Neuvokaa hyviä vinkkejä mistä aiheesta ja millainen gradu ja kandintyö kannattaa tehdä englant. filologiassa.
englannin gradu ja kandi
1
274
Vastaukset
- austerism1
Aika heikon pohjan annat antaa vinkkejä. On näet yksinkertaisesti aivan liian laaja alue.
Riippuu ihan mm. siitä, kiinnostaako kieli(tiede) vai kirjallisuus(tiede)/kulttuurintutkimus/mediakulttuuri. Kolmantena on sitten käännösaiheiset tutkimukset, jotka (aiheesta ja lähestymisttavasta riippuen) voivat lukeutua kielitieteen ja kirjl.tieteen/kulttuurintutkimuksen välimaastoon.
Riippuu myös siitä, haluaako tehdä jollain tavalla käytännönläheisen vai puhtaasti teoreettisen työn. Ja riippuu siitäkin, millaisia graduja omalla laitoksellasi ylipäänsä voi tehdä. Kaikilla laitoksilla ei näet aivan samanlaisia juttuja pääse tekemään, vaan asia voi riippua myös siitä, millaisia töitä laitoksella ollaan valmiita ohjaamaan.
Ohessa oma tausta. Josko näistä saisit ideoita.
Tein enkun gradun tieteisfiktion kuvaamista ja kierrättämistä maskuliinsuuksista. Tämä siis lukeutui kirjallisuuden ja kulttuurintutkimuksen puolelle. Materiaalin otin scifi-kirjallisuudesta, -leffoista ja myös kerronnallisia elementtejä sisältävistä tietokonepeleistä. Arvosanaksi tuli laudatur, joten siinä mielessä kai kannatti. (Ei tuosta laudaturista ole mitään varsinaista etua ollut, kun en tutkijaksi päätynyt.)
Jälkikäteen ajatellen on tullut mieleen, että olisi ollut järkevämpää tehdä gradu esim. syventävien opintojen käännöstieteen seminaarin seminaarityöni pohjalta. Kirjoittamani artikkeli käsitteli kääntämisen normeja ja amerikkalaisfilosofi Charles S. Peircen käännösten kritiikkiä ja käännöksiin liittyvää keskustelua, joka oli silloin ajankohtainen. Toinen syventävien opintojen seminaarityö oli kirjallisuustieteellinen ja aiheena Bret Easton Ellisin American Psycho. En muista enää tarkemmin, miten rajasin aiheen. Jotenkin se liittyi maskuliinisuuteen.
Kandia ei silloin tehty, mutta kirjallisuuden proseminaaritutkielmani käsitteli Mary Shelleyn Frankensteinia. Muistaakseni analysoin kirjan hahmoja semiotiikan käsittein. Amerikkalaista kulttuuria käsittelevän proseminaarikurssin työni käsitteli erästä amerikkalaista sitcomia ja sen komiikkaa, mutta en muista enää tarkemmin. Kolmas tekemäni proseminaarityö oli kielitieteellinen, ja se tehtiin itse asiassa pienryhmässä. En muista enää tästäkään tarkemmin, mutta tekemämme tutkimus liittyi jotenkin yliopisto-opiskelijoiden englannin kielen luetunymmärtämiseen ja teetettiin haastattelututkimuksena.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1808236
En löydä sinua
En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k264438- 504048
- 503175
- 513086
- 502840
Ne oli ne hymyt
Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä262506- 312009
- 291986
Anteeksi kun käyttäydyn
niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv381923