Maailman pahuus, mitä se on?

Lahkot maalailevat kuvia yhä synkkenevästä tulevaisuudesta, jossa pahuus, persoonallisen Saatanan temmellyksen kautta lisääntyy ja lisääntyy. Paljon käytetty jae raamatusta tätä aikaa kuvaamaan lienee tämä, jota on viime päivinäkin paljon käytetty:

>>> 5 "Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton. >>>

Eli ensin pieni katsaus saastuneeseen maahan. Kertoko tuo ennustus nykyajasta?

No ei sinne päinkään, sillä jos katsomme hieman historiaan, elämme hienoa aikaa. Teollistuminen saastutti hyvin pahoin Euroopan 1800-luvulla. Lontoo sekä monet muut suurkaupungit muuttuivat saasteista lähes asumiskelvottomiksi ja asukkaat kärsivät saasteista hyvin pahoin ja tuhot olivat valtavia yhteiskunnissa kuolleiden ihmisten muodossa. Etenkin teollisuuskeskittymien lähialueet kärsivät todella pahoin ja ihmisten asuinalueet olivat saastaisia sairauksien ja kuoleman pesäpaikkoja.

Asia ratkaistiin niin, että tehtaisiin rakennettiin pidemmät piiput, jolloin saasteet saatiin levitettyä yhä laajemmalle alueelle.

Kun tänä päivänä käy Lontoossa tai vastaavassa suurkaupungissa, niin siellä ei ole tietoakaan siitä käsittämättömästä saastumisesta, joka vallitsi vain vähän aikaa sitten. Päinvastoin tuon ajan saastumiset on saatu puhdistettua ja jopa kuolleiksi luullut joet ovat jälleen uimakelpoisia jne.

Joten lahkot valehtelevat hyvin räikeästi, kun pelottelevat ihmisiä asioilla, jotka eivät pidä paikkaansa. Tietenkin väite on osittain totta, eli kun me haluamme yhä halvempia ja helvempia kulutustararoita, olemme ulkoistaneet saastuttamisen vaikkapa Kiinaan, joten oma piha säilyy puhtaana. Tosin ympäristötietoisuus tulee muuttamaan tätätäkin tilannetta, kuten se muutti tilanteen 1800-luvulta nykyaikaan siirryttäessä.

Entäpä ihmisten pahuus? Kasvaako se? Otetaanpa tarkasteluun vaikkapa tyypillinen rikoksen tekijä. Tyypillinen rikoksiin joutuva henkilö läpi maailman on nuori mies. Nuoret miehet ovat sekä rikosalttein, että vaikkapa tappelualttein ryhmä kulttuurista riippumatta.

Jos synti vaikuttaisi jollakin mitattavalla tavalla, niin väkivaltaisen käytöksen luulisi olevan sääntö läpi ihmislajin eri ikäkategorioiden.

Näin ei ole, vaan kuten muillakin lajeilla, myös ihmisellä nuoruus on se aika, jolloin sapeleita kolistellaan ja omaa paikkaa yhteiskunnassa etsitään.

Väkivaltaisuutta ja rikoksia vähentää erittäin tehokkaasti elämänkokemuksen lisääntyminen, yleinen nuoruuden impulsiivisuuden rauhoittuminen, epävarmuuden hälveneminen omasta elämänhallinnasta, sosiaalisen vakauden saavuttaminen, mieshormonipitoisuuden vähittäinen lasku sekä vaikkapa oma vastuu perheestä.

.... jatkuu viestissä kaksi!

10

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jatkuu .....

      Jos jokin taikavoima, eli synnin kirous hallitsisi meitä, niin miten on selitettävissä, että väkivalta on suurimmalta osin nuoruuden, määrätyn kasvukauden ilmiö, joka vähenee yksilöissä ja yhteiskunnissa mainitsemistani syistä?

      Vakaviin rikoksiin syyllistyy hyvin pieni osa lähinnä miehistä, joiden alaspäin liukuvassa elämässä vakava rikos on määrätyissä tilanteissa päätepysäkki. Suomessa vakaviin rikoksiin syyllistyy työikäinen, mutta työelämän ulkopuolella oleva päihteiden väärinkäyttäjä. Muihin ei tunnu synnin kirous yltävän, joten synnin kirous on niin heikko kirous, että sen poistamiseksi ei kummoista poppamiestä tarvita.

      Jos synnin kirous hallitsisi ihmistä, niin miten on mahdollista, että järkevä koulutus- ja sosiaali- ja työmarkkinapolitiikka lisää merkittävästi yhteiskunnan turvallisuutta ja vähentää huomattavasti rikollisuutta?

      Tietenkin tuosta esimerkistä voi jo päätellä sen, että miksi jumalat ja vaikkapa synti on siirretty täysin syrjään silloin kun tehdään päätöksiä koskien yhteiskuntien perusrakenteita.

      Outo on sellainen synnin kirous, jonka voi poliitikko kumota tekemällä järkeviä sosiaalipoliittisia päätöksiä, eli siksipä tälläiset typeryydet ja beduiinien iltasadut eivät enää päättäjiämme hallitse.

      Maailma oli jopa aina 1800-luvulle saakka hyvin barbaarinen ja väkivaltainen paikka ja yhtenä syynä siihen oli erittäin murha- ja väkivaltamyönteinen kokoelma kertomuksia, joka on nimeltään raamattu.

      1800-luvulle saakka pahuus oli teologien ja demonologien (luit aivan oikein!) temmellyskenttää ja he koettivat etsiä syitä väkivaltaan uskontojen dogmien pohjalta, eli pahuus oli demonien ja vaikkapa mainitun synnin syytä.

      Kun pahuuden eri muodot tulivat yhä enemmän tuoreiden tieteiden, eli psykologian, kriminologian ja psykiatrian piiriin, niin alkoi tapahtua kehitystä.

      Väkivaltakäyttäytyminen on ollut ihmiskunnan historiassa yleisesti tuomittua hyvin vähän aikaa, eli vasta noin 200 vuotta. AIkaisemmin väkivaltaista käytöstä ei ole pidetty brutaalina, vaan kuten raamattukin kertoo, se on ollut erittäin hyvä ratkaisu kaikkiin ongelmiin, niin yhteiskunnalle, kuin yksilölläkin.

      Raamatun ajan tyypillisistä ongelmanratkaisukeinoista saa tällä hetkellä Suomessa vankeutta noin 14 vuotta ja toistuvasta tapahtumasta noin 20 vuotta.

      Raamatussa sellaisesta henkilöstä tehtiin patriarkaalisen yhteiskunnan sankari.

      Iloisia ajattelun hetkiä teille kaikille!

      • Kiinassa

        Kiinan rannikkovedet saivat pahimman saasteluokituksen 68000 nelikilometrin osalta. Mereen päässyt saastemäärä 17 milj.tonnia.
        Kiinassa saatunut Belgiaa suurempi maa-alue, n. 33 000 nelikilmetrin alue on viljelyskevotonta. 16,1 % saastunut koko maanalueesta ja 19,1 ‰ saastunut viljelysmaista. Eli Suomen kokoinen alue. Arvellaan, että alue on vielä suurempi.

        Kiinan pohjavesitä on saastunut 60 % niin pahoin, että niitä ei voi käyttää juomavetenä.


      • Ai että vaan 60%
        Kiinassa kirjoitti:

        Kiinan rannikkovedet saivat pahimman saasteluokituksen 68000 nelikilometrin osalta. Mereen päässyt saastemäärä 17 milj.tonnia.
        Kiinassa saatunut Belgiaa suurempi maa-alue, n. 33 000 nelikilmetrin alue on viljelyskevotonta. 16,1 % saastunut koko maanalueesta ja 19,1 ‰ saastunut viljelysmaista. Eli Suomen kokoinen alue. Arvellaan, että alue on vielä suurempi.

        Kiinan pohjavesitä on saastunut 60 % niin pahoin, että niitä ei voi käyttää juomavetenä.

        Pikku juttu Bushmannille.. juokoon limunaatia..


      • Kiinassa kirjoitti:

        Kiinan rannikkovedet saivat pahimman saasteluokituksen 68000 nelikilometrin osalta. Mereen päässyt saastemäärä 17 milj.tonnia.
        Kiinassa saatunut Belgiaa suurempi maa-alue, n. 33 000 nelikilmetrin alue on viljelyskevotonta. 16,1 % saastunut koko maanalueesta ja 19,1 ‰ saastunut viljelysmaista. Eli Suomen kokoinen alue. Arvellaan, että alue on vielä suurempi.

        Kiinan pohjavesitä on saastunut 60 % niin pahoin, että niitä ei voi käyttää juomavetenä.

        >>> Kiinan pohjavesitä on saastunut 60 % niin pahoin, että niitä ei voi käyttää juomavetenä. >>

        Juu, näin on. Euroopassa tilanne oli paljon pahempi 1800-luvulla, mutta kun ympäristötietoisuus kasvoi, tilanne korjaantui.

        Kiina elää nyt sitä teollistumisen kautta, jota me elimme Euroopassa 1800-1900-luvuilla ja heidän täytynee tehdä itse samat virheet kuin mitä me teimme täällä.

        Mutta jos tuo Kiinan saastuminen johtuisi synnin kirouksesta, niin asialle ei silloin olisi tehtävissä mitään, mutta sillepä on, eli kunhan Kiinassakin ymmärretään se, että tuo meno ei voi jatkua, niin ympäristöpolitiikka saa enemmän tilaa jatkuvan talouskasvun ajattelulta ja asioihin tulee muutos.

        Lääketiede on kumonnut jumalan aiheuttamat sairauksien kiroukset ja esimerkiksi ympäristöpoltiikka on kumonnut jumalan kirouksen saastumisen osalta.

        Sellainen vekkuli se jumala on, että poliitikot pystyvät kumoamaan jumalasi rangaistukset jonkin perisynnin johdosta.


    • ---)Esko Valtaojan mukaan näköpiirissämme on siis elävän ja elottoman aineen hallinta atomeista ja molekyyleistä alkaen, rajattomasti puhdasta, saasteetonta energiaa ja maailman kaikki tieto kättemme ulottuvilla. Tiede ja tekniikka vapauttavat ihmisen hänen oman ruumiinsa ikimuistoisesta orjuudesta ja samalla myös luonnon siitä ikeestä, jota miljardit ihmiset ovat ympäristölleen merkinneet. Kuitenkin, vaikka maapallolla vallitsisi tällainen runsauden utopia, tarvitsisimme Valtaojan mielestä edelleen avaruutta. Ihmiskunta pääsee korkeammalle vain, jos sille löytyy yhä uutta henkistä tilaa ja yhä uusia muutoksen mahdollisuuksia. Suuntaamalla katseemme avaruuteen näemme, että minkään kasvun rajan ei tarvitse olla lopullinen. On vain yksi Maa, mutta avaruudesta löytyy lisää tilaa. Sitä paitsi loppujen lopuksi aurinkomme sammuu – ensin korvennettuaan meidät, jos emme ole lähteneet muualle hyvissä ajoin ennen sitä. Vain avaruus on todella avoin tie, Valtaoja päättelee.(---

      Raamatun tarukirjassa puhutaan siitä, kuinka lopunaikana ihmiset kuumuudesta korventuvat. Tämä pitäisi paikkansa, ellei ihminen älyäisi muuttaa toiselle planeetelle. Tuohon tapahtumaan on kuitenkin aikaa noin miljardin vuoden verran, jolloin asuminen ja elämä nykymuodossaan käy planeetallamme mahdottomaksi. Silloin tosin jo kaikki ihmiset ovat aikaa päivää sitten ottaneet ns. Ritolat ja muuttaneet esim. Marssiin tai vielä vähän kauemmaksi auringostamme.

      Aurinko tulee ajan mittaan hitaasti kirkkaammaksi ja kuumemmaksi, jolloin Maan pintalämpötila nousee. Miljardin vuoden kuluttua auringon kirkkaus on kasvanut 10 prosenttia nykyisestä. Tällöin Maan pintalämpötila saavuttaa rajan, jossa karkaava kasvihuoneilmiö käynnistyy, jolloin Maa muuttuu elinkelvottomaksi. Maan meret höyrystyvät ja vesihöyry hajoaa vedyksi ja hapeksi. Vetyatomit karkaavat avaruuteen happiatomien jäädessä ilmakehään. Ilmanpaine ja pintalämpötila kohoavat samoihin lukemiin kuin Venuksella.

      Marsissa ikirouta sulaa ja olosuhteet ovat ehkä tietyn ajan otolliset elämälle. Samoin joissakin Jupiterin ja Saturnuksen kuissa pintalämpötila saattaa nousta lukemiin, joissa jonkinlainen elämä pystyisi selviytymään.

    • puhdas 0

      Japani on mm. jo nyt saavuttanut nollatoleranssin jäteiden kierrätyksessä.
      Kaatopaikkoja ei tarvita ja maahan ei jätteitä haudata, vaan kaikki kierätetään ja käytetään udestaan tai muokataan mm. energiaa tuottavaksi.

    • puhdasko?

      Japanissa on jätteitä runsaasti ydinvoimalan säteilystä lähteneitä.
      Onnettomuus oli satatuhatta kertaa pahempi, kun Tsheronobylissä.
      Californiassa on löydetty sadevesissä 181 kertaa lainsallimat säteilyarvot.

      Gramman miljoonasosa plutomia voi aiheuttaa keuhkosyövän. Fukusiman kolmasreaktori, jossa tapahtui ytimen sulaminen sisältää plutoumia ja plutoumia sisältävä allas oli vaurioitunut. Ytimen sulaminen oli tapahtunut kolmessa reaktorissa.

    • lisää valoa

      Ihmisen pitää vain oppia löytämään keino kestää säteilyä paremmin, ilman sairastumisen uhkaa. Radioaktiivista säteilyä saamme päivittäin ja se ei ole mitään uutta.
      Maaperä mm. säteilee koko ajan ja se on sidoksissa atomeihin, joista materia pitkälti koostuu.
      Joskus säteilyä voi vain vapautua liiaksi kerralla ja se voi altistaa ihmisen esim. syövälle. Monet eläimet kuitenkin kestävät säteilyä huomattavasti ihmistä paremmin.
      Tsheronobylin autiuduttua on sille alueelle muodostunut runsas eläinpopulaatio ja tutkijoita ihmetyttääkin eläinten loistava terveys.
      Ydinenergia on kuitenkin kaikkein puhtainta ja turvallisinta, kun vain kaikki varotoimet ja riskit otetaan huomioon.

      http://www.stuk.fi/ihminen-ja-sateily/mitaonsateily/fi_FI/ionisoiva/

    • pyh!

      maailman pahuus = bushmanni ja ilmi-antaja.

    • eräs lukija

      Bushannille sen verran että ei vaan oikein vakuutta sinun ponnistelusi. Huomaa vaan että sinulla taitaa olla vähän muutakin kuin pelkkää asialinja( viittaan traumoijhin). Bushmannin oletukset sinäänsä ihan hyviä kysymyksiä tapetille, mutta tyylissä on selvää taitamattomuutta. Virhellisyyttä löytyy ihan kaikesta, jos alkaa hutkimaan. Mutta tää kokonaisuus ja sen hahmottaminen tuottaa vaikeuksia monelle, niinkuin bushmannilekin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      310
      7041
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2154
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1591
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      26
      1403
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1113
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      989
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      833
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      47
      818
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe