Homo keskustelua...

Standontherightside

Miksi monet kristityt kauhistelevat homoseksuaalisuutta. Miksi homot eivät saisi kuulua kirkkoon/mennä naimisiin? Homous ei tietääkseni ole mikään seitsemästä ns. "Kuoleman synnistä" mutta niin vain saavat ylpeät, laiskat, ahneat, kateat jne. mennä naimisiin ja kuulua kirkkoon. Miten synti määritellään? Ollaanko tosiaan niin vanhanaikaisia, että synti määritellään ainoastaan pari tuhatta vuotta vanhojen kirjoitusten perusteella, vai käytetäänkö määrittelemisessä tervettä järkeä tai vaikka kultaista sääntöä. Miksi kristityt tuomitsevat homot, jotka eivät millään tavalla vaikuta kyllä kenenkään muun elämään, ja pitävät sitä pahempana syntinä kuin sellasia syntejä, kuten ahneutta ja kateutta, jotka vahingoittavat toisia ihmisiä. Mikä on pieni ihminen tuomitsemaan toisen ihmisen, varsinkaan seksuaalisuuden perusteella?

2

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ateismusmaximus

      Raamatussa on kyllä muutama kohta, jotka kieltävät sen suoraan, mutta nekin kohdat ovat pitkälti vanhasta testamentista. Uudessa testamentissa ei homoja suoraan kielletä, vaan kohdat ovat todella tulkinnanvaraisia. Kyse on siis surkeasta vanhasta jäänteestä ja Raamatun mukaan homot tulisi kivittää. Jotkut uskovat siihen ja luultavasti jopa kivittäisivät homoja ellei juttu olisi ristitiidassa kymmenen käskyn kanssa.

    • 1+1

      Homoseksi on Raamatussa yksiselitteisen selkeästi tuomittu ja jo pelkästään uudenkin testamentin puolella kolmeen kertaan vahvistettu:

      He ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen, he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua eivät Luojaa -- Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan -- Koska he eivät ole antaneet arvoa Jumalan tuntemiselle, on Jumala jättänyt heidät arvottomien ajatusten valtaan, tekemään sellaista mikä ei sovi [Room. 1:25-28].

      Eihän lakia ole säädetty kunnon ihmisten takia, vaan -- miesten kanssa makaavien miesten -- ja ylipäänsä kaikkien sellaisten takia, jotka toimivat vastoin tervettä oppia [1. Tim. 1:10].

      Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole -- miesten kanssa makaavat miehet -- Tällaisia jotkut teistä olivat ennen, mutta nyt teidät on pesty puhtaiksi -- [1. Kor. 6:9-11]

      >> Miksi kristity pitävät homoutta pahempana
      >> syntinä kuin vaikka ahneutta ja kateutta?

      Kyllä Raamatun mukaan homoseksi on "vain" synti muiden joukossa, eikä aito kristitty ei voi suvaita myöskään muita nykyihmisen vapauksia kuten avioeron jälkeistä uudelleen avioitumista, joka on sekin on Raamatussa yksiselitteisen selkeästi tuomittu ja kolmeen kertaan vahvistettu (kts. "1. Kor. 7:10-15", "Luuk. 16:18" ja "Mark. 10:11-12").

      >> Ollaanko tosiaan niin vanhanaikaisia, että
      >> synti määritellään ainoastaan pari tuhatta
      >> vuotta vanhojen kirjoitusten perusteella?

      Synti on todellakin määriteltävä ainoastaan pari tuhatta vuotta vanhojen kirjoitusten perusteella. Emme voi itse päättää mikä on oikein ja mikä väärin, mikä hyvää ja mikä pahaa. Meidän ei tule mukautua tämän maailmanajan menoon vaan nöyrtyä Jumalan edessä, tutkia mikä on Hänen mielensä mukaista, luopua vääryydestä ja muuttua itse. Vaatiessamme muutoksia Jumalan liiton ehtoihin olemme menneet kristinuskon ulkopuolelle, palvelemme luotua emme Luojaa.

      Onhan uskomme päämäärä Raamatussa luvattu sielujen pelastus [1. Piet. 1:9] ja toivo siitä perustuu niin ikään Raamattuun. Usko seisoo (tai kaatuu) Raamatun auktoriteetin tunnustamiseen. Jos emme pidä Testamentin ehdoista kiinni sellaisena kuin Paavali niitä julisti ja on meille Raamattuun taltioitu olemme aivan turhaan uskoneet [1. Kor. 15:1-2].

      >> Miksi homot eivät saisi kuulua kirkkoon?

      Seurakunnan on valvottava tilaansa. Moni harhainenkin järjestö (kuten Vartiotorni-Seura ja Mormonikirkko) velvoittaa ”käräyttämään” toisten rikkomukset ja saattaa kieltää seurustelemasta entisten jäsenten tai "luopioiden" kanssa. Opetus veljien ojentamisesta ja yhteydenpidon välttämisestä on kuitenkin Raamatun mukaista. Usein niin sanottua seurakuntakuria ei kuitenkaan tapaa harjoitettavan (= välinpitämätöntä) kuten Raamattu meitä siihen neuvoo. Niinpä ei olekaan ihme kuinka kirkkokunnat ja herätysliikkeet ovat kerta toisensa jälkeen menettäneet suolansa ja kotiuttaneet itsensä tähän maailmaan tämän maailman keinoin käyden jopa väkivaltaisiksi suorittaen monia julmuuksia (kuten miekkalähetystä ja ihmisten pakottamista kuuliaisuuteen inkvisition ja polttorovioiden uhalla).

      >> Homot eivät millään tavalla vaikuta muiden elämään.

      Ei pidä paikkaansa. Homoilla on vaikutusta myös muiden elämään. Raamattu paljastaa järisyttävän totuuden ihmisluonnosta; Siellä missä on yksikin ihminen paikalla on myös valmius kaikkeen vääryyteen. Kehotan katsomaan videon homoliittolain vaikutuksista Massachusettsin osavaltiossa, josta näemme kuinka suvaitsevaiset ja "hyvät" ihmiset osoittautuvatkin varsinaisiksi kiusantekijöiksi:

      http://www.youtube.com/watch?v=bSXFb6ULsCg

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6806
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2686
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      83
      1952
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe