Viihdettä sapattina?

Miten adventistit suhatautuvat "viihteeseen" ja sen esitäämiseen tai harjoittelemiseen adventistien sapattina (lauantai) ja millainen "seurakuntakuri" mahdollisesti harhapoluille poikenneelle tulee vastaan? Saako sulkia hattuun vai "monoa persaukseen" esim. juuri tri. T. Flink:in vakaumuksen ja periaatteiden saattelemana?

Kuten adventismia Suomessa tuntevat hyvin tietävät, on tuiki tavallista, että eräät jäsenet haluavat saada kannuksia lahkonsa sisällä ja esim. juuri muusikon ura on suosiossa ja arvostettu adventistien keskuudessa Suomessa.
Muusiikin koulutuksen omaava on luonnollisesti myös adventtikirkolle hyödyllinen "kapistus", koska ko. musiikin lahjoilla varustettua jäsentä voidaan
käyttää jumalansa=(adventtiseurakuntansa) hyväksi. Musiikin lahjat on luonnollisesti jumalilta saatuja ja siksi niitä tulee käyttää jumalien (adventikirkkojen) kunnian edistämiseksi.

Tulee nyt esimerkkinä mieleen esim. Suomen Adventtikirkon entisen ja "pois potkitun" (äänestetty) johtajan Atte Helmisen vaimo Marjut Häkkinen, jonka nimi löytyy Helsingin Musiikkitalon kuoron listoilta.

http://www.musiikkitalo.fi/web/fi/musiikkitalon-kuoro-laulajisto

Musiikkitalon kuoro ei ole ammattilaiskuoro, kuten aikanaan rahan puutteen vuoksi lakkautettu Radion Kamarikuoro (RKK) sitävastoin oli.
Musiikkitalon kuoron laulajille ei siis makseta laulamisesta palkkaa, joten jos esiintymiset ja harjoitukset sattuvat perjantai-illaksi auringon laskun jälkeen tai lauantaille (sapatinpäiväksi) ennen auringon laskua, niin voiko silloin vedota siihen, ettei tee varsinaisesti työtä ja hoida omia asioitaan, koska siitä ei makseta palkkaakaan?

Tässä herää siis eittämättä kysymys, että miten esim. maallisessa kuorossa laulava adventisti suhtautuu perjantai-illan esityksiin tai lauantaina tapahtuviin kuoron harjoituksiin? Miten on laita seurakuntakurin, jonka pitäisi puuttua jäsenen mahdolliseen sapatin rikkomiseen?

Miten taasen suhtaudutaan siihen, että joku henkilö palkataan esiintymään esim. sapattina vuosijuhlille, kuten esim. adventtikirkon kesäjuhlatapahtumaan on palkattu ulkopuolinen muusikko esiintymään juuri lauantai-illaksi (ennen auringon laskua)?
Eikös ole vähän nurinkurista, kun adventtikirkko teettää seurakuntaan kuulumattomilla töitä sapattinaan?
Eikös sen "aasin ja juhdankin" pitänyt saada levätä?

61

1381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laulua!

      a) muusikoista(kin) otetaan irti kaikki mikä saadaan, saavat raataa arjet ja sapatit kirkkonsa eteen.
      b) Timo Flinkillä on jo mono "ready to go" tuollaiselle kauhealle synnin turmelemalle luopiolle, joka uskaltaa LAULAA sapatin aikana maallisessa kuorossa. Sapattina saa laulaa vain hengellisiä ja mieluiten vain adventistien synagoogissa. Eli seurakunnasta erottaminen on edessä (=seurakuntakuri), jos muuta/muualla laulat.
      c) Nina Åströmin palkkaaminen sapattina vuosijuhlille on mielenkiintoinen kysymys. Kyllä he varmaan jonkinlaisen selityksen onnistuvat kiemurtelemaan - mestareita siinä lajissa!

      • täh!?

        Nina laulaa hengellisiä lauluja, joten mikäs ongelma tuo nyt on???


      • lue tarkkaan
        täh!? kirjoitti:

        Nina laulaa hengellisiä lauluja, joten mikäs ongelma tuo nyt on???

        Mutta kun Nina ei ole adventisti! Aloittajan kysymys muuten kuului, että miten se palkattu laulaja sopii kuvioihin, kun on sapatin aika eikä aurinko ole vielä laskenut.


      • täh?!
        lue tarkkaan kirjoitti:

        Mutta kun Nina ei ole adventisti! Aloittajan kysymys muuten kuului, että miten se palkattu laulaja sopii kuvioihin, kun on sapatin aika eikä aurinko ole vielä laskenut.

        Ja mistäs sinä tiedät, että se on palkattu? Entäs jos Nina tekee sen hyvää hyvyyttään.


      • Anonyymi
        lue tarkkaan kirjoitti:

        Mutta kun Nina ei ole adventisti! Aloittajan kysymys muuten kuului, että miten se palkattu laulaja sopii kuvioihin, kun on sapatin aika eikä aurinko ole vielä laskenut.

        Raamattu ei kiellä työskentelemästä palkkaa vastaan sapattisin muuta kuin niitä, jotka haluavat pyhittää sapatin. Tietääkseni Åström ei ole adventisti. Åström ei työskennellyt sapattina adventtikirkolle vaan Jumalalle. Jeesuksen sanojen mukaan hyvää saa tehdä myös sapattisin ja sitähän tämä Åströmin työ todella oli: hyvän tekemistä Jumalan kunniaksi. Hänen palkkiotaan ei myöskään maksettu sapattina, joten sapattina ei käyty kauppaa.

        Miksi tämä on sinulle niin suuri ongelma?


    • Näin on näreet

      Ei seurakuntakuri koske esim. adventtikirkon pastoreita eikä heidän perheitään.
      Se on vain jäsenistöä varten luotu järjestelmä.

    • sivullisen toteamus.

      Eikös ilmin-antaja ole lukenut raamattua vaan vääntää aasit ja juhdat laitumilta todistajakseen?

      Herran, eli Jumalan valtakunnan työ, se on sapattityö, jopa vierailevalle artistille, jolle kutsuva kirkko hoitaa kulut. Matkat ja tietenkin Herra haluaa maksaa palkan, ettei jää velkaa tältäosin. Siinä sivussa antaa sananleipää korvankautta.

      Eli, ei ongelmaa.

    • poskisolistista ovel

      "maallinen, vähemmän maallinen ja pyhä" - kuoro, orkesteri, soittokunta, jne.

      Siinäpä sitä painimista jonkin pururadalle. Henkilökohtaisesti musiikinparissa toimin Puolustusvoimissa, melkein 40- vuotta. Soittamisen taidon ja ylläpidon takia on oltava se tasokas paikka, jonka hedelmäpuhtauden taso on sitten esillä siellä, missä sitten hengelliselläkin puolella on kuulijat.
      Soittaja ei voi pitää edes kesälomaa, on ansatsin takia puhallettava mökilläkin.
      Jos tätä ideaa ei ymmärrä, turhaa on mukista sitten kenenkään laulamisista.

      Poskisolisti ja ovikellonsoittaja voi olla arkikaveri, ja siksipä te niiksi olette jääneet.

      • höpönlöpön

        Timo mitään tuollaista ole käskenyt. Sulla viiraa.


      • Pasifisti?
        höpönlöpön kirjoitti:

        Timo mitään tuollaista ole käskenyt. Sulla viiraa.

        Timo sanoo adventistien olevan pasifisteja eikä hyväksy asepalvelusta! Ei viiraa!


      • höpönlöpön
        Pasifisti? kirjoitti:

        Timo sanoo adventistien olevan pasifisteja eikä hyväksy asepalvelusta! Ei viiraa!

        Kyllä viiraa.


      • Pasifisti?
        höpönlöpön kirjoitti:

        Kyllä viiraa.

        Kyllä Timolla viiraa, se on nähty ja koettu! Jos ei Suomen mies enää saa armeijaa käydä ja isänmaatansa puolustaa (jos on adventisti), niin häpeäksi on tuommoinen pastori Suomelle!


      • siinä sulle
        Pasifisti? kirjoitti:

        Kyllä Timolla viiraa, se on nähty ja koettu! Jos ei Suomen mies enää saa armeijaa käydä ja isänmaatansa puolustaa (jos on adventisti), niin häpeäksi on tuommoinen pastori Suomelle!

        Sanoiko Jumala vai eikö sanonut "älä tapa"?


      • Isänmaa!
        siinä sulle kirjoitti:

        Sanoiko Jumala vai eikö sanonut "älä tapa"?

        Oletko ollenkaan tullut ajatelleeksi, nimim. "siinä sulle", kuinka isänmaallemme olisi käynyt, jos Suomen miehet ("isät, veljet verellään...") eivät olisi ase kädessä maatamme puolustaneet talvi- ja jatkosodassa? Eikö Suomen vapaus ole sinulle minkään arvoinen? Olisitko mieluummin halunnut syntyä ja kasvaa kommunisti/ateistivaltiossa ilman uskonnonvapautta? Jos mielesi niin sitä halajaa, niin ilmoittaudu jo tänään Putinin riveihin, olet varmaan tervetullut!

        Ei oman maan puolustaminen ole kielletty, päin vastoin, Jumala on jokaiselle kansalle antanut oman maan (myös suomalaisille!), jolla on rajat. Luuletko tosissasi, että puolustussotiemme aikana siellä olisi ilman aseita Suomen vapaus saatu säilymään? En ikääsi tiedä, mutta naiviutesi on kyllä hämmästyttävä!


    • kelle mitäkin?

      "Herran, eli Jumalan valtakunnan..."

      Milloinka siitä adventtilahkosta on tehty herran valtakunta maan päällä?
      Minä kun luulin, että se valtakunta on meissä sisäisesti?
      Taitaa olla vain niiden silkkisissä piikutakeissaan kulkevien herrojen valtakunta se adventtikirkko?

      "Siinä sivussa antaa sananleipää korvankautta."

      Tästäkin monet ovat olleet eri mieltä. Taitaa olla ne esitykset lähempänä sitä maailman viihdettä ja suurin osa siitä vanhemmasta porukasta ei siksi edes viitsi jäädä kuuntelemaan niitä "artisteja"? Painuvat kotiin nukkumaan.

      Nää "bändien keikat" on vähän niitä seurakunnan nuorten kirkossa väkisinpitämisrituaaleja. Johtajat ja päättäjät nimittäin tietävät, että ne nuoret tulee kattelee niitä kavereitaan ja viis veisaavat muusta ohjelmasta siellä salissa. Se on niitten kalkkisten ja hautaan kaatuvien ohjelmaa.
      Nuorisolle siis omaa lauantai-illan viihdettä tarjolla?

      • Ellu? Pillu?

        Nuorille se on vain kavereiden tapaamista, ei ne Ellun takia sinne tule... T.F.n äärettömäksi harmiksi!


    • mitäs mieltä miehet?

      Olisi perin juurin hyödyllistä saada esim. juuri tri. T. Flinkin mielipide ko asiassa?
      Kai A:n mielipide rinnalle myös vertailun vuoksi.
      Kyllähän kirjanoppineilla pitäisi olla tästä ko. esillä olevasta asiasta joku oma näkemys?

      Jos nyt esim. tri. T. Flinkin vaimo laulaisi maallisissa kuoroissa ja harjoittelisi ja esiintyisi sapattina ja perjantai-iltaisin, niin minkälainen T. Flinkin kuri olisi vaimoaan kohtaan? Pitääkö sananpalvelijan hallita vaimonsa ja pitää hänet ruodussa?

    • kuoripojat

      Vain taivaalliset kuorot on sallittuja adventisteille sapattina, kunhan muistaa jättää oman hanurinsa pois messistä ja tyytyy taivaan portilla jaettaviin kultaharppuihin.

    • parempaa tekemistä

      Ei ne advaripastorit vastaa. Niillä kun on tilipäivä lauantai ja rahaa tiedossa. Sapattipalkan maksu jäsenten toimesta seurakunnissa, joten on siis tärkeämpääkin tekemistä kuin pohtia oman klaanin perheen toimia ja sapatin viettoa.

    • Tätä se on lahkossa

      Jumalatonta menoa uskonlahkon nimissä.
      Adventistit ovat kaksinaamaisia ja kärsivät usein persoonallisuushäiriöistä.
      He esittävät muuta kuin ovat, eli esittävät uskovaista, mutta todellisuudessa ovat jumalattomia pöyhkelijöitä.

    • ohjaajista kiinni

      Sellainen on näytelmä kuin on näytelmän ohjaajat.

      • ammattimuusikko

        Hei, jouduin pois adv.seurakunnasta, en halunnut olla enää silmätikkuna ihmisille. Joskus oli harkat tai konsertti laulantaina ja se harmitti srk pastoria suuresti. Sanottiin, että jätä tämä työ, mutta tilalle ei kuitenkaan tarjottu mitään muuta työtä. Soitin siis työssäni klassista, usein myös hengellistä musiikkia, ei pop-jazzia.


      • Laulua!
        ammattimuusikko kirjoitti:

        Hei, jouduin pois adv.seurakunnasta, en halunnut olla enää silmätikkuna ihmisille. Joskus oli harkat tai konsertti laulantaina ja se harmitti srk pastoria suuresti. Sanottiin, että jätä tämä työ, mutta tilalle ei kuitenkaan tarjottu mitään muuta työtä. Soitin siis työssäni klassista, usein myös hengellistä musiikkia, ei pop-jazzia.

        Adventistipastorit käskevät ihmisten luopua työpaikoistaan ja ansiotuloistaan (ei vain harrastuksistaan) sapatin takia, vaikka olisi perheet elätettävinä ja asunnon tai talon velat maksettavina. Mieluummin työttömyyskortistoon sitten, koti pois alta, perhe kadulle, kunhan vain sapattina ilmestytään seurakuntaan.

        Tuo on ihan sairasta hommaa. Tarjoaisi sitten pastori uuden, varman ja samatuloisen työpaikan, kun kerran moisia vaatii. Hyvähän se on itse hurskastella, kun seurakuntalaisten kymmenyksillä ja dementoituneitten vanhusten testamenttivaroilla elellään pastorina herroiksi, ajellaan luksusautoilla ja rakennetaan omakotitaloja. Mutta eihän adventistipastoria seurakuntalaisen toimeentulo ja perhe kiinnosta tippaakaan; ensimmäisenä on kyllä potkimassa ulos seurakuntalaisia sapatin takia. Timo Flink on tässä erityisen kunnostautunut esimerkki.


      • Höpönlöpön
        Laulua! kirjoitti:

        Adventistipastorit käskevät ihmisten luopua työpaikoistaan ja ansiotuloistaan (ei vain harrastuksistaan) sapatin takia, vaikka olisi perheet elätettävinä ja asunnon tai talon velat maksettavina. Mieluummin työttömyyskortistoon sitten, koti pois alta, perhe kadulle, kunhan vain sapattina ilmestytään seurakuntaan.

        Tuo on ihan sairasta hommaa. Tarjoaisi sitten pastori uuden, varman ja samatuloisen työpaikan, kun kerran moisia vaatii. Hyvähän se on itse hurskastella, kun seurakuntalaisten kymmenyksillä ja dementoituneitten vanhusten testamenttivaroilla elellään pastorina herroiksi, ajellaan luksusautoilla ja rakennetaan omakotitaloja. Mutta eihän adventistipastoria seurakuntalaisen toimeentulo ja perhe kiinnosta tippaakaan; ensimmäisenä on kyllä potkimassa ulos seurakuntalaisia sapatin takia. Timo Flink on tässä erityisen kunnostautunut esimerkki.

        Höpönlöpön.


      • Yksi mahdollisuus
        Höpönlöpön kirjoitti:

        Höpönlöpön.

        Kuulin joskus Herbert Blomqvistin kertovan, millaista on olla adventisti ja huippumuusikko. Jo nuorena hän oli tullut siihen tulokseen, että musiikki on hänen missionsa ja hienosti soittava orkesteri antaa Jumalallekin mahdollisuuden koskettaa ihmisiä, näin hän ei ole koskaan kaihtanut sapatille osuvia konsertteja (tai valmistautumista konserttiin?), koska mikä olisi parempi välittää musiikin sanomaa kuin sapatti. :)


      • Laulua!
        Yksi mahdollisuus kirjoitti:

        Kuulin joskus Herbert Blomqvistin kertovan, millaista on olla adventisti ja huippumuusikko. Jo nuorena hän oli tullut siihen tulokseen, että musiikki on hänen missionsa ja hienosti soittava orkesteri antaa Jumalallekin mahdollisuuden koskettaa ihmisiä, näin hän ei ole koskaan kaihtanut sapatille osuvia konsertteja (tai valmistautumista konserttiin?), koska mikä olisi parempi välittää musiikin sanomaa kuin sapatti. :)

        Samaa mieltä, "yksi mahdollisuus", mutta enemmistö Adventtikirkossa ei tätä asennetta hyväksy.


      • adventisti
        Yksi mahdollisuus kirjoitti:

        Kuulin joskus Herbert Blomqvistin kertovan, millaista on olla adventisti ja huippumuusikko. Jo nuorena hän oli tullut siihen tulokseen, että musiikki on hänen missionsa ja hienosti soittava orkesteri antaa Jumalallekin mahdollisuuden koskettaa ihmisiä, näin hän ei ole koskaan kaihtanut sapatille osuvia konsertteja (tai valmistautumista konserttiin?), koska mikä olisi parempi välittää musiikin sanomaa kuin sapatti. :)

        Sapatin rikkomista tuo on, jos johtaa jotain maallista orkesteria launtaina, jonka orkesterin arvoissa on viihde ja esiintyminen palkkansa eteen muualla kuin seurakunnissa. Kapelimestarit saavat joka esityksestä palkan ja myös ammattimuusikot orkesterissa vähintään kuukausipalkan.
        Ei aito Jumalan lapsi ole sapattina ansiotyössä.


      • Laulua!
        adventisti kirjoitti:

        Sapatin rikkomista tuo on, jos johtaa jotain maallista orkesteria launtaina, jonka orkesterin arvoissa on viihde ja esiintyminen palkkansa eteen muualla kuin seurakunnissa. Kapelimestarit saavat joka esityksestä palkan ja myös ammattimuusikot orkesterissa vähintään kuukausipalkan.
        Ei aito Jumalan lapsi ole sapattina ansiotyössä.

        Sinulle nimimerkki "adventisti"- oletko sinäkin sitä mieltä, että työpaikka on sitten vaikka jätettävä saptin takia, vaikka menisi koti alta ja perheeltä elanto? Tarjoatko sinä tällaiselle laille uskolliselle veljelle/sisarelle uuden toimeentulon?


      • adventisti
        Laulua! kirjoitti:

        Sinulle nimimerkki "adventisti"- oletko sinäkin sitä mieltä, että työpaikka on sitten vaikka jätettävä saptin takia, vaikka menisi koti alta ja perheeltä elanto? Tarjoatko sinä tällaiselle laille uskolliselle veljelle/sisarelle uuden toimeentulon?

        "Laulua!" vastaus sinulle:

        Kyllä on jätettävä työt sapattina, vaikka menisi maat, mannut ja vaimokin alta!
        Ennemmin tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä!
        Kyllä Jumala järjestää uuden työpaikan ja elatuksen.


      • Uusi työpaikka?
        adventisti kirjoitti:

        "Laulua!" vastaus sinulle:

        Kyllä on jätettävä työt sapattina, vaikka menisi maat, mannut ja vaimokin alta!
        Ennemmin tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä!
        Kyllä Jumala järjestää uuden työpaikan ja elatuksen.

        Näinä työnantajien puolelta tapahtuvien irtisanomisten aikana se uusi työpaikka varmaan jo kasvaa "puun oksalla", ei muuta kuin poimit vaan, niinkö? Eli kaytännössä suosittelet seuraavaa: kun ihminen liittyy adventtiseurakuntaan, joka vaatii irtisanoutumaan työpaikasta, ellei voi olla vaikka silloin tällöin tekemattä lauantaityötä, niin tämä henkilö menee ja sanoo itsensä irti. Noin vain. Koti menee alta, kun pankki ei hyväksy selitykseksi seurakunnan vaatimuksia, vaan haluaa velkoja lyhennettävän sopimuksen mukaiseksi. Kun ei ole ansiotuloja, ei vuokra-asuntoakaan mistään saa. Lapset siis lastenkotiin ja vanhemmat asunnottomien asuntoloihin yöpymään, päivät "ulkosalla". Työttömyyskorvauksella ja sossun elätettävinä sitten lopun ikänsä? Samalla kun adventistipastorit ajelevat luksusautoillaan ja rakentavat taloja seurakunnan kymmenyksillä! Varmaan kiva seurailla.

        Vai maksaako seurakunta yhteisvoimin tämän uuden uskollisen srk-jäsenen asuntovelat, toimeentulon sisarrakkaudessaan? Siinähän sitä olisi sinullekin tekemistä! Tällaisessa tapauksessa lepopäiväkäsky ei toteudu siinäkään mielessä, kun siinä käsketään tekemään kuusi päivää työtä... Miten työtön sitä tekee??? Hänellehän joka päivästä on tullut lepopäivä.


      • Yksi mahdollisuus
        Uusi työpaikka? kirjoitti:

        Näinä työnantajien puolelta tapahtuvien irtisanomisten aikana se uusi työpaikka varmaan jo kasvaa "puun oksalla", ei muuta kuin poimit vaan, niinkö? Eli kaytännössä suosittelet seuraavaa: kun ihminen liittyy adventtiseurakuntaan, joka vaatii irtisanoutumaan työpaikasta, ellei voi olla vaikka silloin tällöin tekemattä lauantaityötä, niin tämä henkilö menee ja sanoo itsensä irti. Noin vain. Koti menee alta, kun pankki ei hyväksy selitykseksi seurakunnan vaatimuksia, vaan haluaa velkoja lyhennettävän sopimuksen mukaiseksi. Kun ei ole ansiotuloja, ei vuokra-asuntoakaan mistään saa. Lapset siis lastenkotiin ja vanhemmat asunnottomien asuntoloihin yöpymään, päivät "ulkosalla". Työttömyyskorvauksella ja sossun elätettävinä sitten lopun ikänsä? Samalla kun adventistipastorit ajelevat luksusautoillaan ja rakentavat taloja seurakunnan kymmenyksillä! Varmaan kiva seurailla.

        Vai maksaako seurakunta yhteisvoimin tämän uuden uskollisen srk-jäsenen asuntovelat, toimeentulon sisarrakkaudessaan? Siinähän sitä olisi sinullekin tekemistä! Tällaisessa tapauksessa lepopäiväkäsky ei toteudu siinäkään mielessä, kun siinä käsketään tekemään kuusi päivää työtä... Miten työtön sitä tekee??? Hänellehän joka päivästä on tullut lepopäivä.

        Oikein tai ei, Blomnstedt ei ole vain saanut ritarikunnan merkkiä Ruotsin kuninkaalta vaan myös merkittäviä huomionosoituksia adventtikirkolta. Ei kovin kauaa sitten suoraan kirkon keskustoimiston alaisuudessa toimivalta Loma Linda yliopistolta.


    • Onko tuttua?

      Tästä mm. näkee, miten eriarvoisessa asemassa jäsenistö on uskonlahkoissa.
      Jos olet tavallinen "pulliainen" kirkossasi, niin erottamisesi seurakunnasta voi olla hyvinkin pienestä rikkomuksesta kiinni. Vaikka ei erotettaisikaan, niin muiden jäsenten nuiva ja halveksuva asenne tätä "silmätikkua" kohtaan on niin hyökkäävää, että jäsen käytännössä savustetaan ulos seurakunnastaan.

      Jos taasen olet jonkun tittelin omaava, arvostettu ja kuuluisa, voit tehdä mitä vain ja saat vain pastorien ihailun osaksi ja "takapuolesikin" nuollaan pastorien toimesta tarvittaessa puti puhtaaksi. (Takapuolen nuoleminen adventtikirkossa on tavallista ja tarkoittaa siis tässä yhteydessä selustan pesemistä ja kiillottamista kaikista ilmi tulleista rikkomuksista.)

      Hyvä esimerkki on mm. Toivonlinnan koulu, jossa pastorien ja adventtikirkon johtoon tai määrättyyn sukuun kuuluvien lasten ilkeät tekoset katsotaan läpi sormien ja peitellään mahdollisuuksien mukaan tyystin, kun taas tavallisen rivijäsenen lapsi saa samoista kepposista pakkolomia ja muita sanktioita tai erotetaan sisäoppilaitoksesta määrätyksi ajaksi. Myös opettajien silmissä tällainen taviksen lapsi on jatkossa vain pikkurikollinen ja saa siksi ansaitsemansa kohtelun myös numeroiden ja arvostelujen muodossa koulutodistuksiinsa.

      • Kamala "kirkko"!

        Myös pastoreiden ym. johtohenkilöiden eli ns. silmäätekevien huoraamiset lehtolapsineen, aviorikokset, petokset (Oskar Salosen säätiö), Toivonlinnan seksisekoilut - kaikki yritetään peitellä, salailla ja sopia "meidan kesken", mikäli niitä ylipäätään huomioidaan, mutta kun ne sittenkin jossain vaiheessa tulevat julki, niin selitellään, kaunistellaan ja puolustellaan "kaikki parhain päin".

        Suomessa on muutama adventistisuku, jotka ovat niin sacrosankt, että niiden jäsenet voivat tehdä ihan mitä vaan - jälkikasvu mukaan luettuna - kaikki sallitaan. Mutta jos et kuulu näihin pyhiin sukuihin, niin kohtelu on kylmäkiskoista ja otteet rajut, mikäli satut pienimmänkään virheen elämässäsi tekemään. Sapatin rikkkominen kuitenkin on synneistä se kaikkein suurin. Se on pahempaa kuin huorinteko tai murha.


    • Se se on

      Sisäsiitoinen, kyynerpääpolitiikkaan toimintamallinsa perustava ja sukurutsaan uskova yhteisö ja vain sisäänpäin lämpiävä lahko.
      Mikä se on?
      Suomen Adventtikirkko!

    • Mitkä ovat?

      Mitkä ovat ne adventistisuvut Suomessa, jotka pitävät valtaa ja kahmivat kaiken mahdollisen suvulleen ja itselleen adventtikirkon nimissä?

    • Näinkö?

      Suvun jäsenet siis määrävät, kenen pillin mukaan siellä Suomen adventtikirkoissa tanssitaan?

      • Tunnet kyllä

        Nämä suvut (jotka sinäkin adventistina tunnet!) ovat jäseniensä kautta kirkon enemmistö ja tuottaneet Suomen Adventtikirkolle pastoreita monessa polvessa - ja sitten tämä ristiinnaiminen serkkujen, serkunserkkujen ja serkunserkunserkkujen kesken läpi vuosikymmenien... Kun ei ole lupaa kirkon ulkopuolisten kanssa mennä naimisiin niin siinähän se mukavasti tiivistyy.


    • Sisäänpäin vain.

      Sukurutsan tuloksena on sitten synnytetty platonisia valehtelijoita ja henkisesti häiriintyneitä jälkeläisiä adventtikirkon sisäpiiriin Suomessa. Pastorikunnassa näkee näitä suvun "kermanakin" pidettyjä "luomuksia".
      Minkähänlaisia lääkärin määräämiä "huumaavia" pillereitä popsivat salaa, että pystyvät näyttelemään seurakuntien edessä puhujakorokkeella jotenkin normaalilta vaikuttavaa näytelmäänsä? 1800-luvulla he olisivat pakkopaidassa ja suljetuissa laitoksissa monen säpin takana.
      Noh! Adventtikirkko Suomessa on muutenkin sellainen sisäsiittoinen suljettu laitos. Sisäänpäin kääntynyttä touhua.

      • Tunnet kyllä

        1800-luku on hyvä avainsana: Adventtikirkon presidentti Ted Wilson onkin kovasti vetämässä puljua sinne vanhaan hyvään Ellun alkuaikaan. Näin sutjakasti kehä sulkeutuu.


    • hyvin uppoaa

      ---1800-luku on hyvä avainsana---

      Vanhassa vara parempi ja uppoo kuin vanhaan naiseen.

      Rakennustyömaalla paaluttaja muisti aina huomauttaa kun maa oli hyvin saviperäistä lillua ja paalu meni ihan itsestään ilman junttaamista monta metriä, että "uppos kun vanhaan naiseen."

    • kyll

      kyllä

    • Tämäkö syy?

      Miksi adventistipastorit ja päättäjät luulevat näin?

      Adventtikirkon johto miettii kuumeisesti, että millä keinon adventistikotien lapset ja nuoret saataisiin pysymään mukana adventtikirkon toiminnassa mukana mahdollisimman pitkään.
      Tämä johtaa luonnollisesti siihen, että adventtikirkon on jopa vanhemman polven, eli maksavien jäsentensä keskuudesta kuuluvan vastustuksenkin uhalla tingittävä määrätyistä periaatteista ja siksi esim. vuosijuhlille palkataan sapatiksi kirkon ulkopuolisia esiintyjiä, jotka toimivat ikäänkuin vetonauloina seurakunnan nuorille, ainakin niin luullaan.
      Tämä on tietysti niin läpinäkyvää ajattelua, että nuoret tajuavat sen ja äänestävät jaloillaan. Heillä on siis parempaakin tekemistä lauantai-iltana, kuin kuunnella jonkun "pakanan" ja "antiadvarin" lurituksia adventistien juhlilla.
      Moni vanhemman polven adventisti jättääkin siis vuosijuhlilla lauantai-illan viimeisen tlaisuuden kokonaan väliin ja lähtee mieluummin kotiinsa.

      Miksi ei käytettä Suomen adventtikirkon omia musiikki-ihmisiä esim. juuri lauantai-illan musiikkisessiossa? Ovatko he medioissa tuntemattomia ja kirkon jäsenille liian tuttuja ja siksi heitä syrjitään?

    • Tähän se perustuu

      Jollain tavoin ne valheet pitää saada peitettyä ja näyttämään vähemmän valheilta.
      Yksi keino on palkata ulskopuolinen "pakana" vuosijuhlille esittämään vaikka musiikkia, että näyttäisi siltä, että muutkin ovat samoissa valheissa osallisina ja mukana.
      Vedetään siis muitakin samojen valheiden piiriin.

    • vauhti päällä
    • Aina valmiinako?

      Minkälaista viihdettä pastorisi toivoo sapatinpäivälleen?
      Onko hänellä kenties kiire jumalanpalveluksen jälkeen hoitamaan erään seurakuntaan kuuluvan neitsyeen sielua? Ylkä tulee, oletko valmis?

    • miten on?

      Saako adventtikirkon pastori "hoitaa puutteenalaista sielua" sapattina, vai pitääkö odottaa auringon laskuun asti?

    • ovatko pelkureita?

      Miten siis adventistipastorit suhtautuvat henkilöön ja adventtikirkon jäseneen, joka esiintyy lauantaisin(sapatin aikaan) maallisilla estraadeilla esim. juuri musiikin saralla ja saa siitä vielä palkan? On siis pois esim. harjoituksien vuoksi myös sapattikoulusta. Eivätkö pastorit uskalla vastata, koska pelkäävät, että menettävät kannatustaan, jos antavat adventtikirkon tulkitsemien Raamatun ohjeiden ja käskyjen mukaisen vastauksen?

    • Ovat vain hiljaa.

      Pastorit ovat hiljaa, koska seurakunnissa tarvitaan mm. ilmaisia yhteislaulujen säestäjiä ja musiikin esittäjiä. Pastorit ovat hiljaa, eivätkä tuo Raamatun 10-käskyn selvää viestiä esiin, koska pelkäävät kantansa johtavan siihen, että musisoija ei enää ole lainkaan seurakunnan käyttettävissä.

    • pyhpyhjarinhothotelli

      Adventismi ja sapatti on vaarallinen yhdistelmä.
      Aiheuttaako adventismi mielenterveysongelmia?

      • näinsevainon

        Adventtikirkkoon hakeutuvat mielenterveysongelmaiset juuri siitä syystä, että he kokevat olevansa kaltaistensa seurassa.
        Luonnollisest adventismi lisää mielenterveydellisiä ongelmia.


      • Yksi_usko
        näinsevainon kirjoitti:

        Adventtikirkkoon hakeutuvat mielenterveysongelmaiset juuri siitä syystä, että he kokevat olevansa kaltaistensa seurassa.
        Luonnollisest adventismi lisää mielenterveydellisiä ongelmia.

        <<Luonnollisest adventismi lisää mielenterveydellisiä ongelmia. >>

        Ei lisää vaan vähentää.


      • kirkko.imee.voimat
        Yksi_usko kirjoitti:

        <<Luonnollisest adventismi lisää mielenterveydellisiä ongelmia. >>

        Ei lisää vaan vähentää.

        Taas tuli Yksi-uskolta 100% vakuuttavaa faktaa. Olen kyllä kuullut joistakin itsemurhatapauksista ja eräskin seurakuntalainen joutui eläkkeelle vakavan masennuksen ja uupumuksen vuoksi. Hän joutui jopa eroamaan adventtikirkon jäsenyydestä saadakseen levätä, eikä pysty enää edes käymään kirkossa. Aikakaan ei ole tilannetta korjannut.


    • Hei_!

      Se aasi on ilman muuta viestiketjun aloittaja nyt.

      Ei sen kummempaa vastausta olla voi.

      Eikä sapatin musiikkiesitykset liity Jumalan palveluun ?
      Rahastako luulet seurakuntalaisten kuoroissa olevan?

      Kysymykseesi koskien "pois potkittuja" vastaus että organisaatioiden ja etujärjestöjen seurakuntayhdistystoiminnan ja kaiken yhdistystoiminnan demokratia on sitä että 1-2 vuoden välein on vaalit. Vaaleissa valitaan tehtäviin henkilöt. Kirkon pastorikunnan keskuudessa valitaan myös työnjohdollinen esimies, jolla sitten myös toimielimien puheenjohtajan tehtäviä.
      Näin on myös organisaation ylimmässä toimielimessä jatkuvaa vaalia määräajoin.


      Kirkolla on palkattuja ihmisiä, joissa on 1 Kor 9 vetoomus ja valtuutus, ja kirkon palkkalaiset vastaavat itse sitten vastaako heidän nauttima palkkaetu "elantoa" vaiko onko kyse enemmästä.

      Minä en ole kirkon tai seurakuntien jäsen. Olen keskustelija foorumilla.

      t. jarinhotelli

    • Anonyymi

      Selvennän sulle Sapatista tärkeän totuuden, se on lähtöisin synnittömästä maailmasta, se on Jumalan erityislahja joka tekee ihmissuvun kykeneväksi kokemaan taivaan todellisuutta maan päällä. Se on Jumalan lahja ihmiselle, myös sinulle, niille jotka Jeesusta rakastavat, joka on tie ja totuus ja elämä. Ota vastaan Jeesus, niin huomaat ettei tarvitse arvioida toisten asioita ja tekemisiä. Huomaat että jokainen on itse vastuussa Jumalalle, ei sinulle eikä minulle. Siunausta ja Jumalan armon kosketusta sisimpääsi.

    • Anonyymi

      Täytyyhän siellä sapattikoulussa olla mukana myös viihdettä, että kansa jaksaa sen pari tuntia istua tuoleissaan.

      Mielellään tietysti viihteen esittäjän täytyy omata jokin musikaalinen kyky ja siihen liittyvä koulutus. Silloin arvostus on aina suurempi, vaikka se kirkuminen siellä esiintymislavalla ei kaikkien korvia niin hivelekään.
      Pääasia on itse viihde ja viihde-esiintyjän seuraaminen sekä tylsien unettavien puheiden sekaan ympätty viihdepläjäys.

      • Anonyymi

        No niinpä sitä viihdettä on ollut mukana jumalanpalveluksissa kautta aikojen, myös temppelipalveluksessa Vanhan testamentin aikana.

        Pääasia ei ole viihde vaan Jumalanpalvelus ja ja Jumalan kunnioitus.

        Mutta miksi tämä kaikki on SINULLE niin suuri ongelma?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No niinpä sitä viihdettä on ollut mukana jumalanpalveluksissa kautta aikojen, myös temppelipalveluksessa Vanhan testamentin aikana.

        Pääasia ei ole viihde vaan Jumalanpalvelus ja ja Jumalan kunnioitus.

        Mutta miksi tämä kaikki on SINULLE niin suuri ongelma?

        "Mutta miksi tämä kaikki on SINULLE niin suuri ongelma?"

        Siksi, koska se ns. viihde on vain kaksinaamaista hurskastelua/pelleilyä ja sillä pyritään rahastamaan lahkon herkkäuskoisia reppanoita ja aivo-orjia, joiden tulee ehdoitta totella USS:ssa lahkon päämajassa lukkoon lyötyjä opinkohtia ja oppeja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mutta miksi tämä kaikki on SINULLE niin suuri ongelma?"

        Siksi, koska se ns. viihde on vain kaksinaamaista hurskastelua/pelleilyä ja sillä pyritään rahastamaan lahkon herkkäuskoisia reppanoita ja aivo-orjia, joiden tulee ehdoitta totella USS:ssa lahkon päämajassa lukkoon lyötyjä opinkohtia ja oppeja.

        Ongelma elämässäsi sinulle on asennevammaisuus ja siitä ponnistava kirotulva.
        Saatko hekumaa- kun täällä helvetissäsi kiristelet hampaitasi ja irvistelet.
        Tuossa joku vuosi sitten rakennettiin vesilinjaa- käsitti kymmeniä kilometrejä vireisiin kuntakeskuksiin. Naapurissa oli kaltaisesi isäntä- joka kulki elämässä joka hammas irvessä ihmisiin ja maailma piti hänen mielestään olla se, mitä hän ajatteli.
        Se on hänen luonnehäiriöisen elämän tila.
        Jopa nämä rakentajat joutuivat pyytämään poliisin apuun tämä irvistelijä veisasi mielipidettään kaivuulinjan kohdalla. Hehän tekivät työtään sen suhteen, että ihmisillä viereisissä kylissä olisi kunnon vesijohtoverkosto- elämää varten.
        Mutta, teitinlaisia sontiasisi on aina tehtäväkentä linjalla panettelemassa ja irvistelemässä , sekä estämässä tehtävää- mitä kuitenkin tullaan tekemään.
        Lopputulema oli se, että sieluvammansa suhteen ukolla alkoi korvienvälissä kilkutella, liikaa, ja hammasrivi kärsi tuomion. Hän kuoli sielunsa vikaan, änkyrävammansa toimintaa, ratkesiko aivoissa verisuoni, vai pettikö pumppu. Mutta naapuri siinä potkasi tyhjää.

        Kannattaa miettiä, jos perkeleet asuu sielussa ja kaikessa kiristyttää hampaita, että menee ajoissa lääkäriin. Se pahentuu ajansaatossa ja menee sinulta hermot.

        ei elämässä kannata vipottaa aivojaan noin pahasti. Jopa ateistit voivat olla toisille ateisteille häpeän kohde. He luulevat olevan sellaisella valtajakkaralla, että uskonnonvapauskin on heidän mielessään sanahelinää.
        Toiset ateistit ovat viisaita, rauhallisia ja ajattelevia ihmisiä.
        Toiset taas ärripurrin pussista syöviä ihmisiä, joiden hampaat kärsii kirsitävistä leukaperistään.


    • Anonyymi

      Minkälaista viihdettä sinä kallis sisareni ja veljeni toivot sapatiksi=lepopäiväksi?
      Minä ainakin menen launtai-iltapäivällä saunaan ja pesen selän ja myös hivenen alempaa. Pulahdan tietysti myös järveen.
      Saunan jälkeen otan kylmät huurteiset.
      Jos ulkona on hyvä sää, niin grilli on kuumana ja siinä kypsyy mm. itse marinoidut kaslerfileet, itsemarinoidut kanan reisikoivet ja savustuspöntössä savustuu mm. itsepyydetty kala, lohi tai ahven.

      • Anonyymi

        Kuka sinulta sitä kieltää. Saat aivan vapaasti tehdä, mitä teet, kunhan et kiroillen vaadi toista samaan.
        Toinen saa käydä sapattinaan synagoogassaan kiittämässä Herraa.

        Viimeviikolla olin "makkara" myyntikojun edessä hakemassa "kuormaa". Kas, tapasin siellä vanhan tutun 1960- luvun urheilukentältä. Hänellä on lehden mukaan pitkä meriitti urheilun saralta, aivan kansainvälisiin tuomaritoimintaan asti. Lista on pitkä ja arvostettu.
        Nostin hänelle aikoinaan hattua uskon tekojensa suhteen. Hän uskoi- oppinsa mukaan raamatun lepopäivän koskevan sunnuntaita, ja hän erosi sairaalan tehtäväkentästä sen tähden ja alkoi pyykkäämään urheilijoiden vaatteita. Siis vaihtoi arvostetun tehtävän.
        Satuin kaupunginsairaalan odotussalissa kerran kuulemaan, kun nämä valkotakkiset juuri puhuivat tästä henkilöstä "nurkantakana", tietämättä, että tunsin puhekohteen.
        He ihmettelivät, miksi lepopäivän takia erotaan töistä.
        Niin, miksi? Hän eli uskoa todeksi, niin siksi, ja siksi nostan hänelle hattua.
        Tosin kyllä kaverin lehdessä oleva tekojen listassa on hänet nostettu sairaalan tehtäväkentässä johonkin johtotehtävään, eli häntä oli siunattu uskon tähden.
        Kuten monen muunkin tehtävän suhteen, eli virallisen hyvän kättentyöitten linja on häntä vienyt eteenpäin.
        Uskon, että Herra on omiaan vienyt etiäppäin. Kun astuu senhetken ymmärryksen mukaan tekemään Sanaa todeksi, niin se ei jäänyt palkkaa vaille.
        Tuskin häntä tunnettaisiin ympäri maailmaa- jos hän olisi ollut hamppamarjoja syönyt ateistinen panettelija. Varmaan lakaseisi jotain lattioita jossain ja väistelisi kärryjen kulkua.

        Ihminen, joka ottaa vakavasti elää Herran edessä, se on siunaus elämälle.
        Täytyy todeta, että oli kiva nähdä vuosikymmenten jälkeen mies, jonka sydän sykkii Elävän Jumalan edessä.

        Hän tekee totta tämänpäivän tietämyksensä mukaan. Kuinka ihmisetkin, läheiset ovat siunattuja hänen mielensä mukaan ja kätten töittensä mukaan.
        Hänelle se on merkkinä otsassa ja kädessä. Hän ei ole ostanut, eikä myynyt totuutta.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe