Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

englannin gradu ja kandi

kokemuksia 55

Neuvokaa hyviä vinkkejä mistä aiheesta ja millainen gradu ja kandintyö kannattaa tehdä englant. filologiassa.

1

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • austerism1

      Aika heikon pohjan annat antaa vinkkejä. On näet yksinkertaisesti aivan liian laaja alue.

      Riippuu ihan mm. siitä, kiinnostaako kieli(tiede) vai kirjallisuus(tiede)/kulttuurintutkimus/mediakulttuuri. Kolmantena on sitten käännösaiheiset tutkimukset, jotka (aiheesta ja lähestymisttavasta riippuen) voivat lukeutua kielitieteen ja kirjl.tieteen/kulttuurintutkimuksen välimaastoon.

      Riippuu myös siitä, haluaako tehdä jollain tavalla käytännönläheisen vai puhtaasti teoreettisen työn. Ja riippuu siitäkin, millaisia graduja omalla laitoksellasi ylipäänsä voi tehdä. Kaikilla laitoksilla ei näet aivan samanlaisia juttuja pääse tekemään, vaan asia voi riippua myös siitä, millaisia töitä laitoksella ollaan valmiita ohjaamaan.

      Ohessa oma tausta. Josko näistä saisit ideoita.

      Tein enkun gradun tieteisfiktion kuvaamista ja kierrättämistä maskuliinsuuksista. Tämä siis lukeutui kirjallisuuden ja kulttuurintutkimuksen puolelle. Materiaalin otin scifi-kirjallisuudesta, -leffoista ja myös kerronnallisia elementtejä sisältävistä tietokonepeleistä. Arvosanaksi tuli laudatur, joten siinä mielessä kai kannatti. (Ei tuosta laudaturista ole mitään varsinaista etua ollut, kun en tutkijaksi päätynyt.)

      Jälkikäteen ajatellen on tullut mieleen, että olisi ollut järkevämpää tehdä gradu esim. syventävien opintojen käännöstieteen seminaarin seminaarityöni pohjalta. Kirjoittamani artikkeli käsitteli kääntämisen normeja ja amerikkalaisfilosofi Charles S. Peircen käännösten kritiikkiä ja käännöksiin liittyvää keskustelua, joka oli silloin ajankohtainen. Toinen syventävien opintojen seminaarityö oli kirjallisuustieteellinen ja aiheena Bret Easton Ellisin American Psycho. En muista enää tarkemmin, miten rajasin aiheen. Jotenkin se liittyi maskuliinisuuteen.

      Kandia ei silloin tehty, mutta kirjallisuuden proseminaaritutkielmani käsitteli Mary Shelleyn Frankensteinia. Muistaakseni analysoin kirjan hahmoja semiotiikan käsittein. Amerikkalaista kulttuuria käsittelevän proseminaarikurssin työni käsitteli erästä amerikkalaista sitcomia ja sen komiikkaa, mutta en muista enää tarkemmin. Kolmas tekemäni proseminaarityö oli kielitieteellinen, ja se tehtiin itse asiassa pienryhmässä. En muista enää tästäkään tarkemmin, mutta tekemämme tutkimus liittyi jotenkin yliopisto-opiskelijoiden englannin kielen luetunymmärtämiseen ja teetettiin haastattelututkimuksena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe