Kumpi on pienempi paha: Opamox VAI Ketipinor (ahditukseen)?

opamox_ketipinor

Täällä on paljon arvostelua neurolepteistä, joihin mm. Ketipinor kuuluu. Sain Ketipinor-reseptin, koska pelkään Opamox-riippuvuutta.

Pahoina päivinä saan ahdistuskohtauksen, joka pahenee usein paniikiksi (hyperventilaatio, itkua, tuskaisuutta). Tätä kohtausta en saa rauhoittumaan ilman lääkettä. Tähän mennessä 15 mg Opamox on auttanut katkaisemaan tilanteen.

Onko kokemuksia / tietoa siitä, että kumpi näistä kahdesta (Opamox / Ketipinor) on pienempi paha (=myrkky), pidemmän päälle? Kohtaukset alkoivat alkuvuodesta, sitä ennen olin ilman oireita ja ilman lääkkeitä reilusti yli vuoden.

Vastauksista kiittäen!

36

9115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gggggt

      Opamox aivan ehdottomasti. Itse käyttänyt vuosia ja pystyy hyvin olemaan pitkiä aikoja ilman. Ketipinor taas on neurolepti eli tavallaan kemiallinen lobotomia, ja ne reseptorit mitkä ketipinorit ja muu neuroleptipaska päässäsi katkaisee, eivät koskaan palaudu.

      • Anonyymi

        Sähän tiedät näköjään jokaiden kettareiden syöjän kohtalon hä?? Eiköhän ne toimi jokaisella hyvin tai huonosti. Ei se tarkota et jos joku levotzin lasse on syöny viikossa 10 00 pilleriä et joka ikisellä syöjällä menee koko kroppa ja pää maksalaatikoks.
        Opamox lasketaan huumausaineeks eikä ketipinor. Testasin jokusen kerran n. 5kpl 30 mg opaa eikä ees haukottuttanu, ei niinku yhtää mtn rauhaa kokenu.
        Tämäkin henk koht toisille tekee hyvää ja toiselle pahaa tai mikä veemäisintä ei yhtikäs mtn.
        Ei se kettarikaan oo ahdistukseen mikään best. Vartin torkut 2h syömisestä.
        Siks täytyy välillä hankkia xanoreita tai perus pamea, temestatki ok.
        Enkä huvin vuoksi syö.
        Ehkä 3 päivänä kk aikana about 2 tai 3 kpl. Ei tuu koukkuu eikä toleja.
        Mä lasken huumeiks ihan muut aineet...
        PIRIstykää niin mäkin teen. AI KAUHEEEE


    • opamox_ketipinor

      Paljonko otat Opamoxia, ja otatko vain tarvittaessa? Onko lisäksi SSRI-lääkkeet?

      Itselläni auttaa 15 mg Opamox-tabletti paniikkiiin ja toisaalta jo 7,5mg riittää ahditukseen tarvittaessa.

    • dfhdfhhh

      bentsojen JÄRKEVÄ käyttö eli ottaa vain tarvittaessa ja pitää muutaman päivän taukoja, ei vaikuta mitenkään häiritsevästi. bentsot on mahtavia lääkkeitä, neuroleptit on aivan täyttä paskaa jotka oikeasti tuhoaa ihmisen.

    • Eli5

      Haluaisin mielelläni tietää yhdenkin ihmisen, jonka Ketipinor on tuhonnut?!

      • Okjihuhu

        Kerro minulle yksikin ihminen jonka Opamox on tuhonnut..?


      • tylsistyjä

        Ei Ketipinor ole tuhonnut täysin, mut latistanut tunne &seksielämän jatkuvasti käytettynä.
        Suosittelisin Opamoxia.


      • h45h4cf56

        Riippuu mitä tarkoittaa termillä "tuhonnut." Neuroleptit vaurioittavat keskushermostoa, jonka merkitsee tietynlaista sielullista, ihmisyyden osakuolemaa. Siis henkilö latistuu ihmisenä ja intellektuallina toimijana. Huumausaineet yleensäkin muuttavat ihmisiä älyllisesti hitaammiksi ja vähemmän läsnäoleviksi sekä madaltavat itsetietoisuuden määrää.


      • Anonyymi
        Okjihuhu kirjoitti:

        Kerro minulle yksikin ihminen jonka Opamox on tuhonnut..?

        Tiedän parikin tyyppiä, yliannostukseen :(


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedän parikin tyyppiä, yliannostukseen :(

        Vanha keskustelu, mutta sama täällä.. Varsinkin ne jotka juo mielellään alkoholia niin helposti koukkuuntuu.
        Itselle kanssa opamox aiheutti pahempaa ahdistusta ja meni nopesti läpi elimistöstä kun Ketipinorin vaikutus on tasaisempi eikä ahdista.


      • Anonyymi

        Tämä.


      • Anonyymi

        No älä muuta sano! Tyypit jauhaa vaikka eivät selkeästi tiedä asiasta yhtään mtn.
        Oon syöny kohta 10v ja ihan varmasti teitä fiksumpi oon edelleen. Vtun vajakit..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedän parikin tyyppiä, yliannostukseen :(

        Buahahhaaa.. Et oo tosissas? Yliannostus ketipinoreista!??? Vähän niinku vetäs melatoniini öyskät ja jäis koukkuun. Oh my god, mee takas päiväkotiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Buahahhaaa.. Et oo tosissas? Yliannostus ketipinoreista!??? Vähän niinku vetäs melatoniini öyskät ja jäis koukkuun. Oh my god, mee takas päiväkotiin.

        Opamoxit tee ku vihaseks.. Bentsot ei yleensä ikinä oo se parempi vaihtoehto. Tulee tolet ja vieroitusoireet. Ja toki viinaa siihen kylkeen ja ja.. Ketipinoreista ei tuu kumpiakaan.
        Porukka pelkää sanaa neurolepti. Ai kauhee skitsofreniaankin syödään oh noooo. Sama ku lukis jonku Buranan haittavaikutuksia jne ite ihan uneen otan 50-100mg joka ilta.
        Määrättiin just aamuun päivään ja iltaankin tarvittaessa kun tuppaa välillä ahdistaan yms bentsoi ei kirjota kirveelläkään. Paras oli et kokeile ATARAXIA.
        BITCH PLEASE.
        Btw oon ihan järkevä, ajatus kulkee liianki nopeesti sekä seksi on harrastukseni vaik sitä duunannu jo 20 vuotta.
        Ja nainen oon et ei kyllä seiso mut kostuu kyllä.
        Antakaas ny noita lobotomia kommentteja jos kiukuttaa.
        En aio lukee koska vihaan typeriä ihmisiä. Pusi pusi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Buahahhaaa.. Et oo tosissas? Yliannostus ketipinoreista!??? Vähän niinku vetäs melatoniini öyskät ja jäis koukkuun. Oh my god, mee takas päiväkotiin.

        Kyllä vaan voi saada yli annostuksen ketipinoreista tai hengen lähdön.. sen verran voimakkaitakin on. Määrätty sata mg/vrk. Jos nyt purkillisen ottaa.


    • ei lääkkeitä ei

      Neuroleptit tuhoaa aivojen unireseptorit?

      Suomessa on paljon neuroleptien off-label - käyttöä, vaikka ne ovat todellisuudessa skitsofrenian ja muiden vakavien mielisairauksien hoitoon kehitettyjä lääkkeitä, joissa on vakavia sivuvaikutuksia. Neurolepteja käytetään jopa unettomuuden hoitoon, kuten Ketipinoria, vaikka tämän lääkkeen sanotaan pitkässä käytössä vaurioittavan aivojen unesta vastaavia osia ja jopa mahdollisesti tuhoavan aivojen unirereptorit. Ketiapiinin pitkäaikaiskäyttö voi vahingoittaa pysyvästi aivojen nukahtamisesta vastaavia osia. Kaikkien antipsykoottisten lääkkeiden tavoin pitkäaikainen käyttö voi helposti aiheuttaa pysyviä aivovaurioita. Tästä syystä ketiapiinin tapaisten antipsykoottisia aineiden käyttö tulisi rajoittaa ainoastaan vakavien mielenterveyden ongelmien hoitoon.

      Totuus lääkkeistä, lääketehtaista, lääkäreistä ja hoidosta!
      http://masennuslaakkeista.nettisivu.org/laakkeiden-vaikutukset/

      Kelan lääkekorvaustilaston mukaan 1 067 964 suomalaista käytti vuonna 2010 masennus-, psykoosi-, neuroosi- ja unilääkkeitä. Lasten ja nuorten psyykenlääkkeiden käyttö on kolminkertaistunut 2000-luvulla. 15–24-vuotiaista suomalaisnuorista yli 50 000 sai viime vuonna jotakin psyyken toimintaa säätelevää lääkettä.

      Selvästi käytetyimpiä ovat masennuslääkkeet. Niistä eniten kirjoitetaan SSRI-ryhmään kuuluvia selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä.

      – Uudemman polven masennuslääkkeet ovat suosittuja, koska välittömät ja näkyvät haitat ovat vähäisemmät kuin vanhemman polven lääkkeissä, kertoo kliinisen psykiatrian professori Jari Tiihonen Tukholman Karoliinisesta instituutista.

      Sosiologien mukaan erilaisten keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden käyttö on jo niin yleistä, että suomalainen hyvinvointivaltio on vääjäämättä muuttumassa psykofarmaseuttiseksi yhteiskunnaksi.

      Kehitys on huolestuttava. Samaan aikaan kun psyykenlääkkeiden käyttö on lisääntynyt, väkivallanteot ja verilöylyt ovat tulleet osaksi suomalaisten arkea.

      Kelan lääketilastojen mukaan alaikäisten psyyken lääkitseminen moninkertaistuu murrosiässä.

      – Murrosikää on ryhdytty hoitamaan masennuslääkkeillä, ilman että kenelläkään on täsmällistä tietoa lääkehoidon haitoista. Normaalin kasvuun ja kehitykseen liittyvän kipuilun näkeminen lääkehoitoa vaativana oireiluna tai sairautena on äärimmäisen huolestuttavaa, ärähtää sosiologian dosentti Ilpo Helén Helsingin yliopistosta.

      SSRI-ryhmän lääkkeiden haittavaikutuksista otsikoissa ovat olleet pääasiassa pysyvät seksuaalitoiminnan häiriöt. Vähemmän puhuttuja haittoja ovat itsetuhoisuus, impulsiivinen ja vastustava käyttäytyminen, yllättävät aggressiot sekä vihamielisyys.

      Professori Jari Tiihosen mukaan luotettavinta tutkimustietoa on tällä hetkellä psykoosien, neuroosien ja unettomuuden hoidossa Suomessakin yleisesti käytettyjen bentsodiatsepiinien haitoista.

      Dosentti Ilpo Helénin mukaan SSRI- lääkkeiden käyttömäärissä näkyy selvästi voimakkaan ja taitavasti toteutetun lääkemarkkinoinnin vaikutus.

      – On korostettu hyötyjä ja vaiettu haitoista.
      http://www.apu.fi/artikkeli/laakehaitat-joukkosurmien-taustalla

      Onko masennuksessa kyse siitä mitä sinä syöt vai siitä mikä syö sinua? Jos päästä "viiraa", niin se on lääkkeen puutetta. Näin kaikille lääkäreille sekä potilaalle opetetaan ja annetaan ymmärtää.

      "Ruokavalio on parhaimmillaan lääkettä ja pahimmillaan sairauksille altistava. Ne, joilla on rohkeus kohdata itsensä, pääsevät hyvin eteenpäin. On myös niitä, jotka mieluummin vain kärsivät kuin tekevät paranemisen edellyttämiä fyysisiä ja/tai psyykkisiä muutoksia. Ihmisessä on itsessään paljon sekä parantavia että tuhoavia voimia. Tietyt mielenterveyssairaudet voivat johtua häiriintyneestä aivokemiasta lapsuuden kaltoin kohtelun tai muun sellaisen sijaan. Mielenterveysongelmia pitää hoitaa biokemiallisen ja fysiologisen tietämyksen avulla, ilman lääkkeitä. Nykyisin tiedetään, että ravintotekijöillä on keskeinen rooli mielensairauksien ehkäisyssä ja hoidossa."
      Lääkäri ja biokemian Tohtori Abram Hoffer
      Psykiatri Humphry Osmond

      Bisnes se on kuin kannattaa ja erityisesti juuri lääkebisnes. Käyttäkööt lääketehtaat mitä tahansa lipevää sanahelinää. Totuus on, että niiden valmistamien lääkkeiden tavoiteltu vaikutus on tuottaa lääkeyhtiölle liikevoittoa ja sitähän ne tahkoavat vuosi vuodelta aina enemmän ja enemmän, vaikka kansa ei tervehdy mitenkään. Haittavaikutukset eivät haittaa.

      Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

      Masennuksen omatoiminen hoito:
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

    • ei lääkkeitä ei

      Nuorisorikollisten väkivalta väheni lisäravinteilla!

      British Journal of Psychiatry-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan nuorisovankien väkivallanteot vähenivät huomattavasti, kun heille annettiin päivittäin ruoan lisänä vitamiineja, hivenaineita ja välttämättömiä rasvahappoja. Tutkimukseen osallistui 231 nuorisovankia, iältään 18-21 -vuotiaita., jotka kärsivät keksimäärin 4 vuoden rangaistusta. Puolet heistä sai ruoan lisänä 13 vitamiinia ja 13 hivenainetta sekä EPA, DHA JA GLA rasvahappoja ja puolet vastaavia lumevalmisteita. Ruokavaliota ei muutettu millään lailla.

      Tulokset hämmästyttivät niin tutkijoita kuin vankilaviranomaisiakin. Lisäravinneryhmässä väkivallanteot vähenivät lähes 40%. Millään muulla keinolla ei ole saatu vastaavaa muutosta nuorten vankien käytöksessä. Tämä tutkimus viittaa siihen, että lisäravinnehoito vaikuttaa suotuisasti joko suoraan välittäjäaineisiin tai niitä tuottavaan entsyymiin tai sen toimintaa säätelevään geeniin. Ravitsemushoito voi siis ehkäistä tai jopa parantaa näinkin vaikeita ongelmia, jotka johtuvat aivojen neurokemian epätasapainosta.

    • exketari

      jos suinkin mahdollista,pysy poissa näistä paskoista,oli se sitten ketipinor tai opamox

      tuo sinun 15 mg määrä on vielä pieni.mutta lääkärit näitä määriä nostaa aivan liian helposti ja kohta syötkin niitä paljon enempi


      itelläni on menossa ketipinor helvetti ja sen lopetus omasta tahdosta,söin pahimmillaan 450mg tä .nyt syön 75mg.

    • Neiti Turusta

      Johan kesti, ennenkuin nämä "lääkkeet tappaa" henkilöt avasivat sanaisen arkkunsa. Niin se vaan kuulkaa ihmiset on, jotta jokainen sen oman polkunsa valitsee. Ja valitsee silleen, jotta voi mahdollisimman hyvin.

      Mun on pakko ottaa joskus Opamoxia, että pääsen kauppaan ja toisaalta joskus Ketipinoria, että saan hypomanian aikana unta; tää on mun valitsema polku. On yks lysti, tuomitseeko vai komppaako joku, näillä mä pysyn hengissä.

      • 5+5

        Kyllä se on lekuri, joka pumppaa potilaan täyteen lääkkeitä, kun ei muuta osaa ja lääkkeistä saa rahaa.

        Se on miljardibisnes ja haitat ei haittaa lääkäreitä.


    • Opamoksu

      Opamoxista on huomattavasti vähemmän haittaa. Ketipinor on ehkä pahin lääke mitä voi määrätä ja haittavaikutuksia riittää.

    • ahdistuja

      Ketipinor 25 mg:aa käytin 5kk uneen ja illalla tulleeseen ahdistukseen saamatta lopetusoireita, suuria haittoja tai joutumatta nostamaan annosta. Lopetin kuukaudessa puolittaen annoksen, kun huomasin, että nukuin ilman lääkettä enkä enää tarvinnut nukkumisapua. Bentsot jatkuvassa käytössä haitallisempia kuin antihistamiiniina lähinnä toimiva ketipinor pikkuannoksella. Satunnaisesti varmaankin pikkuannos opamoxia turvallisempi. Kumpikin loppupeleissä myrkkyä.

    • Ojijuvhv

      Ketipinor on porttihuume!

      • Kysyyy

        Mikä on porttihuume??


      • voiluojasentään

        Älä nyt viitsi.Itse käyttänyt ketipinoria unettomuuden hoitoon muutaman vuoden.Olen nainen ja ketipinor on ihan laillinen lääke.EI HUUME!!!!!MIKSI LÄÄKÄRI UUSII RESEPTIN JOS KETIPINOR ON HUUME.Ota asioista ensin selvä ennen kuin alat huutelee sitä huumeena.Vähemmän se ketipinor aiheuttaa haittoja kuin alkoholi.


      • h45h4cf56
        voiluojasentään kirjoitti:

        Älä nyt viitsi.Itse käyttänyt ketipinoria unettomuuden hoitoon muutaman vuoden.Olen nainen ja ketipinor on ihan laillinen lääke.EI HUUME!!!!!MIKSI LÄÄKÄRI UUSII RESEPTIN JOS KETIPINOR ON HUUME.Ota asioista ensin selvä ennen kuin alat huutelee sitä huumeena.Vähemmän se ketipinor aiheuttaa haittoja kuin alkoholi.

        Ketiapiini on huumausaine kemiallisesti katsottuna. Lain näkökulmasta taas puhutaan reseptilääkkeestä (tai reseptihuumeesta). Alkoholin ja ketiapiinin vertaaminen on hankalaa, koska niitä käytetään eri tilanteissa. Ketiapiini on eittämättä hermostomyrkyllisempää kuin alkoholi, mikä ei tarkoita, etteikö alkoholin pitkässä runsaassa käytössä mitenkään hyvästä olisi.


    • h45h4cf56

      Ap:n kysymykseen on helppo vastaus. Bentsodiatsepiinit akuutista käytettynä ovat ylivoimaisesti parempi vaihtoehto. Neuroleptit ovat erittäis toksisia jo yksittäisnappikäytössä. Kumpiakaan ei kannata vetää päivittäin/jatkuvasti, koska siitä seuraa auttamatta keskushermostovaurioita.

    • sepesus

      jos opamox annoksesi pysyy noin kohtuullisena, niin ota ilman muuta sitä. ketipinorista ne vasta ongelmat alkavatkin. taannut kasvin tasolle puolessa vuodessa!

    • huggg

      Ei taannu kasvin tasolle minimiannoksesta Ketipinoria puolessa vuodessa! Isommista annoksista en tiedä mitä ne tekee, kun en ole käyttänyt.

      Bentsot ovat myös vaarallisia, jos niitä usein napsii.

      • voiluojasentään

        No mä oon sit ainut ihminen,jolle ketipinor ei ole aiheuttanut mitään sivuoireita.Olen käyttänyt lääkkeitä unettomuuteen 16 vuotta ja ikinä ei ole ollut ongelmia.Labrakokeet olleet aina normaalit eli maksa-ja munuaiskokeet.Enemmän se alkoholi aiheuttaa maksakirroosia kuin mulla ketipinorin käyttö.Olen näemmä onnekas kun olen ainut ihminen todellakin jolle ketipinor ei aiheuta haittavaikutuksia.Jos jotain kiinnostaa niin voin laittaa tänne mitä unettomuus aiheuttaa ihmisessä.


    • Anonyymi

      Kaverini on lääkäri ja mitä hänen kanssaan jutellut lääkkeistä niin kyllä hän kertoi kammottavia juttuja Ketipinorista. Jos nyt näistä kahdesta valinta pitäisi tehdä niin mielestäni Opamox ok. Ketipinor no.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä mut terkkarin Hassan ei anna bentsoo vaan väittää et oon denso. Eipä hätää nyt maksaa Kela kun en oo rela!


      • Anonyymi

        Kai nyt kun Ketipinoria määrätään aina ihan hirveitä määriä lääkärien toimesta. Muita lääkkeitä harvemmin määrätään niin suurin mg määrin alusta lähtien. Luulisi lääkärillä siinä vaiheessa hälytyskellot soida, mutta nah.. Annetaan vain isot mg määrät suorilteen ja ihmisethän kiltisti tottelee.
        Mitään lääkettä ei saisi määrätä sillä ajatuksella, että sitä saa nostaa kourallinen karkkia määrään eikä silloinkaan aleta miettiä, että ehkä lääke ei ole sopiva tai aiheuttaa ne ongelmat.
        Monet mielialalääkkeet aloitetaan liian isoilla annoksilla, mutta ketipinor on ehdottomasti tässä se ykkönen mikä aloitetaan hurjana ja sitten nostellaan.

        Minullekin sanottiin, että voin sen määräyksen ulkopuolelta ottaa pillereitä tarvittaessa niin paljon kun siltä tuntuu. Se oli sellainen ohimenevä tottumuslause johtavalle psykiatrian lääkärille. Jäi muuten mieleen enkä tajunnut siinä hänelle asiasta mainita, että tuo ei ole välttämättä hyvä opittu tapa.

        En tiedä yhtään kuka lääkäreille opettaa annostelut ja muut, etenkin yleislääkäreille, mutta ihan psyk.poli puolellakin tahtoo mennä huti tässä hommassa. Voi olla, koska on aina kiire niin ei ole aikaa kokeilla varovasti vaan äkkiä pakko löytää ratkaisuja ja apuja niin siitä on sitten tullut kiireessä yleinen tapa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä mut terkkarin Hassan ei anna bentsoo vaan väittää et oon denso. Eipä hätää nyt maksaa Kela kun en oo rela!

        Ihan oikeesti!! Lääkäri terveyskeskuksessa teki diagnoosin alkoholin aiheuttamasta ahdistuksesta, en tosin ymmärrä millä perusteella , ehkä joku aiemmin hätäisesti täytetty kyselylomake, jollaisten perusteella noita nyt kai yleisesti tehdään. Minulle ei siis voi missään tapauksessa määrätä benzoja mutta sen sijaan Ketipinoria saisin napsia mielinmäärin!


    • Anonyymi

      Ketipinor edes oo pahimmasta päästä. :P
      Auttaa toisaalta saamaan unen päästä kiinni. Paremminkin kuin melatoniini, joka vaikuta yhtään mitään...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe