Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Yli oman ymmärryksen

Ei oppi ojaan...

Tietoa tarvitaan.

Viisauden sanojen, tiedon sanojen ja henkien erottamisen armolahjat liittyvät Jumalalta saatuun tietoon. Ne toimivat monesti ilmestyksen tavoin mutta joskus myös kuin huomaamatta.

Useimmiten ilmestys on ikään kuin sisäinen kuva tiedosta, jonka Pyhä Henki välittää. Ilmestyksen voi myös kokea kehossaan esimerkiksi hetkellisenä ahdistuksen tunteena, vaikka itseä ei muuten ahdistaisikaan. Tuntemusten kautta Pyhä Henki paljastaa, että muualla kaikki ei ole kohdallaan.

Aina ihminen ei edes huomaa käyttävänsä viisauden lahjoja. Joskus hän oivaltaa vasta jälkeenpäin, että ilman Jumalan antamaa viisautta ei olisi osannut toimia oikein.
Lahjapaketissa yliluonnollinen ratkaisukyky

Viisauden sanat ovat täysin yliluonnollinen lahja, jota ei voi saavuttaa inhimillisin keinoin. Viisauden sanojen avulla Pyhä Henki välittää ihmisen kautta jumalallisen viisauden erityiseen tilanteeseen tai jollekin yksilölle. Viisauden lahjalla varustettu henkilö kykenee silloin toimimaan näissä tilanteissa viisaasti ja antamaan ihmisille vastauksia jumalallisen viisauden vaikutuksesta.

Viisauden sanojen kautta voi saada myös ymmärrystä jotakin tulevaisuudessa tapahtuvaa asiaa varten tai johonkin tulevaisuuden ongelmaan.
http://www.uskonet.fi/artikkelit/265/viisauden_lahjat_ylittavat_oman_ymmarryksen

6

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -jarmo-

      Allekirjoitan. Juuri näin, kiitos viisaista sanoistasi.

      Halleluja Jeesus Kristus, vapahtajamme!!

    • Lisää...

      Jatkoa aiheesta.

      Viisauden sanat voivat toimia yhdessä tiedon sanojen kanssa. Jumala voi esimerkiksi paljastaa jonkin asian tiedon sanojen kautta ja antaa myös viisautta menetellä oikein.

      Tiedon sanat – laaja-alainen lahja

      Tiedon sanojen armolahjassa Pyhä Henki välittää uskovalle Jumalan omaa tietoa. Tiedon sanat voivat tulla esiin Raamatun opetuksen yhteydessä tai siten, että esimerkiksi evankeliumin julistaja saa tiedon ihmisen elämän yksityiskohdista ja ongelmista, joihin hän sitten voi antaa vastauksena Jumalan sanan.

      Tunnettu, jo edesmennyt helluntailainen raamatunopettaja Mauri Vikstén korosti, että tiedon sanat eivät saa nousta Raamatun sanan yläpuolelle. Tämän armolahjan nimissä on näet ilmennyt myös epätervettä karismaattista toimintaa, mikä voi johtua raamatunopettajien varovaisuudesta ohjata ihmisiä tiedon sanojen käytössä ja terveessä esiintuomisessa.

      Joskus sielunhoito- tai rukouspalvelutilanteessa Pyhä Henki paljastaa tiedon sanojen kautta, missä ongelma oikeasti piilee, jolloin rukouspalvelija osaa rukoilla oikeiden asioiden puolesta. Usein näissä tilanteissa jotain avautuu ja apua tarvitseva saa avun elämäntilanteeseensa.

    • Näinkin voi olla

      Liekö uskovalla tiedonsanoja vai viisauden sanoja kun toinen ihminen sanoo jotakin ja uskova tietää heti, että asia ei ole mainitulla tavalla. Vei tosin aikaa kunnes ymmärsin, että kysymys yliluonnollista asiasta ja aloin luottamaan ko.ilmiöön.

    • Jeesus on Herra

      Voin sanoa suoraan viitaten linkkiin, että minulla on kyky pahojen henkien läsnäolon havaitsemiseen.
      Sen verran vahvaa oli niiden esiintyminen, kun älysin Jeesuksen merkityksen
      pelastukseeni.
      Sain vielä varmistuksena ilmestyksen sisäisenä kuvana kesken jalkapallo-ottelun, jossa yhtäkkiä ymmärsin täysin ja tunsin Jeesuksen ristikuoleman merkityksen.
      Kukaan ei olisi pelastunut ilman sitä. Ei edes vastasyntynyt lapsi.

    • d'hj

      Useampi ihminen havannoi ilmapiirissä jotakin kylmää ja kummallista, joka myöhemmin näyttäytyy pahaksi hengeksi.

    • Aamen

      Aamen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe