Loistavaa sarjakuvafilmatisointia Thor: The Dark World

Tino

http://tinovalkki.blogaaja.fi/

Thor: The Dark World on loistava supersankarielokuva ryyditettynä hienoilla fantasia- ja scifi elementeillä. Siinä on sopivasti yllätysmomenttia ja riittävästi huumoria, jotta elokuva ei kompastu omaan mahtipontisuuteensa. Elokuva lainailee häpeämättömästi elementtejä niin Star Warsista, kuin Taru sormusten herrasta ja yhdistää ne hykerryttävällä tavalla omanlaiseksi seikkailukseen. Sopivat lainaukset muista Marvel tuotannoista ja universumien yhdisteleminen onnistuu luontevasti ja lopputulos on melko huikea kokemus. Elokuva näyttää ja kuulostaa loistavalta. Ulottuvuuksien välissä poukkoilu voisi olla sekavan tuntuista, mutta ohjaaja Alan Taylor pitää paketin hyvin kasassa. Elokuvan pituuskin on mahtipontisuudesta ja tapahtumien huimasta määrästä ja kirjosta huolimatta saatu pidettyä alle kahdessa tunnissa. Tämä takaa, ettei elokuvan mukana ehdi kyllästyä, vaan se jyrää koko kestonsa läpi kuin pikajuna. Draaman ja huumorin tasapaino loistaa elokuvasta, vaikka siinä välillä vähän synkistelläänkin. Hienoa, että Marvel pitää elokuvistansa hyvää huolta ja yhdistelee elementtejä mukavasti eri tuotannoista. Tämä takaa elokuvissa mukavan sarjakuvamaisuuden tunteen. Marvelin elokuvat ovat loistavia sarjakuvien filmatisointeja, joita katsoo ihan mielellään. Elokuvan loppu lupailee tälle moukarinheiluttajalle jatkoa ja sitä jää ihan mielellään odottamaan. Thor: The Dark World on eittämättä Marvel filmatisointien parhaimmistoa Iron Man elokuvien tapaan. Toivottavasti jatkossa uskalletaan ottaa mukaan enemmän Asgardin mytologiaa, jolloin elokuvasta tulisi vieläkin nautittavampi elokuvaelämys. Hemsworth on hyvä valinta Thorin rooliin, mutta Natalie Portmanin hahmo jää hieman turhan kevyeksi. Loistavaa viihdettä joka tapauksessa.

http://tinovalkki.blogaaja.fi/

3

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veteranfan

      Mielestäni taas Thor:Dark World ontuu pahasti kliseiseen sekamelskaan.
      Olihan elokuvassa paljon kauniita kohtauksia visuaalisesti.Mutta elokuvan henkinen kantti pettää pahasti,eli elokuvan rakenteellinen kerronta ei yllätä katsojia.

      Ohjaaja Alan Taylor tekee työnsä rutiinilla viihteellistä sarjakuva fantasiaa tyylillä,muttei luo mitään yllättävää tai tajuntaa herättävää elokuva kokemusta.
      Elokuvan parasta antia ovatkin suvantokohdat,joissa ei rymistellä.
      Huumori Thorin jatko-osassa huutaa poissaoloaan,eikä dramatiikka luo muuta kuin ennalta nähdyn tunteen.

      Tämä on vain Veteranfanin mielipide,eikä sitä pidä ottaa vakavasti,olen vain nähnyt näitä seikkailuja sen verran että rima on kohonnut ehkä liian korkealle?
      Tosin nuorille tämä onkin tarkoitettu ja heille elokuvasta saattaa löytyä jotakin uutta,muttei enään vanhalle raakille kaiken nähneelle filmihullulle.

      • Tino

        No ainakin tällainen kohta viisikymppinen elokuvien suurkuluttaja viihtyi leffan parissa mainiosti. Sekin on oma mielipiteeni ja niitä on varmaan niin paljon, kuin on katsojiakin.


    • Haribokarkki

      Itseä häiritsee se että ei noudateta sarjakuvaa :D.. esim thorin voimat, muuttuminen ihmisestä thoriksi jne jne.. mutta toisaalta ei noissa elokuva versioissa kuulema noudatetakkaan sarjakuvaa koska pitää ottaa huomioon nekin katsojat jotka ei lue kyseisiä sarjakuvia ja eivät tiedä oikeata storylinee yms..
      elokuva on kyllä ihan hyvä scifi fantasia omana itsenään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe