Miten vahvaksi kyykyssä?

heikko_voimailija

Tulisiko takakyykkyä tehdä vain vaakatasoon, jos alaselkä alkaa ikään kuin pyöristyä kun mennään ass to grass. Tuntuu luonnottomalta tehdä vajaita kyykkyjä. En tunne tuota "pyöristymistä" mut ku katon peilin kautta ni alaselkä tilttaa selvästi. Onko tähän joku liikkuvuus liike mitä voisi tehdä millä tuon pyöristymisen saisi pois?

Mitkä on parhaita apuliikkeitä takakyykkyyn? Keskikroppa tuntuu niin heikolta, satku tangossa tuntuu kauheelta. Prässi ja smith kyykyssä liikutaan ihan eri lukemissa joten voimaa on reisissä. Keskikropassa ilmeisesti ei. Olen jo vanhempi liki 40v kaveri jolla treenitaustaa mutta aina ollut heikko free weight movementeissa.

Maastaveto myös heikko. Teen raskaita rutistuksia alle 10toiston, voimapyörää 10-15toistoa max. Pitää varmaan tehdä selänojennusta. Suorinjaloinvetoa myös joskus. Miksi ei keskivartalo vahvistu?

9

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä revi.

      Miten selän käy, kun teet kyykyn ilman painoa? Liikkuvuutta kannattaa harjoitella, kyllä se yllättävän hyvin lähtee kulkemaan vanhallakin kun vaan treenaa. Muutamassa kuukaudessa tapahtuu ihmeitä. Joskus vika voi olla tekniikassakin. Rintakehä auki, paino kantapäillä, työnnä polvia ulos. Usein tuo polvien ulostyöntö unohtuu.

      Tee vaikka alkuun enemmän etukyykkyjä, ne pitävät selän suoremmassa.

      Pitoakin kannattaa harjoitella. Mene kyykkyyn lämppäripainon kanssa ja pysy siellä. Pitäsi tuntua venytystä pakaralihaksissa.

      Laske suosilla painoja siihen saakka, kunnes tekniikka alkaa kulkemaan.

      • heikko

        Kokeilen tota pitoa, koska saa nousta vai pysynkö täällä edelleen :) ?


      • Älä revi.
        heikko kirjoitti:

        Kokeilen tota pitoa, koska saa nousta vai pysynkö täällä edelleen :) ?

        Heh ;-)

        15 - 20 sek riittää. Voi toistaa pari kertaa ennen varsinaisia sarjoja.

        Tuossa on sekin hyvä puoli liikkuvuuden parantamisen lisäksi, että jos joku kerta se tanko ei nousekaan, niin siellä alhaalla voi odotella apuja tai kerätä itsensä pois alta ennen tangon taaksetyöntöä. Etenkin jos ei ole ihan pro.


    • Aloitus 6-kymppisenä

      Nilkkojen ja lantion liikkuvuus.
      Haara-asennon leveys?

      Olen itse tehnyt mieluimmin sekä etu-, että takakyykyt pohjapompulla.
      Selän asennon säilymiseksi laitan nykyisin kantapäiden alle koroketta.
      1 - 1,,5cm tai 5kg:n levyt.

      Mavea ajatellen ovat jalkani jääneet pitkien taukojen johdosta heikoiksi joten viime aikoina olen vaihtanut osan kyykyistä vapaan tangon hack-kyykkyihin.
      Kokkeile!

    • Täällä onkii jo mainittu nilkkojen ja lantion liikkuvuudesta, mutta se on sen verran tärkeä asia, että toistan vielä ;)!

    • pro3

      Tuntuu hulluluta jos pystyt tekemään suorin jaloin voimapyörää ja silti keskivartalo pettää noinkin pienissä raudoissa. Tietenkin jos oma paino on 50kg en ihmettele. Mutta muuten tässä olisi yks treeni ohjelma vaihtoehto.
      ensimmäinen osa 3vko
      vko1 maastaveto nopeusvoima painotteisesti alkuviikosta noin 50% max 6x2 täysiä jokainen veto. Loppuviikosta 50%x6 60%x5 70%x4 80%x3x3
      vko2 nopeuskyykky 60% 6x2 ja loppuviikosta julle(eli hyväähuomenta liike). 5x5 painoilla joilla pystyt kyseiset sarjat tekemään.
      vko3 suorinjaloin maastaveto 8x5 täysillätehoilla ala selälle ei muita liikeitä, voima pyörää kannattaa tehdä 1ja2 vkolla lisäpainolla korokkeelta.
      vko4 Kova maasta veto 8x3 niin isoilla raudoilla kun onnistuu ja lisäksi krusifiksi vatsoja(eli keppi niskantakana)5x10toistoa.
      5vko alkuviikosta voima pyörä suorin jaloin 5xmax toistomäärä. Loppu viikosta raskas kyykky 6x4 mahdollisimman isoilla raudoilla ja päälle julle 4x5 vähän kevyempänä.
      6vko alkuviikosta räjähtäviä maasta vetoja 4x 2x50%.
      etukyykky noin 50%x2 x4 räjähtävästi
      loppuviikosta 5x2x60% räjähtäviä takakyykkyjä
      viimeine treeni pitäisi nousta enemmän kuin 6vko:a aikaisemmin takakyykystä. MUISTA myös treenata liikeet ylä selälle, mutta ei mielellään viimeisellä viikolla(jotta tuloskunto on hyvä) ja ei millään viikolla yli 6toiston sarjoja. Luulen, että ainakin 10kg:n nousu onnistuu. HYVIÄ TREENEJÄ!

    • pro3

      Ja viellä pieni tarkennus muista aina tehdä kyykyt täysin pohjalta. Ja jos pelkkä keppi noissa krusifikseissä on liian kevyt kannattaa kokeilla painonnosto tankoa. Antaa kavereiden vieressä tehdä korkeita 90 kyykyjään kun ei alhaalla voimantuottoa ole lainkaan. Polvet kestävät paremmin syvänkyykkäämisen(painot pienemmät kuin korkeassa kyykyssä) ja liikkuvuus säilyy parempana. Syväkyykky muutenkin kokonaisvaltaisempi ja paremmin todellista voimaa kehittävä liike(koko lihaksen liikeradalle).

    • vältä notkoa

      Etukyykkyä ei missään tapauksessa kannata tehdä selän virheiden korjaamiseksi! Itse rikoin juuri sillä selkäni, en siksi että se olisi pyöristynyt liikaa, vaan päinvastoin - selkä meni liikaa notkolle! Se on selkärangalle vielä vaarallisempaa kuin liika pyöristyminen, koska välilevyt painuvat väärään suuntaan eikä ne palaudu yhtä helposti kuin jos ne pullistuisivat pyöristymisen seurauksena.

    • pro3

      Etukyykky on hyvä, mutta älä tiputa alas vaan laske rauhassa. Ja taka kyykyssä ota tanko ylemmäs(hiemanraskaampi), pysyy paremmin selkä suorana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3554
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      229
      2166
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1702
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1597
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1434
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      294
      1305
    7. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1145
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1141
    9. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      84
      1139
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      976
    Aihe