Mikä minulle tuli?

Burnoutko?

Aluksi kerottakoon, että olen 22-vuotias naisenalku. Minulla on alttius paniikkioireistolle todennäköisesti johtuen siitä, että äitini sairastaa paniikkihäiriötä. Olen kasvanut isäni kanssa, äitini lähdettyä ollessani vain 5-vuotias. Minun on pitänyt pienestä asti olla "kova" ja vahva, koska meidän kotona ei tunteita näytetty. Leikit ja muut korvattiin hienoilla tavaroilla.. Olen aina ollut jonkinlainen suoriutuja ja ottanut itselleni stressiä ja vastuuta. Minun tehtäväni on ollut olla kova ja itsenäinen.

Viime keväänä sairastuin flunssaan, jonka seurauksena olin sairaslomalla töistäni. Tunsin syyllisyyttä ja häpeää. Pohdin mitä työkaverini minusta sanovat ja mahtavatkohan he mahdollisesti ajatella, että lintsaan. Työnkuvani oli muutamaa kuukautta aikaisemmin vaihtunut vaativammaksi. Olin hyvin stressaantunut ja kehitin itselleni kaikenlaisia kauhuskeenarioita miten minut irtisanotaan jne.
Tilanne kärjistyi kaikkien mutkien kautta siihen, että menetin sekä ruokahaluni että yöuneni. Sain aivan järkyttäviä paniikkikohtauksia ja luulin kuolevani. Valvoin valehtelematta ainakin neljä vuorokautta putkeen. En halunnut mennä lääkärille, koska pelkäsin että he pitäisivät minua hulluna. Samalla näyttäisin nyös oman heikkouteni. Minä en pärjääkään.
Kuulin ääniä, mutta varsinaisen harhanäyn näin vain kerran. Tämä harhanäkykään ei ollut mikään demoni tms vaan kuvittelin, että eräs henkilö on toinen kuin olin nähnyt. Siis joku tuntematon näytti eräältä tutulta. Äänetkään eivät olleet mitään käskyj tms vaan lähinnä epämääräistä puheensorinaa..

Loppujen lopuksi päädyin hakemaan psykiatrisen polin päivystyksestä lääkitystä. Kerroin tilannettani ja veljeni oli mukana. Sain ketipinoria ja sertralinia. Söin näitä lääkkeitä ohjeistuksen mukaan parin päivän ajan. En vieläkään saanut nukuttua. Pelkäsin olevani skitsofreeninen ja koska tiesin miten skitsofreeninen ajattelee niin sain tälläisiä pakkoajatuksia. Pelkäsin, että henget riivaavat minua ja Saatana kiusaa minua tahallaan. Joka tapauksessa tilanne kärjistyi siihen, että otin yliannostuksen ketipinoria ja jouduin suljetulle. Kerroin lääkärille ja hoitajille, että luulen olevani skitsofreenikko. Vietin kuukauden päivät sairaalassa. Kokoajan he olivat sitä mieltä, että en kuulu suljetulle osastolle. Pyysin, että voin olla siellä, koska he ovat ammattitaitoisia ja osaavat auttaa mikäli tarvitsen. Kuukauden jälkeen olin valmis lähtemään kotiin. Diagnoosina pakko-oireinen häiriö ja lääkkeenä sertralin ja ketipinor.

Tämä oli nyt lyhennelty versio, mutta voisikohan kyseessä olla burn out? Niin ja unohtui mainita, että stressinaiheita oli muitakin kuin se sairasloma..

0

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

        Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
        Maailman menoa
        262
        2541
      2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

        Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
        Ikävä
        192
        1632
      3. Se katse silloin

        Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
        Ikävä
        59
        1424
      4. Kaipaaville

        Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
        Ikävä
        79
        1156
      5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

        Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
        Suomalaiset julkkikset
        3
        1149
      6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

        8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
        Maailman menoa
        220
        1008
      7. Miten haluaisit

        Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
        Ikävä
        78
        990
      8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

        mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
        Ikävä
        45
        895
      9. Kohta me ei enää nähdä :(

        En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
        Ikävä
        39
        719
      10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

        Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
        Kärsämäki
        15
        710
      Aihe