Jehovan todistajien takinkääntely (viuh-vauh :)

KATin haamu

Täällä on mielenkiintoinen historiikki Jehovan todistajien mielenmuutoksista.
Välillä evoluutio on ok, välillä sijalla on luominen sitten osan luomisen töistä annetaan superevoluutiolle.. :D:D:D

http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?t=3053#p53056

"1) 60 vuotta evoluutiota
C.T. Russell kuten seuraajansa J.F. Rutherford saivat Jehovalta tiedon siitä, että koko nykyinen eläinkunta oli saanut alkunsa evoluution kautta siten, kuin tiede asian esittää. Vain ihminen oli luotu. Heidän tuottamissa vahoissa kirjoissa on evoluutiota seikkaperäisesti selostettu.

2) 50 vuotta ei evoluutiota
Knorrin noustua valtaan hänen oraakkelinsa F. Franz sai Jehovalta uutta valoa. Eläinkuntamme olikin luotu tällaisenaan 6. luomispäivänä. Minkäänlaista evoluutiota ei ole milloinkaan tapahtunut.
..
3) 20 vuotta superevoluutiota
Saavuttaessa -90 luvulle joku laskutaitoinen hallintoelimen jäsen tajusi, ettei nuo eläimet voineetkaan mitenkään mahtua arkkiin. ...
.. vaan nykyinen eläinkunta kehittyi noin paristasadasta kantamuodosta muodostaen vedenpaisumuksen jälkeen superevoluution avulla nykyisen parinkymmenen tuhannen eläinlajin kirjon.
....
".. "missä ovat kaikki välimuodot, pitäisihän niitäkin olla".
Siirryttäessä kolmosvaiheeseen koko kysymys päätettiin unohtaa, sillä superevoluutiota automaattisesti seuraava tuhansien välimuotojen syntyminen ja katoaminen (esim. ilveksen ja tiikerin yhteinen kantamuoto) vain 4000 vuotta sitten on hieman hankala asia selitettäväksi jopa heille."

18

292

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lukijainen

   Noin se mtk edistyy tieteen kanssa rinta rinnan.

   • Puolimutkateisti

    "Noin se mtk edistyy tieteen kanssa rinta rinnan."

    Onpas jännää nähdä mikä Jehovien todistajien lajiensynnyn hörhöilymalli v4.0 ellei sitten se tuuri tempaus ehdi tulla ennen sitä.


   • "Noin se mtk edistyy tieteen kanssa rinta rinnan."

    Näyttää edistyvän lähinnä vain uninäyillä ja hallusinaatioilla:

    "C.T. Russell kuten seuraajansa J.F. Rutherford saivat Jehovalta tiedon siitä, että koko nykyinen eläinkunta oli saanut alkunsa evoluution kautta siten, kuin tiede asian esittää."

    "Knorrin noustua valtaan hänen oraakkelinsa F. Franz sai Jehovalta uutta valoa."

    "Saavuttaessa -90 luvulle joku laskutaitoinen hallintoelimen jäsen tajusi, ettei nuo eläimet voineetkaan mitenkään mahtua arkkiin"


  • ei ketään

   ketä kiinnostaa

   • Jokaista toimivat aivot omaavaa palstan lukijaa. Ei siis varmaankaan sinua.


   • juutas käkriäinen

    Luulisi ainakin jehovan todistajia kiinnostavan


  • yrk

   Miten ihmeessä jehovan todistajista puhuminen kuuluu tänne?
   Oletko tulossa hassuksi?

   • Sitä minäkin olen ihmetellyt, mutta kun jyrtsi on kymmenet kerrat täällä esitellyt jehovaoppia ihailevansa, niin kai se sitten kuuluu.

    Tämä avaus taas kuuluu jo yksin siksi, että se kertoo jehovien suhtautumisesta kreationismiin (palstan aihe) ja evoluutioon (ei palstan aihe, mutta kreationistien tahdosta silti puhutuin teema).


   • Oh, suo anteeksi jyrtsi, en heti tajunnut että se olit taas sinä, mutta muiden viestiesi kellonaikoja katsomalla asia selvisi heti.


   • KATin haamu

    y: "Miten ihmeessä jehovan todistajista puhuminen kuuluu tänne?"

    Keskustelu-alueen otsikossa on "kreationismi ja.."
    Jehovan todistajilla on nykyään oma luonnontieteen ja evoluution vastainen luomisoppinsa eli kreationismi-oppinsa (joka kuitenkin pitkälle samanlainen kuin muillakin nykyään), niin tokihan se kuuluu.

    En ymmärrä miksi vastustat tätä. Onko täälllä muka joku kreationismi-lahkon monipoli johon muut ei saa tulla ? Täh ?


   • Puolimutkateisti
    KATin haamu kirjoitti:

    y: "Miten ihmeessä jehovan todistajista puhuminen kuuluu tänne?"

    Keskustelu-alueen otsikossa on "kreationismi ja.."
    Jehovan todistajilla on nykyään oma luonnontieteen ja evoluution vastainen luomisoppinsa eli kreationismi-oppinsa (joka kuitenkin pitkälle samanlainen kuin muillakin nykyään), niin tokihan se kuuluu.

    En ymmärrä miksi vastustat tätä. Onko täälllä muka joku kreationismi-lahkon monipoli johon muut ei saa tulla ? Täh ?

    "y: "Miten ihmeessä jehovan todistajista puhuminen kuuluu tänne?""

    Jyrtsiä a.k.a lukumiestä ottaa kupoliin kun hänen hörhölahkoaan morkataan ja tuodaan esille Jehovan todistajien typeryydet ja väärinkäytökset.


  • alfa123om222

   1. Aluksi katsottiin, että kun raamatussa sanotaan MAA TUOTTI KEDON ELÄIMET, että kysessä on sama asia kuin evoluutio. Ei vain tiedetty evoluutioteorian koko sisältöä. Sehän on salakujetettu tuhoisa harhaoppi, joka on alkuperäisessä muodosssaa antiikin kirjassa: Lucretius: Maailmankaikkeudesta.

   2. Tämä on yhä vallalla oleva käsitys kun sanotaan: JA KUUDENTENÄ PÄIVÄNÄ HÄN PÄÄTTI LUOMISTYÖN, NÄIN TULIVAT - VALMIIKSI- KAIKKI. Eli käsitetään, että Jehova loi kuudentena päivänä myös kaikki tulevaisuuden oliot ja tapahtumat. Eli esimerkiksi on oikein sanoa, että minut on luotu kuudentenä päivänä 4220 eKr eikä suinkaan 1960-luvulla jKr. Olen siis todellisuudessa symbolisesti 6234 vuotta vanha.

   3. Tämä käsitys on otettu raamatun ulkopuolelta. Vaikka toisin väitetään on Jehovan todistajien opeissa käsityksiä myös muista uskonnoista esim. islamista ja hindulaisuudesta. Russell on esittänyt teesin, että tarvitaan shokeeraavia pyramidiopin kaltaisia oppeja, jotta vältetään vajoaminen pimeyteen. Noiden oppien pitää olla kuvitettuja ja viihdyttäviä.

   • KATin haamu

    Minulla on Oulun rutherfordilaislahkon kirja 1900-l aivan alusta ja siitä laskin jotain 9 pyramidia. Hannu Karttusen tähtititieteen historian oppikirja Vanhin Tiede mainitsee myös näiden Jeh. todistajien esi-isien hurahduksen pyramidiuskoon. Uskoivat Gizan pyramidin mittasuhteiden sisältävän tärkeitä lukuarvoja..


  • lukumies

   Duoda duoda, kun nyt ovat paikalla kaikki JT- asiantuntijat Ex-jt Repe mukaanlukien, niin voisiko joku kertoa että mikä onkaan Jt:n nykyinen käsitys evoluutiosta ja Genesiksestä. Sillä tiedolla taitaapi olla hiukan enemmän merkitystä kuin sata vuotta vanhoilla partasuiden mielipiteillä.

   • Tottahan sinä oman lahkosi opeista olet perillä...


   • Puolimutkateisti
    kekek-kekek kirjoitti:

    Tottahan sinä oman lahkosi opeista olet perillä...

    "Tottahan sinä oman lahkosi opeista olet perillä..."

    Aivan.


   • Luepas jyrtsi vielä uudestaan tuo avauksen linkki.

    >Sillä tiedolla taitaapi olla hiukan enemmän merkitystä kuin sata vuotta vanhoilla partasuiden mielipiteillä.

    Onpa mukavaa huomata, että sinäkin olet halukas jättämään Darwinin ja monet muut modernin tieteen pioneeriaikojen nimet osin vanhentuneine (ja osin yhä paikkansapitävine) käsityksineen tieteen menneisyyteen ja keskittymään vain siihen, mitä vuoden 2014 tiede biodiversiteetin kehityksestä kertoo.


   • kekek-kekek kirjoitti:

    Tottahan sinä oman lahkosi opeista olet perillä...

    Ainakin jyrtsi on osannut sujuvasti linkittää jehovien sivuille. Ehkä hän sitten ei osaa hakea sieltä(kään) tarvitsemaansa infoa ja joutuu kysymään täältä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   16
   3900
  2. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   399
   1392
  3. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   97
   1287
  4. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   434
   1256
  5. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   67
   862
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   50
   770
  7. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   20
   726
  8. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   71
   721
  9. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   177
   721
  Aihe