kulutuksesta

diili66

mites on kun muijan kanssa hankittin vani ja mietin tota bensan kulutusta....
eli mitä vaikutusta on kulutukseen kun ajellaan pitkää matkaa (vielä ei olla lomareissuja tehty). käytänkö jalkaa vai vakionopeussäädintä...yx duunikaveri väitti et säätimen kanssa ajo veis enemmän ainetta...?

8

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kelpo Mies

      Tasamaalla vakkarilla, mäkisemmässä maastossa polkimella. Kun noita vaniksi luokiteltavia ajoneuvoja on niin monen merkkisiä, mallisia, eri vaihteistoilla, moottoreilla ja perävälityksillä, muuhun on vaikea ottaa kantaa.

    • Driver.

      On siitä yritetty tehdä tutkimustakin, mutta ei oikein mitään selvää eroa ole saatu.
      Esim. linja-utoilla joskus takavuosina tehtiin vertailuja ja siinä saatiin cruiselle hieman suurempi kulutus, mutta tutkimus oli niin lyhytkestoinen, että olosuhteet ja kuljettajan asenne saattoi myöskin vaikuttaa tulokseen.
      Itse olen parikymmentä vuotta ajellut automaatilla, mutta mitään selkeää eroa bensan kulutukseen en ole löytänyt cruisen eduksi tai haitaksi, eli ajelenkin yleensä cruise päällä.

      Saattaahan se kulutus mäkisessä maastossa hieman nousta cruisella, mutta lisäys on kyllä pieni, maks. muutama desi/100km.
      Jos kulutus kasvaisi esim. 1 L/100km, olisi lisäkustannus cruisen käytöstä alle 2 €, ... siitä huvista todella pieni hinta.

    • Kelpo Mies

      Juu eiku sillä kehotin käyttämään mäkisemmässä maastossa kaasupoljinta, kun esim GM:n Turbo-Hydramatic 4L60-E vaihtaa vakkarilla ajessa liiankin hereästi pienemmälle vaihteelle, kun tulee vastamaata ja lisäksi vaihteiston ohjaus saattaa pudottaa jopa pari pykälää alaspäin.

      Ymmärrän kyllä sen logiikan joka tuon toiminnan takana on. Amerikoissa tällaisten autojen toimintakyky mitoitetaan aina täyden kuorman mukaan ja vähän toleranssia päälle. Kun vaihteisto vaihtaa herkästi pienempää, sen rasitukset pienenevät ja käyttövarmuus ja -ikä kasvavat tai vastavuoroisesti vaihteisto voidaan valmistaa kevyemmillä komponenteilla = halvemmalla.

      Kyllä siis mäkisessäkin maastossa vakkaria voi käyttää, se ei ole polttoaineenkulutuskysymys.

      • Chevrolet 83

        6L40 eli TH700 edelleenkehitelmä tuppaa vaihtaa 80km/h nopeudessa kolmosen ja nelosen väliä koko ajan, koska jenkeissä ajetaan 88km/h nopeutta ja porrastus on sen mukainen.


      • Chevrolet 1983
        Chevrolet 83 kirjoitti:

        6L40 eli TH700 edelleenkehitelmä tuppaa vaihtaa 80km/h nopeudessa kolmosen ja nelosen väliä koko ajan, koska jenkeissä ajetaan 88km/h nopeutta ja porrastus on sen mukainen.

        Korjaan 4L60 ja siitä vahvempi 4L80


    • asspenis

      miksi kulutus on arkaluontonen asia jenkien omistajille?
      takavuosina jätkä otti herneen nenään kun sanoin ,että eiks tämmämmönen Dodge
      kuluta aika paljon .äijä oli sitä mieltä ,että ei .noi 8-9 satasella .sen minäkin haluisin nähdä .muistaakseni 76v aspeni.

      • Ei se monelle ole mikään arka asia, ärsyttää vaan niitä lukemia kertoa kun useimmat eivät niitä kuitenkaan usko,kun kuvitellaan että ne kaikki vievät aina 20-30 litraa/100km. Minun Cadillac Fleetwood vm.-83, 4,1 litraisella kasilla vie kesällä 12-13L/100km, nyt talvella 13-15L/100km. Ja vuosia sitten omistamani Chevrolet Caprice piilofarkku vm.-82, 5,7 diesel vei matka-ajossa 8-9 litraa/100km. Yksi Chevy Stepparini vei kyllä 20-25 litraa/100km helpostikin, mutta se ei ollut vakio 5,7-litrainen... että näin...


      • Vanhachevymies
        helbkuski kirjoitti:

        Ei se monelle ole mikään arka asia, ärsyttää vaan niitä lukemia kertoa kun useimmat eivät niitä kuitenkaan usko,kun kuvitellaan että ne kaikki vievät aina 20-30 litraa/100km. Minun Cadillac Fleetwood vm.-83, 4,1 litraisella kasilla vie kesällä 12-13L/100km, nyt talvella 13-15L/100km. Ja vuosia sitten omistamani Chevrolet Caprice piilofarkku vm.-82, 5,7 diesel vei matka-ajossa 8-9 litraa/100km. Yksi Chevy Stepparini vei kyllä 20-25 litraa/100km helpostikin, mutta se ei ollut vakio 5,7-litrainen... että näin...

        Mulla oli kauan sitten harrasteautona vuodenvanhana ostettu vakio (ja myöskin aito, ei teippiversio) 5,7 l irocci-z f-body jonka kulutus matka-ajossa oli 12 litraa sadalla rauhallisella ajolla. Muutama ohitus ja nopeuden nosto sataseen nostaa kulutuksen viidentoista litran huonommalle puolelle parin kolmen tunnin ajomatkoilla. Tämä virheetön corvetten TPI tekniikalla varustettu "melkein" urheiluauto haukkasi kakkua kaupunkiolosuhteissa 25..30 litraa sadalla, mutta oli tosi hauska ja vääntävä peli. Bensat ostin työsuhdeautoni luottokortilla joten suuri kulutus ei varsinaisesti haitannut. Kyllä iso kasi käyttää kaiken bensan minkä sille tarjoilee!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe