Jehovan todistajien takinkääntely (viuh-vauh :)

KATin haamu

Täällä on mielenkiintoinen historiikki Jehovan todistajien mielenmuutoksista.
Välillä evoluutio on ok, välillä sijalla on luominen sitten osan luomisen töistä annetaan superevoluutiolle.. :D:D:D

http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?t=3053#p53056

"1) 60 vuotta evoluutiota
C.T. Russell kuten seuraajansa J.F. Rutherford saivat Jehovalta tiedon siitä, että koko nykyinen eläinkunta oli saanut alkunsa evoluution kautta siten, kuin tiede asian esittää. Vain ihminen oli luotu. Heidän tuottamissa vahoissa kirjoissa on evoluutiota seikkaperäisesti selostettu.

2) 50 vuotta ei evoluutiota
Knorrin noustua valtaan hänen oraakkelinsa F. Franz sai Jehovalta uutta valoa. Eläinkuntamme olikin luotu tällaisenaan 6. luomispäivänä. Minkäänlaista evoluutiota ei ole milloinkaan tapahtunut.
..
3) 20 vuotta superevoluutiota
Saavuttaessa -90 luvulle joku laskutaitoinen hallintoelimen jäsen tajusi, ettei nuo eläimet voineetkaan mitenkään mahtua arkkiin. ...
.. vaan nykyinen eläinkunta kehittyi noin paristasadasta kantamuodosta muodostaen vedenpaisumuksen jälkeen superevoluution avulla nykyisen parinkymmenen tuhannen eläinlajin kirjon.
....
".. "missä ovat kaikki välimuodot, pitäisihän niitäkin olla".
Siirryttäessä kolmosvaiheeseen koko kysymys päätettiin unohtaa, sillä superevoluutiota automaattisesti seuraava tuhansien välimuotojen syntyminen ja katoaminen (esim. ilveksen ja tiikerin yhteinen kantamuoto) vain 4000 vuotta sitten on hieman hankala asia selitettäväksi jopa heille."

18

261

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lukijainen

   Noin se mtk edistyy tieteen kanssa rinta rinnan.

   • Puolimutkateisti

    "Noin se mtk edistyy tieteen kanssa rinta rinnan."

    Onpas jännää nähdä mikä Jehovien todistajien lajiensynnyn hörhöilymalli v4.0 ellei sitten se tuuri tempaus ehdi tulla ennen sitä.


   • "Noin se mtk edistyy tieteen kanssa rinta rinnan."

    Näyttää edistyvän lähinnä vain uninäyillä ja hallusinaatioilla:

    "C.T. Russell kuten seuraajansa J.F. Rutherford saivat Jehovalta tiedon siitä, että koko nykyinen eläinkunta oli saanut alkunsa evoluution kautta siten, kuin tiede asian esittää."

    "Knorrin noustua valtaan hänen oraakkelinsa F. Franz sai Jehovalta uutta valoa."

    "Saavuttaessa -90 luvulle joku laskutaitoinen hallintoelimen jäsen tajusi, ettei nuo eläimet voineetkaan mitenkään mahtua arkkiin"


  • ei ketään

   ketä kiinnostaa

   • RepeRuutikallo

    Jokaista toimivat aivot omaavaa palstan lukijaa. Ei siis varmaankaan sinua.


   • juutas käkriäinen

    Luulisi ainakin jehovan todistajia kiinnostavan


  • yrk

   Miten ihmeessä jehovan todistajista puhuminen kuuluu tänne?
   Oletko tulossa hassuksi?

   • RepeRuutikallo

    Sitä minäkin olen ihmetellyt, mutta kun jyrtsi on kymmenet kerrat täällä esitellyt jehovaoppia ihailevansa, niin kai se sitten kuuluu.

    Tämä avaus taas kuuluu jo yksin siksi, että se kertoo jehovien suhtautumisesta kreationismiin (palstan aihe) ja evoluutioon (ei palstan aihe, mutta kreationistien tahdosta silti puhutuin teema).


   • RepeRuutikallo

    Oh, suo anteeksi jyrtsi, en heti tajunnut että se olit taas sinä, mutta muiden viestiesi kellonaikoja katsomalla asia selvisi heti.


   • KATin haamu

    y: "Miten ihmeessä jehovan todistajista puhuminen kuuluu tänne?"

    Keskustelu-alueen otsikossa on "kreationismi ja.."
    Jehovan todistajilla on nykyään oma luonnontieteen ja evoluution vastainen luomisoppinsa eli kreationismi-oppinsa (joka kuitenkin pitkälle samanlainen kuin muillakin nykyään), niin tokihan se kuuluu.

    En ymmärrä miksi vastustat tätä. Onko täälllä muka joku kreationismi-lahkon monipoli johon muut ei saa tulla ? Täh ?


   • Puolimutkateisti
    KATin haamu kirjoitti:

    y: "Miten ihmeessä jehovan todistajista puhuminen kuuluu tänne?"

    Keskustelu-alueen otsikossa on "kreationismi ja.."
    Jehovan todistajilla on nykyään oma luonnontieteen ja evoluution vastainen luomisoppinsa eli kreationismi-oppinsa (joka kuitenkin pitkälle samanlainen kuin muillakin nykyään), niin tokihan se kuuluu.

    En ymmärrä miksi vastustat tätä. Onko täälllä muka joku kreationismi-lahkon monipoli johon muut ei saa tulla ? Täh ?

    "y: "Miten ihmeessä jehovan todistajista puhuminen kuuluu tänne?""

    Jyrtsiä a.k.a lukumiestä ottaa kupoliin kun hänen hörhölahkoaan morkataan ja tuodaan esille Jehovan todistajien typeryydet ja väärinkäytökset.


  • alfa123om222

   1. Aluksi katsottiin, että kun raamatussa sanotaan MAA TUOTTI KEDON ELÄIMET, että kysessä on sama asia kuin evoluutio. Ei vain tiedetty evoluutioteorian koko sisältöä. Sehän on salakujetettu tuhoisa harhaoppi, joka on alkuperäisessä muodosssaa antiikin kirjassa: Lucretius: Maailmankaikkeudesta.

   2. Tämä on yhä vallalla oleva käsitys kun sanotaan: JA KUUDENTENÄ PÄIVÄNÄ HÄN PÄÄTTI LUOMISTYÖN, NÄIN TULIVAT - VALMIIKSI- KAIKKI. Eli käsitetään, että Jehova loi kuudentena päivänä myös kaikki tulevaisuuden oliot ja tapahtumat. Eli esimerkiksi on oikein sanoa, että minut on luotu kuudentenä päivänä 4220 eKr eikä suinkaan 1960-luvulla jKr. Olen siis todellisuudessa symbolisesti 6234 vuotta vanha.

   3. Tämä käsitys on otettu raamatun ulkopuolelta. Vaikka toisin väitetään on Jehovan todistajien opeissa käsityksiä myös muista uskonnoista esim. islamista ja hindulaisuudesta. Russell on esittänyt teesin, että tarvitaan shokeeraavia pyramidiopin kaltaisia oppeja, jotta vältetään vajoaminen pimeyteen. Noiden oppien pitää olla kuvitettuja ja viihdyttäviä.

   • KATin haamu

    Minulla on Oulun rutherfordilaislahkon kirja 1900-l aivan alusta ja siitä laskin jotain 9 pyramidia. Hannu Karttusen tähtititieteen historian oppikirja Vanhin Tiede mainitsee myös näiden Jeh. todistajien esi-isien hurahduksen pyramidiuskoon. Uskoivat Gizan pyramidin mittasuhteiden sisältävän tärkeitä lukuarvoja..


  • lukumies

   Duoda duoda, kun nyt ovat paikalla kaikki JT- asiantuntijat Ex-jt Repe mukaanlukien, niin voisiko joku kertoa että mikä onkaan Jt:n nykyinen käsitys evoluutiosta ja Genesiksestä. Sillä tiedolla taitaapi olla hiukan enemmän merkitystä kuin sata vuotta vanhoilla partasuiden mielipiteillä.

   • Tottahan sinä oman lahkosi opeista olet perillä...


   • Puolimutkateisti
    kekek-kekek kirjoitti:

    Tottahan sinä oman lahkosi opeista olet perillä...

    "Tottahan sinä oman lahkosi opeista olet perillä..."

    Aivan.


   • RepeRuutikallo

    Luepas jyrtsi vielä uudestaan tuo avauksen linkki.

    >Sillä tiedolla taitaapi olla hiukan enemmän merkitystä kuin sata vuotta vanhoilla partasuiden mielipiteillä.

    Onpa mukavaa huomata, että sinäkin olet halukas jättämään Darwinin ja monet muut modernin tieteen pioneeriaikojen nimet osin vanhentuneine (ja osin yhä paikkansapitävine) käsityksineen tieteen menneisyyteen ja keskittymään vain siihen, mitä vuoden 2014 tiede biodiversiteetin kehityksestä kertoo.


   • RepeRuutikallo
    kekek-kekek kirjoitti:

    Tottahan sinä oman lahkosi opeista olet perillä...

    Ainakin jyrtsi on osannut sujuvasti linkittää jehovien sivuille. Ehkä hän sitten ei osaa hakea sieltä(kään) tarvitsemaansa infoa ja joutuu kysymään täältä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   5946
  2. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   3975
  3. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   517
   2643
  4. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   103
   1704
  5. Taas se nähtiin. USA on itse piru

   Miksi Venäjää syyllistetään omien kaasuputkiensa räjäyttämisestä, ja miksi radioon päästetään paskiaisia syyllistämään Venäjää, kun mitään ei ole todi
   Kokkola
   169
   1549
  6. Jari Sillanpää paljastaa huumearjen kiroista: "Kauanko voin ottaa, ennen kuin lähden..."

   Karua... Ex-tangokuningas jäi kiinni auton ratista metamfetamiinin eli kristallihuumeen vaikutuksen alaisena v. 2017. Hän sai tuomion ja ehdollista v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   1150
  7. Miksi media haluaa ylläpitää valheellista kuvaa Martinan urheilullisesta tasosta

   Martina on nätti ja sanavalmis ihminen, mutta urheilijana aivan kuntotasoa. Hyvän kuvan Martinan tasosta antaa hänen aikansa ja sijoituksensa tänä vuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   260
   1125
  8. Venäjästä tulee hitaasti mutta varmasti supervalta

   Venäjä on pikkuhiljaa palautumassa samaan tilaan kuin Neuvostoliiton kulta-aikoina viime vuosisadan puolivälissä. Putin on täydellinen kapteeni ohjaam
   Maailman menoa
   365
   1087
  9. Taas kerran, anteeksi

   Anteeksi että turhaan huolestuin Vain koska mua aiemmin kaipasit Siitä mun pitäisi tajuta olla onnellinen Mut kiusaajan valheisiin takerruin Ja ihan o
   Romantiikka
   173
   1039
  10. Tuijotan yhden ihmisen

   wa-kuvaa ja tekisi mieli kirjoittaa sinne pieni viaton viesti: Hyvää viikonloppua X! Tässähän se menee mitä varmimmin väärään osoitteeseen ja laitan s
   Ikävä
   42
   997
  Aihe