Kuinka sodat poistetaan?

Ihmiskunta elää juuri nyt miljoonien vuosien historiansa rauhallisinta aikaa. Euroopassa ei kohta ole enää elossa ihmistä, joka olisi kokenut maailmansodan ja se on melkoinen saavutus.

Kuinkapa sodat saataisiin pysymään poissa meitä kiusaamasta?

Ainoa vaihtoehto on maallistuminen, eli kirkot irrotetaan täysin valtioista ja uskovaiset voivat tulevaisuudessa pyöriä omissa pienissä piireissään odottelemassa maailmanloppua ja toivomassa eriuskoisten hävittämistä.

Tällä tavoin valtiot eivät ala enää kalistella sapeleitaan uskontojen tuoman yhden totuuden avulla, eikä kansalaisia voida enää aivopestä sotimaan jonkin jumalan jupinoiden johdosta.

Maallistuminen lisää suvaitsevaisuutta erilaisia ajatuksia kohtaan, ja kun oma maailmankuva on rakentunut muistakin asioista, kuin jonkin jumalan ilmoittamasta yhdestä "pyhästä totuudesta", niin muita ihmisiä ja heidän ajatuksiaan siedetään paremmin, kun vaarana ei ole oman ainoan ja oikean, sekä virheettömän maailmankuvan murentuminen.

Mutta toimiiko tämä? No tietenkin toimii ja esimerkkinä käy mainiosti oma rakas Eurooppamme, joka on ollut vapaa sodista jo 60 vuotta.

60 vuoden ajan uskontojen merkitys on Euroopassa vähentynyt ja vähentynyt. Euroopan eri valtioiden väliset ristiriidat ovat huomattavasti vähäisempiä, kuin esimerkiksi ristiriidat Yhdysvaltojen ja Lähi-Idän maiden välillä.

Lisäksi Euroopasta ei löydy sellaista uskonnollista jäteainesta, eli fundamentalismia ollenkaan siinä mitassa kuin Yhdysvalloissa tai Arabimaissa on. Maallistuminen on pitänyt tästä huolen.

Euroopan kehitys uskonsotien riepottelemasta surkeasta maanosasta rauhalliseksi, sodattomaksi ja suvaitsevaksi maallistuneeksi yhteisöksi on loistava esimerkki siitä, että mitä kirkkojen irroittaminen valtioiden yhteydestä aiheuttaa. Kun uskovaisten annetaan puuhastella omissa vaatimattomissa ympyröissään, eivät he enää voi saada juuri mitään vahinkoakaan aikaiseksi.

35

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin juuri on

      Näin se menee! Hyvä kirjoitus ja yksinkertaiset esimerkit!

    • 1. Tess. 5. luku

      yövartion huuto.

      Päästäisikö sitten profetian siihen hetkeen, että julistetaan "rauha, rauha." ? , ' ei hätää mitään ', !

      Eli alat lukemaan ennustuksen tuota jaksoa ääneen.

    • Hauska ajatus veli bushmannilta. En kuitenkaan ole varma, että se pitää paikkansa.

      Jos maallistuminen määritellään uskonnottomuutena, uskonnottomat tai uskonnottomuutta tavoittelevat valtiot kuten Kiina tai ex Neuvostoliitto ovat huolimatta maallistuneisuudestaan onnistuneet sotkemaan aseensa moneen konfliktiin.

      Toisenlainen maallistumisen mittari voisi olla kirkon/kautta kirkkojen vaikutusvallan vähäisyys, mutta Euroopassakin maat, jotka ovat tämän mittarin mukaan olleet edellä vaikkapa Suomea maallistumisessa, kuten Ranska ja Iso Britannia, ovat toisen maailmansodan jälkeen olleet osapuolena vaikka kuinka monessa sodassa, kylläkin muualla kuin Euroopassa. Ja vaikka Eurooppa on mielestäsi ollut sodaton, on täälläkin toisen maailmansodan jälkeen ollut kaikenlaista kahinaa, Wikipedian mukaan 44 sotaa tai aseellista konfliktia, Balkanin sodat pahimpana. Löytyy Eurooppaa uskonnollisempia alueita, joilla on sodittu vähemmän. Esimerkiksi Uudessa Seelannissa, jossa maallisiakin hippeloita saatetaan vieläkin alkaa rukouksella, ei ole ollut yhtään sotaa Maori sotien päätyttyä joskus 1800 -luvulla.

      Jos maallistumisella ajatellaan materialismin lisääntymistä, niin ei materialistisuuskaan takaa rauhaa. En nyt jaksa kaivaa mitään materialismitutkimuksia tähän, mutta esim. USAlaiset ovat eurooppalaisia materialistisempia vaikka käyvätkin eurooppalaisia ahkerammin kirkossa. Mutta ovat kuitenkin sotaisempia kuin vaikkapa laiskasti kirkossa käyvät skandinaavit.

      Se maallistumisen muoto, joka voisi rauhaa edistää, on humanismi. Sitä oikeastaan kannatankin. Onneksi ihminen voi myös olla kristitty ja samalla edustaa liberaalia humanismia. Ihmisarvon, ihmisten oikeuksien ja vapauden kunnioittaminen ei vaadi ateistista maailmankatsomusta.

      On muuten olemassa Global peace index ja muita rankkauksia, joissa maailman maat on listattu sen mukaan kuinka rauhaa rakastavia ne ovat. Kärjessä Islanti tai Uusi Seelanti, kärkipäässä Skandinavian maat ja Suomikin. Rankkaukset osoittavat sen, että yhtälö on paljon monimutkaisempi kuin kuvitelma siitä, että uskonto olisi sodista vastuussa.

      Itse asiassa ajattelen, että historiassakin varsinaiset uskonsodat ovat poikkeuksia. Historiassa uskonsotien nimellä kulkevat sodat on useimmiten taisteltu ihan maallisten valtapyrkimysten vuoksi.

      Sitä paitsi maallistuminen jonkun teorian mukaan lisää ja aiheuttaa fundamentalismia. Kun kansa maallistuu ne, joilla on kovin neliskulmainen maailmankuva, ahdistuvat ja syntyy fundamentalismia, joka on terrorismin takana ja terrorismi saa nekin, jotka ovat humanismin nimeen vannoneet, menettämään rauhansa ja tarttumaan aseisiin...

      Kai :)

      • >>> Jos maallistuminen määritellään uskonnottomuutena, uskonnottomat tai uskonnottomuutta tavoittelevat valtiot kuten Kiina tai ex Neuvostoliitto ovat huolimatta maallistuneisuudestaan onnistuneet sotkemaan aseensa moneen konfliktiin. >>

        Kiinan ja neuvostoliiton pakkoateismi on myytti, josta nyt pari sanaa. Lenin kirjoitti teoksessaan Sosialismi ja uskonto näin:

        Uskonto on julistettava jokaisen yksityisasiaksi. Jokaisen on oltava täysin vapaa tunnustamaan mitä uskontoa tahansa tai olemaan tunnustamatta mitään uskontoa.

        Neuvostoliitossa vainottiin uskontoja hyvin lyhyen aikaa, jonka aloitti Trotski. Sodan aikaan ortodoksipapit kelpasivat hienosti siunaamaan joukkoja ja panssarivaunuja, sekä seisomaan samoissa valokuvissa vaikkapa Stalinin kanssa. Joten ilmeisesti Jumalasi tykkäsi enemmän kommunismista, sillä Natsi-Saksa oli vahvasti protestanttinen, kiitos Lutherin antisemitismin, ja kumpikin maa tavoitteli saman Jumalan suosiota sekä rukoili siunausta ja voittoa, niin Jumalasi antoi siunaustaan enemmän kommunisteille, kuin natseille, vai mitä pitäisi tuumata?

        Samoin Kiinassa vainottiin uskontoja hyvin lyhyen aikaa kulttuurivallankumouksen aikana ja silloinkin Mao otti kunfutselaisuuden silmätikukseen, sillä ilmeisesti alueelle ei mahtunut kahta suurta ajattelijaa samaan aikaan, jos Maoa minään ajattelijana piti kukaan muu kuin hän itse.

        >>> Wikipedian mukaan 44 sotaa tai aseellista konfliktia, Balkanin sodat pahimpana. >>>

        Ja Kai varmaan sivistyneenä miehenä tietää, että mikäs oli se paras tapa lietsoa nationalismia, johon oikeastaan Balkanin kauheat tapahtumat liittyivät?

        Kun alueella asuu samoin pukeutuvia ihmisiä, jotka puhuvat samaa kieltä ja ovat evoluution tuottaman geeniperimän kautta myös huomattavan saman näköisiä, niin mikäs oli helpoin tapa korostaa omaa identiteettiä ja saada muut hyökkäämään naapurin kimppuun?

        Olisiko ollut uskonto, jonka ympärille rajaviivat vedettiin ja se, kuka saa elää ja kenet tapetaan?

        Entäpä Pohjois-Irlanti?

        Mikäs siellä jakoi kansan tappamaan toisiaan? Oliko väärä kaupan bonus-kortti, vai liian räikeä kaulaliina? Vai olisiko ollut kenties uskonto?

        Kai osannee myös kertoa sen, että miten kristinuskosta tuli yksi maailman valtauskonnoista? Alkukristittyjä huhujen mukaan vainottiin, mutta olisiko sen jälkeen, että siitä tuli Rooman pääuskonto, kristinuskon ainoa keino tehdä itsestään jokaisen alueen valtauskonto ollut raiskaaminen, tappaminen ja muu väkivalta, eli ihmiset pakotettiin palvomaan sinun jumalaasi?

        Ja se väkivalloin sinun jumalasi palvojaksi tekeminen on ollut yksi suurimpia syitä lähes jokaiselle konfliktille Euroopassa ja muuallakin, eli kun nationalismia ja oman erinomaisuuden eroja ei muuten ole löydetty verrattuna siihen väestöön, josta halutaan päästä eroon, on uskonto ollut se valttikortti, joka on vetäisty takataskusta ja sen avulla tappaminen ja murhaaminen, sekä etniset puhdistukset on saatu käyntiin. Ja mitäpä jumalasi on tehnyt?

        Ei mitään, kun sitä ei kiinnosta!

        Kristinuskon ydinosaamista on ollut koko sen historiansa ajan vihan ja pelon lietsominen toisenlaisia kohtaan, jotta on saatu syy murhata heidät ja pyyhkiä pois kartalta, kuten Jahve hienosti opetti VT:ssä.

        >> Löytyy Eurooppaa uskonnollisempia alueita, joilla on sodittu vähemmän. Esimerkiksi Uudessa Seelannissa >>

        Katsopa karttaa, niin voit ehkä ymmärtää, että mistä se johtuu.

        Ja kun mainitsit maorit, niin mainitsemme myös julman pastori Samuel Marsdenin, joka saapui Uuteen-Seelantiin käännyttämään Maorit kristinuskoon ja Kai varmaan muistaa, että miten se tapahtui?

        Julistamalla rakkauden kaksoiskäskyä ja suvaitsevaisuutta erilaisuutta kohtaan, vai kenties ruoskalla, verellä ja niiden tappamisella, jotka eivät ruoskimisenkaan jälkeen suostuneet kristityiksi?

        Ja mitäpä teki sinun jumalasi, kun maoreita käännytettiin tappamalla sinun jumalasi palvojiksi?

        >>> Historiassa uskonsotien nimellä kulkevat sodat on useimmiten taisteltu ihan maallisten valtapyrkimysten vuoksi. >>>

        Kyllä, mutta historian tuntijana tietänet sen, että miten sodat on perusteltu kansalle ja millä tavoin kansalaiset on saatu houkuteltua sotimaan omaan kuolemaansa saakka? Että elämä jatkuu kuoleman jälkeen ja Jumala tulee kyllä palkitsemaan vääräuskoisten tappamisen monin kerroin, vai kertomalla, että tämä yksi elämä ja ainoa ja se kannattaa käyttää jotenkin muuten kuin sodassa kuolemalla?


      • Kaille viellä sen verran tarkennuksena, että tokihan kommunismin yhtenä päämääränä oli uskontojen poistaminen ihmisten elämää häiritsemästä, mutta siinä alkuperäiset pääagitaattorit Marx ja Lenin olivat sitä mieltä, että uskonto katoaa vain muuttamalla ne yhteiskunnalliset syyt, joiden takia ihmiset uskontoja tarvitsevat. Eli kun ihmisten epätoivo, kurjuus ja tietämättömyys poistetaan, uskonnot kuolevat omia aikojaan ja uskontoja ei missään tapauksessa tule koettaa hävittää kirkkoja tuhoamalla tai pappeja surmaamalla. Marx ja Lenin vastustivat uskovaisten sortoa.

        Lenin ja Marx olivat sitä mieltä, että uskontoa käytettiin vain ihmisten sortamiseen, eli sillä siirrettiin köyhän ja alistetun kansan ajatukset nykyisen elämän parantamisesta tuonpuoleisen onnen odotukseen, eli kirkko hallitsi ihmisiä ja piti heidät alistettuina ja tietämättöminä, sekä samaan aikaan itse keräsi mittavia maallisia omaisuuksia, eli toimi päinvastoin kuin itse opetti.


      • näreet
        bushmanni kirjoitti:

        Kaille viellä sen verran tarkennuksena, että tokihan kommunismin yhtenä päämääränä oli uskontojen poistaminen ihmisten elämää häiritsemästä, mutta siinä alkuperäiset pääagitaattorit Marx ja Lenin olivat sitä mieltä, että uskonto katoaa vain muuttamalla ne yhteiskunnalliset syyt, joiden takia ihmiset uskontoja tarvitsevat. Eli kun ihmisten epätoivo, kurjuus ja tietämättömyys poistetaan, uskonnot kuolevat omia aikojaan ja uskontoja ei missään tapauksessa tule koettaa hävittää kirkkoja tuhoamalla tai pappeja surmaamalla. Marx ja Lenin vastustivat uskovaisten sortoa.

        Lenin ja Marx olivat sitä mieltä, että uskontoa käytettiin vain ihmisten sortamiseen, eli sillä siirrettiin köyhän ja alistetun kansan ajatukset nykyisen elämän parantamisesta tuonpuoleisen onnen odotukseen, eli kirkko hallitsi ihmisiä ja piti heidät alistettuina ja tietämättöminä, sekä samaan aikaan itse keräsi mittavia maallisia omaisuuksia, eli toimi päinvastoin kuin itse opetti.

        Olet puhdas imbesilli.


      • näreet kirjoitti:

        Olet puhdas imbesilli.

        >>> Olet puhdas imbesilli. >>>

        Ja sinä edustat adventtikirkkoa puhtaimmillaan ja sinusta oikein huokuu se, kuinka olet miettinyt asioita hyvin pitkälle ja osaat perustella kunnon uskovaisen tavoin kaiken, mitä ilmoille päästät.

        Rakastan sinua, oikeasti, sillä sinussa on adventtikirkon tulevaisuus!


    • Kai. A:lla on ilmeisemmin nukkunut historian tunnit?

      ---)Jos maallistuminen määritellään uskonnottomuutena, uskonnottomat tai uskonnottomuutta tavoittelevat valtiot kuten Kiina tai ex Neuvostoliitto ovat huolimatta maallistuneisuudestaan onnistuneet sotkemaan aseensa moneen konfliktiin.(---

      Itse asiassa kun verrataan em. maita esim. USA.n lyhyeen historiaan, niin juuri Kiina ja Neuvostoliitto / Venäjä ovat osallistuneet hyvinkin maltillisesti erilaisiin kahakoihin, kun II-maailmansota otetaan luvuista pois.
      Nimeäppä yksikin suuri kahakka, jonka Kiina on käynyt USA:n olemassaolon aikana?

      Venäjän / Neuvostoliiton aikaansaamat konfliktit ovat hyvin pieniä verrattaessa niitä USA.n aikaansaamiin.
      Venäjä ei "kaiva verta nenästään" kuten kiihkoprotestanttinen USA.
      USA haluaa hyvinkin mielellään uhitella ja pullistella ja olla kaikissa maailmalla käytävissä sodissa itse mukana ja siksi "rapatessa myös roiskuu" ja "ohikulkijatkin" saavat osansa.

      • höpönlöpön

        Amerikka ei ole pitkään aikaan ollut protestanttinen valtio, koska valtaosa kristityistä on roomalaiskatolisia.


      • höpönlöpön kirjoitti:

        Amerikka ei ole pitkään aikaan ollut protestanttinen valtio, koska valtaosa kristityistä on roomalaiskatolisia.

        >>> Amerikka ei ole pitkään aikaan ollut protestanttinen valtio, koska valtaosa kristityistä on roomalaiskatolisia. >>>

        Tässpä taas adventisti, joka on ollut koulussa hereillä.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Uskonto_Yhdysvalloissa

        """ Vuonna 2012 tehdyn tutkimuksen mukaan Yhdysvaltain väestöstä 48 % on protestantteja, 22 % katolilaisia, 2 % mormoneja, 1 % ortodokseja, 6 % muita uskontoja ja 19,6 % uskontokuntiin kuulumattomia. """

        Onneksi meillä on "näreet", jolta saamme oikeaa tietoa, joka on mietitty ja hyvin perusteltu, tosiasioin. Kiitos siitä!

        Missäs muuten adventistit luuhaavat?

        Ai niin, vajaa miljoona 350 miljoonasta, niin silläpä ei paljoa listoilla porskutella.

        Onneksi on kehitysmaat, jossa lukutaidoton on helppoa riistaa.


    • kiitos taas

      busmanni osaa kirjoittaa selkeää ja mietittyä tekstiä.toisin kuin eräät jotka vain kopioivat tänne omien lahkojen valmiiksi oksennettuja oppeja päivä toisensa perään.kiitos hyvistä ajatuksista.

    • Kiitokset Bushmannille ja Ilmiantajalle kommenteista.

      Ensinnäkin Bushmannin ajatus siitä, että kommunistinen uskonnonvastaisuus Neuvostoliitossa oli suhteellisen vähäistä ja lyhyaikaista. tuskin vastaa realiteettejä. Neuvostoliiton uskontopolitiikassa nähdään useampia vaiheita, joista ensimmäinen vaihe alkaa 10. puoluekokouksesta 1921. Hyökkäys kohdistui pääosin ortodoksiseen kirkkoon, jota pidettiin tsaarivallan jäänteenä. Kievin metropoliitta murhattiin ja 28 piispaa ja 6775 pappia teloitettiin. Vainossa seurattiin Leninin doktriinia, jonka mukaan moraalittomien tai rikollisten pappien annettiin jatkaa, kun hyveelliset ja lainkuuliaiset oli paras eliminoida. Hyökkäykset kohdistuivat myös luostareihin ja kirkon omaisuuteen ja yhtenä välikappaleena oli opiltaan marxistinen "Elävä kirkko," johon ihmisiä yritettiin ohjata perinteisen uskon sijaan.

      Vaiheessa kaksi (1928-1941) uskonnon vaino ja ateismin pakkosyöttö säädettiin myös lailla. Tuhansia vaiheessa 1 vangittuja kristittyjä pidettiin edelleen vankilassa vaikka heidän rangaistuksensa oli kärsitty loppuun. Teologiset koulut suljettiin ja lähes kaikki papit ja aktiivikristityt pyrittiin vangitsemaan. Osa surmattiin, osa suljettiin työleireihin. Pelkästään vuonna 1937 ammuttiin yli 85000 pappia. Koululaitoksesta yritettiin puhdistaa uskovat opettajat (mikä oli vaikeaa, koska ateistiopettajia ei ollut tarpeeksi) ja venäjän tiedeakatemiasta erotettiin yli 100 tutkijaa siksi, että olivat esittäneet suvaitsesuuutta tai eivät olleet riittävän jyrkästi puolustaneet ateismia. Uskoviin kohdistui myös taloudellista vainoa ja vaino laajeni ortodoksisen kirkon ulkopuolelle muslimeihin, juutalaisiin ja pieniin kristillisiin kirkkoihin. Pahimpina vuosina pelkästän surmattujen pappien, pastorien, munkkien ja nunnien määrä nousi yli sadan tuhannen ja surmattujen maallikkojen määrä oli suurempi.

      Maailmansota vähensi uskontoihin kohdistuneita vainoja kunnes 50 -luvun lopulla havaittiin kirkkojen jäsenmäärän kasvaneen. Hrustsov teki oman kurinpalautuksensa, liberalisoitui, heitettiin ulos ja Breznev jatkoi. Nämä herrat eivät kuitenkaan päässeet lähellekään Stalinin tasoa.

      No eipä tuo itse asian kannalta tärkeää, ihan vain huviksi ja viihteeksi.

      Luettelet myös paljon sotia, joissa uskonto on ollut nimellinen syy. Näin Rooman ajoista Irlantiin. Kun kirkko ryhtyi uskonsotiin, ei syynä ollut evankeliumi vaan keisareiden, piispojen tai kenen vaan vallanhalu. Näytät kuvittelevan, että jos uskontoa ei ollisi ollut yhtenä osatekijänä, näitä sotia ei ehkä olisi tapahtunut. Siihen en oikein usko. Valtaa haluavat olisivat kyllä löytäneet jonkun muun syyn.

      Uskonnolla ei esimerkiksi Pohjois-Irlannin kriisiin ollut suurta merkitystä. Sen taustalla olivat poliittiset ja jossakin määrin etniset syyt. Uskonnon vaikutus oli nimellinen. Sotaa olisi käyty yhtä lailla, vaikka kaikki olisivat kuuluneet samaan kirkkoon tai olleet ateisteja.

      Syy siihen, että uskonto on näissä "uskonsodissa" ollut mukana, on se, että vallanpitäjät ovat vaistonneet uskontoon liittyvän voiman ja halunneet valjastaa sen omien tarkoitusperiensä välineeksi.

      Luulisin, että itse asioiden suhteen olemme suht samaa mieltä ja oletan, että pohjimmiltaan molemmat pidämme kunnon liberaalia humanismia kohtuullisena lääkkeenä sotaa vastaan. Hyvä kommentti oli myös Uuden Seelannin kohdalla. Pitäisi katsoa karttaa. Aamen. Kartta selittää kansojen sotaisuuden tai rauhanomaisuuden paljon paremmin kuin uskonto. Todellisuudessa sotiin ja terrorismiin liittyen merkittävää uskontoa tällä hetkellä edustavat vain erilaiset fundamentalistiset uskonnot. Adventismista ei sellaista fundamentalismia löydy - ja minäkin toivon fundamentalismin loppua niin kirkkoni sisältä kuin sen ulkopuoleltakin. Paras lääke. Hyvä humanistinen koulutus!?

      Ilmiantajalle pikku kommentti siitä, etten todellakaan koskaan koulussa historiasta pitänyt. Ensimmäisen kerran pidin aiheesta opettaessani johdantoa maailmanhistoriaan. Oli niin mukava historian avulla yrittää murtaa oppilaina olleiden niin adventistien kuin ateistienkin naivia, siistiä, yksioikoista ja pientä maailmankuvaa.

      En nyt viitsi Kiinan sodissa mennä niin kauas taaksepäin kuin USAn olemassaolon ajaksi, mutta kommunismin ajalta Kiinan sodissa on kuolleita yli 30 miljoonaa... vaikka sotia ja vainonaikoja ei koviin montaa ole, sodaton sen historia ei ole - eikä Neuvostoliiton... eikä Yhdysvaltojen.

      Kai

      • >>> Ensinnäkin Bushmannin ajatus siitä, että kommunistinen uskonnonvastaisuus Neuvostoliitossa oli suhteellisen vähäistä ja lyhyaikaista. tuskin vastaa realiteettejä. >>>

        No minä nyt suhteutan asian sinun jumalasi toimeenpanemiin vainoihin, esimerkiksi ristiretkiin, niin siinä mielessä Stalin & kumppanit saivat aikaan aika vaatimattomat vainot toisinajattelevia kohtaan.

        >>> Luettelet myös paljon sotia, joissa uskonto on ollut nimellinen syy. Näin Rooman ajoista Irlantiin. Kun kirkko ryhtyi uskonsotiin, ei syynä ollut evankeliumi vaan keisareiden, piispojen tai kenen vaan vallanhalu. Näytät kuvittelevan, että jos uskontoa ei ollisi ollut yhtenä osatekijänä, näitä sotia ei ehkä olisi tapahtunut. Siihen en oikein usko. Valtaa haluavat olisivat kyllä löytäneet jonkun muun syyn. >>>

        Ehkäpä olet oikeassa. Spekulointia siis, mutta todellisuus on se, että kansakunnat saatiin uskontojen avulla sotimaan jopa vuosikymmeniä putkeen, kun ihmiset oli helppo saada taistelemaan jopa kuolemaansa saakka jumalasi lupauksilla kuolemanjälkeisestä elämästä.

        Jos ihmisille ei olisi syötetty valheita paratiisista tämän kurjan elämän jälkeen, niin kuinka helppo on saada ihminen kuolemaan jonkin typerän vallanpitäjän oikkujen takia, jos ihminen ymmärtää, että hänellä on yksi elämä, joka kannattaa käyttää huolella?

        Tosin ongelmia aiheuttaa lisäksi taas sinun uskontosi persoonallinen Jumala, joka raamatun kertomusten mukaan vaikuttaa kaikessa, vaikuttaa kaikkeen.

        Ihmisiä tapettiin sinun jumalasi nimissä, tekosyyllä tai ei, mutta silti tämä ei hetkauttanut sinun persoonallista jumalaasi yhtään mihinkään. Hän ei tehnyt jälleenkään edes yhtä pientä elettä, että olisi ollut edes jollain tasolla toimintaa vastaan, jossa hänen nimensä sotketaan tuhansien ja taas tuhansien viattomaan vereen. Persoonaton jumala?

        >>> Syy siihen, että uskonto on näissä "uskonsodissa" ollut mukana, on se, että vallanpitäjät ovat vaistonneet uskontoon liittyvän voiman ja halunneet valjastaa sen omien tarkoitusperiensä välineeksi. >>>

        Ja se sinun jumalasi? Vallanpitäjät ovat tainneet huomata sen, minkä Nietzsche huomasi myös jossain vaiheessa.

        Sinun jumalasi uskonnon tuomaa voimaa hallita kansalaisia voi surutta käyttää aivan miten julmasti ja verisesti tahansa, sillä eipä taida olla sellaista tahoa, joka siitä asettaisi mitään sanktioita, koskaan.

        Jostain syystä tosin kaikki jumalat ovat asian suhteen samalla viivalla, joten siinä mielessä jumalat eivät ole kauaksi luomispuusta tipahtaneet. Jokaisen jumalan mielenkiinto sitä kohtaan, mitä heidän uskontojensa nimissä tehdään, on lopahtanut jos aikoja sitten, eikä se taida siitä muuksi muuttua.

        >>> Paras lääke. Hyvä humanistinen koulutus!? >>>

        Tästä olen harvinaisen samaa mieltä.


      • kristinuskonnonuhrit

        http://uskomaton.fi/main/yleinen-uskontokritiikki/132-uskonnoton-parempi-maailma
        Web of Trust

        Lainaus ed.
        "Uskonnot pyrkivät myös eristämään omat kannattajansa ja opettamaan heille vain ko. uskonnon totuutta. Aidon vuorovaikutuksen puute eri maailmankuvien välillä luo jännitteitä ja epäluuloja. Uskonnot pyrkivät ruokkimaan tätä vastakkainasettelua mm. sillä tavalla, että lapsille halutaan opettaa vain oman uskonnon totuutta."

        Tähän juuri perustuu se, miksi eri uskonlahkojen uskovia on niin vaikea saada näkemään, mitä Raamattu todella opettaa, koska heitä aivopestään jo pienestä pitäen tiettyyn oppiin. Ja kun tiettyyn oppiin on opittu uskomaan, niin on melkein mahdotonta saada uskomaan muulla tavoin kuin on opetettu. Ja sitten kun vielä koko suku ja tuttavapiiri ovat monen polven ajalta kuuluneet siihen samaan lahkoon, niin enää ei edes haluta tietää mistään muusta, koska jos alkaa epäillä oman lahkonsa oppeja, niin vaarana on joutua torjutuksi ja eristetyksi läheisistään, ja sitä harva kestää. Sen vuoksi jokainen, joka horjuttaa uskoa oman lahkon oikeaoppisuuteen, koetaan vihollisena ja mustamaalataan sielunvihollisen kätyriksi.

        Joten ei voi muuta todeta kuin voi surkeuden surkeutta...

        Inhimillisesti katsoen näyttää siltä, että Babylonin kristinuskonto on vienyt voiton kristinuskosta...niin tiukasti se pitää uhrejaan otteessaan.











        Uskonnot pyrkivät myös eristämään omat kannattajansa ja opettamaan heille vain ko. uskonnon totuutta. Aidon vuorovaikutuksen puute eri maailmankuvien välillä luo jännitteitä ja epäluuloja. Uskonnot pyrkivät ruokkimaan tätä vastakkainasettelua mm. sillä tavalla, että lapsille halutaan opettaa vain oman uskonnon totuutta.


      • höpönlöpön
        kristinuskonnonuhrit kirjoitti:

        http://uskomaton.fi/main/yleinen-uskontokritiikki/132-uskonnoton-parempi-maailma
        Web of Trust

        Lainaus ed.
        "Uskonnot pyrkivät myös eristämään omat kannattajansa ja opettamaan heille vain ko. uskonnon totuutta. Aidon vuorovaikutuksen puute eri maailmankuvien välillä luo jännitteitä ja epäluuloja. Uskonnot pyrkivät ruokkimaan tätä vastakkainasettelua mm. sillä tavalla, että lapsille halutaan opettaa vain oman uskonnon totuutta."

        Tähän juuri perustuu se, miksi eri uskonlahkojen uskovia on niin vaikea saada näkemään, mitä Raamattu todella opettaa, koska heitä aivopestään jo pienestä pitäen tiettyyn oppiin. Ja kun tiettyyn oppiin on opittu uskomaan, niin on melkein mahdotonta saada uskomaan muulla tavoin kuin on opetettu. Ja sitten kun vielä koko suku ja tuttavapiiri ovat monen polven ajalta kuuluneet siihen samaan lahkoon, niin enää ei edes haluta tietää mistään muusta, koska jos alkaa epäillä oman lahkonsa oppeja, niin vaarana on joutua torjutuksi ja eristetyksi läheisistään, ja sitä harva kestää. Sen vuoksi jokainen, joka horjuttaa uskoa oman lahkon oikeaoppisuuteen, koetaan vihollisena ja mustamaalataan sielunvihollisen kätyriksi.

        Joten ei voi muuta todeta kuin voi surkeuden surkeutta...

        Inhimillisesti katsoen näyttää siltä, että Babylonin kristinuskonto on vienyt voiton kristinuskosta...niin tiukasti se pitää uhrejaan otteessaan.











        Uskonnot pyrkivät myös eristämään omat kannattajansa ja opettamaan heille vain ko. uskonnon totuutta. Aidon vuorovaikutuksen puute eri maailmankuvien välillä luo jännitteitä ja epäluuloja. Uskonnot pyrkivät ruokkimaan tätä vastakkainasettelua mm. sillä tavalla, että lapsille halutaan opettaa vain oman uskonnon totuutta.

        Höpönlöpön


    • 156848

      :) Ihmiskunta elää juuri nyt miljoonien vuosien historiansa rauhallisinta aikaa. :(

      Valitan Bushmanni, mutta tämä oli sellainen selitys joka oli makea kuin hunaja suussa - mutta karvastelee vatsassa. Tuo ei nimittäin oikein nyt pidä paikkaansa..

      Jos tarkoitat että toisen maailmansodan jälkeen on rauha maailmassa, ei sekään ole ollut totta yhtenäkään päivänä .. ja toisaalta jokaisen sodan jälkeen tulee rauha ..siksi on kulunut aivan liian lyhyt aika ensimmäisestä ja toisesta maailmansodasta joissa kuoli ihmisiä enemmän kuin missään sodissa aikaisemmin.

      • >>> :) Ihmiskunta elää juuri nyt miljoonien vuosien historiansa rauhallisinta aikaa. :(

        Valitan Bushmanni, mutta tämä oli sellainen selitys joka oli makea kuin hunaja suussa - mutta karvastelee vatsassa. Tuo ei nimittäin oikein nyt pidä paikkaansa.. >>

        Minun lähteeni ovat tieteelliset tutkimukset, eivät uutisten tuomat mielikuvat.

        http://yle.fi/uutiset/elamme_maailmanhistorian_rauhallisinta_ja_vakivallattominta_aikaa/5441316

        Se, että uutiset kykenevät välittämään nykyisin kohuotsikoita 24/7 maapallon toiselta puolelta toiselle, ei tarkoita sitä, mitä uutisvirran yksittäisistä uutisista voisi päätellä.


    • en usko sua

      Ei ainakaan sillä tavalla kuin bushmanni esittää. Se on selviö se.

    • KIITOKSET BUSHMANNILLE, ETTÄ UHRAUTUI TEKEMÄÄN ALOITTEEN ÄÄRIMMÄISEN TÄRKEÄN KYSYMYKSEN TIIMOILTA!
      - näen ongelmat ja ratkaisut kuitenkin aivan eri lailla, kuin bushmies.

      [][] Ihmiskunta elää juuri nyt miljoonien vuosien historiansa rauhallisinta aikaa. Euroopassa ei kohta ole enää elossa ihmistä, joka olisi kokenut maailmansodan ja se on melkoinen saavutus.
      Kuinkapa sodat saataisiin pysymään poissa meitä kiusaamasta? [][]

      Euroopassa juuri äsken Hitler ja Stalin teurastivat ihmisiä pahemmin kuin kukaan koskaan missään. Hitlerin tavoitteena oli USKONNOTON jalompi ihmiskunta. Stalinin tavoitteena oli USKONNOTON kommunismi. Vastikään Balkanilla teurastettiin ihmisiä eläimellisesti. Euroopassa. Mutta rauhaa rakastavat saavat arvonimen JUMALAN LAPSET!

      Matt. 5:9
      Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman.

      Sodat tulevat siitä, kun sanotaan, ettei ole Jumalaa, vaan ihminen on kuin jumala.

      ANTTI

    • päivän poltosta..

      Jukka Rokalta on päivänpolttava profetia ......

      Helluntaiherätyksen Talvipäivillä Tampereella Rokka sai näkyprofetian, joka annettiin hänelle kolme kertaa, iltapäivällä, seuraavan päivän aamupäivänä ja vielä iltapäivällä. Kun Rokka mietti kuuluisiko hänen ilmoittaa kokouksessa nämä näkemänsä asiat, hän kuuli selvästi äänen sanovan että hänen pitää mennä eteen ja kertoa.
      Jukka Rokka:

      - Sallinette minun kertovan, mitä näin, koin ja kuulin. Näky annettiin minulle kolme kertaa; eilen, tänään aamupäivällä ja nyt kolmannen kerran. Näin tuolle harmaalle seinälle ilmestyvän entisen Neuvostoliiton eri osiin pirstoutuneiden kansojen kartan; nuo kansat korostuivat kartalta kuin verisin rajoin. Mutta niiden kansojen ylle laskeutui valoisa siunausten pilvi. Kuulin kaikkialta valtavaa kiitosta ja ylistystä. Se merkitsee, että Herra on laskeva väkevän herätyksen noiden kansojen keskuuteen. Mutta tuota siunausten aikaa ei kestä kauan.
      Kansojen karttaa katsellessani näin entisen Neuvostoliiton symbolin - sirppi ja vasara - kuin reväistynä kahtia. Sirppi heilui Moskovan yllä, mutta vasara jossain Ukrainan alueella. Yhtäkkiä näin leveäteräisen verta valuvan "islamin miekan" iskevän jostain Lähi-Idän suunnalta kohti Ukrainaa ja muita irti reväistyjä kansoja. Sitten nuo irrallaan olleet sirppi ja vasara alkoivat lähestyä toisiaan tihkuen verta: vainotuiksi joutuneiden juutalaisten ja kristittyjen verta. Yhdyttyään entiseen asentoonsa sirppi ja vasara laskeutuivat punaiselle vaatteelle, joka vähitellen muuttui verivirraksi. Kaikkialta alkoi kuulua itkua ja valitusta. Vainottujen itku ja vihaisten kansanjoukkojen kiroilu sekoittuivat toisiinsa. Vihaiset nyrkit kohottautuivat kohti taivasta ja hallitusta - kaiken pahan aiheuttajalle vaadittiin kostoa.
      Kun verivirrat huuhtoivat kansoja, kuulin väkevänä itkun ja valituksen keskeltä pyhien kiitosta ja ylistystä, sillä he ymmärsivät Jeesuksen tulemuksen olevan edessä. Mutta sirppi ja vasara sekä "islamin miekka" valuivat verta niin, että verivirrat huuhtoivat noiden hetken vapaudestaan huokailleiden kansojen ylitse.
      Kesken kaiken järkytyksen kuulin voimallisen huudon: "Työpäivänne on lyhyt mutta siunattu. Täyttykää Hengellä! Palatkaa alkulähteille, sillä ilman Pyhää Henkeä ette kestä, mitä edessä on. Katso, minä tulen pian, sanoo Herra."

      (Ihmeitä läpi elämän. Sivut 95-96.)

      Rokka itse on jo kuoleman unessa, mutta muistellaan profetiaa...

      • Rokka tunnetuksi

      • >> Jukka Rokalta on päivänpolttava profetia ...... >>>

        Päivänpolttava profetia?

        Mikä tuossa mielikuvituksen tuottamassa hölynpölyssä oli päivänpolttavaa?

        Rokan rakas jumala oli niin suunnattoman Kaikkivaltias ja Kaikkinäkevä, että esimerkiksi Neuvostoliiton romahdus tuli Rokan jumalalle yhtä suurena yllätyksenä, kuin tuli arvon profeetallekin.

        Ja tietenkin profeetan arvovallalle olisi hyväksi, että herralla olisi edes yksi oikea profetia, mutta niitäpä ei ole ja sitä päivää tässä odotellaan.

        Mitenkähän tuo islamin miekka liittyy mitenkään tilanteeseen?

        Mutta tietenkin Jeesukselta on minusta hyvää huumorintajua olla tulematta Toisen Maailmansodan takia, mutta nyt kun hiukan sapeleita kolistellaan, niin jopa pistetään satula hallavalle hevoselle. Mutta odotellaanpa nyt sitäkin ja minäkin sain juuri suoran tiedon yläkerrasta.:

        En ole tulossa tänään, en huomenna, en ylihuomenna, en vielä loppuvuodestakaan, enkä seuraavan vuotena, enkä sitä seuraavana, enkä lähimpään 10 vuoteen, joten siinäpä on suoraa viestiä yläkerrasta ja katsotaan kymmenen vuoden päästä uudestaan, että miten korkealla olen profetioiden hierarkiassa.

        Rokan mielikuvituksen väsäämiä huuhaa-profetioita on satoja, kenties tuhansia ja sitten kajahtaneet poimivat niitä pieleen menneiden profetioiden roskaämpäristä aina tarpeen mukaan, kunnes ne pääsevät sinne ämpäriin takaisin, kun eivät ole taas ole niin päivänpolttavia.


      • uutiset sen viestii.
        bushmanni kirjoitti:

        >> Jukka Rokalta on päivänpolttava profetia ...... >>>

        Päivänpolttava profetia?

        Mikä tuossa mielikuvituksen tuottamassa hölynpölyssä oli päivänpolttavaa?

        Rokan rakas jumala oli niin suunnattoman Kaikkivaltias ja Kaikkinäkevä, että esimerkiksi Neuvostoliiton romahdus tuli Rokan jumalalle yhtä suurena yllätyksenä, kuin tuli arvon profeetallekin.

        Ja tietenkin profeetan arvovallalle olisi hyväksi, että herralla olisi edes yksi oikea profetia, mutta niitäpä ei ole ja sitä päivää tässä odotellaan.

        Mitenkähän tuo islamin miekka liittyy mitenkään tilanteeseen?

        Mutta tietenkin Jeesukselta on minusta hyvää huumorintajua olla tulematta Toisen Maailmansodan takia, mutta nyt kun hiukan sapeleita kolistellaan, niin jopa pistetään satula hallavalle hevoselle. Mutta odotellaanpa nyt sitäkin ja minäkin sain juuri suoran tiedon yläkerrasta.:

        En ole tulossa tänään, en huomenna, en ylihuomenna, en vielä loppuvuodestakaan, enkä seuraavan vuotena, enkä sitä seuraavana, enkä lähimpään 10 vuoteen, joten siinäpä on suoraa viestiä yläkerrasta ja katsotaan kymmenen vuoden päästä uudestaan, että miten korkealla olen profetioiden hierarkiassa.

        Rokan mielikuvituksen väsäämiä huuhaa-profetioita on satoja, kenties tuhansia ja sitten kajahtaneet poimivat niitä pieleen menneiden profetioiden roskaämpäristä aina tarpeen mukaan, kunnes ne pääsevät sinne ämpäriin takaisin, kun eivät ole taas ole niin päivänpolttavia.

        Katselen ajansaatossa tilannetta, mitä tuleman pitää.

        Kun taas luin asioita Krimiltä, sekä Ukrainasta, mitä tänään kirjoittaa ja koko maailma puhuu, tulipa 1993 vuonna kirjattu asia mieleeni.

        Jos sattuu, ettei ole uutisia lukenut, onhan tuolla kovasti liikennettä.
        Myös Krimillä on Islam- tuttu asia.


      • Mutta eikös tämä Rokka ollutkin se huuhari, joka näki lähes jokaisen uutisen jälkeen joltain jumalalta näkyjä siitä, että Venäjä hyökkää Suomeen?

        Jos Suomi liittyy Euroopan unioniin, niin Venäjä hyökkää.

        Jos tehdään vielä abortteja, niin Venäjä hyökkää.

        Jos sitä ja tätä, niin Venäjä hyökkää jne jne jne jne jne.

        Sitten samainen jumala antoi vinkkejä, että pitää rukoilla aivan hirveästi ja hän on juuri polkaisemassa mopon käyntiin ja tulossa pelastamaan meitä, mutta eipä ole näkynyt,ei Venäjää eikä jumalaa.


      • jatkopala
        bushmanni kirjoitti:

        Mutta eikös tämä Rokka ollutkin se huuhari, joka näki lähes jokaisen uutisen jälkeen joltain jumalalta näkyjä siitä, että Venäjä hyökkää Suomeen?

        Jos Suomi liittyy Euroopan unioniin, niin Venäjä hyökkää.

        Jos tehdään vielä abortteja, niin Venäjä hyökkää.

        Jos sitä ja tätä, niin Venäjä hyökkää jne jne jne jne jne.

        Sitten samainen jumala antoi vinkkejä, että pitää rukoilla aivan hirveästi ja hän on juuri polkaisemassa mopon käyntiin ja tulossa pelastamaan meitä, mutta eipä ole näkynyt,ei Venäjää eikä jumalaa.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Tataarit

        tuo siihen Krimin puoleen. sunnimuslimi- Tataarit. Kansaa on 10-20 miljoonaa, ja Venäjällä 5,5 miljoonaa. Se siittä.

        Eilen Pertti Salolainen, suomalainen poliitikko puhui tv.ssä, että miksi Suomi ei ole liittynyt Natoon.

        Arvanet, mikä oli syy?

        Mutta, mitä me huomisesta tiedämme, tai sinä? Voitko antaa profetian, ettei mahdollisuutta ole, meinaan sitä mahdollisuutta, että rajanan rauha ei rikkoontuisi.

        Naapuri on sanonut puolustavansa kaikkialla omiensa, eli kieltänsä puhuvien "turvallisuuden". Meilläkin heitä on aika paljon.
        Mitä se voisi tarkoittaa? Sitä juuri, mistä he puhuvat.

        http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014030318089222_uk.shtml

        Ukrainan kriisi on nostanut pintaan Venäjän maanmiespolitiikan.

        Politiikka tarkoittaa, että Venäjä näkee oikeudekseen suojella venäjänkielisten intressejä omien rajojensa ulkopuolella, myös Ukrainassa.

        Suomessa asuu arviolta 80 000 venäjänkielistä.

        Dosentti, Venäjän tutkimuksen professori Timo Vihavainen sanookin, että Suomessa on yhä enemmän Venäjän kansalaisia, jotka voivat vedota siihen, että Venäjän pitää suojella heidän etuaan.

        että, se siitä.


      • ikävää toimintaa
        bushmanni kirjoitti:

        Mutta eikös tämä Rokka ollutkin se huuhari, joka näki lähes jokaisen uutisen jälkeen joltain jumalalta näkyjä siitä, että Venäjä hyökkää Suomeen?

        Jos Suomi liittyy Euroopan unioniin, niin Venäjä hyökkää.

        Jos tehdään vielä abortteja, niin Venäjä hyökkää.

        Jos sitä ja tätä, niin Venäjä hyökkää jne jne jne jne jne.

        Sitten samainen jumala antoi vinkkejä, että pitää rukoilla aivan hirveästi ja hän on juuri polkaisemassa mopon käyntiin ja tulossa pelastamaan meitä, mutta eipä ole näkynyt,ei Venäjää eikä jumalaa.

        http://www.youtube.com/watch?v=2DJFNygHqK8#t=140

        Tämä ihminen, tämä rauha.


      • verestä oli puhe.
        bushmanni kirjoitti:

        >> Jukka Rokalta on päivänpolttava profetia ...... >>>

        Päivänpolttava profetia?

        Mikä tuossa mielikuvituksen tuottamassa hölynpölyssä oli päivänpolttavaa?

        Rokan rakas jumala oli niin suunnattoman Kaikkivaltias ja Kaikkinäkevä, että esimerkiksi Neuvostoliiton romahdus tuli Rokan jumalalle yhtä suurena yllätyksenä, kuin tuli arvon profeetallekin.

        Ja tietenkin profeetan arvovallalle olisi hyväksi, että herralla olisi edes yksi oikea profetia, mutta niitäpä ei ole ja sitä päivää tässä odotellaan.

        Mitenkähän tuo islamin miekka liittyy mitenkään tilanteeseen?

        Mutta tietenkin Jeesukselta on minusta hyvää huumorintajua olla tulematta Toisen Maailmansodan takia, mutta nyt kun hiukan sapeleita kolistellaan, niin jopa pistetään satula hallavalle hevoselle. Mutta odotellaanpa nyt sitäkin ja minäkin sain juuri suoran tiedon yläkerrasta.:

        En ole tulossa tänään, en huomenna, en ylihuomenna, en vielä loppuvuodestakaan, enkä seuraavan vuotena, enkä sitä seuraavana, enkä lähimpään 10 vuoteen, joten siinäpä on suoraa viestiä yläkerrasta ja katsotaan kymmenen vuoden päästä uudestaan, että miten korkealla olen profetioiden hierarkiassa.

        Rokan mielikuvituksen väsäämiä huuhaa-profetioita on satoja, kenties tuhansia ja sitten kajahtaneet poimivat niitä pieleen menneiden profetioiden roskaämpäristä aina tarpeen mukaan, kunnes ne pääsevät sinne ämpäriin takaisin, kun eivät ole taas ole niin päivänpolttavia.

        http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014030218088289_uk.shtml

        Medvedev jyrähti Facebookissa: Luvassa uusi vallankumous ja verenvuodatus

        Maanantai 3.3.2014 klo 01.31

        Medvedev ennusti heidän johtajuutensa päättyvän "uuteen vallankumoukseen" ja verenvuodatukseen.

        Mitä Rokka kirjoitti, näystään, kuinka se totetuu, mutta tulija lupaa verta.


      • kuinkahan käy
        jatkopala kirjoitti:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Tataarit

        tuo siihen Krimin puoleen. sunnimuslimi- Tataarit. Kansaa on 10-20 miljoonaa, ja Venäjällä 5,5 miljoonaa. Se siittä.

        Eilen Pertti Salolainen, suomalainen poliitikko puhui tv.ssä, että miksi Suomi ei ole liittynyt Natoon.

        Arvanet, mikä oli syy?

        Mutta, mitä me huomisesta tiedämme, tai sinä? Voitko antaa profetian, ettei mahdollisuutta ole, meinaan sitä mahdollisuutta, että rajanan rauha ei rikkoontuisi.

        Naapuri on sanonut puolustavansa kaikkialla omiensa, eli kieltänsä puhuvien "turvallisuuden". Meilläkin heitä on aika paljon.
        Mitä se voisi tarkoittaa? Sitä juuri, mistä he puhuvat.

        http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014030318089222_uk.shtml

        Ukrainan kriisi on nostanut pintaan Venäjän maanmiespolitiikan.

        Politiikka tarkoittaa, että Venäjä näkee oikeudekseen suojella venäjänkielisten intressejä omien rajojensa ulkopuolella, myös Ukrainassa.

        Suomessa asuu arviolta 80 000 venäjänkielistä.

        Dosentti, Venäjän tutkimuksen professori Timo Vihavainen sanookin, että Suomessa on yhä enemmän Venäjän kansalaisia, jotka voivat vedota siihen, että Venäjän pitää suojella heidän etuaan.

        että, se siitä.

        Krimin kriisillä on ikäviä yhtäläisyyksiä natsi-Saksaan ja Adolf Hitleriin, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimittaja Tomi Auremaa Ukrainasta.
        Oveen kaiverrettu merkki palautti pelon. Se toi Rustem Kadyrovin mieleen isoäidin kertomat kauhutarinat. Ei kai taas? Ei kai meidänkin aikanamme?

        31-vuotias Kadyrov on Krimin tataari.

        Hän antoi The New Yorker -lehdelle haastattelun, jossa kertoi venäläismielisten joukkojen merkkaavan Bakhchisarayn alueella taloja.

        Edellisen kerran niin oli tehty 70 vuotta sitten. Tuolloin Stalin käynnisti etnisen puhdistuksen ja ajoi Krimin tataarit Uzbekistaniin. Moni ei määränpäähän päässyt, useat kuolivat jo junamatkalla.

        Javair Umarova, tataari hänkin, jakaa Kadyrovin tuskan. Ikääntynyt nainen ei enää jaksaisi.

        - Me olemme kokeneet kaikki karmeudet. Eikö Venäjä jo voisi jättää meitä rauhaan, Umarova sanoi Ilta-Sanomille.

        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288663777311.html

        linkistä loput.

        ja virkistämiseksi

        Mutta tuota siunausten aikaa ei kestä kauan.
        Kansojen karttaa katsellessani näin entisen Neuvostoliiton symbolin - sirppi ja vasara - kuin reväistynä kahtia. Sirppi heilui Moskovan yllä, mutta vasara jossain Ukrainan alueella. Yhtäkkiä näin leveäteräisen verta valuvan "islamin miekan" iskevän jostain Lähi-Idän suunnalta kohti Ukrainaa ja muita irti reväistyjä kansoja. Sitten nuo irrallaan olleet sirppi ja vasara alkoivat lähestyä toisiaan tihkuen verta: vainotuiksi joutuneiden juutalaisten ja kristittyjen verta. Yhdyttyään entiseen asentoonsa sirppi ja vasara laskeutuivat punaiselle vaatteelle, joka vähitellen muuttui verivirraksi. Kaikkialta alkoi kuulua itkua ja valitusta. Vainottujen itku ja vihaisten kansanjoukkojen kiroilu sekoittuivat toisiinsa. Vihaiset nyrkit kohottautuivat kohti taivasta ja hallitusta - kaiken pahan aiheuttajalle vaadittiin kostoa.
        Kun verivirrat huuhtoivat kansoja, kuulin väkevänä itkun ja valituksen keskeltä pyhien kiitosta ja ylistystä, sillä he ymmärsivät Jeesuksen tulemuksen olevan edessä. Mutta sirppi ja vasara sekä "islamin miekka" valuivat verta niin, että verivirrat huuhtoivat noiden hetken vapaudestaan huokailleiden kansojen ylitse.
        Kesken kaiken järkytyksen kuulin voimallisen huudon: "Työpäivänne on lyhyt mutta siunattu. Täyttykää Hengellä! Palatkaa alkulähteille, sillä ilman Pyhää Henkeä ette kestä, mitä edessä on. Katso, minä tulen pian, sanoo Herra."


      • ajanäyttö toimii..
        kuinkahan käy kirjoitti:

        Krimin kriisillä on ikäviä yhtäläisyyksiä natsi-Saksaan ja Adolf Hitleriin, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimittaja Tomi Auremaa Ukrainasta.
        Oveen kaiverrettu merkki palautti pelon. Se toi Rustem Kadyrovin mieleen isoäidin kertomat kauhutarinat. Ei kai taas? Ei kai meidänkin aikanamme?

        31-vuotias Kadyrov on Krimin tataari.

        Hän antoi The New Yorker -lehdelle haastattelun, jossa kertoi venäläismielisten joukkojen merkkaavan Bakhchisarayn alueella taloja.

        Edellisen kerran niin oli tehty 70 vuotta sitten. Tuolloin Stalin käynnisti etnisen puhdistuksen ja ajoi Krimin tataarit Uzbekistaniin. Moni ei määränpäähän päässyt, useat kuolivat jo junamatkalla.

        Javair Umarova, tataari hänkin, jakaa Kadyrovin tuskan. Ikääntynyt nainen ei enää jaksaisi.

        - Me olemme kokeneet kaikki karmeudet. Eikö Venäjä jo voisi jättää meitä rauhaan, Umarova sanoi Ilta-Sanomille.

        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288663777311.html

        linkistä loput.

        ja virkistämiseksi

        Mutta tuota siunausten aikaa ei kestä kauan.
        Kansojen karttaa katsellessani näin entisen Neuvostoliiton symbolin - sirppi ja vasara - kuin reväistynä kahtia. Sirppi heilui Moskovan yllä, mutta vasara jossain Ukrainan alueella. Yhtäkkiä näin leveäteräisen verta valuvan "islamin miekan" iskevän jostain Lähi-Idän suunnalta kohti Ukrainaa ja muita irti reväistyjä kansoja. Sitten nuo irrallaan olleet sirppi ja vasara alkoivat lähestyä toisiaan tihkuen verta: vainotuiksi joutuneiden juutalaisten ja kristittyjen verta. Yhdyttyään entiseen asentoonsa sirppi ja vasara laskeutuivat punaiselle vaatteelle, joka vähitellen muuttui verivirraksi. Kaikkialta alkoi kuulua itkua ja valitusta. Vainottujen itku ja vihaisten kansanjoukkojen kiroilu sekoittuivat toisiinsa. Vihaiset nyrkit kohottautuivat kohti taivasta ja hallitusta - kaiken pahan aiheuttajalle vaadittiin kostoa.
        Kun verivirrat huuhtoivat kansoja, kuulin väkevänä itkun ja valituksen keskeltä pyhien kiitosta ja ylistystä, sillä he ymmärsivät Jeesuksen tulemuksen olevan edessä. Mutta sirppi ja vasara sekä "islamin miekka" valuivat verta niin, että verivirrat huuhtoivat noiden hetken vapaudestaan huokailleiden kansojen ylitse.
        Kesken kaiken järkytyksen kuulin voimallisen huudon: "Työpäivänne on lyhyt mutta siunattu. Täyttykää Hengellä! Palatkaa alkulähteille, sillä ilman Pyhää Henkeä ette kestä, mitä edessä on. Katso, minä tulen pian, sanoo Herra."

        Kas, kas. Nyt kilahti 17:35 ulkomailta viesti ja Ukrainasta, että tuo profetia todella saa pian kasvot. Meinaan viestin lähettäjä ei kyllä tunne koko Rokkaa ja profetiaa.
        Tosin suojatakseni kohdetta en kirjoita enempää, mutta näyttää kello käyvän ja määrätty herästysaika näkyy toteutuvan. Mutta, pahalta alkaa näyttämään.


    • ---)Eilen Pertti Salolainen, suomalainen poliitikko puhui tv.ssä, että miksi Suomi ei ole liittynyt Natoon.(---

      Viro kuitenkin huomattavasti pienempänä kansana kuin Suomi on Naton jäsen ja Virokin on Venäjän naapuri ja Virossa venäläisiä on monin verroin enemmän kuin Suomessa?.
      Pitäsikö meidän tästä päätellä heti, että Suomi pelkää Venäjää, mutta viro ei?
      Vai olisiko kyse vain siitä, että Suomi ei näe mitään tarvetta liittyä natoon?

      Virolla oli taasen pätevä syy liittyä natoon, koska Virolla ei käytännösä ole omaa armeijaa lainkaan, eikä sitä myöten sotilaskalustoakaan. Natolla on kaikki tarvittava, joten kalliit investoinnit voitiin unohtaa.

      Mitä venäläisten uhkaan Suomessa tulee, niin sitä en näe lainkaan.
      He (venäläiset" nimittäin "suomettuvat" aika pian ja omaksuvat myös Suomen kielen puhekielekseen.

      Minulla on venäjältä tulleita tuttavapiirissäni ja he ihan itse menivät ja hakeutuivat suomen kielen kursseille. He kaikki myös työllistyivät Suomessa ja eivät haikaile kotimaataan lainkaan.

      Suurempi uhka oli n. 100 vuotta sitten, kun Helsingin kaduillakin venäjän kieli oli vallitsevana kielenä. Noihin aikoihin muodostui mm. punaisten ja valkoisten joukot. Sen taas tiedämme jo historiasta miten siinä sitten kävi.

    • Lumihiutaleena

      Bushmanilla on hieman pinnallinen katsonta, mitä elämänkatsomuksiin tulee. Ehkä sopivan kasvun myötä omaksuu bushmannikin, sitä kaikkea elämän monimuotoisuutta ja syvällisyyttä. Elämä on lahja ja meistä taistellaan, joten tee valitsemisesi viisaasti äläkä tyhmän lailla sinkoile.

      • Yksinkertaista

        Mitäs monimuotoisutta nää lahkot on itselleen keksiny?

        Elämä on suhteellisen yksinkertainen asia ja on vain kolme asiaa, jotka elämässä on tärkeitä:

        - Syöminen
        - Juominen
        - Ilon pito

        Kaikki muu on turhuutta ja tuulen tavoittelua.

        Lue vaikka Raamatusta.


    • so what?

      " 60 vuoden ajan uskontojen merkitys on Euroopassa vähentynyt ja vähentynyt. Euroopan eri valtioiden väliset ristiriidat ovat huomattavasti vähäisempiä, kuin esimerkiksi ristiriidat Yhdysvaltojen ja Lähi-Idän maiden välillä." So what?

    • kevättä rinnassa

      Bushmannilla yksipuolista fundamentalismi ateistien höpinää ja näköalaa kun ei muusta tiedä . Bushmanni viettää liikaa aikansa Richard Dawkinsin kirjojen parissa, olisiko hieman syytä avartaa sivistystään ymmärtämään elämää kokonaisuudeltaan, eikä lapsenomaisen yksinkertaisesti yhteen katsomukseen??

      Maa-alueet ja maavarannoista ne jännitteet löytyy sotien syntyyn, johon liittyy ihmisen narsismi, ahneus ja itsekkyys, näistä niitä sotia tullut ja tulee. Uskonnolla ei ole siinä pääasiallista syytä. Uskonnottomat ihmiset sotii yhdellä lailla kuin uskonnollisetkin !!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      64
      1887
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1267
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1204
    4. 45
      1115
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      982
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      969
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      910
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      853
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      848
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      39
      844
    Aihe