Syrjäytymistä vai sopeutumattomuutta yhteiskuntaan vai mitä!

omapolku paraspolku

Voiko "syrjäytyminen" olla myös oma valinta. Minusta voi, mutta silloin se ei ole "syrjäytymistä" vaan oman polkunsa etsimistä. Ja yhteiskunnan mielestä me oman polkumme etsijät olemme "syrjäytyneitä yhteiskunnan varoilla makaavia loisia". "Syrjäytynyt" on mielestäni kamala termi.

Muut "syrjäytyneet", eli mahdollisesti koulutuksesta ja työelämästä vapaaehtoisesti poisjättäytyvät, oman polkunsa ja elämänsä tarkoituksen etsijät, jotka joudutte/saatte elää yhteiskunnan varoilla : Kertokaa tilanteestanne ja ajatuksistanne!

37

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syrjäytynyt

      Kyllä "syrjäytyminen" voi olla myös valinta ja aika monelle se valinta varmaa onkin. Minusta tämä yhteiskunta on sairas ja en halua edes tänne sopeutuu. En ole myöskään kilpailuhenkinen ihminen, joten en pärjää täällä kilpailuyhteiskunnassa. Yhteiskunnan mukaan elämän tarkotus on opiskella, tehdä töitä maksaa veroo, jäädä eläkkeelle vanhana ja kuolla pois. Loisiminen on tavallaan moraalitonta toimintaa. Jokaisen pitäisi tavallaan tehdä, jotai elantonsa eteen. Mutta mitenkä hyödytän yhteiskuntaa, kun menisin esim hesburgeriin töihin. Myisin ja valmistaisin jotain epäterveellistä paska safkaa mitä kukaan ei tarvitse. Moni työ ei oikeasti hyödytä yhtään yhteiskuntaa vaan siitä on haittaa...

    • neljäs osa jo takana

      Syrjäytyä voi kyllä omasta tahdosta: elää yhteiskunnan tuilla, vaikka pystyisi palkkatöihin. Lienen itsekkin tähän porukaan kuuluva. Paikkakunnallamme on korkea työttömyysaste ja edes tukitöitä ei ole riittänyt kaikille.
      Kun on näin, niin työkkärissä on ihan tietoisesti katsottu läpisormien kohdallani tätä menoa. Nyt sitten on tullut eteen tilanne, että olen ollut jo niin pitkään työtön että on pakko työllistää kun hoitoaloilla ei riitä henkilökuntaa ja kaikiista ei niihin hommiin ole, niin minun oli pakko ottaa vastaan puolen vuoden työ.
      Virkailija sanoi, että on moraalisesti on väärin pitää henkilö työttömänä, kun samanaikaisesti etsitään sopivaa työnteklijää. Oli myös tuo työllistämisvelvoituskin vielä lisäpointtina.
      Siis en haluaisi olla töissä, mutta nyt on vain pakko olla. En kyllä halua olla mikään luuseri ja elää loisena. Totuus on että teen varmasti paljon tehokkaammasti töitä silloin kun ole työttömänä ja saan vain pienen työttömyyskorvauksen. Ei tästä työstänikään paljoa makseta. Ei siitä jää oikeastaan paljoa enemmän käteen kuin mitä olen saanut työttömänä ollessani.
      Siis joudun tekemään duunia, joka ei ole mieleeni ja ne jutut jossa koen olevan paikallani jäävät nyt suurelta osin tekenättä.

      • omapolku paraspolku

        Kerran vain eletään, ja jos sekin elämä pitää viettää kuten yhteiskunta haluaa.. mikä mieli tällä elämällä on.

        Olen äärettömän ylpeä heistä jotka ovat löytäneet mieleisensä alan ja tekevät töitä samalla ansaiten itse oman elantonsa. Niinkuin yhteiskunta on tarkoittanutkin.
        Mutta yhtä ylpeä olen ja toivon muidenkin olevan heistä meistä, jotka tekevät sitä työtä mitä itse pitää mieleisenä. Se ei välttämättä tuo elantoa pöytään, mutta tekee sen ihmisen elämästä mielekkäämpää kuin jos hänet oisi puristettu yhteiskunnan muottiin.


    • makekorjanteri

      Oon nisti xD sossumassit keran kuus. Oon syrjäytyny ku mutsi potki pihallu ku poltin kannabista. Nyt saan yhteiskunnan tuilla huumeita. xD kiva ku kaikki kaverit pummii tupakkaa ku luulee että pöllin niillekki ku mula ei oo mitää menettetävää. Menkää lampaat töihin nii mä vedän piriä teidän vero_rahoilla

      • KatsonSuakunkirjotan

        EBIN TUNNISTETTU'D :DDD


    • Alakortes

      Viddu volvon beräki o kiero ja gone dippunu giinniggeiltää :--DD Ei oo helbboo. Vihhu gylmä geitto degis boikaa. Lahjoddakaa mulle vidusti hitsilankaa kans XDD

      • LassiHakola

        Mee töihi


    • Alakortes

      Nogu viddu volvo o menny nii baljo ojii myöde ed ei sil bäästä liiggeelle viä aigoihi :--D Leimalle ei oo iginä midää mahigsii. Engä mee kävelle XDD

    • Pekka-Erik

      >Knock knock
      >Who's there?
      >Auvinen
      >Oh shit

      • Kivistä

        Kalle nyt kotiin. Äiti on lämmittänyt aamupuuron


      • Alakortes

        Pääsenks kans aamupuurolle? Tuun jos o byllynalle :--DDD


      • alakorteasonhomo

        ei viddu bojad


    • Alakortes

      Ei vihhu auvinen lähetää menee täältä :----DDDDD

      • J11AA

        Nyd viddu juho


      • Alakortes

        No pelottaa vihhhu :---D Vois bistää volvon lisävirralla gäymää ja ajaa Auvisen yliXDD


    • yeet

      o shit waddup

      • Hemmett1

        Veeti mee töihi


    • jumankekka

      jumankekka

    • MENKÄÄKASVAMAAN

      Miksi täälä on ala-asteikäisiä pilaamassa rakentavaa keskustelua järkevästä aiheesta. Saatana eikö äiti opettanut käytöstapoja

    • keio69

      ollaan kyllä jo lukiossa, on vaan tylsää

    • Yhteiskunta.on.vankila

      Sanasta "yhteiskunta" tulee minulle mieleen vankila. Aina!

      • Vitun_kävyt

        Perustakaa uus keskustelu vitun kävyt saatana ketää vittuakaa kinee tää on meiän mesta ny


    • leipärahaa

      Voi meitä lukiolaisia
      Pelastakaa meidät tältä piinalta ja antakaa meille leipää

      • Leipämiehen_vihaaja

        Vitu Jeesus missä kala


      • Kalamiehen_vihaaja

        Jeesus hylkäsi


      • Kalaleipämiehen_vihaaja

        Juokaa ny isot miähet kaliaa


    • NaruManne

      Vittu kaiki mää oon tyäämies ja mul on sellaset lihakset ettei mitää raja viddu oon vetäny varmaa 100kg kaikkii steroideja ja kaikee muuta XD Kaikki pummittu yhteiskunnan kassasta et haistakaas viddu enkä varmana mee turkii takass :---DDDDDD

    • Anssi_Umpikela

      Ei vidu Alakortes osta helvetin ooppeli nii tiät mikä on kasa paskaa :DDD Volvo on laatukamaa verrattuna ooppeliin. Oli aikasemmin mulla Corsa vuosimallia -03 (Juu sellanen pallomalli juuri :D) 1.6 litrasella turbodiesel koneella ei vihhu midä nokikylpyä aina annoin takana tuleville. Sit se leipo ja työnsin paaliin. Loppu hyvin kaikki hyvin ;)

    • srthsrtsw

      saaks töistä rahaa?

    • Mun tilanne on se, että olen ollut marraskuusta 2012 lähtien kuntouttavassa työtoiminnassa. Eli lähes neljä vuotta. Palkallisessa työssä en ole ollut kesän 2011 jälkeen.

      Asun yksinään. Sain säästetyksi rahaa säästötilille, ja muutin vanhempien luota yksin asumaan viime vuonna.

      Olen tottunut elämään pienillä tuloilla. En polta, ja alkoholia juon jotain 30 euron arvosta vuodessa. Isompiin hankintoihin säästän.


      Kirjotin jo aiemmin tänne palstalle mun tyypillisestä arkipäivästä: Herätyskello soi klo 6. Käyn vessassa pesemässä hampaat. Syön lautasellisen puuroa, ja juon kupin kahvia. Surffailen tabletilla netissä. Kahdeksaksi menen kuntouttavaan työtoimintaan. Lähden sinne kävellen, ja olen siellä kahteen asti. Puoli kolmen aikoihin olen kotona, ja laitan ruokaa. Ruuan jälkeen juon tuopillisen kahvia, ja otan päikkärit. Laitan herätyskellon soimaan neljäksi, ettei päikkärit veny liian pitkäksi. Lähden kylille kävelemään. Siinä joskus viiden jälkeen palaan kotiin kaupan kautta, jos tarvitsee jotain ruokia ostaa. Kuuden aikaan syön ilta palaa, ja loppu ilta menee koneella ja telkkarin ääressä.

      • ilta_palaa

        Miten olis äidinkielen kurssi?


      • Siitä on aikaa, kun oon koulun penkillä äidinkieltä opiskellut. Taisin saada seiskan äidinkielestä peruskoulun päättötodistukeen.


      • Siimesxxx
        ilta_palaa kirjoitti:

        Miten olis äidinkielen kurssi?

        Paras äidinkieli on äidin oma kieli. Sitä vasten kun kyrvän saa niin ollaan aika lähellä taivasta :;)


    • Alakortes

      Onhan ne ooppelit halpoja pitää ja ostaa mutta siihen se sitten jääkin :D rupee käymää kalliiksi kun viikon välein jotaki paskoo :D onhan ne aika rumiakin loppupeleissä... mut onhan sellasessa vanhassa kunnon kadetissa sitä jotai varsinki jos sitä on laitettu sillee että on vitunmoinen luisupulkka :D Volvo ny on iha perus hyvä auto, vanha kunnon ruottalainen 240 tiiliskivi kumminki kestää vaikka mitä, on kyllä koitettu sellasia paskomalla paskoa mutta ei vaa meinaa millää hajota ennenku sitte jossain tietyssä pisteessä :D mut sittekku menee näihin uudempiin nii yli 2.0 l t4 koneelliset on kyllä sitte ihan viimenen mitä kehtaa käyttääkkään ku alkaa olee sellasia paskahalvauksia ne uudemmat että :D jonku verran on niistä kokemusta ku on hallille tuotu korjattavaksi ja ei helvetti mitä paskaa sieltä pellin alta löytyykään :D ite oon sitä mieltä aina ollu että jos haluu jotai varmatoimista nii paketti auto on hyvä vaihtoehto. Mutta kukapa sellasta haluis ku lelut on kivempia :D että ei muutaku inter webbiin ja 2jz tilaukseen ja sitte joku vähä sporttisempi takaveto japsi alle nii alkaa olee elämä kohillaan ;)

      • Umpisuoliantsoni

        Meenny vittu nukkuu................ 2016 vuosimallin AUTOT on ainut mitä hyväksyn itelleni. Ostan kaiken liikkeestä uutena, jos auton mittarissa yli 100km, työnnän jokeen tai poltan. Minä, kaikkien ihmisten kuningas hyväksyn vain parasta.


    • täältä.katsoen

      Jos omasta syystään syrjäytyy, jättäytyy yhteiskunnan ulkopuolelle on myös itse itsensä elätettävä! Missä omatunto niillä jotka kyllä ruikuttaa sossuissa ja leipäjonoissa, vaatii "ansaittuja" etujaan vaikka päivääkään eivät työtä ole tehneet! Ja vielä kehtaavat vaatia!?
      Häpeämättömiä loisia. Sitä ihmisroskaa mistä joku joskus puhui.
      Ihan ok jos sitten kun pysytte omillanne. Minun kukkarolleni ei tarvitse tulla. (Ettekä ikävä kyllä edes pääse :-D)

    • Muahahahahahaa

      Jäin työttömäksi enkä halunnut joutua te-toimiston orjuutettavaksi eli raportoimaan kaikesta, käymään jossain v*tun vauhtia työnhakuun tapahtumissa ja hakemaan paskaduuneja. Tein siis näin: ravasin lääkärillä, itkin ja valitin milloin mistäkin nuhasta, ihottumasta ja päänsärystä. Sain kaikki mahdolliset tutkimukset ja vuodeksi sairasloman masennukseen. Olen elänyt vapaaherran elämää ja nyt vuodenvaihteessa alkavat korkeakouluopinnot, joihin minulla oli aikaa lukea. En olisi ikinä päässyt korkeakouluun, jos olisin jotunut te-toimiston asiakkaaksi. Suosittelen tätä taktiikkaa kaikille. Saan nyt psykiatrilta pääntaputuksia.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      129
      4880
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3076
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1787
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1601
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1228
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1213
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1177
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1177
    Aihe