Järki voitti, Evijärvi valitsee Pietarsaaren

Järki voitti

http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/evijarvi-valitsee-pietarsaaren-1.1507876

Kerrankin Evijärven kunnallispoliitikot tekivät oikean päätöksen ja kaiken lisäksi yksimielisesti.

Sitäpaitsi jatkossahan evijärveläiset ovat osa OIKEAA ja vanhaa kaupunkia, mutta Kauhavan valitsemalla evijärveläiset olisivat edelleen olleet maalaisia. Kauhava kun ei millään mittarilla mitattuna ole kaupunki.

Tämä vain pikku piikkinä teille Kauhavan itsetietoisille maalaisille.

37

846

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyhggff

      Kauhavalaisten rukoukset kuultiin,onneksi.ei tarvitse elättää vastaisuudessa konkurssikypsää Väkitukkolaa.Mahtavaa,helpotuksen tunne on suuri.Tervemenoa vain hurrilaan.

      • Järki voitti

        Kuinkahan se kauhavalaisten rukousten kanssa oikein menikään?
        Ettei vain olisi ollut niin, että Kauhava yritti kosiskella Evijärveä useampaankin otteeseen, mutta sai rukkaset.

        Sitäpaitsi Evijärvihän on Hanhikosken myynnin jälkeen täysin velaton, mutta onkos Kauhava?

        Eipä taida olla.


      • Järki hoi,voi,voi
        Järki voitti kirjoitti:

        Kuinkahan se kauhavalaisten rukousten kanssa oikein menikään?
        Ettei vain olisi ollut niin, että Kauhava yritti kosiskella Evijärveä useampaankin otteeseen, mutta sai rukkaset.

        Sitäpaitsi Evijärvihän on Hanhikosken myynnin jälkeen täysin velaton, mutta onkos Kauhava?

        Eipä taida olla.

        Nimimerkille järki voitti,kyllä järki on jäässä evijärvellä Ei ole enään hanhikoskea ei ole kyllä mitään muutakaan.ei ole nyt sitä velkaakaan mutta ei siellä ole kyllä työpaikkojakaan mistä niitä verotuloja tulee.muutamien vuosienpäästä taas velkavuori kasvanut.Evijärvellä eletään kuin kauniissa ja rohkeissa samaa ympyrää pyöritään viikko ja seuraavalla viikolla käännytään pyörimään vastakkaiseen suuntaan.


    • väntar på

      Homolandia

    • kentauri,,,,,

      Aloittakaa pian siellä Evijärvellä ruotsin kielen kurssit.Teidän tienviittannekin ovat kohta kahdella kielellä.Javisst! Ps.Toisaalta tulee sääli ruåtsinpitäjiä,kun saavat ristikseen tuollaisen Väkitukkolan.....

      • ähäkutti Kauhava

        Lapsellisia jorinoita nuo ylläolevan kirjoittajan jutut kaksikielisistä kylteistä ja ruotsin kursseista.
        Tienviittojen mahdollisella kaksikielisyydellä ei ole mitään merkitystä ja ruotsia opiskellaan koulussa aivan yleisesti.

        Jatkossakin evijärveläiset tulevat saamaan palvelunsa suomeksi, mutta ne ovat paljon paremmat mitä Kauhavalta oltaisiin koskaan saatu.

        Evijärveltä on historiallisestikin ollut paljon enemmän yhteyksiä Pietarsaaren kuin Kauhavan suuntaan joten ratkaisu oli aivan odotettu ja oikea. Toki kauhavalaisia nyt harmittaa, koska eivät saaneet lisää kipeästi tarvitsemiaan maksumiehiä.


    • roskismies

      Taitaa Kauhavalaisia ottaa pattiin, kun ei saa haalittua väkilukua isommaksi. Ylistaron kokoinen tuppukylä, jossa asuu 17-tuhatta ihmistä, ja suurimmalla osalla Kauhavan keskusta aivan vieras ja kaukainen paikka. Vielä kun Lappajärvi tajuais lähteä sinne Alajärven ja Vimpelin kelkkaan, niin kyllä siinä Kauhava jäis nuolemaan näppejään. Vois olla ettei Lapuakaan sitten kuitenkaan Kauhavan kelkkaan lähde, jos järvipohjanmaa ei tule mukaan. Todennäköistä on että Kauhava joutuu liittymään Lapuan kanssa Seinäjokeen. Näin se vain on. Evijärvi teki hyvän valinnan, roskishommatkin jo toimii ennestään hyvin. Niin miksei muukin. Rantaruottalaiset on yhteistyökykyistä ja aikaansaavaa porukkaa. Kauhava vaan ajattelee omaa napaa ja sitä pientä rupuista kantakeskustaansa, jotta sais sinne edes liikennevalot. Pietarsaari on vauras paikka, siellä on työpaikkoja paljon, satama yms. Pietarsaarella on varaa jakaa vaurauttaan vähän laajemmaksikin, ja ottaa Evijärven hyvin siipiensä suojaan.

      • General

        Pietarsaaren talous on ihan kuralla, suomenkieliset ovat kolmannen luokan kansalaisia, terveyskeskuslääkärit ovat kielitaidottomia ulkomaalaisia. Hyvällä onnella saatte parisaataa somalia rikastuttamaan kuntaa. Evijärven lukio olisi hyvä pakolaiskeskus.


    • SuurSuomi

      juupa juu evijärvi on aikoinaan kuulunut pietarsaareen,ruumiitkin kuskattiin jokea myöten sinne jos satutte tietämään tänä päivänä sinne kuskataan evijärveläisten paskat autoilla ja tietysti myös ähtävänjokea pitkin sitä ihteään menee.että kyllä yhteyksiä on.Joku puhui suur pietarsaaresta todella suuri on ja rikas ruottalaisillahan on rahaa mutta oletko koskaan kuullut että sitä olisi muille jaettu.

      • Pietarsaareen

        Oletko tyhmä vai tietämätön?
        Pietarsaari on Suomessa ja siellä asuu suomalaisia. Niin asuu myös Pedersöressä, Uusikaarlepyyssä, Luodossa ja Kruunupyyssä.

        Ruotsalaiset asuvat Ruotsissa.


    • 50 luvulta.

      härräkur,rantaruattalaaset ei oo Suamalaasia,vaan joku välimuato.Olisko geenimanipulaatio osallisena.

      • Oikea päätös

        Tuollaisen mielipiteen perusteella voidaan vastavuoroisesti todeta, että kauhavalaaset, lapualaaset ja härmälääset eivät ole ihmisiä, vaan jonkinlaisia ihmisen ja apinan välimuotoja. Ainakin siinä tapauksessa, mikäli noin typerät asenteet ovat siellä kovinkin yleisiä.

        Ehkäpä juuri siksi Evijärvi päätti suuntautua mieluummin Pietarsaareen.
        Sitäpaitsi kuka tahansa äidinkieleltään ruotsinkielinen rannikon asukas puhuu kuitenkin parempaa ja kauniimpaa suomea kuin kauhavalaaset, lapualaaset ynnä muut.

        Näkyypä se muuten tänne kirjoittelevia Kauhavan asukkeja kovin harmittavan, että Evijärvi torjui Kauhavan liehittelyt jo toistamiseen parin viime vuoden sisällä.


    • jyttt

      Evijärvi on persaukinen rupukunta.Eikä siitä muuksi muutu.Kovat on luulot mettäkyläsillä ittestään.Vai että ovat oikeen maksumiehiä.......

      • Kauhava on /C:stä

        No mikäs se Kauhava sitten on muu kuin rupukunta?

        Lisäksi ne sikäläiset maisematkin ovat niin kovin ikäviä. Eihän siellä ole yhtään mitään näkemisen arvoista.
        Pelkkää savista ja pölyistä peltoa ja sama pätee Lapuaankin.

        Jos haluat esimerkiksi uida kesällä Kauhavalla, niin vaihtoehdot ovat vähissä.
        a) se likaränni eli Kauhavanjoki
        b) jokin sikäläinen soramonttu

        Ilmankos Kauhavalle ei kukaan halua edes muuttaa.


      • oikea päätös

        Ehkä pitäisi Kauhavan rinta rottingilla kulkeville jyväjemmareille ja muillekin asettaa hiukan korkeammat maksut venepaikoista, venesataman autopaikoista yms asioista kun he tulevat mökkeilemään kauniin Evijärven rannoille kesäisin.

        Kauhavalaisten kesämökkeilijöiden kohdalla myös kiinteistövero voitaisiin nostaa aluksi vaikka 20 kertaiseksi ja katsoa korotustarvetta uudelleen sitten vuoden päästä.

        Sama käytäntö kauhavalaisten kalastuslupienkin suhteen olisi varsin käypä juttu. Hinta vain reilusti ylös heidän kohdallaan, niin jospa he sitten lopettaisivat kalakantojemmekin vähentämisen tyystin.


      • Onko Evijärvellä
        Kauhava on /C:stä kirjoitti:

        No mikäs se Kauhava sitten on muu kuin rupukunta?

        Lisäksi ne sikäläiset maisematkin ovat niin kovin ikäviä. Eihän siellä ole yhtään mitään näkemisen arvoista.
        Pelkkää savista ja pölyistä peltoa ja sama pätee Lapuaankin.

        Jos haluat esimerkiksi uida kesällä Kauhavalla, niin vaihtoehdot ovat vähissä.
        a) se likaränni eli Kauhavanjoki
        b) jokin sikäläinen soramonttu

        Ilmankos Kauhavalle ei kukaan halua edes muuttaa.

        Rautatieasema ja lentokenttä?
        Kehityksen kannalta ne on tulevaisuudessa jokseenkin välttämättömiä.
        Eipä ole Evijärvelläkään muuta näkemistä kun mettä.


      • käpykylä Kauhava
        Onko Evijärvellä kirjoitti:

        Rautatieasema ja lentokenttä?
        Kehityksen kannalta ne on tulevaisuudessa jokseenkin välttämättömiä.
        Eipä ole Evijärvelläkään muuta näkemistä kun mettä.

        Kauhavan lentokenttä ja rautatieasema???????

        Mikäs lentokenttä Kauhavalla muka on ja kuka sitä muka käyttää?
        Jatkossa ei edes ilmasotakoulu, eikä sinne pääse, tai sieltä ei koskaan tule pääsemään liikennelentokoneella yhtään minnekään.

        Pietarsaaren ja Kokkolan yhteistä kenttää Kruunupyyssä sentään käyttävät lentoyhtiötkin ja sieltä pääsee vaikka Kanarialle suoralla charterilla, tai Helsinkiin ja Vaasaan normaalilla reittilennolla

        Sivumennen sanoen se on entisen Vaasan läänin toinen oikea lentokenttä Vaasan kentän lisäksi.

        Pietarsaaren (ja tulevaisuudessa myös Evijärven) rautatieasema Pännäisissä puolestaan on Kauhavan seisakkeeseen verrattuna vilkas asema.

        Pännäisissä junat tulevat pysähtymään jatkossakin, siitä ovat takeena sinne tehdyt mittavat investoinnit.
        Kauhavan aseman matkustajamäärät sensijaan ovat niin pienet, että jatkossa VR tulee vähentämään siellä pysähtyviä junavuoroja reilulla kädellä.


    • kfhjgfhtu

      Evijärvi on tunnetusti änkyräkylä.Mitenkä mahtaa änkyröinti onnistua på svenska? Hykerryttävää ajatella.kun muutama evijärven valtuutettu yrittää panna Pietarsaaren kaupunginvaltuustossa hanttiin asioista.Taitaa mennä kepuilta sisu kaulaan.no,sillähän ei loppujen lopuksi ole väliä,mihin tuo tuppukylä liitetään.Kuoleva paikka suomeksi ja ruotsiksi.Niin ja köyhä.

      • Ikävä Kauhava

        Te Kauhavan pölvästit voisitte jo ryhtyä miettimään muita asioita ja lopettaa tuon katkeran haukkumisenne. Tosin ottaahan se aivan ymmärrettävästi pattiin, koska Evijärvi ei suostunut vieläkään Kauhavan koko maailman omistavien isottelijoiden kosintaan.

        Kauhava muuten on koko maan ruminta seutua, tiedättekö edes sitä?
        Ei Seinäjoessa tai Lapuassakaan kyllä kehumista ole.


      • Kauhavako kaupunki
        Ikävä Kauhava kirjoitti:

        Te Kauhavan pölvästit voisitte jo ryhtyä miettimään muita asioita ja lopettaa tuon katkeran haukkumisenne. Tosin ottaahan se aivan ymmärrettävästi pattiin, koska Evijärvi ei suostunut vieläkään Kauhavan koko maailman omistavien isottelijoiden kosintaan.

        Kauhava muuten on koko maan ruminta seutua, tiedättekö edes sitä?
        Ei Seinäjoessa tai Lapuassakaan kyllä kehumista ole.

        Eihän Evijärvi toki olekaan edes Pietarsaaren kaupuginosa (vielä).
        Kauhava on ns. "kaupunki", vaikka sitä ei varmasti kukaan tiedä ellei sitä erikseen mainita.

        Kauhava on 2 minuutin kaupunki, eli sen "keskustan" (kirkonkylä) lävitse ajaa siinä ajassa, ja kantatie 63:a pitkin siinä ei mene edes niinkään pitkään.


      • Turhaa jankutusta
        Kauhavako kaupunki kirjoitti:

        Eihän Evijärvi toki olekaan edes Pietarsaaren kaupuginosa (vielä).
        Kauhava on ns. "kaupunki", vaikka sitä ei varmasti kukaan tiedä ellei sitä erikseen mainita.

        Kauhava on 2 minuutin kaupunki, eli sen "keskustan" (kirkonkylä) lävitse ajaa siinä ajassa, ja kantatie 63:a pitkin siinä ei mene edes niinkään pitkään.

        Ettei tosiasiat unohtuisi niin lähin oikea kaupunki on Pietarissa.


      • kiitos ei
        Turhaa jankutusta kirjoitti:

        Ettei tosiasiat unohtuisi niin lähin oikea kaupunki on Pietarissa.

        Itärajamme takaisen alikehittyneen takapajulan kaupungit eivät kiinnosta meitä


      • Ehkä mettäpöhölöjä
        kiitos ei kirjoitti:

        Itärajamme takaisen alikehittyneen takapajulan kaupungit eivät kiinnosta meitä

        Ei kiinnosta,mutta monia muita kiinnostaa.


    • Vad menar du ?

      Mutta onneksi ymmärtävät suomea.

    • fjgfjghgh

      toivonpa todella,että Pietarsaari ottaisi Evijärven vaivoikseen.Hieno nähdä sitten lähitulevaisuudessa,alkaako Evijärven 1-2 kaupunginvaltuutettua erottamaan Kaupunginjohtajaansa,jos naama ei miellytä:))) Evijärvellä asuu maakunnan änkyräisin porukka.

    • Haloo

      Järkyttävän typerää keskustelua täällä puolin ja toisin. Kummankaan osapuolen edustajat eivät osaa niellä ylpeyttään vaan takertuvat täysin epäoleellisiin seikkoihin. Kauhavalaiset tietävät vallan hyvin, että kunnan tilanne ei missään nimessä ole tällä hetkellä hyvä - väki vähenee, tulot pienenee ja menot kasvaa. Evijärvelläkään tilanne ei taatusti ole yhtään sen parempi, ja tuskin tulee olemaan kuntaliitoksen myötäkään. Kumpikaan kunta ei ole millään tavalla houkutteleva asuinpaikka tällä hetkellä ulkopaikkakuntalaisten silmin.

      Entisenä Kauhavalaisena minulle on ainakin täysin sama kumman suunnan Evijärvi valitsee - ja eiköhän se ole evijärveläisten asia valita. Pietarsaarella lienee enemmän resursseja, mutta tokkopa niistä Evijärven kehittämiseen hirveää pottia on syytä odottaa. Valitettavaa, että sama kuihtuminen uhkaa monen montaa kuntaa Suomessa nykyään.

      • Haloo haloo

        Olet ehkä niitä harvalukuisia oikeasti fiksuja kauhavalaisia. Enemmän tänne näkyvät kirjoittelevan ne kauhavalaiset, lapualaiset ja ynnä muut joille asia ei todellakaan kuulu tippaakaan. He eivät myöskään osaa pysyä asialinjalla, vaan ryhyvät heti solvaamaan ja haukkmaan. No, onneksi kohta nykyinen vähäinenkin Evijärven ja kauhavan rinnakkaiselo päättyy Evijärven liittyessä Pietarsaareen.


      • General

        Voi hyvät ystävät, Pietarsaarella ei ole mitään annettavaa kenellekään, tämä kielitalebanien hallitsema kaupunki haluaa imeä kaikki resurssit ympäröivistä kunnista. RKP:n, joka hallitsee Pietarsaarta suvereenisti , ainoa tarkoitus on levittää monikulttuurisuutta ja ruotsinkieltä. Tulevaisuus joka Evijärvellä on liittyessä Pietarsaareen on synkkä. Tässä tulee alustava skenaario, Evijärven lukio loppuu, terveyspalvelut loppuu, teiden kunnossapito heikkenee, kaikki palvelut joita olette pitäneet itsestään selvinä siirtyvät Pietarsaareen. Rakennuslupien saanti vaikeutuu, paikalliset viranomaiset hierovat käsiään päästessään nöyryyttämään lupien saantia rasistisin perustein. Yrittäkää miettiä kunnolla, kaikkea hyvää toivon evijärveläisille.


    • asskk

      Kyllä evijärveläisille paljastuu karmea totuus,kun antautuvat Pietarsaaren kuoleman syleilyyn.Tulevat vielä itkemään Kauhavan perään.

      • Ei Kauhavalle

        Kuoleman syleily?????

        Kyllähän kaikki omilla aivoillaan ajattelevat ihmiset ymmärtävät kauhavalaisten kanssa samaan kelkkaan lähtemisen olevan Evijärvelle todellinen Kuoleman syleily.

        Ei mene kauaa, kun nykyinen Kauhava on osa Seinäjokea ja siinä yhteenliittymässä Evijärven ei missään tapauksessa pidä olla mukana.

        Siitä ilmansuunnasta ei Evijärvelle ole nytkään saatu muuta kuin väheksyntää ja ylenkatsetta, eikä se asia varmasti muutu muuksi jatkossakaan.


    • jorimez

      Näin se maailma muuttuu

    • 123232558

      kyllä se pikkuhiljaa hajoaa itseriitoisten eteläpohjalaisten kaupunki höpinä kun kukaan ei sovi kenenkään kans..son sitä karehtimista

    • Anonyymi

      Kun Lillbackka jätti Kauhavan, Kauhavasta tuli köyydessä elävä, valtiolta lypsetyillä tuilla elävä kepulaistarha.
      Katsokaa toiseen suuntaan. Pedersöre ja Pietarsaari ovat ajanmukaisen kukoistavan teollisuuden voimalla kaikenaikaisesti vaurastuvia kuntia.
      Kysyn vaan, miksi tuo evijärveläinen kepu-uneliaisuus ja valvekieroilu ei ole kyennyt tunnustamaan tosiasioita. Maakunnan vaihtaneita kuntia on Suomessa monia. Kolmen maakunnan risteyksessä sijaitsevalla Evijärvellä on varaa valita tyhmän köyhyyden ja viisaan vaurauden vaihtoehdoista.
      Viisasta vaurautta ei Kauhava ole koko historiansa aikana kokenut.
      Itse olisin mieluummin viisaan rikkaan ystävä kuin tyhmän kieräilevän sukulainen.
      Olisiko kunnan uudella valtuustolla kykyä käynnistää selvitystyön, nyt kun sen työn johtoon kykenevä vahva kunnanjohtaja on käytettävissä.
      Selvitys on aiheellinen, oli perusteltu selvituksen tulos sitä, tätä tai tuota..

      • Anonyymi

        Järviseudun kunnat itsenäistyivät 1800-luvulla Pietarsaaresta sen takia, kun Pietarsaari ei halunnut millään tavoin osallistua tiestön rakentamiseen.


      • Anonyymi

        Mikä Lillbacka on jättänyt Kauhavan ja koska?
        Ei Jorma ainakaan.
        Tehtaita ja työpaikkoja kantakauhavalle nousee kun sieniä sateella joten tuo väite ei pidä paikkaansa.


    • Anonyymi

      Kauhava ei ole kenellekään hyvä valinta. Valitkaa aina mikä tahansa muu, jos on pakko liittyä.

      • Anonyymi

        etelä-pohjanmaalla luullaan että koko rannikko puhuu ruotsia ja on homoja,mitä se siis kertoo ihmisten sisäsiittoisuudesta? lopetan juttuni tähän


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2523
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2031
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1403
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe