Mitkä ovat mielestänne sinkkuuden plus- ja miinuspuolet?

olympialaiset

Olen tässä tuumaillut ja listaan tähän sinkkuuden plus&miinuspuolet. Havaintoni pohjautuu pitkäaikaiseen lähipiirini(työtoverit/sukulaiset/ystävät/kaverit/tuttavat)havainnointiin.

Sinkkuuden miinuspuolet:
-asuntolaina, yksin maksettava ja naisena pienemmät tulot. Pankista saa huonommin lainaa yksinäisenä matalapalkkaisena naisena jonka työelämää varjostaa ainainen pätkätyö. Asunto on yksiö tai korkeintaan pieni kaksio kun kahdestaan voisi asua paremminkin
-talous, yksin on köyhempi ja kaverin kanssa menot puolittuvat, yksinkertaista. Ruoka nykyään todella kallista.
-juttukaverin puute
-matkustelukaverin puute
-tukiverkostosta puuttuu se olennainen osa, miellän kumppanin tähän rooliin, vaikkakin ymmärrän ettei ihmiset aina edes välitä kumppaneistaan vaikka yhdessä ovatkin
-lastenhankinta, jos hankkii ilman miestä lapsen päätyy yksinhuoltajaksi, jos taas haluaa miehen&lapset on kelpuutettava mitä saa tai jatkettava yksin ja lopulta jää ilman lapsia koska hedelmällinen ikä loppuu

Sinkkuuden pluspuolet:
-saa olla rauhassa
-ei tarvitse taipua kaikenlaisiin miehen miellyttämisiin kotirauhan ylläpitämiseksi (pornoseksi, karvojen ajelu, jatkuva laihduttaminen yms)
-ei tarvitse käyttää haitallisia e-pillereitä(koska mies ei kuitenkaan halua pidemmän päälle käyttää kumia)
-ei ole turhia riitoja eikä tarvi kuunnella mukahauskoja vinoiluja eikä osallistua mukaleikkimielisiin kinasteluihin
-saa nukkua rauhassa, unet ei häiriinny
-saa vanua meikittä ja kotioloissa voi ottaa rennosti
-ei ole tilivelvollinen menoistaan eikä tarvitse keskustella toisen kanssa esim. uuden harrastuksen tai opiskeluiden aloittamisesta(joka vaikuttaa tietysti talouteen)
-ei tarvitse päästää kotiinsa toisen kavereita, eikä muutenkaan kaveerata tyyppien kanssa joista ei välttämättä pidä yhtään esim. miehen sukulaiset
-välttyy "otin sut kun en muutakaan saanut ja tahdon säännöllistä seksiä"-suhteilta ja sen ongelmilta kun pysyttelee sinkkuna(ongelma on mistä tietää kuka on oikeasti tosissaan ja ihastunut..no se on jo toisen ketjun paikka)

Mitä teille tulee mieleen? Kaikki vastaamaan ja rehellisyyttä peliin!!!

23

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiskisu

      Mä tykkään asua kaksiossa, sen siivoamiseen ei mene liikaa aikaa. Isompi asunto ja mies vielä kylkeen aiheuttaisi lisää työtä. Sama ongelma olisi ruuan kanssa: miehen kanssa ruokaa menisi enemmän ja jos jotain hyvää ostaa, se ehtii sen syödä ennen kuin itse saa palaakaan.

      Juttukaverista harva mies käy, useimmat sanoo vaan "jaa", "ei", "teetkö mullekin" ja "mennään sänkyyn". Eli se siitä.

      Ystävättärien kanssa voi matkustella. Miehen kanssa se on semmoista, että kun menet upeaan kahvilaan Barcelonassa, se puolittaa haarukalla leivoksen ja pistää toisen puolikkaan suuhun, hulauttaa kahvikupin perään ja sitten sen toisen puolikkaan. Mennäänkö jo.

      Tukiverkosto? Omat vanhemmat, omat sisarukset, ystävät, työkaverit. Niiltä saa tukea. Millä konkreettisella tavalla mies tukee? Yhden tiedän, joka oikeasti tuki, pisti likoon kaiken että minulla oli mahdollisuus opiskella, kotona oli ruoka valmiina eikä tarvinnut murehtia laskuista. Mutta se oli harvinaisuus mieheksi.

      Lastenhankinta. Ei huonoa esimerkkiä lapsille. Jos lapselle esimerkiksi sopivaa miestä ei löydy, on parempi hankkia lapsi ilman henkilökohtaista miestä.

      Minulle ainoa todellinen miinuspuoli sinkkuudessa on yksin nukkuminen.

      • Sinkkuus++++++

        En näe sinkkuudessa kovin paljon miinuspuolia omalta osaltani.
        Asuntolainoja ei ole, asun isossa (220 m2) omakotitalossa, huoltokustannuksia on ollut todellakin vähän, taloni kun on erittäin laadukkaasti rakennettu. Nautin isosta tilasta, miksi ei yksin voisi asua samankokoisessa talossa kuin kaksin, ei siinä niin suurta eroa ole. Ero on lähinnä siinä, että saan sisustaa taloni täysin omaan makuuni. Minulle sisustaminen on suuri harrastus, en viihtyisi jos joutuisin laittamaan seinälle joku täysin sisustukseen sopimaton taulu, tai nostamaan olohuoneeseen ei sisustukeen sopiva nojatuoli, koska se on sille toiselle tärkeä. En ole hyvä joustamaan, mutta se ei loukkaa ketään, kun olen valinnut sinkkuuden. Nautin tulla kotiin tyhjään taloon, en jaksaisi ruveta juttelemaan niitä näitä, luen paljon mieluimmin, lenkkeilen ja katson telkkaria, en kaipaa siihen seuraa. Kaikesta parasta, ei tarvitse koskaan riidellä kenenkään kanssa. Vihaan kompromisseja, niitäkään en joudu tekemään. En kaipaa muutenkaan seuraa kovin usein. Nautin myös viikonloppuisin, kun saan nukkua pitkään, nautin myös yksin nukkumisesta, yöunet eivät häiriinny mistään. Saan tehdä täysin mitä itse haluan koko viikonlopun.
        Kesälomat, sama juttu, ei tarvitse ottaa toisen toiveet huomioon, käydä tylsillä sukulaisreissuilla.
        Saan viettää kesälomani mökillä rennosti, ilman paineita lähteä esim. sukulaisiin. En ymmärrä muutenkaan, miksi sukulaisiin pitäisi pitää yhteyttä vain sen takia että ovat sukua, eivät he välttämättä ole sitä seuraa mitä minä kaipaan. En myöskään pidä siitä, että kesälomalla pitäisi ehtiä tehdä niin tavattoman paljon, on joka päivälle joku ohjelma ja aikataulu. Vihaan aikatauluja.

        Ruoan hintaa en koskaan katso, ostan sen mitä haluan. Kokkaan vain viikonloppuisin, arkisin syön yleensä työpaikkaruokalassa, pidän kokkaamisesta, joten tulee syötyä hyvin myös viikonloppuisin. Tosin pidän myös siitä, että voin heittää valmisannoksen mikroon jos laiskuus iskee.
        Saan käyttää rahani mihin huvittaa, ostaa esim. vaatteita aivan liikaa, eikä kukaan ole valittamassa.
        Olen ollut sekä avioliitossa että avoliitossa n. 25 vuotta, joten tiedän mitä yhdessä asuminen on. En voi millään sanoa, että kaipaisin niitä aikoja.

        En huomannut erotessani mitään eroa taloudessani, minulla on vähintään sama elintaso kuin parillisilla tai
        oikeastaan korkeampi kuin monella parillisilla. Ihmissuhteet ovat niin monimutkaisia, että jätän mieluimmin väliin. Minulla on muutama tärkeä ihmissuhde, ja se riittää minulle.
        Tiedän, saan kuulla, että ei kumma, että olet yksin, niin vaativa kuin olet. Olen vaativa, ja tiedän sen, mutta olen valinnut yksinäisyyden. Kosiskelijoita on kyllä riittänyt, eivät he tiedä vaativasta luonteestani mitään, he näkevät vain kauniin naisen johon haluavat tutustua.


    • barclay

      Siinähän ne varmaan tulivatkin, muutettavat muuttaen.

      Miinukset:
      - Talousasiat, erityisesti asuntolaina, herkempiä häiriöille. Ruokaa myydään usein perhepakkauksissa, sinkkukoot kilohinnoiltaan kalliimpia. Asumiskulut per henkilö tuntuisivat olevan isommat. Tosin haitta tästä on lähinnä periaatteellinen.
      - Kun ruoasta kerta puhutaan, niin kaupassa jos olet jo jonossa ja huomaat unohtaneesi jotain, niin menetät paikkasi. Erityisesti tämä ottaa nappoon perjantai-iltapäivisin, kun jonot ovat pitkät ja huomaat, miten edelläsi pariskuntien toiset osapuolet käyvät noukkimassa tavaroita toisen pitäessä paikkaa.
      - Asunto on sotkuisempi kun ei ole eukko siiv... tai, siis, Asunto on sotkuisempi kun ei itseään varten jaksa sitä laittaa, ja paremman asunnon hankkiminen yksinään on suurempi riski.
      - Mitä ruokaan tulee, niin itseään varten ei viitsi useinkaan laittaa. Lopputuloksena syö huonompaa ruokaa tai syö ulkona. Jälkimmäinen ei tosin pariskuntakaan huono idea.
      - Juttu- ja matkustelu- ja muun ajanvietekaverin puute. Varsinaiset kaverit eivät aina ehdi mukaan, innostu samoista asioista tai heillä ei itsellään ole varaa käydä jossain juuri silloin kun itse olisin menotuulella.
      - Tukiverkosto. Näinä influenssahysterian aikoina käy mielessä, että mahtaa olla huippua jos sattuisi sairastumaan, eikä ole kukaan huolehtimassa.

      Plussat:

      - Voit hankkia kodin tavaroita oikeassa tärkeysjärjestyksessä: viihde-elektroniikka ensin, kukkakipot myöhemmin.
      - Auton ei tarvitse olla järkevä ja lasten (olevien tai tulevien) ehdolla hankittu kottero.
      - Saa olla rauhassa. Introverttinä kaipaan myös omaa rauhaa.
      - Ei ole turhia riitoja. Kun tulee töistä kotiin, ei tarvitse kuulla että pitäisi tehdä vielä sitä-ja-tätä-ja-hankkisit-paremman-työn-nagnagnag...
      - Ei ole vielä enemmän turha riitoja. Kun tulee öistä, tai edes afterwork-kaljalta, kotiin, ei tarvitse kuunnella marinaa siitä että missä sitä taas on luuhattu. En toisaalta kyllä muuttaisi yhteen riidanhaastajan kanssa muutenkaan.
      - Ei tarvitse siivota joka viikonloppu, ja voin olla omassa kodissani rennon nukkavieruna. Eli jälleen saa olla rauhassa.
      - Ei ole yleensä ottaen tilivelvollinen menemisistään ja tekemisistään.
      - Voit käydä missä huvittaa yksin, ei tarvitse tehdä kompromissejä. Tämä pätee kaikkeen: matkusteluun, elokuviin, teatteriin, mitä ikinä keksitkin.
      - Tällä palstalla vähän teoreettisempi tilanne, mutta voi vapaammin tavata uusia ihmisiä. Tarkoitan tietysti naisia.

      • Kiskisu

        Sinun täytyy kirjoittaa ostoslista kauppaan, hyvä mies. Ja eihän sinkun muutenkaan tarvi siihen samaan ryysis-perhehelvettiin tunkea mihin varatut. Sinkku käy kevyesti ja nopeasti kaupassa silloin kun pariskunnat on köllähtäneet olohuoneen sohvalle mussuttamaan transrasvoja ja rapsuttelemaan toisiaan.


      • Mää naisena

        syön terveellisemmin ja paremmin, kuin esim. avoliitossa tuli syötyä. Miellän kaiken epäterveellisen ruuan (einekset, makkarat, grilliruoka yms.) äijäruuaksi. Itselle riittää, kun työpaikan lounaan lisäksi syö kotona salaattia tms., miehillä varmaan iskisi jo lihanhimo.


      • barclay
        Kiskisu kirjoitti:

        Sinun täytyy kirjoittaa ostoslista kauppaan, hyvä mies. Ja eihän sinkun muutenkaan tarvi siihen samaan ryysis-perhehelvettiin tunkea mihin varatut. Sinkku käy kevyesti ja nopeasti kaupassa silloin kun pariskunnat on köllähtäneet olohuoneen sohvalle mussuttamaan transrasvoja ja rapsuttelemaan toisiaan.

        Joskus kuitenkin varttia vaille iltayhdeksäksi tähtääminen kauppaan ei vain ole käytännöllistä. Tällä vuorokausirytmillä silloin alkaa olla nukkumaanmenoaika. Muuten toki olet oikeassa.

        Sinkkuna tietysti on mahdollista tehdä niinkin pähkähulluja valintoja, että ruoka olisi itse asiassa terveellisempää kuin parisuhteessa, jossa mussutetaan jotain rakkausrahkaa ja suukkosuklaatia taukoamatta. Jotenkin silti epäilen, että (sopivalla) kumppanilla olisi minuun tervehdyttävä vaikutus...


    • Hmmm, pakko tarttua tähän: "naisena pienemmät tulot". Pienemmät kuin kenellä? Samaa työtä tekevällä miehellä?

      Itse koen sinkkuuden pahimmiksi puoliksi hellyyden & seksin puutteen ja tietynlaisen turvattomuuden eli jos jotain sattuu niin vaikka kavereistakin on apua niin sitä toivoisi, että olisi joku läheisempi jolle olisi helpompi soittaa vaikka keskellä yötä.

      • Oon samaa mieltä että kyllä se on tuo läheisyyden puute mikä on pahinta sinkkuudessa.


    • Ikisinkku M

      Jaarittelujen sijaan lyhyesti
      plus-puolet:
      Ei tarvitse kärsiä parisuhteen plus-puolien mukana tulevista miinus-puolista
      miinus-puolet:
      Ei ole niitä parisuhteen plus-puolia

      • 14+19

        Et sitten tätäkään viitsinyt.

        Laiska mies, kertakaikkiaan.

        Ei se täydellinen sinne ovelle itsestään tule. Ja jos tulisi, niin hänen valitsemansa mies olisi energinen, aikaansaava, positiivinen, sosiaalisesti taitava ja kymmenen muuta huippuluokan adjektiivia.


      • Ikisinkku M
        14+19 kirjoitti:

        Et sitten tätäkään viitsinyt.

        Laiska mies, kertakaikkiaan.

        Ei se täydellinen sinne ovelle itsestään tule. Ja jos tulisi, niin hänen valitsemansa mies olisi energinen, aikaansaava, positiivinen, sosiaalisesti taitava ja kymmenen muuta huippuluokan adjektiivia.

        No en kun muut ne jo tuossa niin kattavasti listaili ja samathan ne suunnilleen on meillä kaikilla miinusta ja plussaa niin en viitsinyt alkaa toistamaan jo sanottuja kun sehän lienee selvää että riittävän hyvä kumppaniksi kääntää ne parisuhteen plussat voitollisiksi.

        Juu, ei varmaan tulekaan mutta odotan silti, olen niin positiivinen :D


    • sinkkumies.

      No asuntolainaa minulla ei ole vaikka vakityö on ollut jo 10 vuotta. Asun vuokralla yksiössä jossa 39 neliöö joka riittää mulle hyvin. Voisin ostaa asunnon mutta en jaksa.

      Huonoja puolia sinkkuudessa on läheisyyden puute ja juttukaverin puute. On aina tosi hiljaista kun puhelinkaan ei soi kun kerran kuussa jolloin joku lehtimyyjä soittaa. En mä keksi mitään hyvää sinkkuudessa, oon aika sopeutuvainen kuitenkin eri tilanteisiin eikä toisen läsnäolo haittais.

      • Kiskisu

        Kuulostaa kyllä vähän ankealta nyt. Höh :(


      • 11+3

        Eikö vanhemmat tai sisarukset soittele sulle?

        Ei mulle soittele kuin vanhemmat ja sisarukset, puhelinmyyjille hommasin eston. Perhe pitää mua hengissä.

        Joo, sinkkuna on pahinta juttukaverin ja yleensäkin seuran puute. Sellainen hyväksyvä, samankaltainen elämänkatsomukseltaan&-tyyliltään, ymmärtävä, tasa-arvoinen, harmoninen seura on kiven alla.


      • aktiivinen sinkku

        Viime vuonna meni alkuvuodesta pari kuukautta, että kukaan ei soittanut. Ei edes puhelinmyyjät vaikka ei ole puhelinmyynnin kieltoakaan.


    • toista vuotta ilman

      SInkkuuden ainoa huono puoli on seksin puute,kun ei ne yhden illan jutut randomin kanssa kiinnosta.

      • 3+3

        Seksi on turhaa jos ei välitä toisesta. Seksi on mitäänsanomatonta jos aivot eivät ole saaneet kiihoketta jutustelusta ja yhteenkuuluvaisuuden tunteesta.
        Taidan puhua rakastelusta. Seksiä voi harrastaa yksinkin, miksi siihen toista ihmistä edes tarvitsisi.


      • ...
        3+3 kirjoitti:

        Seksi on turhaa jos ei välitä toisesta. Seksi on mitäänsanomatonta jos aivot eivät ole saaneet kiihoketta jutustelusta ja yhteenkuuluvaisuuden tunteesta.
        Taidan puhua rakastelusta. Seksiä voi harrastaa yksinkin, miksi siihen toista ihmistä edes tarvitsisi.

        Jep, puhut rakastelusta. Seksi toisen kanssa on kuitenkin usein parempaa kuin sooloseksi, ainakin näin miehenä siihen liittyy suuria itsearvostuskysymyksiä.

        Jostain syystä naiset nykyään tuntuvat arvostavan ennemmin hyvää seksiä kuin hyvää rakastelua.


    • piiloalfa

      Vaikea keksiä eri asioita, kun ei ole koskaan seurustellut. Olen asunut kuitenkin kämppisten kanssa ja yksi asia herätti närää ylitse muiden: kuka tekee kotitöitä milloinkin. Eli jos asuisin laiskan naisen kanssa, jota pitäisi aina repiä sohvalta hommiin, niin voisi alkaa ärsyttää.

      Voi olla myös, etten välttämättä pystyisi tekemään suosikkijuttujani, eli katsomaan jotain sarjaa maratonina tai pelaamaan jotain peliä esimerkiksi 3 päivää putkeen. Tosin jos löytäisin oikein minulle sopivan naisen, niin eivät nuokaan varmaan olisi ongelmia.

      Muita negatiivisia en nyt kokemuksen puutteen vuoksi keksi ja positiiviset ovat niin itsestäänselviä, etten ala niitä tähän listaamaan.

    • 14+10

      Sinkkuuden pluspuolet:

      -Suuremmat tulot, kun ei ole nainen viemässä rahoja, ruoka edullisempaa kun ei tarvitse ostaa muille kuin itselleen
      -Ei tarvitse kuunnella naisen kälätystä
      -Ei tarvitse matkustella mihinkään pelkästään sen takia, että akka haluaa olla matkustella millon mihinkin.
      -tukiverkko on kattavampi, kaverit uskaltaa käydä kylässä, kun ei ole akka valittamassa.
      -Ei tarvitse miettiä lasten hankintaa, tai jos nainen rupeaa käymään liian vanhaksi saamaan lapsia

      Sinkkuuden miinuspuolet:

      -joutuu olemaan yksin
      -ei saa seksiä ellei harrasta irtosuhteita
      -välillä voi olla vähän tylsää, kun ei ole naista jonka kanssa tapella

    • Hans Grüber

      Sinkkuuden pluspuolet:
      -talous pysyy kunnossa, kun kaikki raha-asiat ovat omassa kontrollissa. Esimerkiksi ruokaan, juomaan ja palveluihin käytän minimimäärän rahaa.
      -kämppä pysyy siistinä ja tavarat järjestyksessä
      -ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa aikataulujen yhteensovittamiseen
      -voi tehdä mitä haluaa ja milloin haluaa tai olla tekemättä mitään

      Sinkkuuden miinuspuolet:
      -henkisen ja fyysisen läheisyyden puute

    • Just näin

      Kommentoidaas aloittajan miinukset-listaa.

      - Asuntolaina: Jos asuu vuokralla niin ei ole ongelma
      - Talous: Yksin asuessa menee vähemmän rahaa
      - Juttu- ja matkustuskaverin puute: Ystävät käyvät hyvin

    • kpta tämösme

      parisuhteessa saisin unelmieni asunnon. Sinkkuna siihen ei ole mahdollisuutta
      sosiaalinen elämä olisi aktiivisempaa. Pariskuntien kesken mökki- ja laskettelureissuista olen vain haaveillut sen jälkeen, kun erosin
      ruokavalio on monipuolisempaa. Itseä varten ei viitsi tehdä ns. kunnon ruokaa
      ulkonäköä tulee tsempattua enempi. Sinkkuna jättää bikinirajat ajelematta jne
      seksielämä aktiivisempaa. Yhden yön juttuja en halua enkä kaipaa
      harrastuksiin ja menoihin olisi joku kaveri. Ainakin osan jutuista voisi tehdä pariskuntana
      jos olis sama huumorintaju, niin saisi nauraa enemmän. Yksinään ei kauheasti tule naurettua
      jos auto hajoaisi tien päälle, ajaisi kolarin, sairastuisi tms. niin ainakin teoriassa olisi joku, jolle voisi heti soittaa ja pyytää apua

      - Sinkkuna saan päättää itsenäisesti rahan ja ajan käytöstä. Ei ole kukaan valittamassa
      - ei tarvitse tapella kenenkään kanssa eikä tarvitse pelätä, että kukaan jättäisi tai pettäisi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maanantai päivää

      On tää yhdenlainen paikka... No huomenta nyt kuitenkin. 🐺❤️🖤🫤☕
      Ikävä
      197
      3134
    2. Pelkään sua.

      Ja haluan ihan älyttömästi. Voiko näin kirjoittaa naiselle.
      Ikävä
      92
      1665
    3. Ollaan samanlaisia

      Samannäköisiäkin? Herkkiä, pohdiskelevia, syvästi tuntevia? Aistin kuvienkin perusteella paljon samankaltaisuutta. Siksi
      Ikävä
      90
      1373
    4. Kaipaatko vielä häntä?

      Entistä kumppaniasi?
      Suhteet
      193
      1246
    5. Huomenna taitaa

      Päästä selvittelee ja kyselee vähän asiota. Sun verisukulaisten kanssa🤣 naiselle
      Ikävä
      18
      993
    6. Jokos olet nainen

      Päässyt sinuiksi tämän palstan kanssa ja huomannut miten turhaa tänne on mitään kirjoitella. Yhteys meillä kyllä löytyy
      Ikävä
      91
      958
    7. Rehellisesti vieläkö toivot

      Että löydämme yhteyden uudelleen välillemme vai onko nykyinen tilanne hyvä? Tietäisitpä kuinka paljon olen kaivannut sin
      Ikävä
      44
      940
    8. Okei, mä ymmärrän...

      Et halua mitään. Mutta mikä juttu tää oli? Sun taholta? 49 vuotiaalle.
      Ikävä
      11
      932
    9. Menikö sulla

      Jutut liian pitkälle?
      Ikävä
      44
      928
    10. En mä mies tiedä

      Missä mennään, mitä me toisillemme ollaan. Pyörit mielessä, mutta kuitenkin pelkään jotain. Pelkään myös sitä, että olin
      Ikävä
      19
      926
    Aihe