Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

SUPO tarvitsee lisää resursseja Arto Laurin kyttäämiseen

sdfsdfwer4wdfsdfsdf

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari haluaa organisaatiolleen lisää rahaa ja toimivaltuuksia verkkoliikenteen seuraamiseen, kertoo Talouselämä-lehti. Ruotsalainen radiotiedustelulaitos FRA aloitti viisi vuotta sitten verkkoliikenteen seurannan. Pelttarin mukaan Suomessakin olisi syytä harkita siirtymistä Ruotsin kritisoituun malliin.

Kyberuhat vaikeuttavat SUPO:n työtä, eli tavalliset Suomalaiset kansalaisaktiivit jotka kirjoittelevat verkossa.

SUPO toimii verkossa agressiivisten maksullisten provotrollien voimin ja yksi tällainen on Cesium nimimerkillä toimiva ammattitrolli. Hänet voi bongata mm. Iltalehden keskustelufoorumilta sekä MuroBBS:n "Muropaketti" foorumilta.

Nimetön ammattitrollien provoilun kohde kertoi, että kyseinen ammattitrolli on kiusannut häntä jo useamman vuoden netissä. "He iskevät vain muutaman minuutin viiveellä ja haukkuvat kaikilla mahdollisilla nimikkeillä ja pyrkivät jatkuvasti provosointiin" -kertoo nimettömänä pysynyt kohde.

Olkiluodon ydinvoimalan entinen sähköinsinööri Arto Lauri tuntee tämän Cesium nimimerkillä esiintyvän tapauksen myös oikein hyvin. Hän kertoi, että hän oikein sai kuulla että tämä henkilö tulee vainoamaan teitä netissä yli kymmeniä vuosia. Nyttemin Arto on valitellut sitä kuinka häntä ei enää päästetä kirjoittelemaan melkein minnekään verkkofoorumille, mutta mies kuitenkin tuottaa jatkuvasti lisää Youtube -videoita omalle kanavalleen, joka on saanut koko ajan lisää suosiota. Jopa Japanilainen televisiokanava kiinnostui Arto Laurin jutuista Fukushiman jälkeen, kun yksi Laurin video levisi netissä kulovalkean tavoin.

3

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meitä on enemmän

      Kovat on orderit kun yksi mies suomesta työllistää sata henkilöä ja vain totuutta halventaakseen ja piloottamaan.

    • totuuden puolesta

      Aika "nimetön", kun toisaalla huutelee juuri tästä nimimerkistä... En vähättele tätä SUPOn seurantaa, johon itsekin olen joutunut totuusaktivismin myötä. Silti mielestäni niin Vehkalan ja Laurin olisi syytä miettiä itsesensuuria toisissa jutuissaan.

      Artohan ei ole ollut sähköinsinööri, vaan sähköasentaja Olkiluodossa. Jotain perää hänen jutuissaan kyllä on, massiivisen liioittelun saattelemana.

    • fawrgerg

      Arto spämmää netin keskustelupalstat täyteen omia totuuksiaan ja postaa raskaita kuvatiedostoja. Ei ihme jos ei kaikkia miellytä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe