Sormi jää koukkuun

Tshipsh567

Nyt on jo parin viikon ajan oikean käden nimetön rystys-ensimmäinen nivel väliltä ollut todella kipeä. En osaa sanoa onko enemmän nivelkohdassa vai lihaksessa. Kipu on kovinta juuri herättyäni esim. aamulla ja koukistaessani sormia nimetön jää koukkuun eikä suoristu - se tekee kipeää ja toisella kdäellä pitää vääntää sormi yleensä suoraksi. Muutoin liikkuu normaalisti, tuntuu kipeältä/aralta myös keskellä päivää koukistaessa liikuttelusta huolimatta.

Mistäköhän tällainen voi johtua? Teenkö unissani mahdollisesit jotain (nukun käsi nyrkissä tmv) tai jotain? Tuntuu kuiten oudolta että on vain yhdessä sormessa ja joka kerta yö- ja päiväunien jälkeen. Ja ei ole aikaisemmin ollut tällaista ongelmaa, sormessa ulkoisesti näy mitään muutoksia enkä ole loukannut sitä mihinkään

11

14582

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1?2

      Oliskohan Napsusormi ?

      • Anonyymi

        Paljon mahdollista🧐


    • fairye

      Minulla on aivan sama vaiva, oikean käden nimettömässä ja vaiva on tullut jo keskisormeenkin muttei niin paljon. Minua on vaivannut juuri tämä vaiva, ainoastaan aamuisin. Nimetön on niin kovasti lukossa että menee pari-viisi minuuttia että se rupeaa aukeamaan, joudun toisella kädellä suoristamaan tätä vielä.

      Kävin työterveyslääkärillä vaivasta mutta hän sanoi, ettei ole muka niinsanottua rasitusvammaa, vaan kirjoitti kipugeeliä. Olen muutaman kerran laittanut yöksi ja todennut, että sormet tulevat vaan kipeämmiksi siitä.

      Olen siis ollut nyt porrassiivoojana 3kk, teen kaiken lähes oikealla kädellä (tietty vasen tukee tarvittaessa) mutta esim. harjaan kaikki raputy, moppaan, imuroin, pyyhin yms.) niin mietin että ehkä puristusvoimani tulevat nimettömästä eniten? Ja kun sitä sormea ei normaalisti käytä, niin voi olla oikeasti paha rasitusvamma. Toiseksi olen huomannut että ranne-kyynerpää lihas on todella kipeä.

      Olen 21-vuotias todella liikunnallinen ja timmissä kunnossa, diabetestä minulla ei ainakaan ole. Paastoverensokerit ollut aina ok ja 2h ruokailun jälkeenkin 4.6

      Oletko saanut jo vaivaan selityksen? Mietin tässä pitäisikö mennä uudelleen lääkäriin, meinaan pelottaa jos sormi jää esim koukkuun jo koko päiväksi (kun välillä päivälläkin lukittautuu).

    • liiku3

      Heräsin tänä aamuna ja oikean käden nimetön ei suoristunut. Sormi oli koukussa noin 5 min, kunnes se "laukesi" itsestään suoraksi. Aikaisemmin en ole huomannut mitään poikkeavaa nivelissä tai sormissa. Oletteko jo saaneet vastauksen ongelmaan?

      Itse olen 23 vuotias perusterve ja liikunnallinen opiskelijatyttö. Nivelreumaa lähisuvussa esiintyy. Voisiko liittyä jotenkin siihen?

      • BLOODisLIFE

        Ootko nukkunu sormet koukussa ja kämmen nyrkissä ranne sisäänpäin kääntyneenä? Voisit nukkua sormet suorana ja kämmen avoinna ja niin että veri pääsee hyvin kiertämään. Jos monta sormea koukistuu niin voi olla joku syndrooma mutta jos yksi sormi niin sormen jännetuppitulehdus.


      • Anonyymi

        Kuulemma voi liittyä reumaan. Se kannattais lastoittaa oikeaan asentoon. Letrotsol lääkkeestä sivuvaikutuksena myös. Mille tahansa sormelle voi niin käydä- ystäväni peukalo ”tippui alas” . Hän hieroi silloin tällöin käsivartta kyynärpään hieman alta ja eräänä päivänä oli peukalo paikallaan. 👍


    • Hyvityksen

      Hei!

      Onko suvussa psoria? Onko silmät kuivat, ylivilkkautta/alavireisyyttä? Psoriin voi liittyä nivelreuma vaikka näkyviä läikkiä ihossa ei ole. Sitten sellainen metka tauti kuin sjögrenin-syndrooma. Silmien kuivuus, kilpisrauhasen vajaa/ylitoiminta ja reuma, joka alkaa käsistä.
      Itse teen viherrakennusalan töitä . Lapiohommia, kottikärryt, laatoitustyötä jne. Sormeen tuli kovettuma, nivel tulehtui ja sormi oli koukussa. Kortisoonipistos auttoi.

      Kokeile etsiä tietoa tuosta sjögrenin-syndroomasta. Kuivat silmät saa aina allergia- statuksen. Voi olla kauan piilevänä. Muistaakseni diagnoosin voi saada silmälääkäriltä? Vointeja!

    • duåpmdoi

      ensimmäinen vastaaja on oikeassa, kyseessä on napsusormi. katsokaa netistä tietoa, niin tiedätte enemmän. turha sen enempää asiaa arvuutella.

    • BLOODisLIFE

      Muutama syndrooma, tauti jossa on sormioireita

      De Quervain
      Dupuytren
      Welander

    • Anonyymi

      Minulla on selkärankareuma, ja olen n. muutaman v. ajan huomannut aloituksessa kuvatun oireen, eli, vasen nimetön jää koukkuun, muut sormet ei, useinkin yön aikana, ja se pitää sitten toisella kädellä vääntää auki, ja jotenkin naksahtaa siinä "aukaisuhommssa".

      Ei ole varsinaista kipua siinä systeemissä, vaan harmittaahan tuo.

    • Anonyymi

      Kyseessä on todellakin rasitusvamma nimeltä napsusormi. Englanniksi trigger finger löytyy paremmin infoa kuin suomeksi. Yleinen juurikin esim siivoustyössä jossa puristetaan mopinvarsia ym sormia rasittavia liikkeitä tehdään. Pahenee vähitellen. Itsellä jouduttiin leikkaamaan kyseinen vaiva.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4568
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3998
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2551
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      199
      1589
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1296
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1208
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1203
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1163
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1075
    Aihe