa valot ei tietenkään ole päällä. Joten ei mitään vikaa. Joissakin autoissa 0-asennosaa on ns.päivävalot, mutta Puntossa ei ole.
    Kannentiivistevikoja oli ainakin vanhemmissa Fiateissa mutta ainakin -87 Cromassani oli erinomaisen hyvä ja kestävä vaihteisto. Yli 300 tkm ajettunakin pelasi kuin unelma. Löytyi jopa pieni öljyn määrän mittatikkukin vaihteistoöljylle, vaikka olikin manuaalivaihteisto. En ole missään muussa manuaalivaihteisessa autossa huomannut vaihteistoöljyn mittatikkua. Cromassa oli lujempi vaihteisto kuin esim. 2000-luvun alun Bravo/a, Mareassa. Ainakin joitain vaihteistovikaisia tavannut, esim. työkaverin 2001 mallinen Bravo meni purkuautoksi vaihdelaatikkovian vuoksi, eikä ollut tuskin 200 tkm ajettu. Samoin vaihteistovikaisia 2000- luvun alun ja 90-luvun lopun VW Poloja on paljon. Ja samoin joissakin Nissanin malleissa yleisiä.


  • Halkoa pesään vaan ja anna painaa.

  • Tuulilasin kestotestissä 2000-luvun alussa kehuttiin Punton (ilman ohj.tehostinta) alustaa tunnokkaaksi. Tunnokas ajaa ja voi päästellä melkoista haipakkaa motarien loskavalleissa. Kapeat renkaat eduksi loskakelillä.
   Puntosta löytyy jo vm. 2000 lähtien ns. " follow me home" valotoiminto eli saattovalot. Ne saa ajastettua max 5 minuuttiin asti virran sammuttamisen jälkeen vilkkuviikseä nykäisemällä. 30 sek/ yksi nykäys. Jos haluaakin perua toiminnon, vetää viikseä pitempään.

  • Hyvä ajotuntuma. Kyllä sillä ylinopeussakot ottaa, jos haluaa. Tankki 47 litraa. Herkät hallintalaitteet.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   49
   2500
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   2369
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   74
   1822
  4. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   1467
  5. Sofia B:n koira otettu huostaan!

   Onneksi näin käynyt! Ei sovi jatkuva juhliminen koiran elämään. Kotieläin ansaitsee raittiin ja stabiilin kodin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   44
   1278