Hack-kyykyn välttely!Miksi?

Hacceri

Minusta se on yksi parhaita jalkojen ja osittain myös selän yleisharjoitteita.

Lähellä maastavetoa mutta siinä ei pysty selällä kikkailemaan joten ne jotka paelkäävät mavea selkänsä puolesta voivat huoletta tehdä hackia.

Ne jotka aristavat syväkyykkyä polviensa vuoksi voivat pelotta tarhdä hackkia koska polvikulmat eivät pelota eikä todellakaan tarvitse pelätä selkäänsä vaikka sekin siinä sivussa treenaantuu.

Salillani en ole nähnyt kenenkään tekevän sitä.

10

1000

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mastakilla

   Siksi koska hack on polventappaja. Kyykky ei ole polventappaja.

   • Hacceri

    Mielenkiintoinen väite! Teetkö kyyky ponnistuskulmille vai peräti puolikyykkyyn?
    Muuten tuo väitteesi ei ole ymmärrettävissä.

    Hieman erittelyä. Raajasuhteista riippuen hackissa likimain kaikilla polvikulmat ovat syväkyykkyä korkeammat mutta puolikyykyn tai aiakin ponnistuskulmien alapuolella.
    = turvallista polville verrattuna "oikeisiin" kyykkyihin.

    Selkä. Kun tanko kulkee pohkeiden ja reisien takapuolella niin selän asenti pysyy melkoisen pystyssä eikä sillä pysty kikkailemaan.
    = turvallista selälle verrattuna maveen jossa veto menee selälle kun jaloista loppuu puhti.

    Minusta hach on perustellusti erinomainen kyykyn ja maven välimuoto, ja turvallinen.

    Tein tänään hack`a 6:n viikon tauon jälkeen. Eniten se tuntui pakaroiden yläpäässä ja tietenkin reisissä mutta ei polvissa. Kuten ei ennenkään.

    Ei pidä tehdä mitään mitä keho ei kestä. Erään kaverini polvet eivät kestä kävelyä vaikka hän ei ole koskaan käynyt salilla. Olisi ehkä pitänyt käydä.
    Kävelyn asemesta hän kulkee kaikki mahdolliset välit fillarilla.


  • Polvesta paranee

   Mikä tahansa jalkaliike on polventappaja. Ihmisen polvi on suunniteltu kävelyyn ja juoksuun. Sitä ei todellakaan ole suunniteltu raskaiden kuormien nosteluun, oli liike sitten mikä tahansa. On ihan täyttä pas kaa puhua syväkyykyistä tai hackista. Joillakin kestää ja joillakin ei kestä. Ja se on ihan arpapeliä. TIetysti runnomlla saa polvet kuin polvet rikki, mutta toistuva väärinkäyttö eli raskaiden kuormien nostelu "oikeallakin" tekniikalla saa polvet ajan myötä hajalle.

   • Hacceri

    Pelkkiä tekosyitä!

    Yhdelläkään kaverillani eivät ole polvet vaurioituneet. Joukossa on useampi edustustutason nostaja.

    Yksi välilevytyrä on ilmaantunut ja yhdellä 305kg mavessa vetäneelle ukolle on 60 ikäisenä vaihdettu lonkat mutta enemmän niitä vaihdetaan muille.

    Yksi kaverini joka ei ole ikänään koskenut puntteihin eikä harrastanut muuta liikuntaa kuin uintia ja vetouistelua soutaen, on kävellyt lonkkaproteeseilla kymmeniä vuosia.
    Joten on täyttä pas kaa puhua kyykyistä tai hackista vaivojen aiheuttajana.
    Joillakin paikat hajoavat ilman lisäkuormiakin.


   • vituttaako?
    Hacceri kirjoitti:

    Pelkkiä tekosyitä!

    Yhdelläkään kaverillani eivät ole polvet vaurioituneet. Joukossa on useampi edustustutason nostaja.

    Yksi välilevytyrä on ilmaantunut ja yhdellä 305kg mavessa vetäneelle ukolle on 60 ikäisenä vaihdettu lonkat mutta enemmän niitä vaihdetaan muille.

    Yksi kaverini joka ei ole ikänään koskenut puntteihin eikä harrastanut muuta liikuntaa kuin uintia ja vetouistelua soutaen, on kävellyt lonkkaproteeseilla kymmeniä vuosia.
    Joten on täyttä pas kaa puhua kyykyistä tai hackista vaivojen aiheuttajana.
    Joillakin paikat hajoavat ilman lisäkuormiakin.

    Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja. Hack on polventappaja.


  • Turhaa huolta

   Toisilla polvet kestää mitä vaan,toisilla ne ei kestä mitään. Bodauksessa on kautta aikain ollut liikaa guruja, joille yhteistä se että ne yrittävät saada meidät tajuamaan että siihen asti kaikki on treenanneet tai syöneet väärin. Intiassa niitä on sitten vielä enemmän.

  • Kosmos8

   - Jalkaprässi ja Hack-kyykkylaite , ovat parempia bodausta treenaavalle , kuin takakyykky , voimakyykky tai jopa etukyykky . Keskivartalo ja tukilihakset = joo että takakyykky kehittää useimpia lihaksi = Maastaveto , suorinjaloin mave , vatsatreenit antaa tukilihaksistoa ihan tarpeeksi.....

   • kyykky on vahvoille

    Heikot jalkaprässää!!!!!


  • ex-polvikipuinen

   Jos polvet kipeytyvät, olisi ehkä syytä tutkia missä vika, mikä kohta pettää ja kiinnittää sitten niihin huomiota.

   • vm-43

    Polvi kipeytyi mutta en pysy paikallistamaan. Syyn tiedän.
    1. Helmikuun alusta eteen päin kinkkasin murtuneen nilkan vuoksi kyynärsauvoilla pari kuukautta. Esimerkiski raput ylös 2 - 3 askelmaa kerrallaan yhdellä jalalla, kaiteesta keventäen.
    Kyse on jo aikaisemmin leikatun polven kuormittamisesta.

    Lihaskunto palautui hiljalleen. Ei täysin ennalleen mutta kuitenkin.
    Muutama viikko sitten vedin mavea huolimattomasti. Tangossa rautaa aikasempi max -30kg. Vedin toista 5:n sarjaa kun huolimattomuuttani paino pääsi hieman siirtymään terveen nilkan puoleiselle jalalle ja silloin riipaisi.
    Nyt en pysty tekemään edes 1/2 kyykkyä.
    72v ukon on turha odottaa mitään ihmeparanemista.

    Kun tällä viikolla saan, tovottavasti, arvion syöpätilanteestani, niin kysyn samalla lekurilta polven jatkomahdollisuuksia.
    Toine vaihtoehto on käynti urheilulekurilla ja siltä ko. alan spesialistille.

    Paskamoinen juttu kun ei pysty tekemään mitään kunnollista, pelkkiä lutkutuksia vain.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuumaa huumaa! Sofia Belorf keimailee pienen pienessä kesämekossaan: "Nyt jo ikävä..."

   No nyt ei ole kulunut paljoakaan kangasta tähän Sofian mekkoon. Mekko on nimittäin varustettu reilulla kaula-aukolla ja lyhyellä pituudella... https:/
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   7509
  2. IS: Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti

   Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle ”tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti ja heitä tarvitaan kaikkiaan 130 000 ”. Vo
   Maailman menoa
   420
   3747
  3. Häpeäisin, jos olisin Martina Aitolehti

   Miehet pettää ja jättää. Stefu petti ja jätti, Hannes Hyvösen kanssa oli varmaan kosto Stefulle, samoin Ristolaisen kaveri, palomies juoksi karkuun, B
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   1629
  4. Taas Ruotsi pakolliseksi kirjoitukssiin?

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008280341.html Missään nimessä ei Ruotsia saa tehdä pakolliseksi kirjoituksiin. Se pönkittää vain Ruotsin
   Maailman menoa
   114
   1433
  5. Ihanat Stefu, Sofia ja Bambi tänään liikenteessä

   Sofia kävi ottammassa toisen rokotteen. Mä sit tykkään tosta pariskunnasta, ovat niin söpöjä yhdessä❤️
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1081
  6. Kehotyytymättömyydestä kärsivä Niko Saarinen yllättää: "Oma kauneusihanne on jotain muuta kuin..."

   Niko Saarinen on Olet mitä syöt uuden kauden 1. jaksossa. Saarinen on kertonut kärsivänsä kehotyytymättömyydestä. Aiotko katsoa Nikon elämäntaparemont
   Kotimaiset julkkisjuorut
   11
   1049
  7. Muru puhu mulle

   Tapailetko muitakin?
   Ikävä
   88
   1012
  8. Toive saada olla rauhassa estää kontaktitoiveen toteutumista.

   On tavallaan luonnollista, että sisaret toivoisivat ystävällistäkin kehua vain sellaisilta miehiltä, joita he pitävät varteenotettavina miesehdokkaina
   Sinkut
   175
   1010
  9. Kuhmon osuuspankki lahjoittaa lahjakortin korona rokotteen ottajalle

   No niin 20€ lahjakortin saa kuhmossa osuuspankilta kun ottaa korona piikin.. Että tälläinen kampanja siellä sitten alkaa.. https://www.kainuunsanomat
   Kuhmo
   45
   989
  10. Umpikujassa oleva

   Ei ehkä oikea paikka kysyä, mutta kuitenkin. Tapasin erittäin ihastuttavan naisen josta pidän todella paljon ja luulin, että hän pitää myös minusta ta
   Ikävä
   40
   829
  Aihe