Koirien ruokinta..

Koirisvaan

Kertokaahan miksei koirilla saa olla ruokaa kokoajan nenän edessä? Tunnen kaksi koiran omistajaa joilla on pentuna aina ollu ruokaa tarjolla (jämtlanninpystykorva ja italian vinttikoira) molemmilla olleet aina terveet koirat ja ovat hoikassa kunnossa! Ajanmittaan säännöllestään enemmän ruokaa koska eivät halua syödä usein.

Miksi on muka parempi syöttää säännöllisesti? Onko rotukohtainen juttu! Eikös niin ole että jos koira on aina saanut ruokaa nälän tullen niin esim ahmimista ei tällöin esiinny?

Mielipiteitä!

31

1955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hannu ja ke

      Toiset yksilöt ja rodut vaan on niin ahneita, että söisivät itsensä aivan pullaksi, jos saisivat syödä vapaasti.
      Usein leikkauksen jälkeen koira joka on saanut syödä nappulaa vapaasti, ei voikaan enää antaa syödä vapaasti.

    • Mieleen tuli

      Mm no yksi peruste voisi olla säännöllisyys. Jos mulla olis koirille jatkuvasti ruokaa tarjolla, en tietäis millon niillä on kakkahätä. Nyt tiedän, kun syövät kerran päivässä joku luu tai herkku. Esim. niillä ei ikinä tule yöllä kakkahätä (ripuli tietysti poikkeustila), mutta pitkin päivää napostelevalle voisi tullakin.
      Toiseksi ainakin toinen koiristani söisi liikaa, jos aina täyttäisin kuppia. Toisaalta, jos et näe kuka ruoan syö, voi toinen vaikka jäädä jatkuvasti vähemmälle ruoalle. Eli se varmuus. Sitten myöskään en ottaisi tappeluriskiä jättämällä ruokaa tarjolle.

      Jatkuvasti tarjolla olevasta ruoasta ei varmaankaan ole haittaa
      - jos koira on huono syömään
      - jos pääateria on erikseen ja tämä muu tarjottava ekstraa, jota ei ole pakko syödä, mutta syöminen ei haittaakaan tai on suotavaa
      - jos koira ruokitaan kerran päivässä
      - jos talossa ei lapsia tai muita koiria (tai ei lainkaan välitä, jos joku muu kupilla käy)
      - jos ruoaksi on nappulaa (kiva jättää jotain lihaa kuppiin haisemaan)

      Ahmimista ei esiinny, kun koira ei tunne ruokansa olevan uhattu, eli joku muu voisi sen syödä tai viedä. Meillä ainakin syödään rauhassa, mutta kuitenkin koko ateria kerralla. Jos ei kaikki mene, tarjoan myöhemmin uudelleen, en jätä kuppia lattialle. En tiedä, tuleeko aikuinen koira nälkäiseksi useita kertoja päivässä, ja sen takia ahmisi ruokansa. Tottumiskysymys, mutta eiköhän koiralle riitä 1-2 ateriaa päivässä (normaalikokoiselle).

    • ...

      Meillä on koira jolla on aina ruokaa kupissa, koska on huono syömään.

      Epäsäännöllinen ruokailu vaikeuttaa koiran kanssa harrastamista. Jos koira ei ole syönyt reiluun vuorokauteen ja kello on 12 päivällä, on tosi sääli ottaa kuppi ylös koska illalla on treenit 20 aikaan, mutta treenien onnistumisen takia se on vain otettava. Huomattavasti helpompi olisi koira, joka söisi kun kuppi sille annetaan. Monet treenit on meilläkin jäänyt väliin, kun koiran nälkä onkin yllättänyt muutamia tunteja ennen treenejä, sillä en ole raaskinut kuppia ottaa pois oikein pitkän paaston päälle.

    • luomuhurtta

      ahmatti läkähtyisi ruokaan, syö kaiken minkä näkee ja säännöstellenkin on kertynyt vuosien mittaan ylipainoa viitisen kiloa (40gk, viisvuotiaana 34) päässyt joskus varastamaan, 2,5 kg nappuloita kerralla, 3 litraa riisipuuroa, kun hyppäsi pöydälle ja söi piirakansydämet, pellilline pullaletteja ym, Rajaa ei ole vielä löytynyt, etteikö tunti ahmimisen jölkeen jo taas maistuisi

    • jhiiuiuiu

      Otetaan tähän mukaan vielä tuo johtajuuskin. Koira on riippuvainen omistajastaan elikkä ei ole oman itsensä herra tuossa ruokailuasiassakaan.

      Jos ruokaa on jatkuvasti saatavilla joillekin koirille voi tulla tunne,että tulevat toimeen ilman johtajaa.

    • 16+2

      Jos koira on huono syömään tuo ruuan kokoajan esillä pito vaan pahentaa tilannetta . Ruokaikaan kuppi eteen ja 15 min päästä pois niin oppii jossainvaiheessa ihan varmasti syömään .

      • ...

        Toimii aikuisilla koirilla. Jokainen kuitenkin tietää miten tärkeää koiranpennun on saada ruokaa säännöllisesti. Varsinkin isokokoisilla roduilla ravinnon saanti on terveen kasvun ja kehittymisen kannalta oleellista. Vuorokausien mittainen paasto ei ole vain omistajan omatunnon takia paha juttu, vaan myös koiran terveyden kannalta paha juttu, siksi noissa tapauksissa aletaan pitämään koiralla ruokaa jatkuvasti. Myös itse olen ajatellut (koira joka ei syö) koiran täytettyä kaksi vuotta, eli kehittymisen loputtua, laittaa koiran syömään säännöllisesti, nyt on vielä ihan sama miten syö, kunhan syö edes joskus. Haittaa tästä siis tulee harrastamiselle, mutta ei sentään koiran terveydelle.


      • kasvattaja9

        OIKEA VASTAUS !!


    • Järki käteen

      Normaalisti liikkuva ja terve koira ei nirsoile. Jos näin kuitenkin on, silloin ruuassa on vikaa. Moni koira söisi mieluummin oikeaa, tuoretta ruokaa kuin niitä iänikuisia kuivanappuloita. Moni omistaja kuitenkin pitää esim. lihaa/koiranmakkaraa/kotiruokaa herkkuina joita tarjoillaan vain satunnaisesti. Miksi? Kyllä se koira tietää mikä sille on hyväksi, tehkää siis palvelus lemmikeille ja antakaa sitä mistä eniten koira pitää, turha niitä nälässä pitää. Ja säännöllisyys on tärkeää, varsinkin pennuille! Ja tosiaan, se kuivamuona ei ole mikään autuaaksi tekevä ruoka, kehitetty vain helpottamaan "laiskojen" ihmisten elämää, mahtavien mainospuheiden kera :)

    • navettapiika

      Meillähän on kaukaasialainen pentu, islanninlammaskoira ja irlanninsetteri nämä kaksi aikuista. Lisänä tuohon soppaan vielä lauma kissoja, taitaa olla 8 kipaletta isoja kolleja, leikattuja. Meidän ruokintafilosofia on tuossa lattialla napuja säkki levällään ja lisänä ruoanjämät ja jauhelihaa. Luita koirilla on aina. Kaikki saavat varmasti riiittävästi ja minkäänlaista ruuan päältä nahistelua ei ole. Edes kissoja koirat eivät aja pois.
      Koirien kunto on hyvä, ei liian lihavia ja pentukin sopivan pyöree.
      Tällaisena on tuo evästys ollut jo viisi vuotta, enkä aio palata annospaloihin. Meneehän sitä sapuskaa, mutta samalla lailla menisi kupittainkin. Lisäksi kissat pitäisi evästä jossain muualla.
      Eipähän tule vaaraa, että joku karvapallo jää ilman ruokaa.
      Tuota ahmimista oli toisella noista vanhemmista koirista, mutta jäi yhteen oksentamiseen, kun tajusi, ettei se ruoka tosiaankaan lopu. '
      Napusten merkkiä vaihdan aika usein, riippuen siitä kuinka paljon on lisukkeena jauhelihaa. Sitä menee aika paljon, pari lehmää talvessa. Kaupan halvimpia merkkejä en osta, koska alkuperä hiukan epäilyttää.

      • utelias...

        Syötätkö siis kissoillekin samaa koirien kuivamuonaa?


      • navettapiika
        utelias... kirjoitti:

        Syötätkö siis kissoillekin samaa koirien kuivamuonaa?

        Kyllä. Keskustelimme tästä eläinlääkärin kanssa ja hänkin oli kanssani samaa mieltä, että jos kissojen ruokaan lisätään lihaa, niin ongelmia ei pitäisi tulla. Koiranruuassahan on vähemmän lihaa kuin kissankuivamuonassa. Kissathan tarvitsevat enemmän lihaa kuin koirat, joten koiríen ollessa ulkona on tarjolla jauhelihaa kissoille.
        Nyt emäkissalla on oikeaa kissanruokaa, vaan ei tahdo penteleelle kelvata.Käy koiranruokasäkillä, kun pääsee pennuilta karkaamaan.
        Kissoilla ei ole ollut terveysongelmia eikä lihavuutta koko tänä aikana, kun kyseinen ruokinta on ollut käytössä.
        Jauhelihaa kuluu kyllä aika kiitettävästi tälle sakille, mutta jos elukat voivat hyvin ja ovat terveitä, en aio ruokintaa muuttaa.
        Niin nämä katithan on meillä rottakissoja, mutta eivät syö niitä. Tapetut jyrsijät haudataan kunniallisin menoin pannuhuoneessa.


    • Itse en kannata,mutta jokainen tehköön miten tekeekin,jos on tyytyväinen...

      Ensinnä,nirsoutta tuokin voi tehdä.Ja nirsolla mielestäni parempi on,että ruoka tulisi säännöllisesti.Jolloin myös "orjentoituu" usein paremmin näläntunteeseen,joka taas pistää ruuan paremmin menemään.
      Tosin ylipäätään nirsous on merkki pikemminkin jostain sairaudesta eli oire,tai sitten on kyseessä koira,jolle ei kelpaa vaan kaikki.Eli jos olisi kunnon ruokaa,niin ei olisi nirsouttakaan,melkein voisi sanoa...
      Toisekseen,on olemassa koiria,jotka söisivät vaikka kuinka paljon,joka tietenkään ei ole hyväksi.Eli niitä pitää kontrolloida.

      Oma juttunsa on sitten useamman koiran lauma.
      Jos safkaa pyörii koko ajan,niin siitä voi tulla tappeluakin.
      Toisekseen,kun kaikki ei ole kokoajan kotona,niin ei tiedä miten koirat syö.Eli syökö kaikki varmasti riittävästi.

      Ja tosiaan,kun ei ruoki nappuloilla,niin ei ihan hyväksi ole ruuan kieriä pitkiä aikoja lämpimässä.

    • ihan miten haluaa

      Meillä oli ennen koirilla aina ruokaa tarjolla, koirat pysyivät hoikkina vaikka siis saivat syödä aina kun halusivat. Omallenikin laitan ruokakupin ja syö kun haluaa, ei kellon mukaan. Niin teen itsekin syön kun on nälkä. Ja hoikka hyväkuntoinen koira on nytkin.

    • maiskismaiski

      Jatkuva tarjoilu toimii koirilla, joilla on oma kontrolli syöpöttelyyn. Toivoton ahmatti pistelee kaiken. Siis jos koira saisi syödä, mitä haluaa, meillä menisi, maksalaatikko, kuivat makaronit, vesimeloni, silli, kinkku kypsänä ja raakana, jauhelihat joka sortti, kana , kyljykset, tuorekurkku, tomaatti, kaalilaatikko, lenkkimakkara, juustot joka laji ja voipaketti päälle, jäätelöä, jugurttia rahkaa... vain raaka peruna ja sipuli sekä porkkan on jäänyt maistamiseen.

    • Leikattu uros

      Vapaa ruokinta ei toimisi meillä... annoin normaalin ruuan jälkeen vielä täyden kulhollisen ruokaa. Kaikki meni vaivatta (3 päivän ruuat kerralla siis). Pari tuntia tämän jälkeen käytin lenkillä ja edelleen nappula olisi maistunut, jos olisin taskun pohjalta antanut. Noh, koira piti pari päivää paastoa ja uudestaan en kokeile ;)

    • Miksi ei saisi pitää kokoajan ruokaa

      Omasta kokemuksesta voin kertoa kun viellä joskus ns. teollista ruokaa nappuloita koirille syötin, niin vasta kun koirat oli aikuisia aloin pitämään nappuloita kokoajan kupissa, kolmisen päivää meni siihen kun kuppia kokoajan tyhjenteli ja minä täyttelin kuppia. mutta kun koirat huomasi että ruoka ei syömällä lopu niin alkoivat syömään sen verran kun kulutti, esimerkiksi ulkoilun jälkeen, ruokamääräkin tipahti kuukaudessa 10 kiloa kun koirat sai itse syömisensä säänöstellä.

      Kotiruoka onkin asia toinen koska mitä sitten tekeekin niin se saattaa pilaantua helposti , itse olen kotiruokaa säänöstellyt pilaantumisriskin takia.

    • yksisyy

      Mielelläni annan koiralleni pari kunnon ateriaa päivässä, se rytmittää mukavasti koiran elämää, oppii odottamaan ruoka-aikaa ja vatsa toimii säännöllisesti. Eli tiedän että aina aamulenkillä ja illalla tulee lenkillä ne isot asiat hoidettua, ja jos joskus ei niin tapahdu niin tiedän tarkkailla tilannetta. Ruokailuhetki on myös koirille nautinto, eikä pelkkää energian tankkausta ja murojen puputusta.

    • dfgdfhffh

      No meilläkin ruokaa ollut koko ajan..ja koirat hoikkia..mutta tutun koirat niin hotkivia ettei noin pysty tekemään.

      Koira ja rotukohtaista..meillä fokseja tutulla labbis. :)

      • isoisoäiti

        Vaikka ei ajattelisikaan ruokaa minään muuna kuin yhteisenä seurusteluhetkenä kannattaa se kuppi kaivaa esille pari kertaa päivässä, silloin koiratkin rakastaa sinua ylikaiken. Koira aika hyvin kellottaa ruoka-ajat mihin on tottunut, pieni odotus on mukava palkita.
        Enkä itsekkään välittäisi että kuusi ruokakuppia on jatkuvasti keittiön lattialla, valvomaton tilanne, ahneempi voisi luulla että kaikki on sille tarkoitettu


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Vaikka ei ajattelisikaan ruokaa minään muuna kuin yhteisenä seurusteluhetkenä kannattaa se kuppi kaivaa esille pari kertaa päivässä, silloin koiratkin rakastaa sinua ylikaiken. Koira aika hyvin kellottaa ruoka-ajat mihin on tottunut, pieni odotus on mukava palkita.
        Enkä itsekkään välittäisi että kuusi ruokakuppia on jatkuvasti keittiön lattialla, valvomaton tilanne, ahneempi voisi luulla että kaikki on sille tarkoitettu

        Koirien ruokaa jos säänöstellään, niin ne ahnettii ruokakuppinsa tyhjäksi kaikesta ruuasta mitä kupissa on, eikä se ahneepi kokoajan kuppia tyhjäksi syö vaikka ruokaa olisi kupissa.

        Muistan kun aikoinaan suomen ensimmäisen borkun kasvattajan luonna kävin koiran kanssa kylässä(asui melkein naapurissa) oma koirani söi borkkutyttöjen ruuat, heilläkin oli kupissa kokoajan ruokaa, eikä heidän tytöt ei mitään ylipainoisia ollut, eikä äiti tyhjennellyt kuppia kokojan tyhjäksi.


        Kun ruokaa ei säänöstellä niin välillä koirat syö vähemmän välillä enemmän kulutuksen mukaan , niinkuin ihmisetkin.ei NORMAALIT ihmisetkään kokoajan syö, vaan kulutuksen mukaan.

        Mutta kun antaa kotiruokaa niin silloin pitää olla tarkkana , koska kuumilla säillä tahtoo helposti pilaantua, jos nartuilla on juoksuja niin urokset ei syö edes sisäfileitä kupista nimimerkki kokemusta on, oli pakko sisäfile heittä roskiin kun alkoi elävää ravintoa pörrätä kupin ympärillä meinaa kärpäsiä.


      • isoisoäiti
        power.light kirjoitti:

        Koirien ruokaa jos säänöstellään, niin ne ahnettii ruokakuppinsa tyhjäksi kaikesta ruuasta mitä kupissa on, eikä se ahneepi kokoajan kuppia tyhjäksi syö vaikka ruokaa olisi kupissa.

        Muistan kun aikoinaan suomen ensimmäisen borkun kasvattajan luonna kävin koiran kanssa kylässä(asui melkein naapurissa) oma koirani söi borkkutyttöjen ruuat, heilläkin oli kupissa kokoajan ruokaa, eikä heidän tytöt ei mitään ylipainoisia ollut, eikä äiti tyhjennellyt kuppia kokojan tyhjäksi.


        Kun ruokaa ei säänöstellä niin välillä koirat syö vähemmän välillä enemmän kulutuksen mukaan , niinkuin ihmisetkin.ei NORMAALIT ihmisetkään kokoajan syö, vaan kulutuksen mukaan.

        Mutta kun antaa kotiruokaa niin silloin pitää olla tarkkana , koska kuumilla säillä tahtoo helposti pilaantua, jos nartuilla on juoksuja niin urokset ei syö edes sisäfileitä kupista nimimerkki kokemusta on, oli pakko sisäfile heittä roskiin kun alkoi elävää ravintoa pörrätä kupin ympärillä meinaa kärpäsiä.

        Meillä koirat ei pääsääntöisesti syö sisäfilettä.

        Jos noin hyvin tiedät ruuan säännöstelemättömyyden, etteivät syö liikaa, niin kertoisitko mistä se valtaisa joukko ylipainoisia koiria tulee.

        Tuo ed. kertomani olikin vain meidän koirien tapa ruokailla, sinun tuttavakennelissä on käytössä toinen tapa.

        Eikä meilläkään kuppeja jatkuvasti tyhjennellä, en on silloin tyhjiä kun koirat lopettaa ruokailun


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Meillä koirat ei pääsääntöisesti syö sisäfilettä.

        Jos noin hyvin tiedät ruuan säännöstelemättömyyden, etteivät syö liikaa, niin kertoisitko mistä se valtaisa joukko ylipainoisia koiria tulee.

        Tuo ed. kertomani olikin vain meidän koirien tapa ruokailla, sinun tuttavakennelissä on käytössä toinen tapa.

        Eikä meilläkään kuppeja jatkuvasti tyhjennellä, en on silloin tyhjiä kun koirat lopettaa ruokailun

        Ylpainoisuus voi johtua monestakin syystä, muumuassa se kun koirille annetaan liikaa ruokaa mitä kuluttavat. KOIRAT käyttäytty kun sudet siinä suhteessa, kun ruokaa säänöstellään niin monikin koira syö kaikki mitä annetaan, koska ei tiedetä koska saavat seuraavan aterian.

        Esimerkkinä:Kun liikkuu koiran kanssa 5-6 tuntia päivässä niin kuluttavat enemmän ja syövätkin enemmän, vastaavasti kun liikutaan vaan 15 minuuttia päivässä koiran kanssa niin semmoiset koirat kuluttaa vähemmän kun paljon liikkuvat koirat, mutta saatetaan antaa kulutukseen nähden liikaa ruokaa ja tulee ylipainoisuutta.

        Samaahan se on ihmisilläkin, kun ihmiset tekee raskasta työtä tai harrastavat urheilua niin kuluttavat enemmän ja syövätkin enemmän.


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Vaikka ei ajattelisikaan ruokaa minään muuna kuin yhteisenä seurusteluhetkenä kannattaa se kuppi kaivaa esille pari kertaa päivässä, silloin koiratkin rakastaa sinua ylikaiken. Koira aika hyvin kellottaa ruoka-ajat mihin on tottunut, pieni odotus on mukava palkita.
        Enkä itsekkään välittäisi että kuusi ruokakuppia on jatkuvasti keittiön lattialla, valvomaton tilanne, ahneempi voisi luulla että kaikki on sille tarkoitettu

        Isoisoäitillä hyvä pointti.Eli tuo seurustelujuttu.Tavallaan tuonkin voi ajatella vahvistavan koiran ja ihmisen suhdetta,sekä auktoriteettiä.Kun "johtaja" kontrolloi ruokaa.Monesti vielä,kun liitetään tapahtumaan vaikka joku pienikin juttu,silmiinkatsominen,lupa ruokaan ym.niin se lisää mainittua.Tavallaan tuossa koira joutuu silloin myös edes jotain tekemään ruokansa eteen.

        Itse kyllä tiedän,että kyllä ne ahneet voi viedä toisenkin ruuan,jos safkaa on koko ajan esillä.Oikeasti ruokaan kunnolla persot koirat voi syödä itsensä vaikka "puhki",eikä ne osaa säännöstellä itse.
        Koirissa on myös samoin syöppöjä,kuin ihmisissäkin.Eli koko ajan sitä puputtaisi.
        Kulutus ei silloin pysy enää mukana,ja painoa kertyy.Ellei sitten,jos ihmisestä puhuu,niin ole jo syntymätyypiltään ns.läpip**ko.

        Toisaalta,jos vielä ajattelee,niin voihan se kokoajan ruoan esillä oleminen jollain toimiakkin,kun kyseessä on nappulat.Jos vertailukohdaksi laittaisi itsetehty safka,niin ehkäpä ei niin hyvin toimisikaan...Ihan jo siitä syystä,että ruoka on niin hyvää,että tuskin malttaa olla sitä kokonaan koittamatta tyhjäämättä.
        Nappuloilla voi olla niin,että sille säännöstelevälle koiralle ei ne ylipäätään kunnolla maistu(kuin kunnon safka)tai sitten ei vaan ruoka niin kiinnosta.Kotiruokaa syövillä harvemmin noita esiintyy,joten ei sitä ruokaa voi pitää siksikään koko aikaa esillä :D


      • molossi kirjoitti:

        Isoisoäitillä hyvä pointti.Eli tuo seurustelujuttu.Tavallaan tuonkin voi ajatella vahvistavan koiran ja ihmisen suhdetta,sekä auktoriteettiä.Kun "johtaja" kontrolloi ruokaa.Monesti vielä,kun liitetään tapahtumaan vaikka joku pienikin juttu,silmiinkatsominen,lupa ruokaan ym.niin se lisää mainittua.Tavallaan tuossa koira joutuu silloin myös edes jotain tekemään ruokansa eteen.

        Itse kyllä tiedän,että kyllä ne ahneet voi viedä toisenkin ruuan,jos safkaa on koko ajan esillä.Oikeasti ruokaan kunnolla persot koirat voi syödä itsensä vaikka "puhki",eikä ne osaa säännöstellä itse.
        Koirissa on myös samoin syöppöjä,kuin ihmisissäkin.Eli koko ajan sitä puputtaisi.
        Kulutus ei silloin pysy enää mukana,ja painoa kertyy.Ellei sitten,jos ihmisestä puhuu,niin ole jo syntymätyypiltään ns.läpip**ko.

        Toisaalta,jos vielä ajattelee,niin voihan se kokoajan ruoan esillä oleminen jollain toimiakkin,kun kyseessä on nappulat.Jos vertailukohdaksi laittaisi itsetehty safka,niin ehkäpä ei niin hyvin toimisikaan...Ihan jo siitä syystä,että ruoka on niin hyvää,että tuskin malttaa olla sitä kokonaan koittamatta tyhjäämättä.
        Nappuloilla voi olla niin,että sille säännöstelevälle koiralle ei ne ylipäätään kunnolla maistu(kuin kunnon safka)tai sitten ei vaan ruoka niin kiinnosta.Kotiruokaa syövillä harvemmin noita esiintyy,joten ei sitä ruokaa voi pitää siksikään koko aikaa esillä :D

        Se on aika yksilöllistä kuitenkin miten itse haluaa koiran opettaa ja ei ne säänöstelytkään toimi.

        Itse tiedän usempia molossirotuja millä on nappuloita koko ajan kupissa eikä koirat ole lihavia , myöskin muissakin niin sanotuissa "ahneissa" roduissa on ruoka koko ajan kupissa.

        Kun annetaan kotiruokaa niin tottahan se maistuu koirille paremmin kun kuivamuonat , mutta kun annetaan sekä että nappuloita ja kuivamuonaa niin nappulat pois kun kotiruokaa annetaan lihoamisen takia.

        Itse en koskaan ole kuullut että tappeluita syntyisi kun koiralaumalla on ruokaa koko ajan kupissa????

        Tiesitkö Koirilla on laumakäyttytyminen, ensin syö lauman ylimmäisenä oleva koira tai annetaan ruoka, vasta sitten muut lauman koirat.

        Kaiiki ei osaa kontroloida vaikka antavatkin säänöstelen ruokaa, annetaan viellä päälle herkkupaloja, juuri hiljakkoin tämmöisen koiran omistajan kanssa juttelin nuoren koiransa ylipainosta lääkärikin oli sanonnut samaa mitä isse hänen koiransa painosta sanoin.

        Voisin tuhat ja yksi esimerkkiä kertoa koirista mitä itse tunnen ja olen hoitannut ja mitä itsellä ollut ja lapsena kotonamme ollut ja löytyy jopa valokuviakin kun eräs kontaa lattialla koiran kupille missä on koiranruokaa(koira söi sekaruokaa) eikä ollut lihava.


      • isoisoäiti

        En kyllä tiennyt koirien syömisestä ja laumakäyttäytymisestä tuommoisena kun kerrot, enkä kyllä ennen ole kuullutkaan.

        Sanompa silti että jos minä laittaisin ruoan vaikka pesuvatiin keskelle lattiaa, meillä ei siihen kukaan koskisi, omat hermot kiristyisi siitä napittamisesta kun kaikki kyttäisi että mikä juttu tää on..Viereen saisin kyykistyä ja kädestä tarjoilla jokaiselle.

        Koira on tapojensa orja, hyvä niin, koska silloin tuntee koiransa aika pitkälle kun sen tavat tietää


      • isoisoäiti kirjoitti:

        En kyllä tiennyt koirien syömisestä ja laumakäyttäytymisestä tuommoisena kun kerrot, enkä kyllä ennen ole kuullutkaan.

        Sanompa silti että jos minä laittaisin ruoan vaikka pesuvatiin keskelle lattiaa, meillä ei siihen kukaan koskisi, omat hermot kiristyisi siitä napittamisesta kun kaikki kyttäisi että mikä juttu tää on..Viereen saisin kyykistyä ja kädestä tarjoilla jokaiselle.

        Koira on tapojensa orja, hyvä niin, koska silloin tuntee koiransa aika pitkälle kun sen tavat tietää

        Ihminen on laumanjohtaja koirat etsii omaa paikkaansa laumasta, koiralaumalla koirilla on laumanjohtajansa, voisinpas esimerkkinä kertoa että itsellä laumanjohtaja söi aina ulkoolta tullessaan ensimmäisenä ruuan ja toinen koira odotti kiltisti vuoroaan.

        Me ihmiset yritetään kontroloida ja lauman käytöstä välillä menemällä laumanjohtajan ohi, mikä on itse hakennut laumanjohtajan paikan. Laumanjohtajana voi olla vaikka pikuinen pinseri ja lauman alempiarvoisena tanskadokki.


      • ei usko
        power.light kirjoitti:

        Ihminen on laumanjohtaja koirat etsii omaa paikkaansa laumasta, koiralaumalla koirilla on laumanjohtajansa, voisinpas esimerkkinä kertoa että itsellä laumanjohtaja söi aina ulkoolta tullessaan ensimmäisenä ruuan ja toinen koira odotti kiltisti vuoroaan.

        Me ihmiset yritetään kontroloida ja lauman käytöstä välillä menemällä laumanjohtajan ohi, mikä on itse hakennut laumanjohtajan paikan. Laumanjohtajana voi olla vaikka pikuinen pinseri ja lauman alempiarvoisena tanskadokki.

        jättiks se pomokoira sit ain sil alempiarvosel minkä verran halus, vai nuoliks se vaan sen kipon


      • ei usko kirjoitti:

        jättiks se pomokoira sit ain sil alempiarvosel minkä verran halus, vai nuoliks se vaan sen kipon

        Jätti ruokaa, ruokaa oli riittäväst ISOOO KUPPI:D

        Mutta jos ahneesta koirasta haluat lukea, niin koirien jälkeläinen jatkoi syömistä kun muut pennut lopetti syömisen, KESKELLE ruokakuppiin meni syömään (matala astia) ja ruokailun jälkeen kesken syömisen nukahti(ON VALOKUVAKIN SYÖMISESTÄÄN), piti aina valvoa pennun syömistä ettei tukehdu ruokaan, oli näyttelyssäkin hyvin arvosteluin ks pentu.

        Mutta oli miten oli jokaisen oma asia miten koiria ruokitaan ja koska ruokitaan, TÄRKEIN NIITÄ RUOKITAAN TERVEELISESTI JA SAAVAT TARPEEKSI LIIKUNTAA, annetaan sitten mitä ruokaa tai koska sitten ruokaa annetaakin.

        Tuossa yhdessäkin kirjoituksessa mainittiin niin koiralle saattaa tulla vatsalaukun kiertymiä jos ruoka annetaan ennen ulkoilua MIKÄ ON HYVÄ MUISTA, Itsekkin olen kuullut tapauksen kun koira sai mahalukkukiertymän ja kuoli siihen.


    • Pro koirat

      Oma koira söisi itsensä lihavaksi hetkessä, jos ruokaa saisi vapaasti ottaa.
      Nytkin pitää olla tarkkana ettei pääse lihoamaan, vaikka paljon liikuntaa saakin.

      Tärkeänä pidän myös sitä, että kun tiedän koska koira on syönyt, siitä ei kahteen tuntiin lähdetä lenkille riehumaan, samoin kahteen osaan jaettu annosmäärä pienentää mahalaukunkiertymän riskiä.

    • koirasta

      Itselläni sekarotuinen tiibetti,paino pysynyt 6.0-6,3 kg ,nappuloita neljää eri laatua plus herkkutikkuja,ja makupaloja ,illalla raakaa sika,nauta jauhelihaa ,sekaan parit nakit,ruoat koko jan esillä,ei silti syö määräänsä enempää!Eikä liho,ulkoillaan 4-5 kertaa päivässä noin puolesta tunnista, tuntiin,riippuen kaverin menohaluista,joita kyllä näyttää riittävän!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      136
      1583
    2. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1182
    3. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1180
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      80
      1064
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      882
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      799
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      772
    8. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      78
      762
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      73
      694
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      135
      657
    Aihe