Suomi tarvitsee anarkistisen valtion

Anarkomarko

"Hyvinvointivaltio eli diktatuurivaltio on valtio, jossa valtio on omaksunut keskeisen roolin oman elintasonsa ja toimeentulonsa varmistamisessa. Suomessa kansan sosiaaliset oikeudet on kirjattu perustuslain 19 pykälään, mutta eliitin valtahierarkiat kumoavat perustuslain 19 pykälän. Suomessa hyvinvointipalvelut ovat suuressa määrin ajettu alas, niiltä osin, mikä koskettaa kansaa."

Suomen valtio sekä finanssijohtajat harjoittaa valtahierarkioita, jotka luovat epätasapainoa, rauhattomuutta, epäuskoa sekä taloudellista ja henkistä ahdinkoa kansan keskuudessa. Tämä monimutkainen järjestelmä tukee siis eliittiä kansan kustannuksella.

Vaikka maailma kokoomus- jne. -eliittien ympärillä muuttuu koko ajan huonommaksi, niin hallitusohjelmiin, tulonjakoon, ylisuuriin palkkioihin, yleiseen eliitin harjoittamaan rahan hamstraamiseen, rahan viemiseen ulkomaille jne. ei haluta puuttua. Hyvinvointiyhteiskunta on romutettu korruptoituneisuuden, ahneuden, elitismin, moraalin turtumisen, kansaa ahdistavien laskelmoitujen "kompromissien" sekä demokratian alas ajon vuoksi... ne on kaikki tätä päivää yhtä todellisena kuin se poliittinen p.aska joka putoaa aina alas päin. Meidän niskaan.

Eduskunta, kansanedustajat, demokratia... ne ei ole enää kansaa tukemassa.

Suomeen tarvitaan Anarkistinen valtio, jonka avaintekijöitä ovat esim. kohtuullisuus, moraali, etiikka, rajojen ymmärtäminen sekä tasapainoon pyrkiminen. Nämä mm. estävät epätasapainoa aiheuttavia valtahierarkioita (joita on suuri kiusaus käyttää hyväksi), hyvävelikerhojen syntymistä sekä itsekkään ja ahneen eliitin syntymistä. Ts. eduskunta palaisi takaisin kansan luokse.

Hierarkia ei ole pahasta, raha ei ole pahasta, omistaminen ei ole pahasta, bisnes ei ole pahasta, teollisuus ei ole pahasta... pahan muodostaa aina ihminen, joka lankeaa itsekkyyteen, välinpitämättömyyten, laiskuuteen, ahneuteen ja moraalittomuuksiin. Valitettavasti meillä on tällähetkellä paljon em. kaltaisia kansanedustajia, ministereitä, finanssihörhöjä, yritysjohtajia jne. Miten heidät saisi potkittua pois pilaamasta kansan hyvinvointia?

24

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dhazed

      Jokainen, joka kutsuu Suomea diktatuuriksi on niin pihalla oikeasta maailmasta, etten tiedä itkeäkö vaikko nauraa. Nyt lähinnä naurattaa, anarkistinen valtiokin on pelkkä oksymoroni...

      • Anarkomarko

        Suosittelen luku- ja hahmotustaidon, sekä luetun ymmärtämisen että päättelykyvyn kehittämistä. Samoin kehotan ottamaan yhteiskuntaopin kirjat esille sekä lukemaan raportteja, analyysejä, artikkeleita, uutisia jne. Leiskuminen, roiskuminen, oksentaminen ja ripulointi mutu, petu ja katu -pohjalta on tyypillistä Suomi24:ssa. Sillä ei asiassa päästä omaa oksennuslätäkköä pidemmälle. Ja tuo oksymoroni -trendisanan kopiointi saavuttaa jo hullunkuriset mittasuhteet. Mutta, pointti on se, että opiskele asioita ripuloimisen sijaan;)


    • MrJuha82herrasir

      Samaa mieltä aloittajan kaa, mut mitään väkivaltaa ei tarvita.
      Se anarkismi pitää korrelisoida oikein.
      JEES
      TULI HYVÄ OLOTILA KU LUIN TON AVAUKSEN, KIITOS.
      SUURI KIITOS.

    • "...pahan muodostaa aina ihminen..."

      Mitä tähän lisäämään? Aika kuluu, historia toistaa itseään ja tulevaisuus antaa odottaa itseään. Ei näistä murheita kannata ottaa :)

      "kohtuullisuus, moraali, etiikka, rajojen ymmärtäminen sekä tasapainoon pyrkiminen."

      Esität kyllä hienoja teorioita anarkiasi suhteen, mutta kuinka ajattelit sitten nämä saada aikaan käytännössä? Suvaitsen suoda epäilykseni.

      "Miten heidät saisi potkittua pois pilaamasta kansan hyvinvointia?"

      Suomen laki suo oikeuden osoittaa mieltä ja teidän ei tarvitse kuin ilmoittaa asiasta viranomaisille.

    • reppu selkään vaan

      Miksi jäädä tänne Suomeen, jos kerran asiat ovat niin huonosti?Eikös aivoinen anarkia voisi tapahtua jossain "missä pahat ihmiset" eivät vielä ole pilanneet kaikkea. Kuullostaa aika urakalta lähteä tätä "diktatuuria" muuttamaan...

      • Ei auta

        Muutto mitään, globalisaatio etenee kaikkialle, hiljaa ja hivuttaamalla, väkisin tai väsyttämällä, ei politiikoilla ole enään juurikaan valtaa, valtan on rahaeliitillä ympäri maailmaa.


      • påpå
        Ei auta kirjoitti:

        Muutto mitään, globalisaatio etenee kaikkialle, hiljaa ja hivuttaamalla, väkisin tai väsyttämällä, ei politiikoilla ole enään juurikaan valtaa, valtan on rahaeliitillä ympäri maailmaa.

        Eu se imi Suomen kuivaksi kaikesta jopa toivosta ja tulevaisuudesta.

        Ole elä ja voi hyvin nyt siinä sitten, mutta itsehän ne äänesti tämän kuoleman.

        Suomi kuolee ilman pakolaisia ! Ja ne hullut uskoi tuota mantraa!


    • keppi

      Morjens, ihan kiva juttu. Kiitos, että joku vielä jaksaa yrittää taistella diktatuuria vastaa.
      Mä oon nyt aika väsy, toivottavasti se ei näy eikä kuulu.
      Meinasin ensin pohtia sitä kun elitti sanoo jos ei ole kilpailua ei ole kasvua eikä ilman kasvua mikään kehity parempaan ja plää plää.
      Että voisiko oikeasti sellainen ystävällinen tasapuolinen rauhan ja rakkauden hengessä elävä valtio tai koko maapallon kaikki valtiot, voisiko ne käytännössä olla olemassa.

      Ja miksi ihminen on niin pirun ahne.
      Jos kukaan ei olisi ahne, ihan oikeasti, niin olisihan kaikilla hyvä olla. Mistä sen tietää, jos ei ole mitään mihin vertaa, jos kaikki on yhtä varakkaita niin miten teidän voinko hyvin. Eikö paremminvointi tule siitä että minulla mnee paremmin kuin jollain toisella. Jos kaikilla menisi samallalailla kuin naapurilla, niin eikö se tekisi apaattiseksi? (En ole vastaan - yritän karsia tästä anarkistisesta valtiosta - mikä on huono nimi - epäilyttävät seikat pois.)

      Nimeäpä uudestaan toi valtiomalli
      Ei voi olla anarkistinen valtio. Jos kaikki on samaa tasapaksua eikä ole eliittiä niin mitä vastaan anarkismi toimisi sellaisessa valtiossa?

      • vai porkkana

        Taitaa tuo väsymyksesi näkyä, mutta sikälimikäli ymmärrän tuosta jotain, niin olen samaa mieltä ettei anarkistinen valtiomalli toimi, sillä jos kaikki olisi "ystävällinen tasapuolinen rauhan ja rakkauden hengessä elävä valtio " niin mitä vastaan anarkismi siinä valtiossa toimisi?

        Eli tämän
        aloituksen aloittaja sanoo että anarkismi voisi toimia valtiomallina
        mutta aloittaja tarkoittanee että anarkismilla pitäisi pyrkiä, johonkin, mutta mihin? Se jä epäselväksi. Mikä sen valtiomallin nimi olisi sillä anarkistisessa valtiomallissa ei enää pitäisi olla mitään mitä vastaan kapinoida. Silloin ei anrkismia enää olisi, vai?

        En usko että voisi toimia valtiomalli missä kaikki olis yhtä onnellisia, koska ihminen on eläin, eikä mikään robortti mitä voi ohjata toisen halujen mukaan.


    • lupa yrittää

      "Suomeen tarvitaan anarkistinen valtio jossa avaintekijöitä ovat kohtuullisuus, moraali, etiikka ja rajojen ymmärtäminen sekä tasapainoon pyriminen. Nämä estävät epätasapainoa aiheuttavia valtahierarkioita. "

      Hakeudu Anarkomarko eduskuntaan. Demareiden riveissä riittää varmasti tilaa nuoruuden larppimaisemiin juuttuneille unelmoijille, joilla todellisuudentaju on hämärtänyt edellisessä laniputkessa. Tai sitten hakeudut Soinin kyykkypojaksi Persuihin. Anarkistista valtiota tuskin persujen kanssa tulee pyöräytettyä, mutta pääset näköalapaikalle katselemaan kun apinalauma kokeilee palikan sijaan politiikkaa. Oikeistosiipeen kannattaa tuskin kumartaa, en usko että ketään kiinnostaa. Ainiin mutta sehän oli se iso paha susi, ihan niinkuin siinä lastenkirjassa.

    • Keskari

      Hyvä "Anarkomarko". Haet aivan oikeaa asiaa, mutta milläs luulet että tämä yhä laajeneva keskiluokkainen pskapääsakki tajuaa suuntaa muuttaa ennen kuin on AIVAN pakko? Ja sitä pakkoa odotellessa kerkiävät vielä mukulat kasvaa aikuisiksi asti.

      Ei tässä maassa kukaan oikeasti mitään muuttaa halua. Kaikki ovat vain niin prkleen tyytyväisiä joka päiväiseen ylihintaiseen ja -arvoiseen löllymiseensä. Kuten nytkin on nähty, alkaa verojen korotukset rokottamaan aika laajaa sakkia isolla kädellä, mutta ei. Ei siitä muuta seuraa kuin se, että ensi eduskuntavaalien jälkeen hallituksessa istuu Keskusta, Kokkarit ja PerSut. Ja tuosta porukasta ei ole muuttamaan suuntaa. Siihen en ainakaan usko. Mutta se on kuitenkin kaikkein radikaaleinta mitä tässä maassa tapahtua voi. Ainakin rauhanomaisesti, jota myös itse tietysti kannatan.

    • påpå

      Kokoomus RKP ja hurrrit ryöväsi Suomen putipuhtaaksi
      Rikkaat pakenee Suomesta kuten myös mustat menee takas kotiinsa.
      Sitten alkaa todellinen orjuus kun islam määrää suomalaiset orjikseen ja tapppaa niskuroijat.

      Siinä se mikä on Suomen tulevaisuus. Ei rikkaille eikä poliitikoille ole mitään merkitystä suomalaisilla eikä suomalauudella Pääasia että heillä piisaa rahaa jossain muualla.

      Pellet jää vaikka sirkus lähtee.
      Suomalaiset ihan itse mokasi kaiken kun unohti Jumalan, siis Suomen.
      Sinulla on yksi Jumala - älä pidä muita jumalia !

      Siihen se kaatui kun tyhmät rukoili väärää Jumalaa ja luotti EUun. idioott!!

      Prkl että harmittaa.

    • alakamakata

      joo, totta on, oon kaiketi kapinoinu hiljasesti eli yhen naisen voimin tätä yhteiskuntaa monta vuotta. SILTI IHMETTELEN, ETTÄ vieläkin LÖYTYY näitä ihmisiä, jotka USKOVAT OIKEASTI rahaan ja mersun omistuksen m ahtiin; miten lapsellista! JA ovat valmiita uhraamaan koko elämänsä AJAN sen ( (:naurettavuuden saavuttamiseen!! , ilman että nauttisivat todellisesta elämästä, siis=??= kokemuksista! Ymmärtäisin jotenkin jos joku uhraisi elämänsä rahakasta työtä tehden antamalla kaiken hyväntekeväisyyteen (vaikka henk.koht en tekisi samaa, mulle elämästä nauttiminen on sen verran tärkeämpää ja siksi olen työtön) _ mutta Huhhuhu! - maailma on NIIN HULLU (siis hullu, jos kävelet vaikka kuusisaaressa jonkun palatsin ohi tulee helposti mieleen, että eikö sen omistaja oikeasti tiedä olevansa kuolevainen?), että kyllä täällä aina Hulluille ja anarkiteille pimeätä poliittistä työtä löytyy!!
      Niin muuten , te jotka sanovat, että tämänsorttiset puheet ovat naiiveja, olette itse lapsellisia! vaikka suomi olisikin maailman mittapuussa OK (ei lennä pommeja taivaalla, voi kävellä kadulla ? ), on tämä välillä aika sontaläjä, ihmisten asenteiden puolesta ainaki :(

      • mistä näitä tulee?

        huhuh, olipa taas paska kirjoitus, ihan hiki virtas lukiessa.


      • jfioai

        Tota, samoilla linjoilla ollaan. Ihmettelen tämän maailman kummallisuutta ja näitä ihmisiä. Mikä niitä vaivaa. Ollaanko sitä niin sokeita, ettei tajuta missä mennään, vai eikö nähdä sitä et tää yhteiskunta voisi toimia toisellakin tapaa, vaihtoehtoja. Vai onko suuri osa porukkaa niin oravanpyörässä ettei ne edes mieti näitä. Vaikea uskoa että kovin moni on kauheen onnellinen, vaikka olisikin saanut haalittua jonkinlaista taloudellista "turvaa".

        Kuinka pitkälle meidän täytyy jatkaa tällä linjalla ennen kuin se katuu omaan mahdottomuuteensa. Miettinyt, että mitä tarvii tapahtua ennen kuin se suuri enemmistö oikeasti saa tarpeekseen ja nousee vastarintaan. Tällä hetkellä se näyttää väistämättömältä jos suunta ei muutu.

        Ihmeen kauan ihmiset on saatu uskomaan talouskasvun välttämättömyyteen, ilman että sitä edes kovin äänekäästi kritisoitaisiin. Nykyjärjestelmä hiljentää kyllä muutenkin kumman tehokkaasti oikeasti eriävät mielipiteet. Tai onko se niin kummallista kun valtamediat on markkinavoimien valjastamia ja täynnä mitään sanomatonta mössöä.

        Uskon et jossain kohtaa asiat muuttuu. Sitä en tiedä miten se saadaan aikaiseksi, enkä edes sitä mihin muutos vie. Toivottavasti parempaan ja toivottavasti ei kovin väkivaltaista tietä.

        Sympatiat mielenosoittajille. paikkojen hajottamisessa en näe paljoa mieltä. Ok huomioarvo. Ja viesti ei oo ollut kovin kuuluva. Mut sen viestin takana itse myös. Voisin lähteä mukaan jos ajankohta olisi toinen. Kaikesta huolimatta Suomi on mulle rakas ja sen itsenäisyyttä, mitäsenyttällähetkellätarkoittaakaan, arvostan. vaikkaeliitinjuhliavastustan.

        Muutokselle!

        (muuten asiaan liittyvä loistava dokumenttielokuva: Ajan Henki)


    • Anarkosiat hengiltä

      Anarkistien hakkaminen RULES!!!

    • Kaali

      Heti:
      - suuryritysten veronkierto on lopetettava vaikka väkisin
      - kotimaista yrittämistä ja tuotantoa on tuettava voimakkaasti
      - omavarainen talous toteutettava

      • Ja ehdottamiasi hyvin perusteltuja ja uskottavia keinoja olivat:

        -
        -
        -


    • Siat Vttuun Suomesta

      Miksi te siat ette painu vttuun Suomesta prkleen sossupummiloiset.

    • Asia on näin

      Diktatuurikin on anarkistista maata parempi

    • sissikessu65

      kunnossa kun vielä olisin niin aniittia saisivat

    • Free speech

      Anarkomarko. Laittakaapa takku.net sivujen keskustelupalsta toimimaan ilman sensuuria, sananvapauden rajoittamista, tasavertaisen demokraattisesti ilman moden tarvetta poistaa kriittisiä viestejä. Siinä ensimmäinen steppi millä voitte osoittaa anarkistisen järjestelmän toimivuuden.

      Nythän takku.net sivujen keskustelupalsta näyttää toimivan vahvalla sensuurilla, kaikki kritiikki vaiennetaan, viestit poistetaan ja kriitikot bannataan. Sitäkö se on teidän demokratia? Toisinajattelijat sivuutetaan. Niinkuin Pohjois-Koreassa.

    • a-peli

      Mikä ihmeen anarkistinen valtio?

      Anarkismin tarkoitushan on lakkauttaa kaikki valtiot, eikä luoda yhtään ainoata uutta. Pyhä yksinkertaisuus teidän kanssanne.

    • Hyvä kirjoitus

      Kivä määritelmä anarkiasta. Ehkä se onkin noin.

      Mielivallasta ja tuhoamisesta on tullut normi ja anarkia pyytää tasapainoa ja rauhaa. Varsinkin moraalia tekemiseen. Isänmaallisuutta politiikkaan ja vastuunkantoa tuloksiin.

      Tai jos alettaisiin taas miettiä ENNEN kuin toimitaan. Suuresti ihmettelen miten ihmeessä poliitikko ja suomen hyvinvoiva kerros elää niin erilaista todellisuutta.
      Erilainen näkemys tilasta ja toiminnasta.

      Kansa pyytää esim. harkintaa maahanmuuttoon ja poliitikot pitäisi rajat auki valtoimenaan.
      Kansa pyytää lupaa pitää omat verorahat oman maan hyödyksi, poliitikot jakelee ne pitkin maailmaa.
      Jos sanotaan, että on liian paljon työttömiä, valtio teettää niitä lisää ja kurjistaa työttömien oloja.
      Työn tuloksista näkee, että tuhoamisesta on tullut normi. EI rakentamisesta. Ehkä uusi anarkian määritelmä voisi olla: uudet rakenteet ja tasapaino takaisin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9303
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      43
      2737
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2503
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1350
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe