Rahkaa vai ei?

ei rahkaa ei

"En pidä rahkan syömistä hyvänä, koska rahka on pääasiassa kaseiinia ja lisäksi sen fosfori-kalsiumsuhde on huono. Se lisää elimistön happokuormaa ja on todennäköisesti luustolle haitallista. Hyvia vaihtoehtoja on monia: esim. rasvainen kala, tofu, pavut, pähkinät."

https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/10152227199507159?stream_ref=9

13

1565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvvöö on

      Hapanmaitotuotteiden maitorahka mukaanlukien on todettu vähentävän mm. diabetesriskiä.

      • paha maito

        II-tyypin diabeteksen ehkäisy on

        jotain ihan muuta kuin maidon kittaamista missään muodossa


      • IsoHaba
        paha maito kirjoitti:

        II-tyypin diabeteksen ehkäisy on

        jotain ihan muuta kuin maidon kittaamista missään muodossa

        No hapanmaitovalmisteista nyt on vaan näyttöä niiden terveysvaikutuksista. Kaikkea voi syödä liikaa, niin hapanmaitotuotteita, lihaa, kalaa, munia ym.
        Pari purkkia maitorahkapalkkaria ei ole suurimmalle osalle ainakaan haitaksi, todennäköisesti suureksi hyödyksi. Itse vedän joukkoon maitorahkasmoothieen hieman A probioottijogurttia, vehnänalkioita, banaania, mustikoita, saksanpähkinää niin tulee superterveellinen palautusjuoma tai välipala.


    • parasta on

      Juusto ja hapanmaitotuotteet saattavat pienentää diabetesriskiä
      http://www.hs.fi/elama/a1305589185204

      Suomalainen hapanmaitotuote alentaa verenpainetta
      http://www.tohtori.fi/?page=4031888&id=8305359

      Jugurtti voi alentaa verenpainetta
      http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article503723.ece

      "Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan maidon kaseiinista pilkkoutuvat tripeptidit parantavat verisuonten toimintaa ja vaikuttavat verenpaineen säätelyjärjestelmään, selviää proviisori Pauliina Ehlersin väitöstutkimuksesta.

      Ehlers käytti tutkimuksessaan rasvattomia laktoosittomia jugurtteja, jotka sisälsivät kahta Lactobasillus helveticus -maitohappobakteerin avulla tuotettua tripeptidiketjua. Näiden isoleusiini-proliini-proliini (Ile-Pro-Pro) ja valiini-proliini-proliini (Val-Pro-Pro) -ketjujen myönteinen vaikutus verenpaineeseen on jo tiedossa, mutta vaikutusmekanismi ei ole täysin tunnettu, Helsingin yliopisto tiedottaa.

      Ehlers osoitti, että tripeptidien tai niitä sisältävien hapatettujen maitotuotteiden päivittäinen pitkäaikainen käyttö ehkäisi jossain määrin verenpaineen kohoamista. Pienehkössä kliinisessä tutkimuksessa selvisi, että jo yksi annos hapatettua maitovalmistetta laski verenpainetta koehenkilöillä, joilla se oli lievästi koholla. Suotuisa vaikutus kesti koko seuranta-ajan eli kahdeksan tuntia.

      Ile-Pro-Pro ja Val-Pro-Pro paransivat verisuonten laajenemiskykyä. Tripeptidien vaikutus välittyi verisuonen sisimmän kerroksen endoteelin kautta. Biokemialliset analyysit osoittivat, että tripeptidit vaikuttavat reniini-angiotensiini-järjestelmään, jolla keskeinen asema verenpaineen säätelyssä. Pitkäaikaiskokeissa tripeptidejä sisältävä maitotuote esti verisuonia supistavan angiotensiinin muodostumista. Tripeptidit näyttävät myös lisäävän verisuonia laajentavan typpioksidin tuotantoa.

      - Tämän tutkimuksen tulokset antavat lisää tukea olettamukselle, että maidon kaseiinista pilkkoutuvia tripeptidejä sisältävät tuotteet voivat olla hyödyksi henkilöille, joilla on lievästi kohonnut verenpaine. Nyt havaitut vaikutukset reniini-angiotensiini-järjestelmään ja verisuonen endoteeliin selittänevät kuitenkin vain osan tästä vaikutuksesta, Ehlers sanoo tiedotteessa."

      - Tripeptidit näyttävät myös lisäävän verisuonia laajentavan typpioksidin tuotantoa, joka on bodaamista ja hyvän erektiota haluaville hyvä tieto.
      Söisin hapanmaitovalmistemaitorahkan joukossa 1-1/2 dl Valio A rasvatonta maalaisprobioottijogurttia (HYLA) kaikkien hyötyjen saamiseksi.

      Pari tällaista maitorahkapalkkariesmoothieta päivässä riittää esim. 2 x 250g maitorahka 1dl A jogurtti 1/2 banaani, 1 dl mustikka, 2 rkl vehnänalkio 5 kpl saksanpähkinää sekoitettuna smoothieksi.

    • MasaTre
    • proteiini.
    • 0.8g/kg

      Yletön proteiinitankkaus on ilmiönä huolestuttava. Munuaiset menee ja kuona-aineet eivät poistu elimistöstä. Pidän paljon terveellisempänä monipuolista kasvispainotteista ruokavaliota. Proteiinin määrä kannattaa pitää maltillisena ja pitää lähteet terveellisenä, eikä yksipuolisina proteiinijauhoina. Ylettömällä proteiinijauho- ja rahkatankkauksella jää ruokavalio liian yksipuoliseksi ja monet tärkeät ravintoaineet puuttuu ruokavaliosta.

      • toimii+

        Bodauspiireissä suositeltu n. 2 g per rasvaton paino ei tuhoa kenenkään munuaisia, mutta antaa maksimaalisen lihaskasvun, jos saanti on tasaista koko päivän ajan n. 3 tunnin välein 20-30g proteiinia hyviä rasvoja ja hiilihydraatteja sekä vitamiinit, antioksidantit ym.


    • punttipete

      Ei mitään lasten maitoruokia, vaan lihaa pöytään, niin alkaa lihakset kasvamaan.

      • paras badypalkkari

        Liika lihan syönti, siipikarjankaan ei ole terveellistä. Kalan, munien, vaalealihaisen siipikarjan ja punaisen lihan lisäksi osa proteiinista kannattaa ottaa hyvistä maitotalousvalmisteista mm. maitorahkasta jota saa myös HYLA:na. Osa juustoista mm. raejuusto.

        Erinoamisen ravitsevan, edullisen ja superfoodeja täynnä olevan välipalasmoothien tai treeniin valmistavan palkkarin tai treenin jälkeisen palkkarin tekee seuraavalla ohjeella:

        - Maitorahakaa purkillinen n. 250g
        - Valio A maustamaton rasvaton probioottijogurtti n. 1 dl
        - Vehnänalkioita n. 1-2 rkl
        - Banaania n. 1/2-1 kpl
        - Mustikoita (tuore/pakastettu) n. 1 dl
        - Saksanpähkinöitä (suolaamaton/paahtamaton) n. 5-10 kpl
        - Hunajaa pieni loraus

        Proteiinia täydellä aminohappokoostumuksella sopivasti hyviä rasvahappoja, hiilihydraatteja, mineraaleja, vitamiineja, muita antioksidantteja sekä fytokemikaaleja probiootteja. Jää jauhopussipalkkarit toiseksi.


    • PastoriJulkunen

      Ihan sama, mitä kuka sanoo ja millainen tutkimus on kyseessä. Bodarin pitää toteuttaa 2-3 g/kg lisäravinnemainosten raamatullista profetiaa kaikkina päivinä. Ja kuten muslimit rukoilevat kohti Mekkaa viidesti päivässä, samalla tarkkuudella tulee bodarin syömän vähintään 30 grammaa proteiinia kerrallaan.

      Samoin tulee bodarin juoman pöytäsokeriakin korkeamman GI:n omaavan maltodekstriiniannoksensa jokaisen treenikerran jälkeen. Sillä näin ovat kehonrakennuksen evankelistat meille julistaneet.

      Ja jos bodari lipsuu tästä riitistä, on hänen lihaksensa tuomittu ikuiseen kataboliaan. Mutta Pyhä Bodari antoi molemmat munuaiset, että olisimme kaikki vanhurskaita. Ja bodari voi hyvittää tekonsa pitämällä ähkymättöpäivän, syömällä kilon irtokarkkeja, kolme big mac -ateriaa, perhepitsan ja huuhtelemalla ne alas kolmella litralla sokerilla kyllästettyä coca-colaa.

      Lopuksi luemme uskontunnustuksen.

      Minä uskon proteiiniin, valkuaisaineeseen, lihasten ja massan luojaan,

      ja mörhöbodariin, liharekkaan, joka sikisi susta-ampullista, syntyi herapussista, kärsi munuaissairauden aikana, vietiin dialyysiin, kuihtui ja haurastui. Astui elinsiirtojonoon, nousi kolmantena vuotena kataboliasta, astui ylös anaboliaan, poseeraa lisäravinnemainoksen, proteiinipurkin, maltodekstriinipussin kyljessä

      ja on sieltä tuleva tuomitsemaan bodareita ja kehonrakentajia.

      aamen.

      • roskaruokaa

        Maltodekstriinit ovat tyhjää energiasontaa, josta ei hyödy mikään muu kuin bulkkirasva. Kukaan ammattibodaaja ei oikeasti käytä maltoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe