Millaista on asua Hyvinkäällä ?

????

Kysyisin millainen paikka on asua Hyvinkäällä? Mikä olisi rauhallinen alue ja hyvät lenkkeily paikat koiran kanssa ?

31

711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tajuatko asian ?

      Ymmärrät kai pitää koirasi kytkettynä myös juoksulenkin aikana.
      Koirat kun ei saa vapaana juosta lenkillä metsässäkään.

    • iso pettymys

      Mitäänsanomaton paikka! Kun vähän aikaa asuu, rupeaa miettimään miksi sinne muutti. Vuoden asuin.

    • jaajoöö

      Mikäs täällä asuessa. Erään kaupunginosan kerrostalossa kuhisee lutikoita, lutikka torjujat käyvät vähän väliä myrkyttämässä.

      • Teillä on hyvin asia

        Ei tuo ole mitään Helsingissä asuvalle. Täällä on ötökkää vähän joka sorttia riippuen siitä mistäpäin maailmaa taloon on muuttaneet. Ötökätkin on monikulttuurisia.


    • mamu

      Radanvarsi kaupungit on samanlaisia kaikki.nuoriso on aika levetonta ja tekee seinä maalauksia kaikkialla.yms.

    • 10vuottaasunut

      Hyvinkää on oikein mukava paikka asua. Oikeastaan kaikialla on ok asua, paitsi Paavolassa. Lenkkelypaikkoja riittää ja jos ihan vehreälle alueelle haluaa, voi mennä Sveitsin-alueelle. Junat kulkee ja suuri kauppakeskus willa on ihan keskustassa.

      • Ei ikinä sinne

        Willan ympäristö on rauhaton asuinalue. Mopokiihdytyksiä ja skeittreiden kolinaa. Paavolakin on hiljaisempi.


      • Paavolaa pahempi
        Ei ikinä sinne kirjoitti:

        Willan ympäristö on rauhaton asuinalue. Mopokiihdytyksiä ja skeittreiden kolinaa. Paavolakin on hiljaisempi.

        Nyt alueelta muutetaan heti pois, kun 2 vuoden karenssi on ohi.


    • Hyvinkäällä asuva

      Jos mukana muuttaa lapsia tai vanhuksia niin ei kannata missään nimessä harkita. Kaikista palveluista säästetään enemmän kuin ympäristökunnissa. Esimerkiksi terveydenhoito, vanhuksien kotihoito ja lasten koulukuljetukset todella huonolla tolalla. Hyvinkäällä ei ole Hyvä Huomen...ei ole mainosmiehiä uskominen.

      Koirien kanssa muuttavalle löytyy hyviä lenkkeilymaastoja ympäri kaupunkia, mutta surkeat ja pienet koirapuistot jos niistä pitää.

      Muutoin ok pieni kylä, jos ei siis tarvitse kaupungin tuottamia palveluita ja tuot vain rahaa kaupungin kassaan kunnallisverona. Paavolaan en minäkään muuttaisi, kaikki muut alueet ok.

    • jahvedzäk

      Samoin voin sanoa että Hyvinkää on loistopaikka asua. Tätä ennen asuin 15 Helsingin kantakaupungissa.

      • Hörhöjä paennut

        Kantakaupunki on hiljainen Kontulan ja Itäkeskuksen ostareiden lähiseutuun verrattuna.


      • ex-stadilainen
        Hörhöjä paennut kirjoitti:

        Kantakaupunki on hiljainen Kontulan ja Itäkeskuksen ostareiden lähiseutuun verrattuna.

        Totta, itse asuin Länsi-Pasilassa ja ei siellä ollut sen kummenpia häiriöitä, jollei häiriönä ihminen sitten pidä stadin kaupunkikuvaan kuuluvia normi ääniä kuten ratikka ja lanssin pillit ja autojen äänet yms. Minusta ne taas on ääniä jota kaipaa.
        Iso keskuspuisto oli vieressä joka oli hoidettua aluetta toisin kun täällä suurin osa viheralueista. palvelut oli kävelymatkan päässä ja kaikki muukin...hitto kun on ikävä sinne :-(


    • Pavinmäen Snobi

      En suosittele.. Pk-seudulta pavinmäkeen muuttaneena voin kertoa, että kaduttaa.

      Naapurit kateellisia ja pitkä matka jokapaikkaan. Peruskouluissa yli 20 hengen luokkia ja suurinosa duunareiden lapsia.

      Jos jotakin positiivista pitää keksiä niin mainittakoon lenkkeilymaastot.

      • EI hyvinkäälle :-/

        Totta puhut. Itse muutin Helsingistä 2010 tänne Hyvinkäälle ja on tässä kyllä kaduttanut tämä typerä veto jo 4v, mutta kun tuli ostettua täältä talo ja asuntomarkkinat on niin huonot, että jos et alihintaan myy ei mene kaupaksi.

        Kaikkialle on todella pitkät matkat, julkiset palvelut surkeita ja jo haluaa stadissa edes käydä, se maksaa edes-takisena junalippuna n.20e HUH HUH...

        Oman alan töitä vaikka niitä pitäisi hoitajille muka riittää, ei täältä saa, ellei suostu tekemään orjapalkalla orjatyötä, vanhusten tai vammaisten hoidossa.Ja niihinkin kun olen piruuttani työtä kysynyt on sanottu, että olen ylikoulutettu ei kannata palkata ??

        Tämä paikka on todella ahdistava ja jos joku ostaisi talon kunnon hinnalla, myisin heti ja painuisin takaisin stadiin. Mieluummin siellä asuisin kerrotalossakin kun täällä OK-talossa isolla pihalla... hittojako minä oikeastaan pihalla teen, kun ei huvita sitä kummemin hoitaa kun tämä paikka on imenyt kaiken halun tehdä mitään.


    • täällä on hyvä olla

      Minä muutin 4 vuotta sitten Helsingistä Kytäjärven rantaan, en ole katunut.
      Helsingin kämppä pantiin vuokralle ja kun maalla elo alkaa kyllästyttää, niin muutetaan vaikka takaisin.
      itse Hyvinkään kaupungissa ei juuri ole tarvinnut käydä. Willassa aina silloin tällöin kaupassa ja syömässä itämaisita ruokaa.

    • Repo Ranka

      Hyvinkäällä on hyvä asua, mutta pitää olla terve ihminen. Eikä saa sairastua koskaan, lääkäriin ei pääse.

    • kysyvä pääsee

      Minä ainakin pääsin heti. täältä löytyy nykyisin kaksikin yksityistä lääkäriasemaa, ei ole jonoista tietoakaan.

    • HKHY

      Vuosia Hyvinkäällä asuneena ja Helsingissä töissä käyneenä en asuinpaikkaa sinne vaihtaisi. Vuosien aikana R ja H - junissa oli satoja samaa mieltä olevia. Täällä sai tilavan asunnon samalla hinnalla kuin Helsingistä kapisen luukun. Tosin makuasioista ei voi kiistellä, mutta täydet junat päivittäin on hyvä todiste.

    • tulkinta tuokin

      Täydet junat todistavat vain työpaikkojen vähyydestä Hyvinkäällä.
      Se että Hyvinkäällä on totta huomattavasti halvemmat asunnot on hyvä asia, ja se mahdollistaa muualta Helsinkiin tuleville mahdollisuuden sijoittua etelän työmarkkinoille. Kun yksinkertaisesti ei ole varaa Helsingin hintatasoon, on pakko asettua kehyskuntaan, ei sitä niinkään tehdä paremmuuden takia. Tässä on kyseessä ilmiö, mitä vanha sanonta hyvin ilmentää. "happamia sanoi kettu pihlajamarjoista".

      • HKHY

        Hyvin harvassa on Helsingissä myynnissä omakotitaloja joissa on reilun kokoiset tontit. Ainakin radanvarsikunnissa näitä riittää myyntiin vielä. Jokainen tehköön niihin remonttia kykyjensä ja lompakkonsa mukaan. Kyllä Hyvinkäälläkin riittää näitä pilattuja asuinalueita, joissa on postimerkin kokoiset tontit. Vehkojalta noiden pienoistonttien myynti alkoi ja nyt esim. asuntomessualue on varsinaista siirtolapuutarha-aluetta minitontteineen. Toinen yksityiskeskusteluissa esille tullut asia on peruskoulut ja päivähoitopaikat. Ihmisiä ei viehätä "Vuosaaren malli". He haluavat lapsilleen rauhallisemman ja turvallisemman kouluympäristön. Siinä sitä "pihlajanmarjaa" toisesta näkökulmasta.


    • jokaiselle jotakin

      Menepäs kysymään Helsinkiläisiltä, niin kyllä on pieni osa niitä, joita viehättää kehyskunnat. Mutta hyvä jos niitä jostain junista löytyy. Helsingin kaduilta ei varmaan yhtäkään.

      • Täyttä faktaa

        Helsingin kaupungin virkamiehet ovat tätä kysyneet jo aikoja sitten kun veronmaksukykyiset lähtee. Tilalle tosin tulee uusia asukkaita mm. Syyriasta, mutta eivät korvaa lähtijöiden aukkoa kaupungin budjetissa. Väestöpaon takiahan Helsinki pakkolunasti suuren siivun Sipoota Vanhasen hallituksen aikana.


    • fairye

      Neljättä vuotta asunut täällä, mukava paikka kun ei ole liian vilkas eikä liian rauhallinen paikkakunta.

      Näitä narisioita riittänee varmaan suomessa aika paljon, positiivinen asenne elämään niin viihtyy missä vain ;)

    • lalalalaalll lll

      Yksi viihtyy toinen ei, riippuu kuka mistäkin tykkää. Myös ihmisen iällä on suuri merkitys asiassa.
      On varmasti kaikille selvä asia, että tällaisen radanvarsi kaupungit eivät voi pääkaupunkiin verrattuna paljon mitään tarjota, sen rauhan lisäksi. Nuoret ihmiset eivät juuri rauhaisaa asuinpaikkaa hae, koska menokenkää vipattaa, eläkeläiset ja muut vanhat ihmiset taas kaipaavat enemmän rauhaa elämäänsä.

    • Faktaa paneelista

      Mielenkiintoista tuo mielipiteiden vaihtelu. Miksiköhön Helsiki päättäjineen haluaa liittää itseensä ympäryskunnat. Siksi että veronmaksukykyiset asukkaat muuttavat sieltä pois kun eivät viihdy. Asia oli kuntaliitospaneelissa esillä, joten mitään yksittäisjutustelua ei tämä ole.

    • rahasta kyse

      Kyseessä ei ole viihtyminen, vaan hintataso on liian korkea tavan duunarille.
      Persaukisille vuokralla asujille kun ei jää vuokran maksun jälkeen käyttörahaa, niin on muualle muutettava. Kyllä kuule kaikki viihtyisivät jossain Kaivarin rannassa, mutta kun pers ei kestä.

      itsekin jouduin eron jälkeen tänne periferiaan, kun ei elatusmaksun jälkeen ole varaa Helsingin hintatasoa maksaa. Sinäpäivänä kun Helsingin kämppä saadaan myytyä, muutan takaisin.

      • HKHY

        Kaivarin ranta on hieno paikka asua keskikesällä, mutta ne loput 11 kuukautta helvatun kylmiä ja jatkuva plosis sitä vain lisää. Kun ne mestat on nähnyt ja kokenut, niin en todellakaan sinne rantsuun halua.


    • kyllästynyt

      Helsinki on helsinkiläisten mielestä Suomi. Käsittämätöntä aistivammaisuutta. Omasta kokemuksesta kaikki on siellä asumisessa vielä kalliimpaa ja vaikeampaa hoitaa peruselämää, kuin muualla maassa. Espoo ja Vantaa eivät edes muistuta kaupunkeja. Ilmapiiri mielestäni muuttunut entistäkin oksettavammaksi kuin 10 vuotta sitten siellä opiskellessa. Siellä voi välillä käydä konsertissa tai muuten viihteellä ja palata omaan rauhaan vähän kauemmas. Nämä ovat niin pieniä välimatkoja muutenkin Etelä-Suomessa, että en ymmärrä tätä valitusta asuinpaikasta. Työpaikka on aika tärkeä kriteeri. Monissa muissa maissa eläisin kyllä mieluummin, täällä on todella kallista ja tylsää elää. Muutto edessä?

    • Vesi - elämän ehto

      Toki itsekin viihtyisin Kytäjärven rannalla, komeita taloja siellä näkyy olevan. No, minulle riittäisi pikkuinen mökkikin,jos järvi olisi lähellä. Että riippuu se toki Hyvinkäälläkin siitä, missäpäin asuu ja miten.

      Niin kuiva tämä kaupunki on, että kaduttaa minuakin tänne muutto. Nuorena ja tyhmänä tekee tyhmyyksiä. Toivonkin pääseväni takaisin kotiseudulle eläköityessäni. Kaipaan vettä ja sitä maisemaa, katsella järveä tai merta; rauhoittavaa.

    • jaahas..

      Nykyään myös tk:n kautta voi päästä yksityiselle lääkärille, jos asia on kiireellinen ja omalääkärin aika menisi pitkälle. Itse käytän kyllä muutenkin yksityisiä lääkäreitä, jos nyt pari kertaa vuodessa tarvitsee lääkärissä käydä, pääsee nopeasti ja voi itse valita lääkärinkin useimmiten. Kunnallinen hammashoito on toiminut ihan hyvin, jonotusajat ovat ainakin omalla kohdalla olleet kuukauden-parin luokkaa, särkypäivystykseen voi mennä jos jotain suurta vaivaa.

      Joku entinen "stadilainen" valitti, että joka paikkaan on täällä pitkä matka. Kuten mihin, tarkoitatko toisia kaupunkeja vai mitä? Esim. palvelut ovat mistä suunnasta vain katsoen korkeintaan muutaman kilometrin päässä. Kauppoja on Willan myötä enemmän kuin tarpeeksi. Baareja ei ihan hirveästi ole, tai ainakaan niissä ei ole suuria vaihteluita. Mutta tämäkin asia harmitti lähinnä muutamia vuosia sitten, kun oli menovaihe päällä.

      Ulkoilumaastoja löytyy hyvin joka puolelta, esim Sveitsissä, Vehkojalla ja Martissa on hyviä ulkoilureittejä.


      Iltaisin ja öisin olen kokenut voivani kulkea kadulla rauhassa, hyvin vähän on mitään häiriöitä. Paavolasta kirjoitellaan paljon pahaa, ja tottahan se on että kaupan lähistöllä on usein ihmisiä pitkämässä nestemäisiä piknikkejään, mutta omissa oloissaan hekin.

    • Antti penaalissa

      Notta ja Ristus!!! Pian pois täältä Hyvinkäältä, ei sovi ihmiselle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5619
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      480
      3601
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      160
      3405
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2633
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2439
    6. 270
      2055
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1442
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe