Loukkaantumisen Kulttuuri

TaikisN

Aamulla Radio Suomen Puheradiossa oli mielenkiintoinen juttu Ruonansuun Jopesta. Jutussa sivuttiin nykyistä loukkantumisen kulttuuriamme, joka näyttää rehottavan Suomessa ja miksei muuallakin Euroopassa. Että tänäpäivänä jo suurennuslasin kanssa etsitään kaikkea mistä voisi loukkaantua. Nautimmeko me loukkaantumisesta ja "mielemme pahoittamisesta", haluammeko loukkaantua keinolla millä hyvänsä :)

Kaikesta mehdollisesta loukkaannutaan, jos ei itsensä vuoksi niin sitten jonkun ryhmän vuoksi. Ihmisparka on ihmeissään koettaessaan taiteilla sanansa ja tekonsa niin ettei vaan mikään ryhmä tai yksittäinen henkilö mistään pääse loukkaantumaan.

Kuin pisteenä iin päälle löysin iltalehden artikkeilin joka myös sopii ko aiheeseen. Huoh. Mitäpä mieltä olet, onko meistä tullut liian hienohipiäisiä?


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013112617763761_uu.shtml

116

3822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huh..Yhtä tyrmistyttäviä tuo Iltalehden juttu sekä hakaristitorttu.
      Nykyaikana on menty kyllä ihan hulluun suuntaan. Joka asiasta etsitään jotain, mistä saadaan nokkiintua eli ollaan liian herkkähipiäisiä. :)

      • miees kaks-kasi

        Yksinkertainen vastaus; Ihmisillä menee liian hyvin joten aikaa tipliä aivan kaikkea ja kaikkea.Sitten on myös osa nuoremmasta, alle 35v polvesta (siis ihan omastani) kasvatettuja lapsesta asti nirppanokkia joilla on oikeus suuttua mistä vain.Sitten sitä vian jäädään 15v teini kanailu aikaan.


      • kwo88hjy
        miees kaks-kasi kirjoitti:

        Yksinkertainen vastaus; Ihmisillä menee liian hyvin joten aikaa tipliä aivan kaikkea ja kaikkea.Sitten on myös osa nuoremmasta, alle 35v polvesta (siis ihan omastani) kasvatettuja lapsesta asti nirppanokkia joilla on oikeus suuttua mistä vain.Sitten sitä vian jäädään 15v teini kanailu aikaan.

        Suomalaisten tulisi avautua hengelliseille asioille, tällä on outo häpeämisen kulttuuri, eikä asiasta juuri puhuta, ihmiste menee vaikka helvetiin, kun pilaavat kyseenalaisen "hyvän"maineensa olla jumalaton kiroilija!

        http://www.tv7.fi/vod/player/?program=15074

        http://www.tv7.fi/vod/player/?program=30446

        http://www.tv7.fi/vod/series/?series=314


      • maniskikkeli

        molen loukkaantunu työkavereille työpaikalle ja entisille ystäville oon sydän sykkyrällä odottamas et kaupunki tyhjentää tän kämpän ku meen hoitoon pariks viikkoo kunnei sossu kert oo lappuja laittanu ni menee kämppä alta mullon herne nokassa yhteiskuntaa vastaan


      • Loukkaantunut

        Nämä kaikki kirjoitukset täällä loukkaavat minua >:(


      • 2014
        miees kaks-kasi kirjoitti:

        Yksinkertainen vastaus; Ihmisillä menee liian hyvin joten aikaa tipliä aivan kaikkea ja kaikkea.Sitten on myös osa nuoremmasta, alle 35v polvesta (siis ihan omastani) kasvatettuja lapsesta asti nirppanokkia joilla on oikeus suuttua mistä vain.Sitten sitä vian jäädään 15v teini kanailu aikaan.

        Ikävä kyllä tuo kertoo liiallisesta hyvinvoinnista. Historiassa on aina ollut hedonismia ja vastavoimana sota. Ihmiset jotka joutuneet elämään sota-aikana ovat vähään tyytyväisiä eivätkä marise pienistä. Toivottavasti Suomi ei joudu enää siihen "uudelleenkoulutukseen".


      • uskovaiset vain

      • uskoton=typerys
        uskovaiset vain kirjoitti:

        uskovaiset loukkaantuu mistä vaan.
        uskonnottomat eivät

        Et selvästikään ymmärrä asiaa.
        Nimenomaan uskonnoton on se, joka
        ei tunne omaa pahuuttaan ja
        kuvittelee muka olevansa hyvä
        ilman Jumalaa.
        Estääkseen omatuntoaan
        heräämästä sitten syyttää
        muita ihmisiä, eli loukkaantuu.
        Sillä jos pitäisi myöntää,
        että itsessäkin on virheitä
        sitähän joutuisi tekemään
        parannuksen ja vielä rukoilemaan
        Jeesusta.
        Voi kauheeta.
        Se on tietenkin ihan varmaa,
        että jos Jumala on olemassa
        ja hän vihaisi sinua,
        niin hän ei olisi edes antanut
        sinun syntyä.
        Joten sekin on varmaa,
        että Jumalaa ei tarvitse
        pelätä.
        Jumalan loukkaamista pahoilla
        teoilla pitää pelätä,
        mutta se on eri asia kuin
        mitä normaalisti pelolla
        käsitetään.

        No tietenkin jos uskonnoton
        on mielessäsi synonyymi, että
        millään ei ole mitään väliä,
        niin ehkä olet oikeassa.
        En kuitenkaan pitäisi ihmistä,
        joka ei välitä esimerkiksi vaimonsa
        kauneudesta edes elävänä.
        Onko sellainen ihminen elävä,
        jolle mikään ei merkitse mitään,
        jolle ei ole tärkeitä asioita,
        onko sellainen edes ihminen?


      • mano93

        Olen täysin samaa mieltä siitä että NYKYAIKANA ON MENTY KYLLÄ IHAN HULLUUN SUUNTAAN. Ihmiset varmaan saa tietämättään hyvän olon tunteen, kun loukkaantuu.


      • Kukkahattutädit liikkeellä..


      • Voi
        mii-su kirjoitti:

        Kukkahattutädit liikkeellä..

        hyvät hykkyrät sentään.Nyt näyttäis siltä että kaikki on loukkaantuneita,kun kukaan ei uskalla kirjoittaa mitään kun pelkää että joku saattais loukkaantua.


      • Kukkahattusetä
        mii-su kirjoitti:

        Kukkahattutädit liikkeellä..

        Suomi on vapaa maa, kyllä täällä saa loukkaantua vaikka mistä eikä sitä voi kukaan kieltää!


    • p.z.n

      Eilen luin ohimennen Paula Vesalan (PMMP) avautumisesta Kelasta, kun hän oli hakenut äitiyspäivärahaa. No, tänä aamuna kuuntelin radio aaltoa hetken ja siinä juontajat käsittelivät Paulan avautumista. Jostain syystä sympatiaa ei kuitenkaan hänelle herunut. Asuuhan hän sentään parin miljoonan lasitalossa Jollaksessa (en tunne Helsinkiä kauhean hyvin, mutta ilmeisesti jotain ns. paremman väen aluetta). Eli Paula haukkuu Kelaa ja juontajat vastaavasti haukkuivat Paulaa. Niin ja mä vissiin nyt vähän haukun juontajia. :P

      • Jep, paheksunnan paheksunta se vasta lystiä puuhaa onkin.... Ainakaan aiheet ei lopu kesken, niin paljon nykymaailmassa on paheksuttavaa :)


      • 10+11

        Jollas ei ole paremman väen aluetta, vaan äveriään väen merenranta-aluetta. Vastaa Espoon Suvisaaristoa ja Westendiä.


    • linkslonks

      On sitä tosissaan loukkaantumistakin.
      Ei tarvi olla yhtään hipiältään herkkä kun käsi tai jalka katki, murtunut saa olla.
      Hernenenät ei näillä markkinoilla pärjää.

      • onon, minullaki meni nilkka paskaksi vuonna 2004, ja vieläkin välillä kiirepäivinä oon siitä loukkaantunut. ;(


      • aurinkotar

        Joku heitti ajatuksen jossain kohtaa (en vaan löytänyt sitä enää), että fiksu ihminen ei (kuitenkaan) loukkaa toista (joiten laitanpa tämän tähän.)

        Itse toivoisin, että asiasta tultaisiin sanomaan, jos tahtomattani, ymmärtämättömyyttäni olisin jotakuta loukannut. Ihmisillä kun voi olla niin erilaiset kemiat, huumorit ja varsinkin arvomaailmat (surullista että jälkimmäinen varsinkin mitä suuremmissa määrin jopa uskovaisten keskuudessa. Vaikka juuri sen uskon tulisi määrittää sitä tärkeintä elämässä). Mielipide- ja/eli makuasioistahan ei periataatteessa edes kannattaisi kiistellä. Eri asia on toki faktatietoon perustuvat seikat, mistä on toki kiva toisinaan väitellä!:) (Yksi elämän "suoloistani".)

        Eri asia siis tarkoituksellinen loukkaaminen. Itse olen toiminnallani ja käytökselläni halunnut olla rakentamassa siltoja eri maailmoiden välille (kaikesta huolimatta, jos jollekin jäänyt epäselväksi. :)) Miten se toisinaan vaan tuntuu olevan niin vaikeaa. Nettimaailmassa varsinkin väärinkäsityksiä syntyy helposti. Positiivinen mieli korvatkoon jotain.. ei auta luovuttaa kun on hyvän asian vuoksi liikkeellä. Hyvää uutta vuotta kaikille!


    • Tuonelanenkelinnäin

      Ihmisestä voidaan tehdä huumoria tietyissä rajoissa. Mutta överiksi näyttää usein kuitenkin menevän monessa suhteessa, ja asiat esitetään irrottamalla ne todellisesta tilanteesta ja taustoja tuntematta, valitettavasti.
      Syvälle piirtyvät kuvat tuskasta ja kärsimyksestä, kun saattaa syöpäsairasta ihmistä viimeiset kuukaudet ja viikot hoitaen ja auttaen. Eikä kuolema ole vieläkään jättänyt rauhaan. Kuudennet sukulaisen hautajaiset kahden vuoden aikana! Liian varhain voi sanoa viidenkympin kieppeillä olevasta sukulaisesta, elämän tukiverkkojen pettäessä. On aika pysähtyä ennen joulua ja tukea lähiomaisia, etenkin lapsia. Äiti on aina äiti.
      Kovan paineen alla ja jatkuvan huolen alla kaikki muu ylimääräinen taakka painaa, ei jaksa karpata koko aikaan, kyllä raskasta on ollut ja eikä kaikkea unohda hetkessä. Arkkuun läheistä laittaessa näkee sen elämän haurauden, jota kohti meistä jokainen matkaa. Olkaa armollisia toisillenne, olkaa tukena, kun sitä tarvitaan.
      Muutoin matka käy liian raskaaksi, taakat painavat, ja ihmisen elämä murtuu täysin. Ei ehkä enää koskaan tulekaan valoisia päiviä tai hetkiä, eikä sitä toivoisi kenellekään muullekaan. Ihmisten kovuus, iva ja pilkka ei silloin ole tarpeen, kun suru ja kaipaus on sydämessä vahvana ja vaatisi tukea ja turvaa kuin pieni lapsi.

      • Elämä

        on rajallista,
        mutta rakkaus on ikuista.


    • vanha

      Taitaa olla vain äidinrakkaus enimmäkseen ikuista, sanotaaa:
      Kaikki se uskoo, toivoo ja peittää. Muilla rakkauksilla on ehtoja.

    • do not disturb

      Tämä aloitus on niiiiiin loukkaava etten sanotuksi saa. Onko kukaan vielä ehtinyt ilmoittaa sitä asiattomaksi? Aion vetäytyä sohvalleni harmittelemaan aloituksen oloa. Älkää häiritkö.

    • Eläke Timpuri

      Kyllä täällä esitetään nykyään ihan liikaa törkeyksiä toisesta ihmisestä. Mennään vielä asioihin jotka ei liity juttuun mitenkään . Täälläkin sivustolla heitetään törkeitä juttuja ihmisten hädästä ja työttömyydestä ,haukutaan laiskoiksi ja pummeiksi sun muita törkeyksiä ,sama on toi presidenti Halosen vihjailu hänen suuntauksistaan . Minulla jos olisi päätäntävaltaa niin loppu tulisi ja sassiin.
      Tää nyky yhteiskunta on vapautettu täysin kurista , lait ja käyttäymiset sekä toisten ihmisten kunnioittaminen on heitetty romukoppaan ja sen kyllä huomaa .Jengi kun ei osaa heittää kartsoilla edes roskia roskikseen lisäksi kaikenlainen sikailu on suvaittavaa.

      • hiukan harkintaa

        Hyvin samoilla linjoilla Timpurin kanssa. Ihmisistä on tullut myös röyhkeämpiä ja itsekkäämpiä. Kyllä olen monta kertaa leukani loksauttanut kun kuuntelee mitä tänä päivänä suusta päästetään. Hienotunteisuus taitaa olla aika haudattu käsite nykypäivänä. Aina " ammutaan heti kovilla" kun jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, ajattelematta ollenkaan onko se kommentointi tippaakaan tahdikasta. Oma mielipide on aina se ainut oikea ja se todellakin kerrotaan suureen ääneen.. Kyllä kaipaisin tähänkin aikaan jonkinlaisia käytöstapoja. Vähän voisi joskus miettiä mitä suustaan päästää.. En todellakaan ole itse herkkähipiä, osaan jättää pääsääntöisesti vähemmän fiksut mielipiteet omaan arvoonsa. Ei niistä kannata provosoitua, mutta jokanen voisi joskus tahollaan miettiä kuinka itse on osaltaan vaikuttamassa omalla käytöksellään tähän asiaan. Vai näkyykö nämä ääripäät jotenkin selkeämmin nykyään?


      • Nuorempi nainen

        Hyvä timpuri! Olen kanssasi aivan samaa mieltä.


      • hiukan harkintaa kirjoitti:

        Hyvin samoilla linjoilla Timpurin kanssa. Ihmisistä on tullut myös röyhkeämpiä ja itsekkäämpiä. Kyllä olen monta kertaa leukani loksauttanut kun kuuntelee mitä tänä päivänä suusta päästetään. Hienotunteisuus taitaa olla aika haudattu käsite nykypäivänä. Aina " ammutaan heti kovilla" kun jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, ajattelematta ollenkaan onko se kommentointi tippaakaan tahdikasta. Oma mielipide on aina se ainut oikea ja se todellakin kerrotaan suureen ääneen.. Kyllä kaipaisin tähänkin aikaan jonkinlaisia käytöstapoja. Vähän voisi joskus miettiä mitä suustaan päästää.. En todellakaan ole itse herkkähipiä, osaan jättää pääsääntöisesti vähemmän fiksut mielipiteet omaan arvoonsa. Ei niistä kannata provosoitua, mutta jokanen voisi joskus tahollaan miettiä kuinka itse on osaltaan vaikuttamassa omalla käytöksellään tähän asiaan. Vai näkyykö nämä ääripäät jotenkin selkeämmin nykyään?

        Samaa mieltä,siitähän oli juttua että ihmisten kehitys on kääntynyt laskuun,rehellisesti sanottuna,kansa tyhmenee ja taisi olla totta,näkeehän sen,joka päivä..Surullista on se että eihän tämä muutos ilman syytä tapahtunut,90-luvun jälkeen alkoi iso musta aukko,ja viime vuosina on ollut pakko miettiä "mitä helvettiä ihmisille on tapahunut,niin lyhyessä ajassa??" ja se koskee kaikkea..Sanoisin että yksi iso syy koko muutokseen on tämä käsittämätön feikki itserakkaus-asenne "if you got it flaunt it..haters gonna hate" paska,tätä ei ollut ennen,tosi tv:t ja ö-stara kilpailut vaan ruokkivat tätä,ja kun porukalla on nenä omassa persiissä kiinni,eihän siinä käytöstapoja ja muiden huomioimista tarvita.


      • ....................

        Meinaatko noilla Halosen suuntauksilla näitä lesbo-juttuja? Sehän tässä onkin jännää, että Halonen on ollut SETAn puheenjohtajana ajamassa seksuaalista tasa-arvoa, ja ilmeisesti tästä syystä Tony Halmekin sanoi häntä lesboksi, ja Halonen suutahti siitä ja veti oikeuteen. Mitä tuo nyt on? Itse on sitä mieltä, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia seksuaalisuudestaan huolimatta, mutta kumminkin pahastuu, jos joku sanoo häntä lesboksi. Ei oikein vakuuta. Uskotteko, että olisi tullut mitään oikeusjuttuja, jos Halme olisi sanonut häntä heteroksi?

        Samalla tavalla tuo viestisikin jo itsessään mollaa näitä tiettyjä ihmisryhmiä, koska mielestäsi vihjailut Halosta kohtaan ovat törkeyttä. On siis paha juttu sanoa jotakuta homoksi, koska homot ovat alempiarvoista saastaa, vai?


      • Timpurit tyhmiä

        Olet tainnut lyödä liian monta kertaa vasaralla päähäsi.


      • lkjijlijljl
        .................... kirjoitti:

        Meinaatko noilla Halosen suuntauksilla näitä lesbo-juttuja? Sehän tässä onkin jännää, että Halonen on ollut SETAn puheenjohtajana ajamassa seksuaalista tasa-arvoa, ja ilmeisesti tästä syystä Tony Halmekin sanoi häntä lesboksi, ja Halonen suutahti siitä ja veti oikeuteen. Mitä tuo nyt on? Itse on sitä mieltä, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia seksuaalisuudestaan huolimatta, mutta kumminkin pahastuu, jos joku sanoo häntä lesboksi. Ei oikein vakuuta. Uskotteko, että olisi tullut mitään oikeusjuttuja, jos Halme olisi sanonut häntä heteroksi?

        Samalla tavalla tuo viestisikin jo itsessään mollaa näitä tiettyjä ihmisryhmiä, koska mielestäsi vihjailut Halosta kohtaan ovat törkeyttä. On siis paha juttu sanoa jotakuta homoksi, koska homot ovat alempiarvoista saastaa, vai?

        On ero käyttääkö homo sanaa kuvaillessaan seksuaalisuutta vai käyttkö sitä haukkuessa. Halosen reaktioon kantaa ottamatta.

        Mitä saastaan tulee niin kyllä nämä ihmisten oikeuksien rajoittajat on juuri sitä. Homoavioliittojen salliminen ei tarkoita että sinut pakotettaisiin naapurin Reiskan kanssa tekemään "lähempää tuttavuutta"


    • järki käteen

      Kiusaamista väheksytään juuri tuolla että "ihmiset loukkaantuu liian helposti".
      joillakin ihmiselei ole lä mitään rajaa loukkaustensa kanssa, lauotaan mitä sylki suuhun tuo. Milloin haisevasta hengityksestä tne.
      Saman asian voi sanoa niin eri lailla, ehkä jopa kahden kesken tai nolaamalla sitten täysin ihmisen isossa ihmisryhmässä.

      Kumpiko on viisaampaa??

      • järki päähän

        Viisaampaa on kertoa haisevasta hengityksestä kuin antaa haisulin elää tietämättömänä siitä miksi häntä kartellaan, ei siitä kannata kuitenkaan mitään numeroa tehdä.


      • ha-loota
        järki päähän kirjoitti:

        Viisaampaa on kertoa haisevasta hengityksestä kuin antaa haisulin elää tietämättömänä siitä miksi häntä kartellaan, ei siitä kannata kuitenkaan mitään numeroa tehdä.

        ..juurihan kirjoittaja kertoi että sen VOISI sanoa kahden kesken. Ja kenellä se henki ruusuille tuoksuu.
        Kyllä ihmisissä vikoja riittää niissäkin ketkä nolaavat toisia. Mutta järkevä ihminen ei nolaa toista.


      • minä tiedän
        ha-loota kirjoitti:

        ..juurihan kirjoittaja kertoi että sen VOISI sanoa kahden kesken. Ja kenellä se henki ruusuille tuoksuu.
        Kyllä ihmisissä vikoja riittää niissäkin ketkä nolaavat toisia. Mutta järkevä ihminen ei nolaa toista.

        itse olen joskus miettinyut, haiseekohan hengitykseni. Ja jos, niin ei ainakaan ole kysymys siitä, ettenkö huolehtisi suun hygieniastani (harjaan hampaat 2-3 kertaa päivässä, lankaan hampaat illoin, suuvettäkin käytän. Purkkaa jauhan, pastillia syön, vettä juon:D). Ilmeisesti silloin on kysymys jostain läppäviasta ruokatorvessa. Eli läppä jää raolleen, ja mahalaukusta pääsee jotain höyryä hengitysilmaan. Näin ei normi-ihmisellä tapahdu.

        Tulee mieleen ystäväni veli, jota taannoin kuulemma kiusattiin juuri em. syystä. "Skunkiksi" haukuttiin. Kai vaivan voisi jollain leikkuksella hoitaa.
        Itselleni ketkään läheiset eivät ole kuitenkaan koskaan huomauttaneet pahanhajuisesta hengityksestä. Ja jos rehellisiä ollaan, niin enemmän tai vähemmän haiskahtaa useamman hengitys toisinaan vähemmän ruusuiselle, kun ihmisten kanssa ylipäänsä tekemisissä ollaan. Mielestäni se on kuitenkin suht normaalia. En ole nirppanokka.

        Eli jos oikein jonkun pahanhajuinen hengitys vaivaa, eikä ihminen itse tunnu huomaavan asiaa, kannattaa toisiaan sanoa siitä ihmiselle kahdenkesken. Fiksuinta!


      • 8+5

        onko haiseva hengitys vähän sama kuin jonkun haisevat ajatukset tai sanat. Eikö haiseva hengitys ole pienempi paha kuin ne haisevat, pahat teot.

        Uskon, että köyhien hengitys haisee enempi kuin yltäkylläisten. Vaikka terveys tilanne saattaa pitkässä juoksussa kääntyä toisinpäin. On terveempi, kun ei ole elintaso "ruokavaliota".

        On monia asoita, minkä vuoksi hengitys voi haista. Suun hygienia, hampaiden kunto, reijät, suoliston kunto, paasto....

        Jos esim ihminen paastoaa, hänen hengityksensä haisee, kieli puhdistuu, elimistöstä purkautuu erilaisia kuona-aineita.

        Monia asoita ymmärtää. kun tulee lisää elämänkokemusta. Monesti tuomitseminen ei kannata, koska ymmärtää vasta kun on itse kokenut vastaavat asiat. Voi vain toivoa, ettei itse tarvitse niitä monia asoita kokeasen vuoksi, että itse on tuominnut toisia.


      • minä tiedän
        8+5 kirjoitti:

        onko haiseva hengitys vähän sama kuin jonkun haisevat ajatukset tai sanat. Eikö haiseva hengitys ole pienempi paha kuin ne haisevat, pahat teot.

        Uskon, että köyhien hengitys haisee enempi kuin yltäkylläisten. Vaikka terveys tilanne saattaa pitkässä juoksussa kääntyä toisinpäin. On terveempi, kun ei ole elintaso "ruokavaliota".

        On monia asoita, minkä vuoksi hengitys voi haista. Suun hygienia, hampaiden kunto, reijät, suoliston kunto, paasto....

        Jos esim ihminen paastoaa, hänen hengityksensä haisee, kieli puhdistuu, elimistöstä purkautuu erilaisia kuona-aineita.

        Monia asoita ymmärtää. kun tulee lisää elämänkokemusta. Monesti tuomitseminen ei kannata, koska ymmärtää vasta kun on itse kokenut vastaavat asiat. Voi vain toivoa, ettei itse tarvitse niitä monia asoita kokeasen vuoksi, että itse on tuominnut toisia.

        An idea: Voisikohan joillakin henki haista esim. joidenkin käyttämiensä lääkkeiden vuoksi? Vaikuttaa kai jotenkin entsyymituotantoon tai johonkin..
        Jos näin on niin sitten ei kai auta ympäristön kuin siedättäytyä.:D Etenkin miesten, jos ovat kovia itse piereksimään.:D ja vieläpä pitävät sitä aivan itseoikeutettuna.. Naisethan päästelee korkeintaan pieniä perhosia.. tai ah, sitä ruusuntuoksua!

        Kyllähän me tämä tiedetään/osataan: "..tyttö tähtiotsa, kuu kulmilla, otava otsalla." (Kaunis ilmaus Riikka Pelon romaanista Jokapäiväinen elämämme.) Vaan missä on aurinko?

        Kirjan alkulehdellä on muutes oivaltava runo:

        "Paljaimmillaan rakkaus on rivi neulanpistoja.
        Sauma, ei side eikä kilpi, vaan sauma.
        Älä siis pyydä suojaa.

        Sillä neulanpistot, joilla kuolleet on
        ommeltu maahan
        ovat lujat kuin tikit, joilla minut on
        saumattu sinuun."

        Marina Tsvetajeva:
        "Lopun runoelma" (1924)
        (Suom. Kaisa Ijäs)

        Se rakkaudesta! Jokainen on sen arvoinen, puhalteli sitten perhosia, etanoita tai sammakoita.


    • Piirisuuri pyörii

      Se onki hemmetinhelppoa jos on ahdasmielipuoliseksi koulutettu, aivopesty ja
      koukutettu tasasen tappavan virikkeetöntä elämää viettävä "asiantuntevien" paskapuheita uskova "osaaja" vailla muita kokemuksia vailla käytännöntajua.

      • minä tiedän

        Lue edellinen!


      • minä tiedän
        minä tiedän kirjoitti:

        Lue edellinen!

        (ja netti toimii taas) .. ja pysy asiassa! Kovin suakin (ja isoa piiriä) kiinnostaa jok ikinen käänne. Köyhä elämä! Ostakaa oma!

        Kuka on koukuttunut ja mihin? Koulussa ihmiset plärää facebookiaan jopa luennoilla.. Ja mitä se facebook loppujen lopuksi edustaa? Meille joillekin tämä suomi24 voi korvata sen tarpeen, mikä on ollut saadaksemme yhteyden TEIHIN KAIKKKIIN (joilla on myötämielinen sydän). Jos jotain yhteisymmärrystä vois syntyä, olis se poitti.

        Mieluiten tykkään ihmisistä livenä. Aidointa.


    • dllddldldlddldd

      Onko ihmisten geeniperimä muuttunut vai miksi pitäisi olettaa että nykyään loukkaannutaan helpommin kuin ennen? Ja miksei Euroopan ulkopuolella mukamas loukkaannuttaisi? Varmasti Nepalissakin vedetään herne nenään tuon tuosta. Jos jotain kritisoidaan, niin aina joku jossakin loukkaantuu. Eikö se nyt ole päivänselvää. Mielensä pahoittaneet ihmiset saavat nykyään äänensä kuuluviin helpommin, koska meillä on netti käytössä. Ja tottakai mediakin pyrkii kaivamaan ja paisuttelemaan noita juttuja esille. Riittää että yksi ihminen loukkaantuu jostain, niin siitä saa jo puheenaiheen. Ja sitten täällä kohistaan kuinka koko Suomi on täynnä "mielensäpahoittajia".

    • elv3

      Nykyään naapurin tervehtiminen koetaan häirintänä ja puhelinsoitosta ja sähköposti viestin lähettämisestä täytyy sopia etukäteen.

      • Esa72

        No ilmeisesti. Me ollaan neljäkymppinen pariskunta ja asutaan omakotialueella. Viereiseen taloon muutti parikymppinen nuoripari, pihamme on ihan vastakkain. He ei ole kertaakaan tervehtineet meitä ovat asuneet naapureinamme nyt 4 kk. Aina kun satutaan pihalle yhtaikaa ja minä tai vaimoni yrittää tervehtiä, nuo nuoret kääntää katseensa maahan ja piiloutuu pitkän tukkansa taakse. Minusta se on epäkohtaliaisuutta ennemmin kuin yksityisyyden vaalimista, mutta mitäpä siitä loukkaantuisin. Ihmettelen vaan miksi normaali sosiaalinen kommunikaatio on nykyään kielletty.


      • fägtä
        Esa72 kirjoitti:

        No ilmeisesti. Me ollaan neljäkymppinen pariskunta ja asutaan omakotialueella. Viereiseen taloon muutti parikymppinen nuoripari, pihamme on ihan vastakkain. He ei ole kertaakaan tervehtineet meitä ovat asuneet naapureinamme nyt 4 kk. Aina kun satutaan pihalle yhtaikaa ja minä tai vaimoni yrittää tervehtiä, nuo nuoret kääntää katseensa maahan ja piiloutuu pitkän tukkansa taakse. Minusta se on epäkohtaliaisuutta ennemmin kuin yksityisyyden vaalimista, mutta mitäpä siitä loukkaantuisin. Ihmettelen vaan miksi normaali sosiaalinen kommunikaatio on nykyään kielletty.

        Ihmisillä on nykyään aivan aiheesta tämä premissi että jokainen juttusille tuleva on ilkeä, hullu, juoppo tai haluaa jotain, aivan kuten kerjäläiset ja rahan kerääjät kaupunkien keskustoissa, joten siksi katse käännetään pois eikä sanota mitään.


    • hastala vista

      ..niin naapurin tervehtiminen. Kauhukseni sain huomata sellainen naapuri jonka kanssa erehdyin jutella. Kyttäsi ikkunasta vastapäätä asuvaa tyttöä. Kyttäsi ja seuraili häntä ja lapsia. Uhkaili, huoritteli jne. sitä suomalaista peri kulttuuria?
      ja siitähän ei saa loukkaantua.

    • yhdys sana ynnämuu

      "Ollaanko Suomessa liian herkkä nahkaisia?"

      Vieläkö se sama lukihäiriötonttu tekee nämä nostot? Eikö S24:llä ole varaa pitää siellä jotakuta joka osaisi suomenkieltä kunnolla?

      "Koiralla kauhjen yö edessä"
      "Mitä on tärkeää miehessä?"
      "Mitkä ovat suosikki rakettisi?"
      "mielummin"
      "enään"

      • kirja sieppo

        sinulla se mueni uusivuosi varmaan niitä pillkuja nussiessa.


      • Asiallista.
        kirja sieppo kirjoitti:

        sinulla se mueni uusivuosi varmaan niitä pillkuja nussiessa.

        Minusta se ei ole kyllä liikaa vaadittu, että ylläpidossa olisi suomenkielen taitoinen henkilö. Joten nyt loukkaannuit ja nussittelit ihan suotta.


      • pilikku
        Asiallista. kirjoitti:

        Minusta se ei ole kyllä liikaa vaadittu, että ylläpidossa olisi suomenkielen taitoinen henkilö. Joten nyt loukkaannuit ja nussittelit ihan suotta.

        aika monta äidinkielen opea tarvittais suomi 24 ylläpiton että joka pilkku ois sinun mieliksi laitettu. Loukkaannuitko?


      • hi hih hiiii
        Asiallista. kirjoitti:

        Minusta se ei ole kyllä liikaa vaadittu, että ylläpidossa olisi suomenkielen taitoinen henkilö. Joten nyt loukkaannuit ja nussittelit ihan suotta.

        Mene sinä sinne. Saataisiin pilkut kohdilleen. :D


      • Syö poika!
        hi hih hiiii kirjoitti:

        Mene sinä sinne. Saataisiin pilkut kohdilleen. :D

        Tuliko apinalla hyvä mieli? No, tuli tietenkin, Ota banaani!


      • 3+14

        on monia syitä, miksi näitä ns virheitä on kirjoituksissa.
        Kiire, tarkoituksellisia äidinkielen virheitä, jotta saataisiin se vaikutelma, että joku tietty ihminen kirjoittaisi joitakin kirjoituksia.


    • KaruTotuus

      Turhat ihmiset, joilla ei edes tarvisitsi olla olemassa, ovat ottaneet loukkaantumisen elämäntavaksi kun eivät muuta osaa. Niitä kuuluukin välillä vähän "loukata", koska se on vaan hyvä koiralle, että luut on kovia! :)

    • Miun,

      Eipä ole vaikea loukkaantua aivan aidosti, kun ihmiset ei enää oikeasti välitä mistään.

      Itse loukkaannuin viimeksi siitä että koko muu opiskeluporukka kutsuttiin yhteiseen illanviettoon mutta ei minua. Mistä ylipäänsä voi loukkaantua ellei tuosta?!

      • pirre ketola

        Ylistävätkö he vielä miten heillä on niin hyvä luokkahenki.? Joskus naurattaa joo.


    • ruoskanjäljetselässä

      Oma kokemus; on aina haukuttu, eristetty porukasta, käännetty/väännetty asioita päin prinkkalaa jne jne. Kiusattu lapsena, koulussa, harrastuksen parissa, työelämässä jne. Sitten sanotaan kun yrittänyt sanoa jotain, että 'olet vain herkkänahkainen', 'ei sussa muuta vikaa kun olet vaan niin herkkänahkainen'. Muutin käytöstäni ja aloin pistää kampoihin. Sitten se vasta alkoikin, kaikenlainen mollaaminen. Elämässä ollut hirveästi vastoinkäymisiä ja menettänyt kaikki läheiset, ovat kuolleet ja vielä jaksetaan vaan pilkata ja haukkua ja sitä 'herkkää nahkaa' ruoskia. Nykyisin elän lähes eristäytyneenä kaikista ihmisistä ja luottamus on mennyt lähes kaikkiin. Luonnosta ja eläimistä olen saanut voimaa siihen että jaksan päivästä toiseen.
      Missähän meni metsään??

      • Erakkomuija

        Täällä on kohtalotoveri. Kampoihin laitan edelleen, jos tarvetta tulee. Hyvää Uutta Vuotta sinulle.


      • ruoskanjäljetselässä
        Erakkomuija kirjoitti:

        Täällä on kohtalotoveri. Kampoihin laitan edelleen, jos tarvetta tulee. Hyvää Uutta Vuotta sinulle.

        Kiitos Sinulle! Hyvää Uutta Vuotta!!


    • vastarannan kiiski

      Jotkut ihmiset on periaatteesta eri mieltä.aina löytyy vastalause, toinen näkökulma jne. On hyvä tarkastella asioita eri kulmista, mutta toisilla tyyli on hyökkäävä. Joidenkin tarkotus on loukata ihmistä. Olen huomannut että kannattaa olla hiljaa jos haluaa välttyä ikävyyksiltä. Nykyajan tyyli on, että täytyy huutaa oma ääni ylitse muiden. Vaikka PMMPn Paula on hyvätuloinen ja hänen mies rikas, niin hänellä on kuitenkin oikeus saada asianmukaista palvelua Kelalta. Taiteilijoilla on se ongelma, että vaikka joku vuosi olisi ollut rahakas, toinen voi olla köyhä. Verotus on porrastettu.

    • Anal lube tiimi

      Levittäkää pakaranne ja antaukaa nautinntoonne ilman loukkaantumisia.

    • voimia sinulle

      Ruoskanjäljetselässä, kyse on vain siitä, että ihmiset ovat pahoja. Ovat olleet aina ja ovat nykyään yhä enemmässä määrin. Pidä uskosi siihen, että nuo pahat ihmiset saavat vielä ansionsa mukaan, tavalla tai toisella. Ei tätä maailmaa muuten jaksa.

      • 8+9

        saahan ne. Ilmastonmuutoksella,sairauksilla, vesipulalla ja muilla tavoin. Ikävä kyllä myös hyvikset saa saman pashkan niskaansa vähemmistönä.


    • Poikamiesjannu

      Nim. aloittajalle "TaikisN". On tosiaan outoa että naapurin (leski/juoru)akat kyrpiytyy, jos oikeassa sävyssä ei esim. tervehdi jne. (esimerkki kärjistetty). Lisäksi syyllistetään, jos ei muuta keksitä, niin takerrutaan jopa pelkän kysymyksen esittämiseen ja jopa yöllä soitetaan ja esitetään syvästi loukkaantunutta.
      Lieneekö kyseessä bisnesyritys, kateus tai kahjous?

      • No jopas, yölliset loukkaantumissoitot kuulostaa kyllä kolmannelta vaihtoehdoistasi.


    • Peilin kautta

      Ihmiset ovat itsekkyydessään liian herkkiä ja itseensä ottavia vähäisestäkin huonommasta palautteesta joka koskettaa heitä itseään. Hyvä kun mitään kestää ja kärsii, olisiko ollut liian hyvät oltavat elämässä näillä nirppanokilla. Kasvakaa aikuisuuteen!

    • Ray

      Fuckin´ idiots!!!

    • kauneut.kasv....

      työpaikalla sen huomasin aikoinaan, miten eristettiin porukasta jos oli eri mieltä..ja jos oli hyvä jossain jäi yksin...

      • elämä

        Ja ajatella että tuota tehdään jo tarhassa ja vielä koulussakin.


    • loukkaantuvien kansa

      Olemmehan me kaikki jonkinasteisia "mielensäpahoittajia". Aina joku loukkaantuu joskus. Lehtien otsikot huutavat että "kansa raivostui siitä ja siitä"...

      Suomalaisille on jotenkin niin rakasta se tavallinen, sopusointuinen ja rauhallinen arki, että kaikki mikä muuttaa sitä, on lähtökohtaisesti loukkaavaa. Kun joku sanoo ruman sanan tai mainitsee jostain epäkohdasta, niin heti ovat monet loukkaantuneita ja raivoissaan. Hyvin usein tämä tulee esille politiikassa, liian ikävistä asioista ei saa puhua...

      Ja ihmisten välisissä suhteissakin loukkaantuminen on yleistä. Ei täydy paljoa sanoa, niin on jo muka loukannut toista. Ne asiat mitkä jossain toisaalla koettaisiin vain vitseinä, ovat suomalaiselle verisiä loukkauksia. Monilla suomalaisilla taitaa olla jotenkin huono itsetunto kun niin helposti otetaan nokkiinsa toisten jutuista.

      Itse en jaksa enää välittää kaikenmaailman loukkaantumisista. En itsekään loukkaannu helposti, jos joku sanoo minulle jotain typerää, niin ajattelen vain että "puhukoot mitä puhukoon". En minä katso että idioottien jutut olisivat niin tärkeitä että minun pitäisi niistä alkaa loukkaantumaan.

    • linssi

      Tämähän se demokratian kiro kait on, niinkuin Platonkin sen huomasi aikanaan. Mutta tyhmyydessä sillä juurensa on ja siinä, että ajattelu on siellä 1-vuotiaan tasolla, ja kuvitellaan että kaikki on vastavuoroista. Vaikka ihminen kuinka haluaisi uskoa vastavuoroisuuteen, niin se ei silti tee sitä todelliseksi, olemassaolevaksi asiaksi. Ei kannata mennä sieltä helpoimmasta kohdasta yli tai ali mistä muut menee, vaan laittaa itsensä koville ja ylittää itsensä ja muut olemalla ankara itselleen. Kehittäkää luonnetta ja lopettakaa se mököttäminen. Tulkaa vaikka uskoon jos ette muuten pysty. Ensin teidän tietysti täytyy rakastua uskovaiseen. Mutta se onkin kait ainoa tapa elää hyvin ja oikein.

      • linssi

        ...niin ja olkaa miehiä ja naisia ja kunnollisia sellaisia. Kun mies mököttää tai nainen huutaa, niin se on ainoastaan tätä nykypäivän sukupuolineutraalia perverssiota. lopettakaa se. hyi.


      • aurinkotar

        Tuosta vastavuoroisuudesta:

        Se voi joutua koetukselle erityisesti silloin, jos löytää itsensä pitkäkestoisesti tilanteesta, jossa on joutunut altavastaajan rooliin. Silloin on vaan kovasti tarve "ajaa omaa asiaansa läpi" siinä toivossa, että tulisi jotenkin ymmärretyksi. Eli kapasiteetti on jonkinlaisilla ylikierroksilla, jolloin pätee lait: suojaudu, puollustaudu..

        Kun kokee kuitenkin saavansa jonkinlaista oikeutta, tilanne laantuu. Energiaa alkaa vähitellen vapautua myös muuhun. Syntyy tahtotila todelliselle dialogille, mikä on kaikessa ihmisten kanssakäymisessä suotavaa.

        Monologien harrastajalle se taitaa tosin olla suurempi haaste kuin normi-ihmiselle.:D Puhumattakaan niistä muista rajoitteista, joista jokainen itsensä löytää. Mikä on sitten itse valittua, mikä ei. Haasteensa elämässä kullakin. Itselläni erityisesti jo siinäkin mielessä, että opiskelen ihmissuhdeammattiin. Valitsemaani tietä en kuitenkaan kadu. Koen itseasiassa ennemminkin, että ala valitsi minut. Kutsumus. Paljon olen jo saanut tähän mennessä.

        Jotkut asiat vaan ovat toisille opettelua läpi elämän (mitä ne sittenkelläkin ovat). Toisilla ne johtuvat seikoista, joita elämä tuo eteen. Voidaan jopa puhua suurista ponnisteluista, mitä asiat vaativat. Työtä. Joskus jopa verta, hikeä ja kyyneleitä. Mutta elämä on sen arvoinen.

        Tämän asian halusin vielä "sanoa". Nyt hengitän syvään ja poistun (vähintään hyväksi toviksi).:D


    • hupaisa huomio vaan

      Oonpahan vaan laittanut merkille seuraavan asian. Kun minulle oikein olan takaa "heitetään vitsiä" eli veetuillaan rankemman kautta, ollaan kauhean tyytyväisiä omaan touhuun ja taputellaan itseä olalle. Sitten kun nasautan vastapallon, aletaan kiukuttelemaan ja uhoamaan ties millä, kun kehtasin katkaista voitonjuhlat sanomalla jotain osuvaa. Luulisi, että tuollaiset laatukansalaiset kestäisi pallopelin, kun siihen alkavat, mutta ei.

      • aurinkotar

        Osuva huomio. Oma ajatukseni: Kysymys on siitä, miten asian ilmaisee. Kuinka henkilökohtaisuuksiin mennään, mennäänkö jopa pilkkaus-ivaus -linjalle. Toki asiattomat voi jättää omaan arvoonsa. Niin yleensäottaen teenkin.

        Varsin tietoinen olen siitä, että "tietyissä (ei kai vaan omasta mielestään paremmissa?) piireissä" suomi24:ää ei pidetä minkään arvoisena foorumina millekään järkevälle keskustelulle. Itse olen toista mieltä. Me ihmiset teemme keskustelun. Jokainen ansaitsee mahdollisuuden/tilaisuuden. Maailmaa muutetaan pienillä teoilla! (Myönnän, naiivi olen tässä suhteessa!:D) Aina on kuitenkin mielestäni parempi olla idealisti kuin kyynikko (mistä jälkimmäisestä olen oppinut pois). Ylimielistä olisi mielestäni asettua toisten ylöpuolelle tyyliin "roskaväki se siellä suomi24:ssä vaan roikkuu. Ne joilla ei ole muuta elämää eikä muuta tekemistä". Itselleni on ollut hyvinkin tarkoitushakuinen veto tulla tänne saadakseni jotain tolkkua "käsillä olevaan tilanteeseen". Olen ajatellut, että tämä toimii oivana väylänä niiden ajatusten esiintuomiseen, mitkä eivät ole tulleet kuulluiksi muutoin. Kyllä TEIDÄT tunnistaa täällä monessa tapauksessa. Kiitokset "sillanrakennuskumppaneille" niin netissä kuin livessä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, varsinkin REAALIMAAILMASSA :D. Teitä minä olen ajatellut!

        Vielä facebookista: sinne ei tee mieli edelleenkään. Itselleni se on näyttäytynyt juurikin ikävänä areenana mahdollistamaan ikävänlaisen toiminnan. Se himmentää omalta osaltani niitä mahdollisia hyötyjä, mitä siitä ihmisen elämässä voisi ajatella olevansa. Eniten siinä arveluttaa koukuttautumisen riski, kun tuntee itsensä.:D Mutta ilmeisesti vaivaa on enemmänkin liikkeellä, koska moni tuntuu jättäytyvän siitä juuri em. syystä pois. Mielestäni terve suuntaus, jos tilanne vaatii. Itseään sitä ihminen haluaa "suojella", jotta saa esim. opiskeltua. Monilla opiskelutovereilla näyttää olevan keskittymisvaikeuksia, ettei vaan johtuisi facesta, (missä näyttävät monet olevan kokoajan.) Opiskeluintoa kaikille!


    • HumanistiMies

      Joka puolella ihmiset loukkaantuu, ei homma ole siis pelkästään suomalaisten piirre aivan kuten totesitkin aloituskirjoituksessasi viitaten esim. muuallekin Eurooppaan.

      Ihmiset ovat erillaisia, ovat aina olleet ja aina myöskin loukkaantuvat eri tavalla, kuka herkemmin kuka vähemmän herkästi, ei tässä ole mitään uutta eikä mullistavaa eikä mikään ole muuttunut.

      Se mikä on muuttunu ajan saatossa on se asia, että ihmisillä tuntuu olevan kauhean kova tarve tehdä joka asiasta juttu kuten tämä joulutorttuasiakin todistaa, nähdään ihme juttuja asioissa mitä niissä ei ole, osa vieläpä näistä hyvinkin tarkoituksen hakuisesti eli voisi sanoa tarkoituksella kiusaten, esim. ruotsalaiset parjaa ja keksii juttua Suomesta ja toisin päin.

      Loukkaantuminen on koko maailmassa ihan samanlaista, mitä olen matkustanut USA, Venäjä, Saksa, Italia, Karibian saarivaltiot, Ruotsi, Norja, Tanska, Hollanti ja Ranska niin siellä on omat juttunsa mistä ihmiset loukaantuu ja hyvinkin samoistakin asioista.

      Paljon puhutaan, että suomalaiset eivät kestä kritiikkiä :D
      No kyllä se sama piirre on ihan noissa kaikissa muissakin maissa missä olen ollut ja osin myös asustanut monta vuotta, samalla tavalla hernettä vedetään siellä nenään asioista jos uskaltaa heittää eriävän mielipiteen vaikkapa esim. USAn kansalaiselle heidän maailman poliisin roolistaan, tai vaikkapa Ranskan maalla sanoo, että heidän kahvinsa on pahaa tai Ruotissa sanoo heidän puolukka perunamuussia ihan hirveeksi yhdistelmäksi jne. ja herne kilahtaa nenään.

      Osin loukkaannutaan asiasta ja osin sitten ei, tälläistä maailma on ja ihmiset, ei ole täydellisyyttä ja miksi olis kun ei sitten olis mitään parannettavaa ;)

      Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

      • idän muukalainen

        Olen myös matkustanut ja asunut ulkomailla, tosin enemmän idässä ja etelässä kun sinulla näyttää keskittyneen länteen, ja huomannut että monissa näissä maissa testailu, naljailu ja piikittely kuuluvat hyviin ihmissuhteisiin. Täällä ruvetaan syyttämään narsistiksi aika helposti sellaisesta, mikä otetaan monissa maissa huumorilla. Ehkä se on vauraus, joka herkistää ja saa alahuulen väpättämään nopeammin lännemmässä. Ihmiset ovat myös suorapuheisimpia ja rohkeampia esim. itä-Euroopan maissa.


      • egriwt
        idän muukalainen kirjoitti:

        Olen myös matkustanut ja asunut ulkomailla, tosin enemmän idässä ja etelässä kun sinulla näyttää keskittyneen länteen, ja huomannut että monissa näissä maissa testailu, naljailu ja piikittely kuuluvat hyviin ihmissuhteisiin. Täällä ruvetaan syyttämään narsistiksi aika helposti sellaisesta, mikä otetaan monissa maissa huumorilla. Ehkä se on vauraus, joka herkistää ja saa alahuulen väpättämään nopeammin lännemmässä. Ihmiset ovat myös suorapuheisimpia ja rohkeampia esim. itä-Euroopan maissa.

        Ero taitaa olla siinä että ulkomailla osataan muutakin kuin sitä naljailua ja piikittelyä. Suomessa ei osata. Kehuminen ja tunteiden ilmaisukulttuuri muuten kuin 'öhö öhö etkö sä nyt pientä läpänderiä kestä hei' puuttuu täysin.


    • minä ensin!

      Kärsivällisyys ei ole enää hyve. Itsehillintää ei enää pidetä minään. Vanhat arvot ovat kuolemassa tietoyhteiskuntaan siirryttäessä. Röyhkeys, nopeus ja itsevarmuus ratkaisevat!

      Tutkimuksissa on todettu, että itsehillintä tekee ihmisistä rauhallisia, toiset huomioon ottavia. Ne, jotka räjähtävät heti raivoon, eivät koskaan opi hillitsemään itseään. Lapsia pitäs siksi opettaa itsehillintään. Ei saada ihan heti sitä mitä halutaan.

      Ihmiset on kai liian tärkeileviä tässä individualismin korostamisen yhteiskunnassa. Minä ensin ja muut vasta sitten. Itsekkyyttä ei saisi ruokkia näin paljon kuin mitä nykyisin tehdään. Lapsetkin kasvatetaan pikku prinsseiksi tai prinsessoiksi.

      Ei muuta kun tiukempaa kuria kouluihin ja koteihin. Rajoja ja rakkautta sopivassa suhteessa.

    • 575757

      Narskut on luomassa Suomeen USA:n tyyppistä oikeusjuttukäytäntöä.Tiedän tyypin joka levittelee omasta mielestään puolustuskyvyttömistä ihmisistä perättömiä juoruja.Hänelle kun sanoo takaisin,niin vaikka sanoma pitäisi paikkaansakin ei kun oikeuteen.Toivottavasti kukaan Hänen hovistaan ei huomaa tätä viestiä.

    • Joskus loukkaantuu

      Joskus ei vaan jaksa sitä jatkuvaa piilovittuilua ja yleistä vittuilun ilmapiiriä täällä Suomessa. Väsyy siihen takaisin vittuiluun eikä aina osaa antaa mennä toisesta korvasta ulos.

    • PITÄÄ PAIKKANSA

      Kyllä. Suomalaiset ovat aivan erityisen herkkähipiäisiä. Tähän voitaneen tarjota kahdenlaisia syitä. Yksi on suomalaisten huono itsetunto. Epävarma ja epäkypsä luonne aiheuttavat sen ettei henkinen kapasiteetti riitä kun pitäisi käsitellä pettymyksiä ja negatiivista palautetta. Toinen syy on perusteeton omahyväisyys ja ylemmyydentunne. Jotkut suomalaiset elävät siinä illuusiossa, että Suomi on maailman paras maa ja suomalaiset maailman parhaita ihmisiä. Joka urheilulajissa odotetaan voittoja ja mestaruuksia. haihatellaan maailman johtoasemaa teknologiassa, taloudessa ja ties missä.
      Olen monesti huomannut kun olen asioinut joissain suomalaisissa liikkeissä ja antanut ihan asiallista kritiikkiä onnettomasta palvelusta joka on valitettavan yleistä Suomessa, niin henkilökunta on silminnähden närkästynyt ja kerran minulle ehdotettiin asiointia jossain toisessa kaupassa jos ei kelpaa. Jossain muussa maassa kritiikki olisi huomioitu niin että palvelua altaan välittömästi parantaa, mutta ei täällä. Ei siis ihme että suomalaiset eivät pärjää liike-elämässä vaan täällä menee firma toisensa perään konkurssiin tai myydään ulkomaalais-omistukseen, kun ei tajuta liikkeenharjoittamisen alkeitakaan.
      Italian ent. pääministerin Silvio Berlusconin aiheellinen kritiikki suomalaista ruokaa ja arkkitehtuuria kohtaan raivostutti tämän kataja-kansan naurettavalla tavalla. Samoin kun Anu Saagim latoi vähän totuuksia suomalaisista naisista ja miehistä, niin se oli liikaa. Siitä seurasi hirveä kostokampanja saagimia kohtaan.
      Suomalaiset itse kuitenkin haukkuvat ja pilkkaavat ulkomaalaisia ja nimittelevät heitä milloin miksikin. Vaikka ilman Ruotsia, Norjaa, Saksaa, Englantia, Amerikkaa ja Japania Suomi olisi täysin alikehittynyt valtio. tai ei edes valtio, vaan alue.

    • junttiladia...

      Vai oisko asia niinpäin, että nykyään on muotia laukoa toisista ihmisistä kaikenlaisia törkeyksiä eli punaniskainen junttimaisuus on muotia. Tästä seuraa näitä " loukkaantumisia". Nyt sitten ihmetellään tätä loukkaantumista. Eli olisiko oikein esittää kysymys, että mikä tässä punaniskajunttimaisuudessa viehättää?? Onko kysymys siitä, että kun on kateellinen ja ei saa itse elämässä mitään aikaan, voi päteä haukkumalla muita ja laukomalla näitä punaniskakommentteja.

    • tallotut varpaat

      Loukkaantuminen ja toisen haukkuminen sinällänsä ei liene niin paha asia, inhimillistä kaikille melkein. Kun se vain jäisi siihen.. Nykyisin on havaittavissa jonkinlaista koston kierrettä, jossa loukattu osapuoli ryhtyy tarkoituksellisesti linttaamaan henkilöä jonka on kokenut loukanneen omanarvontuntoaan. Tässä pelissä käytetään yleisen mielipiteen muokkausta ja jopa ammatin suomia mahdollisuuksia toimia kohteen linttauksessa. Puhumattakaan sosiaalisen median suomista mahdollisuuksista!

    • ei toivoakaan

      Suomalaisten älykkyys on huonontunut. Telkkarista tuleva valmiiksi pureskeltu mössö on rappeuttanut ajattelun, ja huumori on vajonnut pissakakka-huumoriksi. Suomessa on mm. täysin mahdotonta käyttää enää sarkasmia sillä sitä ei yksinkertaisesti vaan ymmärretä ja näin yksi huumorin parhaista muodoista on pois pelistä.

    • Lapuan liike

      Oli erittäin hyvä järjestö aikanaan ,hyvän asian puolesta.. Isänmaallisuus on nykyään jotenkin onnistuttu kääntämään ikäänkuin rikoksiksi. Pitäisi lakata antamasta valtaa liikaa hyysäri eukoille / naismaisille miehille. Mm uskonvapaus on kyllä ihmiskunnan naivein sumutus mitä maa päällään kantaa. Uskonnot on mailman tappavampia asioita , paljon enemmän kuin mikään liivijengit.

    • Sika-Kyösti

      Oma teoriani on, että nykyään ollaan loukkaantuvinaan kaikesta, koska halutaan sitä huomiota, jota lapsena ei vanhemmilta tai opettajilta saatu. Yleensähän nämä ammattiloukkaantujat ja -mielensäpahoittajat ovat täysin sivullisia, jotka tulevat muka puolustamaan henkilöä, jonka kuvittelevat tulleen loukatuksi. Sillä kerjätään vain huomiota omalle itselle, eikä sille, joka mahdollisesti on joutunut loukkauksen kohteeksi. Eihän Suvivirren laulaminen koulujuhlassa taatusti ole loukannut yhtään muslimia, vaan suomalaissyntyiset ns. hyysärit ovat vain kuvitelleet, että virsi loukkaa islaminuskoisia. Näin nämä hyysärit kuvittelevat saavansa hyväksyntää osalleen, koska ovat "ruvenneet puolustamaan" muslimeja. Kaikkein säälittävin loukkaantuja oli se muutaman vuoden takainen espoolainen seurakunnan työntekijä, joka halusi possuja muistuttavat betoniporsaat pois Espoon kaduilta, koska ne kuulemma loukkasivat muslimeja. Jopa muslimit itse nauroivat tällaiselle käsittämättömälle rähmällään ololle!

    • 18+6

      Ehkäpä omaan elämään haetaan täytettä etsimällä toisista vikoja? Jos haluaa sitä täytettä ja aitoa tyytyväisyyttä, niin sen saa jos lähtee toteuttamaan omaa itseänsä/tahtoansa, mutta ikävä kyllä useimmat toteuttavat väärää, eli oppimaansa elämää. Alkuajatuksesta löytyy tietoa oman tahdon selkeyttämiseen, se ei tarjoa valmiita vastauksia vaan auttaa löytämään omat vastaukset. Alkuajatuksen voi löytää googlaamalla, ja kotisivulta löytyy hyvä kirja, jonka voi ladata maksutta, kannattaa käydä katsomassa.

    • uskossa

      Nöyryyttä kehiin. Ottakaa joka päivä ristinne. Jumala rankaisee, ei ihminen.

    • opdjwejhkslwoykbksl3

      Varmana loukkanntaan se perkele on varmaa. Mitään ei unohdeta koskaan, eikä anneta anteeksi. Perkele parempi olla vittuilematta ettei tule haulikosta. Ja tämä toisten persoonista irvaileva jopeläskipelle voi painua hevonvittuun.

    • wehyshjutiwekdkrqwiy
    • xxxxxxxxxxxyrjö

      Joopa, joo, ei voi vähempää kiinnostaa!!!

    • Hönö

      Urheilutoimittajat ovat ylivoimaisia ykkösiä! He kun tietävät ihan kaiken...

    • Kasvojen menetys

      Jos Suomea kuvaillaan yhä: "pohjolan Japaniksi"" niin millä tavalla Japanilaiset
      näyttävät sen jos heitä loukataan käyttäytymällä huonosti?
      Kuten vaikkapa tuijottelemalla epäasiallisesti suoraan silmiin väärässäpaikassa`
      vika henkilöä?
      Ihmisillä olisi apinalaumoista paljonkin opittavaa.
      Kyse on luonnollisesti aivojen "suojamekanismista" kun mennään oman "mukavuusalueen" ulkopuolelle on helppo keksiä syitä välttyäkseen uudelta
      pahimmalta.
      Mitä tapahtuu semmoiselle Suomalais turistille mikä menettää kasvonsa aasiassa?

    • PainuVttuun

      Opetelkaa ne yhdyssanat vitun luuserit. hieno saavutus muutenkin kirjoittaa kolmekymppisenä jotain pakinoita suomi24:ään siitä, mitä yli kuuskymppisille junteille suunnatussa radiossa sanottiin

    • Rumpeti

      Tuo Anna Kontulan avautuminen oli joko täysin laskelmoitu - kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, poliittinen tempaus, tai jos hän oli tuon suhteen tosissaan, niin täydellistä suhteellisuudentajutonta idiotismia. Kumpikaan vaihtoehto ei ole mairitteleva.

      Loukkaantua nyt jollekin kansainväliselle yritykselle siitä että se ei huomioi mallistossaan jokaisen kohdemaan historiallisten yksityiskohtien perusteella (tai erikseen selvittele niitä) etenkin jos puhutaan jostain niin triviaaleista jutuista kuin väriyhdistelmistä vuosikymmenten takaa.

      Loukkaantumisen kulttuuri on voitu imeä tv-viihteen kautta esim. Amerikasta, jossa alkaa olla jo pidemmät perinteet sille että ensin loukkaannutaan jostain jokapäiväisestä sattumuksesta ja sitten haastetaan joku oikeuteen sen takia. Tätä tehdään koska se on toiminut ja jotkut ovat sekä saaneet hulvattomia korvauksia näiden haasteiden takia, että aiheesta ja annetuista korvauksista on liikkunut myös urbaaneja legendoja jotka ovat kannustaneet ainakin yrittämään. Välillä joku sitten onnistuukin.

      Yksi esimerkki tästä on mm. Liebeck vastaan McDonald tapaus 90-luvulta, jossa nainen kaatoi (toki poikkeuksellisen kuumaa) kahvia itsensä päälle ja sai Kahvin myyneeltä McDonaldsilta satojen tuhansien korvaukset (joka alustavasti oli jopa vaille 3 miljoonaa dollaria, mutta ilmeisesti summaa laskettiin sittemmin).

      Tämä toiminta on kuitenkin aiheuttanut esim. sen että monissa Amerikkalaissa tuotteissa ja manuaaleissa on esim. ollut meidän näkökannaltamme myös täysin älyvapaita varoitustarroja ja -tekstejä (tyylissä: Älä aja tällä autolla ihmisten päälle, Älä työnnä kättäsi tehosekoittimeen sen ollessa päällä yms.). Täälläpäin moisille on ainakin ennen yleensä naureskeltu että miksi erikseen tuoda esiin moisia itsestäänselvyyksiä, mutta niiden funktio on ollut osaltaan suojata yrityksiä typerimmiltä oikeusjutuilta, koska näin ne voivat vedota siihen että ovat täyttäneet vastuunsa varoittamalla ihmisiä.

      Jos trendi jatkuu niin vastaanvanlainen toiminta yleistyy myös Suomessa. Tämä hyvä esimerkki huonosta kulttuurinvaihdosta.

    • Älä ole rassisti

      Ei siinä mitään, jos loukkaannutaan mutta SE tässä yhteiskunnassa on pielessä, että loukkaantumiselta varjellaan ihmisiä.

      Mitä tapahtuu silloin, kun joku pahoittaa mielensä jonkun sanomisista, ilkkumisista tai mielipiteenilmaisusta? No ei yhtikäs mitään! Maailma ei lopu, kukaan ei kuole eikä muutu työkyvyttömäksi.

      Mutta kun täällä kukkahattutädit haluaa varjella milloin ketäkin, homoja, maahanmuuttajia, naisia, eläimiä... Jos esimerkiksi bisnestä ruvetaan rajoittamaan sen takia (esim viihde) että joku loukkaantuu niin silloin kylläkin tapahtuu huonoja asioita taloudessa.

      Mahtavinta on vielä se, että on muutamat ryhmät, joita saa loukata aina: valkoihoiset miehet, nuoriso (etenkin pojat) ja kristityt. Eiköhän loukkaantujien kannattaisi ottaa noista mallia.

      • aurinkotar

        Kukkahattutädit! Se tästä vaan enää puuttui! :D Keitäpä he muuten nyt olisivat elleivät juurikin esim. sosiaalialan työntekijöitä (tai tulevia), kirkon työntekijöistä nyt puhumattakaan? ;D Me kun ollaan perinteisesti "pienen ihmisen asialla". Mutta kukkahattusedät ne vasta hupaisia ovatkin! Eli käytännössä juurikin esim. peace & love -henkiset miesopiskelutoverini. :D

        Toki mielestäni esim. lapset tarvitsevat rajoja siinä missä rakkauttakin, ja pettymysten siedätys on paikallan. Ei ylisuojelua! Mielestäni myöskään esim. huonompiosaisia ei tarvitse "hyysätä" liikaa. Ihmisen omaan potentiaaliin on tärkeää aina uskoa!

        Loppuviimeinhän kysymys on sosiaalipolitiikasta. Demareilla ja kokoomuslaisilla on varmaan selkeimmin omat linjansa. Mitä sitten kukakin kannattaa. Kukkahattutädit lienevät vihreitä luonnollisesti.. Ja miten sitten päätetäänkään meidän puolesta -


    • Olipa mukava lukea mielenkiintoisia, harkittuja ja monipuolisesti aiheeseen paneutuneita tekstejä .Jostakin viestistä käsitin että keskustelunavaus on ollut suurempaankin näkyvyyteen nostettuna, se selittänee muutoin niin hiljaiselle palstalle tulleet runsaat mielipiteenne.

      Sinulle tuonelanenkelinäin lämmin virtuaalihalaus ja kovasti voimia toivotan.

      Kukkahattusedälle: nii justiisa, kerta !

      Dllddldldlddlddlle: Tuo on totta, loukkantumisista tulee nykyisin isompi juttu, kun on nettiyhteydet ja innokkaita toinen toistensa kanssa kilpailevia medioita. Loukkaantuminen myy, ihmiset haluavat kanssaloukkaantua tai paheksua loukkaantumista :) Helposti tulee vaikutelma että ihminen on muuttunut herkkähipiäisemmäksi, vaikka voihan se olla että aina sitä on herneitä vedelty mutta asia ei ole päässyt suurten massojen tietoisuuteen.

      Loukkaantuvien kansalle: Hyvin samaa mieltä kanssasi.

      Humanistimiehelle: Kiitos samoin, Hyvää Uutta vuotta. Ja kiitos aiheeseen paneutuneesta kommentistasi.

      Sika-Kyöstille: Hyvin kiteytetty, tuota juuri tarkoitin aloitukseni toisessa osiossa :) Loukkaannutaan jonkun ryhmän tai jonkun toisen puolesta. Noista betoniporsaista en ollut aiemmin kuullutkaan, mutta kertoo niin osuvasti meidän loukkaantumiskulttuuristamme.

      Rumpetilla perusteltu monipuolinen kirjoitus, lukekaa ihmeessä !

      Kiitokset kaikille kirjoittaneille vilkkaasta keskustelusta ja ajatuksia herättävistä mielipiteistänne.

    • Muistaakseni Hesarissa oli joku päivä sitten asiaan liittuvä pakina. Toimittaja oli haastatellut jotain asiaoista perillä olevaa henkilöä joka oli sanonut mielipiteensä. Saatuaan haastattelunsa tarkastettavaksi henkilö oli ruvennut pyöristelemään ja muokkaamaan sanomisiaan jottei kukaan loukkaantuisi. Lopulta jutussa ei sitten oikeastaan sanottu mitään.

    • TÄSSÄ ei ole mitään uutta. Mediassa esintyy aina "kärsineet" jotka näkevät - asia on näin.
      TOIVOISIN KAIKKIEN IHMISTEN KESKITTYVÄN, TÄLTÄOSIN VAIN OMAAN ELÄMÄÄN .

    • Nih.

      Nyt pitää närkästyä kaikkien suomalaisten puolesta, koska tässäkin oli tyypillinen "Suomalaiset ovat jälleen huonoja ja ajattelevat väärin"-asenne. Anteeksi että olemme olemassa.

    • Emmää vaan toiset

      Kyse on motivaatiosta. Kun etsitään vikoja, niitä löydetään... ko aina on jotain korjattavaa ja parannettavaa, muissa...

    • mielensä pahoittaja

      Kyllä minä niin tästä aiheesta mieleni pahoitin.

    • 0tt0

      Herne, oi Herne, tuo maamme vedetyin vihannes.

    • ok.

      Jos Narsisteihin..närkästyy niin se on hyvä.

    • MrJuha82hyväihminen

      Kiusaamisesta rangaistanminen on AINOA OIKEA ja OIKEUDENMUKAINEN käytäntö, ettei kiusaajat saa vapaana rellestää julkisuudessa ja muualla(esim työpaikat ja koulut sekä internetti).

      Olen ite kiusaamisenvastainen henkilö.
      Läppähuumori on ok asia, ei tarvi siitä suuttua, mutta kiusaamiseen tulee puuttua ja kovalla kädellä.
      KOVAA LAKI KANNATAN!

    • 4 * 4 * 4

      Rajansa kaikella. Myös solvaamisella!

      Paskanpuhujilta netit pois!

    • tyhjästä hernettä...

      Hyvä esimerkki on tämä, että joillakin on tapana alkaa heittämään ivallista
      "vitsiä" toisia kohti vaikkei nämä toiset mitään pahaa hälle ole tehneet. Kun
      Toiset sitten asiaan kun ei tahdo tulla loppua niin heittävät samanlaista ivallista "vitsiä" takaisin kun kyllästyvät toisen jatkuvaan ivailuun.

      Tulos: se joka ivailun aloitti ottaa hirveästi nokkiinsa, suttuu
      ja vääntää asian niin että toiset ovat niitä pahoja vaikka vika oli ihan itse hänessä.

    • Muukalaisnainen

      "Fasisminsinen solmio"!!??

      Olen mykistynyt. Tästä lähtien olen virallisesti muukalainen siinä maailmassa, jossa joudun elämään.

    • munamauno

      Täysin totta! Itse kun koitan monien naispuolisten henkilöiden kanssa avata keskustelua liikunnasta, se jää yleensä siihen, jos mainitsee miesten olevan fyysisesti vahvempia, kuin naiset (ilmiriitakunämmäkälättääkupäiviräsänen). En ole sovinisti, mutta näin on evoluutio toiminut.

      • Itsekehuun väsynyt

        "Itse kun koitan monien naispuolisten henkilöiden kanssa avata keskustelua liikunnasta, se jää yleensä siihen, jos mainitsee miesten olevan fyysisesti vahvempia"

        No mitäs jos koettaisit joskus avata keskustelun jostain muusta kuin siitä, missä olet parempi toista? Voisit vaikka saada ystävän.


    • abdal

      Amazing ! I just got 3500 RP code for totally FREE ! Come and download code too


      >> http://LolFreeRP.com

    • Se on mielestäni kaikkein hupaisinta, kun ihmiset loukkaantuvat kuin "varmuuden vuoksi" sellaisen ihmisryhmän puolesta, johon itse eivät kuulu. Ja kaikilta jää huomaamatta, että tuon ihmisryhmän jäsenet eivät itse välttämättä välittäisi asiasta tuon taivaallista.

      Minusta tuntuu, että loukkaantumisen kulttuuri on rantautunut tänne amerikan suunnalta. Siellähän oikeuteen haastaminenkin omista tyhmyyksistä johtuen on kai yleisempää kuin täällä. Pienistä asioista nostetaan iso sensaatiomainen häly. Ehkäpä tämä on joku individualismin äärimmäisseuraus?

    • jari87345345

      EBIN!

    • Maailma on paha, mut mä en oo tekemisissä ihmisten kaa.
      Katsokaa mun profiilikuvaa.
      Yksinäisen suden ilme =)

    • möksmöks

      Minä vasta olenkin loukkaantunut. Miksi kukaan ei sano minulle pahaa sanaa, olenko huono ihminen?

    • kakka7

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe