Jumala VIHAA vammaisia?

usko ei silti horju

Tuolta raamatusta hyppäsi silmille että Jumala vihaa vammaisia eikä halua heitä silmiensä eteen, ei seuroihin eikä kirkkoon:

3. Mooseksen kirja

21:16 Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:
21:17 Puhu Aaronille ja sano: jos jossakin sinun jälkeläisistäsi, tulevissa sukupolvissa, on joku vamma, älköön hän lähestykö uhraamaan Jumalansa leipää.
21:18 Älköön lähestykö kukaan, jossa on joku vamma, älköön kukaan sokea tai ontuva, kukaan kasvoiltaan tahi jäseniltään muodoton
21:19 jalkansa tai kätensä taittanut,
21:20 kyttyräselkäinen tai surkastunut, silmävikainen tai ihotautinen tai rupinen tai kuohittu.
21:21 Pappi Aaronin jälkeläisistä älköön kukaan, jossa on joku vamma, lähestykö uhraamaan Herran uhreja; hänessä on vamma, sentähden hän älköön lähestykö uhraamaan Jumalansa leipää.

21:22 Kuitenkin hän syököön Jumalansa leipää, sekä korkeasti-pyhää että pyhää.

21:23 Mutta älköön hän tulko esiripun luo älköönkä lähestykö alttaria, koska hänessä on vamma, ettei hän häpäisisi minun pyhäkköäni; sillä minä olen Herra, joka pyhitän heidät

Tuohan on vanhan Testamentin kostoa, vihaa ja sotaa. Uusi Testamentti kertoo rakkauden sanomaa. Mutta siis tuollaistakin Raamatusta löytyy.

33

404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulkintani

      Tässä on Jumalan suuri viisaus.

      Jumala ei vähääkään vihaa vammaista, mutta tuntee luomansa ihmiset ja tietää, että arvonanto menee, jos siellä on vammainen.

      Lisäksi sen ajan jumalanpalvelusmenot ovat vertauskuvalliset, joilla Jumala opetti kansaa, l. papin piti olla sitten normaali. Uhrieläimenkin piti olla normaali, virheetön, eli siis vertauskuva Jeesuksen virheettömyydestä ja synnittömyydestä.

      Se ei vähääkään tarkoita, että Jumala silloinkaan vihasi vammaisia tai muita vastaavia. Evankeliumi, jonka hän halusi tuoda ihmisille esiin, oli niin tärkeä, ettei sitä voinut uhata tällaisella. Tuon ajan kansa olisi ymmärtänyt väärin ja näin ymmärtää tämänkin ajan kansa.

      Ihmiset pakenevat vammaisten luota, sillä he ovat suurimman osan ihmisten mielissä tylsiä, lähinnä sen takia, ettei heillä ole rakkautta.. Nykyaikana täytyy olla kaunis, menestyvä, ei-lihava pappi joka vihkii parin naimisiin. He pitävät itseään kuitenkin suvaitsevaisina. Ei ole tunkua sinne, missä on vammaisia.

      Homot ovat nyt ensimmäisenä saamassa osan, jossa jos on riittävän keskiluokkainen, saa toimittaa tällaisia tehtäviä, mutta ei sinne tietenkään esim. vanhaa huolittaisi, ja ihmiset naureskelevat mummoille, jotka uskovat Jumalaan. Kyllä se Jumala ihmiset tuntee.

      Aihe, jota puolustetaan mediassa, pitää olla sellainen, että siellä ovat isot väkijoukot. Silloin ihminen tuntee itsensä hyväksi. Muina aikoina hän kulkee ihan rauhallisena muiden sorsimiensa ihmisten ohi. Ja röyhistelee rintaansa, että on suvaitsevainen. Kun näkee mummelin yöpaidassa kadulla, kulkee ohitse raa'asti. Hankalakin tuollainen vanhus.

      Juu. Kyllä Jumala ihmisen tuntee ja erityisesti langenneessa tilassaan.

      • veto nykyaikaan

        Ja kirkossahan miehet eivät esimerkiksi välitä käydä, koska siellä on naisia pappeina, eli eivät siis vieläkään arvosta naista. Eivätkä tule koskaan arvostamaankaan. Siksi he ilmeisesti siirtävät syyllisyytensä niihin miespappeihin, jotka arvelisivat, että miehet haluavat miehen papiksi.

        Olemme erilaiset sukupuolet emmekä tule koskaan ymmärtämään toisiamme täydellisesti.

        Sitten kun evankeliumi on miesten käsistä pois, siitä tulee aina vain halveksitumpaa ja väheksyttävämpää. Maailma ei ole oikeastaan paljonkaan muuttunut, vaikka niin luulemme.


      • Ainakin Jeesus maanpäällä ihmisruumissa olevana Jumalana paransi sairaita ei Jumala vihannut vaan paransi


      • kaiken ne uskookin

        olipa naurettava selitys. sinun logiikalla jumala siis hyväksyy sen että ihmiset karttavat ja vieroksuvat vammaisia ja näin jumala vielä käskyillään lisäsi vammaisten eriarvisuutta. jumala siis ei suinkaan kieltänyt ihmisiä kohtelemasta vammaisia huonosti vaan kohteli heitä itsekin surkeasti hyväksyen sen että ihmiset kohtelee huonosti. hyväksymistähän se on kun laatii käskyjään kiusaamisen ja sorron kautta tunnustaen sen ettei sorrolle voi mitään.

        eihän jumala voi laatia moraalisääntöjä ihmisen toiminnan kautta. jumalan tulisi kaikissa ajoissa kieltää jyrkästi myös vammaisten kaltoin kohtelu ja vieroksunta. jumalan ei tarvisi kuin määrittää tälläinen sorto pahaksi synniksi ja kertoa raamatussa siitä kuinka vammaisten sortaminen on vääryyttä.

        mutta ei, tämä on taas näitä nautettavia uskovien selityksiä.

        haluaisin kuulla selityksesi siihen miksi jumala raamatussa määräsi että raiskaajan pitää ottaa uhrinsa vaimokseen. sekin on sen laatuluokan vääryyttä ja julma neuvo. henkistä vakavaa väkivaltaa uhria kohtaan.

        ja tuskimpa sinua raamatun jumalan väkivallanteotkaan häiritsee. uskova uskoo kaikki tarinat. siksi hän on uskova. kannattaisi joskus ajatella itsekin eikä lukea vain kamelikusmien nuotiotarinoita.


      • tarkkuutta!

        Homo saa olla pappi, jos hän ensin tekee parannuksen homoseksuaalisuudestaan.

        Homoseksuaalinen käyttäytyminen on synti. Vammaisuus on ihmiskunnan syntiinlankeemuksen seuraus. Synnistä on tehtävä parannus, syntiinlankeemuksen seurauksista emme voi tehdä parannusta, vaan ylösnousemusruumiissa ne on parannettu meidän puolestamme.


      • Armon.anojat

        Minä tulkitsen asiat sen asian suodattamana, että Raamattu on historian kirja jossa kuvataan kirjoittajien elämää yhteiskuntaa ja asenteita. Raamattu väittää todeksi monia asioita, jotka tiede on todennut virheellisiksi, mutta ei Raamatun sana muutu siitä huonommaksi, silloin oltiin tuon tiedon varassa.
        Vuosisatoja vammaiset tuomittiin jonkin salaisen synnin kantajiksi tai syytettiin vanhempia kolmanteen ja neljönteen polveen Jumalan rangaistuksen vuoksi. Uskottiin vilpittömästi, että mielisairaus oli demonien aiheuttama ja potilas kirottu.
        Vammaisena syntyneen lapsen vanhempia epäiltiin ties mistä synnistä.
        Siksi nämä jakeetkin varmaan ovat syntyneet. Sairaat ja vammaisetkin alistuivat tähän tietoon.


    • ruotuvakiorja

      Eli papit jotka tarjoavat ehtoollisen vammaiselle, sokealle, rammalle tai muuten poikkeavalle, eivät kunnioita jumalan tahtoa.

      Eli nämä onnettomat, vaikka kirkko heille ruokaa ja apua muuten antaisi, eivät saa lähestyä alttaria eivätkä esirippua.

      Välillä haluttaisi lukea alkuperäiset versiot raamatusta, ei näitä käännös-tekstejä, koska näiden sisältöön ovat vaikuttaneet myös politiikka, suvaitsevaisuus ja vallanpitäjien tahto käännösajankohtana.

      • veto nykyaikaan

        "Kuitenkin hän syököön Jumalansa leipää."

        Siinä ei missään kielletä, ettei hän saisi olla seurakunnassa syömässä leipää.

        Leipä on tullut alas taivaasta.

        Outo sisäisen logiikka tässä Raamatussa. Sen lisäksi Jeesus tietysti tullessaan maan päälle ihmiseksi näytti ja opetti käytännössä, miten ollaan sairaiden ja vastaavien kanssa.

        Ottaen huomioon, että on kyseessä Vanha Testamentti ja Uusi Testamentti, niillä todellakin on yhtäpitävyys.

        Jumalaa ei silti voi selittää tyhjiin, eikä Raamattua, eikä ole tarkoistuskaan. Voi olla jotain suuntaviivoja.

        Kristinusko ei ole kiinnostavaa, koska siinä pitää olla köyhien ja sairaiden kanssa, ja tämän voisi ihan reippaasti nykysukupolvi tunnustaa.


      • Ihan.jännä

        Jaa? Sellaista sulla.


      • viidenjuttu

        Jahve halusi, että juutalaaiset olisivat mahdollisimmn puhdasrotuisia, kunnon arjalaisia.


    • kuuuuma peruuna

      Tekeekö vamma siis ihmisestä, hänen uskostaan ja sielustaan vähempiarvoisemman kuin ns terveestä? Onko hänen rukouksensa ja siunauksen hakeminen vähäarvoisempaa kuin terveen? Kuumia kysymyksiä, joista halutaan vaieta. Tai sitten ihmiset ovat jumalan kuvia, onko jumalakin siten kuin me, onko hänkin "rasisti"?

      • saanut tarpeekseen

        Olettepas te kerta kaikkisen omituisia, kun ette ymmärrä tuosta mitään.

        Ei Jumala vihaa vammaisia vähääkään, ei rumia jne. Mutta hän tietää, että langennut ihminen vihaa.

        Varmaankin sinä kuuuma peruuna olet joka päivä vanhusten, vammaisten, hilseilevien, rumien jne. kanssa? Sinä hakeudut heidän seuraansa. Siellä on valtavat määrät ihmisiä, ihmiset niin rakastavat heitä.

        Ihminen ei ole muuttunut mihinkään. Jos Jumala olisi antanut vammaisten, hilseilevien jne. tulla hoitamaan asioita, heidät olisi poljettu jalkoihin, aivan kuten nytkin. Tänne ei tulla ikinä saamaan tasa-arvoa, mikä ei tarkoita, että noilla ihmisillä ei olisi ihmisarvoa. Vaan vahvemmat voittavat ja sellaiset, jotka pitävät puolensa. Eikä ihminen ole muuttunut yhtään miksikään.

        Sen takia ihmettelen tätä lähimmäisenrakkaudesta pauhaamista, kun ei sitä kenellekään muuten kuin sitten jos tulee jokin mediaseksikäs aihe jota puolustaa ja tekopyhästi väittää olevansa lähimmäisenrakas.


      • saanut tarpeekseen
        saanut tarpeekseen kirjoitti:

        Olettepas te kerta kaikkisen omituisia, kun ette ymmärrä tuosta mitään.

        Ei Jumala vihaa vammaisia vähääkään, ei rumia jne. Mutta hän tietää, että langennut ihminen vihaa.

        Varmaankin sinä kuuuma peruuna olet joka päivä vanhusten, vammaisten, hilseilevien, rumien jne. kanssa? Sinä hakeudut heidän seuraansa. Siellä on valtavat määrät ihmisiä, ihmiset niin rakastavat heitä.

        Ihminen ei ole muuttunut mihinkään. Jos Jumala olisi antanut vammaisten, hilseilevien jne. tulla hoitamaan asioita, heidät olisi poljettu jalkoihin, aivan kuten nytkin. Tänne ei tulla ikinä saamaan tasa-arvoa, mikä ei tarkoita, että noilla ihmisillä ei olisi ihmisarvoa. Vaan vahvemmat voittavat ja sellaiset, jotka pitävät puolensa. Eikä ihminen ole muuttunut yhtään miksikään.

        Sen takia ihmettelen tätä lähimmäisenrakkaudesta pauhaamista, kun ei sitä kenellekään muuten kuin sitten jos tulee jokin mediaseksikäs aihe jota puolustaa ja tekopyhästi väittää olevansa lähimmäisenrakas.

        Ennen vanhaan edes arvostettiin hiukan vanhuksia. Nyt se on mennyt siihen, että pitää olla nuori, kaunis, menestynyt, suosittu, jännittävä jne. Mitään virhettä ei saa olla.

        Pitää olla suosittu.

        Ei kukaan käy kirkossa, koska siellä opetetaan olemaan rumien, lihavien, tylsien, vaikka minkä kanssa.

        Nyt sitten ihmiset yrittävät päästä syyllisyydestään puolustamalla muka mediaseksikästä aihetta ja rintaa röyhistellen luulevat itseään lähimmäisenrakkaiksi. Voi tätä tekopyhyyttä.


      • ..........
        saanut tarpeekseen kirjoitti:

        Ennen vanhaan edes arvostettiin hiukan vanhuksia. Nyt se on mennyt siihen, että pitää olla nuori, kaunis, menestynyt, suosittu, jännittävä jne. Mitään virhettä ei saa olla.

        Pitää olla suosittu.

        Ei kukaan käy kirkossa, koska siellä opetetaan olemaan rumien, lihavien, tylsien, vaikka minkä kanssa.

        Nyt sitten ihmiset yrittävät päästä syyllisyydestään puolustamalla muka mediaseksikästä aihetta ja rintaa röyhistellen luulevat itseään lähimmäisenrakkaiksi. Voi tätä tekopyhyyttä.

        Rumuus, lihavuuus, tylsyys ei tee kenestäkään uskovaista.
        Ei liioin kauneus ja menestys.
        Jos ihminen rakastaa toista ei sekään aina riipu siitä, onko hänessä kaikki se mitä arvostaa.
        Hilseilevät ihmiset vaativat aivan samanlaista kohtelua kuin muutkin.
        Voin olla menemättä paikkaan jossa huomautettiin hilseilystä.
        Kaikilla on mahdollisuus valita oma seuransa, joka kokee ettei halveksi toista vain vammaisuuden takia, on onnellinen.
        Kai tämä että jokainen on vaatimassa oikeuksiaan ottaa päähän, me nyt vain olemme eriarvoisia, minkäs teet. Jumala on kuitenkin luvannut monessa kohdin kääntää asiat toisinpäin, negatiivisuus on usein itse valittua, että on palanut loppuun.
        Katkera paikka nähdä, tärkeillä paikoilla istuu heitä jotka kuuluisivat kiven sisään.
        Omista eduista on vaikea luopua.
        Näin on neuvottu kuitenkin "heitä pois kiukku".
        Älä vastaa pahaan pahalla, vaikka periaatteessa voisin minäkin nauraa ulos, jos joku muukin. Mutta otan sen vastaan kiitoksella, "ehkä hän tarkoittaakin hyvää".

        Unohtuu se tosiasia, että kaikki riippuu Jumalan armosta, emme voi ottaa mitään väkisin.


      • te uskotte kaiken
        saanut tarpeekseen kirjoitti:

        Olettepas te kerta kaikkisen omituisia, kun ette ymmärrä tuosta mitään.

        Ei Jumala vihaa vammaisia vähääkään, ei rumia jne. Mutta hän tietää, että langennut ihminen vihaa.

        Varmaankin sinä kuuuma peruuna olet joka päivä vanhusten, vammaisten, hilseilevien, rumien jne. kanssa? Sinä hakeudut heidän seuraansa. Siellä on valtavat määrät ihmisiä, ihmiset niin rakastavat heitä.

        Ihminen ei ole muuttunut mihinkään. Jos Jumala olisi antanut vammaisten, hilseilevien jne. tulla hoitamaan asioita, heidät olisi poljettu jalkoihin, aivan kuten nytkin. Tänne ei tulla ikinä saamaan tasa-arvoa, mikä ei tarkoita, että noilla ihmisillä ei olisi ihmisarvoa. Vaan vahvemmat voittavat ja sellaiset, jotka pitävät puolensa. Eikä ihminen ole muuttunut yhtään miksikään.

        Sen takia ihmettelen tätä lähimmäisenrakkaudesta pauhaamista, kun ei sitä kenellekään muuten kuin sitten jos tulee jokin mediaseksikäs aihe jota puolustaa ja tekopyhästi väittää olevansa lähimmäisenrakas.

        jumala tietää että ihminen karttaa vammaisia mutta ei suinkaan kiellä tätä suurena syntinä vaan LISÄÄ ITSE VAMMAISTEN ERIARVOISUUTTA JA KALTOINKOHTELUA NOILLA KÄSKYILLÄÄN.

        olet pihalla kuin lumiukko. siinä missä voi käskeä vammaisia pysymään poissa, voisi käskea vammaisten kiusaajia pysymään poissa. mutta eihän uskova tätä ymmärrä. he vain uskovat kirjaa sokeasti oli se miten sairas tahansa


      • tarkkuutta!
        te uskotte kaiken kirjoitti:

        jumala tietää että ihminen karttaa vammaisia mutta ei suinkaan kiellä tätä suurena syntinä vaan LISÄÄ ITSE VAMMAISTEN ERIARVOISUUTTA JA KALTOINKOHTELUA NOILLA KÄSKYILLÄÄN.

        olet pihalla kuin lumiukko. siinä missä voi käskeä vammaisia pysymään poissa, voisi käskea vammaisten kiusaajia pysymään poissa. mutta eihän uskova tätä ymmärrä. he vain uskovat kirjaa sokeasti oli se miten sairas tahansa

        Kaikki nykyajan papit ovat virheellisiä vanhan testamentin uhritoimitussäädösten mukaan: monilla on luomia, monilla silmälasit tai piilarit, moni liian lyhyt tai liian pitkä keskivertoon nähden jne, ja silti he eivät riko Jumalan tahtoa vastaan, koska Jeesus on se väliverho, joka erottaa pyhän epäpyhästä: jokainen, joka uskoo Jeesukseen, voi käydä alttarille antamaan toisille ehtoollista!

        Jos on esim. henkilö, jolla on silmälasit ja joka uskoo, hän saa käydä alttarille, mutta jos on henkilö, jolla ei ole silmälaseja, vaan hyvät silmät, mutta hän ei usko, niin hän Raamatun mukaan ei saa käydä alttarille jakamaan ehtoollista.


      • tarkkuutta!

        kuuuuma peruna, ei ole kuin vammaisia ihmisiä Jumalan silmissä, joten kysymyksesi on epämielekäs.

        Ainoastaan Jeesus on virheetön eli vammaton. Ja kyllä, Jeesuksen rukous merkitsee enemmän Jumalalle kuin meidän muun ihmiskunnan, eli vammaisten.


    • Hintti

      Mitä NAURETTAVAA HETEROMIESTEN KIRJOITTAMAA VALETTA,naisten,homojen,jne ja OMIEN HALUJEN TOTEUTTAMISEKSI kirjoittamaa VALETTA!

    • hellari...36

      Jumala vihaa kaikkea sairautta, raihnaisuutta, vanhenemista, geenien rappeutumista, jota me täällä alkuperäisen syntiinlankeemuksen vuoksi saamme kantaa. Se ei kuulunut Herran suunnitelmiin mutta ihmisen lankeemus toi tuon väliaikaisen riesan.
      Ylösnousemusruumiissa ei ole puutteita eikä virheitä.

      • .........

        On myös tässä elämässäkin mahdollisuus kokea jotain Jumalan tarkoittamasta hienosta uudesta elämästä kaikki väärät käsitykset saadaan anteeksi sitten.


    • tarkkuutta!

      Kukaan tätä ketjua lukevista ihmisistä ei olisi kelvollinen toimittamaan uhria, jos vanhan liiton uhrisäädökset yhä olisivat voimassa. Virheetön on virheetön. 99,99999999% virheetön ei ole kelpaava, vaan pitää olla 100% virheetön. Aaronin suvun miespuoliset jälkeläiset olivat Jumalan erityissiunauksen alaisia. Jumala salli tähän nimenomaiseen sukuun syntyä miehiä, joiden dna ei ollut korruptoitunut kuten kaikilla nykyihmisillä.

      Joten tuon ap:n siteeraaman kohdan kauhistelu ainoastaan silminnähden vammaisten ihmisten puolesta on tekopyhää. Sinä itsekään et ole kelpaava ruumiillisesti(kaan).

      • --------

        Kiitos Herralle viisaudestasi!


    • Onpa vastenmielistä! Miksi vammaisia pitäisi kategorisesti vihata? Oman moraalitajuni perusteella en voi käsittää miten vammaisuus olisi hyväksyttävä kriteeri vihan kohteena olemiseen. Pidän kertakaikkiaan huolestuttavana tuollaisten uskonoppien hyväksymistä.

      • sellaista.sillä

        Jospa se on perustanut oman lahkon kuusen oksien alle parin kaverinsa kanssa?


    • josmeilläolisirakkautta

      Katso, totuutta sinä tahdot salatuimpaan saakka. Tämä sanotaan ulkokullatuita vastaan, joiden hurskaus ja jumalanpalvelus on paljasta petosta ja pettävää ulkomuotoa. Ulkonainen köytös on tässä kaunista; mutta totuus , joka on salaisuudessa eli sydämessä , opettaa mikä on syntiä... Tekopyhät myöskin opettavat totuutta, mutta ei sitä totuutta, joka on salisuudessa, vaan ainoastaan ulkonaista hurskautta, niinkuin paasoamista ja muuta sellaista... Mutta kuinka tekevät tekopyhät? He hyörivät kaikenlaisissa töissä ja harjoittavat ankaraa elämää. Mutta mistä syystä? Ainoastaan sillä Jumalaa sovittaaksena, Mitä kuitenkaan tämä on muuta, kuin Kristuksen ansion kiltämistä, sen Jumalan Pojan pilkkaamista, herjaamista ja uudestaan ristiinnaulitsemista, joka kärsimisellään ja kuolemallaan on sovittanut meidän syntimme. Eli puhtaasta rakkaudesta ei hyödyntavottelusta tehty työ on Jumalalle otollista. Kyseinen kohta opettaa meitä siitä että ei rakkaudesta tarvitse tehdä suurta näytelmää. Myöhemmin opetetaan myös se että se minkä ihminen tulkitsee maallisen, eli lihallisen, opetuksen mukaiseksi tarkoittaa hengellistä tilaa.

    • Pisteuo

      Ei vammaisten ollut tarvis ruveta ylimmäiseksi papiksi eikä yleensäkään olla kansan edustajina pappispalveluksessa. Kyllä niitä terveitä oli aivan tarpeeksi.
      Niinkuin temppelin rakennelmien, niin myös jumalanpalveluksen tuli herättää juhlallista kunnioitusta. Eihän Nobelin illallisillekaan valita jalkapuolia tai sokeita tarjoilemaan, vaikka kuinka korostetaan tasa-arvoa.

      Ihmisillä on tämä käsitys että jokaisen tulee saada tehdä kaikkea. Jo Mooseksen aikana oli sama ongelma. Koorahilaiset kapinoivat kun eivät päässeet papeiksi, vieläpä Mooseksen sisko Miriam halusi Mooseksen paikkaa. Kuitenkaan Jumalan ei ole pakko tehdä ihmisten mielipiteiden mukaan.

      Se että himoitaan paikkaa jota Jumala ei ole tarkoittanut, johtuu kateudesta, ja jo se tekee paikanhakijasta sopimattoman Jumalan työhön.
      Vammaisilla oli samat edut, ilman että heidän tarvitsi tehdä kaikkea.

      Vammaisten elämää ei saanut vaikeuttaa: "Älä pane kompastusta sokean eteen...."

    • Kannattaa taas kerran lukea tekstiä hieman laajemmin, eikä erottaa yhtä kohtaa asiayhteydestään. Tässä ei puhuta siitä, millaiset ihmiset ovat Jumalalle kelpaavia vaan siitä, mitä vaatimuksia vanhan liiton papeille asetettiin. Pappeus periytyi juuri Aaronin jälkeläisille, joille teksti on osoitettu.

      PS. Myönnän, että kun en vielä ollut uskossa, ja joskus silmäilin Raamattua, kiinnitin huomion juuri tähän samaan kohtaan ja kitisin Jumalalle ihmeissäni.

    • Mitä Jumalasta oikeasti tiedetään?

      • amroitettu

        Joitakin todistamattomia väitteitä..


    • Ajatuksia 3.Moos.21:1- kohdasta:

      Hyvä on aloittaa siitä että kyseinen kohta koskee vain Aaronin pappissuvun jäseniä.

      1) Kyseiset vammautuneet säilyttivät edelleen pappisoikeuden, he saivat nautti leipää, "Jumalansa leipää, sekä korkeasti-pyhää että pyhää." 2) Jumala ei syrji vammaisia. Muistamme, että Jeesus otti vammaiset vastaan ja paransi heidät. Ei käännyttänyt pois tai syrjinyt, vaan auttoi ja paransi heidät. Näin ei toimisi syrjivä. 3) Tämä asia on nähtävä asiayhteyteen liittyvänä. Juutalainen uhrikäytäntö oli esikuvaa Jeesuksesta. Jeesus itse oli synnitön ja vioista vapaa. Näin ollen uhrattavissa eläimissä ei saanut olla "viallisia", myös papit, jotka symbolisoivat Jeesusta oli oltava fyysisesti terveitä. 4) Voi myös miettiä että kuinka, kaikella kunnioituksella vammaisia kohtaan, he olisivat selviytyneet itse uhraamistoimituksista.

    • 12___13

      Ei tuon perusteella voi sanoa, että Jumala vihaisi vammaisia. On parempi, ettei vammaiset ihmiset joudu tekemään terveiden ihmisten töitä. Ei nykyäänkään vaadita vammaisilta samaa kuin terveiltä.

    • Anonyymi

      Vammaiset eivät menetä yhtään mitään jos eivät usko tuollaiseen mielikuvitusolentoon.

    • Anonyymi

      Tunteisiin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe