MIespuolinen lentoemäntä on stuertti.
Miksi lentomäntää ei sukupuolineutraalisti voisi kutsua stuertiksi?
lentoemäntä
10
285
Vastaukset
- selv.
Mikä ihmeen tarve on olla sukupuolineutraali?
Ja miksi stuerttia ei voisi nimittää lentoisännäksi? Miksipä ei voisi?
Mistä tulikin mieleen, että lentoisäntä se vasta hassulta kuulostaisikin. Onkohan se siinä, että historiallisesti tiukasti sukupuoliroolitetussa yhteiskunnassamme ei isännän oleteta tarjoilevan ja huolehtivan vieraiden turvallisuudesta?
Voinee sanoa miespuolista matkustamohenkilökunnan jäsentä kutsuttavan stuertiksi "historiallisista syistä". Englannin kielessä näköjään myös air host tunnetaan ilmaisuna, mutta on hyvin vähän käytetty vakiintuneiden ammattinimikkeiden ollessa sukupuolineutraali flight attendant tai sitten klassisemmat air hostess, steward ja stewardess.- lentänytkin
>lentoisäntä se vasta hassulta kuulostaisikin.
No miltäpä kuullostaisi lentojätkä?... lentänytkin kirjoitti:
>lentoisäntä se vasta hassulta kuulostaisikin.
No miltäpä kuullostaisi lentojätkä?...Eipä lentojätkästä saa mielikuvaa muusta kuin pilotista, erityisesti sotilaslentäjästä, joka nykyisin toki voi olla myös lentomimmi.
- .,.,.,.,.,.,
Taannoin oli Turun ja Porin läänin maaherrana Pirkko Työläjärvi.
Miksi hän oli maaherra eikä maarouva?- kamalanbanaali
No siksi että hän oli naispuolinen virkamies. Itse olen miespuolinen virkanainen (=luokanopettaja).
- Aeronautiskelija
Finnairin kippari yllätti kaksi keskenään muhinoivaa stuerttia lentokoneen WC:stä. Tiukka käsky kuului:
”Nyt housut jalkaan ja SASsiin!” - Not neutered
Pikemminkin voisi kysyä näin: kun nimismiehenä ja isännöitsijänä voi olla myös nainen, niin miksi vanhaa perinteistä lentoemäntä-sanaa ei voisi käyttää myös miespuolisesta työntekijästä? "Stuertti" sopii jo äännerakenteeltaan heikosti suomeen.
Siis miksi naisten edellytetään mukautuvan siihen, että perinteiset mies-loppuiset (yms.) ammattinimikkeet on säilytetty, vaikka ammatteihin on tullut naisia, mutta lentoemännän ammattiin ruvenneille miehille on otettu keinotekoinen ja kömpelö uusi nimitys?
Sehän on suunnilleen yhtä teennäistä kuin olisi vaikkapa ottaa käyttöön nimike "kihlakunnanadministraattori" naispuolisille nimismiehille, jolloin Nimismiesyhdistys muuttaisi nimensä näpsäkäksi: Nimismies- ja kihlakunnanadministraattoriyhdistys.- Karl
Kyllä tätä jo tapahtuukin, siis että miehet mukautuvat perinteisesti naisvaltaisen alan naiseen viittaavaan ammattinimikkeeseen. Otan yhden esimerkin: Pekka ja Pätkä puistotäteinä, (ei siis "puistosetinä).
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_ja_Pätkä_puistotäteinä - Yleinen syytäjä
Taidat elää menneisyydessä? Ole hyvä ja kerro, missä päin meillä vielä löytyy vielä tänä päivänäkin nimismiehiä tai -naisia!
http://fi.wikipedia.org/wiki/Nimismies
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1135243
- 675044
- 904104
Miten mä olisin
Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.753600Anteeksi kun käyttäydyn
niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv603188- 432781
- 152297
Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen
Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️521914- 391774
Onko kaivattusi
kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.371628