Aloitteleva rumpali

Rumpaliii

Eli siis en ole ennen soittanut rumpuja, olen 14 v tyttö. Minkälaisen rumpusetin hankkisin? Haluaisin soittaa rock musiikkia. Onko teillä jotain vinkkejä aloittelijalle? Ajattelin aloittaa rumputunnit tässä joku päivä.

8

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkihan lähtee siitä minkälainen budjetti on käytettävissä.
      Merkeistä ne perinteiset, mm. Pearl/Sonor/Tama/Yamaha tarjoaa aika kohtuullista hinta-laatusuhdetta jo halvimmista mallistoista alkaen. Jotain Milleniumin rojuja kannattaa välttää kuin ruttoa. Niitä tietenkin saa todella halvalla mutta siihen on ihan selkeät syytkin. :-D

      Itse lähtisin etsimään käytettyä settiä. Esim. Tori.fi/Keltainen Pörssi on hyviä paikkoja aloittaa. Muusikoiden.net -sivustolta löytyy paljon tarjontaa mutta siellä ollaan yleensä sen verran hyvin perillä hintatasosta että mitään varsinaisia löytöjä ei kovin usein tee. Oikeastaan siellä on hinnat todella usein jopa hieman yläkanttiin joten kannattaa aina aloittaa tarjoaminen jostain muusta kuin pyydetystä hinnasta.

      Rummut itsessään ei varsinaisesti kovin paljon käytössä kulu, joten siitäkin syystä kannattaa vahvasti harkita käytettyjä. Tietysti jos niistä ei yhtään huolehdi niin rikkihän nekin saa.

      Symbaalit, eli kansankielellä pellit on ne jotka kalvojen ohella ottaa käytössä eniten sananmukaisesti osumaa. Sen takia kannattaa kiinnittää huomiota niiden kuntoon. Yleensä pienikin halkeama tietää sitä että tulee vähintään poralle hommia ja useimmiten sekin auttaa vain väliaikaisesti. Olen kyllä nähnyt sellaisiakin peltejä jotka (ainakin omistajan mukaan) ovat kestäneet fixailun jälkeen hyvinkin pitkään, mutta omakohtaisia kokemuksia ei siitä ole.

      Kannattaa tarkistaa myös pellin reikä ettei siinä ole pahasti kulumaa tai jopa halkeamaa.

      Jos mahdollista (budjetissa löytyy ja/tai rummut on myynnissä ilman peltejä) kannatttaa ihan tosissaan harkita että ostaa symbaalit uutena. Ride (komppipelti) kestää kyllä yleensä hyvinkin pitkään koska sitä aika harva ainakaan jatkuvasti lyö samaan tyyliin kuin crash-peltiä.

      Crashien (ja toki muidenkin peltien) valintaan vaikuttaa sitten oma maku ja soittotyyli. Tai maun lisäksi lähinnä sen soittotyylin voimakkuus. Jos lyö peltejä melko hennolla voimalla, ei ehkä kannata sitä markkinoiden paksuinta crashia ostaa koska se ei ihan pienellä napautuksella koko potentiaaliin herää. Jos taas vetelee peltejä ihan sieltä olan takaa niin paksummat pellit voi silloin olla harkinnan arvoinen vaihtoehto. Tämä siksi että ohuet pellit ei välttämättä kovin pitkään sellaista moukarointia kestä ja joku paksumpi pelti saattaa antaa saman soundin ja samalla myös kestää paremmin.

      Peltejä kannattaa siis testata ennen ostopäätöstä

      Heti alusta pitäen kannattaa perehtyä tomien, basarin ja virvelin virittämiseen. Huonot soundit on yksi todella tehokas keino tappaa mielenkiinto soittamiseen. Rummuissa ei ole samanlaista keinoa kuin kitarassa että otetaan vain mittari käteen, viritetään kohdilleen ja vóila. Toki rumpuihinkin löytyy viritysmittareita mutta nehän ei kerro muuta kuin kalvon kireyden.

      Halpismerkit tulee tässä(kin) "parhaiten" esille. Jos jostain Milleniumin romusta löytyykin joku soiva alue, se on paitsi todella vaikea löytää, todella kapea ja se ei välttämättä miellytä omaa korvaa.

      • ???

        Miksi Millenium on romua ?


      • ??? kirjoitti:

        Miksi Millenium on romua ?

        Kalliilla voi saada huonoa mutta halvalla ei saa hyvää.
        Mitä pienemmäksi haluaa hinnan painaa, sitä useammassa asiassa joudut tinkimään ja Milleniumin kohdalla se on vedetty äärimmäisyyksiin. Runkojen materiaalit ja rumpujen muut osat on halvinta mitä löytyy. Työn jälki ja viimeistely (tai sen puute) on mitä on. Jos Thomannilta saa tomin ~40 eurolla ja jonkun pitäisi voittoakin siitä saada niin materiaalikustannusten jälkeen siinä ei jää edes sille kiinalaiselle tehdastyöläiselle kovin paljon aikaa viisteiden hiomiseen.

        Varsinkin tuo runkojen huono materiaali johtaa siihen mistä jo mainitsinkin, eli niitä on todella hankala saada edes välttävään vireeseen. Huonosta materiaalista tehdyt rummut ei vain soi hyvin. Jos ne soisi hyvin, niin kaikki rumpuvalmistajat käyttäisivät sitä.

        Lisäksi on vielä jälleenmyyntiarvo. Jos ostaa jonkun ~200€ Milleniumit niin niitä ei saa myytyä enää eteenpäin. Jos taas ostaa laadukkaammat pelit hieman isommalla rahalla niin muutaman vuoden päästä niistä saa edelleen ihan mukavasti rahaa.


      • rumpujaetsimässä

        Kiitos että vaivauduit kertomaan näin paljon, tämä auttoi minua todella paljon! :D


      • vdndlfl
        ??? kirjoitti:

        Miksi Millenium on romua ?

        Koska se on yksinkertaisesti paskaa, itselläni on ollut milleniumin akustiset pari vuotta, enää en niillä soita, ja siihen on syynsä. Vaihdoin kaikki lautaset ja haitsun, mutta kaikkien muidenkin rumpujen ääni oli aika surkeeta. Ei mulla muuta:)


    • suosittelen....

      Osta ihan uudet joita saat edullisesti verkkokaupasta thomann.fi (saksasta). Luotettava ostosparatiisi. Edulliset hinnat, hyvä valikoima .

      http://www.thomann.de/fi/index.html

      Vanhempien K18 täytyy rekisteröityä ja hoitaa maksut, joko tilauksen saavuttua kotiovella, tai etumaksuna.

    • "Miksi Millenium on romua ?"
      Sen tietävät vain Millenium'in valmistajat. Eivät sovellu kuitenkaan ollenkaan rumpujen soittamiseen.

    • lentäväperäreikä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7571
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4506
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      65
      3047
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2156
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1699
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1677
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      351
      1463
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      14
      1379
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1109
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1060
    Aihe