Meillä ei ole riittävää vaaran tajua.

Olemmeko Tyhmiä?

Mistä johtuu sinisilmäisyys ja naivius Venäjän sotilaallisten aikomusten suhteen Suomen osalta tulevaisuudessa. Historiallisesti Venäjän johtajat ovat suunnanneet sotilaallista aggressiota sekä oman maan että vieraan vallan kansalaisia kohtaan. Mustissa on, tai ainakin pitäisi olla Venäjäsotien 92 721 Suomalaisuhria. Miten on mahdollista että 2000-luku ei ole räväyttäneet kakkien Suomalaisten silmiä auki ja paljastanut minkälainen murhaterroristiorganisaatio Venäjä on. Venäjä hyökkää jatkuvasti kaikkialle etupiirialueilleen. Myös mahdollisesti Suomeen. Suomella ei ole erityisasemaa Venäjän etupiirialueella. Pitääkö Venäjän tunkeutua myös Suomeen ennenkuin tajutaan liian myöhään että olisi Suomen pitänyt liittyä Natoon jossa ei käydä sotia. Eikö Venäjän esimerkit historiasta ennen ja tänään, meillä ja muualla opeta meille mitään. Miksi ei? Onko päässä vikaa vai mistä on kysymys?

22

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laser

      Suomalaiset poliitikot ajattelevat vain sitä, että turvaisivat asemansa tulevina vuosina! "Hankalat" asiat, kuten armeijan tarpeet ja omat mahdolliuudet puolustautumisessa yleensä sysätään syrjään - aivan kuten 1930-luvun lopulla!! Normaali tavallinen ihminen ottaa vakuutuksen pahojen päivien varalle ja näin PITÄISI tehdä myös valtakunnantasolla! NATO olisi ainoa tällainen taho, joka voisi antaa turvaa. Valitettavasti kaikenlaiset ******** estävät järkevien päätösten teon..

      • Rahat pöytään

        Voisivatko puolustustahtoiset rahoittaa armeijamme. Jos miljoona Natoon heti liittyvää lahjoittaisi kukin 5000 € vuodessa, niin tällä lisärahalla kalusto tulisi huipputasolle. 5 miljardilla aseita ja ammuksia ja hävittäjiä ja ohjuksia. Upseerien palkatkin voisi saman tien tuplata, jotta taistelutahto säilyisi.


      • tammikookos

        Politiikka pois eduskunnasta.


      • Natomaistuu

        Kansanedustajat kertausharjoituksiin jossa kerrataan Suomen puolustuskykyä Venäjä sotilaallista hyökkäystä vastaan. Alkaa kansanedustajillekkin nato maistua oppitunnin jälkeen.


    • Oma lompakko lähin

      1900-luvun alussa oikeisto ja liike-elämä vastustivat itsenäisyyttä eniten. Silloin melkein kaikki ulkomaakauppa oli sinne, nytkin Venäjä on suurin kauppakumppani. Siksi liike-elämä on kahden vaiheilla, tukeako Suomen turvallisuutta vai tukea omaa lompakkoa.

      • Valetta pukkaa

        "nytkin Venäjä on suurin kauppakumppani. "

        Noin 60 % Suomen kansainvälisestä kaupasta on Euroopan unionin sisäistä kauppaa. Suomen osuus on EU-maiden pienimpiä. Suomen tärkeimmät kauppakumppanit 2009 olivat Saksa, Ruotsi, Venäjä, Yhdysvallat, Alankomaat, Iso-Britannia, Kiina ja Ranska 1990- ja 2000-vuosikymmenten ajan Suomen kauppatase oli positiivinen eli vienti oli tuontia suurempaa, mutta vuonna 2011 kauppatase kääntyi alijäämäiseksi.

        Venäjä on sijalla 3. !!!!


    • Mitähän oikein

      Ajat takaa?
      Pitäisikö suomalaisten pakata kamansa ja muuttaa jonnekkin päiväntasaajalle?
      Tänään Venäläiset muuten tulee lentelemään Suomen taivaalle,"open sky" asian merkeissä.

    • VV59

      Koskahan suomalaiset ja poliitikkomme viimeinkin ymmärtävät millainen armoton ja laajentumishaluinen peto asuu itärajan takana edelleen. Pää pensaaseen vaan. Onko todella historia unohdettu!

    • Asiaan vaikuttaa vielä vanha ajatus, jonka mukaan pienen maan kuuluu sovittaa oma turvallisuus yhteen suurvallan turvallisuuden kanssa. II maailman sodan ajan virheenä on pidetty Suomen osalta sitä, että Suomi asetti oman turvallisuuden etusijalle ennen Neuvostoliiton turvallisuutta. Sitä ei pidetä pahana että NL asetti oman turvallisuutta etusijalle ennen Suomen ja Baltian maitten turvallisuutta.

      Tämän vuoksi Venäjän toiminta ei ole herättänyt kovin paljon huolta suomalaisissa päättäjissä. Sitten on vielä sellaisia, jotka haluaisivat liittää Suomi Venäjään niin että Putin olisi Suomen presidentti.

      Tosin ei minunkaan mielestä tällä hetkellä meillä ole varsinaista hätää. En pitäisi Naton joukkojen maahan kutsumista tarpeellisena, vaikka kuuluttaisiin Natoon. mutta siitä huolimatta soisin Suomen liittyvän pohjois-Atlantin puolustussopimukseen.

    • Kyllä Suomi

      Natoon liittymään tulee,mutta voi kyllä olla paljon mahdollista että ainakin osa maasta vielä menee Venäläisille ennen sitä.

    • fjh

      Jos joku on sitä mieltä ettei Suomea uhkaa mikään,niin toisaalta eihän Ukrainaakaan uhannu vielä ennen pääsiäistä mikään Krimin menetys.

    • E. Rommel.

      Krim on erityistapaus, oli nähtävissä Venäjän kannalta katsottuna epävarmuustekijöitä...viittaan tähän uuteen johtoon, jolle ei tunnu asioitten hallinta luonnistuvan.
      Sevastopolin kohtalosta oli kysymys ja siitä, että alue oli käytännössä Venäläisten asuttama, miltei kokonaan.

      Suomi on kokonaan toinen asia, me saamme olla rauhassa, kunhan emme tuo Nato ohjuksia Venäjän rajalle.

    • saulmassonn

      Eihän Suomea eikä koko Eurooppaakaan uhannut 1939 mikään. Hetki myöhemmin kymmeniä miljoonia ihmisiä oli kuollut.

      Ihminen on vaan nyt niin apinan tasolla oleva tyhmä paviaani että se ei opi mistään mitään. Samat virheet toistetaan uudelleen satoja kertoja. Tämä koskee etenkin niitä Natovastustajia jotka eivät ymmärrä sitä että Suomikin kuuluu Natoon jota vastaan Venäjä ei hyökkää.

      • Natomaa kunnostautui

        "Eihän Suomea eikä koko Eurooppaakaan uhannut 1939 mikään. Hetki myöhemmin kymmeniä miljoonia ihmisiä oli kuollut."

        Tässä tappamishommassa kunnostautui esimerkinomaisella tavalla nykyinen Nato-maa.


      • pettuleipäsuomi
        Natomaa kunnostautui kirjoitti:

        "Eihän Suomea eikä koko Eurooppaakaan uhannut 1939 mikään. Hetki myöhemmin kymmeniä miljoonia ihmisiä oli kuollut."

        Tässä tappamishommassa kunnostautui esimerkinomaisella tavalla nykyinen Nato-maa.

        Mutta Natossa kunnostautuminen on mahdotonta.


    • Vitun natoilijat

      Vittu mitä nössöjä....... Ensinnäkin venäjällä ei ole mitään syytä hyökä suomeen toiseksi jos kävisi nii että hyökkäisi, niin venäjä ei tulittaisi suomea paskaksi vaan yrittäisi vallata metsärikkaan maamme.. Miksi pitäisi liittyä natoon, mitä vittua te pelkäätte??? Mitään sotaa ei ole tulossa!!!!!! jos joku muu nato maa lähtee sotimaan niin meidänkin pitäisi lähteä ja myöskin se nato olisi taas yksi turha raha reikä.. Ei muutaku eu:sta pois ja pohjoismaiden kanssa sotilasliittoon!

    • Geggo1

      Kyllä sinä katselet maailmaa aasin silmin, venäjä on uhka koko maailmalle,ja suomi naapurina kokee tämän uhkan todeksi ,jollei hyvin pian ota nato jäsenyyttä.
      Putin on neuvostoliittolainen hullu millä on valta noussu päähän.

      • infantiilit

        Miten saamme Natovastusjat asian ymmärtämään.


    • Niinistö on oikeassa

      Samaa mieltä vitun natoilijat kanssa! Ihan turhaa pelekoa porukka vetää :) ei ole hätiä mitiä lähi maillakaan. Niinisökin vasta puhui että mitä ihmiset koihkoavat natoon menemisestä...

    • .khg.

      Putler ei Venäläisessä mittapuussa mitattuna ole edes hullu.
      Seuraava presidentti siellä saattaa olla vaikka Tshirinovski.

    • suppoo

      P.rkeleen Amerikkalaiset.
      Menivät toisessa maailmansodassa Venäjää tukemaan ja saivat siitä peräpukaman itsellensä ja Euroopalle hamaan maailman tappiin asti.

    • Sir.Tiede

      Puhtaasti pään toimimattomuudesta on kysymys. Suurin osa on debilin tasolla eikä pysty ymmärtämään juuri mitään maailman menosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      17
      2320
    2. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      189
      1851
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      136
      1799
    4. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      129
      1631
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      145
      1622
    6. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      185
      1247
    7. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      317
      1216
    8. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      114
      1153
    9. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1054
    10. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      95
      1045
    Aihe