Miksi maailmanloppu ei tule?

Me tiedämme, että adventistit jos ketkä odottavat maailmanloppua. Jokainen aamu kunnon adventisti avaa verhonsa tärisevin sormin ja odottaa näkevänsä innoissaan maailmanlopun enteitä, mutta kaikki odotus on ollut turhaa. Ei tule, ei sitten millään!

Minulla saattaa olla yksi syy sille, että maailmanloppu ei tule, vaikka adventtikirkko on sellaisesta saarnannut jo kohta 200 vuotta ja kristityt yleisesti jo 2000 vuotta, nimittäin Jumala ei halua tehdä itsestään valehtelijaa, vaan Jumala haluaa pitää Aabrahamille antamansa lupauksen ennen toista tulemistaan, sillä toisessa keskustelussa tuotiin esille tällainen Jumalan lupaus:

1Moos. 15:5
Ja hän vei hänet ulos ja sanoi: "Katso taivaalle ja lue tähdet, jos ne taidat lukea." Ja hän sanoi hänelle: "Niin paljon on sinulla oleva jälkeläisiä."

Nyt on niin ikävästi, että jos Jumala päättäisi saapua kohtapuoliin, niin Hän rikkoisi tuon lupauksensa Aabrahamille hyvin pahoin ja eihän kukaan halua rikkoa lupauksiaan ja olla valehtelija, ei edes Jumala, eihän?

Nimittäin galakseja on näkyvässä maailmankaikkeudessa noin reippaasti päälle 100 miljardia ja kun jokaisessa galaksissa on tähtiä satoja miljardeja, niin koko maailmankaikeudessa on tähtiä ehkäpä sellaiset rapiat 70 000 triljoonaa kappaletta.

Tietenkin jos Jumala luuli, että ainoat tähdet ovat ne, jotka näkyvät paljain silmin, eli joita on sellaiset 2500 kappaletta, niin ei Jumala sitten tietenkään ole valehtelija, mutta jotenkin minusta tuntuu, että Jumala tarkoitti tuolloin koko maailmankaikkeutta, eikä vain sen hyvin pientä ja syrjäistä osaa, vai mitä olette mieltä?

Joten sitten kun Aabrahamilla on sellaiset 70 000 triljoonaa jälkeläistä, niin Jumalan lupaus on täytetty ja tämän jälkeen maailmanloppu voi tulla, ilman että Jumalasta samalla tulee valehtelija.

Vai onko juutalaisten Jahve, josta tuli kristinuskon Jumala, hyvin pienen piirin jumaluus ja Hän tarkoitti vain paljain silmin näkyviä tähtiä, jolloin koko taivaan koko kutistuu minimaaliseksi ja sen minimaalisen, paljain silmin näkyvän tähdistön jumala halusi Hän Aabrahamille tehdyn ilmoituksen kautta ilmoittaa olevansa?

Mitäpä olette taas mieltä ja onko mitään ajatuksia?

Pyh! kertonee kohta omansa, mutta sen arvaamiseen ei paljoa aivokapasiteettia tule kulumaan keneltäkään, joten jos joku osaa ilmaista mielipiteensä yli kahdella sanalla, se otetaan ilomielin vastaan!

14

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelko persiissä.

      Toisaalta adventisti ei haluaisi maailmanlopun tulevan ja he ennemminkin toivovat, että kaikki heidän lahkonsa omaksumat ja Ellen Whiten julistamat ennusmerkit lykkääntyisivät tuonnemaksi hamaan tulevaisuuteen. Sellaisia adventistien mieluusti lykättäviä asioita ja tapahtumia ovat mm. EGW:n sunnuntailaki ja siihen liitetyt viimeiset vainot, jotka kohdistuvat kaikkiin niihin, jotka viettävät lauantaita lepopäivänään. Adventisteihin kohdistuvat kidutukset ovat monen jäsenkirjan taskussaan pitävän suurin pelon aihe.
      Kuulin erään adventistipastorin suusta kuinka hän kertoi, että hän tahtoisi kuolla ennen kuin kaikki EGW:n ilmoittamat ns. hirvitykset tapahtuvat.
      Ilmeisesti monen muunkin adventistin harras toive, joka toteutuu tahtomattakin?
      Useimpien ns. aktiivisten adventistien mieltä kaihertaa myös se pelastumisen epävarmuus kunkin adventistin kohdalla. Vaikka he kuinka ovat istuneet lauantaina siellä kirkon penkissä hartaan oloisena ja kiikuttaneet ne kymmenykset pastorikunnalleen, niin siitä huolimatta se epävarmuus kaihertaa siitä omasta paikasta kerran siellä paratiisissa. Jospa ne portit eivät aukenekkaan? Tai jos ei niitä portteja ole olemassakaan, vaan kaikki onkin ollut vain erään USA:sta kotoisin olevan lahkon huijariliikemiesten mammonan tavoittelemiseksi esitettyä petosta?

    • pyh!

      Ainoa valehtelija olet sinä itse.

      • > Ainoa valehtelija olet sinä itse. >>>

        Osannet varmaan perustella väitteesi?


    • Pyh!:n ei ilmeisemmin tarvitse perustella kommenttejaan, koska hän on omasta mielestään kakkitietävä ja kaikkivaltias, kuten hänen edustamansa lahkon pastoritkin ovat? Moniosaajia kaikki ja kaikilla aloilla?

      Adventistipastorit ovat tosin ehkä suurimmalta osalta saaneet "arvovaltaisen" koulutuksensa kirkkokuntansa opinahjoissa mm. USA:ssa ja Iso-Britaniassa, joten heidän tietomääränsä on aivan toista luokkaa kuin tavallisten seurakuntien rivijäsenten, joita adventtikirkon pastorikunnassa voidaan pitää lähes junttimaisina ja oppimattomina moukkina ja siksi heitä tuleekin kouluttaa kuuliaisiksi kirkkokuntansa pastoreiden elämän rahoittajiksi.
      Moni Suomen adventtikirkon vanhemman polven rivijäsen ei edes osaa englannin kieltä, joten heille voidaan syöttää tosiaan sitä pyh!:n mainostamaa made in USA potaskaa ihan kirkkain silmin ja ilmeenkään värähtämättä tai vaieta tyystin lahkon kiusallisista edesottamuksista ja toiminnasta muualla maailmassa.
      Ja niillä, jotka ovat ehkä valvoneet joillain englannin kielen oppitunneilla koulussa, on mahdollisuus nousta adventtikirkon sisäisessä hierarkiassa ylemmälle asteelle ja heistä tulee sitten kuuliaisia pastoreiden "äänitorvia ja juoksupoikia" seurakunnissaan. Maallikoita, joille ei makseta palkkaa, vaan he tekevät ns. vapaehtoisesti pastoreille kuuluvat työt, jotta pastori voi keskittyä "muummon mökkinsä" saneeraukseen ja muihin maallisempiin askareihinsa.

      On olemassa kaikenmaailman pikkuvirkoja, joihin voi ns. seurakunnissa yletä. On mm. seurakunnan vanhimman titteliä tarjolla ja voi yletä ja päästä seurakunnan johtokuntaan jäseneksi kuulemaan uusimmat seurakuntaa ja sen jäseniä käsittelevät juorut ihan sisäpiiristä käsin tai päätä säestäjän ja musiikista vastaavan virkaan jne.
      Kaikki tämä luonnollisesti ilman mitään korvausta, koska pastorit on koulutettu hokemaan: "Kyllä Herra kerran sitten maksaa."

      Liekö pyh! kyllästetty myös pastoreidensa taholta sillä amerikkalaisella "tuontitavaralla" siinä määrin, että hänelle on jäänyt potaska levy soimaan päässä ja perustelut ovat siksi hukassa?

      • pilleri poskeen

        Otahan ilmi-antaja rauhottavia, sillä kohta paukkuu. Pistä se vaikka lauantaimakkaran sisään, niin et huomaa syödessäsi sitä.


    • Tähtilapsi

      >>>1Moos. 15:5
      Ja hän vei hänet ulos ja sanoi: "Katso taivaalle ja lue tähdet, jos ne taidat lukea." Ja hän sanoi hänelle: "Niin paljon on sinulla oleva jälkeläisiä.">>>

      Bushmanni hyvä, eiköhän tässäkin raamatun paikassa ollut Jumalalla tarkoituksena rohkaista Aabrahamia kertomalla jatkuvuudesta(toivosta) tuohon tilanteeseen, ei tuo tarkka määrä ollut edes päätarkoitus. Luet tosiaan raamattua kuin piru. Et ymmärrä lukemaasi asian kokonaisuutta(tai et haluu), vaan takerrut niinikään yksityiskohtiin mitään muuta näkemättä. Usko jo ettei elämä ole niin pikkuruista kuin sinä sen näet rajoitetun tieteen tai ateisti silmälasein. Ihmiselämään ja tähän kaikkeen kosmokseen liittyy ulottuvuuksia, jotka pysyy iäti kätköissä ja salattuna, mutta et sinä kärsimättömänä kertakaikkiaan malta ja tätä hyväksy. Emme koskaan tule käsittämään kaikkea. Raamatusta voidaan lukea ihmisten kokemuksia ja kerrontaa jumalkohtaamisista. Tavalliset vajavaiset ihmiset ovat jumalhengen vaikuttamina kirjoittaneet ja haluten välittää tietoa jumalasta jälkiopolville. Eikä tässä ole onnistuneet kuin rosoisesti ja ok. Mutta pääasia on se että Jumala päätti astua ihmismuodossa maan kamarelle, josta evankeliumit kertonee osansa Uskoo ken tahtoo..:)

      • > Bushmanni hyvä, eiköhän tässäkin raamatun paikassa ollut Jumalalla tarkoituksena rohkaista Aabrahamia kertomalla jatkuvuudesta(toivosta) tuohon tilanteeseen, ei tuo tarkka määrä ollut edes päätarkoitus. >>>

        No eipä tietenkään.

        Mutta kun menemme vaikkapa vedenpaisumukseen, niin se on sitten tieteellisesti tarkka eksakti kuvaus asiasta?

        Entäpä luominen? Se tapahtui sanasta sanaan juuri kuten on kerrottu, vai onko kyseessä vertauskuvallinen jupina sen aikaisen tiedon tuottamana, kun jumalien luultiin kykenevän kaikkeen?

        Kuka tai missä on se ohjekirja, jossa kerrotaan, että mitkä tarinat on luettava vertauskuvallisesti ja mitkä on otettava kirjaimellisesti?

        Onko itse Jumala laatinut sen ja sen sisältö on jossain varmassa paikassa?

        >>> Ihmiselämään ja tähän kaikkeen kosmokseen liittyy ulottuvuuksia, jotka pysyy iäti kätköissä ja salattuna >>>

        Olet täysin oikeassa! NÄin se on, etenkin siellä sinun satumaailmassasi.

        Myös joulupukin lahjatehdas ja sen sijainti tulee pysymään ikuisesti salaisuutena sekä yksisarvistenkin kotimaa.

        Tästä olemme harvinaisen samaa mieltä.

        >>> Raamatusta voidaan lukea ihmisten kokemuksia ja kerrontaa jumalkohtaamisista. >>>

        Samoin Kalevalasta ja onhan näitä jokaisella kulttuurilla ja kansalla omansa.

        Eipä sitä ole kukaan kiistänytkään.


      • Adventisti
        bushmanni kirjoitti:

        > Bushmanni hyvä, eiköhän tässäkin raamatun paikassa ollut Jumalalla tarkoituksena rohkaista Aabrahamia kertomalla jatkuvuudesta(toivosta) tuohon tilanteeseen, ei tuo tarkka määrä ollut edes päätarkoitus. >>>

        No eipä tietenkään.

        Mutta kun menemme vaikkapa vedenpaisumukseen, niin se on sitten tieteellisesti tarkka eksakti kuvaus asiasta?

        Entäpä luominen? Se tapahtui sanasta sanaan juuri kuten on kerrottu, vai onko kyseessä vertauskuvallinen jupina sen aikaisen tiedon tuottamana, kun jumalien luultiin kykenevän kaikkeen?

        Kuka tai missä on se ohjekirja, jossa kerrotaan, että mitkä tarinat on luettava vertauskuvallisesti ja mitkä on otettava kirjaimellisesti?

        Onko itse Jumala laatinut sen ja sen sisältö on jossain varmassa paikassa?

        >>> Ihmiselämään ja tähän kaikkeen kosmokseen liittyy ulottuvuuksia, jotka pysyy iäti kätköissä ja salattuna >>>

        Olet täysin oikeassa! NÄin se on, etenkin siellä sinun satumaailmassasi.

        Myös joulupukin lahjatehdas ja sen sijainti tulee pysymään ikuisesti salaisuutena sekä yksisarvistenkin kotimaa.

        Tästä olemme harvinaisen samaa mieltä.

        >>> Raamatusta voidaan lukea ihmisten kokemuksia ja kerrontaa jumalkohtaamisista. >>>

        Samoin Kalevalasta ja onhan näitä jokaisella kulttuurilla ja kansalla omansa.

        Eipä sitä ole kukaan kiistänytkään.

        ""Ja hän vei hänet ulos ja sanoi: "Katso taivaalle ja lue tähdet, jos ne taidat lukea." Ja hän sanoi hänelle: "Niin paljon on sinulla oleva jälkeläisiä."

        Nyt on niin ikävästi, että jos Jumala päättäisi saapua kohtapuoliin, niin Hän rikkoisi tuon lupauksensa Aabrahamille hyvin pahoin ja eihän kukaan halua rikkoa lupauksiaan ja olla valehtelija, ei edes Jumala, eihän?""

        Tiedätkö sinä sitten tähtien tarkan määrän? Tai osaatko tarkkaan laskea kaikki Abrahamin jälkeläiset suvuittain (huom! kuolleita on enemmän kuin eläviä nykyään). Viittauksella selvästi tarkoitetaan lukematonta määrää ja ei kumpaankaan kohtaan kukaan ihminen voi antaa täysin tarkaa eksaktia vastausta, koskaan. Voit toki yrittää, mutta esim tähtitieteessä nuo arvioiden toleranssit ovat jo ihan käsittämättömiä. Joudut siis tieteilijänäkin tässä kohtaa väkisin päätymään tulokseen, en tiedä tarkaa määrää, ellet halua huijjata itseäsi.

        ""Kuka tai missä on se ohjekirja, jossa kerrotaan, että mitkä tarinat on luettava vertauskuvallisesti ja mitkä on otettava kirjaimellisesti?""

        Asioista voidaan vääntää kättä, että oliko ensin muna vai kana ja miten tulkitset sen kananmunan keltuaisen, mutta oletko varma, että se tieto on se kaikkein oleellisin asia sinun elämässäsi? Jumalan tunnustaminen on oman tietämättömyytensä tunnustamista, mutta se ei tarkoita ettei tietoa pitäisi tavoitella. Raamatussa sanotaan että Jumala on rakkaus. Sanotaan myös: Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.

        Matteus 22

        36 "Opettaja, mikä on lain suurin käsky?"
        37 Jeesus vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. [5. Moos. 6:5]
        38 Tämä on käskyistä suurin ja tärkein.
        39 Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. [3. Moos. 19:18 ; Matt. 19:19 ]
        40 Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat."

        Siinä on ydin, muu on vain kehys millä tätä ydintä kohti johdatetaan ihmisiä.


      • bushmanni kirjoitti:

        > Bushmanni hyvä, eiköhän tässäkin raamatun paikassa ollut Jumalalla tarkoituksena rohkaista Aabrahamia kertomalla jatkuvuudesta(toivosta) tuohon tilanteeseen, ei tuo tarkka määrä ollut edes päätarkoitus. >>>

        No eipä tietenkään.

        Mutta kun menemme vaikkapa vedenpaisumukseen, niin se on sitten tieteellisesti tarkka eksakti kuvaus asiasta?

        Entäpä luominen? Se tapahtui sanasta sanaan juuri kuten on kerrottu, vai onko kyseessä vertauskuvallinen jupina sen aikaisen tiedon tuottamana, kun jumalien luultiin kykenevän kaikkeen?

        Kuka tai missä on se ohjekirja, jossa kerrotaan, että mitkä tarinat on luettava vertauskuvallisesti ja mitkä on otettava kirjaimellisesti?

        Onko itse Jumala laatinut sen ja sen sisältö on jossain varmassa paikassa?

        >>> Ihmiselämään ja tähän kaikkeen kosmokseen liittyy ulottuvuuksia, jotka pysyy iäti kätköissä ja salattuna >>>

        Olet täysin oikeassa! NÄin se on, etenkin siellä sinun satumaailmassasi.

        Myös joulupukin lahjatehdas ja sen sijainti tulee pysymään ikuisesti salaisuutena sekä yksisarvistenkin kotimaa.

        Tästä olemme harvinaisen samaa mieltä.

        >>> Raamatusta voidaan lukea ihmisten kokemuksia ja kerrontaa jumalkohtaamisista. >>>

        Samoin Kalevalasta ja onhan näitä jokaisella kulttuurilla ja kansalla omansa.

        Eipä sitä ole kukaan kiistänytkään.

        >>Kuka tai missä on se ohjekirja, jossa kerrotaan, että mitkä tarinat on luettava vertauskuvallisesti ja mitkä on otettava kirjaimellisesti?>>

        Jokaisella uskonsuunnalla on oma selityskirjallisuutensa näihin asioihin. Sehän on kätevää ainakin kahdella tavalla: ensinnäkin omista lehdyköistä voidaan lukea se Ainoa Oikea tulkinta Raamatusta ja näin osoittaa kaikki muulla tavalla tulkistevat vääräuskoisiksi. Tämä nostaa uskovan heikkoa egoa ja sehän tuntuu kivalta. Toisekseen tällaisella valikoivalla selityskirjallisuudella saadaan kätevästi ohitettua kaikki Raamatun ristiriidat ja asiavirheet.

        >>Myös joulupukin...>>
        >>Samoin Kalevalasta...>>

        Sinä siis rinnastaisit Raamatun Kalevalaan ja superstaransa joulupukkiin? Hehee, sitä on liikkeellä... Uskovista tämä tuntuu tietenkin halventavalta ja pilkkaamiselta. Heillä ei kuitenkaan todellisuudessa ole MITÄÄN näyttöjä siitä, että heidän jumalansa tai jeesuksensa olisi yhtään sen todellisempi kuin muidenkaan mytologioiden päähenkilöt.


    • kuukahdus....

      Bushmannin elämä, jos olisi päättynyt vaikkapa toissapäivänä, niin se olisi ollut hänen kohdallaan maailmanloppu.

      Onko vaikeata ymmärtää asia ja elämänrajan ja ikuisuuden välinen ero.

    • >>Tietenkin jos Jumala luuli, että ainoat tähdet ovat ne, jotka näkyvät paljain silmin, eli joita on sellaiset 2500 kappaletta, niin ei Jumala sitten tietenkään ole valehtelija>>

      Jumala esitti tämä lupauksensa tietenkin Aabrahamin vajavaiselta näkökannalta katsottuna. Tai sitten kyseessä on vain metafora; Aabrahamilla tulee lupauksen mukaan olemaan yksinkertaisesti paljon jälkeläisiä. Tässä ehkä pari yleisintä uskovaisten vasta-argumenttia tällaiseen saivarteluusi.

    • lvjnfn

      Mitäs jos " tähtien määrä" oli ikään kuin kielikuva, joka tarkoitttaa "paljon"?

      Tai entäs jos Abraham on siirtynyt tuonpuoleiseen, jossa lisääntyminen jatkuu ikuisesti? Heh

      • >>Tai entäs jos Abraham on siirtynyt tuonpuoleiseen, jossa lisääntyminen jatkuu ikuisesti?>>

        Ikuisesti lisääntyvä siittokone? Ikiliikkuja on sittenkin keksitty! Naiset vain vaihtuvat, mutta Aabraham pysyy. Huisia!

        Jos toisaalta ajatellaan jumalan tarkoittaneen Aabrahamin suvun jatkuvuutta ihmiskunnassa yleensä, aina nykyisyyteen saakka, niin aivan yhtä hyvinhän voitaisiin ajatella kaikkien polveutuvan siitä huonoksi osoittautuneesta jumalan ensimmäisestä prototyypistä, Aadamista.

        Sitä paitsi, eivät ainoastaan Iisakin jälkeläiset ole olleet sikiävää kansaa. Myös Ismaelin lapset, nykyinen islamilainen maailma, on osannut tämän jalon taidon. Onneksi he osaavat myös tappaa lähes samassa suhteessa kuin siittävätkin.


    • kaksi riittää

      Voidaanhan ajatella myös niin, että Aabrahamin jälkeläisiä oli yhtä paljon kuin valoa heijastavia ja selvästi nähtäviä tähtiä oli sen aikaiselle taivaalla, eli peräti kaksi. Aurinko ja Kuu.
      Iisak ja Ismael.
      Monilla sen ajan patriarkoilla kun riiti, että osasi laskea kahteen ja sitten voitiin kertoa kahta niin monta kertaa kuin kulloinkin oli tarvis.
      Oli siis myös oikea ja vasen jne.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      317
      7150
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2184
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1611
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1429
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1143
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1127
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      330
      1015
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      863
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      845
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe