Onko baptismi lahko vai kristillinen uskonto?

zoop

Kirjoitin eilen Baptistiselle foorumille että mielestäni en voi pitää baptisteja sen enempää kristittyinä kuin jehovia ja mormonejakaan koska a) heidän oppinsa kieltää Pyhän Hengen työn armolahjoineeen tässä maailmanajassa .......eli jossain historian hetkessä (jota en ole vielä saanut selville milloin itse asiassa) loppuivat heidän mukaansa armolahjat.

Tällainen oppi on niin ristiriidassa Sanan ja kokemuksen kanssa ja suhteessa muihin kristillisiin "srk:ntiin" että en voi pitää baptismia kuin uskontokuntana jehovien ja mormonien rinnalla.

TÄSTÄ kirjoituksesta ja keskustelusta Baptisti antoi minulle BANNIn foorumilleen, vaikka aloittamani keskustelu oli ihan asiallinen ja siitä ehdittiin käydä jo 4 sivua keskustelua


HMMMM noinko toimitaan lahkossa, eli kun joku ajattelee toisella tavalla ja esittää kritiikkiä, sellainen ihminen pyritään vaimentamaan, siis kun ei enää osata keskustella asiasta ja pelätään ns. liikkeen "YHTENÄISYYDEN tunteen/opin murtumista ja ehkä VALHEEN paljastumista muille lahkolaisille.?


VALLAN kahvaan pääässyt ihminen joutuu helposti kiusaukseen käyttää VALTAA väärin itsekeskeisesti ja ei-puoluteetomasti. VAIN omia mielipiteitä tukevat kirjoittajat ovat "ystäviä" ja "Veljiä" ja muut ovat harhaoppisia joiden ajatuksia ei saa suvaita.

NÄINHÄN lahkolaisuus toimii ja onkin muuten GAl. 5:n luvun mukaan YKSI LIHAN TEOISTA. ITSEKRITIIKKI on siis yksi hyve, jota uskovan kannattaa käyttää jos haluaa olla tosisssaan rehellinen ja voin muutokselle.

54

13191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • foorumi
      • baplolle aamen.

        Pauli rahkonen saarnaa aivan toista mihin sitten itse uskoo. Hän saarnaa että on enemmän uskottava ja toteltava JUMALAA, kuin ihmistä. Mutta minä tiedän että tämä saarnamies tottelee enemmän ihmistä kuin JUMALAA. On kirjoitettava siitä kun tunnen erään ennenvanhaan rankan juopon ja pummin niin rahkonen uskoo nutun ,hallikkaan jousalan savinaisen ja monen muun valheellisiin pötypuheisiin. Kysy rahkonen siltä valehtelun kohteelta pyhässä hengessä pitääkö ne pötypuheet paikkansa. Sinähän olet nielaissut itsensä paholaisen koukun ja madon. Sehän vie sinut suoraan he---tiin. Sillä knuuttilan smotin sipilän juttuihinhan sinä uskot, etkä Jeesukseen tai raamatun totuuteen. Meneppä nyt herrasi eteen ja kysy oletko sinä toiminut oikeudenmukaisesti tätä vanhaa pummia kohtaan, vai onko JUMALAN sana sinunkohdallasi tuollaista valheellista kaksinaamaista todistelua.


      • bassottaja.
        baplolle aamen. kirjoitti:

        Pauli rahkonen saarnaa aivan toista mihin sitten itse uskoo. Hän saarnaa että on enemmän uskottava ja toteltava JUMALAA, kuin ihmistä. Mutta minä tiedän että tämä saarnamies tottelee enemmän ihmistä kuin JUMALAA. On kirjoitettava siitä kun tunnen erään ennenvanhaan rankan juopon ja pummin niin rahkonen uskoo nutun ,hallikkaan jousalan savinaisen ja monen muun valheellisiin pötypuheisiin. Kysy rahkonen siltä valehtelun kohteelta pyhässä hengessä pitääkö ne pötypuheet paikkansa. Sinähän olet nielaissut itsensä paholaisen koukun ja madon. Sehän vie sinut suoraan he---tiin. Sillä knuuttilan smotin sipilän juttuihinhan sinä uskot, etkä Jeesukseen tai raamatun totuuteen. Meneppä nyt herrasi eteen ja kysy oletko sinä toiminut oikeudenmukaisesti tätä vanhaa pummia kohtaan, vai onko JUMALAN sana sinunkohdallasi tuollaista valheellista kaksinaamaista todistelua.

        Rahkonen aikoinaan totesi että on huomattavasti parempi ammatti tämä uskovais saarnamies kuin entinen ammatti ekonomi. Totuus on se että rahka sanoi sen maallisille pilkkaihmisille. Ekonomin töissä oli aina vastuu itsellä siitä, mitä tai miten toimi, mutta tässä saarnamiehen hommassa vastuu jää aina kuulijalle, eikä työt tule kotiin ylitöinä.


    • Weijo

      Babtisteissa samoinkuin esim. adventismissa on paljonkin Raamatun vastaisia piirteitä.
      Ehkä vakavin harha kuitenkin on tuo mainitsemasi Pyhän hengen kasteen puute.

      Oletko käynyt Jumalan seurakunnan sivuilla?
      Klikkaa tästä:
      http://www.Jeesus-on-herra.com

    • Baptisti

      Zoop kirjoitti
      "a) heidän oppinsa kieltää Pyhän Hengen työn armolahjoineeen tässä maailmanajassa .......eli jossain historian hetkessä (jota en ole vielä saanut selville milloin itse asiassa) loppuivat heidän mukaansa armolahjat."

      Mistähän ihmeestä olet tuollaista tietoa baptisteista saanut? Ei nimittäin pidä kyllä alkuunkaan paikkansa! Kunpa tutustuisit vähän paremmin asioihin, ennenkuin alat tuomitsemaan. Baptismihan kuuluu ns. vapaisiin suuntiin ja vapaita suuntia yhdistää nimen omaan PYhän Hengen "korostaminen" etenkin Luterilaisuuteen verrattaessa. Joten aikalailla oudolle kuulostaa sinun "tietosi".. Voit olla aivan varma, että baptistit ovat kristittyjä :)

      • kaikki loppuu aikana

        Baptistille. Joidenkin uskovaisten mielestä ihmeet ja parantumiset sekä armolahjat loppuivat Johannekseen . Apostolien kuoltua ei kuulema armolahjat enään toimineet.


    • baptisti

      Hei,
      en tiedä mistä olet vastauksen kysymyksiisi saanut, mutta Suomessa kuten ympäri maailmaa Baptistit ovat tunnustettu kristillisiksi seurakunniksi (jehovat ja mormoonit eivät ole). Jossain päin maailmaa on sellaisia baptisti seurakuntia, joissa ei tunnusteta kielilläpuhumista, mutta kaikki muut Pyhän Hengen armolahjat tunnustetaan. Perinteisesti baptistit eivät ole kovin karismaattisia, mutta kultturillisia vaikutteita on tosin hyvin paljon. (oma kokemukseni Afrikasta, jossa muutenkin seurakuntien ilme oli kovin paljon rempseämpää) Tosin kaikkiin liikkeisiin varmasti mahtuu sellaisia henkilöitä, jotka eivät kielilläpuhumista tai joitain muita armolahjoja tunnusta, joten siitä ei voi tehdä mitään koko kirkko kuntaa koskevaa päätelmää.

      Seurakuntien jumalanpalvelukset ovat kaikille avoimia, joten käy henkilökohtaisesti tutustumassa tai vilkaise nettisivuilta www.baptisti.net
      Suomessa voit käydä tutustumassa Baptisti seurakuntiin mm. Turussa, Helsingissä, TAmpereella ja useilla pienillä paikkakunnilla rannikolla ja Keski-Suomessa

      • uskis

        Tottakai uskomme armolahjoihin ja Pyhän Hengen toimintaan. Kielillä puhumista tässä ajassa ei Raamattu tue ollenkaan, joten se on jostain muusta lähteestä kuin Pyhästä Hengestä. Jumala antoi ihmiskunnalle ensi kertaa vieraat kielet silloin kun ihmiset nousivat Jumalaa vastaan ja rakensivat Baabelin tornia. Kielet olivat siis tuomio. Helluntaina Jumala osoitti rakkautensa ja anteeksiantonsa ihmiskuntaa kohtaan, kun vuodatti kaikkien meidän kurjien ihmisten kaikista kielistä, kaikista kansoista, ylle Pyhän Henkensä. Todistuksena JUUTALAISILLE Herra antoi Pyhän Henkensä pakanoille näkyvin merkein, että juutalaiset jotka olivat tähän asti uskoneet omistavansa Jumalan vain itselleen, saivat nähdä että Pyhä Henki tosiaan tuli pakanoillekin.
        Huomatkaa, että kaikki apostolien tekojen kohdat, missa kielet esiintyivät, liittyivät aina juutalaisiin!
        1 Kor 14:21-23 osoittavat asian selvästi. Kielet siis eivät ole merkki uskoville vaan niille jotka eivät usko! Mutta jos uskosta osaton tulee kokoukseen ja kuulee kielet, niin luulee että ihmiset ovat tulleet hulluiksi! Eli siis kielet on tarkoitettu ei-uskoville juutalaisille merkiksi. Siinä merkissä oli edelleenkin tuomion tuoksua, sillä " se kansa ei sittenkään kuuntele minua". Nyt merkkien aika on tietysti ohi.
        Joissakin seurakunnissa valitettavasti on otettu lähes opinkappaleeksi, että "kielillä puhuva rakentaa itseään" vaikka kyseinen lause oli Paavalin moite seurakunnalle. Sitä seuraavista raamatun jakeista se käy selväksi. Pyhä Henki ei tosiaankaan toimi vastoin Jumalan sanaa, joten nykyiset kielet ovat pelottavasta lähteestä. KIELET EIVÄT OLE MERKKI USKOVILLE.


      • jaa no onko suomessa baptistien keskuudessa sitten kielilläpuhumisen armolahjaa omaamia kristittyjä, paavalihan luettelee selvästi armolahjat ja niissä on kielilläpuhumisenkin armolahja, entä jos minä liityn baptisteihin ja minulla on kielilläpuhumisen armolahja mien sitten


    • kristitty 2

      miksi vainoat kristittyjä???

      • ent. lut, nyk. vap. ja katol.

        "Joka lahkoja etsii, löytää itsestään ensimmäisen."

        Mikähän Zoopia vaivaa? Kuka antoi sinulle maailmanlaajuisen oikeuden kristillisyyteen ja Raamatun selitykseen näin World Wide Webissä.. nojoo, rai-rai, mut Zoopin tekstistä ei myöskään käy ilmi, mihin "kristikunnan lahkoon" hän lukee itsensä? - kummallisia yleensäkin nämä ihmiset, jotka saavat jonkin idean päähänsä, ja sitten todistavat netissä muiden kuin hänen olevan lahkolaisia kristikunnassa.

        Kristityt maailmassa todistavat baptistien olevan kristittyjä siinä missä esimerkiksi luterilaistenkin. Baptisteja uskovina on vain jokseenkin kymmenkertainen määrä esimerkiksi luterilaisiin verrattuna.

        Luterilaisuus on by the wei of the web kristikunnan pienin lahko, joka on levitetty Keski-Eurooppaan ja Pohjoismaihin evankeliumin lisäksi myös valtion miekalla, pakolla ja sodalla. Kokonaisuutena opin levittäminen on vienyt 500 vuotta ja tulos on edelleen laihin koko kristikunnassa - ikävä kyllä.

        Vapaasuuntalaisia kristittyjä on sadassa vuodessa tullut puolestaan jo yli miljardi, mikä käytännössä tarkoittaa suurinta osaa uskovista kristityistä koko maailmassa. Katolisia on edelleen toinen miljardi, eikä heidän lukunsa näytä kääntyvän laskuun.

        Joh. 15. Samaan aikaan Suomen luterilainen kirkko menettää jäseniään todennäköisimmin maailmanennätysvauhtia. Vika on opissa, käytännöissä, seurakuntalaisissa ja maailman ihmisissä, ei Jumalassa. Haaste suomalaisille: olettaisin, että me suomalaiset olemme maailman kärkeä monissa asioissa. Kristillisyydessä ja kolminaisuuden innoittamassa hengellisyydessä olemme hyvin kaukana siitä. Yksi tapa olisi vaikuttaa Suomen luterilainen kirkossa.

        Mitäköhän teologi Luther tai esimerkiksi jokin pätevämpi uskonpuhdistaja, kuten Isä, Poika ja Pyhä Henki, saisikaan aikaan nykyisessä Suomen valtion kirkossa, joka mm.:

        *joka kantaa valtion ja teologin nimeä ja käytäntöjä

        *jonka kirkon päänä on keisari ja hänen valitsemansa piispat

        *jonka ylimmäisenä ohjenuorana on Keisarin ja kansan palveleminen, ja sieltä saatu ohjeistus

        *joka selittää Raamatun, kuten Keisari tai kansa kullonkin tahtoo

        *joka kouluttaa "pappinsa" Helsingin pakanallisessa "yli"opistossa

        *joka opettaa, että ihminen pelastuu "ihmisten tekona" lapsikasteesta

        *joka kerää rahansa - todennäköisimmin kadotukseen meneviltä - pakanoilta (Ps. 15:8)


        ja opettaa heille, että he pelastuvat luterilaiseen kirkkoon kuulumisella ja lapsikasteella, mihin kokonaisuuteen usko lapsena vastaanotettuna ja aikuisena tunnistettuna antaa mukavan lisämausteen ja ihmiselle miellyttävän todistuksen. Ja nimenä evankelisuus... viemme lapsikasteen kaikkialle maailmaan: osuvampi nimi voisi olla esimerkiksi "Suomen valtion fariseealainen lähetystyö ja Helsingin teologinen tiedekunta lapsikastajat Ry."

        Katolisten virheet tiedämme ja vapaat suunnat ovat esimerkiksi: ehtoollisen vietossa, Raamatun Sanan soveltamisessa, VT:n ja UT:n suhteessa, maallikoiden asemassa seurakuntaorganisaatiossa, Pyhän Hengen seurakuntaviroissa, naispastoraalisuudessa- ja opetusviroissa, seurakuntavirkojen, armolahjojen ja yleisen pappeuden työnjaossa sekä seurakunnan painopistealueissa ja tehtävissä soveltaneet ja selittäneet paikoin Raamatun sanaa päälaelleen. Tämä on ihmiselle luontaista, kun Sanan toteuttaminen omassa tai seurakunnan elämässä ei syystä tai toisesta onnistu eikä luonnistu, on aina vajavaista, ei uskalleta tai viitsitä edes yrittää toteuttaa Jumalan Sanaa tai ei tiedetä, mitä tulisi tehdä. Jäämme nykyisessä maailmanajassa joka tapauksessa vajaavaisiksi ennen kuin Jumala luo ja asettaa ikuisen valtakuntansa.

        Zoopin ajama asenne on rakennettu lahkolais-fanaattiselle "protesti"-hengelle, mikä todennäköisimmin nousee ihmisestä ja helvetin syvyydestä, sillä se repii kristikuntaa ja vainoaa muita kristittyjä. Mikäli Zoop matkustaisi ulkomaille, hänen asenteensa varmasti muuttuisi, kun Zoopilaisia uskonveljiä olisi miljardien kristinuskolahkolaisten seasta hyvin vähän löydettävissä...

        Siunausta Rakas Veli Zoop. Tee parannus: 1. Tess. 4:9, Tit. 3:9, Kol. 1:4 .

        Tee Zoop parannus, ja ympärileikkauta sydämesi oppifanaattisuudestasi. Kohdista lain kärkevä miekka itseesi, niin löydät armon, kristillisen veljeyden ja rakkauden sekä vapauden Jeesuksessa Kristuksessa evankelioimiseen ja kristittyjen yhteyteen.

        Vapaudu "Raamattu -fanaattisuuteen" puetusta riivaajahengestä, Jeesuksen Kristuksen nimessä, ja sovintoveressä, aamen:

        Gal. 5:
        1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.
        2 Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi.
        3 Ja minä todistan taas jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain. !MYÖS SINÄ ZOOP, OPPI-LAIN!.
        4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.
        5 Sillä me odotamme uskosta vanhurskauden toivoa Hengen kautta.
        6 Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.
        7 Te juoksitte hyvin; kuka esti teitä olemasta totuudelle kuuliaisia? !HERRA PÄÄTTÄÄ, EI ZOOP!"
        8 Houkutus siihen ei ole hänestä, joka teitä kutsuu.
        9 Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan.
        10 Minulla on teihin se luottamus Herrassa, että te ette missään kohden tule ajattelemaan toisin; mutta teidän häiritsijänne saa kantaa tuomionsa, olkoon kuka hyvänsä.
        11 Mutta jos minä, veljet, vielä saarnaan ympärileikkausta, miksi minua vielä vainotaan? Silloinhan olisi ristin pahennus poistettu.
        12 Kunpa aivan silpoisivat itsensä, nuo teidän kiihoittajanne !RIIVAAJA VAIKO ZOOP?!
        13 Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa. NIIN ZOOP: palvele kristittyjä ja evankelioi.
        14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
        15 Mutta jos te purette ja syötte toisianne, katsokaa, ettette toinen toistanne perin hävitä.
        16 Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä.
        17 Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette tee sitä, mitä tahdotte.
        18 Mutta jos te olette Hengen kuljetettavina, niin ette ole lain alla. Aamen; emme edes oppilain:) zoop!
        19 Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,
        20 epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot, ! ZOOP!
        21 kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.
        22 Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.
        23 Sellaista vastaan ei ole laki. !eikä opikiista!
        24 Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen. !TEE SINÄKIN SE - ZOOP!
        25 Jos me Hengessä elämme, niin myös Hengessä vaeltakaamme.
        26 Älkäämme olko turhan kunnian pyytäjiä, niin että toisiamme ärsyttelemme, toisiamme kadehdimme. !ZOOP!

        Sovitusta osaksesi Zoop: etsi paikkasi Kristuksen seurakuntaruumiissa, rakasta koko Kristusta äläkä vain itseäsi ja seurakuntaasi sekä suuntaa tarmosi veljeyteen ja evankeliointiin, siinä on sinun armosi, rauhasi, rakkautesi ja ikuinen kunniasi, ja palkinnon saat kunnian Kuninkaalta, iankaikkiselta hallitsijalta, Herraltamme Jeesukselta Kristukselta. Aamen,

        Siunausta, - kaikille.


      • Hei, olisi yksi tyhmä kysymys (Tit. 3:9). Miten tässä Suomi24 keskustelussa saa lihavoitua tuota kirjoitusta, niinkuin sinulla tuossa tuo "uskontojen uhri" on lihavoitu?

        Jään odottamaan vastausta : )


      • uskovainen.

        Kuks nyt kristittyjä vainoaisi.


    • ent. lut, nyk. vap. ja katol.

      "Joka lahkoja etsii, löytää itsestään ensimmäisen."

      Mikähän Zoopia vaivaa? Kuka antoi sinulle maailmanlaajuisen oikeuden kristillisyyteen ja Raamatun selitykseen näin World Wide Webissä.. nojoo, rai-rai, mut Zoopin tekstistä ei myöskään käy ilmi, mihin "kristikunnan lahkoon" hän lukee itsensä? - kummallisia yleensäkin nämä ihmiset, jotka saavat jonkin idean päähänsä, ja sitten todistavat netissä muiden kuin hänen olevan lahkolaisia kristikunnassa.

      Kristityt maailmassa todistavat baptistien olevan kristittyjä siinä missä esimerkiksi luterilaistenkin. Baptisteja uskovina on vain jokseenkin kymmenkertainen määrä esimerkiksi luterilaisiin verrattuna.

      Luterilaisuus on by the wei of the web kristikunnan pienin lahko, joka on levitetty Keski-Eurooppaan ja Pohjoismaihin evankeliumin lisäksi myös valtion miekalla, pakolla ja sodalla. Kokonaisuutena opin levittäminen on vienyt 500 vuotta ja tulos on edelleen laihin koko kristikunnassa - ikävä kyllä.

      Vapaasuuntalaisia kristittyjä on sadassa vuodessa tullut puolestaan jo yli miljardi, mikä käytännössä tarkoittaa suurinta osaa uskovista kristityistä koko maailmassa. Katolisia on edelleen toinen miljardi, eikä heidän lukunsa näytä kääntyvän laskuun.

      Joh. 15. Samaan aikaan Suomen luterilainen kirkko menettää jäseniään todennäköisimmin maailmanennätysvauhtia. Vika on opissa, käytännöissä, seurakuntalaisissa ja maailman ihmisissä, ei Jumalassa. Haaste suomalaisille: olettaisin, että me suomalaiset olemme maailman kärkeä monissa asioissa. Kristillisyydessä ja kolminaisuuden innoittamassa hengellisyydessä olemme hyvin kaukana siitä. Yksi tapa olisi vaikuttaa Suomen luterilainen kirkossa.

      Mitäköhän teologi Luther tai esimerkiksi jokin pätevämpi uskonpuhdistaja, kuten Isä, Poika ja Pyhä Henki, saisikaan aikaan nykyisessä Suomen valtion kirkossa, joka mm.:

      *joka kantaa valtion ja teologin nimeä ja käytäntöjä

      *jonka kirkon päänä on keisari ja hänen valitsemansa piispat

      *jonka ylimmäisenä ohjenuorana on Keisarin ja kansan palveleminen, ja sieltä saatu ohjeistus

      *joka selittää Raamatun, kuten Keisari tai kansa kullonkin tahtoo

      *joka kouluttaa "pappinsa" Helsingin pakanallisessa "yli"opistossa

      *joka opettaa, että ihminen pelastuu "ihmisten tekona" lapsikasteesta

      *joka kerää rahansa - todennäköisimmin kadotukseen meneviltä - pakanoilta (Ps. 15:8)


      ja opettaa heille, että he pelastuvat luterilaiseen kirkkoon kuulumisella ja lapsikasteella, mihin kokonaisuuteen usko lapsena vastaanotettuna ja aikuisena tunnistettuna antaa mukavan lisämausteen ja ihmiselle miellyttävän todistuksen. Ja nimenä evankelisuus... viemme lapsikasteen kaikkialle maailmaan: osuvampi nimi voisi olla esimerkiksi "Suomen valtion fariseealainen lähetystyö ja Helsingin teologinen tiedekunta lapsikastajat Ry."

      Katolisten virheet tiedämme ja vapaat suunnat ovat esimerkiksi: ehtoollisen vietossa, Raamatun Sanan soveltamisessa, VT:n ja UT:n suhteessa, maallikoiden asemassa seurakuntaorganisaatiossa, Pyhän Hengen seurakuntaviroissa, naispastoraalisuudessa- ja opetusviroissa, seurakuntavirkojen, armolahjojen ja yleisen pappeuden työnjaossa sekä seurakunnan painopistealueissa ja tehtävissä soveltaneet ja selittäneet paikoin Raamatun sanaa päälaelleen. Tämä on ihmiselle luontaista, kun Sanan toteuttaminen omassa tai seurakunnan elämässä ei syystä tai toisesta onnistu eikä luonnistu, on aina vajavaista, ei uskalleta tai viitsitä edes yrittää toteuttaa Jumalan Sanaa tai ei tiedetä, mitä tulisi tehdä. Jäämme nykyisessä maailmanajassa joka tapauksessa vajaavaisiksi ennen kuin Jumala luo ja asettaa ikuisen valtakuntansa.

      Zoopin ajama asenne on rakennettu lahkolais-fanaattiselle "protesti"-hengelle, mikä todennäköisimmin nousee ihmisestä ja helvetin syvyydestä, sillä se repii kristikuntaa ja vainoaa muita kristittyjä. Mikäli Zoop matkustaisi ulkomaille, hänen asenteensa varmasti muuttuisi, kun Zoopilaisia uskonveljiä olisi miljardien kristinuskolahkolaisten seasta hyvin vähän löydettävissä...

      Siunausta Rakas Veli Zoop. Tee parannus: 1. Tess. 4:9, Tit. 3:9, Kol. 1:4 .

      Tee Zoop parannus, ja ympärileikkauta sydämesi oppifanaattisuudestasi. Kohdista lain kärkevä miekka itseesi, niin löydät armon, kristillisen veljeyden ja rakkauden sekä vapauden Jeesuksessa Kristuksessa evankelioimiseen ja kristittyjen yhteyteen.

      Vapaudu "Raamattu -fanaattisuuteen" puetusta riivaajahengestä, Jeesuksen Kristuksen nimessä, ja sovintoveressä, aamen:

      Gal. 5:
      1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.
      2 Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi.
      3 Ja minä todistan taas jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain. !MYÖS SINÄ ZOOP, OPPI-LAIN!.
      4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.
      5 Sillä me odotamme uskosta vanhurskauden toivoa Hengen kautta.
      6 Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.
      7 Te juoksitte hyvin; kuka esti teitä olemasta totuudelle kuuliaisia? !HERRA PÄÄTTÄÄ, EI ZOOP!"
      8 Houkutus siihen ei ole hänestä, joka teitä kutsuu.
      9 Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan.
      10 Minulla on teihin se luottamus Herrassa, että te ette missään kohden tule ajattelemaan toisin; mutta teidän häiritsijänne saa kantaa tuomionsa, olkoon kuka hyvänsä.
      11 Mutta jos minä, veljet, vielä saarnaan ympärileikkausta, miksi minua vielä vainotaan? Silloinhan olisi ristin pahennus poistettu.
      12 Kunpa aivan silpoisivat itsensä, nuo teidän kiihoittajanne !RIIVAAJA VAIKO ZOOP?!
      13 Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa. NIIN ZOOP: palvele kristittyjä ja evankelioi.
      14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
      15 Mutta jos te purette ja syötte toisianne, katsokaa, ettette toinen toistanne perin hävitä.
      16 Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä.
      17 Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette tee sitä, mitä tahdotte.
      18 Mutta jos te olette Hengen kuljetettavina, niin ette ole lain alla. Aamen; emme edes oppilain:) zoop!
      19 Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,
      20 epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot, ! ZOOP!
      21 kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.
      22 Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.
      23 Sellaista vastaan ei ole laki. !eikä opikiista!
      24 Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen. !TEE SINÄKIN SE - ZOOP!
      25 Jos me Hengessä elämme, niin myös Hengessä vaeltakaamme.
      26 Älkäämme olko turhan kunnian pyytäjiä, niin että toisiamme ärsyttelemme, toisiamme kadehdimme. !ZOOP!

      Miksi zoop yrität käännyttää krisitittyjä kristityiksi. Yleensä kristittyjen evankelijoijilla meneekin sormi suuhun, kun sydän pitäisi suunnata lähetyskentälle - pakanoiden pelko onkin yksi suurimpia esteitä ja vaikuttimia kristittyjen keskuudessa evankelioiville, mikä onkin hyvin ymmärrettävää: pakana kun voi vaikka ottaa ja syödä, kun taas uskonveli vain nuhtelee parannukseen tai liittyy perkeleen viekoittelemana "kuppikuntaisuuteen". Suuntaa toimeliaisuutesi pakanoihin ja juutalaisiin äläkä kristittyjen vainoamiseen. Kriteereitä kristillisyyteen yleisesti ovat ainakin nämä kaksi: Pyhän Hengen synnyttämä usko, että Jeesus Kristus on Herra ja että Raamatun sana on totuus.

      Kannattaisi ottaa asioista selvää, ennen kuin lähtee Kristusta vainoamaan. "Typeryys" ei kannata, ja mikäli olet nuori kristitty, ole sitä varovaisempi kristillisyyden ja kristittyjen kritisoimisessa, sillä sinä veljeni tai sisareni et ole Kristus: zoopilaisiakaan ei ole vielä yleisesti kristityiksi tunnustettu, oppinne kun yleiskristillisesti tarkasteltuna tuntuisi ainakin näin alkuun olevan ihmisestä ja perkeleestä.

      Löydä uskova paikkasi Kristuksen seurakuntaruumiissa, rakasta koko Kristusta äläkä vain itseäsi ja seurakuntaasi sekä suuntaa tarmosi veljeyteen ja evankeliointiin, siinä on sinun armosi, rauhasi, rakkautesi ja ikuinen kunniasi, ja palkinnon saat kunnian Kuninkaalta, iankaikkiselta hallitsijalta, Herraltamme Jeesukselta Kristukselta. Jumala armahtakoon sinua, esimerkiksi kristittyjä vainoamaan eksynyt veli tai sisar rakas, ja antakoon sinulle rauhan, Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, aamen. Ja kulkekoon sinun kanssasi kaikkivaltias Herra, kaikkialle, minne menet, hän olkoon Pyhässä Hengessä kanssasi elämäsi loppuun saakka, iankaikkisesta iankaikkiseen, Kristuksen armon ja sovituksen tähden.

      Siunausta ja rauhaa
      armon ja rakkauden Jumalalta - kaikille. Aamen.

    • olis hyvä tietää

      onko jokin kristillinen kirkkokunta BAPTISTIT MUKAAN LUKIEN tai esimerkiksi kirkkojen maailmanneuvosto aloittanut ekumeeniset neuvottelut:

      esimerkiksi Jehovan todistajien, mormoonien tai zoopilaisten kanssa?

      entä kuka tekee lähetystyötä nimimerkki Zoopitin sydämessä ellei Pyhä Henki. On selvästi nähtävissä, että zoopit on hukassa ja uskonveljien on opastettava hänet kädestä pitäen kristillisen vaelluksensa kivikkojen yli - esimerkiksi yön pimeydessä klo 4.40 mietiskeltynä saattaa zoopitillakin evankeliumi hämärtyä, varsinki jos vielä sataa, on syksyistä ja perkeleen lähettämät pilvet peittävät taivaanvahvuuden tarjoaman opastuksen ja valaistuksen.

      Armo sinulle Herraltamme ja Jumalaltamme.
      Rauha.

    • vastauksia

      Suomessa on Baptisteja 2 päälajia.

      1. Baptistikirkko
      http://www.baptisti.fi/
      Baptistikirkko on jäsenmäärältään huomattavin Baptistiyhteisö Suomessa.
      Baptistikirkkossa uskotaan että armolahjat toimivat tässäkin ajassa.


      2. Perinteinen Baptistiseurakunta
      http://perinteinen-baptistiseurakunta.org/pastori/4531138635
      Perinteisen Baptistiseurakunnan jäsenmäärä on melko vähäinen Suomessa.
      Perinteisessä Baptistiseurakunnassa uskotaan että armolahjat ovat lakanneet.

    • Juhani M

      Baptismia on enemmän kuin tuo mainitsemasi käsitesuunta,joka tulkitsee Pyhän-Hengen lahjat kuuluivat apostoliseen aikaan,mutta sana ei näin opeta.Se suunta jonka itse tunnen Tampereen kissanmaalta
      opettavat lahjojen kuuluvan nykypäivään .Jehovantodistajat eivat opeta Jeesuksen Jumaluutta ja vielä
      Pyhä-henki on vain toimiva voima ei persoona .

      • Juhani M

        tarkoitan että ei vain apostooliseen aikaan(lisäys edelliseen)


    • baptisti

      olen itse baptisti ja en tiedä missä srk.ssa olet käynyt mutta kaikissa baptisti srk jossa olen käynyt toimii Pyhä henki ja armolahjat mielestäni väitteesi on melko perätön jos et ole vaivautunut tarkastelemaan kuin yjtä srk.ta toki usa ssa on baptistien keskuudessa myös ns.torontolaisuutta

    • Kysynpähä vaan

      Baptistit korostavat Pyhän Hengen työtä, eivät kiellä sitä. Mistä ihmeestä olet saanut tuollaisen kuvan?

      Baptisteja, mormoneja ja jehovalaisia ei voi verrata keskenään. Baptistit esimerkiksi ovat kristittyjä, nuo kaksi jälkimmäistä eivät. Baptismi kuuluu vapaisiin suuntiin, jälkimmäiset ovat lahkoja.

    • Kuulehan...

      Perinteinen baptistiseurakunta sanoo armolahjoista seuraavaa:
      "PYHÄ HENKI
      Uskomme, että Pyhä Henki saa aikaan uudestisyntymisen vakuuttamalla meidät syntisyydestämme ja uudistamalla meidät, ja että Hän sinetöi ja kastaa jokaisen uskovan Kristuksen ruumiiseen kääntymisen hetkellä asuen jokaisessa uskovassa. Uskomme, että Pyhä Henki täyttää ja varustaa meidät hengellisillä lahjoilla palvellaksemme toisiamme, mutta että kielillä puhumisen, ihmeiden tekemisen, sairaiden parantamisen ja tulevaisuutta ennustavan profetian merkkilahjat lakkasivat toimimasta apostolien myötä ensimmäisellä vuosisadalla (Joh 3:5; 16:7-11; Room 8:9; 1 Kor 12:13; Ef 1:13-14; 4:11-12; 5:18; Room 12:6-8; Hep 2:3-4; 1 Piet 4:10; Ef 2:20; 1 Kor 13:8-13)."

      Mutta ota huomioon, että on myös "toisia" baptisteja, jotka korostavat armolahjoja.

    • 4thetruth

      Eivät baptistit armolahjoja kiellä, vaan merkkiarmolahjat. joidenka tarkoitus oli todistaa Jeesus Kristukseksi ja asettaa seurakunta. Noita merkkiarmolahjoja ovat kielilläpuhuminen. ihmeet ja parantaminen, mutta siis Jaakobin 5 luku on vieläkin totta... Eli lue vanhaa testamenttia ja katso noita tapahtumia Raamatusta UT:sta, kun tapahtuu ihmeitä, kielilläpuhumista ja parantamista, niin huomaat mitä tarkoitan...
      Lue vaan Raamattuasi kontekstissaan ja järjestyksessä, kiinnittäen huomiota ns. suureen kokonaiskuvaan, niin uskon, että asia aukee myös sinulle.
      En itse ole baptisti, vaan kysyttäessä vastaan aina olevani kristitty. Olen tosin tutkinut Raamattua jo tovin ja huomannut yhtä ja toista.
      Toisaalta myös nuo lahko tunnisteet pätevät aikalailla moniin ns. seurakuntiin. Voit tutkia sitäkin;)

    • Hmmm...

      Babtismi on ymmärtääkseni aivan Helluntailaisuutta, tai ainakin lähellä sitä.

      • Baploolle.

        Hmmmm. Baptistit on lähempänä Jehovan todistajia, kuin ketään muuta.


    • jotain tietoa on

      Tietämäni mukaan babtisteissa on erilaisia ryhmittymiä, jotka suhtautuvat armolahjoihin ja Pyhän Hengen kasteeseen kielteisesti ja toiset taas myönteisesti. Ns perinteinen babtismi on se jyrkkä siipi, mutta Suomessa ei heitä paljon ole ja se täyttää suurelta osin uskonnollisen lahkon tunnusmerkit.

    • ovat kristittyjä

      Et ole ymmärtänyt oikein: ei he Pyhää Henmkeä kiellä, mutta esim. kielilläpuhumista ei suositella ääneen surakunnassa, jos ei ole selittämsien armolajaa tai sellaista henkilö, jolla on tämä armoitus.

    • to tuu-s

      Babtistit ovat lahko, koska ovat joskus eronnet valta uskonnosta.Onhan babtisteilla kirjailija, saarnaaja Pauli Rahkonen, voisit kertoa kuinka paljon babtisteilla on jehovilta perittyä oppia.Onko babtisteilla jotain vuosilukuja joita tulkitaan uskossa tärkeinä asioina. Joku nainen on kuitenkin tärkeä menneisyydestä Joku nais profeetta.Kaikilla lahkoilla on kuitenkin sama tavoite. Ikuinen elämä taivaassa, tai paratiisissa maanpäällä.Jeesus on herra ja Jumala on Jeesuksen isä.Olen kuullut että Rahkonen on syyllistynyt ihmis pilkkaamiseen,Outoja asioita uskonnon varjolla.Adventistit kuitenkin on leimanneet babtistien uskonjuoksua?

      • näin on

        Jehovalaisilla ja baptisteilla ei ole mitään yhteistä.


      • Baploolle
        näin on kirjoitti:

        Jehovalaisilla ja baptisteilla ei ole mitään yhteistä.

        Onhan. Kumpikaan poppoo ei omista JEESUSTA oikeasti elämässään, vaan höpinänä huulillaan. TERVEISIN TALITINTTI NUTU.


    • näin se on

      Baptistit ovat uskontulkinnoissaan hyvin lähellä helluntailaisia.

      Baptismi on protestanttisen reformaation myötä syntynyt kristillinen kirkkokunta. Sitä tunnustaa maailmanlaajuisesti 110 miljoonaa ihmistä.
      Opillisesti baptismi painottaa Raamatun erehtymättömyyttä ja arvovaltaa. Samoin korostuu omakohtainen uskoontulo, jonka katsotaan olevan merkki Jumalan valinnasta. Kääntymyksen jälkeen baptistit kastavat uskoon tulleen ihmisen.
      Kaste toimitetaan yleensä upottamalla ja se ymmärretään lähinnä vertauskuvalliseksi uskon tunnustamiseksi.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Baptismi

    • Rapanhapakko

      Kaikki kirkot ja uskonnot ovat "lahkoja" olivat sitten isoja tai pieniä.

      Huuhaakultteja, jotka palvostelevat kuvitteellista muinaista massamurhia käskenyttä heimojumalaa. Jota ei edes ollut, minkä näkee jo siitäkin että Vanhan Testamentin alkuosan tapahtumista ei ole sen enempää luonnontieteellisiä eikä historiallisiakaan todisteita, päin vastoin.

      Lisäksi te kaikki huuhaalahkoissanne haluatte maailmaa, jossa muuten kuin kristinuskossa kuolleet kärsivät ikuisesti.

      Nyt aiotte valehdella, ettette halua. Mutta kyllähän te haluatte, muuten avaisitte silmänne että sairaat kulttinne joiden osa tuo on, eivät olekaan totta.

      Mutta turha tätä on teille sanoa. Pahuus ja valehtelu on elämänasenteenne. Senkin valehtelette että Pyhä Henki teille näitä kertoisi. Kunhan haluatte pahuutta jo niin kieroutuneina, ettette ymmärrä edes hävetä.

    • ...

      Lahko on. Aivan samanlainen lahko kuten helluntailaisuus, adventismi, todistajat, mormonismi, "Kristuksen kirkko", körttiläiset jne jne jne

      • monta rönsyä

        SEURAKUNTIEN MONINAISUUS JOHTUU ERI USKONTULKINNOISTA, JOTAJUUDEN HALUSTA, SEKÄ RIITAANTUMISESTA OMASSA SEURAKUNNASSA JOLLOIN ON PERUSTETTU OMA SEURAKUNTA ELI KYSEESSÄ JONKINLAINEN NARSISTINEN LUONTEENPIIRRE. JA KAIKKI OVAT OLEVINAAN ABSOLUUTTISEN TOTUUDEN PUHUJIA.


    • Κέρβερος

      " HMMMM noinko toimitaan lahkossa, eli kun joku ajattelee toisella tavalla ja esittää kritiikkiä, sellainen ihminen pyritään vaimentamaan " .
      Just noin se menee - aivan oikea havainto - pidä aivot itselläsi - älä luovu niista ""

    • ....

      Ei pidä paikkaansa. Baptistit on ihan kristillinen vapaaseurakunta eli ei todellakaan niinkuin Jehovat. Mistä ihmeestä olet tuollaista kuullut?? Ps. Olen itse Baptisti

      • baptisti itsekin

        Tunnetko Miska nimistä henkilöä?


      • Föglö
        baptisti itsekin kirjoitti:

        Tunnetko Miska nimistä henkilöä?

        Minä ainakin tunnen, mutta varmaan puhutaan eri ihmisesta koska tämä Miska on aika nuori... Virkkalan baptistilähetyksestä on tää :D


      • Anonyymi

        Baptistikirkko Jouko Neulanen
        ja Baptistiseurakunta perustettu eri seurakuntien jäsenistä vasta 1980 luvulla.


    • TUHKAA"KUNILLE"

      Pauli Rahkosen paholaisporukka.Naurettavat valheen narsisti sadistit Lahdesta.

    • Armossa.

      Baptisti saarnaaja Pauli Rahkoselle. Milloin oikeasti Jumala mitätöi armolahjat ihmisiltä. Vastausta Rahkoselta odottava Jeesuksen oma.

      • Hajota ja hallitse

        BABTISTI LÄHETYS ON TAAS ERI KUIN MUUT BABTISTIT,HAJAANNUS JOHTUU SISÄISESTÄ RIITELYSTÄ.


      • Rakentaen ei repien
        Hajota ja hallitse kirjoitti:

        BABTISTI LÄHETYS ON TAAS ERI KUIN MUUT BABTISTIT,HAJAANNUS JOHTUU SISÄISESTÄ RIITELYSTÄ.

        Lopettakaa väittely, kristitty on se joka uskoo , sydämestään ei vain huulillaan Kristukseen, kaikki väittely jonkun liikkeen puolesta tai vastaan ei pelasta ketään.Jos kuulutte johonkin seurakuntaan älkää silloin muita moittiko vaan toimikaa ja hoitakaa omassa seurakunnassa asioita parhaalla tavalla. Esim.vanhustyö on monilla seurakunnilla retuperällä, hoitakaa ja käykää katsomassa myös seurakuntanne vanhukset jotka eivät enää jaksa seurakunnan tilaisuuksissa käydä.


    • Xtrarainbowshopper

      Hirveää touha. Nykyään yksi baptistipariskunta ryyppää. Luopioita.

      • 61v

        Niin. Olisiko juuri niistä seurakunnanruumiinosista kysymys joita me tahdomme peitellä. No kukapa tietää. On vaan kysymys lankeemuksesta ja Jeesus on voimallinen puhdistamaan ja nostamaan. Rakasta sisaresi ja veljesi Kristukselle älä tuomitse. Ota ja mene auttaamaan jos voit. Tuollaisen takana voi olla väärinkäsityksiä ja rakeudettomuutta. Kuinkahan moni mässää kotona jääkaapilla ja tyydytttää turhautumistaan siihen ja kyllä se mässäilykin on yks synnistä ja ihan järkevää kun on se aika epäterveellistä. Joten älkää tuomitko vaan rukoilkaa ja kantakaa toistenne kuormia.


    • 61v

      Huh huh. Ompas kirjoittelua. Kuka lahkottaa kuka haukkuu et koko usko oon valetta. Tähän nyt kuitnkin vastaan. Onhan selvä et hengellisesti kuolleelle on hyvin vaikea kertoa mitä on hengeellisesti olla elossa. On kun kertoisi sokealle mitä on värit. Se ei ikävä kyllä ole mahdollista. Jumala suuressa armossaan antaa etkokkoajan joka tarkoittaa sitä että Hän ja siis Hän raottaa sitä peitetttä ja vetää puoleensa. Sen peitteen raosta usein näkyykin sitten aika hurjaa. Syntiä Jumalaa kohtaan ja Hänen sanaansa kohtaan.Aika itsekäs tyyppi. Voihan siihen hiutasta kädellään jjos pystyy mutta itse en siihen pystynyt ja siinä olin köntysilläni Herran edessä. Joten jos se Herran sana ei tunnu todelta eikä osu aina voi pyytää Herraa Jeesusta elämäänsä ja ilmaisemaaan itsensä. Hänestä virtaa se elävä vesi joka pesee pois synnit armosta ei ansiosta. Hän on ristillä maksanut täyden hinnan Isälle Jumalalle verellään. Hän kantaa ne synnit siellä vielä tänäkin päivänä ja ohjaa kotiin.

      Miksi näin. Jaa"a Siinä Herra liittää meidät Jeesekseen ja siihen mihin emme itse syntenemme kelvanneet olemme Kristuksessa puhtaa Isän edessä. On se tietty vaikea ymmärtää. Itseasiassa itselläni oli ajatus oli miten oli mä tahdon tulla uskoon ja siitä alko taivaallinen prosesssi jonka käsikirjoitus oli jo kirjoitettu hamaasta äitini kohdusta uskon.

    • 1234567---

      Baptisteilla, helluntailaisilla, vapaakirkkosilla, ja monilla muilla on sunnuntai pyhänäpäivänä, sunnuntai pyhäkouluineen.
      Monet julistavatkin, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Näin he kulkevat paksu peite silmillään.

      Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. Monet tutkijat, myös katolinen kirkko sijoittaa tämän lepopäivämuutoksen vuoteen 364 jKr. jolloin katolisessa Laodikean konsiilissa Paavi Liperiuksen johdolla kehoitettiin kirkon jäseniä sapatin sijasta kunnioittamaan sunnuntaita.

      Sunnuntai pedonmerkki: Pedon muuttama lepopäivä on ollut pedonmerkkinä siitä alkaen kuin se on ollut katolisen vallan tunnusmerkki, eli alusta asti. Tuomioiden julistaminen on eri asia kuin merkin aikaansaaminen paavin toimesta keskiajoista lähtien, mutta merkki säilyy muuttumattomana ajan loppuun saakka.

      Pedonmerkki sunnuntai. . . Jumalan merkki on sapatti: Tulee valita oikein, että pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus tulee toisen kerran.

      • 61v

        En tiedä pedonmerkeistä mut toi sapatti asia on alkanu mietityttää. Ku jotenkin oon raamattua lukiessani ymmärtäny et se asetettiin Jumalan toimesta jo ennen lakia ja ku israelilaiset oli alkumetreillä vaelluksesa. Joten jos susta tuntuu et haluat uskoa sen Jumalan tahdoksi et ole lain alla vaan aivan vaan teet juuri niinku susta tuntuu oikeelta. Herra herättelee seurakuntaansa.


      • 1234567---
        61v kirjoitti:

        En tiedä pedonmerkeistä mut toi sapatti asia on alkanu mietityttää. Ku jotenkin oon raamattua lukiessani ymmärtäny et se asetettiin Jumalan toimesta jo ennen lakia ja ku israelilaiset oli alkumetreillä vaelluksesa. Joten jos susta tuntuu et haluat uskoa sen Jumalan tahdoksi et ole lain alla vaan aivan vaan teet juuri niinku susta tuntuu oikeelta. Herra herättelee seurakuntaansa.

        Jokaisen kristityn tulee pitää Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä.

        Tässä sanoma: Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa.


    • HenkkaWanderlust

      Pidän valmistaja kristittyinä, mutta niitä on monta lajia.

    • "Onko baptismi lahko vai kristillinen uskonto? "

      Kaikki uskonnot ovat lahkoja, toiset ovat vaan kasvaneet suuremmiksi kuin toiset.

      Uskonto kuulostaa hienommalle.
      Samoin, kuin kaupunki, joka on kunta :-)

    • KaksieriphPH

      Jumalan voima pyhä henki ei ole persoona mutta Pyhä Henki eli Gabriel jonka kautta Jumala toimii ihmislasten sydämissä on persoona.

    • Anonyymi

      On useita baptistit haaroja-joissa Pyhän Hengen työtä ei tänäpäivänä armolahjojen käytössä sallita eikä käytetä.ja tämä on rikos Jumalaa ja hänen muuttumatonta sanaansa vastaan.miksi Paavali Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen kehoitti anomaan armolahjoista parhaita ja käyttämään seurakunnan tilaisuuksissa niitä sekä palvellessa ihmisiä.ns anabaptismia on Suomessakin mm Helsingin sekä Tampereen baptisteissa ts juuri sen kieltämistä ettei Pyhä Henki tänäpäpäivänä toim uskovien kautta.sitten on niitä seurakuntia joissa sis bap seurakuntia ,joissa pyhähenki saa toimia,mutta ei voi toimia juuri nimeksikään kun johtajat narsistista valtataistelijoita ja omia puolueita omia intressejään ajavat.seurakuntalaisia huijataan kun eivät tiedä että heillä on juuri se sananvalta puuttua narsistisen johtajan toimiin.sitä paitsi nämä herroina hallitsevat eivät ymmärrä paikkansa olevan palvelusviran paikka.johtajie tulisi olla apostolisen opetuksen perustuksen ja profeettain perustuksen lailla kantavana perustuksena seurakunnassa joka on Kristuksen ruumis.nämä narsistit ovat alistaneet tai lahjoneet haaremin itselleen ja nousevat Jeesuksen ja sanan säätämyksen ohi seurakuntaruumiin pääksi ,kunJeesus Kristun vain voi saada tuon pään paikan näitä narsisteja ei sitten kukaan uskalla laittaa kuriin ja ne saavat vahinkoa aikaan seurakunnissa.kontrolli on tyypillistä näissä seurakunnissa ja pelon ilmapiiri.seurakuntaa ei kuulla muuta kuin näön vuoksi.lopulta Pyhä Henki jättää hajonneen seurakunnan ja haavoittuneita ihmisiä lähtee tällaisista paikoista pois.toiset jää pelkäävät ja vaikenevat tai palvovat narsistia joka oikeasti on heikko.lopulta tällainen seurakunta menettää pyhän hengen voiman ja voitelun ja Herra poistuu sieltä ja toimintaa pyöritetään toiminnan vuoksi,vaikka näky on menetetty ja usei nuorisukupolvi oppii saman epäraamatullinen herroina halliten paimentamistavan ja osa nuorista hoksaa totuuden ja vanhempaakin väkeä ja he lähtevät pois.ja jokunen uusi tulee tilalle ja kiertokulku jatkuu.
      Ja se tai ne jotka uskaltavat paljastaa totuuden ja puuttua saavat niin turpaansa ettei muuta vaihtoehtoa jää kuin lähteä pois ja Jumalan tuomioiden tulla sen mukaan kuin Herra katsoo parhaaksi.tällaista toimintaa kutsutaan lahkolaisuudeksi.

    • Anonyymi

      ”älkää kadotustuomiota lausuko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta” (Luuk. 6:37).

      Ensinnäkin, usko HERRAAN Jeesukseen on se joka pelastaa (Apt. 16:31; Room. 10:9-10). Ja iankaikkinen elämäkin on armolahja (Room. 6:23). Joten, jäitä hattuun – puolin ja toisin – jos Raamatulla näkemystään joku pystyy perustelemaan. Kokonaisilmoitus on kokonaisilmoitus.

      Sillä Raamattu sanoo näinkin:

      ”Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä” (Mark. 16:17) – ”Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti (>imperfekti>) sanan sitä seuraavien merkkien kautta” (Mark. 16:20) – ”kuinka me voimme päästä pakoon, jos emme välitä tuosta niin suuresta pelastuksesta, jonka Herra alkuaan julisti ja joka niiden vahvistamana, jotka olivat sen kuulleet, saatettiin meille, kun Jumala yhdessä heidän kanssaan todisti tunnusmerkeillä ja ihmeillä ja moninaisilla väkevillä teoilla ja jakamalla Pyhää Henkeä tahtonsa mukaan?” (Heb. 2:3-4).

    • Anonyymi

      Kumpi:Seitsämännen päivän Baptistikirkko vai Baptistiseurakunta?Toinen vanhakirkkokunta toinen perustettiin 1980 luvulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe