Pehmeä jousitus?

xxxxxffx

Miksi suomalaiset eivät ole ymmärlätäneet sitä että perinteisen mid/fullsizeauton jousitus sopii meikäläisille seututeille ja yksityisille sorateille paremmin kuin vaikkapa Keski-Euroopan pienellä raekoolla tehdylle assulle tai betonikaduille?

Kauheassa kiimassa ostetaan VAGmerkkisiä kärryjousitettuja "priimiumeja" kun vain Startin toimittaja sanoo taikasanan sporttinen. Mikä siis tarkoittaa hevoskärryjousitusta ja telaketjupyöriä.

14

318

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tä hä

   tekikö kipeetä kun järki lähti?

   • Jubilee.

    Minulta lähti järki parikymmentä vuotta sitten, mutta ei tehnyt kipeetä, tuntui kuin "amerikkalainen unelma", eli vaihdoin jenkkiautoon. Eikä ole sen jälkeen järki palautunut, jenkki on edelleen käyttö- ja harrasteautona ja matkanteko on yhtä nautintoa. :D


  • Kelpo Mies

   Niin kyllä ne "perinteiset" mid- ja full-size sedanit ja stw:t on olleet historiaa jo parinkymmenen vuoden ajan. Tavan arkikulkine ei amerikoissa juuri eroa eurooppalaisesta vastineestaan.

  • läski pehmentää

   kuka nyt ajelee sorateillä ja jollain "seututeillä", (mitähän nuo lieneet).
   Amerikkalaiset auto ovat kovuudeltaan nykyään hyvin lähellä eurooppalaisia, hiemen huonompia vaan.

  • Ei kiva

   Sitä 60-70 lukulaisten jenkkien vaappumista ja heijjaamista ei voi kehua kuin korttelirallissa ja kudulla.

   • wanhat huonot ajat

    juu, hauskaa katsoa vanhempia jenkkileffoja joissa on takaa-ajokohtauksia kun vanhat lullat hyllyy ja heiluu pahemmin kuin laivat myrskyssä. Jossain jenkkien suoralla tiellä nuo vielä ymmärtää, mutta ei euroopan mutkaislla teillä joita ei ole tehty viivoittimella mantereen halki.
    Onhan Citikalla loitavia jousituksia jos pää ei kestä hyviä ajo-ominaisuuksia.


  • Driver.

   Suomalaisissa on niin paljon kasakoiden geenejä, että nauttivat mieluummin pienestä kärsimyksestä ja kidutuksesta, kuin mukavasta, nautinnollisesta elämästä.

   • onaboy

    noi jenkkien japsit myydään hinnat alkaen mallina jenkeissä samalla koneella joka on täällä se huippu versio, ja usa japsi versiot ajaneena samasta autosta niinn jenkkiversion jousitus oli jenkkityyliin pehmeämpi. mutta itseasiaan, on se mukavampi ajaa huonoja suomalaisia teitä niin että ei joka kuoppa tunnu :)


   • Tietäsivätpä vaan
    onaboy kirjoitti:

    noi jenkkien japsit myydään hinnat alkaen mallina jenkeissä samalla koneella joka on täällä se huippu versio, ja usa japsi versiot ajaneena samasta autosta niinn jenkkiversion jousitus oli jenkkityyliin pehmeämpi. mutta itseasiaan, on se mukavampi ajaa huonoja suomalaisia teitä niin että ei joka kuoppa tunnu :)

    Eihän kaksi vuotta sitten amerikan Golffiin ollut edes saatavilla muuta kun vapaasti hengittävä 2.5L, kun ei amerikkalaisille TSI kelpaa Ja kuvitelkaa Touran Tila-autoon oli saatavilla V8 :D:D:D: Toyotalla on Silveradoa vastaava Tundra amerikassa johon saa 5.7 V8 ja pienimmillään 4.0L V6. Joku aika sit katoin, et Avensista vastaavaan 2013 Avaloniin oli joku 3.5 mylly.

    Monissa eurooppalaisissa amerikan malleissa on pehmeämpi alusta kun euroopan vastaavassa, koska amerikkalaiset ei edelleenkään suostu ajelee sellasilla kivirekiautoilla mitä täälä myydään. Onneks Tampereen seudulla on Lincolnin Town careja taxina, niin pääsee suomalaiset ihmettelee sitä kun ei hämeenkadun mukula kivet tunnu ollenkaan eroavan tasasesta asfaltista:D

    Niin ja toi yks tua edellä vielä väitti, että nykypäivän amerikassa ei autot juurikaan eroa eurooppalaisista, voisin vaikka kuinka luennoida nykypäivän Impaloista, Tauruksista, suburbaneista, Navigatoreista, Aspeneista, Savannoista, Lucerneista yms.................. mutta on parempaakin tekemista, vituttaa vaan noi tynnyrissä elävät tekniikan maailman lukiat, jotka kehtaa puhua luulojaan totena, Se vaan on sellasta, et kaikki tietää kyllä esimerkiks Sebringin, mutta ei ole kuulluutkaan samaan aikaan myytävästä isommasta Chryslerin sedanista, eli LHS:stä, no ei tietenkään kun ei autoa vaivauduta suomeen tuomaan, joten nää "kelpo miehet" vois jättää Amerikan rauhaan.


  • Kelpo Mies

   "Amerikkalaiset auto ovat kovuudeltaan nykyään hyvin lähellä eurooppalaisia, hiemen huonompia vaan. "

   Millälailla huonompia ja miten se ilmenee ?

   "juu, hauskaa katsoa vanhempia jenkkileffoja joissa on takaa-ajokohtauksia kun vanhat lullat hyllyy ja heiluu pahemmin kuin laivat myrskyssä. Jossain jenkkien suoralla tiellä nuo vielä ymmärtää, mutta ei euroopan mutkaislla teillä joita ei ole tehty viivoittimella mantereen halki."

   Niin siis vanhat eurooppalaiset autotko sitten olivat alustansa ominaisuuksilta jotenkin mullistavasti parempia ? Eurooppalainen moottoritie ei siis ole vedetty suoraviivaisesti ?

   Ainoa asia noissa ylläolevissa sitaateissa, joka pitää paikkansa, on se, että amerikkalaiset autot (ne vanhemmat) oli suunniteltu nimenomaan mukavaan ja vaivattomaan matkantaittamiseen hyväpintaisilla väylillä. Karumpiin olosuhteisiin oli omat kulkineensa.

   Tätä ei 1960-70 -lukujen suomalainen "autotoimittaja" halunnut ymmärtää, polkiessaan peruskäyttöjenkkiä sorarännissä kuin vierasta sikaa, ja kun auto ei kovasta yrityksestä huolimatta tahtonut kulkea jatkuvasti sladissa, se oli täysi paska.

   Nämä myytit muutuivat suomalaisen, laumasieluisen taviksen aivoissa kivenkovaksi faktaksi, joka pitää pintansa tänäkin päivänä.

   Ei se vanha jenkkiauto todellakaan mikään maailman paras autoteollisuuden taidonnäyte ole, eikä se ole ikinä sellaiseksi tarkoitettukaan. Onpahan vain oman aikakautensa tyypillinen massavalmiste, hyveineen ja puutteineen.
   Silti se tarjoaa usein enemmän, kuin vastaavan ikänen eurooppalainen tai aasialainen serkkunsa.

   • ^^^^^^^^^^^^

    Minulla oli joskus autona 1966 Dodge Coronet ja sain silloiselta appiukkoehdokkaalta Tuulilasilehden koeajoraportin ko. autosta.

    Loppuraportissa toimittaja (yllättäen) kehui autoa kovasti ja ihmetteli itsekin, kun hiekkatienpätkä jossa he kävivät autoja vertailemassa, taittuikin Coronetilla "yhdellä kädellä leppoisasti ajaen" nopeammin, kuin monella urheilullisena pidetyllä saksalaisautolla, "hampaat irvessä ajaen".

    Eikä se -66 Coronet todellakaan ollut mikään "lulla", vaan ainakin oman mittapuuni mukaan liiankin kovalla alustalla varustettu auto.

    Ja tälläkin hetkellä minulla on kaksi tehdaskuntoista jenkkiä, joissa molemmissa on huomattavasti jäykempi alusta, kuin edellisessä, uutena n.130000euroa maksaneessa A6 Audissa.

    Mutta ilmeisesti on kiva esittää tietäjää, ja haukkua autoja, joista ei tiedä yhtään mitään, Ilmeisesti ei metrinkään kokemusta edes kyydissä istuen, saatika ajaen.


  • West.

   "Silti se tarjoaa usein enemmän, kuin vastaavan ikänen eurooppalainen tai aasialainen serkkunsa. " .... ja usein vielä tänäkin päivänä. .D

  • suurta mukavuutta

   Eipä juuri löydy mukavampaa autoa kuin vanha iso jenkki jossa alusta ja jousitus kunnossa sekä pehmeä sohvat. Menee mukavasti hidasteista ja kuopista toisin kuin uudemmat eurojapsi autot.

   Kaikki ei vaan ymmärrä hyvän päälle.

   "Huonot kaarreominaisuudet", ehkä jos ajaa rallia liikenteessä, itse ajelen nautiskellen ilman kiirettä työmatkani.

   Toki se loppuun ajettu huonokuntoinen jenkki voi olla epämukava ja liika vaappuminen on liikaa

   • Kahta en vaihda....

    Olin urheilullista mainetta omaavan uudehkon neliovisen perhe-euroauton kyydissä ja kyyti oli minun makuuni todella epämukavaa. Moottoritien asfaltin rosot tuntuivat takapuolessa, puhumattakaan asfaltissa olevista pienistä vaurioista ja melu oli niin kova, että keskustelu oli hankalaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Töistä lomautettu Jasmiina äimän käkenä Big Brother -voitosta - 30 000 euroa rikkaampana kotiin!

   Hämmentynyt Jasmiina voitti kireässä kisassa Big Brother Suomi -realityn. Jasmiina sai äänistä 50,1% ja Aki 49,9%. Voittiko mielestäsi oikea kisaaja?
   Big Brother
   181
   7661
  2. Esko Eerikäinen tuo kolumbialaisen äitinsä tv:seen: Pieni Esko tuli vain 10-vuotiaana yksin Suomeen

   Tiesitkö, että pieni Esko lähetettiin Kolumbian vaaroista yksin vain 10-vuotiaana Suomeen? Lähtiessään Kolumbiasta Esko sai äidiltään muistoksi yhden
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   5829
  3. Some liekeissä! Mikko Leppilampi jättää TTK:n - Kollegat ylistävät: "Huikea ja uniikki", "The best"

   Mikko Leppilampi teki kyllä huikean uran Tanssii Tähtien Kanssa -juontajana, yhteensä 10 kautta. Mitä luulet, kuka mahtaa astua Leppilammen saappaisii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   2920
  4. Onnea Tanssii Tähtien Kanssa -kisan voitosta, Ernest Lawson!

   TTK:n voitti pystymetsästä tanssiparketille tullut Ernest Lawson ja Anniina-ope. Valitsiko kansa oikein ja voittiko oikea pari, mitä mieltä olet? ht
   Suomalaiset julkkikset
   67
   2104
  5. Onko Saramon Pekka Kiira Korven nyksä?

   Eikös Saramo lopettanut, Kiirahan sanoi, että ei ole urheilija ENÄÄ, voi olla entinen!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   1689
  6. Pikkaraisen ulosanti instassa

   Onko sillä kaikki kotona yläkerrassa... Miten lapsellisia kommentteja sillä on insta kuvissa. Laitan auringon nukkumaan. Mennään ostamaan kaunoluisti
   Kotimaiset julkkisjuorut
   229
   1300
  7. Tässä täytyy olla jotakin erikoista

   En voi ymmärtää muuten, miksi niin koukutat minua, ja minun kokemukseni on, että me kohtaamme jollakin syvällisemmällä tasolla. Eikä tunne muutu eikä
   Ikävä
   72
   1156
  8. Kyllä noita sun silmiä

   kattelis mielellään.
   Ikävä
   48
   1091
  9. Olen rakastunut suhun

   Joten kerro miten mun pitää toimia, että saan sun tunteet selville ilman kiusaantunutta ilmapiiriä? 💘
   Ikävä
   58
   1066
  10. En vain pääse sinusta irti

   Alussa yritin, yritin tosissani, mutta se kesti vain n. kuukauden, ja palasi vanhoille uomilleen. Olen pahoillani nainen. Olet linnoittautunut sydämee
   Ikävä
   66
   1007
  Aihe