Kaikki profetiat eivät ole oikeassa – eivätkä kaikki väärässä

Lentävät koneet

”Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden”, kerrotaan viestinnän professori Osmo A. Wiion sanoneen 1970-luvulla. Nasevan totuuden lausujaksi on joskus tarjottu myös Ahti Karjalaista. Olipa se kumpi tahansa, niin totta joka sana. Erityisen vaikeaksi ennustamisen tekee se, etteivät kaikki profetiat ole oikeassa, mutta eivät kaikki liioin väärässäkään.

Pahemmin ei olisi voinut epäonnistua

Koulutus, yhteiskunnallinen asema ja oppineisuus eivät takaa profetian luotettavuutta. Hyvänä esimerkkinä ovat esimerkit tekniikan alalta. Niissä aikansa eturivimmät tiedemiehet, insinöörit ja pääjohtajat yrittivät kertoa, mitä tulevaisuus voisi - tai ei voisi - tuoda tullessaan: Otetaan ensin muutama esimerkki kulkuneuvojen kehityksen ennustamisesta:

"Ilmaa painavammat lentävät koneet ovat mahdottomuus." --Lord Kelvin, Royal Societyn presidentti, v. 1895

”Hevoset ovat täällä jäädäkseen. Automobiili on pelkkä muotijuttu.” Näin neuvoi Michiganin Säästöpankin johtaja Henry Fordin lakimiestä Horace Rackhamia vuonna 1903. Rackham ylenkatsoi hyvää neuvoa ja sijoitti 5000 dollaria Fordin yritykseen. Sijoitus tuotti 12 miljoonaa

"Lentokoneet ovat mielenkiintoisia leluja, mutta sotilaallisesti niillä ei ole mitään arvoa”, totesi strategian professorina Ecole Superieure de Guerren sotilasakatemiassa toiminut kenraali Marechal Ferdinand Foch vuonna 1914.

Saksalainen suklaatehdas Hildebrands Deutsche Schokolade, joka pyysi vuonna 1900 asiantuntijoita ennustamaan, millainen maailma olisi vuonna 2000, ei liioin onnistunut kovin hyvin, kuten oheisesta kuvituksesta voi havaita. ”Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden.”
http://www.reijotelaranta.fi/reijon_blogi/kaikki_profetiat_eivat_ole_oikeassa__eivatkakaikki_vaarassa/

15

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -jarmo-

      Oikein hyviä esimerkkejä epäonnistumisesta mutta sanopas se kun ennusteluistaan pilkattu ennustaja kuolemansa jälkeen onkin ollut oikeassa ja kaikki pilkkaajat joutuvat häpeään. Palkka on huono, koska pilkkaajat ovat voiton riemuisina pilkanneet kuolemaansa saakka ja pilkattu on kuollut häpeässään saamatta koskaan hyvistystä tulevaisuuden ennustamisesta ...ja näitähän on!

      • Jälkiprofetiointi

        Sinäkö meinaat vasta kuolemasi jälkeen olla jossain ennustuksessa oikeassa?

        Mutta mitäs hyötyä siitä sitten enää on?!? Et enää näe etkä kuule ylistyksiä.


      • ---

        Ei se nyt ihan noin mene. Jos joku on jollakin Suomikaksnelosella muutaman kerran eri mieltä "profeetan" kanssa, ei siitä vielä marttyyrintitteliä "profeetalle" irtoa. Ei kukaan tanssi mitään voitontansseja sen vuoksi että osoittaa täällä "profeettojen" jutut höpönlöpöksi.Ei kenenkään "pilkkaajan" elämä pyöri yhden kähyisen keskustelupalstan ympärillä kuolemaansa saakka. Eihän täällä edes kirjoittele kuin kourallinen ihmisiä. Ei tehdä kärpäsestä ihan noin suurta härkästä.


      • ...

        ...


    • -jarmo-

      Siis olenko jollain tavalla sanoissani viitannut edes tähän rupiseen S24 palstaan, jossa ei edes siihen suunniteltu ja tarkoitettu keskustelu edes onnistu?

      Mutta toisaalta on ihan sama missä joku sanoo jotain, jos on todeistajia kuulemassa ja siksi netti on hyvä paikka, koska täällä näkyy kaikki dokumentoituna.

      • Sipinää supatusta

        Ahaa, eli kaikkein parhaat ja toteutuvimmat ennustuksesi höpiset vain yksiksesi kotona. Harmi, että niitä ei päädy koskaan tänne rupiselle palstalle.


      • KTS(ei kirj.)

        Minut kyllä tunnette. Olen vaihdellut nikkiä, mutta mielipiteeni tiedätte, senkin keppulat. Kyyyllllääää. Minä kirjoitan teille.


      • ---

        Onnistuuhan se jos sen annetaan onnistua. Tämän palstan on pilannut tuo teidän oma copypastemultinikkihäirikkönne, joka tunkee joka rakoon sotkuineen. Vaikka ei tuo sinällään minua häiritse, omille koivilleenhan tuo kusee tajuamatta sitä itse.

        Keskusteluun kuuluvat eriävätkin mielipiteet, jollei paikan omistaja niitä erikseen kiellä. Täällä ei ole kieltänyt. Se, että sinä kutsut kaikkea erimielisyyttä mustavalkoiseksi pilkkaamiseksi, kertoo enemmän sinusta kuin "pilkkaajista".


      • copypastemultinikki
        --- kirjoitti:

        Onnistuuhan se jos sen annetaan onnistua. Tämän palstan on pilannut tuo teidän oma copypastemultinikkihäirikkönne, joka tunkee joka rakoon sotkuineen. Vaikka ei tuo sinällään minua häiritse, omille koivilleenhan tuo kusee tajuamatta sitä itse.

        Keskusteluun kuuluvat eriävätkin mielipiteet, jollei paikan omistaja niitä erikseen kiellä. Täällä ei ole kieltänyt. Se, että sinä kutsut kaikkea erimielisyyttä mustavalkoiseksi pilkkaamiseksi, kertoo enemmän sinusta kuin "pilkkaajista".

        Voi teitä ressukoita. Ei auta, ei auta itku, ei valitus.
        Meitä kun on useampia tarkastamassa teitä.

        "palstan on pilannut tuo teidän oma copypastemultinikkihäirikkönne, joka tunkee joka rakoon "


      • ...

        ...


    • Niinpä niin'

      Jarmolle tiedoksi. Ei mitään väliä pilkkauksilla, sillä taivaassa on palkinto. Kerran saimme rukouksessa sanan, että Minä tulen ja minulla on palkinto mukanani. Herran omat saavat palkinnon, syntinsä anteeksi. Mutta kuinka käy pilkkaajien ja niiden, joille ei palkinto kelpaa.

      • ...

        ...


    • dffgbhjm

      Raamatussa puhutaan lentokoneista. On NE profetiat toteutuneet.

    • Telaranta kirj.

      Entä sitten Raamatun ennustukset

      Kolmas menetelmä on katsoa Raamatusta, mitä siellä sanotaan tulevasta. Se väittää pitävänsä sisällään Jumalan sanoja (”Näin sanoo Herra” esiintyy siinä 3808 kertaa). Jumala on ainoa, joka ilmoittaa voivansa sanoa, mitä tulee tapahtumaan (Jes.46:10).

      Yli neljännes kaikista Raamatun jakeista sisältää tulevaisuutta koskevia ennustuksia. Erillisiä ennustuksia on kaikkiaan 737, joista jotkut mainitaan vain kerran, jotkut satoja kertoja. Niistä 594 on jo toteutunut (yli 80%). Toteutumatta olevat koskevat maailmanloppua, jota ei vielä tiettävästi ole tullut. Raamatun ennustuksissa on siksi 100% tarkkuus.

      Raamatun viimeisen kirjan, Ilmestyskirjan viimeiset jakeet varoittavat profetioiden vähättelemisestä tai omien tavoitteiden liittämisestä niihin. Vaikka jakeet ovat Ilmestyskirjan lopussa, niin ne koskevat koko Raamattua, joka on Jumalan rakkauskirje ja profeetallinen viesti ihmisten pelastamiseksi iankaikkiselta kuolemalta.

    • ---

      Tarkastamme siis Raamatusta, onko asiallinen profetia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      434
      3133
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      108
      2522
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      376
      2394
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1867
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1287
    7. 167
      1273
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1121
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      977
    Aihe