Keskiaikainen käsitys helvetistä on oikea

Valitettavasti totta

Harvoin enää nykyaikana puhutaan kadotuksesta eli helvetistä sellaisena kuin se oikeasti on ja jollaisena Raamattu sen esittää. Helvetti on kauhujen paikka. Synnin palkka on kuolema eli ero Jumalasta. Helvettiin joutuva ihminen joutuu samaan paikkaan jossa on jo kärsimässä osa demoneista eli langenneista enkeleistä. Se on täydellinen pimeyden ja kauhujen paikka jossa kärsitään ikuisesti.

Juud.1:6 "Ja niitä enkeleitä, jotka eivät pitäneet kiinni korkeasta asemastaan vaan hylkäsivät omat asuinsijansa, hän pitää pimeydessä ikuisissa kahleissa suurta tuomion päivää varten."

Jumalattomat ihmiset joutuvat samaan paikkaan. Tulen ja demonien luo ikuiseen kärsimykseen. Se on ihmisen kohtalo jos ihminen ei hyväksy Jeesusta syntiensä sovittajaksi ja pääse taivaaseen Jumalan luo.

Matt.25:41 "Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen."

Matt.25:46 "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

2Piet.2:17 "Heille on varattuna synkin pimeys."

Job.18:13-14 "Hänen ruumiinsa jäseniä kalvaa, hänen jäseniänsä kalvaa kuoleman esikoinen. Hänet temmataan pois majastansa, turvastansa; hänet pannaan astumaan kauhujen kuninkaan tykö."

Dan.12:2 "Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen."

Matt.22:13 "Siellä itketään ja kiristellään hampaita."

Ilm.14:11 "Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä"

Luuk.16:22-31 "Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan. Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!' Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa. Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.' Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon sillä minulla on viisi veljeä - todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan'. Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'. Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'. Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'."

Helvetin kidutuskammiot sijaitsevat maan alla. Vanhassa Testamentissa Jumala antoi kerran helvetin niellä elävältä eräät Jumalan halveksijat.

4Moos.16:33 "Näin he vaipuivat kaikkineen elävältä tuonelaan; maa sulkeutui heidän jälkeensä, ja he katosivat Israelin kansan keskeltä."

Bill Wiesen oma henkilökohtainen kokemus ja todistus - 23 minuuttia helvetissä:

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=2317

Selitys sille miksi ikuinen rangaistus on oikeudenmukainen:

http://www.youtube.com/watch?v=V5G0YnrPPzo

15

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sairastamenoa

      Sairas uskonto ja sairas jumala, ei voi muuta sanoa :)

    • Otto Petteri

      Sinänsä tällainen on mielenkiintoista;
      Kyseessä on kuulemma lähimmäisenrakkaus ja jokin armo, mutta kaikki perustuu kuitenkin pelotteluun helvetistä ja tuhoamisesta. Siltä sitten "pelastuu" kunhan liittyy uskonlahkoon ja tottelee heidän määräyksiään.

      "Tulkaa minun tyköni! Jos ette tule, niin perkele teidät perii ja vie helvettiin!!"
      Niinkö?

      Onneksi tuollaisia ei tarvitse miettiä tai uskoa, kun en kuulu yhteenkään lahkoon tai uskonnolliseen yhdistykseen, joten nuo uhkaukset eivät koske minua. Mutta montako ihmismieltä on murrettu tuollaisilla uhkauksilla ja pelotteluilla?

    • .l.l

      Sairasta, ei voi muuta sanoa:(
      Minut peloiteltiin lapsena puolikuoliaaksi helv-etillä, valvoin yökaudet kun pelkäsin tehneeni pyhänhengen pilkan.
      Lapsilta kielletty pitäisi noiden kauhuskenaarioiden tuputtajien olla. Eivät taida itsekään ymmärtää kuinka sadistisia ovat luonteeltaan.

      • totta 1

        .I.I
        Jeesus sanoi älkää peljätkö. Miksi pelkäät.


      • myum98
        totta 1 kirjoitti:

        .I.I
        Jeesus sanoi älkää peljätkö. Miksi pelkäät.

        Miksikö pelkään? Koska olen ihminen. Eikä sillä ole mitään väliä mitä jonkun satuolennon väitetään sanoneen.


    • -Brina-

      Helevetti taitaa olla aloittajalle tärkeä pointti, koska on tehnyt tämän aloituksen monelle palstalle. Hän ei vaan ymmärrä kuinka väärässä hän on 'lujasta uskostaan' huolimatta!

    • jaa-empä-tiädä-niin

      Elämä voi olla helvettiä koska loppuviimeksi kaiken pelko on kuolema ehkä jopa surkea sellainen. Mites helvetti vois olla pahasta eihän siellä edes kuole ja kaikesta kolotuksesta ym. hammaskolotuksesta ei seuraa mitään. Aika hupi paikka sanoisin ja kuulemma vielä lämmintä vuodet ympäriinsä sikälimikäli niillä vuosilla siellä väliä, kun kerran kuolematon :)

      Kaiken pahintä mitä mä voisin kuvitella niin vitivalkoinen mailma jossa joku hemmo soittelee harppua päivästä toiseen.. ja kaikki niin ihku onnellisia.. huhuh!

    • Herätkää harhasta

      Taivas ja helvetti ovat kirjailijoitten ja teidemaalareitten riemuvoitto. Mistään muusta aiheesta ei ole kirjoitettu ja maalattu yhtä paljon. Mistään muusta aiheesta ihmiset eivät ole joutuneet "aivomadon" koukkuun siinä määrin eikä millään muulla aiheella ole manipuloitu eri kansakuntia ja yksilöitä yhtä paljon. Sen piikkiin on tapetettu, kidutettu, pilkattu, ryövätty, vangittu, tuhottu maallista ja tieteellistä materiaalia, tuhottu ihmisten luottamus luontoon ja maailmankaikkeuteen ja ihmisen oikeus elää yhtenä pineneä muurhaisena koko suuressa universumissa koska on hitunen tässä maailmankaikkeudessa eikä ihmisellä ole oikeutta minkään muun ihmisen tai minkään muun universumissa olevan elollisen tai"elottoman" yli. Meillä on oikeus olla hengissä niinkuin kaikilla muillakin ihmisillä siinä kuin hyttysellä tai madollakin ja käyttää universumin tarjoamaa mahdollisuutta täällä "avaruuden laidan pienellä kivenmurikalla" olla onnellisia, elää puhtaassa ilmassa, juoda puhdasta vettä, syödä puhdasta ruokaa ja kokea turvallisuutta ja rauhaa ympärillämme.

    • hkhkhhigjj

      OK - ja miten päädyit käsitykseen, että keskiaikainen käsitys helvetistä on oikea? Mitkä seikat johtivat sinut tähän johtopäätökseen? Vaihtoehtoja voisi olla vaikka että mitään helvettiä ei ole olemassa ja että uskonnot ovat satua.

    • asdfgdsfg

      _Uskonnot_ ovat tietysti satua. Kristinusko on loogisesti päätellen totta.

      • jko0ö

        Kristinusko ei ole yhtään sen todempi kuin muutkaan satuihin uskomiset. Kaiken lisäksi et taida käsittää mitä looginen päättely tarkoittaa.


    • ......

      Saitko mahtavat orkut sadististen mielikuvisesi avulla?
      Ei Jumala ole tuollainen. Hän ei ole pikkumaisen kostonhimoinen kuten ihmiset.
      Emme tiedä millainen luoja on, voi olla ihan jotain muuta mitä ihminen ei pysty ymmärtämään koskaan.

    • Hel vet jag

      Olisi loppujen lopuksi oikeudenmukaista, jos Helvetti olisi olemassa ja sinne päätyisivät asukkaiksi ne, jotka tuomitsevat toisia sinne. Helvetillä pelottelijat taasen joutuisivat tekemään benji-hyppyjä sinne.

      • Mwahahaha

        Jos minä olisin Jumala, laittaisin kaikki uskovaiset helvettiin kitumaan. Siitäs saitte - menitte eksytykseen - uskoitte väärään heppuun - yrititte korottaa itsenne muiden yläpuolelle ja luulitte ansaitsevanne taivaan valtakunnan.

        Ateistit päästäisin taivaan iloon.


    • Minkähän ihmeen tyydytyksen jotkut saavat kuvitellessaan toisten ihmisten ikuista kärsimistä helvetin tulessa. Karmeaa että yhä on tuollaisia ihmisiä jotka tuohon uskovat ja viellä nauttivat kun mielessään oikein mässäilevät sillä miten toisia kidutetaan. Miten kukaan tahtoisi viettää ikuisuutensa niin hirvittävän olennon kanssa, joka olisi suunnitellut ikuisen kärsimyksen? Näyttää kyllä olevan ihmisiä, jotka olisivat valmiit heittämään kenet tahansa sinne tulijärveen, ilmeisesti vaikka oman lapsensa jos tämä ei tunnusta "oikeaa uskoa", mutta se ei todista sitä että Jumala olisi samanlainen hirviö kuin nämä helvettiuskovaiset. Nuo raamatunkohdat kertovat siitä, että aina on ollut ihmisiä, jotka haluavat julmasti rangaista toisella tavalla ajattelevia ja uskovia. Näiden ihmisten pimeästä mielestä koko ikuisen helvetin ajatus on lähtöisin, ja näitä ihmisiä tulee kai aina olemaan. Valitettavasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      174
      6975
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      39
      4107
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2075
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2009
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1849
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1601
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1578
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      37
      1415
    Aihe