Erämaataipaleella olevalle

Ruotsalainen pastori ja kirjailija Peter Halldorf on kiteyttänyt hienosti kokemukset, joita kristityt joskus uskonvaelluksensa varrella kohtaavat. Olkoon tämä hänen tekstinsä rohkaisuksi niille, jotka ehkä juuri nyt kokevat hengellisesti vaeltavansa erämaassa.

”Tiellä todelliseen kasvuun jokainen meistä joutuu kulkemaan kivun ja kärsimyksen aikojen läpi. Tilanne tunteiden maailmassa voi silloin muistuttaa hivuttavaa autiomaan kuivuutta, eivätkä ulkoiset olosuhteet herätä meissä muuta kuin välinpitämättömyyttä. Epätoivo, kysymykset ja kaaos täyttävät elämän. Ne ajanjaksot ovat elämämme ratkaisevimmat. Silloin Jumala, ristin varjossa, tekee syvimmin työtään meissä. Tietenkään meistä ei tunnu siltä, mutta meitä ennen eläneiden lukemattomat todistukset osoittavat, että asia on juuri niin.

Sellaisina aikoina valitsemme, tahdommeko päästä näistä ”sielun pimeistä öistä” eroon pakenemalla ja etsimällä erilaista tilapäistä piristystä, vai kestämmekö ja pysyttelemme kiinni siinä, minkä kaikesta huolimatta uskomme todeksi. Jälkeenpäin osoittautuu, että kipu on usein ollut synnytyskipua. Jumala haluaisi johtaa meidät johonkin uuteen, ja osa vanhasta piti ehkä raivata tieltä, jotta uudelle olisi tilaa. Tämä puhdistus teki kipeää. Kipu ei ollut merkki siitä, että jotakin oli vialla. Se oli vain sielun kasvukipua. Jumala oli elämässämme liikkeellä.”

Koskematon maa / Peter Halldorf

3

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rakas Taivaallinen Isä. Kiitos, että saamme tulla juuri tällaisinaan, kuin olemme, Sinun eteesi. Kiitos suuresta rakkaudestasi, että annoit ainokaisen Poikasi tänne maailmaan, ettei yksikään, joka Sinuun uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Kiitos täydellisestä ristin sovitustyöstä. Kiitos, että se on jokaiselle tarjolla - saamme tulla Sinun ristisi juurelle ja pysytellä siinä - Sinun armossasi. Ja saamme uskoa Jeesuksen nimessä ja kalliissa sovintoveressä kaikki syntimme anteeksi annetuiksi.

      Herra, siunaa jokaista tällä palstalla kävijää. Näet monet rukousaiheet, mitä tänne on vuosien varrella kirjoitettu. Kiitos, että olet ne kaikki huomioinut – jokaisen olet rekisteröinyt. Yhdenkään ohi et ole kulkenut. Herra näet myös heidät, jotka kokevat elämässään olevan kuin hivuttavassa ja kuivassa erämaassa monenlaisten kysymyksien edessä kokien ehkä kipua ja ahdistusta – ehkä jopa täydellistä epätoivoa. Tule, Herra, kohtaa ja kosketa heitä tässä oikein erityisellä tavalla. Laske haavoitetut kätesi ja Henkesi heidän ylleen. Anna uusia voimia ja uutta uskoa. Kiitos, että rakastat heitä. Sinulla on hyviä ajatuksia heitä kohtaan.

      Kiitos siitä hyvästä työstä, jota teet jokaisessa omassasi. Anna meille voimaa vaikeiden aikojen keskellä pysytellä Sinussa ja Sinun ristisi varjossa – tietäen, että kaikki yhdessä vaikuttaa meidän parhaaksemme – ja juuri vaikeiden aikojen keskellä erityisesti hyvä hedelmä kypsyy meissä. Sinun siunaaviin käsiisi. Isä, Jeesuksen nimessä. Aamen.

    • Mitä Raamattu sanoo erämaasta? Ketkä asuivat erämaassa, kuivassa autiossa erämaassa? Kuuluuko uskovalla olla ns erämaakausia? Laittaako Jumala, tai antaako Hän meille ns erämaakausia?

      Ei. Raamattu sanoo, että tottelemattomat asuivat erämaassa, poudanpolttamassa asumattomassa suolamaassa. Jumala ei sinne ketään laita. Hän ei anna "kuivia kausia" ns erämaakausia. Se on aina oma valinta, jos sinne joutuu.

    • Erämaa-sanaa käytetään koetusten aikojen vertauskuvana. Jumala koettelee jokaista tekoansa ja kaikki me joudumme kiusauksiin. Tällaiset ajat eivät suinkaan ole välttämättä tottelemattomuuden seurausta. Herra joskus vain haluaa kasvattaa kärsivällisyyttämme, että kestäisimme koetuksia ja että meillä sitä kautta olisi toivo (Room 5:4).

      Tarkoitin tämän aloituksen rohkaisuksi - erämaavaiheita voi tulla. Ei lyödä tällaisessa tilanteessa olevaa, vaan rohkaistaan, kuten Raamattu tekee:

      "Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte moninaisiin kiusauksiin, tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä. Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset" (Jaak 1:2-4).

      "Sentähden te riemuitsette, vaikka te nyt, jos se on tarpeellista, vähän aikaa kärsittekin murhetta moninaisissa kiusauksissa, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa havaittaisiin paljoa kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka kuitenkin tulessa koetellaan, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä" (1 Piet 1:6,7).

      Lienet oikeassa siinä, että se voi joskus johtua tottelemattomuudestakin, muttei suinkaan aina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      66
      1270
    2. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      51
      942
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      51
      834
    4. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      97
      798
    5. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      58
      760
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      83
      740
    7. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      41
      671
    8. Tiedät, että ottaisin yhteyttä heti

      Ja ihan kevyesti, jos vain tietäisin, että se on toivottua. Miehelle naiselta.
      Ikävä
      30
      650
    9. Miksi, siis miksi haluat kirjoitella minun kanssa?

      En vain oikeen ymmärrä. Onko sulla tylsää, vai mikä homma?
      Ikävä
      52
      643
    10. Mitä haluaisit sanoa

      Minulle? Tiedän että aikaa on kulunut mutta ihan mielenkiinnosta, kuitenkin kutkuttelit mun sisintä. T. V
      Ikävä
      42
      635
    Aihe