ENNEN SYNTIINLANKEEMUSTA EI...

Ennen syntiilankeemusta, eli ihmisen lankeamista tekemään sitä mikä on pahaa
Jumalan silmissä, ei ollut, eikä voinut olla evoteoriaa.

Evoluutioteorian pahin piirre on siinä, että se yrittää totuudenvastaisesti selittää, että kuinka muka tämä maailma olisi tullut tällaiseksi kuin se on ilman Jumalaa, ilman että mikään yliluonnollinen voima olisi vaikuttanut maailman historiassa.

Sitten evoteoriassa on vaikutuksia noituudesta ja noituuden käsityksistä. Evoteorian alkuaikoina eräät ihmiset, jotka olivat noituuden kanssa tekemisissä, pääsivät vaikuttamaan ainakin jonkinverran tuohon oppiin, ja niin evoteoriaan jäi joitakin noituuden piirteitä, ja sen käsityksiä maailman synnystä.

Sitten palataanpa alkuun: Jos kaikki ihmiset olisivat niinkuin ennen syntiinlankeemusta, niin kaikki ihmiset tietäisivät, että Jumala Kaikkivaltias on
maailmankaikkeuden alkuunlaittaja ja sen ylläpitäjä. Mutta ku paha tuli väliin, niin
eräät ihmiset, jotka eivät tunne ja jotkin eivät haluakaan tuntea Jumalaa, pyrkivät
myös tuon mukaan selittämään maailmankaikkeuden olemassaolon ilman Jumalaa, ja ilman minkään korkeamman voiman väliintuloa.

Eli evoteoreetikkojen tunnuslause voitaisiin muotoilla vaikka seuraavasti:

ME EMME OLE MISTÄÄN JUMALASTA MITÄÄN KUULLEET, EMMEKÄ HALUAKAAN KUULLA JUMALASTA, JOLLE ME MUKA OLISIMME VASTUUSSA
KAIKISTA TEOISTAMME, JOTEN EMME HALUA, ETTÄ MAAILMA SELITETÄÄN
NIIN, ETTÄ SIINÄ ON JUMALALLA JOTAIN RATKAISEVAA TEKEMISTÄ, VAIKKA SE OLISI TOTTA, VAAN ME TAHDOMME, ETTÄ PIDETÄÄN YLLÄ
EPÄTIETEELLISTÄ OPPIRAKENNELMAA MAAILMASTA JA SEN OLEMASSAOLOSTA ETTÄ MEIDÄN EI TARVITSISI OLLA MISSÄÄN TEKEMISISSÄ VARSINKAAN KAIKKIVALTIAAN JUMALAN KANSAA JA JOSTA
ME EMME USKO MITÄÄN HYVÄÄ, VAAN AINOASTAAN PAHAA, JA JOTA VASTAAN OLEMME KAPINASSA.

Edellinen kuvaa varsin hyvin evoteoreetikkojen sielunmaisemaa!

22

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HUUTONAAHUM

      JUMALA ON LUONUT KAIKEN PAHAN JA SALLII PAHAN. HÄN ON ABSOLUUTTINEN PAHUUS.

      • Pakstori

        Jumala suhtautuu pahasti valehtelijoihin. Saattana suhtautuu hyvin valahtelijoihin
        Jumala suhtautuu hyvin totuuteen. Saattana suhtautuu pahasti totuuteen, se kun on sen mielestä sen oma keksintö.


      • HUUTONAAHUM
        Pakstori kirjoitti:

        Jumala suhtautuu pahasti valehtelijoihin. Saattana suhtautuu hyvin valahtelijoihin
        Jumala suhtautuu hyvin totuuteen. Saattana suhtautuu pahasti totuuteen, se kun on sen mielestä sen oma keksintö.

        JUMALA ON LUONUT AIVAN KAIKEN - SIIS MYÖS SAATTANAN. KAIKKITIETÄVÄNÄ JUMALA ON TIENNYT JA SALLINUT SAATTANAN. SE ON TOTUUS JOTA TE PAHUUTEEN JA SAATTANAT USKOVAT ETTE HALUA MYÖNTÄÄ.

        ÄLYKKÄÄT IHMISET EIVÄT USKO JUMALAAN EIKÄ SAATTANAAN. YKSINKERTAISTA.


    • Totuudentorvettaja

      Tulipa taas tuutin täydeltä roskaa

      Evoluutioteoria, kuten tiede yleensäkin perustuu havaintoihin. Tiede ei ota kantaa siihen onko jumala olemassa vai ei. Evoluutioteoria tutkii/käsittelee sitä mekanismia, jolla elämä maapallolla näyttää havaintojen mukaan kehittyneen. Kirkon näkemys on, että evoluutio on jumalan tapa luoda lajeja.

      Havaintojen mukaan näyttäisi siltä, että lajit ovat kehittyneet sattuman ja olosuhteiden mukaisen valikoitumisen kautta. Jos jumala on luonut lajit, näyttäisi siltä että hän on halunnut piilottaa luomisensa ja toimia näkymättömissä. Toinen vaihtoehto olisi se, ettei hän vaikuttanut lajien kehittymiseen tai ettei ole olemassa. Tämä on sitten jokaisen itsensä uskon ja elämänkatsomuksen varassa.

    • Totuudentorvettaja

      "Edellinen kuvaa varsin hyvin evoteoreetikkojen sielunmaisemaa! "

      Evoluutioteorian parissa tavalla tai toisella työskentelevistä tutkijoista löytyy kutakuinkin jokaisen uskontoryhmän jäseniä, sekä myös ateisteja. Väite jonka mukaan evoluutioteoria olisi ateistinen, on perätön.

    • Ja aamen, paraniko olosi tämän saarnan ansiosta?

    • Totuudentorvettaja

      Miikanaahum kuuluu niihin, jotka ilmeisesti tapporaiskaisivat lapset ja vanhukset heti jos ei olisi pelkoa rangaistuksesta. Aika heikossa on moraali näillä uskiksilla.

    • Holy Ghost

      Kreationistit tällä palstalla kyllä kovin yrittävät linkittää evoluutioteoriaa ja Jumalaa toisiinsa, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Evoluutioteoria perustuu selviin luonnossa havaittaviin tosiasioihin ja siksi on vallitseva tieteellinen teoria piste.

      Evoluutioteorian voittokulun selittely jumalvastaisuudella huokuu epätoivoa ja oikeiden argumenttien puutosta. Viime aikoina palstan kreationistit oikein joukolla ovat ryhtyneet tähän epätoivoiseen, epäonniseen psykologiseen analyysiin, kun eivät pysty tarjoamaan mitään tieteellistä näyttöä, joka kumoaisi evoluutioteorian.

      • Pakstori

        Kreationistit tällä palstalla kyllä kovin yrittävät linkittää evoluutioteoriaa ja Jumalaa toisiinsa, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Evoluutioteoria perustuu selviin luonnossa havaittaviin tosiasioihin ja siksi on vallitseva tieteellinen teoria piste.

        Ei, vaan evoluutioteoria on samaistunut tieteen passiivisuuteen, ei tiedetä, kuka tai mikä kaiken loi ja kehitti. Se ei tarkoita tietenkään, ettei kaikilla ole tekijää... JUMALA on vain yleiskategoria sille, että kuka Jumalista kuuloinkin jotain tekee... Jumalia ei tosin ole montaa, ehkä vain kolme. Samoin Jumalattaria on kolme... Kerubeja on neljä. Ihmisiä on kaksi, mutta ihminen on silti osa tuota Isä, Poika, Veli-Jumaluutta, Jumalan Poika.... Jumalan veli eli Jumala, Setä tai Isä, on vain sellainen, joka on luonut maailmankaikkeuteen, jonkun elintärkeän systeemin....


    • Totuudentorvettaja

      "Evoteorian alkuaikoina eräät ihmiset, jotka olivat noituuden kanssa tekemisissä, pääsivät vaikuttamaan ainakin jonkinverran tuohon oppiin, ja niin evoteoriaan jäi joitakin noituuden piirteitä, ja sen käsityksiä maailman synnystä."

      Nyt menikin mielenkiintoiseksi!

      1) Uskotko noituuteen?
      2) Mitä nämä noituuden piirteet evoluutioteoriassa mielestäsi ovat?

      Et kai vain yrittänyt valheellisesti demonisoida tiedettä?

    • ...

      blah

    • Totuudentorvettaja

      Kyseessä oli taas kreationistien niin sanottu hit and run -tyyppinen avaus, jossa kirjoittaja suoltaa soopaa ja katoaa sen jälkeen kulman taakse, ettei joudu vastuuseen tekemisistään. Tyypillistä kreationistimoraalia :(

    • Miikanaahumin kuvittelema kaikkivaltias on siis heiveröinen ettei kykene kommunikoimimaan niiden kanssa jotka niinsanotusti eivät ole tavattavissa?

    • Epäjumalienkieltäjä

      Tämänkaltaisiin avauksiin suhtautuminen on eettisesti ongelmallista. Onko oikein yrittää todistella selvästikin harhaiselle ihmiselle, että hänen todellisuuskästyksensä on omien harhojensa vääristämä? Mitä sitten, jos tuossa tilassa oleva ihminen yksin koneensa ääressä tajuaa, että hänen tarkoin vaalimalla todellisuuskäsityksellä ei olekaan mitään pohjaa.

      Vaikea käsitys.

    • Apo-Calypso

      Pidä partapellesi sekä läpimätä ja kupansyömä "uskosi".

    • "Sitten evoteoriassa on vaikutuksia noituudesta ja noituuden käsityksistä. Evoteorian alkuaikoina eräät ihmiset, jotka olivat noituuden kanssa tekemisissä, pääsivät vaikuttamaan ainakin jonkinverran tuohon oppiin, ja niin evoteoriaan jäi joitakin noituuden piirteitä, ja sen käsityksiä maailman synnystä."

      Ehkä sinun kannattaisi olla hiljaa noituudesta ja taikauskosta. Tiedämme kaikki kristittyjen suhtautumisen muihin vastaaviin taikauskoihin - se näkee ne kilpailijoina uskomusten markkinoilla. Tiesitkö, että Ruotsin maakuntalaissa 1500-luvulla kiellettiin kuolleen ihmisen hiusten ja partakarvojen vieminen toisen ihmisen niitylle, karjasuojiin tai ulko-oven kynnyksen alle? Tämä oli onnen varastamista toiselta. Kun luen tekstejäsi, niin tuntuu kuin aikamatkailisi 1500-luvulle ja kauemmas taikauskoisen, pelokkaan ja oppimattoman ihmisen ajatuksiin.

    • >Edellinen kuvaa varsin hyvin evoteoreetikkojen sielunmaisemaa!

      Kyllä se kuvaa ainoastaan omaasi, ja hyvin kuvaakin.

    • Krevo

      Hei, mikanaahahum, älä yleistä. Ei kaikki evoluutikot ole jumalattomia.
      Osalla ei ole ristiriitaa esim. genesiksen kanssa siitä, miksi kaikki on tullut miten on tullut.
      Tämä laskutoimitus 3,9 mrd vuotta/200 mrd tähtijärjestelmää = 7 päivää, on siitä metka, että sen jälkeen, kun kaikki tähdet olivat valmiita, kaikki aika on ollut rinnakkaista, eli tuohan on sarja-aikaa, eli Jumala jossakin vaiheessa, 4 mrd vuoden aikana, kävi luomassa maamme:-) Jos se on rinnakkaista aikaa, niin kaiken alkuun on 6018 vuotta, mutta ellei, niin joku määrä 3,9 mrd vuoden sisällä, riippuen, monesko tähtijärjestelmä oma maamme oli luomisjärjestyksessä galaksissamme.

      Jos kaikki aika laskettaisiin samoin, kuin tuossa, Galaksissamme ajat ynnäten, on aikaa kulunut, 6000 vuodessa, ei 14 mrd vuotta, vaan 1,2 biljardia vuotta....

      Eli lopetin silti, evoaikojenkin tuhoamisen, koska ei tuosta 4 mrd ajasta 7 päiväksi muutettuna, voi tietää, pitikö silti 4 mrd vuoden aikana siirtyä yhden tähden jälkeen seuraavaan, vai luotiinko elämä niille kaikille yht'aikaa? En siis usko, ettei muualla ole elämää, Raamattukins sisältää kuvauksen "Jumalien Pojista", jotka muualta avaruudesta tulivat ottamaan naisiamme vaimoikseen....

    • Krevo

      Evoluutioteorian pahin piirre on siinä, että se yrittää totuudenvastaisesti selittää, että kuinka muka tämä maailma olisi tullut tällaiseksi kuin se on ilman Jumalaa, ilman että mikään yliluonnollinen voima olisi vaikuttanut maailman historiassa.

      EI evoluutioteoria selitä sitä ilman Jumalaa, ongelma on vain se, että ei tiedetä oliko se kehittäjä solu itse, vai vain tilavuus - Taivaan Isä, sen ympärillä ja äiti massa....

      • Evoluutioteoria perustuu havaintoihin, eikä yliluonnollisesta ole havaintoja.


    • Apo-Calypso

      Pidä partapellesi sekä läpimätä ja kupansyömä "uskosi".

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      314
      3672
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      268
      2115
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      99
      1449
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1353
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      93
      1338
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1207
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1198
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1034
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1028
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      924
    Aihe