Jumala ei siunaa adventtikirkon ylioppilaita

Jälleen julkaistiin uudet tilastot lukioista ja adventtikirkon lukio löytyi sijalta 319, sekä kirjoittaneiden oppilaiden numeroiden keskiarvo oli laskenut -7,1 prosenttia.

Joten koettaako Jumala kertoa adventtikirkolle, että opiskelu on turhaa ja Jumala koettaa saada opin pysymään poissa adventtikirkon ylioppilaiden päistä?

Vai onko tässäkin niin, että Jumalaa ei vain kiinnosta nämä siunaushommelit yhtään, kun hänellä on niin hirveä kiire siellä taivaan temppleissä ynnätä syntejä, niin siinä unohtuu suojella ainoa oikean seurakunnan kirkkoja Balkanilla, sekä siunata oman ainoa lahkon ylioppilaita heidän koitoksissaan?

18

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vai onko tämä Saatanan juonia, kun nuo maalliset koulut pärjäävät niin hyvin, että Saatana haluaa fiksuja ihmisiä omikseen?

      Ja tietenkin kauhein saatana evoluutio ja muut Saatanan juonet pääsevät kunnolla jylläämään, niin Jumala haluaa pitää omansa niistä pippaloista kaukana?

      Tai jos Jumala haluaa taas hukuttaa ja tappaa kaikki suuren tulvan avulla, niin pölkkypäät kelluvat turvaan, niin jospa siinä olisi salaisuus?

      • höpölöpö

        Olet typerys.


    • Ei bushmanni ole typerys, vaan sinun höpölöpön lahkosi on niitä typeryksiä pullollaan ja sen todistaa mm. Suomen koulujen/lukioiden vuoden 2014 välinen vertailu.
      Osa lahkojen johtajista on sen verran kuitenkin rahan ja mammonan päälle ymmärtäväisiä, että osaavat käyttää lahkojensa typeryyksiä hyväkseen kaikin keinoin mitään keinoja kaihtamatta.

      • höpönlöpön

        Olet umpityperä.


    • Jalostus?

      Tuo Toivonlinnan lukiohan on ollut aina ihan surkeimmilla pakoilla hännän huippuna. Kun pääoppiaine ilmeisesti on adventismi... En ymmärrä, miksi vähänkään lastensa opiskelumenestyksestä kiinnostuneet vanhemmat voivat laittaa jälkikasvunsa tuollaiseen surkeaan kouluun!? Tulipaloadventistien aikoinaan perustama, ettã eivät vaan lapset ja nuoret saa vaikutteita muualta yhteiskunnasta ja että adventismi Suomessa ylipäätään pysyy hengissä. Ainoa keino siihen oli/on pitää adventistikotien lapset "ruodussa" ja lähettää ko. kouluun naimaehdokasta kohtaamaan. Joku serkkuhan se sitten sieltä puolisoksi otetaan. Ja sitten taas lisäännytään sukulaisten kesken ties miten monennella vuosikymmenellä jo peräkkäin; jospa huono menestys onkin tämän sisäsiittolan geeniperimän eli epäterveen geenikasautuman tulosta?

    • ---)jospa huono menestys onkin tämän sisäsiittolan geeniperimän eli epäterveen geenikasautuman tulosta?(---

      Osittain varmaan sitäkin, mutta suurimmalta osaltaan huono koulupärjääminen johtuu opetuksen tasosta ja epäpätevistä opettajista.
      Pääset helposti Toivonlinnaan opettajaksi, kunhan olet ollut jonkun vuoden esim. Newbold Gollegessa lukemassa adventistista teologiaa pedonmerkkeineen ja sunnuntailakeineen ja kuulut lahkoon sekä kumarrat syvään lahkosi pastoreiden edessä, vaikka mieli ei tekisikään.
      Ei ole siis kovin vaikea arvata, että miksi oppilaat eivät pärjää ja opettajien on pakko katsoa oppilaidensa tietämättömyys läpi sormiensa. Syy on nimittäin opettajissa itsessään ja siksi he eivät voi vaatia oppilailtaankaan suuria.

      • Mätää touhua

        Mutta kuinka kaheleita ovat sitten nämä vanhemmat, jotka laittavat lapsensa tuohon kouluun pilaantumaan? Vai onko siellä heikommalle oppilasainekselle lempeä adventisminsisäinen kohtelu ja kokeiden arvostelu? Siksikö karmea totuus tulee usein ilmi vasta yo-kokeissa?


      • Aaaargh...

        Tämä oli jo varmaan seitsemästoista kerta. Ja siksi tässä ei ole mitään henkilökohtaista.

        Se on Newbold College, ei Newbold Gollege.

        Gollegen porukka pesee hampaansa Golgatella ja käy Roomassa katsomassa Golosseumia.

        Periaatteessa Toivonlinnan pitää noudattaa yleisiä muodollisia opettajien pätevyysvaatimuksia, koska se saa (vai saako enää?) valtionapua. Epäpäteviä voidaan käyttää, jos ei ole päteviä hakijoita. Heidän palkkauksensa vastaa sitten sitä pätemättömyyttä.

        Toivonlinnan opettajien palkkaukseen liittyy muuten jännä historia, jossa pikku valehtelu on pyhitetty sillä, että totellaan enemmän Adventtikirkon pääkonferenssin ohjeita kuin Suomen valtiota, vaikka jälkimmäiseltä saatavan tuen ehtona oli valtion palkkataulukon noudattaminen. Homma hoitui kätevästi lähettämällä opetusministeriölle paperi, jossa todettiin, että joojoo noudatettu on. Mitäs pikku valheista, kun Herran työtä tehdään.

        Tähän liittyi myös se, että henkilökunnalta vähennettiin kymmenykset ennen veroja. Tämän vastineeksi oli sitten tarjolla luontaisetuja, kuten varsin edullinen asunto. Jos ei suostunut valehtelurumbaan mukaan, joutui maksamaan huomattavasti enemmän vuokraa asunnostaan.


    • luonnollista

      Tottakai kohtelu on adventistien ylläpitämässä koulussa puolueellista ja opettajat suosivat arvosanoilla heikompilahjaista pastorin lasta kuin esim. mitäntöntä rivijäsenen jälkikasvua. Määräys on annettu "ylhäältä".

      • Mätää touhua

        Tja, kun se pastorin lapsikin sitten joutuu yo-kokeissa tosipaikan eteen, niin ei tule edes Ellen ressukan avuksi...


    • siniorvokki12

      Omakohtaisesta kokemuksesta (tosin jo jokunen vuosi sitten) voin sanoa, että suurimmalla osalla Toivonlinnan opettajien ammattitaidossa ei ole kehumista ja lieneekö kaikilla edes opettajien pätevyyttä. Valvookohan tätä kukaan?

      • näin se vain on

        Opetusministeriö.


    • todistus

      Kuinka monta kertaa opetusministeriöstä tehdään tarkastuskäyntejä esim. Toivonlinnaan?
      Miten valvonta toimii?

      Toivonlinnan koulu on todellakin aivan turha ja jopa vaarallinen ja ihmisiä kieroon kasvattava laitos. Siitä minulla on henkilökohtainen vankka kokemus entisenä Toivonlinnan oppilaana.
      Adventtikirkon pastorit ottavat seurakunnissaan lasten vanhempia juttusilleen ja kehoittavat heitä laittamaan lapsensa Toivonlinnaan kouluun.
      Keväisin jo aloitetaan hillitön mainoskampanja Toivonlinnan puolesta.
      Pastorit kertovat, että Toivonlinna on ihana paikka ja parempi kuin mikään muu koulu ja siksi lapsen kannattaa käydä Toivonlinnan koulua.

      Valheet esitetään vain siksi, että sekä vanhemmat että lapsi saataisiin pysymään lahkolle uskollisina ja siksi Toivonlinnaa kehutaan maasta taivaaseen, vaikka sitten satuja kertoen.

      Toivonlinna ei edusta mitään myönteistä, tiedän sen kokemuksesta, koska oman kokemukseni perusteella sekä Toivonlinnassa itse opiskelleena, että tavallisessa kunnallisessa koulussa lukion suorittaneena voin sen rehdisti tuoda esiin. Mikäli olisin Toivonlinnasta kirjoittanut ylioppilaaksi, olisin varmuudella ollut myös itse sitä Suomen koulujen häntäpäätä vertailussa.

    • Se on täytetty

      No, ainakin benedin tyttäret kaikki kolme ovat maistereita jokainen,
      Topilassa käyneitä. Nuorin , joka ei ole vähäisin puhuu sujuvasti 7 kieltä.. Seitsemäs on tämä Jumalan sanan kieli,

      Ja heidän setänsä tohtoreita, professoreita, insinöörejä melkein jokainen
      Ei kaiketi se nyt vaikeaa lyödä laudalta maailman viisaus niekat,
      mutta mitä se hyödyttää

      Valheentyötähän on tehnyt maallisten tohtorien .. valheen kynä.. tottakin on siteeksi
      joukossa, että rakennus pysyy kasassa. Sillä lailla sano Tarvajärvikin

    • milloinka niin?

      En tiennytkään, että Toivonlinnassa voi lukea itsensä ihan maisteriksi?
      Jaa tarkoitit uimamaistereita.
      Olisit heti kertonut.

      • Toivonlinnasta saatu ylioppilastutkinto kelpaa yliopistoihin pyrkimiseen. Siellä sitten voi lukea itsensä ihan maisteriksi. Arbeit macht meister, kuten teutooneilla on tapana sanoa.

        Toivonlinnassa ei ollut minun aikanani ainakaan tarjolla uimamaisterin tutkinnon suorittamista. Kallioniemessä niitä uimakurssituksia sen sijaan järjestettiin.


    • Vanhin

      On teilläkin tarinat.

      Toivonlinnan tulos tietenkin vaihtelee. Koulu on pieni, vuosiluokat pieniä. Vaihtelu on oletettavaa. Lisäksi pääsykynnys on suurin piirtein niin alhaalla kuin voi olla. Kaikki otetaan.

      Opetussuunnitelma on lukion opetussuunnitelma. Oppikirjat lukion oppikirjoja. Opettajat pääsääntöisesti päteviä, eihän virkoja voi edes antaa epäpätevälle. Useimmat opettajat ihan hyviä, jotkut kohtalaisia ja voi joukkoon sopia joku erinomainenkin.

      Tietenkin koulu on adventistien koulu, mutta uskontotuntien määrä ei enää ole, mitä se joskus oli ja niiden sisältökin on toinen. Kyseessä aivan eri instituutio kuin se muutaman vuosikymmenen takainen, jota jotkut tämän palstan valittajista kävivät. Nykyinen Toivoninna on paljon avoimempi myös kaikelle, mikä on yleiskristillistä. Jotkut tykkäävät paikasta, jotkut eivät. Kenenkään ei (toivottavasti) ole siellä pakko olla. Juuri yksi 15 vuotias, joka on käynyt vuoden Toivonlinnaa hehkutti kuinka paikka ja toiminta siellä on aivan mahtava ja kaverit upeita, vaikka lähti kouluun hyvin aralla mielellä ja epäillen. Sellaisiakin löytyi. Koululla on myös uusi rehtori. Aika katsoa, miten uusi luuta lakaisee.

    • Ei Toivonlinnalle

      Toivonlnna on kaikinpuolin tylsistyttävä ja lamaannuttava laitos, josta valmistuu, jos valmistuu vain vätyksiä.
      Se on koettu ja nähty.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1980
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. 46
      1148
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe