Jumala rankaisee omiaan?

Hesarin kuukausiliite pitää sisällään erittäin hyvän jutun, jonka soisi myös jokaisen adventistin lukevan:

http://www.hs.fi/kuukausiliite/Jehova rankaisee omiaan/a1398998349032

Siinä on kymmenen sivua asiaa adventtikirkon Amerikan rikkaan serkun toiminnasta ja siitä, että miten pidetään lampaat ruodussa. Aika tuttua juttua.

Tässä on niin puhutteleva kohta tämän kurjan uskonnollisen liikkeen syntyhistoriassa:

>>> Jehovan todistajien yhteisön pani alulle kangaskauppias Charles Russell Pennsylvaniassa 1870-luvulla. Pitkänäperjantaina vuonna 1878 Russell kokosi seuraajansa odottamaan maailmanloppua ja ylöstempaamista Sixth Streetin sillalle Pittsburghissa.

Mitään ei tapahtunut, kukaan ei tempautunut sillalta taivaisiin, mutta jostain syystä se ei haitannut Russellin seuraajia. Liike kasvoi. >>>

Aivan samoin kuin kävi varhaisille adventisteille vuonna 1844. Mitään ei tapahtunut, mutta usko kasvoi. Sellaista se usko on.

Mutta lukekaa ja miettikää.

Miettikää myös sitä, että entäpä jos teillä onkin väärä jäsenkortti taskussa ja jehovat ovatkin heitä, joilla on oikea jäsenkortti taskussa?

14

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sapattivalttikortti

      Sitä minä ihmettelen miksi seitsemännen päivän adventistit eivät hyökkää jehovan todistajien kimppuun niinkuin ne hyökkäävät muiden kristittyjen kimppuun demonisoiden heitä sunnuntai pedonmerkillä.

      Adventismilla ja jehovilla on paljon henkistä yhteyttä ja samaa historian taustaa sekä samoja odotuksen tunnelmia.

      • >>> Adventismilla ja jehovilla on paljon henkistä yhteyttä ja samaa historian taustaa sekä samoja odotuksen tunnelmia. >>

        No tietenkin ja samaan pakkaan vielä mormonit. Sama yhteiskunta ja sen olot jossa liikkeet saivat alkunsa. Karismaattiset, hieman vinksahtaneet sanansaattajansa, joista jehovien Russell sekä mormonien Smith selkeästi jopa rikollisuuteen taipuvaisia. Eli patologisia huijareita, jotka kyllä tietävät sen, että miten herkkäuskoisia ihmisiä huijataan niin "ihmevehnällä" kuin jumalillakin.

        Teollistunut yhteiskunta oli helppo nähdä pelottavana maailmanlopun paikkana, kun kynttilöistä ja härkävankkureista siirryttiin liian nopeasti keinovaloon ja höyryjuniin. Juuri päättynyt Yhdysvaltain sisällissota oli helppo ujuttaa raamatun teksteihin ja maailmanlopun tunnelmiin jne jne jne.

        Mutta silti aurinko nousi joka aamu kuten ennenkin ja pettymykset seurasivat toisiaan, kun jokaisella tuon ajan lahkojen profeetalla kaikki ennustukset menivät pieleen.

        Mutta haittasiko se ketään? No eipä tietenkään, sillä ei kukaan halua pettyä valintaansa, vaan selityksiä vain muutettiin lennosta, kuten Ellen Whiten höpinöidenkin kohdalla tapahtui.

        Sitten lahkot kasvoivat sellaisiin mittoihin, että lahkojen valtaeliitti alkoi jo elää aika mukavaa elämää, joten ymmärrettiin se, että mikään jeesus ei ole tulossa mihinkään, vaan kaikesta pitää tehdä niin kaukaiseen tulevaisuuteen sijoittuvia epämääräisiä hurujuttuja, että homma saadaan toimimaan ja yhä uudet sukupolvet houkuteltua odottamaan sitä, joka on jo aivan ovella, mutta kuitenkaan ei välttämättä ihan vielä, mutta kohta kuitenkin.

        Ja kun adventtikirkkokin odottanee vapahtajansa pikaista paluuta vielä vaikkapa 1000 vuoden kuluttua samoin eväin kuin tänäänkin, niin sitten tietenkin on soppaa pitänyt maustaa uusilla mausteilla, joita on keksitty lisää sen tilanteen mukaan, että mikä vallitsee. Paras tapa on tietenkin jehovien tapa, eli maailmanloppua ei näy, koska kannattajat estävät sen tapahtumisen jne jne jne.

        >>> "Vuosien varrella se, mitä maailmanlopusta on opetettu, on muuttunut hirveästi. Asioita on selitetty uudestaan, on tullut 'uutta valoa'" >>>

        Kaikilla lahkoilla tuntuu olevan valoa paljon enemmän kuin muilla, niin mistähän se johtuu?


    • Vaikka en ole sinun kanssasi samaa mieltä monestakaan asiasta niin tämä on hyvä aloitus !

      Saat Jehovien tapaan pisteitä vaikka kouluarvosanoin 8

    • kvanttimekaniikkaa

      Tuli luettua.
      Tuli hakematta mieleen maailman loppuja ennustelleesta lahkosta toinen nuoren maan-opin kannattaja. Seitsemännen päivän advarit.
      Pukeutuminen on säädeltyä, yliopistot vältettäviä-saattaisi mennä maailmalle ja lyhyt koulutus on hyvä. Voi antautua kirkolle ilmaistyöntekijäksi.
      Siivoojia, talonmiehiä ja autokuskeja tarvitaan kirkoissa. Kaikki tietenkin touhuaa ilmaiseksi vaivojaan säästämättä.
      Pitempi koulutus on tarkoitettu kirkkojen johdolle. Täytyyhän pastoreiden tietää miten tyhmempien sieluja johdetaan. Ja viimekädessä näiden rahoja.

    • Vanhin

      Adventistit eivät tunne mitään sympatiaa Jehovan todistajia tai mormoneja kohtaan. Turha kuvitella, että siinä olisi syy siihen, etteivät adventistit heistä juuri puhu tai kirjoita. Veikkaisin syyn olevan siinä, etteivät Jehovan todistajat tule esittämään outoja puoliksi tai kokonaan vääristeltyjä väitteitä adventismista. Jehovan todistajathan eivät yleensä halua tuhlata paukkujaan niihin, jotka ovat aktiivijäseniä jossakin toisessa kirkossa. Lienee elämän raadollisuutta, mutta adventistit (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) näyttävät räksyttävän niille, jotka heille räksyttävät.

      Adventistit eivät yleensä pidä veljinään Jehovan todistajia tai mormoneja, mutta useimmat pitävät helluntailaisia, vapaakirkollisia ja herätysliikkeissä mukana olevia oikeina uskovina ja myös veljinään. Mainittakoon myös, ettei adventtikirkossa ole mitään karttamisoppia. Eronneita ja erotettuja (jos joku harvinainen poikkeustapaus adventtikirkosta vielä tähän maailmanaikaan erotettaisiin) kohtaan kehotetaan rakkauteen ja ystävällisyyteen.

      • >>> Mainittakoon myös, ettei adventtikirkossa ole mitään karttamisoppia. >>

        Juu. Heh. Näin ne jehovatkin väittää.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Mainittakoon myös, ettei adventtikirkossa ole mitään karttamisoppia. >>

        Juu. Heh. Näin ne jehovatkin väittää.

        Niin kyllä minä ainakin olen aina ollut "vähän epäilyttävä tyyppi" adventtikirkossa... ;D


      • pyh!
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Niin kyllä minä ainakin olen aina ollut "vähän epäilyttävä tyyppi" adventtikirkossa... ;D

        Kaikki te Jumalan lain viholliset olette kartettavia.


      • Karttamisopista
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Niin kyllä minä ainakin olen aina ollut "vähän epäilyttävä tyyppi" adventtikirkossa... ;D

        Bushmanni on aiemmin väittänyt olevansa hyvissä väleissä adventtikirkkoon kuuluvan perheensä kanssa... Ehkä tämä on harhatieto? Tervehtivätkö tuntemasi adventistit sinua vielä? Kaikissa minun tietämissäni tapauksissa adventistit suhtautuvat ystävällisesti ex-adventisti sukulaisiinsa ja ystäviinsä. Mieleen tulee yksi tapaus vähän epäystävällisemmästä suhtautumisesta, jossa henkilö oli rikostensa takia vankilassa ja oli ottanut missiokseen adventtikirkon mustamaalaamisen. Mutta ei ehkä siihenkään olisi ollut aihetta, koska kirkossa sinänsä ei ole mitään puolustettavaa. Mitään sen suuntaistakaan, mitä HSn ja iltapäivälehtien Jehovan todistajien karttamisesimerkeissä oli, ei runsaan neljän vuosikymmenen aikana ole adventtikirkon piirissä korviini tullut vaikka olen useamman kirkosta eroamisen ja pari erottamistakin nähnyt.

        Kopittelija ei varmaankin tämän aloituksen piiriin kuulu. Jos joku häntä adventtikirkon piirissä epäilee, se johtunee siitä, että hän ei näytä pystyvän kuulemaan, mitä toiset sanovat ja lopettamaan saman asian isoin kirjaimin toistamista kerran toisensa jälkeen. Vaikka ei tähänkään aihetta olisi - onhan samanlaisia adventistejakin.


    • prioriteetit

      Ja sinä se pyh! elät lainhengen mukaan?
      Saanen epäillä.

      Adventtikirkko lahkona on yhtä mätä kuin kaikki muutkin USA:sta Suomeenkin rantautuneet lahkot, joiden tehtävänä ja päämääränä on vain kerätä maallinen mammona tyhmiltä ja herkkäuskoisilta pois parempaan talteen, eli mm. pääkonferenssin kirstuihin, joista sitten makeasta elämästä nauttivat raharikaat saavat osansa.

      Hyvin kuvaavaa oli eräskin tapaus, jossa Länsi-Afrikkalaiseen kyläkouluun kerättiin adventtikirkon toimesta varoja koulukirjoja ja muita koulutarvikkeita varten.
      Koulu ei kuitenkaan ollut adventtikirkon ylläpitämä ja siksi koulukirjat ja muut tarvikkeet eivät koskaan saapuneetkaan kohteeseensa. Osa kerätyistä rahoista meni kuitenkin paikallisen kultakäädyissä ja eläintaljassa käyskentelevän kyläpäällikön lahjomiseen, että saatiin rakentaa adventtikirkko kylään.
      Kyläläiset elivät köyhissä oloissa, mutta adventtikirkolle oli tärkeintä saada oma pyhättö keskelle kylää ja millään muulla ei sitten enää ollutkaan väliä. Pääasia siis oli, että pääkonfrensissa taas voitaisiin kirjata uusia jäseniä kirkon omaan jäsenrekisteriin ja sataisiin pullistella sillä, että jälleen on saatu miljoona uutta jäsentä lahkon piiriin.

    • hulluus iskenyt

      Pienestä ja mitättömästä amerikkalaisesta lahkosta on tullut suuruudenhullu.
      Keltainen neste nousee niiden pääkonfrenssin päättäjien=susien päähän kun he laskevat "lampaitaan"=saalistaan.

      • adventtisisar

        Toivon sydämestäni, että puhut alkoholittomasta simasta. Sellaista voimme mekin juoda. Mutta kun juoma on hyvää, se voi nousta päähän. Antaa siis mielihyvää. Ei päihdyttää. Alkoholiton sima. Mistähän lahkosta mahdat puhua? Puhutko niistä, jotka olivat tappaa koko lahkonsa ollessaan varmoja maailmanlopusta. Itsemurha ei olekaan kristillinen ratkaisu. Jumala päättää elinpäiviemme lukumäärän. Susikin on Jumalan luoma eläin. Samoin lammas. Jos sudet tuntevat mielihyvää on ilo laskea lampaitaan. Jumalan saalista. Me kaikki olemme lampaita. Tarvitsemme paimenia. Olisitko sinä hyvä paimen, nimimerkki " hulluus iskenyt". Sudet eivät syö välttämättä lampaita. Uskoisin. Ehkä ne löytävät jotakin muuta syötävää. Paimenien tehtävänä on pitää huolta kaikista lampaista. Hakea myös se eksynyt lammas takaisin joukkoihinsa.


    • Jumala antaa uskon, mutta minä luin. Tunnen myös ihan oikeita tapauksia jt-joukosta. Omaa seurakuntaani en tunnistanut noista aiheista. Meillä ei ole:

      - oikeuskomiteoita ja kuulusteluja
      - väistelemistä kaduilla ja ruokakaupoissa
      -suvusta pois sulkemista ja kieltämistä tavata lapsia tai lapsenlapsia

      Meillä asiat hoidetaan siten, kuin Raamattu opettaa. Ensin keskustellaan erimielisyydestä, synnistä, tai mikä se nyt olisikin kahdenkesken asianomaisen kanssa.

      Jos asiat eivät parane, mennään uudelleen keskustelemaan ja otetaan toinenkin todistajaksi mukaan keskusteluun.

      Vasta kolmas pykälä on seurakuntakokous, jossa asia otetaan kaikkien läsnä olevien seurakunnan jäsenten kanssa pohdittavaksi.

      GLS-johtajakoulutuksessa 2013 opetettiin, että ongelma, olipa se mikä hyvänsä, piti hoitaa 30 päivässä, ettei se mädätä koko seurakuntaa ja lopulta jaa sitä kahtia tai useampaankin leiriin.

      Meillä oli kärsitty eräästä ongelmasta yli kymmenen vuotta, ja olimme siitä jo lähes loppuun palaneita. Aloitteestani teimme näin, kuin Raamattu opettaa ja seuraavassa vuosikokouksessa otimme ongelman hoitaaksemme, koska se ei muuten poistunut.

      Vieläkin me joudumme joskus muistuttamaan asianosaista siitä, miten asiat ovat. Kuitenkin ongelma on jo aika hyvin poistunut, ja meillä on yleensä hyvä henki jumalanpalveluksissamme. Kiitos tuon neuvon.

      Sana sanoo: Poista paha keskuudestasi, ellei muuta keinoa ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1663
    2. 44
      1003
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      958
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      929
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      908
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      879
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      840
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      785
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      768
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe