NSA:n vakoilutekniikkatoimittaja ANT

NSA_ANT

ANT - Tilaa murto- ja vakoiluvälineet mihin tahansa laitteeseen tai järjestelmään:
http://www.tietoviikko.fi/blogit/uutiskommentti/koneiden kone vei usalta kalleimman/a960518

"NSA:lla on myös oma tuotantolaitos, joka rakentaa toimeksiantajalleen softa- ja rautapohjaisia murtoapuja kaikenlaisiin digitaalisiin kohteisiin pääsemiseksi, olipa maalina tietty matkapuhelinmalli, reititin, palvelin tai lähes mikä vaan.

Saksalaisen Der Spiegel -lehden joulun jälkien hiljaisina päivinä julkaisemassa jutussa on jopa liitteenä tämän ”ANT” -nimisen it-laboratorion tuoteluettelo.

Pajan nimi viitannee kehittyneeseen verkkotekniikkaan, mutta kyvykästä työmuurahaisporukkaakin siellä on. Ja luettelon alkuperä on pala Edward Snowdenin paljastusten huntua.

Valtuutettu NSA-toimihenkilö voi ruksailla litaniasta välineitä kulloiseenkin keikkaan. Liitteessä ovat myös tykötarpeiden hinnat.

Esimerkiksi käpälöity, näyttökuvan varastava monitorikaapeli maksaa 20 euroa, ja NSA:ta palveleva matkapuhelinten ”tukiasema” noin 30 000 euroa.

Laitoksen aikaansaannoksilla päästään kiinni kaikkien suurten kiintolevyvalmistajien tuotteiden ohjauslogiikkaan – eikä vain amerikkalaisten WD:n, Seagaten ja Maxtorin, vaan myös korealaisen Samsungin tuotoksiin.

Pääosa Spiegel-listan tuotteista on päivätty ja hinnoiteltu vuonna 2008. Siitä löytyvät välineet Ciscon sekä Juniperin reititin- ja tunkeutumisenestotuotteisiin ja näin melkein minkä tahansa organisaation sisäverkkoihin.

Taaskin amerikkalaisiin systeemeihin pystyvien jatkona on kiinalaisen Huawein infratuotteita puhkovia murtovälineitä.

Spiegelillä ei ole näyttöä siitä, että yksikään luettelossa mainittu firma olisi yhteistyössä NSA:n kanssa.

Muutamat haastatellut suurten amerikkalaisten it-jättien edustajat vannovat, ettei heillä ole ollut tietoa ANT:sta, sen tekemisistä tai sen heidän asiakkailleen muodostamasta uhkasta.

Toisaalta on vaikea uskoa sitäkään, että joka ainut häpäisty kohde olisi murrettu raa’alla työllä, takaperin de-buggaamalla, purkamalla ja niin päin pois. Tarvittavia tietoja on myös joko saatu, ostettu, kiristetty tai varastettu.

Tai käytetty hyväksi nollapäivähaavoittuvuuksia ”nöyrän” pyynnön kera. ”Pidätelkää, kunnon patriootit, nyt sitä korjaustanne vielä pari päivää, isänmaallisista syistä!”

Mahdolliset tietojen luovuttajat ovat sellaisia, jotka vaikenevat viimeiseen saakka eikä yrityksen korkealla johdollakaan ole heistä tietoa – aina.

Pääosa julkisuuteen tulleen litanian vakoilutavaroista on kuuden vuoden takaa. Se on käsittämättömän pitkä aika digitaalisessa tuotekehityksessä.

Mitä ANT:n väki käytännössä rajattomalla budjetillaan rakentaakaan parhaillaan?

Vieläpä valtiossa, joka on edelleen kaikilta kyvyiltään omassa luokassaan, ja josta lähes kaikki kaupalliset digitaaliset hyödykkeet tulevat.

Valtiossa, joka pitää kaikesta vaikutusvallastaan kiinni kaikin mahdollisin keinoin. Valtiossa, jossa vähän kerrassaan aletaan nähdä, mitä kertakaikkinen luottamuksen menetys tarkoittaa.

Sitä ei presidentti Obaman puhe tiedonkeruuohjelman lopettamisesta voi korjata".

17

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NSA-TAO-ANT

      http://www.hackingthroughcomplexity.fi/2013/12/nsan-ant-osaston-takaovet.html
      NSA:n vakoilulaitteet esittelyssä
      Der Spiegel julkaisi vuoden vaihteessa Edward Snowdenin vuotamia dokumentteja NSA:n ANT-osaston työkaluista. ANT on osa NSA:n Tailored Access Operations (TAO) -osastoa, joka tarjoaa NSA:lle työkaluja tietokoneiden, puhelimien ja verkkojen vakoilua varten. ANT tarkoittaa ilmeisesti joko advanced tai access network technologyä. Henkilökohtaisesti olen yllättynyt takaovien määrästä ja työstä, jota niiden suunnittelu ja testaus on vaatinut. Ennen ensimmäisiä Snowdenin paljastuksia, en olisi hevillä uskonut, että näin laaja kirjo edistyneitä vakoilutekniikoita on edes NSA:n aktiivisessa käytössä.

      NSA’s ANT Division Catalog of Exploits for Nearly Every Major Software/Hardware/Firmware
      http://leaksource.wordpress.com/2013/12/30/nsas-ant-division-catalog-of-exploits-for-nearly-every-major-software-hardware-firmware/

      • Anonyymi

        Windows vuotaa pahasti!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Windows vuotaa pahasti!

        Ei vaan linuks. Tuolla yllä oleva on tehty juurikin linuksiin. He kun luulivat vieläkin olevansa turvassa kaikilta haittaohjelmilta ja viruksilta ym. Mutta totuus onkin ihan toinen.

        Noita tehtaillaan nimenomaan linuksiin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei vaan linuks. Tuolla yllä oleva on tehty juurikin linuksiin. He kun luulivat vieläkin olevansa turvassa kaikilta haittaohjelmilta ja viruksilta ym. Mutta totuus onkin ihan toinen.

        Noita tehtaillaan nimenomaan linuksiin!

        Eikä tehtailla linuxiin vaan windowsiin, windowsissa on mm. NSA:n mentävä aukko! Linuxissa sellaisia EI ole, vaikka te windowsnistit mitä väittäisittekin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Windows vuotaa pahasti!

        Näin sitä vain wintuputinpoikia nenästä vedetään.....hih hih hi hih....†


      • Anonyymi

        Windoosa on kaamea toimimaton kurttaus!
        ---------------------------------------------------


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Windows vuotaa pahasti!

        VAIKEEKSI MENEE TÄÄ WINDOOSIN SÄÄTÄMINEN
        🐛🐛 🐛


      • Anonyymi

        Eheytä kiintolevyt, niin voi plörinä vähentyä.


      • Anonyymi

        Taas. Windows-käyttö­järjestelmästä löytyi laaja ja vakava tieto­turvapuute!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Windows vuotaa pahasti!

        Olen sen huomannut!


      • Anonyymi

        Ihan normaalia että evästeiden kautta vakoillaan. Se kuuluu nettiympäristöön oli se NSA tai jokin muu.


        Hitto!


      • Anonyymi

        Windows = Vakoilu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Windows vuotaa pahasti!

        KAAMEE VAKOILU!


    • sisäänpääsy

      Vakoilutukiasema voi takaportatun tekniikan avulla ottaa yhteyttä mobiililaitteiden verkkopiirisarjan firmwaren RTOS -Reaaliaikakäyttöjärjestelmään, jonka 3G ym. radiopiiri ottaa koko ajan dataa vastaan, ja vastaa määrättyihin käskyihin antaen hallinnan laitteen datansiirtoon, kameraan, mikrofoniin ym. täysin huomaamatta. Päällä pyöritettävä käyttöjärjestelmä Google Android, Microsoft Windows tai Apple iOS ei siis huomaa mitään. Tästäkö syystä Nokia haluttiin pois markkinoilta, ja asialle laitettiin Microsoftin Elop?

      NSA:n ANT -nimisen it-laboratorion tuoteluettelosta agenttitoimisto voi tilata matkapuhelinten vakoilutukiaseman noin 30 000 eurolla. Tukiasemalla pääset huomaamatta puhelimen datan haltijaksi RTOS- reaaliaikakäyttöjärjestelmän firmwaren takaoven kautta. http://keskustelu.suomi24.fi/node/12000069
      Näitä vakoilutukiasemia on suuremmissa kaupungeissa suurlähetystöissä ja innovaatiokeskuksissa, niitä voidaan liikutella myös pakettiautoilla ja vakoilulennokeilla.

      • paha uhka

        Nythän tämä tuli ihan uutisena tietoon:

        Yhdysvalloista paljastui uusi vakoilukeino: rikoksista epäiltyjä jäljitetään lennättämällä väärennettyjä tukiasemia kaupunkien yllä
        http://www.mpc.fi/kaikki_uutiset/yhdysvalloista paljastui uusi vakoilukeino rikoksista epailtyja jaljitetaan lennattamalla vaarennettyja tukiasemia kaupunkien ylla/a1028615

        Pakoon et pääse - Yhdysvallat vakoilee jo taivaaltakin
        http://www.iltalehti.fi/digi/2014111418836890_du.shtml

        "Wall Street Journalin raportin mukaan Yhdysvaltojen viranomaiset ovat käyttäneet lentokoneisiin sijoitettuja kännyköiden tukiasemia jäljitteleviä laitteita epäiltyjen jäljittämiseen taivaalta käsin.

        Matkapuhelimet ottavat automaattisesti yhteyden tukiasemaan, jonka signaali on voimakkain. Kun tukiasemaksi naamioidulla laitteella varustettu kone lentää tarpeeksi lähellä matkapuhelinta, puhelin yhdistyy siihen ja masto lukee sen yksilöllisen numerotunnuksen.

        Vakoilulaitteet selvittävät, mitkä puhelimet kuuluvat rikoksista epäillyille ja katkaisevat yhteyden muihin. Tämä aiheuttaa sen, että lentokoneiden läheisyydessä olevien laitteiden puhelut voivat katketa. Wall Street Journalin mukaan vakoiluasemien ohjelmiston pitäisi kuitenkin varmistaa, etteivät hätäpuhelut katkea".

        --

        - Vakoilulaite voilentokoneen sijaan olla myös suurlähetystön tai innovaatiokeskuksen katolla olevassa peltihäkkyrässä, tila-, paketti- tai kuorma-autossa, jopa miehittämättömässä lennokissa.

        Suurin ongelma on se että jos mobiililaitteiden radioverkkopiirin 3G ym. RTOS-reaaliaikakäyttöjärjestelmä on takaovitettu (valmistajathan ovat yleensä USA-laisia tai Echelon-järjestelmän maita Quallcom, ) niin vakoilutukiasemalla pääsee suoraan mobiililaitteen dataan käsiksi ja lähettämään/vastaanottamaan laitteen tiedot, salakuuntelemaan laitteen videokameralla, mikrofonilla ja erilaisilla asentoantureilla. Tämä täysin laitteen tai päällä pyörivän Android, iOS, Windows-käyttöjärjestelmän huomaamatta. Datan siirtonopeus on vakoilutukiaseman siirtonopeus, todennäköisesti siis maksiminopeus millä mobiililaitteen verkkoyhteys voi tietoa siirtää.


        Ongema ei suinkaan koske vain mobiililaitteita. Uusissa intel Core i3, i5 ja i7 suorittimissa on sisäänrakennettuna 3G-radiopiiri, joka toimii myös kannettavan, pöytäkoneen, palvelimen ollessa kiinni off-tilassa. Riittää että sähköjohto on seinässä tai akku kannettavassa. Vakoilutukiasema voi ottaa yhteyden radiopiirisarjan rtos-käyttikseen ja siirtää huomaamatta takaportin, eli salaisen datayhteyskomennon kautta kaikki koneen tiedot mukaanlukien RAM-muistissa olevat salasanat jos kone on päällä.
        3G- ja GPS-paikannusominaisuudet on laitettu suorittimiin ns. turvaominaisuuksiksi, jotta varastettu tietokone voidaan tyhjentää tai tehdä toimintakyvyttömäksi 3G-yhteyden kautta.

        Intelin prosessori mahdollistaa tietokoneelle 3G hakkeroinnin
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11750717


      • Suoritinyhteydet
        paha uhka kirjoitti:

        Nythän tämä tuli ihan uutisena tietoon:

        Yhdysvalloista paljastui uusi vakoilukeino: rikoksista epäiltyjä jäljitetään lennättämällä väärennettyjä tukiasemia kaupunkien yllä
        http://www.mpc.fi/kaikki_uutiset/yhdysvalloista paljastui uusi vakoilukeino rikoksista epailtyja jaljitetaan lennattamalla vaarennettyja tukiasemia kaupunkien ylla/a1028615

        Pakoon et pääse - Yhdysvallat vakoilee jo taivaaltakin
        http://www.iltalehti.fi/digi/2014111418836890_du.shtml

        "Wall Street Journalin raportin mukaan Yhdysvaltojen viranomaiset ovat käyttäneet lentokoneisiin sijoitettuja kännyköiden tukiasemia jäljitteleviä laitteita epäiltyjen jäljittämiseen taivaalta käsin.

        Matkapuhelimet ottavat automaattisesti yhteyden tukiasemaan, jonka signaali on voimakkain. Kun tukiasemaksi naamioidulla laitteella varustettu kone lentää tarpeeksi lähellä matkapuhelinta, puhelin yhdistyy siihen ja masto lukee sen yksilöllisen numerotunnuksen.

        Vakoilulaitteet selvittävät, mitkä puhelimet kuuluvat rikoksista epäillyille ja katkaisevat yhteyden muihin. Tämä aiheuttaa sen, että lentokoneiden läheisyydessä olevien laitteiden puhelut voivat katketa. Wall Street Journalin mukaan vakoiluasemien ohjelmiston pitäisi kuitenkin varmistaa, etteivät hätäpuhelut katkea".

        --

        - Vakoilulaite voilentokoneen sijaan olla myös suurlähetystön tai innovaatiokeskuksen katolla olevassa peltihäkkyrässä, tila-, paketti- tai kuorma-autossa, jopa miehittämättömässä lennokissa.

        Suurin ongelma on se että jos mobiililaitteiden radioverkkopiirin 3G ym. RTOS-reaaliaikakäyttöjärjestelmä on takaovitettu (valmistajathan ovat yleensä USA-laisia tai Echelon-järjestelmän maita Quallcom, ) niin vakoilutukiasemalla pääsee suoraan mobiililaitteen dataan käsiksi ja lähettämään/vastaanottamaan laitteen tiedot, salakuuntelemaan laitteen videokameralla, mikrofonilla ja erilaisilla asentoantureilla. Tämä täysin laitteen tai päällä pyörivän Android, iOS, Windows-käyttöjärjestelmän huomaamatta. Datan siirtonopeus on vakoilutukiaseman siirtonopeus, todennäköisesti siis maksiminopeus millä mobiililaitteen verkkoyhteys voi tietoa siirtää.


        Ongema ei suinkaan koske vain mobiililaitteita. Uusissa intel Core i3, i5 ja i7 suorittimissa on sisäänrakennettuna 3G-radiopiiri, joka toimii myös kannettavan, pöytäkoneen, palvelimen ollessa kiinni off-tilassa. Riittää että sähköjohto on seinässä tai akku kannettavassa. Vakoilutukiasema voi ottaa yhteyden radiopiirisarjan rtos-käyttikseen ja siirtää huomaamatta takaportin, eli salaisen datayhteyskomennon kautta kaikki koneen tiedot mukaanlukien RAM-muistissa olevat salasanat jos kone on päällä.
        3G- ja GPS-paikannusominaisuudet on laitettu suorittimiin ns. turvaominaisuuksiksi, jotta varastettu tietokone voidaan tyhjentää tai tehdä toimintakyvyttömäksi 3G-yhteyden kautta.

        Intelin prosessori mahdollistaa tietokoneelle 3G hakkeroinnin
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11750717

        Intelin suoritinpiireihin integroidaan nyt myös WiFi ja sama pian muidenkin valmistajien mm. AMD kohdalla.

        Intelin 10 nanometrin Cannonlaken piirisarjaan Wi-Fi- ja USB 3.1 -tuki
        http://muropaketti.com/uutiset/intelin-10-nanometrin-cannonlaken-piirisarjaan-wi-fi-ja-usb-3-1-tuki/


      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      329
      3061
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      107
      2261
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1675
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      195
      1596
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      68
      1398
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1283
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe