Verkosto Seurakunta

Verkkokirkko

Hei,,, Onkos kenelläkään, kokemusta verkosto seurakuntatoiminnasta, esim helsingissä kuuluu sellainen olevan, oletteko käyneet ja mitä mielipiteitä on?
Kiinnostais, kun tuttava on sitä kehunut jossakin määrin.

34

5878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • virtuaalikirkkoja

      Second Life :ssa on kirkko eli klikkaat itsellesi profiilin ja teet hahmon ja hurautat kirkkosaarelle iltahartauteen tai muuten vain höpöttämään.

      https://www.facebook.com/pages/Kirkkosaari/242815872427133?fref=ts

      Mahtava paikka mahdollisuus teksti chattiin, voice chattiin, privaattiin keskusteluun yms.

      Mutta hyvä tietsikka täytyy olla ei pyöri ihan huonommilla ja myös hyvä nettiyhteys.Sovellus joka ladataan koneelle on englanninkielinen mutta kirkkosaarella on suomenkielisiä hahmoja ja opastusta.

      Monta kirkkoa ja hiljentymispaikkaa, via crusis, sauna, kampin kappelin ja ristikiven kirkon replica, ortodoksikirkko ja vaikka mitä muuta.Iltahartaudet keskiviikkoisin klo 21.00.

    • happy 1

      Suosittelee lämpimästi.Raitista Jumalan sanaa rauhassa ja ilman mitään huutamista ja hillumista .kaunista musiikkia,olen aina vierastanut liikaa karisma artis uutta ja pitkän etsinnän jälkeen löytyi tämä.

      • Tarkista_taustat

        Verkosto on osa uuskarismaattista liikehdintää. Siellä on käynyt useita opettajia Kalifornian Bethel-seurakunnasta. Verkosto järjestönyt seminaareja myös äärikarismaattisen ESY-seurakunnan kanssa. (Opettajat tulleet Bethelistä). Verkoston hallituksen jäsen Heikki Hilvo oli tuomassa David Herzogia Suomeen.


      • Anonyymi
        Tarkista_taustat kirjoitti:

        Verkosto on osa uuskarismaattista liikehdintää. Siellä on käynyt useita opettajia Kalifornian Bethel-seurakunnasta. Verkosto järjestönyt seminaareja myös äärikarismaattisen ESY-seurakunnan kanssa. (Opettajat tulleet Bethelistä). Verkoston hallituksen jäsen Heikki Hilvo oli tuomassa David Herzogia Suomeen.

        Nyt tarkista_ taustat sekoittanut verkoston johonkin muuhun yhteisöön.
        Verkosto toimii nykyään Pihlajamäen ja Munkkiniemen kirkossa. Syyskuusta 2021 oliko Kivenlahden kirkossa. Heikki Hilvo ei toimi verkostossa. Marko Huhtala on nykyään toiminnanjohtaja. Kotisolujen merkitys ja yhteisöllinen jumalanpalvelus yhdistää verkostoan eli kotiseurakunnan jäseniä myös verkostoon kuulumattomua.


    • kuunteleva_kirkko

      Hei nimimerkki Verkkokirkko!
      Luultavasti kysymyksesi liittyy Verkostoon, toiselta nimeltään Kotiryhmäverkosto http://www.verkosto.net/. Se on Helsingissä toimiva luterilainen seurakuntayhteisö, jossa käy tietääkseni erityisesti opiskelijoita ja nuoria aikuisia, mutta myös muun ikäisiä. Verkostolla on jumalanpalvelus joka toinen sunnuntai-ilta Munkkivuoren kirkossa. Suurin osa väestä on mukana myös pienryhmissä, jotka kokoontuvat väliviikoilla. Verkostossa erityinen painotus on kristillisessä opetuksessa. Käy katsomassa, sitten näet, tuntuuko se sinulle sopivalta yhteisöltä.
      Mukavaa kevättä!
      Anja-pappi

      • Hyvä_tietää

        Luterilaisesta kehyksestä huolimatta Verkosto on leimallisesti uuskarismaattinen yhteisö, jolla on kiinteät kytkökset New Winen lisäksi Kalifornian Bethel-seurakuntaan ja Healing Rooms-toimintaan.


      • jäitähattuun

        Aivan. Se mainitaan myös tässä linkissä.
        http://www.kristitynfoorumi.fi/nakokulma2.pdf

        Nämähän ovat soluttautumassa kaikkiin kristillisiin yhteisöihin. Nyt täytyy pitää hatusta kiinni, eikä paeta näiden kynsiin liberaaliteologien jyllätessä.


    • Verkostolainen

      En ole nuori enkä edes ns. nuori aikuinen, mutta Verkostosta löysin hengellisen kodin. Mikä siis tarkoittaa sitä, että Verkostosta löytyy kaiken ikäisiä ihmisiä. Suosittelen lämmöllä!

    • ylistäentiesmihin

      Kannattaa huomioida ja tarkasti selvittää eri kytkökset mitä on?
      Valitettavasti näin vain joutuu toimimaan jos haluaa etsiä seurakunnan tai yhteisön, joka toimaa Raamatullisella pohjalla.
      Verkoston ylistys toiminta on vahvasti mukana New Wine liikkeessä, liikkeen, jonka opillinen perusta on hyvin ongelmallinen Raamatun valossa.
      Jos taasen Verkosto ei allekirjoita New Wine liikkeen aivan selkeästi epä Raamatullisia oppeja ja arvoja, niin sitten voi kysyä, miksi Verkoston ylistys bändi on mukana New Wine liikkeen juhlissa.
      Miksi?

      • Miroo

        Olet oikealla asialla 'ylistäentiesmihin' - siunausta sinulle!

        Muistin jo vanhastaan, että New wine - liikehän kuuluu tähän samaan surullisen kuuluisaan torontolaiseen nauruherätykseen, jossa ryypätään sitä kuuluisaa 'uuden ajan uutta viiniä' eli väärän evankeliumin pahan hengen juovuttavaa viiniä.

        USKOKAA JO; ELÄMME LOPUN AIKAA, EIKÄ PUHTAITA SEURAKUNTIA ENÄÄ EHKÄ LÖYDYKÄÄN - RAAMATTU ON ENNUSTANUT TÄMÄN AJAN JA TÄLLAINEN AIKA ON JUMALAN TAHTO. HÄN EROTTELEE MEIDÄT NYT KUIN JYVÄT AKANOISTA - TEHKÄÄMME PARANNUSTA HARHAOPEISTA JA MUUSTA SYNTIELÄMÄSTÄ NYT TÄÄLLÄ AJASSA, JOTTA PÄÄSISIMME HÄNEN TAIVAASEENSA.

        Tässä ko.liikkeestä Kristityn foorumi sivuilta:

        Suomessa ei Healing Rooms -toiminnassa tule näkyviin yhteys ”torontolaisuuden” ääri-ilmiöihin. Kaikessa HR:ään liittyvässä näkee kuitenkin helposti selvän yhteyden Vineyard -liikkeeseen, jonka piiristä nauruherätykseksikin kutsuttu liikehdintä nousi vuonna 1994 leviten ympäri maailmaa.

        Tätä samaa uuskarismaattista Vineyard -pohjaa edustaa myös New Wine. Jälkimmäisessä korostuu David Pythes’in ajatus johtajien kouluttamisesta ja uudistamisesta. Itse Pythes on John Wimber’in oppien ihailija.

        New Wine -järjestön johtajakoulutusten yksi päänimistä on Bill Johnson, jonka Bethel Church edustaa omissa ”Fire Tunnel” -tapahtumissaan aitoa ”torontolaisuutta”. Näissä ihmiset makaavat lattialla nauraen, huutaen, ja raajojaan vispaten. Samoja ilmiöitä näemme mm. Nokia Missiossa.


    • suomikristitty

      new wine on ok

      olen tavannut john wimberin ja hän ok

      • Anonyymi

        Minä olen tavannut Josef Göbbelsin. Oli ihan mukava tyyppi.

        Mikä oli pointtisi?


    • suomikristitty

      Joo ja verkosto on ok

      Käyn messussa

    • klnvisbgnoang

      Onpa törmätty sellaiseenkin, että verkostomarkkinoinnin kylkiäisenä kalastellaan ihmisiä uskonliikkeeseen. Pahaa-aavistamattomat ihmiset luulevat tulevansa jonkin tuotteen myynti-iltaan jonkun kotiin ja kun nimet on laitettu tilauspapereihin (tuotteet tulevat tietenkin myöhemmin), niin sitten vasta alkaa painostus yhtäkkiä ja yllättäen uskonasioihin. Tässä vaiheessa onkin jo melko vaikeaa ottaa etäisyyttä tyyppeihin, kun on sitoutunut tilaamaan tuotetta, jonka myynti-iltaan vain ja ainoastaan alun perin luuli tulevansa.

    • Yhteydet

      Vaikka Verkosto toimii luterilaisen kirkon sisällä, siellä on paljon vaikutteita Kalifornian Bethel-seurakunnasta: Bethelistä on tullut myös useita opettajia eri tilanteisiin. Verkosto järjestänyt opetustilanteita ESY-seurakunnan kanssa. Verkosto on vahvasti mukana Healing Rooms-toiminnassa, joka myös promoaa Bill Johnsonin opetuksia. Verkoston hallituksen jäsen Heikki Hilvo oli tuomassa Herzogia Suomeen.

      • Anonyymi

        Yhteydet: oletko käynyt verkoston messussa. Olen kuulunut ehkä noin 5 vuotta verkostoon mitään yhteyden pitoa esyn kanssa en ole huomannut. Olen myös aikoinani käynyt Esy:ssä enkä siellä ole nähnyt yhteydenpitoa verkoston kanssa. Kummassakin käy eri viitekehykseen kuuluvia. Verkosto on selkeästi luterilaisen kirkon sisällä toimiva yhteisö.


    • duunarinainen

      En osaa englantia, muuten tykkäisin mennä Verkostosrkn tilaisuksiin.
      Tuntuu nykyisin siltä, että pitäisi olla akateeminen kristitty. Tavallinen ihminen on tylsä noiden piiriläisten mielestä.

      • käynmessuissa

        Kokoukset on suomen kielisiä, kyllä siellä käy ihan tavallisia ihmisiä.


      • Anonyymi

        Olet käynyt jossain muualla kuin verkoston messussa. Toiminta on suomenkielistä. "Kuulokkeiden "avulla pyritään tulkkaamaan muille kielille.


    • k-piste

      Fire!

    • akka

      Tavallisia ystävällisiä toisistaan välittäviä ihmisiä, joilla on sama rakastava Isä ja luja usko Häneen.
      En löydä pahaa sanottavaa tuosta toiminnasta.

    • Pysyn_kaukana

      Marko Huhtalan ryhmä, no tänks. Ei tiedä onko pappi vai verkostolainen

    • ProFide

      Tämä verkostojuttu on samanlaista huuhaata kuin muukin uskomuksellinen mielikuvitustouhu. Raha tietysti yhdistää ja se menee yksiin taskuihin.
      Ei mitään uutta auringon alla...

    • Monet tässä keskustelussa mukana olevat ansaitsisvat kritiikin kannukset. Pöpöjä nahdään siellä ja täällä. O
      len kirkkohistoriasta jokseenkin hyvin perillä ja kysyn: missä on nähty kaikein suurimmat erheet. Ehkäpä juuri ns. isojen kirkkojen historiassa. Itse olen läheisten mukaan kovin kriittinen. Olen kuitenkin opetellut jonkinlaista avarakatseisuutta näissä kirkko, seurakunta ja dogmaattisissa kysymyksissä.

      • Anonyymi

        Minä olen huomannut, että karismaattisuudessa on paljon pöpöjä, mutta niitä ei haluta nähdä!

        Mikään toiminta ei tunnu soittavan eräillä uskovilla hälytyskelloja, vaikka olisi kuinka kummallista ja Raamatun vastaista.

        Avarakatseisuus on ihan hyvä mutta ei pidä olla niin sinisilmäisen avarakatseinen, että hyväksyy kaikki mahdolliset harhatkin kristillisyydeksi.

        Esimerkiksi Heikki Hilvosta olen saanut kuvan, että henkien erotteleminen ja uusien oppien koetteleminen puuttuvat häneltä aivan täysin. Menestysteologia, New Age ja miten kummalliset manifestaatiot hyvänsä ovat tervetulleita seurakuntaa "elävöittämään."


    • Anonyymi

      Raha on Verkostosta erittäin kiinnostavaa.

      • Anonyymi

        Verkostolla ei ole ainakaan nykyään mitään tekemistä äärikarismaattisuuden kanssa. Opetus on tervettä ja tasapainoista eikä toiminta ole henkilöitynyt yhteen tai kahteen henkilöön. Nykyiset papit ovat maanläheisiä, maltillisia karismaatikkoja. Kannattaa tutustua ja tehdä sitten omat johtopäätökset.


      • Anonyymi

        Eikä toiminta ole rahakeskeistä, vaikka kulut pitääkin peittää. Läpinäkyvää toimintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä toiminta ole rahakeskeistä, vaikka kulut pitääkin peittää. Läpinäkyvää toimintaa.

        Läpinäkyvästi rahakeskeistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Verkostolla ei ole ainakaan nykyään mitään tekemistä äärikarismaattisuuden kanssa. Opetus on tervettä ja tasapainoista eikä toiminta ole henkilöitynyt yhteen tai kahteen henkilöön. Nykyiset papit ovat maanläheisiä, maltillisia karismaatikkoja. Kannattaa tutustua ja tehdä sitten omat johtopäätökset.

        Aika paljon henkilöitynyt yhteen pappiin.


    • Anonyymi

      Sotaa edeltänyt aikakausi 1920–1939
      Lauri Hokkanen

      Gerhard Olsen-Smidt järjesti 1920 Helsingissä Helluntaiseurakunnan, jonka kokoontumispaikka oli Ludviginkadulla Helsingin Sanomain salissa 4. kerroksessa ja myöhemmin Liisankatu 17:ssä. Tästä ryhmästä muodostui myöhemmin Filadelfiaseurakunta. Eino I. Manninen valittiin seurakunnan vanhimmaksi joulukuussa 1920. Olsen-Smidt oli valloittava johtaja, ja liike keskittyi vahvasti hänen henkilöönsä. Häntä syytettiin taloudellisista väärinkäytöksistä ja yksinvaltaisesta johtamistavasta.[18]

      Keväällä 1925 Olsen-Smidt pidätettiin Helsingissä ”homoseksuaalisen hurjastelun” takia,[21] ja hänet tuomittiin huhtikuussa 1925 kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen haureudesta,[22] sillä hänellä oli ollut seksuaalisuhteita kahteen nuorukaiseen, jotka toimivat seurakunnassa.[18] Vankeustuomion jälkeen hänet karkotettiin Norjaan.[23] Tuomio merkitsi helluntailiikkeelle huomattavaa kriisiä.[18]

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      En oikein ymmärrä tätä "Verkosto-seurakunta on äärikarismaattinen vouhotusta". Itse olen siellä käynyt montakin kertaa ja mun mielestä aika kaukana sellaisesta "kaadutaan maahan ja rukoillaan kovaan ääneen kielillä-meiningistä. ". Päinvastoin aika perinteistä luterilaista meininkiä lukuun ottamatta solutoimintaa ja ylistysmusan soittamista aina välillä.

      Nokia Missiossa kävin joskus vuosia sitten ja siitä voi kyllä selkeästi sanoa et se oli äärikarismaattinen seurakunta, mut ei, verkosto ei millään lailla.

      • Anonyymi

        Vouhotusta yhtä kaikki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe