Rinta-joupin huijaus

Sunnuntai ajelija

Sattuipa näin, että ostin rinta-joupilta 11000€ vaihtoauton joka myytiin tarkastettuna ja kunnossa olevana. Autolla pääsi kokonaiset 6000 km ennen kuin jakoketju vika löytyi, egr venttiili meni vaihtoon, kaasuläpän kotelo piti vaihtaa ja viimeisimpänä imuläppä sarja. Pari tonnia tuohon meni. Kyseinen autoliikehän tottakai kieltää vastuunsa mutta tarjoaa ihan minimaalista korvausta. Kunnon ketkupaikka, enää en jalallani tuohon liikkeeseen astu. Muilla samankaltaisia kokemuksia?

45 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Mikä merkki,vuosimalli,ajokilometrit ym.ym....

  • Siinäpä; aika oleelliset tiedot siihen, onko "huijattu" ja missä määrin on jos on...
   Vaikuttavat virhevastuun laajuuteen oleellisemmin, kuin hinta tai oston jälkeen ajettu ajomäärä.


  • Vaikka onkin vanha ketju, niin oireiden perusteella veikkaisin hyvin vahvasti jotakin VAG-konsernin autoa (VW, Audi, Skoda, Seat) tai sitten vanhempaa 9-5 Saabia.


  • Mahdollisesti, tosin kyseiset viat nyt voisivat löytyä lähes mistä tahansa jakoketjullisesta (ja huonosti huolletusta/pidetystä) käytetystä autosta, ihan merkistä riippumatta.


 • Minkä kaupungin liike?

 • Sibänsä oivallinen esimerkki siitä, ettei "lasipalatsin" ylihinnoiteltukaan auto ole sen kummoisempi, kuin pienemmän liikkeen tuhansiakin halvempi samanlainen.

  Toisaalta, ketäänhän ei liene huijattu?
  Olet ostanut käytetyn auton, ajellut sillä 6000km (keskimäärin n.puolen vuoden ajomäärä) ja jotain kuluvaa on tullut nyt vaihtopisteeseen, tiensä päähän. Myyjäliike on osanottona tajoutunut osittain korvaamaan kulutusosien vaihtoja.
  Mikä siis ongelma?

  Käytetyssä autossa ei ole takuuta (ellei myyjäliike sellaista ole erikseen luvannut tai sellaista erikseen veloitettavana myynyt) ja virhevastuulaki toki koskee autoliikkeitä, myös "lasipalatseja" kuten tässä tapauksessa.
  Jokainen vähänkään aikaa kauppaa tehnyt autoliike tietää lain ja sitä myös noudattaa. Siksi olettaisin, että ovat jo ainakin suurinpiirtein lain mitoittamalla velvoitteella tarjoutuneet osaaottamaan. Toki kuluttajaneuvojalta voit kysellä tarkennuksia, mutta olettaisin näppituntumalta, että jo tarjottu "minimaalinen korvaus" saattaa olla jo lähellä todellista, lainmukaista vastuunottoa.

  Käytetyn auton virhevastuu ei ole takuu, ilmainen turva kuitenkin.

 • Anteeksi, nyt en ymmärtänyt?
  Miten otsikossa lukee huijaus, kun myyjäliike on ihan asiallisesti jopa yli lainmukaisten velvoitteiden, tarjoutunut jopa osaa ottamaan kuluvien osien kunnostukseen?

  Miten tällainen mustamaalaus sallitaan? Eihän edes sananvapaudella voi perustella moista mustamaalausta? Vai voiko?

  • Näim. ja erityisen huomion arvoista on se, että koskaan nämä "huijatut" itkijät eivät kerro muuta kuin valitukset liikkeestä, sanallakaan ei mainita ajotavasta, tai huolloista, joiden laiminlyönti tälläisten itkuiikkojen kohdalla on enemmän sääntö kuin poikkeus....

   Auton kuin auton saa rikki 6000km huonolla huollolla ja huolimattomuudella.


  • asdfghlj,dmnsrex kirjoitti:

   Näim. ja erityisen huomion arvoista on se, että koskaan nämä "huijatut" itkijät eivät kerro muuta kuin valitukset liikkeestä, sanallakaan ei mainita ajotavasta, tai huolloista, joiden laiminlyönti tälläisten itkuiikkojen kohdalla on enemmän sääntö kuin poikkeus....

   Auton kuin auton saa rikki 6000km huonolla huollolla ja huolimattomuudella.

   Miten auton saa rikki 6000km huonolla huollolla? Eihän tuo käsitä edes puoltakaan huoltovälistä.


  • asdfghlj,dmnsrex kirjoitti:

   Näim. ja erityisen huomion arvoista on se, että koskaan nämä "huijatut" itkijät eivät kerro muuta kuin valitukset liikkeestä, sanallakaan ei mainita ajotavasta, tai huolloista, joiden laiminlyönti tälläisten itkuiikkojen kohdalla on enemmän sääntö kuin poikkeus....

   Auton kuin auton saa rikki 6000km huonolla huollolla ja huolimattomuudella.

   Itselläni on ollut vanhoja romuja vaikka kuinka. Silti en ole yhtäkään saanut kokonaan niin rikki ettei voisi ajaa.
   Miten voi olla mahdollista, että muut täällä saavat auto niin rikki?


  • asdfghlj,dmnsrex kirjoitti:

   Näim. ja erityisen huomion arvoista on se, että koskaan nämä "huijatut" itkijät eivät kerro muuta kuin valitukset liikkeestä, sanallakaan ei mainita ajotavasta, tai huolloista, joiden laiminlyönti tälläisten itkuiikkojen kohdalla on enemmän sääntö kuin poikkeus....

   Auton kuin auton saa rikki 6000km huonolla huollolla ja huolimattomuudella.

   6000 km aikana voi tulla huoltokirjassa mainitu ajomäärä täyteen. Ei ole huijaus jos joutuu vaihtamaan, Eri asia on jos se olisi pitänyt vaihtaa jo ennen myyntiä


 • jes joku muukin kuin minä on joutunut kusetetuksi.

  • Siis tarjottiinko sinullekin goodwill-osanottona kuluvien osien korjausta ja sinäkin olet tullut linssiin pissatuksi... tai siis kuvittelet tulleesi?

   ootte te melkosia sankareita.


 • Joo ompa ostettu auto sieltä ja kävi niin et kotiin päästyään tulikikin sit tarkasteltua auton paperit tarkemmin eihän kyseistä menopeliä oltu edes katsastettu ,eli ajelin muina miehinä 100km kotiin ja sit vasta näin et ei perkule ,soitto liikkeeseen ja sinne vietiin takas siellä sit meni päivä ja maksoivat heidän katsastusmiehen niin menihän auto läpi mut tämmönen tapaus ja sit netissä varotetaan ostamasta autoa yksityiseltä ja joppareilta ,ja paskat niillä sentäs ollu katsastettu auto.

  • "...kotiin päästyään tulikikin sit tarkasteltua auton paperit..."

   Vai niin. Kuluttajallakin on velvollisuutensa, joten laiminlöit ostajan velvollisuuden tarkastaa myynnin kohteen kunto ja siihen liittyvät asiapaperit.

   "...eihän kyseistä menopeliä oltu edes katsastettu..."

   Ja so what? Olet kaupan tehnyt ja jos laiminlöit velvollisuutesi, se ei ainakaan myyjäliikkeen vika voi olla.

   "...vietiin takas siellä sit meni päivä ja maksoivat..."

   Eli jälleen kerran osoitus siitä, miten GOODWILL osanottona siivotaan omat velvollisuutensa laiminlyövien kuluttajien jälkiä.
   Jälleen kerran osoitus myös siitä, että jopa yli lain määrittelemien virhevastuiden vastuita kannetaan, tässä tapauksessa n.100euron katsastuksen verran.


 • Voi voi tuttu juttu jo vuosien takaa, heillä vastuu on AINA ostajalla. Onneksi hinnat on aina korkeammat kun muilla.

 • Minulla ei mitään valittamista,vaihdossa upposi oikea ongelma kappale ja vielä ihan kohtuu hintaan. Siitä kiitos heille,auto ollut hellä kohta vuoden. Taidan lähettää yksvuotis kakun lahjaksi.

  • ilmeisesti joku volkkarin raato minkä ostit. :) osta toyota auriksella -08 ajettu 200000 ja ei mitään vikaaaaaaaaaaaaa


  • toyota,, kirjoitti:

   ilmeisesti joku volkkarin raato minkä ostit. :) osta toyota auriksella -08 ajettu 200000 ja ei mitään vikaaaaaaaaaaaaa

   Toijota on raato 200 000, Minulla Skoda ja VW ajettu kummallakin 400 000 kahdenpuolen ja hyvin toimii


 • Joopa joo yksi möi paskansa pois niin kohta autoliike myö sen jollekkin tietämättömälle raukalle ja autoliikkeen omistaja nauraa paskaista naurua kun sai taas yhden romun pois ostaja korjaa ja korjaa ja korjaa ja kiroilee tälläistä tämä on.

  • Kyllä olis parasta ettei ainakaan Jouluna Autoa osta sillä ilkeätä olis toivottaa HYVÄÄ JOULUA olis aika ilkeästi sanottu jos paskan auton olis ostanut olis muuten todella ikävä joulu sitä en toivois kellekkään ETTÄ VAROKAA mistä autonne ostatte.


 • Täällä kuluttajalla on vain valitusoikeus , ja sitä hän käyttää sumeilematta leimaten myyjät . Ihmettelen jos tekee huonosta ostopäätöksen miten se voi olla myyjän vastuulla .

 • Vaihdoin aikoinaan 165000 km ajetun Octavian uuteen Pieksämäellä merkkiliikkeessä. Tiedän että entinen autoni meni myöhemmin myyntiin ko. liikkeen Varkauden myymälään. Kaksi vuottamyöhemmin bongasin tuon samaisen auton Rintjoupin Seinäjoen liikkeen mainoksesta. Kilometrejä ilmoituksen mukaan mittarissa 165000. Hinta oli nyt miltei tuplaantunut siihen mitä sain siitä vaihdossa.
  Oliko sitä siirrelty lavetilla paikasta toiseen, vai oliko mittaria rukattu, sitä en tiedä, mutta luulen että sillä on ollut tällä välin omistaja tai useampi, jotka ovat ajelleet ehä jopa 50000 km.

 • Tein menneellä viikolla autokaupat eräästä käytetystä Fordista Helsingin Rinta-Joupilla ja ei kyllä ole mitään haukkumista kyseisestä tapahtumasta. Mitä todennnäköisimmin tulen ostamaan myös seuraavan autoni Rinta-Joupilta. Myyjät eivät olleet ollenkaan niin agressiivia kuin muissa liikkeissä. Positiivisesti yllätyin. Tosin tein itse myös taustatyön kunnolla ja varmaan olin vainoharhainenkin. Kerran on autokaupassa kusetettu.

 • Kuka ne romuautot sinne liikkeeseen vie ? Katsoppas peiliin.

  • Ei se rinta-jouppi niitä romuautoja eteenpäin kuluttajille myy. Ei rinta jouppeja kiinnosta paskaakaan minkälainen tonnin kottero niille tulee vaihdossa. Koeajo on tyyliin pihan läpi ja se on siinä, kunhan auto kulkee jotta jobbari sen saa pihasta haettua niin se riittää. Rinta jouppi ulostaa noi halvat autot mahdollisimman nopeasti pois pihastaan imagoarvoaan huonontamasta. Taitavat tuossakin tehdä bisnestä, vaikka autokauppa aina parjaa vaihdossa tulevia autoa. Jos jonkun auton käypä hinta on 5000e ja antavat siitä hyvitystä vaihdossa 3000e niin johan ollaan hyvin voitolla. Lisäksi säästytään käteisalennukselta kun otetaan asiakkaan vanha kottero vaihdossa. Rinta jouppi myy 3000e auton samalla hinnalla jonnekin häkkimyymälään ja ollaan kääritty hyvät rahat. Mutta ei se väärin ole. Bisnes on bisnestä.


 • R-J:n autoliikkeestä ostaneena on pako sanoa kaiken menneen oikein hyvin. Autot tomineet erinomaisen hyvin. Ne ovatkin Toyotia. Täytyy vähän ostajankin miettiä minkälaisen auton ostaa. Ei käytetty vaunu uusi ole. Nytkin kävin viikko sitten Vaasan liikkeessä ja siellä olisi ollut todella hyvä Aven dieseli hienolla huoltohistorialla ja jopa ruostesuojauksella, kun polvistuin alustaa katselemaan, mutta kun etsin farkkua ja tämä oli sedan.

  • Miksi muuten polvistuit sedania syynäämään, jos kerran farkkua haet?
   Melko erikoista "hyönteistutkintaa"...

   R-J myy ihan samanlaisia käytettyjä autoja, kuin muutkin autoliikkeet.
   Vertailu kuitenkin kannattaa, sillä R-J:n hinnat ovat yleensä, siis yleensä ei aina, tuhansiakin euroja kalliimpia, kuin mitä vastaavista mm. pienemmät autoliikkeet kehtaavat edes pyyntihintoihin laittaa.

   Ja virhevastuu-turva, ei siis milläänmuotoa takuuseen verrattava turva, on aina autoliikkeestä ostetuissa autoissa. Sillä ei ole merkitystä, maksatko pienelle liikkeelle 18000euroa autosta vai R-J:lle samanlaisesta 23900euroa. Vastuu ja turva on sama molemmissa.

   TÄSSÄKIN aloittajalle on R-J tarjoutunut korvaamaan osittain kulutusosien (ei siis virhevastuun alaisien) kunnostuksista. Saman tekee suurinosa muistakin autoliikkeistä.
   Silti, kuten tässä aloittaja mustamaalailee, hyväntahtoisesta autoliikkeestä yritetään vääntää huijariliikettä.

   Ihme touhua.


 • Rinta-Joupit ovat paisuneet ylisuuriksi autoliikeketjuiksi suurten autoliikkeiden ongelmineen. Vaarana on kasvottomuus, eikä yksittäisiä asiakkaita ja/tai työntekijää enää arvosteta.

 • Kaikki autot pitäisi ennen omistajanvaihdosta katsastaa! Näin päästäisiin pommeista eroon.

 • Suomi on huijareitten maa,Täällä huijaa Presidentti Täällä huijaa Ministerit Täällä huijaa Suurituloiset Täällä huijaa Johtajat Täällä huijaa Kusipäiset Suurituloiset Mutta kun kun tavallinen kaduntallaaja joka huijaa viedään putkaan annetaan sakot ja hyvässä lykyssä viedään linnaan ETTÄ TÄLLÄINEN IHANA SUOMI.

  • Todellakin huijareitten maa. Eikä vähiten autokaupoissa. Ja huijarit on per....een ovelia. Me oltiin todella tyhmiä ja meitä sai yksi Jyväskyläläinen Fiat Ducato asuntoauton myyjä kusetettua kunnolla. Pyysi huomattavan summan varausrahaa autosta, ettei myy sitä ennenkuin tullaan katsomaan. Kehui autonsa kunnon maasta taivaaseen, todella siistikuntoiseksi ja tekniikaltaaan priimakuntoiseksi. Emme olleet kyllä ihan samaa mieltä auton kunnosta ja etenkään sen siisteydestä. Kun myyjälle selvisi ettei autokauppoja tule, häipyi hän paikalta äkkiä. Lisäksi hän oli humalassa, liekö ollut tuhlaamassa niitä varausrahoja. Eihän sitä tiedä, kohtalon oikusta saatamme vielä joskus tavata!! Mutta se on varmaa, Jyväskylästä emme osta emmekä vuokraa autoa keltään. Eikä kyllä suositella muillekaan.


  • paskafiilis kirjoitti:

   Todellakin huijareitten maa. Eikä vähiten autokaupoissa. Ja huijarit on per....een ovelia. Me oltiin todella tyhmiä ja meitä sai yksi Jyväskyläläinen Fiat Ducato asuntoauton myyjä kusetettua kunnolla. Pyysi huomattavan summan varausrahaa autosta, ettei myy sitä ennenkuin tullaan katsomaan. Kehui autonsa kunnon maasta taivaaseen, todella siistikuntoiseksi ja tekniikaltaaan priimakuntoiseksi. Emme olleet kyllä ihan samaa mieltä auton kunnosta ja etenkään sen siisteydestä. Kun myyjälle selvisi ettei autokauppoja tule, häipyi hän paikalta äkkiä. Lisäksi hän oli humalassa, liekö ollut tuhlaamassa niitä varausrahoja. Eihän sitä tiedä, kohtalon oikusta saatamme vielä joskus tavata!! Mutta se on varmaa, Jyväskylästä emme osta emmekä vuokraa autoa keltään. Eikä kyllä suositella muillekaan.

   Selvästi eniten huojaavat duunarit, puoltakaan siitä mitä palkka edellyttäisi eivät tee töitä. Sen lisäksi yrittäjien pitää maksaa moisille huijareille lomarahat, pekkaset....


 • " Kaksi vuottamyöhemmin bongasin tuon samaisen auton Rintjoupin Seinäjoen liikkeen mainoksesta. Kilometrejä ilmoituksen mukaan mittarissa 165000. Hinta oli nyt miltei tuplaantunut siihen mitä sain siitä vaihdossa. "

  Tuota ylläolevaa ei usko kukaan, 2 vuotta lisää ikää ja hinta tuplaantuu.

 • olen-ostanut-monta-autoa-rintajoupin-huutokaupåsta-seinäjoelta-aina-pääsee-koeajaqmaan-koskaan-en-ole-pettynyt

 • Olen tehnyt Rintajoupin liikkeessä kaksi kauppaa, ensimmäisen ja samalla viimeisen.

 • Varsinkin R-J auton huolto Rantamaantie Vaasa.
  Tätä paikkaa kannattaa välttä, jos mahdollista. Kyseisessä huollossa huolto, kun huolto on noin 3 kertaa kalliimpaa kuin muissa merkkihuolloissa. He keksivät aina jotakin tunaroitavaa tilattuun huoltoon liittyvää. Se ottaa vielä kaikkein eniten päähän, kun eivät ole ihan rehellisiäkään. Esim Peugeot 207 cc etypyörän laakerin vaihto 230 e vaikka laakeri oli asiakkaan hankkima. Siis pelkkä työ 230 e Sepustvat jotakin että kun oli niin lujas. Voihan veteltä.

  • Vähän samaa lnssiin viilaamista mikkelinkin r-j;n korjaamolla. Osat ei käy,pakko tilata kalliimmat, yllärivikoja löytyy ja korjataan kysymättä.


  • Vaiha se laakeris itse kun kerta osaat ja on helppo kun faan.


 • Varokaa kyseistä yritystä, myyjät varsinaisia petoja ja esim kia t ovat deltan hankkimia plus rintajoupin provikat... Tein pahan virhee kun luotin heihin, takuu asiat päin helvettiä, olisi pitänyt tajuta ku auto tuli 3kk myöhässä

 • Ei millään pahalla mutta se kuka sulle on korjaukset tehnyt on se huijari.
  Ei ole korjannut noita vikoja lainkaan vaan pelkästään veloittanut sulta paritonnia 😂
  Ei nimittäin minkään malliseen tai merkkiseen kotteroon oikeasti kuvailemiasi vikoja parilla tonnilla pysty laittamaan 👍🏻

 • Joo itse omistan 11 000 arvoisen auton
  Ajattelin vaihtaa auton toisenlaiseen tänä vuonna.
  Lähetin vaihtopyynnön ja sain vastauksesi että autoni on 7000 euron arvoinen :D
  Aloin lähetellä linkkejä nettiautosta että tätä minun autoani myydään 11 000 euron edestä.
  Eipä ole kuulunut vastausta kun löit jauhot pussiin.
  En suosittele näitten kokemusten jälkeen kenellekkään.

  • Omistat omasta mielestäsi 11 000€ auton. Autoliikkeet, ihan niinkuin kaikki muutkin kaupat, tekevät liiketoimintaa, mikäli auton PYYNTIHINTA on 11 000€, toteutunut kauppa lienee 10 000€ (hyvällä onnella), eli tuo 7000€ hyvityshinta on aikalailla tappi, myydessään liike voi saada laskennallisen 3000€ voiton, josta vähennetään kulut: piiloittelemiesi vikojen jälkimarkkinointikustannukset, toimitilojen vuokrat, henkilökunnan palkat, työnantajamaksut, arvonlisävero, yhteisövero.... Jäljelle jää 1-400€, tosin monessa tapauksessa asiakkaan (sinun) "unohtamat" piiloviat syövät nuokin muutamat sataset, kun vaihdossa tuomaasi "helmeä" kunnostellaan virhevastuun piiriin.


 • Mistä alkaen Ranta-Rosvot ovat tarkastaneet ajoneuvoja?

 • Tikkurilan toimipisteessä on tarjolla valkoinen BMW 20000 eurolla. Pölläytti sellaiset savut autohalliin, kun sitä vähän käynnistettiin.

  Menkäähän katsomaan tuota huipputarjousta.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.