SSRI/SEKSI

SSRI-SEKSI

SSRI lääkkeen lopettajilta haluisin kysyä, että mites noi halut palaa lääkityksen jälkeen?

57

9032

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rge

      Muutaman päivän lopetuksen jälkeen alkoi halut herämään
      kuolleen jakson jälkeen.

    • Tsemppiiii

      Paluu voi kestää muutamasta päivästä, viikkoihin, kuukausiin tai vuosiin. Jollain halut eivät palaa koskaan. Jos ongelma ei ole ratkennut muutamassa kuukaudessa tai puolessa vuodessa, kannattaa tutustua ilmiöön nimeltä Post-SSRI dexual dysfunction eli PSSD.

    • voimia.

      Jopa 95,6 prosenttia masennuslääkkeitä käyttävistä miehistä ja 97,9 prosenttia niitä käyttävistä naisista kärsii jonkinasteisesta seksuaalielämän häiriöstä. Erektiohäiriöt ja seksuaalinen haluttomuus ovat tavanomaisimpia vaivoja. Ongelma on se, että vaiva on monella pitkäaikainen ja jopa pysyvä, vaikka lääkitys lopetettaisiin.


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

    • Dementikkokani

      Vai että vaiva olisi pysyvä? Eläs jaksa. Okei, tässä kysymys kaikille kyseisiä lääkkeitä syöneille: menikö halut pysyvästi? Eikä sitte huijata, kiitos. Itse en huomannut mitään eroa entiseen ja mulle sentään suljetulla osastolla syötettiin lisäksi neurolepteja. Olin ihan pihalla, mutta halut tallella koko ajan. Lähimuistiin kyllä vaikutti pysyvästi, että se on harmillista.

      • voimia

        Kaikki lääkityt ei ole täällä.

        Kelan lääkekorvaustilaston mukaan 1 067 964 suomalaista käytti vuonna 2010 masennus-, psykoosi-, neuroosi- ja unilääkkeitä. Lasten ja nuorten psyykenlääkkeiden käyttö on kolminkertaistunut 2000-luvulla. 15–24-vuotiaista suomalaisnuorista yli 50 000 sai viime vuonna jotakin psyyken toimintaa säätelevää lääkettä.


    • Lappeenranta-82

      Pari vuotta ilman SSRI- sekä SNRI-lääkkeitä, ei ole erektio enää yhtä kova eikä halut ennallaan. Seitsemää eri lääkettä tullut syötyä, jokaista noin vuoden.

    • MiMoSaA

      Söin paniikkihäiriöön sepramia kymmenen vuotta 20mg annoksella..ennen sitä olin hyvinkin seksuaalinen, nyt kun lopettamisesta puoli vuotta niin ei vois vähempää kiinnostaa mikää seksi ja se ahdistaa aivan hirveesti...pelkään ettei halut palaa koskaan :/

      • 5561-6457644710

        Voit googlettaa PSSD, post ssri sexual dysfunction niin saat tietää mistä on kyse. Puoli vuotta on onneksi vielä varsin lyhyt aika palautumiseen, sillä SSRI:t, monien päinvastaisista luuloista huolimatta, voi aiheuttaa vakaviakin aivovaurioita käyttäjälleen. Aivovaurioiden korjautuminen voi kestää vuosia. Vertaa esimerkiksi liikenneonnettomuudessa vammautuneet henkilöt (kävelykyky, puhekyky, tajunta jne). SSRI:t kastroivat sekä miehet että naiset, joskus pysyvästi. Lääkärisi tuskin varoitti sinua tästä riskistä. Tee potilasvahinkoilmoitus ja ilmoita asiasta lääkärillesi. Ahdistus voi olla taas sekä psykologista että vieroitusoire. Vieroitusoireet voivat kestää kuukausia tai jopa vuosia.


      • valitettavaa

        näin juuri. Lisäksi varoitan bupropionista, joka muka ei aiheuta PSSDtä. Minulle aiheutti vakavan sen sekä totaalisen sielun ja toimintakyvyn menetyksen. 9 kk takana, ei muutosta.


    • ei ja ei

      Tiesitkö, että pelkkä SSRI lääkkeiden kokeileminen voi maksaa sinulle terveytesi? Pysyviin aivovaurioihin ei tarvitse välttämättä kuin päivien käytön. Lisäksi SSRI:t dementoivat ja tuhoavat tunne-elämän, pahimmillaan niin ikään pysyvästi. En tiedä tiesitkö näistä?

      Psykiatri kirjoittaa yhtä helposti sekä SSRI:tä että neuroleptejä. Molempien ainoa tavoite on lääkitä sinut (ja muut asiakkaansa) hengiltä.

      Vertaistuki netissä sekä psykologi ovat oikeita, koska ne ovat lääkkeettömiä.

      SSRI tuhoaa ihmisen, kuten Suomessakin Seronil on altistanut käyttäjänsä koulusurmille

      http://www.ssristories.com

      SSRI:t tuhoavat ihmisen hormonit, tunteet, motivaation ja puhekeskuksen. Neuroleptit tuhoavat otsalohkot ja limbisen järjestelmän (oppimisstrategia, muisti, tunteet, motiivit, puhe, aistit).

      • MiMoSaA

        Mulle ei kukaan silloin kymmenen vuotta sitten kertonu mistään mitää..löi vaa reseptin käteen ja mä söin kun auttoi oloon...ja olin silloin niin nuori etten tajunnut mitään kysyä..nyt sitte vasta kärsitään. Mietin aloitanko syönnin uudelleen kun silloin sentään oli haluja eikä tälläistä vitutusta. Pitkä parisuhdekki loppuu varmaa ihan just kun mua ei nappaa mikään.


    • ei kannata tabut

      Kyllä ne halut menee pysyvästi jos vuosia käyttää.Samoin muuten tulee impotentiksi jos Viagraa käyttää turhaan eli sitten kun niitä todella tarvitsisi niin ei enään toimi jolloin ei seiso enään ikinä.Eikä ole muuta sitten olemassakaan paitsi jos pistoksia haluat kulliin laittaa neulalla ja ei edes Kela korvaa niitä nytten saati myöhemmin.On kallis seisokki 129€ kappale maksaa nyt tuo.

      • 0135

        Jepulis. Masennuslääkkeillä saa vähennettyä populaatiota tehokkaasti. Toinen mikä kastroi on tämä tupakoinnin lopettamiseen käytetty bupropioni, joka on saatavilla myös masennuslääkkeenä, tosin eri nimellä eri paketissa, viekasta eikö?


    • Orgasmus

      Mulla kesti SSRI-lääkityksen jälkeen yli 2 vuotta, että halut palasivat ennalleen. Ja lääkityksen aikana kun vihdoin tuli seksiä harrastettua, niin joutu tunninkin monesti jyystämään että sain lauettua. Rupes vähän kieltämättä vaivaamaan se homma jo.

      Eli halut ja laukeamiskyvyn vei hyvin tehokkaasti. Parisuhteen se roska pilasi. Nyt tuntuu että hiljattain vasta olen herännyt seksuaalisesti henkiin. Ainii, olen 35v mies.

      • MiMoSaA

        Jospa mullakin viä joskus halut heräisi. Kauanko sä käytit?


      • 5561-6457644710

        Tosi upeata kuulla, että sinulla on palannut halut takaisin. Monet eivät ole noin onnekkaita...

        SSRI-kastraatio voi olla pysyvä, joten olkaahan kanssaihmiset varovaisia psykiatrien kanssa.


      • Orgasmus
        MiMoSaA kirjoitti:

        Jospa mullakin viä joskus halut heräisi. Kauanko sä käytit?

        Mitähän tuo nyt oli, joku 5-6 vuotta putkeen vaihtaen lääkettä SNRI -> SSRI -> MAO-estäjä -> trisyklinen. Mä sain lähinnä haittavaikutuksia vaan, ei auttanut lainkaan depressioon. Pelkäsin jo, ettei seksuaalisuus palaisi ollenkaan. Seksuaalisuuden häiriöt syö kyllä aika kovasti tän ikäistä miestä. Siis aloitin lääkityksen 26 vuotiaana ja aika nopeasti ne häiriötkin alkoivat.


    • Kiitos SSRI

      En tiedä teistä, mutta minulla halut pysyvät jopa lääkityksen aikana ei mitään ongelmaa. Lääkityksen lopettamista en edes jaksa ajatella, koska pelkään, että sama packa olotila tulee takaisin mihin alun perin aloin ssri:tä käyttämään. Tulen ehkä käyttämään lääkettä loppuelämäni.

      • 5561-6457644710

        Ongelma voi tulla esiin vasta, kun lopetat käytön tai myöhemmin käytön aikana. Voi olla, että kestää muutamia vuosia kehittyä, jos kroppasi on sitkeä taistelemaan vastaan. ssritä ei tuosta vain käytetä loppuelämää. kannattaa lukea ilmiöstä nimeltä tachyphylaxis.


      • 5561-6457644710 kirjoitti:

        Ongelma voi tulla esiin vasta, kun lopetat käytön tai myöhemmin käytön aikana. Voi olla, että kestää muutamia vuosia kehittyä, jos kroppasi on sitkeä taistelemaan vastaan. ssritä ei tuosta vain käytetä loppuelämää. kannattaa lukea ilmiöstä nimeltä tachyphylaxis.

        Älä jauha packaa. Olen käyttänyt ssri:tä nyt 13 vuotta. Tiedän henkilöitä jotka ovat käyttäneet vieläkin kauemmin. Google lääkäri voi haistaa pitkän packan.


      • 5561-6457644710
        pillunhaju kirjoitti:

        Älä jauha packaa. Olen käyttänyt ssri:tä nyt 13 vuotta. Tiedän henkilöitä jotka ovat käyttäneet vieläkin kauemmin. Google lääkäri voi haistaa pitkän packan.

        Siltä hieman kuulostaakin. kannattaa lukea ilmiöstä nimeltä anosognosia.


    • Avunsaanut

      Jos on vaihtoehtona kärsiä helvetin tuskia, tai syödä lääkkeitä ja voida lähes normaalisti, niin ei ole vaikea valinta minulle. Ssri-lääkkeet on pelastaneet monen elämän. Jaksaa käydä töissä ja olla läsnä läheisilleen. Siinä ei jotkut halujen heikkenemiset paina missään. Asiat tärkeysjärjestykseen. Mistähän näitä lääkkeillä pelottelijoita riittääkään ?

      • valitettavaa

        olet hyväonninen. Nämä myrkyt ovat useammin iso haitta kuin edes pieni hyöty. Ei saa suositella ihmisille. Masennus hoituu toipumalla ilman lääkkeitä. Minun elämäni lääkkeet tuhosivat täysin, ja varoitan jokaista niistä.


    • ssrituhoaa-

      Arvoisa "Avunsaanut":

      Jollain muilla SSRI-lääkkeiden aiheuttama halujen heikentyminen tai täydellinen katoaminen ja impotenssi, tunnon puute, orgasmikyvyttömyys jne voi hyvin paljon haitatakin ja aiheuttaa jopa masennusta ja tunnetta, että osa ihmisyydestä on leikattu pois. Edellä mainitut seksuaalisen halun katoaminen ja seksuaalisen toimintakyvyn ongelmat voi esiintyä myös täysin romanttisten tunteiden ja muiden tunteiden leikkautuessa samaan aikaan. Tämä voi vaikuttaa parisuhteeseen ja ihmisen käsitykseen itsestä.

      Monille voi tulla yllätyksenä että lääkkeen tuottamat seksuaalihäiriöt ei aina palaudukaan lääkityksen lopettamisen jälkeen ja voivat pahentua pitkään käyttäessä. Tätä harvemmin lääkäritkään mainitsevat tai tietävät.

      • Avunsaanut

        Joo, vaan jos vaihtoehto on hirveä ahdistuneisuus, jo vuosia jatkunut niin olen ennemmin sitten vaikka impotentti, kuin se että pyörittelen itsemurha ajatuksia päässäni. Ja terapioissakaan ei ole olemassa nopeita ratkaisuja. Jotkut kulkevat siellä vuosikausia ja rahaa palaa hirveitä määriä. Ja ongelmat pysyvät. Ja nämä jotka ehdottelevat masennukseen jotain vitamiineja tai lenkille lähtemistä ovat jo ihan hörhöjä. Eivät ole onnekseen tutustuneet esim. Dissosisaatioon.


    • kastroitu

      Minun tarinani. Ennen lääkitystä olin nuori mies jolla oli aktiivinen seksielämä. Kaksi vuotta söin citalopramia. Heti lääkityksen alettua tuli tunnottomuutta alapäähän, orgasmikyvyttömyyttä ja erektiovaikeuksia. Nyt 12 vuotta lääkityksen lopetuksesta minulla on edelleen vaikeuksia ylläpitää erektiota ja saada orgasmi. Lääkkeen tuoteselostuksessa haittavaikutuksina on toki maininta seksuaalisista vaikeuksista, mutta ei siinä ole manintaa , että ne taitavatkin olla pysyviä. Miksiköhän, ehkä siksi että lääketeollisuus suojelee rahanlähdettään.

      • valitettavaa

        näin juuri. Asialle pitää saada radikaalisti lisää julkisuutta. Minutkin tuhosivat henkisesti ja seksuaalisesti. En ymmärrä miksi tämä vielä sallitaan.


    • wwrywyw4

      Lääkevastustajat täällä kirjoittelee taas hölynpölyä. Ei SSRI/SNRI aiheuta pysyviä erektiohäiriöitä. Vika on täysin psyykkinen jos tulee pysyviä häiriöitä. Masennushan itsessään vie seksihalut ilman lääkkeitäkin. Jos ei masennus täysin parantunut, niin toki erektiohäiriöt jatkuvat lääkkeen lopettamisenkin jälkeen. Itse lääkkeeseen se ei mitenkään liity. Lisäksi voi tulla suorituspaineita jos lääke on kuurin aikana heikentänyt erektiota, silloin lopattamisen jälkeen ongelman syy ovat ne suorituspaineet, ei lääke.

      Itsellä SSRI ei heikentänyt seksihaluja tai aiheuttanut ongelmia. SNRI (venlafaksiini) heikensi erektiokykyä mutta ongelma hävisi kun lopetin lääkkeen. Erektiohäiriöitä oli ennen lääkityksen alettuakin ja sen jälkeenkin, johtuu masennuksesta joka vie seksihalut.Kun myöhemmin tapasin nykyisen elemänkumppanini ja elämä meni taas raiteilleen, erektiohäiriötkin hävisivät. Eli olivat ihan vain masennuksen ja alakuuloisuuden aiheuttamia.

      Helppohan se on liittää ne lääkkeeseen mutta todellisuus on paljon monimutkaisempi, masennus aiheuttaa niin paljon psyykkisiä ongelmia että erektiohäiriökin tulee ihan omista ajatuksista, lääke ei fyysisesti vie erektiokykyä pysyvästi millään tavalla. Helppo tapa testata tätä on vaikka viagra, lääkarinkin mukaan jos viagralla saa erektion, ei ole mitään fyysistä ongelmaa vaan häiriö johtuu vain omien ajatusten suorituspaineista tai masennuksesta joka ei täysin parantunut.

      • kastroitu

        No kun kerran olet näin nokkela ja ilmeisesti lääketeollisuuden palveluksessa, niin kerrotko mistä se johtuu, että jo samana päivänä kun olet aloittanut lääkityksen, niin se saattaa viedä heti seksuaalisen kyvyn vaikka edellisenä päivänä seksi onnistui täydellisesti. Samalla voit kertoa miksi tämä kyseinen kyvyttömyys jatkuu ja jatkuuu. Ja vastaukseksi ei tällä kertaa riitä ne typerät suorityspaineet sillä moni lääkityksen aloittanut ei ole missään parisuhteessa tai hakemasssa seksisuraa. Ja ihan tiedoksi, että masennuslääkkeitä määrätään myös paniikkihäiriön ja pakko-oireisen häiriön hoitoon. Kaikilla siis ei ole masennuksesta tietoakaan saati mistään erektiovaikeuksista.

        Tutustu aiheeseen nimeltä pssd, ja myönnä että sellainen on olemassa vaikka oletin lääketeollisuuden jobbari. Jos sinulle ei tullut pssd;tä , niin sinulla kävi vain ja ainoastaan hyvä tuuri. Vai onko itselläsi sittenkin pssd ja haluat että mahdollisimman moni muukin sen saa kun valehtelet aiheesta...taidat olla katkera!


      • kejettää

        Koita nyt lääketeollisuuden jobbari tajuta, että kaikki eivät ole mitään masentuneita zombeja jotka näitä lääkkeitä käyttävät. Jos kyvyt katoaa samantien kun aloitat nappien syönnin eikä palaa koskaan takaisin vaikka lääkityksen lopettaa, niin mistä witun suorituspaineista tai masennuksesta on muka silloin kysymys. Vedä nyt jätkä wittu päähäsi ja painu kuuseen täältä pilaamasta niiden elämää jotka vielä eivät näitä nappeja ole alkaneet vetää vai katosiko oma seksilämäsi sittenkin ja nyt toivot että niin käy muillekin.


      • Differential_diagnosis

        Kyllähän PSSD on aivan eri ilmiö kuin henkisestä puolesta johtuvat seksiongelmat. Usein SSRI-aineiden aiheuttamat seksuaalihalujen ja -toimintojen vauriot sekoitetaan juuri henkisen puolen juttuihin, kuten vaikkapa suorituspaineisiin tai siihen, että on paha mieli niin ei ole seksi ensimmäisenä mielessä ja siksi ei haluta eikä paikat pelaa.

        Ainoastaan se kuinka monelle prosentille käyttäjistä tulee PSSD ja mistä biologista syistä ilmiö johtuu on yhä hämärän peitossa.

        Fluoksetiinin yhdysvaltain käyttäjäohjeessa varoitetaankin pysyvistä seksuaalihalujen ja -toimintojen mahdollisuudesta käytön lopettamisesta huolimatta, mutta ko. varoitetusta ei edellytetä Euroopassa. Ilmiöhän koskee kaikki SSRI-, SNRI- ja vastaavia aineita. Vastaava ilmiöhän kuin PSSD on tuttu ekstaasikäyttäjille. Vauriomekanismi on ymmärtääkseni hyvin samankaltainen ellei identtinen. Ekstaasi eli MDMA stimuloi serotoniinijärjestelmää ja pysyvä aivovaurio syntyy yksilöstä riippuen eri kuormituksella ja tai käyttöajalla. Samma homma SSRI-aineiden kohdalla.

        Tärkeää on oppia tunnistamaan SSRI:den aiheuttama fyysinen seksuaalivaurio henkisen puolen asioista. Tällä hetkellä valtaosalla lääkärikunnasta ja kansalaisista osaaminen on vielä heikolla tasolla.


      • valitettavaa
        Differential_diagnosis kirjoitti:

        Kyllähän PSSD on aivan eri ilmiö kuin henkisestä puolesta johtuvat seksiongelmat. Usein SSRI-aineiden aiheuttamat seksuaalihalujen ja -toimintojen vauriot sekoitetaan juuri henkisen puolen juttuihin, kuten vaikkapa suorituspaineisiin tai siihen, että on paha mieli niin ei ole seksi ensimmäisenä mielessä ja siksi ei haluta eikä paikat pelaa.

        Ainoastaan se kuinka monelle prosentille käyttäjistä tulee PSSD ja mistä biologista syistä ilmiö johtuu on yhä hämärän peitossa.

        Fluoksetiinin yhdysvaltain käyttäjäohjeessa varoitetaankin pysyvistä seksuaalihalujen ja -toimintojen mahdollisuudesta käytön lopettamisesta huolimatta, mutta ko. varoitetusta ei edellytetä Euroopassa. Ilmiöhän koskee kaikki SSRI-, SNRI- ja vastaavia aineita. Vastaava ilmiöhän kuin PSSD on tuttu ekstaasikäyttäjille. Vauriomekanismi on ymmärtääkseni hyvin samankaltainen ellei identtinen. Ekstaasi eli MDMA stimuloi serotoniinijärjestelmää ja pysyvä aivovaurio syntyy yksilöstä riippuen eri kuormituksella ja tai käyttöajalla. Samma homma SSRI-aineiden kohdalla.

        Tärkeää on oppia tunnistamaan SSRI:den aiheuttama fyysinen seksuaalivaurio henkisen puolen asioista. Tällä hetkellä valtaosalla lääkärikunnasta ja kansalaisista osaaminen on vielä heikolla tasolla.

        tietävät, mutta eivät tunnusta. Eivät voi tehdä itseään turhiksi. Se on rikollista. Minä olen yksi joka menetti seksin, tunteet, unen, toimintakyvyn ja toivon


      • Anonyymi

        Positiivisesti suhtauduin lääkkeeseen kun sain reseptin. mutta jo ekana päivänä käytön jälkeen vei kaikki halut sekä stondiksen. Eli lääkkeen vaikutus on valtava tässä asiassa.


    • jkllllll

      "wwrywyw": Höpöhöpö.
      Se mitä sinä olet kokenut ei tarkoita että kaikki kokisivat samalla tavalla ja palautuisivat lääkkeen jälkeen ennalleen niinkuin simsalabim vaan kun lääke on poistunut elimistöstä. Kaikki on yksilöitä. On myös syytä olettaa että masennuslääkkeet pitempään käytettynä voi olla yhteydessä yleiseen tunteiden turtumiseen ja jopa kroonistuneeseen masennukseen. Seksuaalisuus on liitoksissa ennenkaikkea tunne-elämään jota mielialalääkkeet muiden psyykenlääkkeiden tavoin joillain latistaa

      "Lääkevastustajat täällä kirjoittelee taas hölynpölyä. Ei SSRI/SNRI aiheuta pysyviä erektiohäiriöitä. Vika on täysin psyykkinen jos tulee pysyviä häiriöitä."

      Tuota väittävät voi perehtyä aineistoon PSSD:stä mikä viittaa lääkityksen jälkeen jatkuviin seksuaaliongelmiin.

      https://rxisk.org/post-ssri-sexual-dysfunction-pssd/

      Jos on vaikka 10 vuotta on ollut ilman seksuaalisuutta / harrastamatta seksiä/ilman haluja/erektiota käyttäessään lääkettä, kyllä se jo nuppiinkin/kokemusmaailmaan aiheuttaa muutoksia, joista voi olla hankala palautua ennalleen. Ja tuntopuutokset ja tuntohäiriöt alapäässä ja esim mielihyvän kokemisen puute orgasmista on joillain tosiasia ssri-lääkkeiden kohdalla. Jos on käyttänyt lääkettä murrosiässä kesken seksuaalisen kehityksen, silläkin voi olla suuri merkitys siihen minkälaiseksi seksuaalisuus muotoutuu.

      Toki masennus voi olla yksi tekijä miksi halut on kateissa mutta tuolla kaiken selittely on silti kuin kultakaivos lääkevalmistajille : "ei se ollu meidän lääke ku kaikki on vaan masentuneita, hei, ihan sama mihin ne lääkettä on käyttäneet". Samalla verukkeella kielletään ja sivuutetaan ihmisten haitallisia kokemuksia lääkkeen vieroitusoireista ja hankaluuksista vieroittautua fyysistä riippuvuutta aiheuttavista ssri/snri lääkkeistä

    • Hyväfiilinki

      Ovatkohan nämä salaliittoteorioiden kylväjät itse sairastaneet masennusta yms ? Ja itselle lääke ei ole tuonut apua. Tai eivät uskalla aloittaakkaan, ja täällä pelottelevat muita. Tai sitten vain muuten sairastavat paranoiaa. Mikähän siinä muuten on kun ihmisiä tuntuu niin kauheasti pelottavan psyykelääkkeet. Enemmänhän pitäisi pelätä niitä jotka hampaat irvessä tuolla painavat menemään, eivätkä ota lääkkeitä. Ja jossain vaiheessa voi mitta tulla täyteen.

      • Differential_diagnosis

        Et selvästi ole tutustunut koko aiheeseen.

        SSRI-aineiden ja vastaavien aiheuttamat pysyvät seksuaalitoimintojen ja -halujen vauriot eivät ole salaliittoteorioita vaan faktoja. Tästä on runsas näyttö.

        On todella yleistä, että em. vauriot sekoitetaan mahdollisiin henkisen puolen asioihin. Erottelu on mahdollista, mutta harva lääkäri osaa arvioida tilannetta. Suurin ongelma on tietenkin, että lääkärit eivät tiedä mitä etsiä, koska tietoa ilmiöstä ei ole tarkoituksella jaettu heille asti.

        Henkilökohtaisesti näen, että on asiallista varoittaa potentiaalisia käyttäjiä SSRI-aineiden ja vastaavien käyttöön liittyvistä aivovaurioriskeistä, jotka näkyvät mm. mutta eivät ainoastaan PSSD:nä tunnetuksi tulleena ilmiönä. Jos joku haluaa riskeistä huolimatta käyttää, minulla ei ole mitään sitä vastaan, eikä pitäisi olla kellään muullakaan, joka toisen ihmisen itsemääräämisoikeutta osaa kunnioittaa.

        SSRI-aineilla on tunnettu kausaalinen linkki väkivaltaisen käytöksen lisääntymiseen, joten enemmän olen huolissani siitä, että niin moni käyttää aineita. Jos käyttö vähenisi, olisi vähemmän pelättävää niin kaduilla, työpaikoilla, kouluissa, kirurginpöydällä, vankilassa kuin lentokoneissakin.


      • Herätystä

        No olen kyllä sikäli tutustunut kun käytän ssri lääkettä. Agressiivisuuteni on häipynyt pois, kuten paniikkihäiriönikin. Itsemurha-ajatukset eivät pyöri päivittäin enää mielessä. Dissosisaatiota on vähemmän. Sinulla ei näytä olevan käsitystä höykkäsen pöläyksen vertaa ssri lääkkeistä. Kouluampujatkin, nämä suomalaiset, olivat ateisteja. Eikä nyt sen takia kannata pitää kaikkia ateisteja mahdollisina kouluampujina.


      • Hyvää_huomenta

        Toivottavasti olet sinut myös sen kanssa että kyrpäsi ei seiso kunnolla ja seksuaaliset toiminnot ovat heikentyneet.


    • Eienääkoskaan

      Olin täysin orgasmikyvytön ja melko haluton Zyprexaa (olantsapiinia) syödessä. Sairasta.

      • Antipsykootitonpaskaa

        Söin vain kaksi annosta Risperdalia ja erektiokyky katosi... 9kk:n jälkeen erektio palautui


    • Herätystä

      Seisoo kyllä yhtä hyvin kuin ennen lääkkeitä. Orkkuja tosin on vaikeampi saada. Ja mikä on sitten kenellekin tärkeää. Oikein nuorelle se on seksi, varsinkin miehille. Vähän jo varttuneemmalle kuten minulle, tärkeintä on mielenrauha. Ja sitä minun on otettava purkista. Kun vitkuttelee ongelmiensa kanssa liian kauan, niin romahdus tulee jossain vaiheessa, eikä höpinät terapiassa auta saamaan takaisin raiteille ainakaan yht äkkiä. Voi mennä vuosia.

    • lopettanut

      Lopetin Seroquelin viime syksynä ja seksihalut kyllä palautuivat, oikeastaan nopeasti lopetuksen jälkeen. En tiedä, mitä muuta mömmöjä mahdatte syödä, mutta tuon lääkkeen lopettamisen jälkeen kyllä palautuivat lähimuisti, seksihalut ja ennenkaikkea elämänhalu ja loppui se loputon sohvalla makailu. Pidin kyllä kunnostani huolta koko sen ajan, kun söin tuota lääkettä. Ei kannata huolestua ennenkuin itse kokeilee lopettamista. Söin kuusi vuotta Seroqueli, ennenkuin kyllästyin sen lamaavaan vaikutukseen. Hormoni tasapaino on vieläkin kadoksissa, enkä tiedä palauutuko koskaan ennalleen, kun ikääkin alkaa jo olemaan melko paljon.

    • Eiteemieli

      Valitettavasti minulla ei ilmeisesti koskaan. Lopetin jo 2010 (käytin 2007-2010) eikä mitään seksihaluja ole tullut.

    • Lopettanut

      Kuinkas ne elintavat? Sokeri ja alkoholi pois, tilalle kunnon liha ja vihannekset. Lisäksi MSM- jauhe ja maca. Kannattaa ainakin kokeilla. Jos macasta ei haluja tule, niin ei mistään. Tuotteet ovat luonnontuotteita, joten niiden lopettamisesta ei tule vieroitusoireita, jos ei tykkääkään.

      • Viljot2

        Ymmärrätkö mikä PSSD ilmiönä on? Jos, niin ymmärtänet, ettei elintavoilla voi tilaa korjata vaikkei niiden korjaamisesta terveellisempään pahaankaan ole.


    • Lopettanut

      No onnekseni en ymmärrä ja kuten kirjoitit, niin mitään tappiota ei terveellisestä elintavasta ainakaan ole, joten kannattaa kokeilla. Parissa. Viikossa huomaa, tapahtuuko mitään muutosta.

    • Cipralexinuhri
    • puepue

      Virallinen hoitotaho kieltää ongelman, mutta SSRI lääkkeiden jälkeen jatkuvat pysyvät/pitkäkestoiset seksuaalihäiriöt/täysi impotenssi ovat todellisia ilmiöitä!

      On anteeksiantamatonta kastroida eritoten nuoria ihmisiä, ja viedä heiltä kyky normaaliin parisuhteeseen "hoidon" nimissä, informoimatta heitä riskistä. Ja vielä kiistää lääkkeiden haitat, kun niitä ei edes kunnolla ymmärretä. On paljon tutkimustiedon puutetta sekä vieroituksesta ja sen ongelmista ja hyvistä metodeista, että SSRI lääkkeiden kauaskantoisista haitoista.

      Korvauksia ei tule - haitat mainitaan muka nimellä haitat paketissa vakka ennemmin seksuaalihäiriöt pitäisi lukea yhtenä vaikutusmekanismina lääkkeissä, niin yleisiä ne on.

      • valitettavaa

        ei ole pelkästään anteeksiantamatonta, vaan mielestäni rikollista. Tähän on joukkovoimalla puututtava.


      • uhri
        valitettavaa kirjoitti:

        ei ole pelkästään anteeksiantamatonta, vaan mielestäni rikollista. Tähän on joukkovoimalla puututtava.

        kyllä. Viisainta on tehdä vallankumous lääkeyhtiötä ja lääketehtaita kohtaan.
        Lukekaa Peter Götzschin kirjat. Karmeeta luettavaa, mutta totta.


    • Setralinlopettelija

      Itse vähentämisvaihe menossa setraliinin kanssa ja nyr menee 50 mg päivässä enään. Eipä ole vehkeet lähteneet toimimsan vielä toisaalta ikää sen verran että ei hirveästi asia ole ahdistanit. Itsellä kyllä haluja jonkun verran mutta orgasmin sasminen edelleen hankalaa ja potenssiakin saisi olla enempi. Saas nähdä miten h6vin palautuu. Siis missään vaiheessa kyvyt ja halut eivät ole kokonaan menneet.

    • PSSDissues

      Miten välttää SSRI - lääkkeiden puhkaisemia seksuaalisia ongelmia - oma kokemus:

      1. Paras kohta millä vältät ongelmat: Älä käytä SSRI - lääkkeitä tai lääkkeitä jotka voi puhkaista sinulle seksuaaliongelmia!
      Kannattaa huomioida, että PSSD voi ulottua myös muihin lääkkeisiin, kuten Roaccutaneen, Finasteridiin ja moniin muihin lääkkeisiin kuten muihin psyykenlääkkeisiin kuten antipsykootteihin. Et voi ikinä tietää, riistävätkö ne sinulta seksuaalisuuden jo lyhyellä käytöllä. SSRI - lääkkeitä voisi kutsua ennemmin seksuaalisuudentappolääkkeiksi kuin masennuslääkkeiksi tai yhtälailla niitä voisi kutsua siksi, koska seksuaaliset ongelmat on niin yleisiä mitä lääkkeisiin tulee. Niillä saa todennäköisemmin seksuaalisia ongelmia kuin pääsee masennuksesta eroon. Voit menettää kokonaan seksuaalisuutesi tai kadottaa osittain seksiin liittyvän ilon, halun ja mielihyvän, ja sitä myötä kokea vaikeuksia parisuhteissa ja kumppanin löytämisessä. Eli saat kaupan päälle vielä yksinäisyyden ja erilaisuuden kokemuksia, ja ketäpä ei masentaisi tällainen? Oireet voi jatkua lopetuksen jälkeen ja aihe on heikosti tutkittu, mutta se ei tarkoita etteikö ilmiötä olisi olemassa. Jonkinverran siitä puhutaan, mutta liian vähän. Esim. https://www.laakarilehti.fi/tieteessa/uutiset/masennuslaakkeen-seksuaalinen-haittavaikutus-voi-jatkua-kayton-jalkeenkin/?public=e6a1bd3417895ce93146b7d82c2abefd&utm_source=facebook Seksuaalisuus on osa ihmisyyttä, joten kannattaa mietiä tarkkaan haluatko tuhota tällaisen osan itsestäsi pillereillä. Se voi aiheuttaa paljon ahdistusta ja mielipahaa sinulle.

      Ja vielä painotan, SSRI - lääkkeet ei korjaa mitään kemiallista epätasapainoa aivoissa vaan pikemminkin aiheuttavat epätasapainotiloja kehossa pakottaen väkisin reseptoreita toimimaan eri tavalla, ja aiheuttaen kauaskantoisia seurauksia pitkin kehoa, sillä serotoniinin vaikutukset kehossa on laajat ja se ei todellakaan vaikuta vain mielialaan. HYVIN LAAJAT. Asia ei ole niin yksinkertainen, että kun lääke otetaan pois, lääkkeen vaikutus loppuu, sillä lääke tekee jatkuvasti muutoksia kehossa käytön aikana. Lääke voi aiheuttaa paljon ongelmia ja haittoja kehossa. Masennuslääkkeiden syönti ei ole sama asia kuin diabeetikolla insuliinin syönti. Insuliini ei aiheuta oireita, mitä sen pitäisi hoitaa. Insuliini ei myöskään leikkaa tunteita tai seksuaalisuutta. Insuliini määrätään selkeästi todettuun fyysiseen sairauteen, diabetekseen. Masennuslääkkeet määrätään ilman mitään testiä siitä onko mikään aivokemioissasi pielessä eikä niiden vaikutusmekanismia, ja kauaskantoisia seurauksia täysin ymmärretä.

      2. Varoita aloittamista etenkin nuorena kun seksuaalisuutesi on vielä muotoutumassa ja olet kasvuiässä.

      3. Jos kohtaat seksuaalisia ongelmia, puhu niistä HETI lääkärisi kanssa, jotta lääkehaitat tulee kirjattua ja voidaan miettiä muita lääkitysvaihtoehtoja ja punnita hyödyt/haitat. Tällöin syyseuraussuhde voidaan myös suoraan nähdä tulevan lääkityksistä, koska jos haitat jatkuu lääkityksen jälkeen, etkä ole niistä puhunut, lääkäri voi nähdä ne vain osana vaikkapa uusivaa masennustasi ja laittaa ne sen piikkiin.

      4. Jos syöt pillereitä jotka tuhoavat seksuaalisuutesi, on parempi mitä lyhyemmän aikaa mitä pienemmällä annoksella olet altistanut itsesi niiden haitoille. Jos käytät pitkiä aikoja vaikkapa vuosikymmeniä lääkkeitä, jotka yhä kasvavissa määrin tuhoavat seksuaalisuuttasi, niin tuntuisi epätodennäköisemmältä, että haitat poistuvat kokonaan kun lopetat.

      5. Älä yritä korjata pillereiden vahinkoja uusilla pillereillä, jos havaitset että sinulla on PSSD. Yritä mielummin kehollesi aikaa palautua lääkkeistä saamasta haittavaikutuksesta, ja olla kärsivällinen. SSRI - lääkkeiden vieroitusoireet ja niistä kumpuavat haitat voi kestää pitkään lopetuksen jälkeen. Lisää keskushermostoa, välittäjäaineita, mahdollisesti hormoneja sotkevia lääkkeitä voi pahentaa tilannetta entisestään. Psyykenlääkkeillä voi olla myös hormonaalisia negatiivisia vaikutuksia mikä voi olla PSSD : n yksi ulottuvuus. Osa esimerkiksi kasvattaa miehille rintoja nostaessaan prolaktiinia ja aiheuttaa hormoniepätasapainoja. Myös SSRI:llä on prolaktiinivaikutuksia.

      Ole tarkka myös fyysisen puolen ongelmien hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden kanssa, koska myös osa niistä voi aiheuttaa seksuaalisia haittoja. Etenkin jos kärsit jo PSSD:stä.

      6. Tiedosta, että stressi on yksi seksuaalisuuden tappaja. Jos siis stressaat menetetystä seksuaalisuudesta, voit myös aiheuttaa hallaa itsellesi.
      Tällöin järkevintä on keskittyä asioihin, mitkä alentavat stressiä. Tiedosta että myös emotionaalisen tason ongelmat voi aiheuttaa seksuaalisia ongelmia.

      7. Anna kehollesi rakennuspalikoita korjata mahdollisia vahinkoja äläkä tee lisää vahinkoa kehollesi. Syö terveellisesti, lepää, liiku.

      8. Erityisesti liikunta on hyvä tapa auttaa seksuaaliterveyttäsi https://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/tiesitko-nain-liikunta-hyodyttaa-seksielamaasi/5338570

    • jladjsi

      halut palasi melkein heti

    • Anonyymi

      Voi mennä monia vuosia

    • Anonyymi

      Voi jää elinikäinen vamma

    • Valitettavasti voi jäädä elinikäinen vamma

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4040
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3912
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      607
      3814
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2548
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      77
      2401
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      334
      2036
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      2015
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1859
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1539
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe