Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko uskonnosta tullut väline henkiseen väkivaltaan?

Vastuuta etsivä

Luettuani vankilassa toimineen papin Yli-Mäyryn nykyisiä saavutuksiaan,eristää
lapsi vanhemmistaan ja harjoittaa seksuaali ja muuta terapiaa yli seitsemänkymmentä vuotiaana, nuorille asiakkailleen, sekä lehdissä luettavat
hänestä olevat artikkelit ovat saaneet minut kauhistumaan hänen pappeutensa
ja terapiansa turvin tapahtuvaa henkistä väkivaltaa.Ei vankila-papina toiminut ja
terapian vaitiolo velvotteen taakse piiloutunut ihminen voi juosta karkuun, terapiansa aiheuttamia tuhoisia jälkiä, perheen ja lapsen elämään.Ihmettelen
miten kirkko voi näitä tapahtumia seurata sivusta, ja miten heikolta Valviran valvonta
tuntuu, koskien Psykiatrisia ammatteja!Eihän fyysisetkään lääketieteilijät voi leikata
potilastaan miten sattuu.Missä on Valviran vastuu ja kirkon vastuu?

14

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joka tapaus liikaa

      Näitä lahkopappejahan on ollut jo ihan hirvittävän kauan, jotka hyväksikäyttävät nuoria ja esiintyvät milloin milläkin tittelillä, kuka jumalan valittuna, kuka terapeuttina, kuka hyvänä paimenena. Ihan varmasti joka tapaus on liikaa ja TOIVOTTAVAA olisi, että edes nyt Valviran ja Viranomaisten silmät aukeisi ja korvat kuulisi ihmisten hädän, niin nuorten kuin omaisten. Tässä nykypäivässä tehdään edelleen näitä hirmutekoja.Tällaisia mielenvikaisia pappejahan on lahkot pullollaan, osa ei ole edes oikeita pappeja, puhumattakaan terapeutin koulutuksesta ja sitten he vielä ovelasti vetäytyvät vaitiolon taakse. Niinkuin lehtiartikkelista jo huomattiin pappi, joka leimaa ihmisiä syntisiksi ja asettuu itse yläpuolelle muka terapeutiksi sekä hädän lievittäjäksi, niin pitäisi alkaa kellot soimaan, että tällä terapialla ei ainakaan paranneta!

    • Sitten ymmärrätte

      Lukekaa Peter Rutter: Seksuaalinen hyväksikäyttö luottamussuhteessa!

      Sen luettuanne olette tietoisia, miten vakavasta asiasta on kyse!

      Kirkon, lakimiesten, opettajien ja kaikkien luottamussuhteessa olevien pitäisi lukea tämä kirja!

      Tilatkaa kirjastosta, jos ei ole.

    • oikeuteen

      Kyllä juurikin niin ja ihmettelemme sitä, ettei lahkolais pappien rötöstelöihin ole enemmin jo puututtu kovalla kädellä. Joutuuhan tavallisessakin elämässä raiskaajat sekä lapsiin sekautujat ja huijarit ja valelääkärit tuomiolle. Minkä muurin nämä lahkopapit ovat itselleen saaneet ja kenenkä siunauksella?

    • ei stalineja

      Stalinin ja Hitlerin teot on tiedostettu ja tunnustettu kaikkialla maailmassa, ym. hirmuhallitsijoitten. He eivät ole olleet suomalaisia - luojalle kiitos- ja jos lestadiolaispappien ym. lahkoterapeuttien teot yritetään nyt lakaista maton alle tuomalla, ateismin tai hirmuhallitsijan teot tähän rinnalle, niin kysymme onko tullut hätä näille piilossa ihmislasten ja nuorten hyväksikäyttäjille? Eikö juuri nyt pitäisi viimein puhdistaa oma yhteiskuntamme näistä tuholaispapeista ja viedä lahkohuijareilta ja terapeuteilta oikeudet toimia? Siten sivistysvaltiossa nämä mätäpaiseet puhkaistaan. Pata vanhoilliset katolisetkin ovat tajunneet, ettei näin ole enää tulevaisuutta ja paavikin otti rötöspapeilta oikeudet pois. Ihmisten hätä on hätä ja vaikka se olisi yksilötasolla ei se tee sitä hätää yhtään pienemmäksi, kun on kyseessä on oma lapsi tai muu läheinen omainen tai rakas puoliso. Onko se sitten oikein kun maallikkosaarnaajat, lahkopapit ja valeterapeutit rikastuvat milloin sairaiden,milloin heikompiosaisten tai herkkäuskoisten kustannuksella? Heidän jälkiään korjataan vuosia mm.yhteiskunnan varoilla ja aina ei pystytä edes korjaamaan. Pahinta ja törkeintä on se, että he röyhkeästi ja tietoisesti tuhoavat, niinkuin psykopaatit tekevät, tavallisten ihmisten elämän. Nämä papinkaapuun tai saarnasenkelin hahmoon naamioituneet tyypit ovat mielisairaita. Psykopaateilla ei ole tunteita, heillä ei yksinkertaisesti ole oikeaa tunne-elämää, he nauttivat vallasta ja alistamisesta ja juuri näiden psykopaattisten tyyppien toimet on estettävä ja lopetettava. Ei täällä muuten mikään muutu ja historiahan osoittaa, että juuri tällaisten tyyppien vuoksi maailmassa on ollut hätää ja kauhua ihan tarpeeksi asti. Kuka haluaisi antaa rakkaan omaisensa vapaaehtoisesti näiden hirviöiden käsiin? Milloin on tarpeeksi, eikö ole jo aika? Nyt olisi aika ja hyvä aika, kun heidät talutetaan tuomioistuimen eteen vastaamaan teoistaan! Uskonhan pitäisi olla kaunis ja ennenkaikkea puhdas asia!

    • lessu mikä lessu

      Luin silloin aikoinaan, viime kesänä muistaakseni kirjoituksen jostain lehdestä tästä Ylimäyrystä. Ennen en ollut kuullutkaan koko papista mitään, mutta sen verran selvis, että sen lisäksi, että se piti mainospuheen lestadiolais-kuurovanhemmistaan, niin se kehui itteensä niin maan perusteellisesti ja lopuksi ilmoitti kaikkien meidän olevan syntisiä. Ihan pimeehän se on koko tyyppi.Tuskin sillä mitään vastaanottoa edes on, puuhailee vaan nuorten naisten kanssa niinkuin muutki lessupapit. Vielä viimeisillään!

      • onko lessu?

        Onkohan sittenkään lestadiolainen, koska pappihan kulkee puhumassa kaikkialla mihin suinkin pääsee. Välillä hellareissa, välillä metodisteissa, välillä lessuissa vai onko se sellainen sekalainen, niinhän saa tietysti näitä kuulijoita enemmän, jokapaikan höylä siis. Sittenhän voi poimia asiakkaita paikasta kuin paikasta ja rahantulo ei lakkaa.


    • henkinen väkivalta

      Ei uskonnosta ole tullut nyt väline henkiseen väkivaltaan vaan se on ollut sitä jo kauan. Sehän on ollut keskiajasta lähtien hirveimpiä keinoja alistaa ja näyttää olevan edelleenkin tällaisien lahkopappien keino yrittää tyydyttää vallanhimoaan sekä halujaan kauhealla eristämisellä ja käännyttämällä lahkoihin. Nämä papit ovat loppujen lopuksi mielenvikaisia, todellisuudessa hyvin heikolla itsetunnolla varustettuja surkimuksia, jotka yrittävät edes jossain päteä ja olla JOTAIN, mutta eivät pärjäisi normaali työyhteisöissä tavallisten ihmisten kanssa lainkaan. Pikkuhitlereitä siis!

    • Etsivät myös

      Näitä tekoja ja näitä vääryyksiä mitä Yli-Mäyry harjoittaa terapeuttina, on katsottu läpisormien sillä perusteella, että hänelle on kauan sitten myönnetty terapeutin paperit. Mutta vaitioloverhon taakse ei enää voida piilotta henkistä väkivaltaa, mitä hän harjoittaa eristämällä perheenjäsenet toisistaan ja keksimällä hirvittäviä syytöksiä omaisista vielä siten,että hoidettavaa manipuloimalla saa hänet hylkäämään oman perheen täysin ja oikein kehottaa jättämään koko aiemman elämän. Joku lahkojuttuhan tässä on ilmiselvästi takana.
      Tuttavamme sai omakohtaisesti kokea, kuinka pappi törkeästi syytti ja huusi asioita, mitä ei koskaan ollut tapahtunut ja koskaan hän ei ollut tavannut edes koko perhettä aiemmin. Kunnianloukkaus-syytökset tuntemattomille ihmisille, terapeutin suusta ja heidän herjaamiselleen ei ollut minkäänlaista pohjaa eikä perustetta ja vain siitä syystä, että papin pirtaan ei sopinut, että omaiset alkoivat kysellä epäilyttävästä terapiasta. Olivat huomanneet, että omainen, kuka oli papin kynsiin joutunut, oli aivan muuttunut ja sekava. Huom! eikö herää epäilys mistä on oikein kyse?
      Tämä täyttää täysin henkisen väkivallan merkit jos mikä ja millä oikeudella pastori Yli-Mäyry ottaa tuomarin aseman? Ei se, että on ollut vankilapappina ja terapoinut rikollisia, anna hänelle siviilissä oikeutta käyttäytyä kuin rikollinen. Papin korkea ikä ja lestadiolainen tausta on myös hyvin epäilyttävä.
      Henkinen väkivalta on todella tuhoisaa kaikkien sekä hoidettavan, että omaisten mielelle ja aivan yhtä tuomittavaa kuin muukin väkivalta. Onko terapian kohde saanut myös oikeaa terapiaa, ei varmasti vaan ihan jotain muuta.Näin tehdään sairaita lisää tähän yhteiskuntaan. Olemme olleet apuna ja kyselleet Mielenterveyden ammattilaisilta hätäapua tilanteeseen ja he ovat ilmoittaneet, että tällainen toiminta on täysin tuomittavaa ja lopetettava heti. Nyt kun näitä lestadiolaispappien ja muidenkin lahkopappien rötöstelyitä ja ihmismielen tuhoajia, jopa raiskaajia uskalletaan onneksi jo tuoda julki, niin tutkikaa viranomaiset ihmeessä tämäkin tapaus. Kuka tällaiseen toimintaan saa lopullisen lopun ja pisteen päälle? Kysymme samaa kuin Vastuuta etsivä edellä. Ei kai enää nykyaikana oikeusvaltiossa voida antaa harjoittaa piilossa terapioita, mitkä muistuttaa kauhuelokuvia pahimmillaan.

    • Kysyvä

      Onko näiden lahkojen perusidea, saada kerätä tuloja henkilöiltä, jotka ovat jotenkin
      menettäneet oman elämän kontrollinsa. Näiden Yli- Mäyryn tapaisten pappien
      johdatuksella ohjata ihmisen uskoa sellaiseen Jumalaan jonka Jumaluus on
      lähinnä oman palkkapussinsa täyttämistä?

      • ryhmä 12

        Onhan jo tv-ohjelmissakin tuotu esiin se, kuinka lahkojohtajat ja tällaiset "koskemattomuudessaan" lymyävät papit keräilevät hirveitä omaisuuksia itselleen ja käyvät päälle, jos heidän toimiaan tutkitaan ja kieltäytyvät tapaamisista sekä avoimista keskusteluista. Eihän näin olisi, jos heidän toimensa kestäisivät päivän valon. Lisäksi mitä muuta ne tekevät; hyväksikäyttävät, valehtelevat, pahoinpitelevät henkisesti ja mitä muuta, mitä emme edes tiedä?
        Sitä ihmettelemme, että kuinka kauan ne saa jatkaa ennekuin tähän puututaan todella?


    • kuka vastaa

      Eihän todellakaa kirurgi saa mennä leikkelemään, jos ei ole koulutusta, eikä lääkäri määräämään lääkkeitä, ellei ole koulutusta, mutta nämä humpuukkipapit ja lahkosaarnaajaat hoitavat isonkin porukan ihan kädenkääneteessä, terapiallaan ja aivopesullaan. Miten Suomessa todella sallitaan tällainen, eikä näihin puututa?

      • Haureelliseksi_leimaus

    • Stop tykkänään

      Kylläpä on pastorin teot taas sitä luokkaa, että vastuuseen hänetkin pitäisi saattaa muiden ohessa. Ketkä äänestävät tällaista tyyppiä ja kuinka hän voi jatkaa valtuutettuna? Milloin on se aika kun näille pannaan stop tykkänään?

    • ei psykoterapeutti

      Olen tavannut tämän vankilapapin muutaman kerran ja on niin epämiellyttävä kuin olla voi. Erehdyin kysymään hänen terapiastaan ja tyylistään tuomita vanhempia kasvattajina, niin hän suuttui silmittömästi ja huusi, että sinulla ei ole oikeutta kysellä yhtään mistään, minä kyllä tiedän, koska minä olen psykoterapeutti. Ei ollut kanttia vastata, eikä keskustelutaidoista tietookaan vaan tyypillinen lestadiolaispappi, joka luulee itsestään liikoja ja luulee vielä, että tänä päivänä voi alistaa naisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe