Suomi häviää monissa vertailuissa suhteessa ulkomaihin. Eikä kyse ole pelkästään Ruotsista, vaan monet muutkin maat ovat paljossa kotimaatamme parempia paikkoja asua ja elää. Syynäilen asetelmia tässä nimen omaan tavallisen kansan kannalta arvioituna. Kun v.1994 järjestettiin EU-jäsenyydestä kansanäänestys, meille luvattiin alhaisempia hintoja ja työttömyyden piti haihtua olemattomiin.
Nyt jälkeen päin meidän vallanpitäjämme ovat kertoneet, että keskeisenä tekijänä EU-jäsenyyteen olikin turvallisuuspolitiikka, mutta sitä ydinseikkaa ei sopinut paljastaa äänestäjille. Eikä myöskään kerrottu Maastrichtin sopimuksen sitä kohtaa, jossa määrättiin omasta rahasta luopuminen. Ruotsi ja Tanska neuvottelivat siihen pykälään poikkeuksen, mutta Suomi ei sitä neuvotellut. Sillä lailla.
Tavallisen kansan taakkaa on kasvatettu viime aikoina yhä enevässä määrin. Tarvitsee vain suunnata huomio asumiseen ja liikkumiseen. Eläkeläisiä on kohdeltu yhtä lailla epäoikeudenmukaisesti kuin lapsia ja nuoriakin. Koulutus on erityisen kurmuutuksen kohteena. Pienyrittämisen edellytyksiä on luvattu helpottaa aina vaalien alla, mutta sitten äänestyspäivän jälkeen lupaukset on unohdettu. Työttömiä syyllistetään laiskuudesta ja vaaditaan korvauksiin heikennyksiä, jotta sillä piiskapolitiikalla muka työttömät menisivät töihin, joita töitä ei sitten kuitenkaan kerta kaikkiaan ole.
Tavallinen kansa kaipaa muutosta. Elämisen ja tekemisen ehdot, toimintaraamit, olisi korjattava nykyistä väljemmiksi. Verotuksen, maksujen ja taksojen kiristämisen sijaan olisi tehtävä U-käännös politiikassa. On kuultu Kataisen ja kumppaneitten väittävän, että ei valtio voi tehdä työpaikkoja. Ja niinpä valtio ei olekaan tehnyt mitään muuta kuin sälyttänyt kansan niskaan aina vain uusia ja uusia lisärasitteita sekä sitten kylvänyt verorahaa ympäriinsä ulkomaille. Valtio on ottanut ulkomailta tolkuttomasti velkaa, kun kansa alkaa olla jo kuiviin kupattu eikä verokertymää meinaa enää syntyä tuhlaamisen turvaamiseksi. Siihen holtittomuuteen pitää tehdä muutos, U-käännös.
Politiikan U-käännös tarkoittaa uuden asenteen ottamista yhteisten asioitten hoitamisen lähtökohdaksi. Kaiken tarkoituksena ei saa olla valtion budjetin rahoittaminen keinolla ja hinnalla millä hyvänsä. Uudeksi suunnaksi on otettava kansakunnan vaurastuminen. Sitä kautta hyötyy koko kansantalous ja sitä kautta pitää raamittaa valtiolle myös sen rooli yhteiskunnassa. Valtion roolin on oltava nykyistä kevyemmän. Kun yleisen vaurastumisen ansiosta työttömyys vähenee ja ihmiset elävät nykyistä paremmin omillaan, niin siitä johdonmukaisena seurausvaikutuksen aikaa myöten hyötyy valtiokin. Ulkomaille velkaantuminen voidaan sekin pysäyttää. Olennaista on silti, että valtio elää suu säkkiä myöten eikä sitä säkkiä pidä mitoittaa ylettömän isoksi.
Kansakunnan henkiset ja taloudelliset voimavarat on saatava hyötykäyttöön sen sijaan, että olemme nykyään siirtymässä kovenevan kontrollin holhousyhteiskuntaan. Valtion tehtävänä ja tarkoiuksena on palvella kansaa sen sijaan, että valtio on ottanut itselleen orjapiiskurin statuksen. Kansan elämisen olosuhteitten keventäminen ja avartaminen on se perusta, jolta ponnistamalla Suomi pääsee taas kunnialliseen vertailukelpoisuuteen ulkomaihin nähden. Silti olennaisinta on meidän oma elämisemme omilla jaloillamme.
Valtion U-käännös mahdollistaisi elpymisen
50
176
Vastaukset
Kun jutun juuri ei vaikuta käynnistävän kommenttien tulvaa, niin jatkan itse pienellä täydennyksellä. Valtion taholla puolustellaan tavallisen kansan ankaroituvaa rasittamista veroilla, maksuilla ja taksoilla sillä perusteella, että valtion budjetti pitää rahoittaa. Ja sitten budjettisäästöjen aikaansaamiseksi lisärahoitusta valtion kassaan pitää hakea myös tavallisen kansan taskuista, mitkä tosin alkavat tyhjentyä tällä nykyisellä menolla.
Sosiaalinen turvaverkko on sekin säästämisen kohteena. Sosiaalisen turvaverkon karsimisen vaihtoehtoja valtiojohto ei näe, eikä ilmeisesti halua nähdä. Kuin apteekin hyllyltä tulee käärmeenkielenä hokema: "Mistä sitten pitäisi säästää?". Lieneekö sen hokemisen osaaminen perusedellytys ministerin tehtävään pääsemisessä? Ja mahtaneeko taustalla on tahallisena tarkoituksena sosiaalisen turvaverkon tuhoaminen?
Tavallisen kansan kimppuun käymisen sijaan "säästötalkoissa" on vaihtoehtoja kuten yleisesti ja erinomaisesti tiedämme. Kehitysyhteistyörahojen haaskaantuminen kaukomailla on mitä ilmeisin fakta, mutta valtion budjetissa kehitysyhteistyörahat näkyvät olevan tabu, kun budjetin menopuolen karsintaa harkitaan. Valtio rakentaa teitä ja taloja, mutta käsittämättömän usein tuloksena on "sutta ja sekundaa". Miksi? Rahaa haaskaantuu valtavat määrät juuri rakennetun korjaamiseen ja jopa juuri korjatun uudelleen remontoimiseen. Miksi? Kalliiksi tulee. Kun monet poliitikot halveeraavat "siltarumpupolitikkaa", niin valtio näkyy ottaneen tosissaan sen propagandan ja alemman käyttötason tiet ovatkin päässeet rappeutumaan. Siitä kärsii logiistikkaketju. Sama tilanne pätee valtion itsensä hallussa olevien rautateitten kohdalla. On säästetty väärässä paikassa. Ja kalliiksi tulee eli kalliimmaksi kuin niissä kohdissa tehty säästäminen. Viisauden kotipaikka ei näytä olevan Suomen ministerien virkahuoneissa.
Tavalliseen kansaan suunnatun julkisvallan harjoitaman rahallisen rohmuamisen vaihtoehtoja on olemassa, vaikka nykyinen valtiojohtomme ei halua sitä myöntää eikä nykyistä parempaa ja viisaampaa politiikkaa harjoittaa. Tahtotilasta on kysymys. Väitän edelleen, että tavallisen kansan kotikentän tasolta versova vauraustuminen on perusedellytys koko kansantalouden tilan kohentumiselle. Suuri merkitys olisi kotimaisen kulutuskysynnän elpymisellä. Nykyinen politiikka on väärää politikkaa.- Vector-67
Eihän hallitus ole enää aikoihin ajanut Suomen kansan asiaa - toimisiko suora demokratia paremmin? Itse henkilökohtaisesti olen täydellisen kyllästynyt Suomen rähmällään oloon EU:n edessä ja siihen, että huolimatta kansan mielipiteestä hallitus tekee mitä haluaa. Itse asiassa olen niin kyllästynyt tähän, että menin ja liityin ensimmäistä kertaa 47 -vuotiaan elämäni aikana puolueeseen - tai ehkä puolue on väärä termi, joka tapauksessa "Muutos 2011" ajaa suoraa demokratiaa Sveitsin malliin, eli periaatteessa jokaisesta asiasta voidaan järjestää sitova kansanäänestys ja tämä voi kumota myös hallituksen päätöksen. Tämä on sitä todellista demokratia - kyllä kansa tietää ja vaikka ei tietäisi kaikesta kaikkea, niin kyllä mutullakin äänestämällä pääsee paremmin vaikuttamaan suorassa kansanäänestyksessä, kuin nykyisessä mallissa, jossa yksittäisillä kansanedustajilla ei ole minkäänlaista valtaa ajaa äänestäjiensä asioita - puolueiden muutamat avainhenkilöt käskyttävät alaisiaan ja jollet tottele, on poliittinen urasi loppu. Suomi ei ole enää demokratia ja lopullinen valta valuu vähän kerrassaan EU:lle.
Aikaisemminkin olen tullut lueskelleeksi eri puolueitten ohjelmia ja seurailleeksi käytännön toimintaa. "Muutos 2011" kuuluu ilman muuta myös meikäläisen arvioinnissa kiinnostavien puolueitten joukkoon. James Hirvisaaren mukana Muutos 2011 on saanut lisäkanttia toimintaansa. Kun puolue viittaa Sveitsin esimerkkiin, niin ilman muuta siinä päätöksenteon menettelyssä on myönteistä arvoa.
Kansanäänestykset pitäisi sitten kuitenkin järjestää ankaran neutraalilla tavalla, jollaista menettelyä ei meillä noudatettu v. 1994 EU-kansanäänestyksen yhteydessä. Silloin kaksi vuosikymmentä sitten mm. media toimittajineen ja Yleisradiokin siinä mukana oli ottanut "missiokseen" Suomen EU-jäsenyyden viemisen toteutukseen. Se historia on suomalaisen journalismin häpeätahra. Hyvää journalistista toimintapaa ei noudatettu ja se oli tietoisen tahallinen toimintalinja. Media alentui EU-mielisten vallanpitäjien lakeijaksi ja EU-propangandan aktiiiviseksi levittäjäksi.
Yhtenä tärkeänä Muutos 2011 -puolueen arviointiperusteena pidän tavallisen kansan vaurastumismahdollisuuksiin suhtautumista. Nykyisiä elämisen ja tekemisen sääntöjä pitää muuttaa vapaammiksi eli pelkkä sivusta seuraaminen nykyisten raamien voimassaollessa ei riitä. Muutosta tarvitaan.
Väestön oman toiminnan puitteiston luonnehtimiseksi otan osviitaksi Jenkkilän "Self made Man"-idean. Se on erinomainen idea. Sinänsä en välttämättä suinkaan ihaile kaikkea, mitä Yhdysvalloissa on, mutta omalla työllä pärjääminen ja omien suoritusten palkitseminen on erinomainen asetelma. Eikä siihen kokonaisuuteen kuulu valtion putkahtaminen kansalaisten kukkarolle sitä kohtuuttomasti tyhjentämään.
Kansalaisten vaurastumisen mahdollisuuksiin kuuluu myös saavutetun vaurauden turvaaminen. Jos ihminen on pystynyt keräämään varallisuutta, niin ei julkisen vallan, valtion ja kuntien, tehtävänä ja tarkoituksena voi olla tuon kansalaisten uurastuksen ja taidon tulosten rohmuaminen valtion kassaan. Siihen yhteyteen liittyy myös meneillään oleva perintöjä koskeva keskustelu. Kyllä varakkuuden perimisenkin on oltava hyväksyttyä siitäkin huolimatta, että professori Heikki Niskakangas totesikin äskettäin, että eiväthän perilliset osaa huolehtia perinnöistä ja sillä perusteella valtion on oikein tulla siihen väliin verottamaan ankaralla kädellä perintöjä.- Loppu tuli
Ihan samaa mieltä olen. Eikä tässä oikeastaan ole kyse mielipiteestä vaan faktasta. Aika pölvästi saa olla jos ei tajua mihin tässä ollaan menossa.
Kuinka tämä on mahdollista. Kansa marssitetaan jyrkänteeltä rotkoon josta ei ylös päästä?
Sopii miettiä jotain Punakhmeerejä ja natseja. Ei kansa kapinoi.
Vähin erin nytkin leikataan ja kurjistetaan. Eeuu sta tule yhä uusia tirektiivejä. Uusia virkoja on perustettava ja virkamiehille palkattava johtajia. Yritysten on huolehdittava mittavasta määrästä velvoitteita ja palkattava asiantuntija huolehtimaan niistä.
Ketään ei kiinnosta kun vientiteollisuus karkasi täältä. Otetaan vain lisää velkaa. Kyllä se siitä.
Julkinen talous on jotain 60 prossaa BKT stä. Ei kuulkaa käänny enään. Vesilastia on liikaa ja vauhti kiihtyy. Alaspäin.
Se oli loppu se. The end ja konec.
- meizi83
Tämä ns. "tavallinen kansa" on myös itse osasyyllisenä tähän taloustilanteeseen.
Esimerkkejä:
-ylivelkaantuminen henkilötasolla, toiset ei vaan osaa käyttää rahaa.
-asuminen muuttotappioalueella, se on niin mukavan halpaa asustella korvessa, paitsi sitten, kun työt lähtee ja on kannattamatonta yrittää periferiassa. Liikaa kuntia elinkelvottomilla alueilla.
-luulo hyvästä veronmaksajasta, alkoholi/tupakkaveron tuotto on n. 3 miljardia euroa vuodessa - haitat n. 15 miljardia. Mutta hei, kyllä "tavallinen kansalainen" on sitten erinomaisen hyvä veronmaksaja, kun aski tupakkaa tuottaa 4egee veroa...
-huono varautuminen heikkoihin aikoihin. Tavallinen työläinen ei edes aio omistaa muuta kuin velaksi ostetun asuntonsa. Esim. ruotsissa pörssiosakkeita omistaa 75% kansasta, suomessa vastaavasti 20%. Tätä varallisuusmassaa olisi hyvä verottaa valtion kannalta, kunhan sitä "kriittistä massaa", eli varallisuutta olisi.
Mutta ei - tavallinen kansa omistaa vain asuntonsa...
-muiden syyttäminen omasta hölmöilystä, aina löytyy vika poliitikoista, jos menee huonosti, otetaan suut/silmät täyteen joustoluottoa, jätetään maksamatta ja Jyrkin/Jutan vika...
-yrittämisen vastaisuus, heti, jos joku tienaa yrityksellä = se on väärin. Rahat kuuluu valtion kassaan ja kassasta voidaan jakaa pers´aukisille ilmaista vastikkeetonta taivaanrannan-maalausrahaa. Yrityksiä verotetaan niin rankasti, että omistajat etsivät elinkelpoisemman maan.
-syyttäminen "hyväosaisia" huonoiksi veronmaksajiksi... ylin 3,5% tuloluokasta maksaa melkein 50% suomen veroista. Kun ei se prosentti - vaan se maksettu rahan määrä.
-käsitys siitä, että kaikki ovat samanarvoisia, joku voikin olla ahkera työmies ja saada aikaan hyvää työnjälkeä, tai erinomaista vastinetta maksetulle palkalle. Suuri osa työntekijöistä ei kuitenkaan ole niin hyviä, että he kustantaisivat työpanoksellaan edes omaa palkkaansa.- ksdlfjgjeriojgiro
Teet todella karkeita yleistyksiä ja kateuksissasi varmaankin oiot mutkat suoriksi että saat kaikki muut paitsi itsesi näyttämään huonoilta.
Ennakkoasenteesi on niin jyrkkä että on ajanhukkaa yrittää väittää vastaan, tuollaisille on turha puhua järkeä jotka tarvitsisivat selvästi psykiatrista hoitoa... - prkele mikä maa stan
ksdlfjgjeriojgiro kirjoitti:
Teet todella karkeita yleistyksiä ja kateuksissasi varmaankin oiot mutkat suoriksi että saat kaikki muut paitsi itsesi näyttämään huonoilta.
Ennakkoasenteesi on niin jyrkkä että on ajanhukkaa yrittää väittää vastaan, tuollaisille on turha puhua järkeä jotka tarvitsisivat selvästi psykiatrista hoitoa...Lisään vielä että tuollaiset yleistäjät juuri aiheuttavatkin välinpitämättömyyden leviämistä ja moraalin laskua kun haukutte kaikki samaan roskaläjään vaikka joku olisikin reipas ja tekevä niin kun milloinkaan tässä maassa ei anneta positiivista palautetta eikä varsinkaan makseta ahkeralle parempaa palkkaa niin mitä kenenkään silloin kannattaa pinnistellä enempää kuin naapuriduunarinkaan, saman palkan saa loisipa tai ei, tyhmähän paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä.
Älkää yleistäkö vaan katsokaa rehellisesin silmin kuka selvästi on ahkera ja maksakaa ahkeralle parempaa palkkaa niin se oikeasti kannustaa parempiin suorituksiin. Työtähän tehdään juurikin sen palkan eli toimeentulon vuoksi.
Kyllähän minä epäilen että ei tässä muusta taaskaan ole kyse kuin alhaisesta v1ttuilusta, monesti näyttää työelämässä että ei työn tehokkuudella ja laadulla ole mitään väliä, tärkeintä on vain järjestää työ mahdollisimman v1ttumaiseksi työntekijälle että tietäisi asemansa... Pörssiosakkeitten omistamiseen suhtautuminen on sekä kiinnostava että tärkeä asia. Valtiovaltaa sopisi ohjeistaa käskyllä: Älä himoitse kaiken mahdollisen verottamista maksimaalisesti! Ja sitten selvennysosio Mitä se on eli: Kelvoton on semmoinen valtiovalta, mikä ennaltaestää kansalaisten vaurastumisen ylikireästi verottamalla mm. pörssiosakkeita.
Mahtanenko ymmärtää oikein tuon tulevaisuuden toiveen, jossa suomalaiset omistaisivat vaikkapa 75-prosenttisesti pörssiosakkeita, jolloinka niitä voitaisiin verottaa oikein rankimman kautta ja sillä menettelyllä valtio saisi kassaansa rutkasti rahaa? Käytännössä jo tuollainen ideoint saa ihmiset karttamaan pörssiin listattujenyhtöitten osakkeitten omistusta. Silti meillä Suomessakin yli 800.000 kansalaista omistaa pörssiosakkeita eli noin 20 prosenttia on lukuna oikeaa suuruusluokkaa. Kuvanneelo meidän päättäjiemme tietämyksen tasoa yleisemminkin, kun mm. puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on "tietänyt": Eihän tavallinen kansa pörssiosakkeita omista.- reilusuomi
'Meizi83', ajattelet suunnilleen päinvastoin kuin minä, joka kohdassa.
Minusta ensimmäinen lähtökohta on kysyä itseltään ja muilta, poliitikoilta ja ehdokkailta eritoten, mitä varten valtio, kansa ja yritykset ovat. Vaihtoehtoja on karkeasti ottaen kolme (niinkuin mikään maailmassa, tämäkään ei ole täysin tyhjentävä, kaikenkattava jako, vain yksi yritys - tehkää parempi):
a) Kansalaiset ja yritykset ovat olemassa valtiota varten; niitä pitää säädellä ja verottaa mahdollisimman paljon, jotta valtio (joka on poliitikot ja virkamiehet) voi kustantaa omat palkkansa ja etunsa, ja jos jotain jää, palveluja ja pakkopalveluja kansalle ja yrityksille.
b) Valtio ja kansa ovat olemassa yrityksiä varten; kansalaiset ovat ensisijassa kuluttajia, ja valtion tehtävä on taata yrityksille vapaat kädet tuottaa mahdollisimman paljon voittoa, josta sitten tippuu murusia kansalaisille ja valtiolle, ainakin teoriassa.
c) Valtio ja yritykset ovat olemassa kansalaisia varten; yrityksen toimininta on oikeutettua vain, jos se tuottaa kansalaisten tarvitsemia palveluja hintaan, johon heillä on varaa, ja valtion tehtävä on kuunnella kansaa ja pyrkiä kaikessa toteuttamaan kansalaisten enemmistön tahtoa avoimesti ja rehellisesti.
Minusta ihanneyhteiskunta on c. Nyky-Suomi edustaa kohtaa b. Ehkä jossain Pohjois-Koreassa tai Kiinassa toimitaan a-kohdan tavalla, en tiedä.
Michael Hudson puhuu taloudesta selkeästi, niin, että jopa minäkin ymmärrän hiukan: https://www.youtube.com/watch?v=r2uKt_gTDa0 Tässä pätkässä haastattelija ei ole ihan aiheen tasolla.
- meizi83
Tuolla omalla kommentilla lähinnä tarkoitin sitä, että jos osakkeiden omistaminen olisi yleisempää - saisi siitä paremman tuoton.
Nyt vain 20% ihmisistä omistaa osakkeita, vero on kohtuuton ja tuotto huono. 75%:lla olisi huomattavasti paremmat mahdollisuudet saada veroja kassaan, silti alhaisemmalla verolla.
Minulla on itselläni noin 140 000 euron arvoinen salkku.Hyvä, kun selvensit asiaa ja ajatustasi. Olen siis samaa mieltä. Silti epäilen, että meillä Suomessa poliitikot eivät ehkä ymmärtäisi rakentaa pitkäjänteistä osakesäästämistä varten kohtuullisia raameja. Ruotsi on eri valtakunta niin kuin monet muutkin valtiot.
Kun otamme tarkastelun suunnaksi vaurastumisen, niin silloin pintaan pulpahtavat asenteet. Pörssiin suhtautumisessa on valitettavan yleisenä asennoitumisena "pörssikeinotteluun" suhtautuminen ja siinä paketissahan verottajan ruoska saa viuhua ja se viuhuminen taitanee saada jopa yleistä hyväksyntää ja aplodeerausta meillä Suomessa. Toisarvoisena sivuseikkana sitten on tavallisen kansan harjoittama pörssisäästäminen ja osakesijoittaminen, mitä yleensä tuskin satutaan ajattelemaan poliittisten päättäjien keskuudessa. Siis kyseessä on tätä nykyä noin 830.000 suomalaisen väestöstä eli vajaasta 20 prosentista kaikkeen kansaan suhteutettuna.
Jos jokin poliittinen puolue saisi sen verran eli parikymmentä prosenttia ääniä vaaleissa, niin siitä puoleesta tulisi suunnilleen 40 kansanedustajan eduskuntaryhmä. Kyllä sen suuruusluokan eturyhmän luulisi jo omaavan painoarvoa vallanpitäjien keskuudessa, mutta niin ei näy olevan. Hallituksessa on Kokoomuskin ollut liki vakiolaisena jo v:sta 1987. Toisaalta en minä moitteita esittäisi, jos osakesäästäminen yhä yleistyisi. Samalla tota kai pitää olla harkintaa matkassa mukana.
Meillä Suomessa vaurastumisen hyväksyminen ei näytä kuuluvan vallanpitäjiemme aivoitukselliseen arsenaaliin. Käytännössähän kysymys on "nousukkuudesta" eli köyhemmistä lähtökohdista ihmiset omalla osaamisellaan ja työllään pyrkivät vaurastumaan ja siinä myös onnistuisivat. Ilmauksena "nousukkuus" on oikeastaan erittäin hyvä ja osuva. Ilmauksen hiukan kateutta nostattava vivahderasite sietäisi unohtaa ja ryhtyä ajattelemaan: Vaurastumista ja nousukkuutta pitäisi politiikassa päämäärätietoisesti edistää! Kansalaisten toimintaraameja pitäisi muokata sellaisiksi, että nousukkuutta ja vaurastumista suorastaan suosittaisiin. Siihen suosintaan kuuluisi mm. osinkojen verotuksen keventäminen. Sama voisi koskea myös osakkeitten ja yleisemminkin (esim. kiinteistöjen) myyntivoittojen verotusta, joka voisi alentua vaikkapa portaittain omistusajan mukaan esim. viisivuotisjaksoissa. Pikavoittojen hamuajat maksaisivat aina täyden veron. Semmoisesta järjestelystä hyötyisi koko kansantalous ja myös verottajakin.
- päättäjät vankilaan
meillä on niin heikkolahjaista porukkaa päättämässä että eivät osaa tehdä mitään muuta kuin jo ennestään tehottomiksi tiedettyjä toimenpiteitä eli verojen kiristämistä entisestään, mitään muuta ei osata.
Suomi on tuhoon tuomittu niin kauan kuin nykyinen ilman aivoja varustettu porukka on päättäjien palleilla... - meizi83
Ongelmana monestikin on se, että se 80%, joka ei omista osakkeita - ei ymmärrä omistamisesta mitään.
Monella ihmisellä on hyvin heikko tieto ja ymmärrys osakkeista ja osingoista, jos joku saa osinkoa, se tulkitaan "ilmaiseksi rahaksi". Moni ei varmasti tiedä, että saadakseen osinkoa, täytyy sijoittaa oma rahaansa ja omaa omaisuuttaan yhtiöön.
Verolista tulee joka joulu, siitähän se kateus repeää, miten joku saa X määrän osinkoa, tai pääomatuloa, usein nämä kritisoijat eivät tiedä pääomatuloista yhtään mitään.
Kansalle pitäisi järjestää koulutusta aiheeseen liittyen. Mutta usein "pörssipeleissä" käy niin, että tuulihousu tulee äkkiä markkinoille, tavoitteena pikavoitot, suurimman kuplan aikaan ostetaan muotiosakkeita salkkuun -> laskun tullessa myydään kaikki, otetaan roimasti takkiin, eikä tuulihousu enää sen jälkeen sijoita. Kiroaa samalla muut, jotka sijoittavat.- verottakaa osinkoja
Kyllä ne osingot ja osakkeiden arvonnousu ON ilmaista rahaa, sen eteen ei tarvitse tehdä työtä, senkun istuu perceellään vaan ja odottaa.
Sama raha työtä tekemällä onkin paljon vaikeampi saada aikaan, niinpä työtä ei pitäisi verottaa läheskään niin paljon kuin osinkoja ja osakkeiden arvonnousua.
Työnteko kuluttaa ihmistä ja rasittaa muutenkin ihmisen voimavaroja, työssä ollaan jumissa ainutkertaisten elinpäivien parhaat tunnit eikä niitä saa millään takaisin.
Sitten joku sijoittajanplanttu vaan tekee kotonaan mitä huvittaa ja rahaa tulee vaikka ei eväänsä väräyttäisi, kaiken lisäksi vielä maksaa vähemmän veroja siitä kuin työssä elämänsä hukkaava raataja!
Osinkojen ja arvonnousun ankara verottaminen on vain oikein, it's the right thing to do!! - meizi83
verottakaa osinkoja kirjoitti:
Kyllä ne osingot ja osakkeiden arvonnousu ON ilmaista rahaa, sen eteen ei tarvitse tehdä työtä, senkun istuu perceellään vaan ja odottaa.
Sama raha työtä tekemällä onkin paljon vaikeampi saada aikaan, niinpä työtä ei pitäisi verottaa läheskään niin paljon kuin osinkoja ja osakkeiden arvonnousua.
Työnteko kuluttaa ihmistä ja rasittaa muutenkin ihmisen voimavaroja, työssä ollaan jumissa ainutkertaisten elinpäivien parhaat tunnit eikä niitä saa millään takaisin.
Sitten joku sijoittajanplanttu vaan tekee kotonaan mitä huvittaa ja rahaa tulee vaikka ei eväänsä väräyttäisi, kaiken lisäksi vielä maksaa vähemmän veroja siitä kuin työssä elämänsä hukkaava raataja!
Osinkojen ja arvonnousun ankara verottaminen on vain oikein, it's the right thing to do!!Sitten kun sinäkin laitat omasta palkastasi esim. 100 000 euroa osakkeisiin, tiedät, onko tuotto ilmaista rahaa.
Ei se aivan ole. Kyllä pääoman eteen on töitä tehty. - Kateusvero!!!
meizi83 kirjoitti:
Sitten kun sinäkin laitat omasta palkastasi esim. 100 000 euroa osakkeisiin, tiedät, onko tuotto ilmaista rahaa.
Ei se aivan ole. Kyllä pääoman eteen on töitä tehty."Sitten joku sijoittajanplanttu vaan tekee kotonaan mitä huvittaa ja rahaa tulee vaikka ei eväänsä väräyttäisi" Mikset tee samoin? JOKAINEN voi harjoittaa sijoittamista
tosin saattaa menettää pennosensa!
Pitää muistaa että eläkerahat on kiinni sijoituksissa, myös kuntien ja valtion (veronmaksajien) rahaa on sijoituksissa ym ym
- meizi83
Eipä nuo sijoittamisen kritisoijat osta itse osakkeita ollenkaan.
Syitä on monia
-rahat on ryypätty
-tuhlattu
-poltettu tupakkana
Ominaista näille kateellisille on se, että jos he sijoittaisivat, pitäisi tuottoa tulla "tonnilla miljoona". Sitten kun oma älykkyys ei riitä sijoittamiseen, syytetään muita. "jos mä en saa, ei saa kukaan muukaan".
Yleistä on muutenkin, että kritisoijilla on hyvin heikko ymmärrys taloudesta, raha tulee seinästä, sähkö pistorasiasta.
Usein nämä henkilöt ovat sellaisia, että he ovat yhtä köyhiä sekä aloittaessaan, että lopettaessaan työuransa.
He ovat ahneita - he haluavat käyttää omat rahansa - ja sen lisäksi muiden rahat.
Käsitys siitä, että sijoittaja joutuu laittamaan omaa omaisuuttansa pantiksi saadakseen tuottoa ja osinkoja - on heille täysin hepreaa.- verottakaa osinkoja
Sinä puolestasi et selvästikään ymmärrä työnteosta mitään, kaltaisesi aina pyrkivät korjaamaan voitot itselleen, jättää verot maksamatta ja tappiot maksattavat sitten veronmaksajilla, duunareilla, työntekijöillä!
Sijoittajat ovat laiskureita, heitä ei kiinnosta ansaita elantoaan työtä tekemällä vaan korjaamalla muiden työstä hyöty itselleen tekemättä itse mitään sen eteen!
En voi sulattaa sijoittajien ahneutta ja muuta kuvottavaa arvomaailmaa, siksi en halua ostaa osakkeita jne. vaan rehellisesti työllä elättää itseni. Valitettavasti kaltaistesi vuoksi se käy koko ajan yhä vaikeammaksi!! - meizi83
verottakaa osinkoja kirjoitti:
Sinä puolestasi et selvästikään ymmärrä työnteosta mitään, kaltaisesi aina pyrkivät korjaamaan voitot itselleen, jättää verot maksamatta ja tappiot maksattavat sitten veronmaksajilla, duunareilla, työntekijöillä!
Sijoittajat ovat laiskureita, heitä ei kiinnosta ansaita elantoaan työtä tekemällä vaan korjaamalla muiden työstä hyöty itselleen tekemättä itse mitään sen eteen!
En voi sulattaa sijoittajien ahneutta ja muuta kuvottavaa arvomaailmaa, siksi en halua ostaa osakkeita jne. vaan rehellisesti työllä elättää itseni. Valitettavasti kaltaistesi vuoksi se käy koko ajan yhä vaikeammaksi!!Ai...tuo kuulostaa katkeralle.
Olen aivan yhtä "palkkatyöläinen", kuin sinäkin.
Ja omasta palkastani olen säästänyt 100 000 euroa osakkeisiin, en ole perinyt mitään, enkä saanut mistään "taikaseinästä" ilmaista rahaa ikinä.
Myös verot on maksettu, ennakonpidätystä jopa 18 000 eur vuodessa -> paljonko sinä maksat ennakkoja vuositasolla?
Olen ollut töissä jouluina, juhannuksina, uusina vuosina kaikkina vuosina viime 10 vuoden ajalla.
Sitä paitsi - olet jo sijoittaja. Sinun eläkkeesi ovat osakkeissa kiinni ja onneksi näin.
- KokoomusRulettaa.
Kaikkien pitäisi maata kotona sosiaalituilla ylläpidettynä.
Tätähän nämä sossut haluavat.
Työnteolla ei pitäisi saada mitään lisää.
Omistaa ei saisi mitään.
Mitenköhän tämä mailma voisi pyöriä?- sekoomus
kaikki rahat työstä suoraan valtiolle veroina, ihmiset asumaan pahvilaatikoihin katuojiin ja elämään pyhällä hengellä. Ei menisi vuottakaan kun valtio olisi hukannut nekin rahat...
- meizi83
sekoomus kirjoitti:
kaikki rahat työstä suoraan valtiolle veroina, ihmiset asumaan pahvilaatikoihin katuojiin ja elämään pyhällä hengellä. Ei menisi vuottakaan kun valtio olisi hukannut nekin rahat...
Verot aiheutuu hyvin pitkälti tulonsiirroista. B ja C-luokan kansalaisia joudutaan tukemaan huomattavilla avustuksilla jatkuvasti.
Se, miksi suomessa on kalliimpaa, kuin muualla Euroopassa on monien syiden kokonaisuus.
-erittäin antelias sosiaaliturva, jota pääsääntöisesti vasemmisto on ajanut. Tekemättä mitään, pitäisi vasureiden mielestä saada sama elintaso, kuin työtä tekevien.
-vastuu omasta itsestä ja omasta toiminnasta on ulkoistettu yhteiskunnalle.
-pohjoinen sijainti, meillä menee huomattavasti enemmän energiaa lämmitykseen, kuin muualla Euroopassa. Teiden kunnossapito kalliimpaa. Sähköä täytyy tuottaa enemmän.
-pidetään koko suomi asuttuna, vain 5,5 miljoonaa ihmistä näin isossa maassa, taka-hikiällä asuvien palveluja joudutaan maksamaan "yhteisestä kassasta". Kuitenkaan muuttotappio-alueille ei tule enää muodostumaan kannattavaa teollisuutta, joka maksaisi ko. asumisen periferiassa.
-suomi myydään ulkomaille, kun kansalaiset ei tykkää ostaa/omistaa mitään, lopulta kiinalaiset vie yritystoiminnan tuotot kotimaahansa.
-käsitys globalisaatiosta, suomalaiset ei ymmärrä, että käymme nyt globaalia kilpailua - jos tuote X on mahdollista tehdä kiinassa 70% halvemmalla - se todennäköisesti tehdään kiinassa. Kukaan ei luovu korkeista palkoista.
-25 yhtiötä vastaa 60% suomen ulkomaan viennistä, pitäisi saada näitä lisää, mutta vero-tsunami estää liiketoiminnan. "sulle-mulle"-työpaikat eivät luo uutta rahaa, vain ainoastaan vientiteollisuus.
Tässä nyt oli muutama esimerkki, miksi verot on tapissa... - maailmansuurinvääryy
meizi83 kirjoitti:
Verot aiheutuu hyvin pitkälti tulonsiirroista. B ja C-luokan kansalaisia joudutaan tukemaan huomattavilla avustuksilla jatkuvasti.
Se, miksi suomessa on kalliimpaa, kuin muualla Euroopassa on monien syiden kokonaisuus.
-erittäin antelias sosiaaliturva, jota pääsääntöisesti vasemmisto on ajanut. Tekemättä mitään, pitäisi vasureiden mielestä saada sama elintaso, kuin työtä tekevien.
-vastuu omasta itsestä ja omasta toiminnasta on ulkoistettu yhteiskunnalle.
-pohjoinen sijainti, meillä menee huomattavasti enemmän energiaa lämmitykseen, kuin muualla Euroopassa. Teiden kunnossapito kalliimpaa. Sähköä täytyy tuottaa enemmän.
-pidetään koko suomi asuttuna, vain 5,5 miljoonaa ihmistä näin isossa maassa, taka-hikiällä asuvien palveluja joudutaan maksamaan "yhteisestä kassasta". Kuitenkaan muuttotappio-alueille ei tule enää muodostumaan kannattavaa teollisuutta, joka maksaisi ko. asumisen periferiassa.
-suomi myydään ulkomaille, kun kansalaiset ei tykkää ostaa/omistaa mitään, lopulta kiinalaiset vie yritystoiminnan tuotot kotimaahansa.
-käsitys globalisaatiosta, suomalaiset ei ymmärrä, että käymme nyt globaalia kilpailua - jos tuote X on mahdollista tehdä kiinassa 70% halvemmalla - se todennäköisesti tehdään kiinassa. Kukaan ei luovu korkeista palkoista.
-25 yhtiötä vastaa 60% suomen ulkomaan viennistä, pitäisi saada näitä lisää, mutta vero-tsunami estää liiketoiminnan. "sulle-mulle"-työpaikat eivät luo uutta rahaa, vain ainoastaan vientiteollisuus.
Tässä nyt oli muutama esimerkki, miksi verot on tapissa...Globalisaatio pitäisi kieltää ihmiskunnalle vahingollisena toimena, suurin osa joutuu vain kärsimään siitä kun hyvin harvat korjaavat voitot. Tämähän on vahingollisuudessaan jo johonkin terroristijärjestöön verrattavissa, ainut ero on että poliittinen- ja taloudellinen eliitti lain nojalla harjoittaa tällaista terrorismia tavallisia ihmisiä vastaan ja kukaan ei puolusta tavallisten ihmisten etuja!!
Pitääkö oikeus ottaa todellakin omiin käsiin !!! - meizi83
maailmansuurinvääryy kirjoitti:
Globalisaatio pitäisi kieltää ihmiskunnalle vahingollisena toimena, suurin osa joutuu vain kärsimään siitä kun hyvin harvat korjaavat voitot. Tämähän on vahingollisuudessaan jo johonkin terroristijärjestöön verrattavissa, ainut ero on että poliittinen- ja taloudellinen eliitti lain nojalla harjoittaa tällaista terrorismia tavallisia ihmisiä vastaan ja kukaan ei puolusta tavallisten ihmisten etuja!!
Pitääkö oikeus ottaa todellakin omiin käsiin !!!Sinähän saat oikeutta, kun ostat osuutesi firmoista, jotka tuottavat voittoa.
Niin minäkin tein, vaihdoin omaa työpanostani yhtiöiden osakkeisiin. Heti palkan tultua ostan (hyvin pieniä) osuuksia yrityksistä.
Eri asia on sitten, jos jotkut haluavat osuuksia, tai tuottoa firmoista ilman, että ovat omistajia... se on suurta vääryyttä. Ostamatta yhtiötä pitäisi saada tuottoa -> ei onnistu. - Biggest Injustice
meizi83 kirjoitti:
Sinähän saat oikeutta, kun ostat osuutesi firmoista, jotka tuottavat voittoa.
Niin minäkin tein, vaihdoin omaa työpanostani yhtiöiden osakkeisiin. Heti palkan tultua ostan (hyvin pieniä) osuuksia yrityksistä.
Eri asia on sitten, jos jotkut haluavat osuuksia, tai tuottoa firmoista ilman, että ovat omistajia... se on suurta vääryyttä. Ostamatta yhtiötä pitäisi saada tuottoa -> ei onnistu.Jos olisin yrittäjä niin rahaa tarvitessani ottaisin ennemmin tavallisen pankkilainan jota nyt saa jopa hyvin edullisella korolla enkä missään nimessä haluaisi osakesijoittajaa lähimaillekaan määräilemään osingoista ja firman toiminnasta josta se ei kuitenkaan ymmärrä hevon sonnankaan vertaa.
Sijoittajat ahnehtivat itselleen liikaa osinkoja jne. muiden, yleensä työntekijöiden kustannuksella.
Sijoittaja haluaa firmasta lisää rahaa itselleen, irtisanotaanpa pari duunaria että firmalla on varaa siihen, tosin työt alkaa kasaantua, toimitusajat kusta ja hommat mennä halpisvuokratyöläisten osaamattomuuden takia päin percettä, tulee reklamaatioita ja takuukustannuksia. Mitäpä sijoittaja siitä välittää...
Sijoittaja haluaa taas lisää rahaa, onhan se mersu E-sarjalainen täyttänyt jo pari kuukautta, jätetäänpä pari investointia tekemättä ja jatketaan toimintaa jatkuvasti reistaavilla vanhoilla paskakoneilla... jne.
Sijoittajista ei ole kuin harmia yritystoiminnalle!! - meizi83
Biggest Injustice kirjoitti:
Jos olisin yrittäjä niin rahaa tarvitessani ottaisin ennemmin tavallisen pankkilainan jota nyt saa jopa hyvin edullisella korolla enkä missään nimessä haluaisi osakesijoittajaa lähimaillekaan määräilemään osingoista ja firman toiminnasta josta se ei kuitenkaan ymmärrä hevon sonnankaan vertaa.
Sijoittajat ahnehtivat itselleen liikaa osinkoja jne. muiden, yleensä työntekijöiden kustannuksella.
Sijoittaja haluaa firmasta lisää rahaa itselleen, irtisanotaanpa pari duunaria että firmalla on varaa siihen, tosin työt alkaa kasaantua, toimitusajat kusta ja hommat mennä halpisvuokratyöläisten osaamattomuuden takia päin percettä, tulee reklamaatioita ja takuukustannuksia. Mitäpä sijoittaja siitä välittää...
Sijoittaja haluaa taas lisää rahaa, onhan se mersu E-sarjalainen täyttänyt jo pari kuukautta, jätetäänpä pari investointia tekemättä ja jatketaan toimintaa jatkuvasti reistaavilla vanhoilla paskakoneilla... jne.
Sijoittajista ei ole kuin harmia yritystoiminnalle!!Sijoittaja on sama asia, kuin yrityksen omistaja.
Osakeyhtiölaissa muun muassa todetaan, että "osakeyhtiön tarkoituksena on tuottaa voittoa omistajalle"
ks.
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20060624
Omistajalle kuuluu osinko yhtiöstä, ihan lainkin mukaan. Osinkoa ei saa ilmaiseksi, vaan täytyy olla omistaja. Omistajaksi pääsee useimmiten niin, että sijoittaa omaa rahaansa yhtiöön.
Kuten aiemminkin kerroin, minä sijoitin omaa rahaani sata tuhatta euroa, jotta saan omistamistani yhtiöistä tuottoa.
Eri asia on jotkut pienet yhden miehen firmat, jotka pyörii helposti pankkilainallakin, toista on se, kun iso osakeyhtiö ottaa lainaa -> sitä ei niin vain saada pankista "hakemalla".
Mutta, sinähän voisit keksiä sellaisen yhtiön, mikä ei tuottaisi voittoa ollenkaan, ehkä se sopisi sinulle. - meizi83
meizi83 kirjoitti:
Sijoittaja on sama asia, kuin yrityksen omistaja.
Osakeyhtiölaissa muun muassa todetaan, että "osakeyhtiön tarkoituksena on tuottaa voittoa omistajalle"
ks.
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20060624
Omistajalle kuuluu osinko yhtiöstä, ihan lainkin mukaan. Osinkoa ei saa ilmaiseksi, vaan täytyy olla omistaja. Omistajaksi pääsee useimmiten niin, että sijoittaa omaa rahaansa yhtiöön.
Kuten aiemminkin kerroin, minä sijoitin omaa rahaani sata tuhatta euroa, jotta saan omistamistani yhtiöistä tuottoa.
Eri asia on jotkut pienet yhden miehen firmat, jotka pyörii helposti pankkilainallakin, toista on se, kun iso osakeyhtiö ottaa lainaa -> sitä ei niin vain saada pankista "hakemalla".
Mutta, sinähän voisit keksiä sellaisen yhtiön, mikä ei tuottaisi voittoa ollenkaan, ehkä se sopisi sinulle.Ja vielä lisätäkseni.
Erikoista on vasureiden käsitys taloudellisesta oikeudenmukaisuudesta:
Jotta minä saan osinkoa yhtiöstä - jouduin laittamaan 100 000 euroa palkastani sivuun, jotta voisin ostaa osakkeita. Kaikki verot on maksettu, niin kuin kuuluukin.
Vastaavasti vasurit haluaisivat osinkoa ILMAN ETTÄ LAITTAA EUROAKAAN OMAA RAHAA KIINNI FIRMAAN!! Kyllä, se on niin taloudellista tasa-arvoa. - Leuku
meizi83 kirjoitti:
Sijoittaja on sama asia, kuin yrityksen omistaja.
Osakeyhtiölaissa muun muassa todetaan, että "osakeyhtiön tarkoituksena on tuottaa voittoa omistajalle"
ks.
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20060624
Omistajalle kuuluu osinko yhtiöstä, ihan lainkin mukaan. Osinkoa ei saa ilmaiseksi, vaan täytyy olla omistaja. Omistajaksi pääsee useimmiten niin, että sijoittaa omaa rahaansa yhtiöön.
Kuten aiemminkin kerroin, minä sijoitin omaa rahaani sata tuhatta euroa, jotta saan omistamistani yhtiöistä tuottoa.
Eri asia on jotkut pienet yhden miehen firmat, jotka pyörii helposti pankkilainallakin, toista on se, kun iso osakeyhtiö ottaa lainaa -> sitä ei niin vain saada pankista "hakemalla".
Mutta, sinähän voisit keksiä sellaisen yhtiön, mikä ei tuottaisi voittoa ollenkaan, ehkä se sopisi sinulle.Uskomatonta törmätä näillä palstoilla johonkuhun joka oikeasti YMMÄRTÄÄ asioita, eikä vaan länkytä noita vanhoja fraaseja tyhmistä päättäjistä ja ahneesta "valtiosta" (kuka se muuten on ?).
Analyysi ylempänä ongelmiemme syistä oli palstan parasta antia piiiiitkäääään aikaan.
Kiitos että palautit uskoni älyn esiintymiseen kosmoksessa.. - Kapteeni Oikeus
maailmansuurinvääryy kirjoitti:
Globalisaatio pitäisi kieltää ihmiskunnalle vahingollisena toimena, suurin osa joutuu vain kärsimään siitä kun hyvin harvat korjaavat voitot. Tämähän on vahingollisuudessaan jo johonkin terroristijärjestöön verrattavissa, ainut ero on että poliittinen- ja taloudellinen eliitti lain nojalla harjoittaa tällaista terrorismia tavallisia ihmisiä vastaan ja kukaan ei puolusta tavallisten ihmisten etuja!!
Pitääkö oikeus ottaa todellakin omiin käsiin !!!Höpö-höpö. Ei "suurin osa" mitään kärsi, ainoastaan pienehkö joukko, ja pääosin omasta syystään, jotka kyllä koittavat koko ajan kovaan ääneen selittää, että edustavat jotain suurta massaa, jota diktatuurilla hallitaan...
Lähde vaan barrikadeille, äkkiä sut sieltä tiputetaan. - more than U think
Kapteeni Oikeus kirjoitti:
Höpö-höpö. Ei "suurin osa" mitään kärsi, ainoastaan pienehkö joukko, ja pääosin omasta syystään, jotka kyllä koittavat koko ajan kovaan ääneen selittää, että edustavat jotain suurta massaa, jota diktatuurilla hallitaan...
Lähde vaan barrikadeille, äkkiä sut sieltä tiputetaan.Niinhän yksi ministerikin luuli että juuri kukaan ei tienaa suomessa alle 2100e...
Muuttakaa kokoomuksen kannattajat pois tästä maasta vaikka unelmamaahanne usaan vahingoittamasta meidän muiden elämisen edellytyksiä. - Kapteeni Oikeus
more than U think kirjoitti:
Niinhän yksi ministerikin luuli että juuri kukaan ei tienaa suomessa alle 2100e...
Muuttakaa kokoomuksen kannattajat pois tästä maasta vaikka unelmamaahanne usaan vahingoittamasta meidän muiden elämisen edellytyksiä.Muuttakaa kaikki kommunismin kannattajat omaan ihannemaahanne, .... öööö mikäs se nyt olikaan.... ai niin; Pohjois-Korea. Siellä kaikki hyvin :)
No, vakavasti puhuen, ei alle 2100 €/kk ansaitsevien ja tyytymättömien välillä mitään relaatiota ole. Ruikuttajia löytyy kaikista yhteiskuntaluokista, ja yrittäjien EK yksi pahimmista.
Kritiikkiä pitää aina esittää, mutta mieluummin myös jotain omia ajatuksia tilanteen korjaamiseksi... jos kompetenssi riittää muuhunkin kuin uhoamiseen ! - MoreThanUthink
Kapteeni Oikeus kirjoitti:
Muuttakaa kaikki kommunismin kannattajat omaan ihannemaahanne, .... öööö mikäs se nyt olikaan.... ai niin; Pohjois-Korea. Siellä kaikki hyvin :)
No, vakavasti puhuen, ei alle 2100 €/kk ansaitsevien ja tyytymättömien välillä mitään relaatiota ole. Ruikuttajia löytyy kaikista yhteiskuntaluokista, ja yrittäjien EK yksi pahimmista.
Kritiikkiä pitää aina esittää, mutta mieluummin myös jotain omia ajatuksia tilanteen korjaamiseksi... jos kompetenssi riittää muuhunkin kuin uhoamiseen !Tilanteen korjaamiseksi joko 50% palkankorotus alle 25000e vuodessa tienaaville tai vaihtoehtoisesti hinnoista puolet pois sekä verotusta alemmaksi.
Mammuttimaista julkista sektoria voi purkaa kovalla kädellä ohuemmaksi, verovaroista maksettavat palkat eivät saa olla palkkajohtajia, kaikenmaailman väliportaan päälliköt tuottavampaan työhön tai kortistoon.
Siinä nyt muutama korjaava ajatus ensihätään mutta näitähän on esitetty ennenkin ja mitään ei tapahdu! Tästä voi päätellä että puhe ei auta vaan tarvitaan tekoja! - meizi83
MoreThanUthink kirjoitti:
Tilanteen korjaamiseksi joko 50% palkankorotus alle 25000e vuodessa tienaaville tai vaihtoehtoisesti hinnoista puolet pois sekä verotusta alemmaksi.
Mammuttimaista julkista sektoria voi purkaa kovalla kädellä ohuemmaksi, verovaroista maksettavat palkat eivät saa olla palkkajohtajia, kaikenmaailman väliportaan päälliköt tuottavampaan työhön tai kortistoon.
Siinä nyt muutama korjaava ajatus ensihätään mutta näitähän on esitetty ennenkin ja mitään ei tapahdu! Tästä voi päätellä että puhe ei auta vaan tarvitaan tekoja!Jotta verotusta voitaisiin laskea, täytyy tulonsiirtoja pienentää. Pääsääntöisesti verot ovat tulonsiirtoja, etuuksia, eläkkeitä, työttömyystukia, asumis- ja toimeentulotukia.
Huomattava osa veroista jaetaan siis köyhälle kansanosalle jo nyt.
Meillä ei ole varaa korottaa palkkoja missään tuloluokassa. Ns. tavallisen kansan käsitys palkasta, joka mahdollistaa hyvän elintason - on täysin älytön. Voisi puhua jopa ahneudesta -> jotta saat kerrytettyä varallisuutta hyvää elintasoa varten, vaatii 20 vuoden sijoittamisen, jossa suuri osa palkasta menee yhtiöiden ostamiseen.
Ne henkilöt, jotka ei osta yhtiöitä - haluaa saman elintason ilman 20 vuoden säästämistä.
Kuitenkaan tämä rivikansa ei osta osuuksia yrityksistä, eikä edes aio ikinä ostaa = taloudellinen hyvinvointi kerääntyy heille, jotka ostavat. - vpd...
meizi83 kirjoitti:
Jotta verotusta voitaisiin laskea, täytyy tulonsiirtoja pienentää. Pääsääntöisesti verot ovat tulonsiirtoja, etuuksia, eläkkeitä, työttömyystukia, asumis- ja toimeentulotukia.
Huomattava osa veroista jaetaan siis köyhälle kansanosalle jo nyt.
Meillä ei ole varaa korottaa palkkoja missään tuloluokassa. Ns. tavallisen kansan käsitys palkasta, joka mahdollistaa hyvän elintason - on täysin älytön. Voisi puhua jopa ahneudesta -> jotta saat kerrytettyä varallisuutta hyvää elintasoa varten, vaatii 20 vuoden sijoittamisen, jossa suuri osa palkasta menee yhtiöiden ostamiseen.
Ne henkilöt, jotka ei osta yhtiöitä - haluaa saman elintason ilman 20 vuoden säästämistä.
Kuitenkaan tämä rivikansa ei osta osuuksia yrityksistä, eikä edes aio ikinä ostaa = taloudellinen hyvinvointi kerääntyy heille, jotka ostavat.Ettekö te ymmärrä päivänselvää asiaa; työnteossa ja palkassa on kyse lähes pakollisesta välttämättömästä pahasta kustantaakseen elämisensä, sijoittaminen on täysin vapaaehtoista ja ylimääräistä, hyväosaisten harrastuksesta!
Harrastuksista kuuluukin maksaa, sijoittamisen tulot ovat täysin ylimääräistä, helppoa rahaa josta aivan hyvin voi maksaa enemmän veroja kuin työssä raatamisen tuloksena saatu elintärkeä tulo.
Miksi "meillä" on varaa korottaa hintoja älyttömyyksiin, miksi ei palkkoja samassa suhteessa että ostovoima, toimeentulo säilyisi pienituloisillakin?
En millään ymmärrä sitä että hyväosaisilla on jokin ihmeellinen vimma polkea pienituloisia maanrakoon ja aiheuttaa vaikeuksia tekemällä päätöksiä jotka eivät tunnu heillä itsellään vaan nimenomaan pienituloisilla!
Ettei vain hyväosaiset olisi se kaikkein kateellisin ja ahnein ryhmä mutta eivät sitä itse älyä vaan luulevat palkkatyöläisten olevan kateellisia ja ahneita halutessaan rajusti kohonneiden elinkustannusten kompensoimiseksi lisää palkkaa??!!
Ettekö te käsitä sitäkään perusasiaa että pienituloisilla ei korkeista elinkustannuksista johtuen ole rahaa jota sijoittaa kun ei tahdo riittää välttämättömiinkään menoihin enää kun palkkoja ei todellakaan ole korotettu elinkustannusten kohoamista vastaavasti, AINA on palkkaneuvotteluissa pitänyt noudattaa "malttia" mutta hintojen kohoaminen ei noudata minkäänlaista malttia !!! - meizi83
vpd... kirjoitti:
Ettekö te ymmärrä päivänselvää asiaa; työnteossa ja palkassa on kyse lähes pakollisesta välttämättömästä pahasta kustantaakseen elämisensä, sijoittaminen on täysin vapaaehtoista ja ylimääräistä, hyväosaisten harrastuksesta!
Harrastuksista kuuluukin maksaa, sijoittamisen tulot ovat täysin ylimääräistä, helppoa rahaa josta aivan hyvin voi maksaa enemmän veroja kuin työssä raatamisen tuloksena saatu elintärkeä tulo.
Miksi "meillä" on varaa korottaa hintoja älyttömyyksiin, miksi ei palkkoja samassa suhteessa että ostovoima, toimeentulo säilyisi pienituloisillakin?
En millään ymmärrä sitä että hyväosaisilla on jokin ihmeellinen vimma polkea pienituloisia maanrakoon ja aiheuttaa vaikeuksia tekemällä päätöksiä jotka eivät tunnu heillä itsellään vaan nimenomaan pienituloisilla!
Ettei vain hyväosaiset olisi se kaikkein kateellisin ja ahnein ryhmä mutta eivät sitä itse älyä vaan luulevat palkkatyöläisten olevan kateellisia ja ahneita halutessaan rajusti kohonneiden elinkustannusten kompensoimiseksi lisää palkkaa??!!
Ettekö te käsitä sitäkään perusasiaa että pienituloisilla ei korkeista elinkustannuksista johtuen ole rahaa jota sijoittaa kun ei tahdo riittää välttämättömiinkään menoihin enää kun palkkoja ei todellakaan ole korotettu elinkustannusten kohoamista vastaavasti, AINA on palkkaneuvotteluissa pitänyt noudattaa "malttia" mutta hintojen kohoaminen ei noudata minkäänlaista malttia !!!Korkeat elinkustannukset johtuvat veroista. Vero on tulonsiirtoa.
Suomen kokoiseen maahan riittäisi 20 kaupunkia - nyt maksetaan hurjasti tasinkoa sellaisille alueille, jossa on hyvin vähän, jos ollenkaan työpaikkoja. Kunta, joka sijaitsee logistisessa sumpussa. ei tule ikinä kattamaan omia kulujaan.
Mutta silti, eräät haluaa, että pidetään koko suomi asuttuna - ja se on todella kallista.
Tyypillisesti nämä, jotka kannattavat tätä ideaa, eivät itse edes maksa niitä kustannuksia, hyvä, että edes omaa rasitustaan yhteiskunnalle.
Suomessa on myös muuten kallista elää, olemme logistisesti vaikeassa paikassa, talvet ovat kylmiä, tarvitaan tuottaa valtavasti energiaa, että pystymme asumaan täällä jumalan selän takana.
Taitaa olla tulotasosta riippumaton se käsitys, että malttia tarvitaan. Hyvätuloiset joutuvat pääsääntöisesti elättämään heikkotuloisia ja aina se aito raha on revitty maksukykyisen lompakosta. Harvemmin nämä köyhät maksaa edes puolta niistä kustannuksista.
Kokeile sinäkin joskus laittaa se 100 000 eur osakkeisiin, ota itse markkinariski ja kokeile, onko se vain helppoa rahaa. Sijoittaminen ei ole vapaaehtoista, koska tämä yhteiskunta pyörii investoinneillakin, ei pelkällä työllä.
Ja jälleen, vasemmistolaisten mielestä pitäisi kaikilla olla sama elintaso, oli sitten aidosti tuottava yksilö, omat valinnat/ratkaisut eivät saa vaikuttaa mitenkään elintasoon.
On todettava, että kaikki ihmiset eivät ole taloudellisesti saman arvoisia, siinä missä toinen on ahkera, aikaansaava ja tehokas työmies - toinen ei välttämättä ole. - vpd...
meizi83 kirjoitti:
Korkeat elinkustannukset johtuvat veroista. Vero on tulonsiirtoa.
Suomen kokoiseen maahan riittäisi 20 kaupunkia - nyt maksetaan hurjasti tasinkoa sellaisille alueille, jossa on hyvin vähän, jos ollenkaan työpaikkoja. Kunta, joka sijaitsee logistisessa sumpussa. ei tule ikinä kattamaan omia kulujaan.
Mutta silti, eräät haluaa, että pidetään koko suomi asuttuna - ja se on todella kallista.
Tyypillisesti nämä, jotka kannattavat tätä ideaa, eivät itse edes maksa niitä kustannuksia, hyvä, että edes omaa rasitustaan yhteiskunnalle.
Suomessa on myös muuten kallista elää, olemme logistisesti vaikeassa paikassa, talvet ovat kylmiä, tarvitaan tuottaa valtavasti energiaa, että pystymme asumaan täällä jumalan selän takana.
Taitaa olla tulotasosta riippumaton se käsitys, että malttia tarvitaan. Hyvätuloiset joutuvat pääsääntöisesti elättämään heikkotuloisia ja aina se aito raha on revitty maksukykyisen lompakosta. Harvemmin nämä köyhät maksaa edes puolta niistä kustannuksista.
Kokeile sinäkin joskus laittaa se 100 000 eur osakkeisiin, ota itse markkinariski ja kokeile, onko se vain helppoa rahaa. Sijoittaminen ei ole vapaaehtoista, koska tämä yhteiskunta pyörii investoinneillakin, ei pelkällä työllä.
Ja jälleen, vasemmistolaisten mielestä pitäisi kaikilla olla sama elintaso, oli sitten aidosti tuottava yksilö, omat valinnat/ratkaisut eivät saa vaikuttaa mitenkään elintasoon.
On todettava, että kaikki ihmiset eivät ole taloudellisesti saman arvoisia, siinä missä toinen on ahkera, aikaansaava ja tehokas työmies - toinen ei välttämättä ole.Mulle ei makseta niin suurta palkkaa että voisin milloinkaan saada sataa tuhatta euroa säästöön.
- KokonaisVero%22
vpd... kirjoitti:
Mulle ei makseta niin suurta palkkaa että voisin milloinkaan saada sataa tuhatta euroa säästöön.
Ei kukaan suoraan 100'000€ säästä, pienemmillä panoksilla aloitetaan tekemään rahaa rahalla.
Tässäkin kuussa olen saanut 1.8% lisää arvoa erääseen rahastoon, mitäköhän lopulliset luvut ovat, varmaakin maanantaina näkee.
Omaisuus tulee pienistä puroista, nämä pitää vaan osata kanavoida tekemään lisää rahaa.
Tällainen jatkuva kuukausittainen kasvu antaa jatkuvasti vähän sijoittavalle sen 100'000€ 15 vuodessa.
Se jos ei säästä ja sijoita, ei omaisuuskaan kartu, turha itkeä toisille omia valintojaan.
- +%0
Se on vasemmisto tasa-arvoa.
- fgdhfgfgh
Mainio kirjoitus!
- dgsha fgasdtg
https://www.youtube.com/watch?v=M8YHohFHalE&index=2&list=PLIKCzB-IC9HItjjy-CNhGpXpZNqoZJk0h
Tämä taloustieteilijä kertoo tasan tarkkaan, mikä taloudessa on vikana. Hän nimittää sitä pankkien kleptokratiaksi. (Tässä pätkässä on suomalainen tekstitys.)- ei ole oikein
Roistot ovat kaapanneet vallan tässä maailmassa. Tarvitseeko roistojen laatimia lakeja noudattaa?
- epäonnistunut maa
Yksi lukemattomista syistä miksi mitkään verotulot eivät riitä tässä maassa:
http://www.hs.fi/kotimaa/Virolainen asiantuntija Suomen julkinen terveydenhuolto on unohtanut asiakkaan/a1409367932355?ref=tf_iHShuutoboksi_etusivu&utm_campaign=tf-hs&utm_source=huuto.net&utm_medium=tf-desktop&utm_content=frontpage&jako=b8372f71b5495433da3ba7dc00c1c15d
Missä vaiheessa Suomen yhteiskunta lähti menemään näin pahasti kieroon?- Loppu tuli
Nyt on jo myöhäistä. Konkurssi tulossa.
Jos vääjäämätöntä haluttaisiin viivyttää olisi valtion virkamiesten palkkoja leikattava.
Keskipalkka yli 4000/kuussa.
Jokainen joka ansaitsee yli mediaanin saisi valita.
Palkka vapaaehtoisesti alle mediaanin ja saisit jatkaa virassa kuten tähänkin asti. Vaihtoehtoisesti laitetaan virka hakuun. Esikarsinta nimettömistä hakemuksista ilman tietoja mahdollisista poliittisista kannoista tai puolueiden jäsenyyksistä.
Puolet hakemuksista hylätään.
Sitten kunnon testit mukaanlukien atk-taidot, vieraat kielet...
Valittu virkaan koeajalle.
Nykyiset norsut nostavat eläkeikää ja samaan aikaan valtiotieteellisestä valmistuu työttömyyden ammattilaisia. - Loppu tuli
Miksei näitä atk-systeemejä voida ostaa Virosta?
Nyt meille tehdään oma. Hinta pari miljardia. Toivottavasti budjetti ei kuse niinkuin se aina tekee tällaisissa asioissa
En edes viitsi laskea paljonko se tekee per nettoveroaksaja.
Masentaa muutenkin. - pöhötauti
Loppu tuli kirjoitti:
Miksei näitä atk-systeemejä voida ostaa Virosta?
Nyt meille tehdään oma. Hinta pari miljardia. Toivottavasti budjetti ei kuse niinkuin se aina tekee tällaisissa asioissa
En edes viitsi laskea paljonko se tekee per nettoveroaksaja.
Masentaa muutenkin.Säästäminen kannattaisi aloittaa ei leikkaamalla niinkään palkkoja kuin turhia työhön liittyviä oheiskustannuksia. Ja nyt puhun siis julkisesta sektorista. Tällaisia leikattavia turhia menoja aiheuttavat mm. jonninjoutavat henkilökunnan virike- virkistys-kehittämispäivät, lässyn lässyn koulutuskonsultointipalvelut, kauas tehtävät henkilökunnan kokoontumiset yön yli majoittumiseneen ja lukemattomat turhat palaverit, joka jumalan asian tiimoilta ei nykypäivänä tarvitse kokoontua märehtimään koko remmillä. Ja sitten ehkä se merkittävin: ylipitkät lomat. 6-7 vkoa vuodessa plua sairauslomat on pikkasen liikaa. Ja nyt ei edes lomalla tarvii sairastaa, lomailla pitää voida terveenä. Voihan jehna! Tiedän mistä puhun, olen itse työskennellyt jo vuosikymmenen valtiolla ja olisin oitis valmis em. karsimiskeinoihin. Rahaa palaa tolkuttomasti kaikkeen sellaiseen mikä ei todellakaan lisää työtehoa vaan on suoraan pois tehokkaasta työajasta. Itse olisin heti valmis leikkaamaan ainakin kolmasosan loma-oikeudestani ja ihan mieluusti jäisin pois esim. Tallinnan matkalta, joka on naamioitu kehittämis- ja virkistyspäiväksi. Ja näin säästyneet varat sitten valtion investointirahastoon ja uusinvestointeihin.
- Loppu tuli
pöhötauti kirjoitti:
Säästäminen kannattaisi aloittaa ei leikkaamalla niinkään palkkoja kuin turhia työhön liittyviä oheiskustannuksia. Ja nyt puhun siis julkisesta sektorista. Tällaisia leikattavia turhia menoja aiheuttavat mm. jonninjoutavat henkilökunnan virike- virkistys-kehittämispäivät, lässyn lässyn koulutuskonsultointipalvelut, kauas tehtävät henkilökunnan kokoontumiset yön yli majoittumiseneen ja lukemattomat turhat palaverit, joka jumalan asian tiimoilta ei nykypäivänä tarvitse kokoontua märehtimään koko remmillä. Ja sitten ehkä se merkittävin: ylipitkät lomat. 6-7 vkoa vuodessa plua sairauslomat on pikkasen liikaa. Ja nyt ei edes lomalla tarvii sairastaa, lomailla pitää voida terveenä. Voihan jehna! Tiedän mistä puhun, olen itse työskennellyt jo vuosikymmenen valtiolla ja olisin oitis valmis em. karsimiskeinoihin. Rahaa palaa tolkuttomasti kaikkeen sellaiseen mikä ei todellakaan lisää työtehoa vaan on suoraan pois tehokkaasta työajasta. Itse olisin heti valmis leikkaamaan ainakin kolmasosan loma-oikeudestani ja ihan mieluusti jäisin pois esim. Tallinnan matkalta, joka on naamioitu kehittämis- ja virkistyspäiväksi. Ja näin säästyneet varat sitten valtion investointirahastoon ja uusinvestointeihin.
Juu ei sillä että palkanleikkaus olisi paras lääke.
Se olisi kuitenkin nopein keino.
Jos turhaa byrokratiaa aletaan leikata niin..
Ensin ministeri sanoo että nyt säästetään vaikka miljardi. Ministeriön virkamies palkkaa konsultin ja konsultti sanoo että jokaisen osaston budjetista leikataan.
Paska valuu alaspäin kuin kolikko jassossa. Lopulta jotain kodinhoitajia tai poliiseja lomautetaan ja mummot viedään lanssilla päivystykseen. Rosvot saavat rellestää. Nythän ollaan vähentämässä syyttäjä virkoja. Ihmisoikeustuomioistuimilta tulee jo nyt sanomista. - ex-julk-sekt-työntek
pöhötauti kirjoitti:
Säästäminen kannattaisi aloittaa ei leikkaamalla niinkään palkkoja kuin turhia työhön liittyviä oheiskustannuksia. Ja nyt puhun siis julkisesta sektorista. Tällaisia leikattavia turhia menoja aiheuttavat mm. jonninjoutavat henkilökunnan virike- virkistys-kehittämispäivät, lässyn lässyn koulutuskonsultointipalvelut, kauas tehtävät henkilökunnan kokoontumiset yön yli majoittumiseneen ja lukemattomat turhat palaverit, joka jumalan asian tiimoilta ei nykypäivänä tarvitse kokoontua märehtimään koko remmillä. Ja sitten ehkä se merkittävin: ylipitkät lomat. 6-7 vkoa vuodessa plua sairauslomat on pikkasen liikaa. Ja nyt ei edes lomalla tarvii sairastaa, lomailla pitää voida terveenä. Voihan jehna! Tiedän mistä puhun, olen itse työskennellyt jo vuosikymmenen valtiolla ja olisin oitis valmis em. karsimiskeinoihin. Rahaa palaa tolkuttomasti kaikkeen sellaiseen mikä ei todellakaan lisää työtehoa vaan on suoraan pois tehokkaasta työajasta. Itse olisin heti valmis leikkaamaan ainakin kolmasosan loma-oikeudestani ja ihan mieluusti jäisin pois esim. Tallinnan matkalta, joka on naamioitu kehittämis- ja virkistyspäiväksi. Ja näin säästyneet varat sitten valtion investointirahastoon ja uusinvestointeihin.
Jos olisit tosissasi niin olisit jo vaihtanut yksityiseen firmaan töihin...
Ei kun vaan jumppakeppiä heiluttamaan kesken töiden... sitten palaveriin juttelemaan mukavia, sen jälkeen kahvitauko joka venyy kahvitunnin mittaiseksi, oikeastaan varsinaista työntekoa päivässä korkeintaan 15 minuuttia...
- pöhötauti
Tässähän pitää jämäkästi puuttua ns. saavutettuihin etuihin, jotka on ay-liikkeelle pyhä asia. Joka työryhmässä ja valmistelevassa elimessä on joku ay-byrokraatti valvomassa, ettei mistään säästöstä tulisi valmista. Ja hallitus näpertelee jonkun naurettavan vuorotteluvapaan ehtojen pienellä kiristämisellä, kun koko hemmetin vapaasta olisi pitänyt luopua! Hallitus on valitettavasti täysin munaton liittojen ylivallan edessä, eläkeuudistuskin on ainakin vuosikymmenen myöhässä ja tulee taatusti niin ay-pomojen vesittämänä läpi, ettei sillä ole mitään käytännön merkitystä säästöjen ja kilpailukyvyn kannalta.
- vuorvapaa on hyvä
Miksi vuorotteluvapaasta pitäisi luopua? Se on työttömälle reitti saada työkokemusta ja päästä työelämään kiinni. Itsekin pääsin 90-luvulla vuorotteluvapaan ansiosta työelämään kiinni, ensin määräaikaisuuksia ja pätkiä, tänä päivänä vakituisessa työssä ollut yli 8 vuotta.
Osingot ja niitten verotus ovat tässäkin ajatusten vaihdossa runsaasti esillä. Kun itse tarkastelen osinkoja, tarkoitan lähinnä pörssiin listautuneitten yhtiöitten osinkoja. Jakavathan myös pörssin ulkopuolella olevat yhtiöt osinkoja ja niittenkin osinkojen verotus on ollut esillä viime aikoina. Meikä-äijä tosiaankin keskittyy nyt tässä pörssiin listautuneisiin yhtiöihin ja niitten jakamiin osinkoihin.
Pörssi on siis paikka, johon listautumalla yhtiö pystyy hankkimaan rahoitusta suoraan eli osakkeet ovat tarjolla ostettaviksi eli osakkeitten ostajista tulee pörssiyhtiön omistajia. Kun ajattelen itseäni, niin en minä hyvää hyvyyttäni ole muutaman pörssiyhtiön osakkeita pieniä määriä ostanut eli niihin yhtiöihin olen vähäisiä pieneläkeläisen säästöjäni osittain sijoittanut. Osingot muodostavat sen tuoton, mikä saa minut kaivamaan säästöpossustani aika ajoin euroja pörssiosakkeitten hankintaan. Osinkotuottojen ansiosta minun kannattaa laittaa osa säästöistäni pörssiosakkeisiin eikä makuuttaa niitäkään euroja pankin liki nollakorkoisella tilillä.
Jos tulisi tilanne, missä tarvitsisin käteistä rahaa kuten vaikkapa joitain hankintoja varten tai sairauskustannusten kattamiseksi, niin pörssiyhtiöitten osakkeitten myyminen onnistuu lyhyellä aikataululla. Koska minulla on useamman yhtiön osakkeita, niin aina niistä joittenkin osakkeitten arvo on ostohintaa parempi eli pystyn myymään voitollisesti eli en ole hukannut säästöeurojani, vaan ne ovat lisääntyneet. Tässä kohdassa tulee esille myyntivoittojen verotus.
Minun pörssisäästämiseni eli pörssisijoittamiseni kohdalla on siis olennaista sekä listautuneitten yhtiöitten osakkeitten osinkojen verotus että myyntivoittojen verotus. Omasta mielestäni en ole riistokapitalisti. Olen myös tehnyt palkkatyötä vuosikymmenien myötä ja sen perusteella saan vaatimatonta eläkettä. Kun nyt sitten säästän vähän kerrassaan eläkeestäni euroja ja hankin niillä säästöillä pörssiosakkeita ja kun sitten saan sen johdosta osinkotuloja, niin en katso saavani niitä osinkotuloja ilmaiseksi, vaan taustalla ovat vuosikymmenien mittaiset ansiotuloni yhdessä kohtuullisuuteen pitäytyvän elämäntapani kanssa.
Pörssiin listautuneiten yhtiöitten näkökulmasta pörssi siis tarjoaa rahoituksen hankkimisen mahdollisuuden, väylän. Siinä mielessä pörssi kilpailee pankkien tarjoaman velkarahoituksen kanssa. On ymmärrettävää, että pankit lobbaavat uutterasti oman antolainauksensa puolesta. Vaikuttaa siltä, että yritysten rahoituskeskustelu pyörii julkisuudessa kuta kuinkin kokonaan pankkien tarjoaman rahoituksen eli velkarahoituksen ympärillä. Käytännössä pankkien harjoittama kampanjointi kohdistuu myös poliittisiin päättäjiin, jotka päättävät verotuksesta ja sen kohdentamisesta. On käynyt niin, että pörssi on jäämässä toiseksi pankkeihin verrattuna lobbausasioissa. Helsingin pörssillä ei ole samanlaisia resursseja taivutella poliitikkoja kuin mitä ovat pankkisektorin voimavarat.
Joka tapauksessa pörssi on kansantalouden kiertokulussa erittäin tarpeelinen ja suorastaan välttätön, korvaamaton instanssi. Ikävä kyllä vaikuttaa siltä, että meidän poliittiset päättäjämme eivät kovinkaan yleisesti pörssin tärkeyttä tiedosta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 923392
- 623097
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4342604- 802393
- 802343
- 962076
Toiselle puolikkaalleni
Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j402046Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan211679- 121676
Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil391614