Homokampanjan hetelmiä

jerrkka

Suomessa on sananvapaus sekä suvaitsevainen ilmapiiri tai ainakin niin sanotaan olevan. Käytännössä asia ei kuitenkaan ole niin. Esimerkkinä olkoon esim. monien ihmisten kirjoitukset, jotka tuovat esille kiistattomia homoseksuaalisuuden haittavaikutuksia sekä negatiivisia seuraamuksia lähimmäisenrakkauden hengessä. Ne pyritään järjestelmällisesti hävittämään sensuurin toimesta. Ymmärtäisin sen jos kyseessä olisi vihapuhe, panettelu tai ihmisten ivaaminen, mutta kyse ei ole siitä, vaan tosiasioihin perustuvista asiallisista kirjoituksista, kannanotoista ja mielipiteistä.

On toki myös törkeitä homoihin kohdistuvia pilkkakirjoituksia, jotka pitää ehdottomasti tuomita vääriksi teoiksi ja niistä tulee myös antaa asiaan kuuluva rangaistus. Tuomitsen ja paheksun myös Ugandassa tapahtuneet tapahtumat, jossa homoseksuaaleja rangaistaan lainsäädännön kautta sekä heitä on pahoinpidelty homoseksuaalisuuden tähden. Itse näen homoseksuaalisuuden vääränä valintana sekä luonnottomana seksuaalisuutena, mutta väkivallan kohteeksi joutuminen sekä vapaudenmenetys homoseksuaalisuuden tähden on ihmisarvoa loukkaavaa sekä vääriä tekoja homoseksuaaleja kohtaan.

Itse on laittaisi homoseksuaaleja vankilaan, enkä kannata minkäänlaista syrjintää heitä kohtaan. Olen vain sitä mieltä ettei homoseksuaalisuus ole luonnollinen tapa harrastaa seksuaalista käyttäytymistä ja sen harjoittaminen on ihmisille monin tavoin vahingollista. En painosta, enkä väkisin pyri muuttamaan homoseksuaaleja, sillä haluan vain ilmaista oman käsitykseni tästä asiasta, johon minullakin tulisi olla oikeus ja sananvapaus. Minusta jokaisella ihmisellä tulisi olla oikeus sananvapauden vapaaseen harjoittamiseen silloin kun se tehdään lähimmäisiä kunnioittavalla tavalla. Silloin tulisi saada olla eri mieltä asioista, koska kyse ei ole kenenkään loukkaamisesta, vaan oman käsityksen kertomisesta, joka perustuu sanojan arvomaailman mukaisiin perusteisiin. Minun mielestäni homoseksuaali saa itse päättää haluaako hän olla homo vai haluaako hän eheytyä heteroksi ymmärtäessään homoseksuaalisuuden olevan haitallista sekä Jumalan tahdon vastaista seksuaalisuuden harjoittamista.

Toivon mukaan tämän kirjoituksen jälkeen ymmärrät mitä oikea suvaitsevaisuus sekä sananvapaus tarkoittaa, etkä pyri sitä omalla tahollasi rajoittamaan millään tavalla, jos asiat mitä kirjoitetaan ja puhutaan pysyvät asiallisina sekä lähimmäisiä kunnioittavina.

http://www.kotipetripaavola.com/sananvapausjasuvaitsevaisuus.html

21

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suvaitsematon?

      I"tse on laittaisi homoseksuaaleja vankilaan, enkä kannata minkäänlaista syrjintää heitä kohtaan."

      Kunhan tässä vain kuitenkin julistat, että homoseksuaalisuus on haitallista ja tuomittavaa ja lataat mukaan linkin, jossa homovastaisia valheita ledellaan oikein olan takaa.

      Mietipä, mitä kaikkea pahaa heteroseksuaalisuus mustasukkaisuuksineen ja väkivaltaisine kruunun/kaunottaren tavoitteluineen, perimysriitoineen, yms onkaan tuottanut aikojen saatossa ihmiskunnalle....!!

      Suvaitsevaisuus on huono sana: Sen sijalle pitäisi asettaa käsite toisen ihmisyyden ja hänen lähtökohtiensa kunnioittaminen silloinkin, kun ne eivät ole samat kuin omat vastaavat. Tällöin tilanne on ok, jos voidaan elää rauhanomaista rinnakkaiseloa. Sen sijaan tämä "suvaitsevaisuus" ei tarkoita, että toisenlaisia ihmisiä saa sanoin tai teoin syrjiä tai sortaa. Tätä juuri sinä ja oppi-isäsi PP olette tekemässä, eikä sitä pidä suvaita edes suvaitsevuuden nimissä.

    • Pappilukkair

      Kotipetripaavola on valheellista, vääristelevää vihapuhetta. Valheiden viestintä totuutena ei kuulu sananvapauden piiriin eikä näinollen ole kenenkään suvaitsevaisuuden mittari.

      • Petri Paavola hyörii joka paikassa luullen olevansa viisas ja oikealla asialla. Pitäisikö häntä jo sääliä, niin avutonta hänen touhunsa on?


    • Arto T

      Jokaisella ajalla nättää olevan oma hulluutensa, mitä ei saa arvostella, ennen sotia oli suursuomi hulluus, kukaan ei saanut vastustaa isänmaallista ideologiaa.

      Sotien jälkeen tuli kommunismi/taistolaisaate, kukaan ei saanut sanoa pienintäkään poikkipuolista sanaa Neuvostoliitosta, se olisi ollut poliittisesti vallalla olevassa ilmapiirissä epäsopivaa.

      Nyt on tämä suvaitsevaisuus rasismi/homoagenda/vapaan seksuaalisuuden riemujuhla, jos joku ei suvaitse niinkuin me , niin me emme suvaitse häntä.Toisin sanoen jos joku ei ajattele niinkuin me ajattelemme, niin me emme suvaitse häntä.

      • ArtoT-buster

        Noniin, tulihan se sieltä, Arto T:n todellinen uskontunnustus: Vihaan muunvärisiä ja homoja ja vastustan heidän oikeuttaan elää syrjimätöntä elämää.

        Se, että rinnastat rasismin ja homovastaisuuden, paljastaa, että et ole aidosti huolissasi homojen taivasosuudesta, kuten olet antanut ymmärtää, vaan yksinkertaisesti haluat heitä pelotella ja tehdä heidän elämänsä itsenään sietämättömäksi.

        Kaiken kaikkiaan suvaitsevaisuuden nykytrendissä on kyse huomattavasti syvällisemmästä asiasta kuin aikaan kiinnittyneet Suur-Suomi-ajatukset ja taistolaisuus. Tässä näet kulkee taustalla suuri linja, jossa ihmiskunta havahtuu vähitellen syrjittyjen ihmistenkin oikeuksiin. Se, että mukaan tulee uusia ryhmiä, ei ole mikään yllätys. Rajana tulee olla tietysti se, että ihmisryhmän oikeuksia vahingoittaa avuttomammassa asemassa olevia ei saa sallia.

        Suvaitsevaisuus ei suvaitse suvaitsemattomuutta, se lienee sinulle täysin käsittämätön mutta meille muille täysin mielekäs lause. Suvaitsevaisuus näet tarkoittaa erilaisen ihmisen hyväksymistä ja arvostamista, vaikka ei jaakaan tuon ihmisen lähtökohtia ja mielipiteitä, kunhan se toinen ei lähtökohdistaan kohdista painostusta ja agressiota ja hyväksikäyttöä muihin heikommassa asemassa oleviin. BTW ajatus on täysin identtinen rakkauden kaksoiskäskyn toisen osan kanssa, jota et kirjoittelusi perusteella ole koskaan oikein ymmärtänyt. Tässä suhteessa et myöskään täytä noita kriteerejä ja olen kohtaasi suvaitsematon, suvaitsevainen vaikka olenkin.


    • Arto T

      #Vihaan muunvärisiä ja homoja#

      Missähän ihmeen kohdassa minä noin sanoin?????
      Vaikuttaa siltä että et kovin tarkasti edes lukenut sanojani ennen kuin kiirehdit vastaamaan.

      Suvaitsevaisuus rasismilla tarkoitin sitä jos joku ei suvaitse/ajattele niinkuin sinä ajattelet niin häntä sinä et suvaitse, hienosti toki vahvistit sanani tosiksi.

      #et ole aidosti huolissasi homojen taivasosuudesta, kuten olet antanut ymmärtää, vaan yksinkertaisesti haluat heitä pelotella ja tehdä heidän elämänsä itsenään sietämättömäksi.#

      Raamatun mukaan homouden harjoittaminen ei ole tie taivaaseen, mutta ei ole toki moni muukaan elämäntapa, tosiasiassa kukaan ei sinne pääse ilman parannuksen tekemistä, tässä asiassa ei kuitenkaan päätä voi laittaa pensaaseen, vaan totuus asioista pitää sanoa.

      #Rajana tulee olla tietysti se, että ihmisryhmän oikeuksia vahingoittaa avuttomammassa asemassa olevia ei saa sallia.#

      Mutta siis itseäänkö saisi vahingoittaa taikka samassa asemassa olevia saa vahinkoittaa, jos esimerkiksi joku on alkoholisti ja haluaa vetää viinaa minkä ehtii, niin meidän pitää tukea hänen näkemystään ja hakea hänelle lisää pulloja kaupasta, että hänellä olisi hyvä mieli ja ihminen saisi toteuttaa omaa taipumustaan alkoholistina? Kristinuskon näkemys ei ole tämä, vaan pyrkimys myös siihen ettei ihminen toteuttaisi elämäntapaa joka on hänelle itselleen vahingollinen.

      • ArtoT-Buster

        "Vaikuttaa siltä että et kovin tarkasti edes lukenut sanojani ennen kuin kiirehdit vastaamaan."

        Luin kyllä, mutta olet kirjoittanut sanan "suvaitsevuusrasismi...." muotoon "suvaitsevaisuus rasismi/homoagenda/vapaan seksuaalisuuden riemujuhla", mikä muuttaa koko virkkeen rakenteen.

        "...homouden harjoittaminen ei ole tie taivaaseen, mutta ei ole toki moni muukaan elämäntapa,."

        Sinua kiinnostaa kuitenkin jollain perverssillä tavalla käydä juuri homojen kimppuun, jotka näistä syntisistä ovat jo alun alkaen kaikkein heikoimmassa asemassa uskonnollisissa yhteisöissä. Arvaan, että et ole vieläkään siirtynyt pelottelemaan bisnesmiehiä Kauppalehden yleisönosastolle kehotuksistani huolimatta.

        "Mutta siis itseäänkö saisi vahingoittaa taikka samassa asemassa olevia saa vahinkoittaa, jos esimerkiksi joku on alkoholisti ja haluaa vetää viinaa minkä ehtii, niin meidän pitää tukea hänen näkemystään ja hakea hänelle lisää pulloja kaupasta, että hänellä olisi hyvä mieli ja ihminen saisi toteuttaa omaa taipumustaan alkoholistina? "

        Tämä kuulunee rakkauden kaksoiskäskyn ykkösosan laajaan tulkintaan, joka tarkoittaa likimain sitä, että koeta elää niin hyvin kuin mahdollista hyvää tavoitellen ja pahaa välttäen ja olla sinut itsesi ja ehkä muidenkin kanssa. Toinen osa kohdistaa nämä samat vaateet ihmisen suhteessa toisiin ihmisiin sillä lisäyksellä, että tuo toinen voi olla tyystin erilainen kuin sinä.

        Ja voisitko siis nyt olla ystävällinen ja siirtyä sinne Kauppalehden palstoille, sanotaan nyt vaikka aluksi seuraavaksi 15 vuodeksi? Täällä sinua ei kukaan kaipaa.


    • Arto T

      #jotka näistä syntisistä ovat jo alun alkaen kaikkein heikoimmassa asemassa uskonnollisissa yhteisöissä. Arvaan, että et ole vieläkään siirtynyt pelottelemaan bisnesmiehiä Kauppalehden yleisönosastolle kehotuksistani huolimatta.#

      Ehkä kyse on siitä että tämä asia on juuri nyt ajankohtainen, esim. eronneiden vihkimisestä käytiin keskustelu jo viime vuosisadalla, ei siinäkään asiassa ole Jeesuksen ja Raamatun sanat miksikään muuttuneet, ihmiset vain ovat luopuneet Raamatun sanasta, maallistuneelle kirkolle homouden läpiajo vain on vaikeampaa, koska se niin selvästi on kirjattu Raamatttuun.

      Eli että rakkauden kaksoiskäsky kehoittaa meitä kannustamaan alkoholistia rohkeasti toteuttamaan omaa taipumustaan viinan juontiin, en olisi koskaan uskonut moista....

      #Ja voisitko siis nyt olla ystävällinen ja siirtyä sinne Kauppalehden palstoille, sanotaan nyt vaikka aluksi seuraavaksi 15 vuodeksi? Täällä sinua ei kukaan kaipaa. #

      Siis suvaitset vain ihmisiä jotka ovat samaa mieltä sinun kanssasi, ei tuo ole mitään suvaitsevaisuutta, vaan "suvaitsevaisuus" sanan käyttämistä hyökkäysaseena toisin ajattelevia ihmisiä kohtaan.

      • Vai näkyykö?

        Antaisitko konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka toisin ajattelevien suvaitseminen näkyy omassa toiminnassasi?


      • ArtoT-Buster

        "Eli että rakkauden kaksoiskäsky kehoittaa meitä kannustamaan alkoholistia rohkeasti toteuttamaan omaa taipumustaan viinan juontiin, en olisi koskaan uskonut moista...."

        Luit teskstiäni yhtä kieroon kuin sitä Raamattuasi... Alkoholistia pitää tukea pyrkimään tavasta eroon, mutta typerä uhkailu ja toisen luokan kansalaiseksi polkeminen ei auta asiaa. Homous itsessään ei ihmisen elämässä aiheuta samanlaisia ongelmia, jos kaltaisesi, jumalallista rakkautta tihkuvat sielut eivät niitä heille aiheuttaisi.


        "Ehkä kyse on siitä että tämä asia on juuri nyt ajankohtainen, esim. eronneiden vihkimisestä käytiin keskustelu jo viime vuosisadalla, ei siinäkään asiassa ole Jeesuksen ja Raamatun sanat miksikään muuttuneet, ihmiset vain ovat luopuneet Raamatun sanasta, maallistuneelle kirkolle homouden läpiajo vain on vaikeampaa, koska se niin selvästi on kirjattu Raamatttuun."

        Lue: On helpompaa olla kivittäjien joukossa, kun muitakin näyttää olevan asialla ja ensimmäinen kivi on jo heitetty. Liikemiesten ahneus on tällä hetkellä miljardeja kertoja pahempi ongelma ihmiskunnalle kuin homous, jonka ainoa ongelma on kaltaisesi homovihamieliset hyypiöt.

        "Siis suvaitset vain ihmisiä jotka ovat samaa mieltä sinun kanssasi, ei tuo ole mitään suvaitsevaisuutta, vaan "suvaitsevaisuus" sanan käyttämistä hyökkäysaseena toisin ajattelevia ihmisiä kohtaan."

        Osoitat jälleen totaalista luetun ymmärtämisen tai ajattelun puutetta: Ihmisten ei tarvitse olla samaa mieltä kanssani, kunhan eivät käy minun eivätkä kenenkään muun kimppuun, olivatpa nämä toiset samaa tai eri mieltä kanssani. Tämä on universaali kultainen sääntö, joka esiintyy monessa maailmanuskonnossa, kristinuskossa rakkauden kaksoiskäskyn kohdalla. Aivan eri asia on, että lähes kaikissa maailmanuskonnoissa on militantteja ja fundamentalistisia soluja, jotka tuosta periaatteesta viis veisaavat: Kiihkohindut, ääribuddhalaiset, Al qaida, Arto T,....


      • Arto T
        ArtoT-Buster kirjoitti:

        "Eli että rakkauden kaksoiskäsky kehoittaa meitä kannustamaan alkoholistia rohkeasti toteuttamaan omaa taipumustaan viinan juontiin, en olisi koskaan uskonut moista...."

        Luit teskstiäni yhtä kieroon kuin sitä Raamattuasi... Alkoholistia pitää tukea pyrkimään tavasta eroon, mutta typerä uhkailu ja toisen luokan kansalaiseksi polkeminen ei auta asiaa. Homous itsessään ei ihmisen elämässä aiheuta samanlaisia ongelmia, jos kaltaisesi, jumalallista rakkautta tihkuvat sielut eivät niitä heille aiheuttaisi.


        "Ehkä kyse on siitä että tämä asia on juuri nyt ajankohtainen, esim. eronneiden vihkimisestä käytiin keskustelu jo viime vuosisadalla, ei siinäkään asiassa ole Jeesuksen ja Raamatun sanat miksikään muuttuneet, ihmiset vain ovat luopuneet Raamatun sanasta, maallistuneelle kirkolle homouden läpiajo vain on vaikeampaa, koska se niin selvästi on kirjattu Raamatttuun."

        Lue: On helpompaa olla kivittäjien joukossa, kun muitakin näyttää olevan asialla ja ensimmäinen kivi on jo heitetty. Liikemiesten ahneus on tällä hetkellä miljardeja kertoja pahempi ongelma ihmiskunnalle kuin homous, jonka ainoa ongelma on kaltaisesi homovihamieliset hyypiöt.

        "Siis suvaitset vain ihmisiä jotka ovat samaa mieltä sinun kanssasi, ei tuo ole mitään suvaitsevaisuutta, vaan "suvaitsevaisuus" sanan käyttämistä hyökkäysaseena toisin ajattelevia ihmisiä kohtaan."

        Osoitat jälleen totaalista luetun ymmärtämisen tai ajattelun puutetta: Ihmisten ei tarvitse olla samaa mieltä kanssani, kunhan eivät käy minun eivätkä kenenkään muun kimppuun, olivatpa nämä toiset samaa tai eri mieltä kanssani. Tämä on universaali kultainen sääntö, joka esiintyy monessa maailmanuskonnossa, kristinuskossa rakkauden kaksoiskäskyn kohdalla. Aivan eri asia on, että lähes kaikissa maailmanuskonnoissa on militantteja ja fundamentalistisia soluja, jotka tuosta periaatteesta viis veisaavat: Kiihkohindut, ääribuddhalaiset, Al qaida, Arto T,....

        #Alkoholistia pitää tukea pyrkimään tavasta eroon, mutta typerä uhkailu ja toisen luokan kansalaiseksi polkeminen ei auta asiaa. Homous itsessään ei ihmisen elämässä aiheuta samanlaisia ongelmia, jos kaltaisesi, jumalallista rakkautta tihkuvat sielut eivät niitä heille aiheuttaisi.#

        Siis homouteen ei liity aids ongelmia, ei mielenterveysongelmia, ei lyhyitä parisuhdeongelmia taikka päihdeongelmia, tai sitten jos liittyisikin niin annas kun arvaan, ne kaikki ongelmat on tietysti ulkopuolisten vika kun ne ei julista homoille Jumalan siunausta. Myönnät siis että alkoholisteja pitäisi auttaa pääsemään huonosta tavasta irti, myös siinä tapauksessa jos alkoholisti ei näe että hänelle olisi mitään ongelmaa alkoholin käytön suhteen, vaikka ehkä ympärillä olevat niin näkevät. Samalla tapaa myös uskovaiset ja raamatun sana näkevät homouden ihmiselle vahingolliseksi ja sen takia he vastustavat homoutta vaikka homot itse eivät ajattelisi homoutta ongelmana.

        #Lue: On helpompaa olla kivittäjien joukossa, kun muitakin näyttää olevan asialla ja ensimmäinen kivi on jo heitetty. #

        Ketähän sinä haluat heittää kivellä päähän, kaikkia niitä jotka eivät suvaitse tai ajattele niinkuin sinä ajattelet. Omasta mielestäsi sinä olet parempi ihminen kuin esim. uskovainen ja katsot uskovaisia alaspäin.


      • Lisää pohdittavaa
        Arto T kirjoitti:

        #Alkoholistia pitää tukea pyrkimään tavasta eroon, mutta typerä uhkailu ja toisen luokan kansalaiseksi polkeminen ei auta asiaa. Homous itsessään ei ihmisen elämässä aiheuta samanlaisia ongelmia, jos kaltaisesi, jumalallista rakkautta tihkuvat sielut eivät niitä heille aiheuttaisi.#

        Siis homouteen ei liity aids ongelmia, ei mielenterveysongelmia, ei lyhyitä parisuhdeongelmia taikka päihdeongelmia, tai sitten jos liittyisikin niin annas kun arvaan, ne kaikki ongelmat on tietysti ulkopuolisten vika kun ne ei julista homoille Jumalan siunausta. Myönnät siis että alkoholisteja pitäisi auttaa pääsemään huonosta tavasta irti, myös siinä tapauksessa jos alkoholisti ei näe että hänelle olisi mitään ongelmaa alkoholin käytön suhteen, vaikka ehkä ympärillä olevat niin näkevät. Samalla tapaa myös uskovaiset ja raamatun sana näkevät homouden ihmiselle vahingolliseksi ja sen takia he vastustavat homoutta vaikka homot itse eivät ajattelisi homoutta ongelmana.

        #Lue: On helpompaa olla kivittäjien joukossa, kun muitakin näyttää olevan asialla ja ensimmäinen kivi on jo heitetty. #

        Ketähän sinä haluat heittää kivellä päähän, kaikkia niitä jotka eivät suvaitse tai ajattele niinkuin sinä ajattelet. Omasta mielestäsi sinä olet parempi ihminen kuin esim. uskovainen ja katsot uskovaisia alaspäin.

        Osaatko sanoa, mikä oli se asia, josta Jeesus eniten varoitti? Kriteereinä voisivat olla esim. se, kuinka usein, missä laajuudessa ja millä intensiteetillä asia on esillä Jeesuksen puheissa.


      • Arto T kirjoitti:

        #Alkoholistia pitää tukea pyrkimään tavasta eroon, mutta typerä uhkailu ja toisen luokan kansalaiseksi polkeminen ei auta asiaa. Homous itsessään ei ihmisen elämässä aiheuta samanlaisia ongelmia, jos kaltaisesi, jumalallista rakkautta tihkuvat sielut eivät niitä heille aiheuttaisi.#

        Siis homouteen ei liity aids ongelmia, ei mielenterveysongelmia, ei lyhyitä parisuhdeongelmia taikka päihdeongelmia, tai sitten jos liittyisikin niin annas kun arvaan, ne kaikki ongelmat on tietysti ulkopuolisten vika kun ne ei julista homoille Jumalan siunausta. Myönnät siis että alkoholisteja pitäisi auttaa pääsemään huonosta tavasta irti, myös siinä tapauksessa jos alkoholisti ei näe että hänelle olisi mitään ongelmaa alkoholin käytön suhteen, vaikka ehkä ympärillä olevat niin näkevät. Samalla tapaa myös uskovaiset ja raamatun sana näkevät homouden ihmiselle vahingolliseksi ja sen takia he vastustavat homoutta vaikka homot itse eivät ajattelisi homoutta ongelmana.

        #Lue: On helpompaa olla kivittäjien joukossa, kun muitakin näyttää olevan asialla ja ensimmäinen kivi on jo heitetty. #

        Ketähän sinä haluat heittää kivellä päähän, kaikkia niitä jotka eivät suvaitse tai ajattele niinkuin sinä ajattelet. Omasta mielestäsi sinä olet parempi ihminen kuin esim. uskovainen ja katsot uskovaisia alaspäin.

        Ja eikö heteroilla ole samoja ongelmia: aidsia, mielenterveysongelmia, lyhyitä parisuhteita, päihdeongelmia? Heterousko takaa, ettei tule mitään ongelmia ja tauteja?

        Onko ajateltava sitten niin, että heterot eivät itse näe heidän olevan ongelmissa, mutta ulkopuolinen näkee? Tosin ei heterous ja homous niitä vaivoja aiheuta, vaan elämä yleensä. Homoille muiden huono suhtautuminen aiheuttaa eniten mielenterveysongelmia, heterot pääsevät helpommalla.


      • asioista perillä
        helsinkijokkeri kirjoitti:

        Ja eikö heteroilla ole samoja ongelmia: aidsia, mielenterveysongelmia, lyhyitä parisuhteita, päihdeongelmia? Heterousko takaa, ettei tule mitään ongelmia ja tauteja?

        Onko ajateltava sitten niin, että heterot eivät itse näe heidän olevan ongelmissa, mutta ulkopuolinen näkee? Tosin ei heterous ja homous niitä vaivoja aiheuta, vaan elämä yleensä. Homoille muiden huono suhtautuminen aiheuttaa eniten mielenterveysongelmia, heterot pääsevät helpommalla.

        Monella hlbt-ihmisellä mielenterveysongelmat ovat ihan muista syistä kuin siitä ettei saisi "toteuttaa itseään". Se on niin nähty.


    • Arto T

      #Osaatko sanoa, mikä oli se asia, josta Jeesus eniten varoitti?#

      Jaa hyvä kysymys, ehkäpä yksi hyvä ehdotus olisi tämä, ettemme valitsisi valon sijasta pimeyttä. Jeesuksen rinnalla ristillä oli kaksi rikollista, kumpikin oli syyllinen rikoksiin, siitä ei ollut epäilystäkään, silti toinen syyllinen pelastui ja toinen syyllinen ei.

      John. 3:
      19 Ja tuomio on tämä: valo on tullut maailmaan, mutta pahojen tekojensa tähden ihmiset ovat valinneet sen asemesta pimeyden.

      #Ja eikö heteroilla ole samoja ongelmia: aidsia, mielenterveysongelmia, lyhyitä parisuhteita, päihdeongelmia?#

      Niinpä, mutta kysyä voi onko homoseksuaaleilla enemmän kuin heteroseksuaaleilla keskimäärin. Ainakin homojärjestöjen omillakin sivuilla näistä ongelmista puhutaan, etten minä niitä ihan itse ole keksinyt.

      #Homoille muiden huono suhtautuminen aiheuttaa eniten mielenterveysongelmia,#

      Käsittääkseni homoseksuaalit eivät ole uskovaisiltakaan mitään lupia kysyneet kun ovat omia parisuhteitaan perustaneet ja käsittääkseni eivät ole pätkän vertaa perustaneet uskovaisten näkemyksistä asiaan eivätkä ole niitä mielipiteitä kaivanneet. Mutta yllättäen sitten jos tuleekin jotain ongelmia, niin yhtä-äkkiä ulkopuoliset ovat syyllisiä kaikkeen, minusta kovasti ihmeellistä. Ensin ei tippaakaan välitetä muiden mielipiteistä ja sitten taas ongelmien tullessa ulkopuoliset ovat syypäitä kaikkeen.

      • "Yllättäen" ainakin uskova sukuni hylkäsi minut kuultuaan, että olen homo. Onko sinulle koskaan käynyt niin seksuaalisen suuntautumisesi takia? Ei kai, siksi et ymmärrä mitä on homon elämä, kun niin helposti jätetään yksin, ja avioliittokin on estetty.

        Itse kyllä tunnen sekä heteroita, uskovia, että homoja, ja kaikilla ryhmillä on ongelmansa. Onhan niitä klinikoita ja pitkät jonot. Mutta vain homoilla ongelmia tulee enemmän siitä syystä, että heidän sukupuolisesta suuntauksesta ei tykätä. Muuten menee samalla tavalla.

        Miksi homojen olisi pitänyt kysyä uskovilta jotain lupia? Eikö Raamattu saa sen määrittää, eikä uskovat? Uskovat kun haluavat määräillä vähän liikaa miten toisten tulee elää. Raamattu, Jumala eikä Jeesus kiellä elämästä homona ja lesbona.


      • Lisää pohdittavaa

        Niinpä. Eikö Jeesuksen aikana ollut paljon niitä, jotka luulivat pimeyttä valoksi? Omatoimipelastujia, ilman nöyryyttä taivasjonossa etuilijoita. Kyllä tällaisena päivänä kannattaa luottaa Jeesukseen eikä omaan synnittömyyskykyynsä:)


      • Arto T
        helsinkijokkeri kirjoitti:

        "Yllättäen" ainakin uskova sukuni hylkäsi minut kuultuaan, että olen homo. Onko sinulle koskaan käynyt niin seksuaalisen suuntautumisesi takia? Ei kai, siksi et ymmärrä mitä on homon elämä, kun niin helposti jätetään yksin, ja avioliittokin on estetty.

        Itse kyllä tunnen sekä heteroita, uskovia, että homoja, ja kaikilla ryhmillä on ongelmansa. Onhan niitä klinikoita ja pitkät jonot. Mutta vain homoilla ongelmia tulee enemmän siitä syystä, että heidän sukupuolisesta suuntauksesta ei tykätä. Muuten menee samalla tavalla.

        Miksi homojen olisi pitänyt kysyä uskovilta jotain lupia? Eikö Raamattu saa sen määrittää, eikä uskovat? Uskovat kun haluavat määräillä vähän liikaa miten toisten tulee elää. Raamattu, Jumala eikä Jeesus kiellä elämästä homona ja lesbona.

        #"Yllättäen" ainakin uskova sukuni hylkäsi minut kuultuaan, että olen homo. Onko sinulle koskaan käynyt niin seksuaalisen suuntautumisesi takia?#

        Ei tuon asian takia että olisin homo, mutta uskoni takia olen kyllä suvun musta lammas ja ainakin osaksi suvun hylkäämä. Kuitenkin minun uskoni on minut kantanut senkin yli.

        #avioliittokin on estetty.#

        Jeesus määritteli raamatussa avioliiton miehen ja naisen väliseksi liitoksi, siksi ei avioliittoon solmita kahta samaa sukupuolta olevaa ihmistä jos tuota nyt tarkoitat.

        #Mutta vain homoilla ongelmia tulee enemmän siitä syystä, että heidän sukupuolisesta suuntauksesta ei tykätä.#

        Minä muistelen että monissakin medioissa suureen ääneen julistetaan että onni löytyy kun vain rohkeasti lähdet totetuttamaan niitä omia seksuaalisia taipumuksia ja suureen ääneen nauretaan esim. raamatun varoituksille tai kirjoituksille, mutta sitten jos ongelmia tuleekin, niin yllättäen vasta siinä vaiheessa keksitäänkin että ongelmat onkin niiden ulkopuolisten syy jotka ei meidän elämäntapaamme hyväksy. Uskovaisten näkökulmasta se on ongelmien syy että yleensäkin lähdetään toteuttamaan Raamatun ja Jumalan sanan vastaista elämäntapaa, ei se että ulkopuoliset ei hyväksy tuota elämäntapaa.

        #Jumala eikä Jeesus kiellä elämästä homona ja lesbona. #
        Jeesus ei missään tapauksessa hyväksynyt seksuaalista haureutta, mitä avioliiton ulkopuolinen seksuaalinen kanssakäyminen olisi, ei heteroseksuaalista haureutta eikä homoseksuaalista haureutta.

        #Eikö Jeesuksen aikana ollut paljon niitä, jotka luulivat pimeyttä valoksi? Omatoimipelastujia, ilman nöyryyttä taivasjonossa etuilijoita. Kyllä tällaisena päivänä kannattaa luottaa Jeesukseen eikä omaan synnittömyyskykyynsä#

        Niin Jeesus puhui kapeasta tiestä jonka vain harvat löytävät ja laveasta tiestä joka vie kadotukseen ja sillä tiellä useimmat valitettavasti ovat, ensimmäinen asia on kai miettiä olenko minä lähtenyt Jeesusta seuraamaan sille kapealle tielle, vai olenko edelleen lavealla tiellä. Voi miettiä esim. onko minun elämässäni hetki jolloin olen sanonut että Jumala haluan lähteä sinua seuraamaan, vie minut minne haluat, minä haluan antaa koko elämäni sinun käsiisi. Onko minun elämässäni hetki jolloin olen siirtynyt kuolemasta elämään ja lähtenyt Jumalaa seuraamaan, vai olenko minä edelleen oman tahdon tiellä.


      • Arto T kirjoitti:

        #"Yllättäen" ainakin uskova sukuni hylkäsi minut kuultuaan, että olen homo. Onko sinulle koskaan käynyt niin seksuaalisen suuntautumisesi takia?#

        Ei tuon asian takia että olisin homo, mutta uskoni takia olen kyllä suvun musta lammas ja ainakin osaksi suvun hylkäämä. Kuitenkin minun uskoni on minut kantanut senkin yli.

        #avioliittokin on estetty.#

        Jeesus määritteli raamatussa avioliiton miehen ja naisen väliseksi liitoksi, siksi ei avioliittoon solmita kahta samaa sukupuolta olevaa ihmistä jos tuota nyt tarkoitat.

        #Mutta vain homoilla ongelmia tulee enemmän siitä syystä, että heidän sukupuolisesta suuntauksesta ei tykätä.#

        Minä muistelen että monissakin medioissa suureen ääneen julistetaan että onni löytyy kun vain rohkeasti lähdet totetuttamaan niitä omia seksuaalisia taipumuksia ja suureen ääneen nauretaan esim. raamatun varoituksille tai kirjoituksille, mutta sitten jos ongelmia tuleekin, niin yllättäen vasta siinä vaiheessa keksitäänkin että ongelmat onkin niiden ulkopuolisten syy jotka ei meidän elämäntapaamme hyväksy. Uskovaisten näkökulmasta se on ongelmien syy että yleensäkin lähdetään toteuttamaan Raamatun ja Jumalan sanan vastaista elämäntapaa, ei se että ulkopuoliset ei hyväksy tuota elämäntapaa.

        #Jumala eikä Jeesus kiellä elämästä homona ja lesbona. #
        Jeesus ei missään tapauksessa hyväksynyt seksuaalista haureutta, mitä avioliiton ulkopuolinen seksuaalinen kanssakäyminen olisi, ei heteroseksuaalista haureutta eikä homoseksuaalista haureutta.

        #Eikö Jeesuksen aikana ollut paljon niitä, jotka luulivat pimeyttä valoksi? Omatoimipelastujia, ilman nöyryyttä taivasjonossa etuilijoita. Kyllä tällaisena päivänä kannattaa luottaa Jeesukseen eikä omaan synnittömyyskykyynsä#

        Niin Jeesus puhui kapeasta tiestä jonka vain harvat löytävät ja laveasta tiestä joka vie kadotukseen ja sillä tiellä useimmat valitettavasti ovat, ensimmäinen asia on kai miettiä olenko minä lähtenyt Jeesusta seuraamaan sille kapealle tielle, vai olenko edelleen lavealla tiellä. Voi miettiä esim. onko minun elämässäni hetki jolloin olen sanonut että Jumala haluan lähteä sinua seuraamaan, vie minut minne haluat, minä haluan antaa koko elämäni sinun käsiisi. Onko minun elämässäni hetki jolloin olen siirtynyt kuolemasta elämään ja lähtenyt Jumalaa seuraamaan, vai olenko minä edelleen oman tahdon tiellä.

        En oikein usko, että homoilla on sen enempää Raamatun ja Jumalan vastainen elämäntapa kuin muillakaan. Se kaita tie kun on sen verran kaita. Silti muita ei ole alettu sen takia syrjimään.

        Esimerkiksi minä, vaikka olisin hetero (elin kyllä heteroelämääkin), niin silti tekisin hommia lepopäivinä, en kävisi katsomassa vankeja, ja laskisin naiset ja lapset lukumäärään, pitäisin liian pitkää tukkaa, en myisi omaisuuttani, antaisin naisten puhua seurakunnissa. Tilanteeni pysyisi siis aivan samana, vaikka tässä ja nyt alkaisin olemaan hetero.

        Jeesus määritti avioeron mahdollisuutta, ei homoliittojen. Ja minulla on sellainen tunne, että Jumala hyväksyy homoliitotkin, koska hyväksyi kaikki ihmisten keksimät avioelämät. Ja siinä oli myös kahden miehen tekemä liitto keskinäisen rakkautensa tähden. Mutta Raamatussa olevat mallit eivät ole meillä käytössä, koska niitä paheksutaan. Meillä on käytössä ainoastaan miehen ja naisen välinen avioliitto, joka on myös Raamatussa.

        Ja "seksuaalista haureutta" Jumalan suosimista miehistä harrastivat ainakin minun mittapuun mukaan ainakin Jaakob, Aabraham, Daavid ja Salomon. Heillä oli vaimoja, sivuvaimoja, ja orjien kanssa tehtyjä lapsia. Ei homoliitot nyt sen haureellisimpia voi olla, jos avioliittokin olisi. Eli älä hyvä ihminen asetu Jumalan asemaan pannen hänet syrjään.


    • Arto T

      #Ja "seksuaalista haureutta" Jumalan suosimista miehistä harrastivat ainakin minun mittapuun mukaan ainakin Jaakob, Aabraham, Daavid ja Salomon. Heillä oli vaimoja, sivuvaimoja, ja orjien kanssa tehtyjä lapsia.#

      Niinpä, mutta Jeesuksen opetuksen perusteella se ei ollut Jumalan alkuperäinen tarkoitus, vaan Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. Eri syistä nämä ihmiset ajautuivat esim. moniavioisuuteen, Aabraham siksi koska hänen vaimonsa ei saanut lasta ja perillistä, Aabrahamin vaimo antoi orjattarensa aabrahamille sivuvaimoksi jotta tämä saisi perillisen sitä kautta, mutta ei se ollut Jumalan suunnitelma eikä siunauksen tie, Aabrahamin lapset taistelevat vielä tänäkin päivänä. Jaakob ajautui moniavioisuuteen petoksen kautta, kuningaat taas ottivat itämaiseen tapaan vapauksia tällä alueella, mutta jos katsotaan näiden kuningaiden elämää kokonaisuutena, niin juuri tämä asia koitui heille vahingoksi, Daavidin lapset kävivät jatkuvia valtataisteluita jopa isäänsä vastaan. Salomo eksyi pois oikealta tieltä juuri ulkomaisten vaimojen ohjaamana.


      #En oikein usko, että homoilla on sen enempää Raamatun ja Jumalan vastainen elämäntapa kuin muillakaan.#

      Tässä olet osittain oikeassa, kyllä myös heteroseksuaalinen haureus on syntiä ja Jumalan tahdon vastainen asia. Mutta erehdyt siinä että Jumalan tuomiolla aikanaan riittäisi se että mustamaalaa toisia ja sanoo että minä en ole sen syntisempi kuin tuo toinenkaan, täällä kenties selviämme virheistämme niin, mutta ei Jumalan tuomiolla, koska jo jokainen on rikkonut ainakin sen kadotustuomion verran.

      #Tilanteeni pysyisi siis aivan samana, vaikka tässä ja nyt alkaisin olemaan hetero.#

      Niin enhän minä niin sanonut että sillä pelastuu kun alkaa olemaan hetero, jos todella haluat muuttaa elämäsi ja lähteä kulkemaan sitä kapeaa tietä, niin etsi Jumala, Etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan, jos todella löydät Jumalan ja haluat lähteä häntä seuraamaan, niin silloin sinä olet sillä kaidalla tiellä ja pelastut ja sillä tiellä myös sinun elämäsi muuttuu. mutta suurempi kysymys on siinä haluatko sinä etsiä Jumalaa vai haluatko vain jatkaa oman tahdon tietä eri tekosyihin vedoten?

      • helsinkijokkeri

        Olen kuulepa jo Raamattua lukemalla todennut, että ei Jumalaa voi löytää. Hänhän asui Jerusalemissa, joten hän oli siis ihminen, joka on kaiken järjen mukaan jo kuollut. Siksi hän on pysyvästi piiloissa, kun Raamatussa oli koko ajan häärimässä.

        Se selittää myös sen miksi uskovat eivät erotu edes ateisteista Jeesuksen silmissä: merkit eivät näy; kukaan ei paranna sairaita panemalla kädet päälle, ei voi juoda myrkkyjuomaa, ei tunnista pahoja henkiä ja aja niitä pois. Mutta sekä muut että uskovat vovati puhua uusilla kielillä ja käsitellä käärmeitä.

        Ja ei tarkoitus ollut "mustamaalata" ketään, vaan todeta, että Raamatussa on kaikenlaisia suhteita, ja harvempi tässä kykenee Raamatun käskyjen mukaan elämään. Nämä ovat siis raakoja tosiasioita Edes Raamatun mukaiset perhesuhteet eivät meille kelpaa. Kyse on kaiketi siitä, että Raamattu kertoo aivan liian kaukaisesta ajasta, joka on meille vierasta.

        Minun "oma tahto" on pitää eräs perhe taloudellisessa turvassa, ja auttaa heitä kaikin tavoin, olla myös kumppanillenikin turva, että hän olisi onnellinen, ja elää tämä elämä siten, että olisin hyödyksi. Se riittää minulle, eikä ole edes "tekosyy".

        Ja Jumalan "alkuperäinen tarkoitus" oli antaa miehelle sopivaksi avuksi joku eläin, mutta "sopivaa apua ei löytynyt". Mutta tosiaan on sekä miehiä että naisia, mutta se ei tarkoita muuta: miehet ja naiset ovat muodostaneet erilaisia suhteita jo Raamatun ajoista alkaen. Meilläkin tämä nykyien avioliittomalli on 1500- luvulta, sitä ennen homotkin solmivat liittoja.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe