Ikuista elämää on jo nyt

Minua kiinnostaa beduiinien syntiinlankeemussadun viitekehyksessä se, että miksi ihmeessä Jumala loi tänne ikuista elämää?

Kaikki tuntenevat Turritopsis nutricula -meduusalajin, joka on biologisesti kuolematon, eli se pystyy elämään ikuisesti. Toki se pystyy kuolemaan esimerkiksi joutumalla toisen eliölajin ruuaksi, mutta biologisesti se on kuolematon.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Turritopsis_nutricula

Onko tämä taas jokin jumalan vitsi tai arvoitus?

Vai onko niin, että kyseinen meduusa onkin Jumalan kuva ja Jumala loi tuon meduusan omaksi kuvakseen ja nyt me odotamme sen syntiinlankeemusta, jotta raamatun tarinat pääsevät vähitellen muotoutumaan todeksi?

Erityisesti minua kiinnostaa rakkaan Alexin filosofiset pohdiskelut aiheesta, sillä kyseinen meduusa ei liene jumalasta/jumalista kuullutkaan ja silti se pystyy elämään ikuisesti kaikein maailman jumalien oikuista huolimatta?

Eli jumalan ulkopuolella onkin elämää ja hienoa sellaista, eikä elämään ikuisesti tarvita mitään taikaukkelia ja sen taikaukkelin oikkujen toteuttamista ja taikaukkelin palvomista!

Vai onko jumala/jumalat jättäneet meduusan meille merkiksi, eli siinä on ikuisen elämän salaisuus ja kunhan me saamme aivomme soveltamaan tuon ikuisen elämän salaisuuden myös meihin ihmisiin, niin kaikki voivat elää ikuisesti ja taikaukkelit pääsevät vihdoin eläkkeelle, jota ne varmaan jo iloissaan odottavatkin!

Joten miksi jumala/jumalat ovat luoneet tänne ikuista elämää ja mikä funktio sillä mahtaakaan olla ja miten tuo sopii syntiinlankeemussatuun millään tavalla?

8

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pyh!

      Höpöhöpö. Väitteesi ei meitä kiinnosta.

      • oma lehmä

        >>Höpöhöpö. Väitteesi ei meitä kiinnosta.>>

        Vaikka ei nyt ottaisikaan täydestä nimimerkki 'bushmanin' "teologiaa", niin eivätkö hänen linkkinsä maailmassa ilmeneviin tosiasioihin voi olla aivan kiinnostavia?


      • >>> Väitteesi ei meitä kiinnosta. >>

        Ketä "meitä"? Sinua ja mielikuvituskavereitasi, vai tarkoitatko, että "meitä" on jokin ylempi taho, joka kieltää kiinnostumasta sellaisista asioista, joista ei ole lupa kiinnostua?

        Amerikkalaisilla lahkoilla on olemassa sellaisia tahoja, jotka tekevät listoja niistä asioista, että mistä saa olla kiinnostunut ja mitä saa tehdä, lukea, nähdä tai ajatella, joten sitäkö tarkoitit?

        Lisäksi kyseessä ei ole minun väitteeni tai minun keksimäni asia, vaan kyseinen meduusa ja sen biologinen kuolemattomuus on tosiasia, fakta, johon halusin hieman raamatullista näkökantaa, eli että miten raamatun höpinöiden valossa tuollainen elämänmuoto on mahdollinen?


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Väitteesi ei meitä kiinnosta. >>

        Ketä "meitä"? Sinua ja mielikuvituskavereitasi, vai tarkoitatko, että "meitä" on jokin ylempi taho, joka kieltää kiinnostumasta sellaisista asioista, joista ei ole lupa kiinnostua?

        Amerikkalaisilla lahkoilla on olemassa sellaisia tahoja, jotka tekevät listoja niistä asioista, että mistä saa olla kiinnostunut ja mitä saa tehdä, lukea, nähdä tai ajatella, joten sitäkö tarkoitit?

        Lisäksi kyseessä ei ole minun väitteeni tai minun keksimäni asia, vaan kyseinen meduusa ja sen biologinen kuolemattomuus on tosiasia, fakta, johon halusin hieman raamatullista näkökantaa, eli että miten raamatun höpinöiden valossa tuollainen elämänmuoto on mahdollinen?

        [][] kyseinen meduusa ja sen biologinen kuolemattomuus on tosiasia, fakta, [][] -bm-

        Rakkahin bushmanni; aiheesi pääpointti on kiehtova!

        Alepintaliitäjien filosofiset pohdinnot ovat kuin kuraveteen piirrettyjä viivoja, mutta sinun väitteesi laittavat yleensä ajattelemaan, ne herättävät rauhaisasta unesta. Esität monasti KUOLEMATTOMIA ajatuksia.

        Heitit ajatuksen ,että kuolematon meduusa viestisi Jumalan ikuisuudesta tai jotain sellaista. Minä uskon, että Luoja tahtoo meduusan avulla kertoa katoamattomasta todellisuudesta ajan rajan tuolla puolen. Puhui Jumala taannoin aasinkin kautta ja Jeesus sanoi, että jos ei muu auta, niin KIVET PUHUVAT.

        Einstein huomasi, ettei aine häviä, vain muuttaa muotoaan energiaksi. Jo siitäkin, loputtomasta liikkeestä - vaikkei ihminen ikiliikkujaa ole kyennyt tekemään - sopii päätellä, että ainakin teoriassa meduusa voi olla kuolematon. Ja siis onkin tieteen mukaan. Tiedä sitten, miten laajalti tunnustettu toteamus on, mutta epäröimättä voin uskoa, että melkein kuolematon; elikkä että yksi ja sama meduusa uskoakseni voi elää niin kauan kuin jotain elämää sen lisäksi on olemassa edes pikkasen.
        Sitä minun on vaikeampi uskoa, että kaiken muun kuoltua, meduusa vielä porskuttaisi pitkään, vaikka aurinko lähettääkin säteitään.

        Varmaankin joka ikinen ihminen yhtyy tähän, että kun aurinko sammuu, niin 10 minuutin kuluttua ei ole mitään elämää tässä aurinkokunnassa? Nääs kun absoluuttista nollapistettä, ( −273,15 celsiusastetta) lähestytään silloin salamavauhdilla.

        antti


    • ihka totta

      Jos heität sen "kuolemattoman" sinne helvetin tuleen - niin luultavastri siitä ei jää juurta eikä oksaa. ;)

      • >>> Jos heität sen "kuolemattoman" sinne helvetin tuleen - niin luultavastri siitä ei jää juurta eikä oksaa. ;) >>

        Tämä onkin yksi mielenkiintoinen sivujuonne jumalasi aivoituksissa, eli joutuvatko eläimet helvettiin/kadotukseen/poksahtavat pois?

        Joutuuko koira, joka on pelastanut perheensä tulipalosta herättämällä perheen isännän kadotukseen, eli tuhoaako jumala luomansa elämän ilman sen suurempia filosofioita?

        Miksi jumala loi tänne eläimiä, jos ne ovat täällä vain meidän leikkikalujamme siihen asti, kunnes jumala tuhoaa kiukuspäissään kaiken ja ottaa osan ihmistä itseään palvomaan taivaan palvontatemppeliin ikuisuudeksi?

        Miksi ihmeessä jumala halusi luoda tänne eläimiä, joilla ei ole mitään virkaa siinä tulevassa maailmassa, johon jumala haluaa osan meistä ihmisistä itseään palvomaan?

        Ymmärrän tietenkin sen, että aluksi eläimillä oli jumalan suunnitelmissa hyvin tärkeä rooli, kun niitä piti tappaa Jahven kiukuttelun lepyttämiseksi, eli eläimiä tapettiin surutta uhreina jumalalle, joten tietenkin oli jumalalta järkevää luoda tänne sellaista elämää, jota sitten voi tappaa hänen lepyttämisekseen, mutta onko mitään muita syitä eläimille?

        Etenkin jos ajatellaan näitä Ellen Whiten saamia "näkyjä" siitä, että eläimiä ei saa syödä, eli jumala ei tykkää siitä, että me hyödynnämme eläimiä millään tavalla, vaan niiden ainoa tarkoitus oli todellakin se, että niitä luotiin siksi, jotta niitä voidaan tappaa jumalan lepyttämiseksi.

        Joten sivujuonteena voimme keskutella myös siitä, että miksi jumala loi eläimiä? Kadotukseen tuomittavaksi? Omaan tarpeeseen, jotta perverssillä tavalla voidaan lepyttää häntä tappamalla viattomia luontokappaleita, silloin kun jumalaa kiukuttaa?

        Muita syitä?


    • BUSHMANNILTA USEIN ÄLYKKÄITÄ AIHEITA

      Tässä tähän yhteen asiaan voisin osata jotain kommentoida ...
      [][] Vai onko niin, että kyseinen meduusa onkin Jumalan kuva ja Jumala loi tuon meduusan omaksi kuvakseen [][] bm

      Ihminen tietenkin Jumalan kuvaksi sopii siinä mielessä, että teknisesti on ylivertainen. Mutta kyllä meduusankin monipuolisuus ylittää ihmisen tekniset välineet. Edes yksikään kuuraketti ei ole niin taitavasti tehty kuin jokainen meduusa.
      Meduusa on ennemmin Jumalan kuva kuin tekniikan luomukset ja tekniikkatiede.

      • 2Moos.20:1-6

        >>>Meduusa on ennemmin Jumalan kuva kuin tekniikan luomukset ja tekniikkatiede.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      261
      6108
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      145
      3586
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2599
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2476
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2052
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1625
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      120
      1621
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1473
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1290
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      106
      1143
    Aihe