Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vasemmistoliitosta...

poksi

Vasemmistoliitto vastustaa keinottelua, hyvä, mutta tarkastelkaamme asiaa tarkemmin. Mitä keinottelu on? Keinottelua on esim. päiväkauppa osakkeilla. Kun keinottelija ostaa osakkeita, niin hän työllistää välittäjää, joka työllistää siivoojia, lounasravintolan työntekijöitä, autokauppiaita, polttoainekauppiaita jne... Sama tapahtuu myös kun keinottelija myy osakkeita.
Keinottelulla on siis työllistävä vaikutus, ihmiset saavat töitä ja maksavat veroa!
Vuoden lopussa keinottelija maksaa veroa voitoistaan ja valtio saa verotuloja. Päiväkauppa on lievää plus-summapeliä, kun jakaa vuosituloksen 365:llä ja kertoo p/e-luvulla niin saadaan potti, josta spekuloijat kilpailevat. Käytännössä päiväkauppa on nollasummapeliä, joka työllistää paljon ihmisiä ja josta valtio saa veroja! Osa pelureista voittaa, osa häviää. Iki-holdarit istuvat ikuisesti pottiensa päällä maksamatta koskaan veroa, koska verovelka realisoituu vain myydessä. Lisäksi keinottelijat lisäävät osakkeiden likviditeettiä, tosin vain jo ennestään likvidien osakkeiden kohdalla ja alentavat kaupankäyntikustannuksia. Keinottele on siis hyödyllistä!

3

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poksi

      Lisätietoa:
      Ei pörssi rikastuta yhtään summana. Jos pörssi rikastuttaisi, niin yhteiskunta voisi perustaa pörssejä ja alkaa keinottelemaan, niin kenenkään ei tarvitsisi käydä töissä. Jos joku haluaa vaikkapa myydä 1000 kpl Metsoa, niin hinta on heti selvillä ja aika oikea, koska markkinat ovat olemassaolevan tiedon mukaan ajateltuna aika oikeassa hinnan suhteen. Lisäksi kauppa käy tosi kätevästi n. 10-30 sekuntia vie kauppa toteuttaa. Jos osakkeita alkaisi myydä esim hesarin myydään osakkeita palstalla, niin ei voisi tietää oikeaa hintaa ja kaupankäynti olisi hankalaa. Lisäksi hajauttaminen on helpompaa.

    • 77777777rrr333333333
    • Mopsit

      Poksi, etkö ymmärrä naurettavuuttasi kun itse asetat kysymyksen ja vastaat siihen ?
      En tunne Vasemmistoliiton ideologiaa, mutta voin kuvitella että mitä he tarkoittavat keinottelulla. Jos olisin haittapuolien esittäjä niin esimerkkinä käyttäisin seuraavaa:

      Keinottelua on esim. kaupankäynti kiinteistöillä. Kun keinottelija ostaa ja myy rajallista hyödykettä kiinteistöä hän aiheuttaa markkinoilla tarjonnan ja kysynnän epätasapainon, jolloin kohteen arvo nousee tarpeettomasti. Kolmen kaupan jälkeen kun jokainen haluaa vain 10% voittoa, on alunperin 200 teuron kiinteistö noussut arvoon 266 tuhatta. Kiinteistön todellinen käyttöarvo ei ole noussut, mutta nyt nuoripari ostaakin asuntonsa 66 tuhatta kalliimmalla, jonka lisäsumman säästääkseen tulee heidän tehdä tavallista palkkatyötä arviolta 66 kuukautta eli yli 5 vuotta.
      Voidaan toki sanoa että keinottelijat lisäävät kiinteistöjen likviditeettiä, mutta samoin kuin osakkeissa myös kiinteistöt palaavat lopulta oikeaan ja todelliseen käyttöarvoonsa. Lopulta keinottelusta eli todellisen arvon keinotekoisesta manipulaatiosta kysynnän avulla ei ole mitään hyötyä, mutta sen haittavaikutukset ovat pysyviä.
      Eli suositukseni sinulle on että jatka opiskeluasi, hanki laajempi maailmankuva ja kenties kehityt siten että saat aikaiseksi realistisen kirjallisen talouskuvauksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe