Alipaino

derkku

Heippa!
Painan 35kg ja olen n.160cm pitkä. Olen merkittävästi alipainoinen, eli n. 10kg alipainoinen.. Kuinka saisin tuon 10kg kirittyä? Tavoitteena tietysti olisi, että olisin esim. vain alipainoinen, en merkittävästi. Olisi kiva saaha ainakin 5-7kg vuodessa. Syön lämpimänaterian, aamupalaa en pysty helposti syömään, mutta olen alkanut tehdä voileipiä joka aamuksi valmiiksi jääkaappiin. Kotona syön mm. hotdoggeja, leipää, hedelmiä, vanukkaita, nugetteja ja nuudeleita. Eli pyydän siis vinkkejä, kuinka lihota tässä tilanteessa? Pyrin laittamaan päivänaikana 1ruokalusikallisen oliiviöljyä ruokaan.
En kaipaa tälläisiä vinkkejä (on jo ennestään tuttuja tai vastaavaa) :
-syö lisää karkkii,sipsii
-syö rasvasta ruokaa
-älä liiku (ei ole minulle mahdollista, rakastan liikuntaa.)


Tiedän, tälläinen keskustelu on jo tehty jossain , mutta vaadin minulle sopivia ruoka-lajikkeita jne.
P.S LIHOTTAVATKO PÄHKINÄT JA SUKLAA?

15

1694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • spacegoat

      Kunnon aamupala on erittäin tärkeä tekijä. Puuroa, leipää, maitoa, hedelmämehua, kananmuna tai jotain tuon tapaista. Muista syödä aamiaisen lisäksi kaksi lämminta ateriaa päivässä (päivällinen, lounas) ja väli- ja iltapalaa. Syö kunnolla joka aterialla, mutta muista noudattaa sitä ruokaympyrän mallia, eli noin puolet kasviksia lautasella. Jos muutokset ovat sinulle vaikeita, niin ala vain pikkuhiljaa asteittain muuttamaan ruokailutottumuksiasi. Syö joka kerta vähän enemmän, niin eiköhän tuo paino nouse. Alipainoa ei pitäisi pitää tavoiteltavana asiana, mutta jokainen on yksilöllinen, ja toiset ovat paljon hoikempia kuin toiset. Nuku myös hyvin! Sekin voi vaikuttaa.

      • derkku

        Joo, ei tietenkään alipainoa pidä pitää tavoiteltavana asiana, mutta kun on lievä alipaino, alipaino, ja merkittävä alipaino, niin että saisin ees vähän nostettua normaalinpainon suuntaan. Tässä viiimeisen 3 tunnin aikana söin: hotdogin, maitoa, leipää, nugetteja, vanukkaan =mielestäni melko kelpo suoritus minulle. Ja kiitos paljon avusta ja neuvoista!! :)


      • Roskaruoka heti pois
        derkku kirjoitti:

        Joo, ei tietenkään alipainoa pidä pitää tavoiteltavana asiana, mutta kun on lievä alipaino, alipaino, ja merkittävä alipaino, niin että saisin ees vähän nostettua normaalinpainon suuntaan. Tässä viiimeisen 3 tunnin aikana söin: hotdogin, maitoa, leipää, nugetteja, vanukkaan =mielestäni melko kelpo suoritus minulle. Ja kiitos paljon avusta ja neuvoista!! :)

        Mitä jos vaihtaisit nuo roskamoskat OIKEAAN RUOKAAN, eli oikeaan lihaan, oikeaan ruisleipään, oikeaan rasvaan (oikea voi ja oikea kerma) ja oikeisiin kasviksiin ja marjoihin..... nuo mitä tuossa olet maininnut on kaikkea muuta kuin ravitsevaa ruokaa.


      • ootko terve
        Roskaruoka heti pois kirjoitti:

        Mitä jos vaihtaisit nuo roskamoskat OIKEAAN RUOKAAN, eli oikeaan lihaan, oikeaan ruisleipään, oikeaan rasvaan (oikea voi ja oikea kerma) ja oikeisiin kasviksiin ja marjoihin..... nuo mitä tuossa olet maininnut on kaikkea muuta kuin ravitsevaa ruokaa.

        ehkä kaikilla ei ole tuollaiseen lellimiseen rahaa. Mun mielestä leipä on oikeaa ruoka ,niinkuin hedelmätkin. Oliiviöljykin tosi terveellistä, viiraako sulla päässä vai mikä on ongelmas?


      • sairaus maksaa
        ootko terve kirjoitti:

        ehkä kaikilla ei ole tuollaiseen lellimiseen rahaa. Mun mielestä leipä on oikeaa ruoka ,niinkuin hedelmätkin. Oliiviöljykin tosi terveellistä, viiraako sulla päässä vai mikä on ongelmas?

        Terveellinen syöminen kallistako?


        Kotimaisten juuresten, kasvisten, vihannesten, herneiden, papujen, linssien, kananmunien ja pakastevihannesten kilohinta on pari euroa. Osta broileri marinoimattomana, jolloin et joudu maksamaan turhaan epäterveellisestä marinadista. Silakka, pakastesei, muikku tai jauheliha (tarjouksessa) on edullista. Maustamaton täysrasvainen jogurtti on parempi valinta kuin verensokeria nopeasti kohottava sokerijogurtti. Laadukkaita kylmäpuristettuja öljyjä saa kolmella eurolla. Kananmunat kannattaa ostaa isoissa pakkauksissa, jos ei ole mahdollisuutta ostaa suoramyyntitilalta.

        Osta esim. Lidlistä.

        Keitot, laatikot, sosekeitot, pataruuat, pyörykät ja kastikkeet ei kalliiksi tule. Juureksia, hedelmiä ja kasviksia ostetaan sesongin mukaan. Pakastevihannekset kuten kilon porkkana-kukkakaali-parsakaalipussit saa parilla eurolla. Makua saa esim. tomaattipyreellä, tomaattimurskalla, sipulilla, valkosipulilla, kermalla, sulatejuustolla, tuorejuustolla, pippurilla, merisuolalla jne. Marjat, sienet ja omenat saa ilmaiseksi, kun vaan hakee. Puutarhamarjojakin saa halvalla, kun menee itse ne poimimaan. Kalaa saa edullisesti, jos sille osaa tehdä muutakin kuin kypsentää. Ja netistä taatusti löytää ohjetta perkaamiseen. Pähkinäsekoitukset isoissa pusseissa (1 kg halvin). Avokadot pienissä verkkopusseissa ovat usein tarjouksessa. Aina on joku liha tai kala tarjouksessa. Täysjyväleipä kannattaa leipoa itse. Ja kaikki leivonnaisetkin voi tehdä itse juhla- ja herkkupäiviin, koska jauhot ovat todella edullisia. Voipaketin hinta on tarjouksessa pari euroa ja jos nyt ei palatolkulla leipää puputa eikä edes kannata, niin rasia kestää kauan. Ja aina on joku juusto tarjouksessa reilusti alle kympin kilo.


      • sairaus maksaa
        sairaus maksaa kirjoitti:

        Terveellinen syöminen kallistako?


        Kotimaisten juuresten, kasvisten, vihannesten, herneiden, papujen, linssien, kananmunien ja pakastevihannesten kilohinta on pari euroa. Osta broileri marinoimattomana, jolloin et joudu maksamaan turhaan epäterveellisestä marinadista. Silakka, pakastesei, muikku tai jauheliha (tarjouksessa) on edullista. Maustamaton täysrasvainen jogurtti on parempi valinta kuin verensokeria nopeasti kohottava sokerijogurtti. Laadukkaita kylmäpuristettuja öljyjä saa kolmella eurolla. Kananmunat kannattaa ostaa isoissa pakkauksissa, jos ei ole mahdollisuutta ostaa suoramyyntitilalta.

        Osta esim. Lidlistä.

        Keitot, laatikot, sosekeitot, pataruuat, pyörykät ja kastikkeet ei kalliiksi tule. Juureksia, hedelmiä ja kasviksia ostetaan sesongin mukaan. Pakastevihannekset kuten kilon porkkana-kukkakaali-parsakaalipussit saa parilla eurolla. Makua saa esim. tomaattipyreellä, tomaattimurskalla, sipulilla, valkosipulilla, kermalla, sulatejuustolla, tuorejuustolla, pippurilla, merisuolalla jne. Marjat, sienet ja omenat saa ilmaiseksi, kun vaan hakee. Puutarhamarjojakin saa halvalla, kun menee itse ne poimimaan. Kalaa saa edullisesti, jos sille osaa tehdä muutakin kuin kypsentää. Ja netistä taatusti löytää ohjetta perkaamiseen. Pähkinäsekoitukset isoissa pusseissa (1 kg halvin). Avokadot pienissä verkkopusseissa ovat usein tarjouksessa. Aina on joku liha tai kala tarjouksessa. Täysjyväleipä kannattaa leipoa itse. Ja kaikki leivonnaisetkin voi tehdä itse juhla- ja herkkupäiviin, koska jauhot ovat todella edullisia. Voipaketin hinta on tarjouksessa pari euroa ja jos nyt ei palatolkulla leipää puputa eikä edes kannata, niin rasia kestää kauan. Ja aina on joku juusto tarjouksessa reilusti alle kympin kilo.

        Sijoita muutamaan kodinkoneeseen, kuten blenderiin ja sauvasekoittimeen, jolla saat vaihtelua ruokiin ja nopeaa sekä terveellistä helpolla.


      • haista huilu
        sairaus maksaa kirjoitti:

        Terveellinen syöminen kallistako?


        Kotimaisten juuresten, kasvisten, vihannesten, herneiden, papujen, linssien, kananmunien ja pakastevihannesten kilohinta on pari euroa. Osta broileri marinoimattomana, jolloin et joudu maksamaan turhaan epäterveellisestä marinadista. Silakka, pakastesei, muikku tai jauheliha (tarjouksessa) on edullista. Maustamaton täysrasvainen jogurtti on parempi valinta kuin verensokeria nopeasti kohottava sokerijogurtti. Laadukkaita kylmäpuristettuja öljyjä saa kolmella eurolla. Kananmunat kannattaa ostaa isoissa pakkauksissa, jos ei ole mahdollisuutta ostaa suoramyyntitilalta.

        Osta esim. Lidlistä.

        Keitot, laatikot, sosekeitot, pataruuat, pyörykät ja kastikkeet ei kalliiksi tule. Juureksia, hedelmiä ja kasviksia ostetaan sesongin mukaan. Pakastevihannekset kuten kilon porkkana-kukkakaali-parsakaalipussit saa parilla eurolla. Makua saa esim. tomaattipyreellä, tomaattimurskalla, sipulilla, valkosipulilla, kermalla, sulatejuustolla, tuorejuustolla, pippurilla, merisuolalla jne. Marjat, sienet ja omenat saa ilmaiseksi, kun vaan hakee. Puutarhamarjojakin saa halvalla, kun menee itse ne poimimaan. Kalaa saa edullisesti, jos sille osaa tehdä muutakin kuin kypsentää. Ja netistä taatusti löytää ohjetta perkaamiseen. Pähkinäsekoitukset isoissa pusseissa (1 kg halvin). Avokadot pienissä verkkopusseissa ovat usein tarjouksessa. Aina on joku liha tai kala tarjouksessa. Täysjyväleipä kannattaa leipoa itse. Ja kaikki leivonnaisetkin voi tehdä itse juhla- ja herkkupäiviin, koska jauhot ovat todella edullisia. Voipaketin hinta on tarjouksessa pari euroa ja jos nyt ei palatolkulla leipää puputa eikä edes kannata, niin rasia kestää kauan. Ja aina on joku juusto tarjouksessa reilusti alle kympin kilo.

        Mä ainakin syön useamman palan leipää kerralla. Ja voi h*tto, tarjouksessa, tarjouksessa, tarjouksessa plääplää! LOPETA TON SANAN KÄYTTÖ!! En jahtaa tarjouksia!! Ja harvoin ne ees on tarjouksessa mun käyttämässä kaupassa. "Osta esim. Lidlistä"


    • aito ruoka

      Ravinnon merkitys!

      Hyviä rasvoja:

      Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt (rypsi-, kookos- ja oliiviöljy). Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta).


      EI margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.


      Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.


      Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan aikuisten tulisi saada päivittäisestä energiansaannista n. 30 % rasvoista. Lasten rasvantarve on suurempi.

      Aikuisen perusruokavaliossa rasvantarve on n. 80 grammaa.


      Proteiinit:

      Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-2 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon.



      Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan proteiinia tulisi saada n. 20 % päivittäisestä energiasta. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa n. 100 g proteiinia päivässä.


      Hyviä hiilihydraatteja:
      Syö kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja) vähintään 500 grammaa päivässä.

      Pohjoismaiden ministerineuvoston selvityksen mukaan vain alle 10 % suomalaisista sanoo syövänsä viisi annosta kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja päivässä.





      Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan hiilihydraattia tulisi saada loput energiasta. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa n. 225 g hiilihydraattia päivässä, joka tulee helposti täyteen 1/2 kilosta kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja).





      Korkeintaan 2 annosta (EI 6-9) täysjyväviljaa jos viljat sopivat ja jää nälkä?


      Mihin perustuu VRN:n kuidun saantisuositus? Maksimaaliseen leivän/viljan syömiseen vai mihin? Miksi suurimmassa osassa maapalloa ihmiset eivät saa paksu- ja peräsuolen syöpää tai II-tyypin diabetesta, vaikka eivät edes tiedä, mitä ruis, täysjyvävehnä, kaura ja ohra ovat? Mutta meitä täällä pelotellaan, että jos ei syö 6-9 annosta täysjyvää joka päivä, niin noutaja saapuu takapuolisyövän, ravintoaineiden puutosten aiheuttamien sairauksien ja vaikka minkä taudin takia.


      Virallisten ravitsemussuositusten takaa löytyvät mm. leipomoteollisuuden menekinedistämisyhdistys Leipätiedotus ry ja kulutustavarajätti Unilever Oy.
      http://samisundvik.com/2013/09/13/viralliset-ravitsemussuositukset-nain-elintarviketeollisuus-meita-ohjaa/

    • aito ruoka

      Viljat (tutkitun tiedon mukaan täysjyvä on nopeasti imeytyvää hiilihydraattia kuten vaalea vehnäkin) sekä riisi (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (peruna sisältää runsaasti tärkkelystä, joka on käytännössä pelkkää pakattua glukoosia, siis sokeria, joka hajoaa nopeasti suolistossa nostaen huomattavasti veren sokeritasoa) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Lisäksi liiallinen insuliini poistaa lähes kaiken sokerin verenkierrosta ja näin aivot jäävät ilman energiaa, jolloin ihminen väsyy. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa ja aivot saavat energiaa. Perunan, riisin ja viljat voi korvata muilla kasvikunnan tuotteilla, joissa on vähemmän hiilihydraattia, jolloin insuliinitaso pysyy vakaana ja ihminen virkeänä. Viljat ovat myös huono kuitujen lähde. Energiatiheyden suhteen vihanneksissa, juureksissa, marjoissa, pavuissa, linsseissä, hedelmissä ja kasviksissa on kahdeksan kertaa enemmän kuituja kuin viljassa. Viljat ovat myös huono vitamiinien lähde. Jauhatuksen jälkeen B-vitamiinit häviät nopeasti jauhoista. Eräiden arvioiden mukaan jopa 24 tunnin jälkeen jäljellä on vain puolet vitamiineista ja viikon jälkeen ei juuri lainkaan.


      EU hylkäsi Suomen leipomoteollisuuden terveysväitteet!
      Maaseudun tulevaisuus -lehti uutisoi 11.11.2011, että rukiin terveysväitteet menivät nurin. Suomalaiset suurleipomot Vaasan ja Fazer lähettivät Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto Efsalle kaikkiaan 21 ehdotusta terveysväitteeksi leivälle. Ehdotuksista puoli tusinaa koski ruista. Efsa hylkäsi kaikki lähetetyt terveysväitteet yhtä lukuun ottamatta.

      Ainoan hyväksytyn terveysväitteen mukaan ruislesekuitu edistää vatsan toimintaa. Hylättyjen terveysväitteiden joukossa oli mm. se, että ruisleipä vaikuttaisi edullisesti sokeriaineenvaihduntaan tai veren kolesterolitasoon. Moni Efsan hylkäämä terveysväite löytyy myös suomalaisista ravitsemussuosituksista.
      http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2011/11/13/eu-hylkasi-suomen-leipomoteollisuuden-terveysvaitteet/



      Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.

    • aito ruoka

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (tutkimusten mukaan vähimmäistarve päivässä on 400mg)

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk (tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

      Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      D-vitamiinin lähde ihmiselle on aurinko. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Talvella UVB-indeksi on nolla.

      Ruuan merkitys D-vitamiinin lähteenä on vähäinen. Suomalainen saa hyvästäkin ruokavaliosta (runsaasti kalaa ja suositusten määrän vitaminoituja maitotaloustuotteita) 5-7µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa syödään pääosin kasvatettua kalaa, jossa ei ole D-vitamiinia, johtuen kalan rehusta, joka ei sisällä D-vitamiinia.

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      Meillä asiantuntijat Ursula Schwab, Christel Lamberg-Allardt ja Suvi M. Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle, vaikka se estää ainoastaan riisitaudin. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      D-vitamiinin syönti purkista läpi vuoden pitäisi olla itsestään selvä asia, mutta yllättävän harva edelleen ymmärtää D-vitamiinilisän tärkeyden. Ja jos ymmärtää, niin valitettavan harva nauttii sitä riittävästi. Tutkimusten mukaan virallinen suositus ei riitä edes vastasyntyneelle. Viralliset suositukset eivät edes nouse.

      Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

    • geenit

      Geeneistähän tuo painojuttu pääasiassa on kiinni. Mullakin alipainoa(56 kg ja 178 cm pitkä). Syön yleensä 8 krt/päivä, välillä pitsaa, sipsiä ja karkkia mutta eipä se mitään auta. Lihasten hankkimisella oon saanut painoa 5 kiloa nostettua eli treenaan käsi-ja jalkalihaksia. Itsellä tuppaa paino muutenkin kertymään ensimmäisenä vyötärölle.

    • nälkä oli

      Geenit ei sanele painoa vaan ravinto ja liikunta.

      Keskistysleirillä kaikki olivat ihan anorektikkoja. Oliko heillä anoreksiageeni?

      Ei ollut eikä muutakaan geeniä vaan pelkästään nälkä.

      • niin joo

        Anteeks vaa "herra kaikkitietävä". EN tietääkseni ole puhunut anoreksiasta? Anoreksia on sairaus, joka on myös ihmisen PÄÄN SISÄLLÄ, mutta hoikkuus ei johdu siitä, että ihmisellä on päässä vikaa! Ei oikeesti, oot niin rasittava tyyppi, ja alat haukkumaan hoikkia anorektikoiksi. Käy ensin ensimmäinen luokka loppuun niin opit erottamaan asiat toisistaan. Ja jos ihminen syö kun on nälkä, hän ei ole anorektikko. EN OLE PUHUNUT MITÄÄN ANOREKSIASTA, entä anoreksiageenistä, vaan siitä, että minun vanhempani ovat hoikkia ( EI ANOREKTIKKOJA)!!!


    • Kyllä vaikuttaa

      Jos vanhemmat ovat laihoja/hoikkia, isänikin nuorempana painoi 60 kiloa ja on 175 cm pitkä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      71
      3105
    2. Mikä haluat olla kaivatullesi?

      1. Kaveri 2. Ystävä 3. Panokaveri 4.puoliso 5 jokin muu
      Ikävä
      92
      2875
    3. Kosiako meinasit?

      Voi sua rakas ❤️
      Ikävä
      51
      2115
    4. Mietin että

      Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin
      Ikävä
      20
      1575
    5. Oot ilkee paha noita

      Paha babushka Luulitko etten tienny
      Ikävä
      15
      1349
    6. Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon

      Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..
      Vimpeli
      5
      1338
    7. Aaamu on täällä taas!

      Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa
      Ikävä
      13
      1301
    8. Tajusin vaan...

      Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein
      Ikävä
      13
      1273
    9. Sytyttikö hallin lapsi vai joku mielipuoli

      Onko tietoa? Toivon jälkimmäistä
      Vimpeli
      18
      1270
    10. Noin ulkonäkö-jutut ei multa

      Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin
      Ikävä
      24
      1232
    Aihe