Aloitteleva rumpali

Rumpaliii

Eli siis en ole ennen soittanut rumpuja, olen 14 v tyttö. Minkälaisen rumpusetin hankkisin? Haluaisin soittaa rock musiikkia. Onko teillä jotain vinkkejä aloittelijalle? Ajattelin aloittaa rumputunnit tässä joku päivä.

8

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkihan lähtee siitä minkälainen budjetti on käytettävissä.
      Merkeistä ne perinteiset, mm. Pearl/Sonor/Tama/Yamaha tarjoaa aika kohtuullista hinta-laatusuhdetta jo halvimmista mallistoista alkaen. Jotain Milleniumin rojuja kannattaa välttää kuin ruttoa. Niitä tietenkin saa todella halvalla mutta siihen on ihan selkeät syytkin. :-D

      Itse lähtisin etsimään käytettyä settiä. Esim. Tori.fi/Keltainen Pörssi on hyviä paikkoja aloittaa. Muusikoiden.net -sivustolta löytyy paljon tarjontaa mutta siellä ollaan yleensä sen verran hyvin perillä hintatasosta että mitään varsinaisia löytöjä ei kovin usein tee. Oikeastaan siellä on hinnat todella usein jopa hieman yläkanttiin joten kannattaa aina aloittaa tarjoaminen jostain muusta kuin pyydetystä hinnasta.

      Rummut itsessään ei varsinaisesti kovin paljon käytössä kulu, joten siitäkin syystä kannattaa vahvasti harkita käytettyjä. Tietysti jos niistä ei yhtään huolehdi niin rikkihän nekin saa.

      Symbaalit, eli kansankielellä pellit on ne jotka kalvojen ohella ottaa käytössä eniten sananmukaisesti osumaa. Sen takia kannattaa kiinnittää huomiota niiden kuntoon. Yleensä pienikin halkeama tietää sitä että tulee vähintään poralle hommia ja useimmiten sekin auttaa vain väliaikaisesti. Olen kyllä nähnyt sellaisiakin peltejä jotka (ainakin omistajan mukaan) ovat kestäneet fixailun jälkeen hyvinkin pitkään, mutta omakohtaisia kokemuksia ei siitä ole.

      Kannattaa tarkistaa myös pellin reikä ettei siinä ole pahasti kulumaa tai jopa halkeamaa.

      Jos mahdollista (budjetissa löytyy ja/tai rummut on myynnissä ilman peltejä) kannatttaa ihan tosissaan harkita että ostaa symbaalit uutena. Ride (komppipelti) kestää kyllä yleensä hyvinkin pitkään koska sitä aika harva ainakaan jatkuvasti lyö samaan tyyliin kuin crash-peltiä.

      Crashien (ja toki muidenkin peltien) valintaan vaikuttaa sitten oma maku ja soittotyyli. Tai maun lisäksi lähinnä sen soittotyylin voimakkuus. Jos lyö peltejä melko hennolla voimalla, ei ehkä kannata sitä markkinoiden paksuinta crashia ostaa koska se ei ihan pienellä napautuksella koko potentiaaliin herää. Jos taas vetelee peltejä ihan sieltä olan takaa niin paksummat pellit voi silloin olla harkinnan arvoinen vaihtoehto. Tämä siksi että ohuet pellit ei välttämättä kovin pitkään sellaista moukarointia kestä ja joku paksumpi pelti saattaa antaa saman soundin ja samalla myös kestää paremmin.

      Peltejä kannattaa siis testata ennen ostopäätöstä

      Heti alusta pitäen kannattaa perehtyä tomien, basarin ja virvelin virittämiseen. Huonot soundit on yksi todella tehokas keino tappaa mielenkiinto soittamiseen. Rummuissa ei ole samanlaista keinoa kuin kitarassa että otetaan vain mittari käteen, viritetään kohdilleen ja vóila. Toki rumpuihinkin löytyy viritysmittareita mutta nehän ei kerro muuta kuin kalvon kireyden.

      Halpismerkit tulee tässä(kin) "parhaiten" esille. Jos jostain Milleniumin romusta löytyykin joku soiva alue, se on paitsi todella vaikea löytää, todella kapea ja se ei välttämättä miellytä omaa korvaa.

      • ???

        Miksi Millenium on romua ?


      • ??? kirjoitti:

        Miksi Millenium on romua ?

        Kalliilla voi saada huonoa mutta halvalla ei saa hyvää.
        Mitä pienemmäksi haluaa hinnan painaa, sitä useammassa asiassa joudut tinkimään ja Milleniumin kohdalla se on vedetty äärimmäisyyksiin. Runkojen materiaalit ja rumpujen muut osat on halvinta mitä löytyy. Työn jälki ja viimeistely (tai sen puute) on mitä on. Jos Thomannilta saa tomin ~40 eurolla ja jonkun pitäisi voittoakin siitä saada niin materiaalikustannusten jälkeen siinä ei jää edes sille kiinalaiselle tehdastyöläiselle kovin paljon aikaa viisteiden hiomiseen.

        Varsinkin tuo runkojen huono materiaali johtaa siihen mistä jo mainitsinkin, eli niitä on todella hankala saada edes välttävään vireeseen. Huonosta materiaalista tehdyt rummut ei vain soi hyvin. Jos ne soisi hyvin, niin kaikki rumpuvalmistajat käyttäisivät sitä.

        Lisäksi on vielä jälleenmyyntiarvo. Jos ostaa jonkun ~200€ Milleniumit niin niitä ei saa myytyä enää eteenpäin. Jos taas ostaa laadukkaammat pelit hieman isommalla rahalla niin muutaman vuoden päästä niistä saa edelleen ihan mukavasti rahaa.


      • rumpujaetsimässä

        Kiitos että vaivauduit kertomaan näin paljon, tämä auttoi minua todella paljon! :D


      • vdndlfl
        ??? kirjoitti:

        Miksi Millenium on romua ?

        Koska se on yksinkertaisesti paskaa, itselläni on ollut milleniumin akustiset pari vuotta, enää en niillä soita, ja siihen on syynsä. Vaihdoin kaikki lautaset ja haitsun, mutta kaikkien muidenkin rumpujen ääni oli aika surkeeta. Ei mulla muuta:)


    • suosittelen....

      Osta ihan uudet joita saat edullisesti verkkokaupasta thomann.fi (saksasta). Luotettava ostosparatiisi. Edulliset hinnat, hyvä valikoima .

      http://www.thomann.de/fi/index.html

      Vanhempien K18 täytyy rekisteröityä ja hoitaa maksut, joko tilauksen saavuttua kotiovella, tai etumaksuna.

    • "Miksi Millenium on romua ?"
      Sen tietävät vain Millenium'in valmistajat. Eivät sovellu kuitenkaan ollenkaan rumpujen soittamiseen.

    • lentäväperäreikä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4856
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3066
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1461
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1203
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1167
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1167
    Aihe